Keresés

Részletes keresés

zsazsu Creative Commons License 2001.09.10 0 0 90
Nos, miután rájöttünk, hogy ezt sem értem –legalábbis ha elfogadjuk mértékadó véleményedet- hadd reagáljak akkor érdemben arra amit elmondtál már ezerszer és rákérdeztél ezerszer. Csak halkan jegyzem meg, talán _ezért_ nem reagáltam. Mert ezerszer megkérdezted, hogy hol vannak a bizonyítékai a népirtásnak. A papagáj huszadszori ,,légy üdvözölve!,, felkiáltására sem válaszolok minden alkalommal :-)
Nos, lássuk. Jó néhány tömegsírt feltártak.Igen, nézz csak utána! A koncentrációs táborokra bizonyítékok vannak, audiovizuális felvételeken, szemtanúk vallomásaiban, sőt minő gyalázat! a Hágában csücsülő vaddisznók (mindkét-sőt három oldalról) is bevallanak olyasmit, hogy ártatlan (koncentrációs táborban fogva tartott) embereket felkoncoltak, nőket megerőszakoltak, gyerekeket anyjuk hasából kivágtak ilyesmi.(a saját kútfejükből persze, erre senki emberfia utasítást nem adott nekik) Jó, erre Te azt tetszel mondani, bocsi, háborúban előfordul az ilyesmi. Koszovóban azért tört ki a háború, mert a balkán mészárosa jól megvonta ott is az autonómiát, persze már rég. Erre az albánok a kábítószerből származó pénzből jól felfegyverkeztek és szép lassan kifejlődött odáig a dolog, amit mindannyian jól tudunk. Az emberek (mindkét nációból) kirajzottak a szélrózsa minden irányába. Aki ezen utakon meghalt, vagy éhen-szomjan, vagy betegségtől, netán szerb aknavetők hathatós segítségétől- nos ezeknek a haláláért vajh’ ki a búbánat a felelős? Mirjana Markovic asszonyság–akit ki nem állhatol…-azt nyilatkozta ma este, hogy azok a hullák, amiket most találgatnak megfele ( tömegével, mármint ha elfogadod tömegnek a 30-60-as átlagszámot) lehetnek vagy 30-50-100 évesek. Ha ő ezt mondja, akkor hites férjének is kb. ez a véleménye. Valamint, hogy annak az aranyos kis férjének semmi de semmi köze a Jugoszláviában lezajlott háborúkhoz, vérontáshoz, szenvedéshez, menekülthullámhoz, mert azokért a nyugati világ a felelős. Ezt és így!
Nem állt szándékomban a NATO bombázásokról vitatkozni Veled, de folyton ebbe az irányba terelgeted a témát. Nem mondom, hogy a NATO a legfairebb megoldást választotta. Mégis mihez kezdenél azzal a politikusnak kikiáltott fasiszta-kommunista diktátorral, aki aláír egy nemzetközi (!)egyezményt Daytonban, (nem volt pisztolycső szorítva a halántékához) majd fittyet hányva saját szavára (IS) pontról pontra megszegi azt?Például azzal, hogy immáron nem ismeri el a hágai bíróságot…akkor pedig még igen. Ja, hogy most ő ül ott? Hmm, van ilyen.
A hűtőkamion hulláiról kiderült, hogy koszovói albán civilek. A vizsgálatot _szerb_ igazságügyi szakértők folytatták/ folytatják. Maga a másik nacionalista, Kostunica is elismerte a szerb vezetés felelősségét a népirtásban és a háború kirobbantásában. Ahogy Te elismered, hogy háborúkban előfordulnak disznóságok, én is elismerem, hogy az albánok sem különbek a Deákné vásznánál (sőt! ahogy Macedóniát elnézem…, tán még rosszabbak is annál)
Ha Neked nem elég az a tömegsír amit eddig feltártak, akkor, sajnálom. Téged egy szegényes primitív propaganda vezetget. És Neked, ez miért jó?
Ja, a félbolondot visszavonom. A nő teljesen gyagya.
Előzmény: PuPu (89)
PuPu Creative Commons License 2001.09.10 0 0 89
No. látod, zsazsukám, - ezt sem érted.
Én nem szeretem a Milosevics familiát, - legfőképpen nem kedvelem a Szlobo bátyót, - nála már csak azt szeretem kevésbbé, amikor meg akar vezetni a hülye politikai propaganda.
Mellesleg említeném, hogy azért érdemben arra, amit írtam, - nemigen reagáltál...
:O)))
Előzmény: zsazsu (88)
zsazsu Creative Commons License 2001.09.10 0 0 88
Nekem pedig úgy tűnt, mintha nagyon is ragaszkodnál ahhoz több tízezerhez. No mindegy.
De, hogy te is tudj örülni kicsinyég: ma este kis kedvenced félbolond feleségével láthatol interjút a BBC-n fél tízkor. ( remélem a BBC nem tartozik az általad megjelölt ,,szegényes és primitív propagandát kifejtők,, közé...:-)
Előzmény: PuPu (87)
PuPu Creative Commons License 2001.09.08 0 0 87
Örülök zsazsukám, hogy örülsz.
Mindenesetre én nem ragaszkodtam semilyen számhoz, - és nem is mondom erről a háborúról, hogy - mint minden háborút, ezt is - nem kísérték jogtalanságok, erőszak, embertelenség.
Ezt a hűtőkamion ügyet nyugodtan el lehet hanyagolnunk a tényfeltárásig, - biztosan kiderül, kik voltak benne.
Viszont a Nato beavatkozásának ideologiai alapja a népirtás (genocidum) vádja volt, - ezt kellene alátámasztani a tömegsírok tucatjaival, - ők hivatkoztak rá ugyanis, - és ezekből nem sikerült még egyet sem produkálniuk.
Az ember csak röhögni tud ezeken a szánalmas kísérleteken, - én nem szívesen tartoznék abba a csoportba, amelyiket ilyen szegényes és primitív propagandával lehet terelgetni.
Neked miért jó?
:O)))
Előzmény: zsazsu (85)
asta Creative Commons License 2001.09.08 0 0 86
Gyerekeeek! Könyörgöm, olvassatok kicsit vissza a történelemben, aztán akaszthatunk.
Ha ismeritek a térégben lejátszódótt folyamatokat, látnotok kell, hogy csak egy aprócska láng kellett a puskaporos hordóhoz. És voltak okos emberek, ellentétben néhány (sok-tul sok) olvtárssal, akik itt meg a többi hasonló témájú topicban nyilatkoznak, tökéletes történelmi ismeretekkel rendelkeztek. Hasznos is ám. El is érték, amit akartak. Hát gondoljátok meg:))))!!!!
Előzmény: zsazsu (85)
zsazsu Creative Commons License 2001.09.07 0 0 85
Mikor volt Macedóniában nacionalizmus?
Ahelyett, hogy engem szólítanál fel gondolkodásra Te kis Te,légyszíves olvass egy kicsit utárna a történetnek. Macedóniában mindig is éltek albánok.(Ajánlott irodalom/film: Eső előtt c. remek 1994 (!)-ből.) Számuk a koszovói harcok után rendkívüli mértékben megnövekedett. Jó sok UCK-s is arrafelé vette az irányt. Aztán meg jól kirobbantották ott is a balhét. Azok akik agyukat gondolkodásra is használják :-), ezt sejtették már, amikor Koszovóból elindult a menekülthullám Macedónia felé. A még nagyobb harcok csak azért nem robbantak még (?) ki, mert Skopjéban és Macedóniában ott voltak a NATO egységek. Nem gondolom, hogy a NATO az isten, hogy mindig jól és jókor lép.
De.Kinek, mit, mikor és főleg hogyan kellett volna/ kellene lépnie? Vagy hagyni az egészet, nyírják egymást csak nyugodtan, kényszerítsenek menekülésre még ezreket?
Azóta ugye -aki figyelt, akkor is tudta már- hogy nem csak a szerbek kínoztak és öltek meg polgárokat. Hágában figyel most néhány horvát és bosnyák vadállat is.
PuPukám!
W.A. Mozart is tömegsírba lett temetve. Most akkor mi van? Ezen is eldöcögünk még egy darabig?
Honnan veszed, hogy azok ott, háborúban meghalt katonák tömegsírjai? Teherautóban, a Dunában? Tudom, hogy vicces fiú vagy, de ez a nevetségesség szintjét súrolja. És, hogy ehhez a tízezres számhoz annyira ragaszkodol? Azt is nemzetközi törvényben rögzítenéd, hogy a beavatkozásra csak mondjuk 8999 db. holttest fölötti számnál van lehetőség beavatkozásra? Vagy szerinted nem is volt ott semmiféle öldöklés, elüldözés, kínzás, egyebek?
De mi kitárgyaltuk már ezt a témát néhányszor...

Szerencsére az a veszély elmúlt, hogy Milo mészáros esetleg Mo-on ülne élete végéig. Ez a lényeg.

Előzmény: Kiraly (84)
Kiraly Creative Commons License 2001.09.06 0 0 84
3200 fegyvert? Olyan sokat? hat ezek az albanok aztan igazan becsuletes gyerekek... Rohogogorcsom van... Ezt a maszlagot te be is veszed? Erdekes modon Macedoniaban soha nem voltak harcok, csak most. Ez neked nem budos, mondd? Mikor volt ott nacionalizmus? Az agyaddal gondolkodni is kellene egy kicsit, nem csak a propagandamaszlagot bevenni.
Előzmény: zsazsu (82)
PuPu Creative Commons License 2001.09.06 0 0 83
Nem szívesen, de megint egy kis sírásási gyakorlat, hogy tisztázzuk a dolgokat.
1.Ha több embert közös sírba temetnek, akkor egy bizonyos halott-szám felett ezt tömegsírnak lehet nevezni, - hogy hány ember holtteste kell ehhez, azt a definició alkalmazója dönti el.
2.Hogy miért temetnek ilyen sírba, annak oka változó, - háborúk és járványok idején mexokott az eljárás, - ld. Petőfi. Aztán a háború után általában ezeket kihantolják, és egyenként eltemetik a halottakat, vagy a sír fölé emlékművet emelnek, - ld: Szabadság tér.
3.A Nato azt állította, hogy a szerbek a háború során népirtást követtek el, és a megkínzott, majd lelőtt polgári áldozatok tízezreit tömegsírokba temették.
4. No - ez utóbbiakból nehéz a Natonak produkálni egyet is, - pedig hát ugye már volt egy kis idejük a felkutatásra...
Úgyhogy ne mossuk össze a dolgokat, - a háborúban lelőtt katonák tömegsírja ugyan ne legyen már igazolás a Nato propagandájához...
:O)))
Előzmény: zsazsu (82)
zsazsu Creative Commons License 2001.09.06 0 0 82
Hmmm. goebbelsi?
Azért kerülnek elő szép számmal hullák. Tömegsírokból. A Dunába lökött teherautókból. Belgrádtól húsz kilométerre, délről.
Ja, lehet, hogy nem több tízezer. Nem több tízezer halottról (!) beszélt a Nato. Az eltűnés nem egyenlő halál. Vagy?...
Kevesled tán a tömegsíronkénti átlag hatvanas hullaszámot? :-O
Miért nem azt teszik kérdezni, hogy az albánok is miért annyira nacionalisták, mikor Koszovó után most Macedóniában robbantják a nacionalista bombát? Leadnak 3200 fegyvert??? Vinnyogva röhögök . Lemaradt egy nulla.:-((
Előzmény: Kiraly (81)
Kiraly Creative Commons License 2001.09.05 0 0 81
En tovabbra is kivancsian varom hogy mikor fog elokerulni az a tobb tizezer ember akit a NATO eltuntnek nyilvanitott a goebbelsi propagandaban a bombazasok soran. Hol van a sok tomegsir? Hogy lehet az hogy a macedonok is annyira nacionalistak lettek hirtelen?
Előzmény: PuPu (80)
PuPu Creative Commons License 2001.09.04 0 0 80
Csukja be, aki elítélte.
Tiszta röhej lenne a magyar-szerb viszonyt még ezzel is megterhelni, - az csak egy álom ugyanis, hogy Milosevicset a saját népe is egyöntetűen elítéli.
Persze biztosan lesznek megint itten helyi lánglelkűek, akik már megint túl akarják lihegni a dolgokat, - és remélem, hogy nem kell majd a hülye pofázásukért egyszer magyar életekkel fizetni a Vajdaságban...
Ja!
És a Milo mellé kell csukni a Clintont, akinek semmi, de semmi felhatalmazása nem volt senkitől a Szerbia elleni agresszióra; tiszta röhej, de a hatvanas évek alapszervezeti polfórumainak legnevetségesebb közhelyei válnak a szemünk előtt valósággá: Amerika a világ csendőre lett...
:O)))
Előzmény: zsazsu (79)
zsazsu Creative Commons License 2001.09.04 0 0 79
,,Milosevics magyar börtönben?
Interjú Richard Goldstone-nal, a hágai ENSZ-törvényszék főügyészével a nemzetközi bíráskodásról

...Mi vár Szlobodan Milosevicsre? Ha elítélik, hol töltheti le a büntetését?
–Ha Milosevicset bűnösnek találják, minimum negyven évet, de akár életfogytiglant is kaphat. Hollandia már jelezte, hogy az eljárás után nem vállalja tovább Milosevicset, így a törvényszéknek kell majd választania az önként jelentkező országok közül. Eddig Olaszország és néhány skandináv ország jelezte, hogy hajlandó lenne „befogadni” Milosevicset, hogy ott töltse le a büntetését. Én elsőbbséget adnék egy Szerbiához közeli országnak, ahol a rokonai könnyebben látogathatnák.
–Esetleg Magyarországra gondol?
–A törvényszék biztosan hálás lenne Magyarországnak, ha jelentkezne. Szerintem megfelelő megoldás lehetne.
...,,

Ebből lenne aztán szép kis haccacáré, nem gondoljátok?

Kloss kapitány Creative Commons License 2001.08.03 0 0 78
Hágában 46 évet kapott Krsztics tábornok, a srebrenicai népirtás egyik főbűnöse. 8000 bosnyák férfit gyilkoltak meg a szerbek egy ENSZ védelem alatt álló körzetben 1995 nyarán. Ez a második világháború óta a legtöbb áldozatot követelő népirtás. Reméljük, Karadzics és Mladics is hamarosan bíróság elé kerül!
J.Hendrix59 Creative Commons License 2001.07.06 0 0 77
"Milosevicsből, a fékevesztett nacionalistából pedig nemzeti hőst csinálnak. És a világ semmit sem változik."

Helyes, csináljanak belőle nemzeti hőst.
Csináljanak nemzeti hőst a többi tömeggyilkosból is.
De ítéljék el őket, és ültessék le.

És a világ valamit mégiscsak változik...

Előzmény: székkutas (76)
székkutas Creative Commons License 2001.07.06 0 0 76
Tévednek azok, akik azt hiszik, hogy Hágában véres kezük és lelkiismeretük tisztára mosható.
Nem, mert e színjáték alatt a bírák is cinkossá vállnak!
Milosevicsből, a fékevesztett nacionalistából pedig nemzeti hőst csinálnak. És a világ semmit sem változik.
Gombóc Arthur Creative Commons License 2001.07.05 0 0 75
Na nem olyan könnyen fognak azok elkeseredni.
Nagy ívben tesznek Milo cinizmusára, oszt a végin
jól bekasztlizzák a mészárost.

Úgy kell neki!""

Az nem vitás, hogy Milo háborús bűnös, de azok érdekes jelenetek lesznek, amikor a bíróság kénytelen lesz hallgatni, a NATO szintén háborús bűneit, továbbá a békefenntartó erők statisztálását, a NATO által védett koszovói albánok szerb- irtásairól.

Előzmény: J.Hendrix59 (72)
J.Hendrix59 Creative Commons License 2001.07.05 0 0 74
This is the policy!
Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.05 0 0 73
Az a problemem, hogy pld. Milosevicset elietelik, de erdekes modon
azokat az amerikaiakat nem akik az obol-haboru alatt bombaztak
az ovodakat es egyhazi epitmenyeket. Nem itelik el azokat
a katonai vezetoket sem akik nehezfemmel toltott lovegeket
vetettek be, ezzel esetlegesen veszelyeztetve a sajat katonaik
eletet vagy a gyerekeik eletet. Nem itelik el azokat sem akik pld
a palesztinokat taborokba kenyszeritik es ott szabalyoasn
ehenhalasztjak oket, nem itelik el az orosz tomegmeszarosokat sem
akik gulagokba kenyszeritettek az embreket, vagy eppen Groznijban
tevekenykednek, vagy esetleg masok a kurdokat irtjak/irtottak
harcigazzal. estleg a tuszi villongasokkor tevekenykedoket melyik
birosag itelte el? Manapsag is letezo diktaturak urai is hasonlo
kegyetlenseggel vegzik ki a nekik ellentmondokat es Haga miert
nem tesz semmit? Miert nem itelik el azokat a vezetoket akik
politikai okokbol megtiltjak, hogy egyes orszagokba humanitarius
segelyeket kuldjenek, ezzel ehezesre es szenvedesre itelve
rendeteg embert? Miert nem itelik el Csernobili kiszorodast okozo
embereket, akik megnyomoritanak rengeteg embert? Miert nem itelik
el azokat akik napalmmal szortak a gyerekekkel teli falukat? A
gyalogsagi (taposo) aknak gyartoit? Esetleg a rossz gyogyszereket
gyarto cegek vezetoit? Amerikaban volt egy fogamzasgatlo szer,
ami utan nyomorek gyerekek szulettek... A vegyileg szenyenezo
dolgokat elaso vagy esetleg befogado (paradicsom szosz
vonatok...) illetekeseket ki vadolja?

Nem a fent nevezett embert vedem, csak meg felsoroltam hasonlo,
vagy nagyobb kaliberu gyilkosokat akiknek esetleg meg helyet
kellene szoritani a vadlottak padjan.

J.Hendrix59 Creative Commons License 2001.07.05 0 0 72
Na nem olyan könnyen fognak azok elkeseredni.
Nagy ívben tesznek Milo cinizmusára, oszt a végin
jól bekasztlizzák a mészárost.

Úgy kell neki!

Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.04 0 0 71
Ne hamarkodjuk el a dolgokat azért! Milosevics szenvtelen arckifejezéssel, a médianyilvánosság el?tt el?adott monológjai még meg fogják keseríteni a "bíróság" életét. Három hónap múlva már bánni fogjék, hogy Hágába hozatták. A tegnapi miniel?adás frenetikus volt.

Előzmény: Gombóc Arthur (68)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.04 0 0 70
Öregem, én annak idején bárki másnál jobban utáltam a szocializmust, pont a hazugságok miatt. Aki öt évig járt orosz iskolába, s ebb?l a felét Brezsnyev alatt, az vagy teljesen meghülyül vagy immunissá válik az összes létez? propagandafogással szemben. Annak idején önként jártam a Komszomol-gyülésekre - mint nem-szovjet állampolgár, én nem voltam kötelezve a részvételre -, annyira humoros volt az egész, mintha a rendszer sajátmagát parodizálná. Biztos én is meghülyültem, de immunissá is váltam. S azóta nem fog rajtam a félrebeszélés, nem tud engem becsapni sem szekta, sem Amway, sem egyéb duma.

Akkor elmondom kedvenc kubai viccemet, de magyarul, hogy más is értse:

Két év "önkéntes" (volungatorio) angolai internacionalista segítségnyujtás után hazaérkezik a kubai ember. A repül?téren várja a párttitkára és így szól hozzá:
- Sajnos rossz hírem van számodra, amíg te ott a távoli Afrikában a szocializmust épít? angolai népet segítetted, itthon a feleséged mindenféle férfiakkal volt látható...
- Ne is mondd, én ezt nem hiszem el, ez aljas hazugság!
- De több elvtársunk látta a feleségedet férfiakkal...
- Akkor hazudnak, én a feleségem h?ségében nem vagyok hajlandó kételkedni...
- Tehát te inkább a feleségednek hiszel, mint a Pártnak???
- Igen, ha választanom kell, akkor a feleségemet választom! - kiáltja, s az asztalra dobja a párttagsaági könyvét.
Megy haza a férfi, azonnal ráförmed a feleségére:
- Te kurva, tudom ám, hogy mit csináltál, amíg nem voltam itthon!
- De...
- Ne beszélj nekem össze-vissza, azonnal szedd össze a holmajaidat, s takarodj innen!
Feleség elmegy.
Férfi leül a karosszékbe, s mosolyog magában:
- Hát már el?re örültem ennek a napnak, mert tudtam hogy ma fogok végleg hazjönni abból a rohadt Angolából, de álmomban sem gondoltam volna, hogy még két öröm fog érni: sikerült végre megszabadulnom a hülye feleségemt?l, na és végre a párttaggy?lésere járástól is sikerült magamat kiszabadítani.

Előzmény: Kiraly (69)
Kiraly Creative Commons License 2001.07.03 0 0 69
Newsreader!

Klassznij csasz, Afganyisztan, "Internacionalnij dolg, otdal zsizny vipolnjaja internacionalnij dolg v vozrasztye 18 let". -))))))) Mond ez neked valamit? Nekem az "emberi jogok" kamuzasrol ez jut eszembe.

Előzmény: Törölt nick (67)
Gombóc Arthur Creative Commons License 2001.07.03 0 0 68

Az egész ügy farizeusok szemforgatása, tudvalevő, hogy csak a legyőzöttek fölött lehet törvény ülni.
Sokkal becsületesebb lenne azt mondani : Jaj a legyőzötteknek.

Törölt nick Creative Commons License 2001.07.03 0 0 67
Nem tudom, hogy mit ertesz a liberalis demokracia alatt. Gyanitom, hogy osszekevered az amerikai erdekekkel... De akarhogy is nezzuk: az eroszak rossz dolog, de kulonosen akkor rossz, ha valamifele moralista hazugsagba csomagoljak. En megertem Amerikat, hogy sajat erdekeit vedeni akarja, ha en lennek az amerikai kulugyminiszter, biztos en is vedenem Amerika erdekeit es hazudnek ejjel-nappal ennek erdekeben, de nem ertem, hogy nekunk - akik nem vagyunk amerikaiak - miert kell hasra esnunk Washington erdekei elott. A magyar kulpolitika mindig sokat vesztett, amikor tulsagosan dorgolozott a nagyhatalmakhoz - lasd I. es II. vh. A mostani kormany valoban jozanabb, igyekszik nem azonnal tisztelegni a brusszeli es washingtoni utasitasoknak, megemelem kalapomat Orban Viktor elott, hogy 1999-ben megvetozta a szarazfoldi eszaki tamadast Szerbia ellen, de azt hiszem, hogy meg tovabbi alhatarolodasra lenne szukseg.

Magyarorszag a XX. sz. folyaman haromszor tamadott Szerbiara - 1914-ben, 1941-ben es 1999-ben, s Szerbia egyszer sem tamadott Magyarorszagra - ez azert teny, s ezzel nem erdemes buszkelkedni. 1941-ben is nagyon buszkek voltunk, hogy Hitler partfogolt minket, tavalyelott meg arra voltunk buszkek, hogy Washington minket tamogat. De ugyanugy ahogy Hitler a tortenelem szemetdombjara kerult, ugyanugy lesz ez az amerikai imperializmussal is. Azaz lassabban kell nyalni a washingtoni seggeket, mert a seggek elobb-utobb ki lesznek dombva jol megerdemelt helyukre, a tortenelem szemetdombjara, de a mi kidugott nyelvukre meg evekkel azutan is sokan fognak emlekezni...

Előzmény: gedeon_2001 (66)
gedeon_2001 Creative Commons License 2001.07.03 0 0 66
Kedves Hitetlen Tamaska!
Nem neztem vissza ebbe a topicba, csak most latom, hogy vitaba szalltal velem. A masik Milosevicses topicba irtam eleg sokat, reszben olyanokat is, amelyek kozvetve valaszolnak egy-ket felvetesedre. Szoval csak roviden.
2) Jugoszlaviat nem az amerikaiak, hanem a NATO bombazta. Nem bombazta szet, fizess be egy IBUSZ-utra Koszovoba, nezz korul, akkor majd meglatod, hogy hogy nez ki egy orszag, amelyet egy szoldateszka (a JNA) lerombolt. Jugoszlavia bombazasa jogszeru volt. Tudom, hogy vannak ellenervek, de egy nemzetkozi akcio ennel jogszerubb sohase lesz. Az, hogy celszeru volt-e, attol fugg, mit tekintunk a celjanak. Szerintem akkor is celszerunek tekintheto, ha a szerb tarsadalom neveleset tekintjuk a celnak, de a bombazas elsorendu celja a szerb rezsim arrol valo lebeszelese volt, hogy az albanokat reszben kiirtsa, es Koszovobol teljesen eluzze. Ezt a celjat a bombazas elerte. A bunos szerb -- artatlan alban klise egy olyan klise, amelyre sajnos te is leforditod a nyugati beavatkozas racionalejat. De ez a te klised, es nem az enyem. A nyers amerikai erdekek Oroszorszag karara valo ervenyesitese -- hat nehez felfogni, hogy ez hogy jutott eszedbe. Ha majd Bush uk-muk-fuk egyoldaluan kivonja az amerikai csapatokat a Balkanrol, talan meg fogod erteni, hogy mennyire nincsenek se nyers, se medium, se well-done amerikai erdekek a Balkanon. (Azert en bizom benne, hogy nem fogja, egye fene, legfeljebb nem erted meg :)) Amerikai erdekek ahhoz fuzodnek, hogy a hideghaboru nemzetkozi rendjet ne kaosz, hanem egy uj nemzetkozi rend valtsa fel. Az amerikaiak igen durcasak, hogy a toketlen europaiak egy ilyen rend megvalositasahoz nem tudnak hozzajarulni abban a tersegben sem, ahol ok lennenek az illetekesek, es az amerikaiaktol varjak el, hogy cselekedjenek. Azt, hogy Amerika nem sajat nyers erdekeit ervenyesitette akkor, amikor oroszlanreszt vallalt a humanitarius intervencioban, hanem altalaban a liberalis demokracia szamara probalta egy kicsit biztonsagosabba tenni a vilagot, Joschka Fischer kapasbol megertette.Furcsallom, hogy te a liberalis demokracia erdekeinek vedelmet amerikai imperializmusnak tartod. Ha nem ismered fel tevedesedet, nem fogod erteni, hogy mirol fog szolni a vilagpolitika az eljovendo evekben.
3) Bizonyara lehet vitatkozni azon, hogy a most hatalmon levo szerb politikusokat mi motivalta Milosevics kiszolgaltatasara. Nagyon rosszindulatu vagy azokkal a szerb politikusokkal szemben, akik a kiszolgaltatas mellett dontottek. Ez szived joga, szived joga Durrenmattal schwadronierozni. De azt nem gondolhatod, hogy a liberalis demokraciaknak szet kell tarniuk a kezuket es meg kell vonniuk a vallukat csak azert, mert a Milosevics altal kinevezett alkotmanybirak ugy ertelmezik a jugoszlav alkotmanyt, hogy Milosevicset nem lehet kiadni. A liberalis demokraciak szemszogebol Jugoszlavia egy rogue state volt, amelynek azt szabtak az onrehabilitacio felteteleul, hogy egyuttmukodik a hagai birosaggal. Hogy ezt most ennek a rogue state-nek a jelenlegi vezetoi hogyan harmonizaljak a belso joggal, az az o dolguk.
Udv.: Gedeon
Előzmény: HitetlenTamaska (46)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.03 0 0 65
Egy nemzetkozi Forum meg a bombazas alatt haborus-
bunosse nyilvanitotta Milosevics-et. Ebben a forumban
az oroszok is ott voltak. Az oroszok ugy mentek Koszo-
voba mint rendfenntartok, hogy meg sem kerdeztek
Amerikat, csak tenykent ott voltak, vagy vannak. Ok is
a nemzetkozi Forumra hivatkoztak. Ugy mint Nunberg-
ben a haboru utan, nemzetkozi birosag itelte el a Nemet
Haborusbunusoket. Itt se lesz maskeppen. Milosevics
kivivta maganak a haborusbunos statusta, melyet a
bombazas ideje alatt a tudomasarahoztak. megkapja azt,
amit tenykedeseert megerdemel. Az ezzel kapcsolatos
beirasokbol sugarzik a tajekozatlansag. Nemzetkozi
Birosag fog itelkezni es a ruszkik is ott lesznek.
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.07.02 0 0 64
Minden térség hozza magával a maga történelmi kulturális örökségét és ökörségét.
A Klaus Meciar kettös is önzö és alávaló politikai érdekből szkitotta szét Csehszlovákiát, de ez mégis mennyivel másképp történt, mint ahogy ezt a Milosevics Tudjman Izegbegovic és szinmütársai előadták.
cucu Creative Commons License 2001.07.01 0 0 63
Helo.
Djindics = patkány (szvsz)
A történelem fekete napjaként fogják még emlegetni Milosevics kiadását.
Most minden összedőlt, az, amiért Milosevics mindent feltett egy lapra.
Ezt a szerepet minden államférfi eljátszotta volna, -ez a szerepük- mindegy, hogy Milosevicsnek hívják vagy másként. Ez egy szerep volt, amit Milosevics becsülettel végigcsinált.
Na de mi a helyzet a háborús bűnöket elkövető katonákkal? Ők most is ott röhögnek háborítatlanul Szerbiában.
cucu
Előzmény: farba (59)
lépcsömászó Creative Commons License 2001.07.01 0 0 62
Sziasztok!

Ezt is megértem! Részben egyetértek Tamáskával. Miló kiadása tényleg nagyon emlékeztet az Öreg hölgy látogatására. Ezen az sem változtat, hogy Miló tényleg nagy gazember, sőt, ez tette élessé már az eredeti drámát is: az az ember is tényleg gazember volt, akit az öreg hölgy megöletett, és az is biztos, hogy megúszta volna, ha az öreg hölgy nem látogat vissza a szülővárosába.
Szóval érdemes a drámát elolvasni.

Ami mármost az erkölcsi érzékemet illeti, nem tudom, mit mondjak. Egyetlen bűnözőt sem mentenek föl a bíróságok azon az alapon, hogy más bűnözők is vannak, és sokan megússzák közülük. Én végső soron jó hírnek tartom, ha egy diktátor bíróság elé kerül.

Milo tönkretett nem is egy országot, de egy egész térséget. Nem egyedül, de nyakig benne volt. Szlovén ismerősöm mondta, hogy ők is, a horvátok is akarták Jugoszláviát. A szerbek nem akarták. Ők nagy-Szerbiát akartak, és ez vezetett a robbanáshoz.

Tisztán magyar szempontból nézve jól jártunk. Lett két szövetséges ország a szomszédunkban, és egy nagyon legyengült ellenséges, amely már inkább békülne velünk.

HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.07.01 0 0 61
Hát, ki tudja, lehet, hogy jobb lett volna, ha az urakat a weimari köztársaság törvényei alapján itélik el.
Előzmény: Angina Pectoris (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!