Keresés

Részletes keresés

enciána Creative Commons License 2001.06.16 0 0 60
Kóka:

Éppen tegnap járt le a 90 napom. :))
Jövő év márciusig csinálom tovább, annyi különbséggel, hogy fogok gyümölcsöket is enni.

Szedtem a Mycosistet kb fél évig. Már egy hónapja viszont nem szedem. Amikor diéta nélkül szedtem az első hónapokban, NAGYON ROSSZUL voltam, pedig hetente vagy 3 naponta szedtem. Amikor a szigorúbb siétát elkezdtem 2 (!) nap múlva már elkezdődött a rohamos gyógyulás, és nagyon hamar eltünt az összes tünetem is. Ennyit a diéta szükségtelenségéről...

lynn:
Ajánlom neked a Candida Albicans- a gonosz élesztő gomba című topikban a hozzászólásaimat!

enciána

kóka Creative Commons License 2001.06.16 0 0 59
De:) 100 emberből 8 rezisztens rá, ami elég jó arány.Tudtommal Te is szeded a Mycosist(hatóanyaga ugyan az) nem is akár milyen mennyiségben.
Előzmény: enciána (57)
kóka Creative Commons License 2001.06.16 0 0 58
Szio! Mennyi centid van még?:)
Előzmény: enciána (57)
enciána Creative Commons License 2001.06.15 0 0 57
> Az orvosom szerint a Diflucant 10 hónapon keresztül kell szedni, hogy a gombák kipusztuljanak. Így nincs szükség a diétára.

Kóka:
Ugye ezt nem gondolod komolyan?

Előzmény: kóka (41)
kóka Creative Commons License 2001.06.15 0 0 56
Nem kaptam más antibiotikumot. Miért baj? Viszont Kliont kellett 7 napig szednem.
Előzmény: whisper (55)
whisper Creative Commons License 2001.06.15 -1 0 55
No, kicsit belenéztem az anyagcserébe:
a glükóz C6H12O6, a tejsav meg CH3CHOH-COOH
A glükóz ciklius molekulaszerkezetű, mig a tejsav lánc. Egyébként az emberi szervezet képes a tejsavat is felhasználni, de nem hiszem, hogy glükózzá alakitaná, mert az túl energiaigényes.
Amit még találtam és érdekes lehet:
A Chlamydia igen alattomos kis baci, képes felszálló fertőzést kialakitani (méhgyulladás, petevezető- és petefészekgyulladás), ezért nagyon kell vele vigyázni. Sokszor húgycső és hólyaggyulladást is okoz. Fertőzési forrásként sokszor a férfiakat jelölik meg, akik a húgycsövük alsó szakaszán hordozhatják ezt a bacit. A baci szaporodásáról tudni kell, hogy csak sejten belül szaporodik, amikor kifejlődik, a sejt elpusztul, kiáramlik a sok baci és a szomszédos sejtekbe jutnak be, majd a folyamat ismétlődik.
Amit kaptál rá (ofloxacin) az jó, 14 napig kell szedni legalább, illetve kellett, hogy kapjál még mellé egy másik antibiotikumot is. Ha nem kaptál, akkor az baj.
A Candidához pár érdekesség: azt irja a hivatalos tankönyv*, hogy a vaginális Candidózis nem szexuálisan terjedő betegség, a fertőzés forrása a végbél. Hajlamosit a szűk ruházat illetve a nylon alsónemű.

*(Szülészet és nőgyógyászat tankönyve, 1999.)

Előzmény: whisper (53)
lynn Creative Commons License 2001.06.15 0 0 54
Hát bizony elég fáradékony vagyok néha, de nem biztos hogy csak ettől. Én kb 3-4 éve szedtem össze először egy gombát, és a kezelés után néhány hónappal már mindig éreztem hogy van ott valami. De aztán sokszor tünetmentes vagyok.

A diéta persze nem árthat, de egyszerűen képtelen vagyok 100%-ig száműzni a cukrot és a lisztet.

Előzmény: kóka (49)
whisper Creative Commons License 2001.06.11 0 0 53
Glükózzá biztosan nem, mert eltér a molekulaszerkezet. Gondolom ez is CO2re és vizre bomlik. De már nem emléxem jól a biokémiai lépésekre. 8-)
A Candidás könyvnek még nem értem a végére, de olvasom folyamatosan.
Előzmény: kóka (52)
kóka Creative Commons License 2001.06.11 0 0 52
Tarivid. + kaptam Kliont is. A hatóanyagát már leírtam. Én is olvastam valahol, hogy ezt nem rég dobták piacra.
Pont fordítva. A gomba savasít, a baci lúgosít.S a gombák eszik a laktózt, vagy nem? Hisz az is szénhidrát. Lebomlik glükózzá?
Előzmény: whisper (51)
whisper Creative Commons License 2001.06.11 0 0 51
Milyen antibiotikumot szedsz?
A savas kémhatás meggátol egy csomó bacit a megtelepedésben (már amelyek csak úgy odatévednek), ugyanis a hüvelyben igencsak jók a környezeti feltételek (állandó meleg, nedvesség, tápanyag), csak ugye az a fránya savasság. A Candida valszeg lugosit, de ezt nem tudom pontosan.
Előzmény: kóka (50)
kóka Creative Commons License 2001.06.10 0 0 50
De a Lactobacillus is bacillus?? A gombák meg nem pusztulnak el attól a kis savas kémhatástól... Akkor meg miért fontos, hogy beállítsa a savas kémhatást?
A tejsavat még mik szeretik?
Most azon morfondírozok, hogy mit tegyek, hogy gombák ne okozzanak nekem gondot, mivel antibiotikumot szedek.
Előzmény: whisper (43)
kóka Creative Commons License 2001.06.10 0 0 49
Igen, ez így van. Sokat gondolkodtam már ezen. Asszem ez a hajlam dolog sem igazán igaz, vagyis nem így. Ha valaki elkapta, nagyon kevés dolog szükséges ahhoz, hogy visszajöjjenek a tünetek. Meg amúgy is. Azzal, hogy az élő gombákat elpusztítják a felszínről (helyi kezelés), még a mélyebb szinten ott vannak a spóráik, amik idővel kifejlődnek. Milyen gyakran jönnek vissza a tüneteid? Fáradékonyabb , gyengébb vagy azóta?

Van itt a törzsasztalon egy másik topic, ami bővebben foglalkozik a témával, igaz a végén az ember már belezavarodik, hogy mit nem lehet ennie:) Mindenesetre próbálj leszokni a cukorról, lisztes dolgokról, már attól is jobban érzi magát az ember lyánya.

Előzmény: lynn (48)
lynn Creative Commons License 2001.06.10 0 0 48
Igen, valószinüleg hajlam kérdése is. Engem leginkább az keserit el, hogy állandóan visszajön a fertőzés. Ha az ember egyszer már elkapta, nagyon nehéz végleg megszabadulni tőle. És valószinű, hogy amikor épp nincs semmi bajom, akkor is csak tünetmentes vagyok.
Előzmény: kóka (47)
kóka Creative Commons License 2001.06.08 0 0 47
Passz.De ha jól tudom, azoknak akiknek gombájuk van nagyon könnyen felszednek mindenfélét az uszodákban (pl. az egyik barátnőm nem hajlandó elmenni uszodába, s amikor nyáron a koleszában olyan helyen lakott, ahol közös volt a mosdó, wc, állandóan orvoshoz járt). Vannak, akiknek meg soha semmi bajuk nincs az ilyen helyektől.
Előzmény: lynn (44)
fönök Creative Commons License 2001.06.08 0 0 46
Persze az sem mindegy milyen az az uszoda, hiszen egy feszített víztükrös, szűrővel ellátott renszerben kevesebb az esélye a kórokozóknak, hogy megfertőzzenek valakit. Nem árt azonban az általános higiéniás szabályokat betartani (zuhanyozni vízbemenés előtt, és után), de túlzásba vinni sem szabad, mert akkor pusztulhat a bőr természetes védő rétege, ami szintán véd fertőzések ellen. Ezért is hülyeség a kisbabát minden nap fürdetni, főleg mindenféle szerekkel.
Előzmény: lynn (44)
whisper Creative Commons License 2001.06.08 0 0 45
Az uszodában nemcsak a vizben lehet elkapni dolgokat, hanem a parton, az öltözőben, a folyosón..., mivel a felületi gombák (dermatomycozis) a levált hámsejteken is ott vannak.
Előzmény: lynn (44)
lynn Creative Commons License 2001.06.08 0 0 44
Nagyon soknak hangzik a tiz hónap, de lehet, hogy igaz.

Mi a véleményetek az uszodáról? At orvosom szerint elvileg nem lehet a vizben elkapni semmit, de én inkább nem járok.

Előzmény: kóka (41)
whisper Creative Commons License 2001.06.08 0 0 43
A tejsav tényleg jó pH beállitásra, egyetlen aggályom vele szemben, hogy szerves anyag, ami ugye bizonyos organizmusoknak még táplálék is lehet.
A kórokozók tényleg bizonyos pH-nál 'vannak elemükben', de azért elég szélsőséges határok között képesek a túlélésre. Lehet, hogy ilyenkor nem szaporodnak intenziven, de azért ott vannak. A savas pH-t nem sok baci birja (bár mondjuk a tejsav pH-ja nem is annyira vészesen savas), ezért jó, ha a Lactobacillusok jelen vannak a hüvelyben.
Előzmény: kóka (42)
kóka Creative Commons License 2001.06.08 0 0 42
Közönöm a módostást:) Tehát elsődlegesen arról van szó, hogy milyen kémhatást alakítanak ki a kórokozók. De abban azért szerintem egyetértünk, hogy ezek a kórokozók ha nem a számukra ideális pH-jú környezetben vannak, elpusztulnak. (A baktériumok elég érzékenyek rá, ezt már tanultam.)
Milyen oldalon vagy Lactacyd ügyben?
Előzmény: whisper (40)
kóka Creative Commons License 2001.06.08 0 0 41
Az orvosom szerint a Diflucant 10 hónapon keresztül kell szedni, hogy a gombák kipusztuljanak. Így nincs szükség a diétára. Meg amúgy is sok mindentől jelentkezhetnek a gombák. Ha pl. valakinek hormonzavara van, s amiatt újulnak ki a tünetek, nem hiszem, hogy a diéta meggyógyítaná. Szvsz.
Előzmény: lynn (39)
whisper Creative Commons License 2001.06.08 0 0 40
ad 29: ez a dolog a kémhatás 'szeretetéről' azért igy ebben a formában nem igaz.

ad 31: Az ofloxacin egy kinolon származék (antibiotikum) az újabbak közül, széles spektrumú és mivel új, nincs vele szemben rezisztencia (még).

ad 36: a méhszáj környékéről veszik a mintát, mert ott nagyobb koncentrációban található a chlamydia. Egyébként a kórokozók megváltoztatják a környezetüket, ha túlsúlyba kerülnek egy adott helyen, mivel az anyagcseréjüket a közvetlen környezetükkel bonyolitják le, ugyebár. És attól függően, hogy milyen enzimjeik vannak és miket bontanak a környezetben, olyan kémhatásúvá válik a környezetük.

lynn Creative Commons License 2001.06.08 0 0 39
Sziasztok!
Rögtön idenéztem ahogy megláttam a cimet, mert nekem is és sok barátnőmnek is van hasonló gondja. Nekem sose mondta a nőgyógyász, hogy Candida, csak hogy gomba, és mindig egy nagyon drága Diflucan (ha jól emlékszem) nevű gombaölő tablettát kaptam, csak egy szemet kell bevenni. De persze mindig visszajött a fertőzés, csak a tünetek múlnak el néha. MOst megint rosszabb, de már nem akarok ugyanoda menni, mert megint csak ezt kapnám.

Egy barátnőm viszont végigcsinált egy nagyon kemény diétát, ami a term.gyógyászok szerint az egyetlen módszer a Candida ellen.

kóka Creative Commons License 2001.06.08 0 0 38
Nemtom. Csak azt, hogy megint nagyon szúr az oldalam:((
Előzmény: FRODO (37)
FRODO Creative Commons License 2001.06.08 0 0 37
Jó kérdés, őszintén szólva nem tudom.

Idézet:
"A spermiumok valóban kb. 72 óráig életképesek, de a női testben és nem kívül! A hüvelyben nagyon gyorsan elpusztulnak az ott uralkodó savas közeg miatt. A spermiumok a méhnyakon termelődő vákladékon (Cervix-nyák) - amelyet viszont nagyon szeretnek - jutnak be a méhbe, onna pedig a petevezetőbe. Ez a nyák eleve kiszűri a gyenge és életképtelen sejteket, illetve a hüvelybe jutott anyagnak eleve csak egy kicsi része találkozi a méhnyk váladékkal."

Ennek alapján a cervix-nyák lehet, hogy nem savas, különben nem szeretnék a spermiumok. Most csak találgatok. Lehet lúgos, de lehet semleges is. Passzolok.

A pH-eltolódással az a baj, hogy abból csak azt lehet biztonsággal megállapítani, hogy el van tolódva. De hogy mitől? Mert sok mindentől lehet.
Szerintem sokkal többet mond ilyenkor a hüvelyváladék színe, állaga, meg szaga. De úgy tudom, hogy a méhnyakkenet levételekor alkalmaznak valami ecetsavas festést is. De most már lehet, hogy keverem a dolgokat, ne haragudj!

Előzmény: kóka (36)
kóka Creative Commons License 2001.06.07 0 0 36
De mégis vitatkozok, ámbár természetesen tévedhetek.Vagyis hát inkább kérdezek. A Chlamydiánál az a lényeg, hogy nem a hüvelyből kell levenni a kenetet, hanem méhnyakról. (Ennek is savas a kémhatása?)De amúgy is, bizti hogy egy kórokozó nem tolja el a pH-t?
Előzmény: FRODO (33)
kóka Creative Commons License 2001.06.07 0 0 35
Köszi, elolvastam:) Nekem is van egy címem:
http://blueprint.bluecrossmn.com/article/primer/100085620
Előzmény: kóka (34)
kóka Creative Commons License 2001.06.07 0 0 34
Nem vitatkozok, hisz nem vagyok orvos, de tény, hogy ők sincsenek egységes állásponton:)
Előzmény: FRODO (33)
FRODO Creative Commons License 2001.06.07 0 0 33
Szerintem ez pletyka. :)))
Viszont én max megelőzésre ajánlanám mindenképpen a Colpo Cleanert, nem gyógyszer helyett. Megelőzésre pedig szerintem nem rossz.
Lúgos-savas: a hüvely eredendően savas. A laktózos tablettában van némi citromsav, meg laktóz. Ez utóbbi a tejsavtermelő bacik tápláléka, ebből csinálják a tejsavat. Szóval ezért jó. A citromsav meg azért jó szerintem, hogy átmenetileg se zavarja meg a természetes ph-t. Ellentétben a vízzel.
A kémhatás megnézésével szerintem nem mennének sokra, mert eleve savas, sőt a savasság mértéke a cikluson belül is változhat.
A menstruáció szinte lemossa a savas védőréteget, így könnyebben megtelepednek a bacik.
Előzmény: kóka (29)
FRODO Creative Commons License 2001.06.07 0 0 32
Igazad van. Már nem emlékszem pontosan, nekem kb. egy éve volt, és tudom, hogy doxit is kellett szednem, meg gombaellenes szert is.
Ezt találtam, ismered?

http://sunrise.sote.hu/htsz/szellan.htm

Előzmény: kóka (31)
kóka Creative Commons License 2001.06.07 0 0 31
Ezt nem értem. A Doxicyclint Chlamydia ellen írják fel, szintén antibiotikum. Az én gyógyszerem ofloxaciumot tartalmaz.
Előzmény: FRODO (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!