Keresés

Részletes keresés

StratoFan Creative Commons License 2002.03.21 0 0 12
John Zero:

Az lehet hogy a "rendőrségi kiröhögés" nem jogi fogalom, de ez mit változtat a "gyakorlaton"?

Plakátügyben valóban zűrös, mert az 40M Ft. De itt egy cikk a "nemtudom kiküldte a spammot" szituációról. Igaz ez csak egy, de akkoris:
http://index.hu/valasztas/spam0320/

"Ön (vagy egyik ismerőse) kérte az információt a megadott e-mail címre" - bizonyítaniuk kell. Ezt több 10 ezer ember esetén elég nehéz lesz :-)"

Szeritnem a vádat kell biznyítani nem az "ártatlanságot" megvédeni. Tehát ha azt állítod, hogy nem "te vagy az ismerősöd" jelentkezett náluk, akkor a te dolgod hogy bizonyítsd a "vádat". Szeritnem. Az "ismerősöd" témát elég nehéz. Az egy dolog hogy a "spam" meghatározásából is vita lehet. Pl. ha most írok neked egy "bemutatkozó" magánlevelet, az spam? :)))

Van bőven lehetőségük a kibúvásra. Ettől függetlenül szeritnem a spam a küldőnek is bukta. Jó soká lesz amíg mindeki kipróbálja egyszer :)))).

Előzmény: John Zero (11)
John Zero Creative Commons License 2002.03.21 0 0 11
StratoFan:
A "rendörségi kiröhögés" szerencsére nem jogi fogalom.

Gondolom, hogy elsõre nem igazán mennének bele az ügybe, de ha jön 5-10 feljelentés ugyanabban a témában, esetleg 30-40, akkor remélem, hogy csak lépniük kell valamit.

"nyilvános adatbázisból származik" - ez nem érv, így is törvénysértõ

"Ön (vagy egyik ismerőse) kérte az információt a megadott e-mail címre" - bizonyítaniuk kell. Ezt több 10 ezer ember esetén elég nehéz lesz :-)

"meg nem a tulajdonos hirdeti hanem egy "ismeretlen jóakaró"" - érdekes, olyanról nem hallottam, hogy mondjuk megjelentek volna X cégrõl reklámplakátok, majd az X cég azt mondaná, hogy "csak egy jóakarójuk volt"

Előzmény: StratoFan (10)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.21 0 0 10
John Zero:

Nagyon csodálkoznék, ha a rendőrség érdemben foglalkozna egy ilyen üggyel. Szeritnem kiröhögnék a feljelentőt és örökre eltussonlnák az ügyet. Lehet hogy törvénysértés, mégis létezik a jelenség. Egy csomó módja van hogy megkerüljék: azt állítják hogy a címed "nyilvános adatbázisból származik", vagy hogy eleve "Ön (vagy egyik ismerőse) kérte az információt a megadott e-mail címre", vagy a mailcím nem létezik, a reklámozott webhelyet vagy rendezvényt (kampány-koncertet :)))) meg nem a tulajdonos hirdeti hanem egy "ismeretlen jóakaró".

Olvasok olyan külföldi történeteket, ahol a spammelők utólag elismerik hogy nagy balekok voltak amikor megvették a címlistát vagy megbízták a küldő céket az "akcióval". Mindegy, ha nem nem. Az tuti, hogy marhanagy címlistákat lehet kapni valahol magyar címekkel, mert több helyen van emailem, és kapom őket majdnem mindre (nem publikusak a weben sehol, privát levelezésre használom őket, tehát valahogy csak eladták a userlistát kompletten a szolgáltatók).

Ilyesmire gondoltam egyébként, csak magyar vonatkozásban:
http://www.cauce.org/tales/index.shtml
ez is jó történet:
http://www.nwfusion.com/columnists/2000/0717kearns.html

Vagy: letöltöttem egy pdf dokumentumot, amiben nagyjából az szerepelt, hogy pár hónap alatt a duplán (fölöslegesen) kiküldött spammok aránya 6-27%-ra emelkedett, ami több, mert egy embernek lehet több különböző email címe is amiről nem tudják hogy duplázás. Vagy: 192 (elég kevés) megkérdezett közül 153-an szűrték a reklámokat, ebből 122-en szerveroldalon. De ezek külföldi példák. Magyarok kellenének. A szeritnem helyzet itthon nem túl vészes, nálam kevés a magyar spam lehet hogy ezért nem foglalkozik vele senki.

Érdekel továbbra is ki hogyan reagál a spamra amikor többet tesz mint letörli.

SF

Előzmény: John Zero (7)
John Zero Creative Commons License 2002.03.21 0 0 9
Tam7:
Én ugyan nem nyomozom. Majd a rendőrség :-)
Előzmény: Tam7 (8)
Tam7 Creative Commons License 2002.03.20 0 0 8
"Tekintve, hogy a spammelés magyarországon törvénysértés, furcsa lenne, ha ezt valaki névvel bevállalná."

Miééért.. pl. Kovács Zoltán. Tessék, nyomozd le :)

Előzmény: John Zero (7)
John Zero Creative Commons License 2002.03.20 0 0 7
StratoFan:
Tekintve, hogy a spammelés magyarországon törvénysértés, furcsa lenne, ha ezt valaki névvel bevállalná.

http://www.complex.hu/kzldat/t0100108.htm/mun_5.htm#kagy10
-----
2001. évi CVIII. törvény

14. § (1) Az információs társadalommal összefüggô szolgáltatás felhasználásával küldött reklámnak világosan és egyértelmûen azonosíthatónak kell lennie, amint az hozzáférhetôvé válik az igénybe vevô számára. Kizárólag az igénybe vevô egyértelmû, elôzetes hozzájárulásával küldhetô elektronikus úton, levelezés során reklám.
-----

Amúgy pedig amióta a SpamAssassint használom (www.spamassassin.org), gyakorlatilag csak a magyar spamek jutnak el hozzám.

Előzmény: StratoFan (6)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.12 0 0 6
Sziasztok!
Elemző cikket készülők írni a spam hatásairól. Két dolog érdekelne: hogyan védekeztek ellene (milyen módszerekkel) hogyan álltok bosszút ha tesztek ilyen "galádságot" egyáltalán :))) (itt is a módszerek érdekelnek). Angol nyelven komoly irodalma van ezeknek a módszereknek. És még valami érdekel: ha megkeresne egy magyar spammoló, aki NÉVVEL elmesélné, hogy vett X forintért egy címlistát X darab címmel, szétküldte, és ennek ilyen és ilyen hatása volt. Persze erre kevés az esély mert égés névvel baleknak leni, de hátha.
SF
dinyus Creative Commons License 2001.01.28 0 0 5
sziasztok!

még azért jöhetne segítség, írhatnak nyugodtan azok is, akik eddig nem írtak ide. :)

köszi

dinyus

dinyus Creative Commons License 2001.01.23 0 0 4
köszi, azt láttam, le is mentettem magamnak, bele is fogom vinni a dogámba :)

dinyus

Előzmény: KisHercegnő (3)
KisHercegnő Creative Commons License 2001.01.23 0 0 3
a főoldalon a matávval kapcsotaban van 1 spames hír. szerintem biztos van ott link. de nem néztem meg.
Előzmény: dinyus (2)
dinyus Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2
köszi az ötleteket, most, hogy mondod, icq-ra már kaptam egy pár ilyet. de elég keveset kapok - hál istennek :) - pedig azért én is jópár éve internetezem.

dinyus

Előzmény: Mikulas (1)
Mikulas Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1
Hasznalj ICQ-t, nézz körbe egy pár fizetős erotika site-on (valszeg scannel-nek kapásból, és látják, ha használatban van az ICQ portja) és kb 1 hét múlva kapod azokat a "félrecímzett" üzeneteket, amiben Mark elmondja neked, hogy Juli (most múlt 18, beccsszó) a legjobb csaj a neten, és a julien.kanálstex.com-on ott van. Vagy csak annyi, hogy az url, amit kértél, tom: csirkepornó.com.
Én reflexből törlöm. Ezek is az internet-es gerillamarketinges stratégiák közé tartoznak (nem én találtam ki!), sok más mocskos húzással együtt. Minden ilyet azonnal törlök, és mindenkinek ezt ajánlom. Egyszer válaszolj rá, kb 200 más hasonló témájú spam-et kapsz azonnal.

Ha van kérdésed, mint régóta internetező user-től, akkor írj.

A hotline, az irc kliens is gázos. A freemailes címeket inkább különböző trojan és BO "kliensekkel" szokták bombázni.

Ja, asszem megy a www.guerillamarketing.com, de ha nem, keress rá, komplett angol könyv.

zakka Creative Commons License 2001.01.22 0 0 0
www.freemail.hu :)) ez a nem nulla
dinyus Creative Commons License 2001.01.22 0 0 topiknyitó
sziasztok!

diplomamunkámat a spamről, pontosabban a spammel kapcsolatos negatív kommunikációról írom (közgáz marketing szakirány). ezzel kapcsolatban szeretném kérni mindazok segítségét, akiknek bármi online, offline anyaga van v tudnak vmi címet (akár konkrétan a spammel kapcsolatban, akár az offline junkmail-lel, akár simán az internet marketinggel, akár bármivel, ami ezzel összefügghet), az pliz írja be ide v küldje el emilben. ha 1xűen csak meg szeretnéd nekem írni a véleményed és/vagy tapasztalataidat a spammel kapcsolatosan, az is nagy segítség lenne.

+ ha tudtok olyan oldalakat (hírlevelek, online boltok, newsgroupok), ahova ha feliratkozik az ember, akkor szinte tuti, hogy kap spamet, akkor az arról szóló infókat is szívesen fogadom. :)

előre is köszi mindenkinek a segítséget!

dinyus

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!