Keresés

Részletes keresés

corsaclub Creative Commons License 2005.05.23 0 0 122
Vegre. Ilyen velemenyeket szeretnek hallani, de sajnos nem nagyon megy a tema. En ilyesmire vagyok kivancsi, mint amit a vegefele irtal, hogy te hogyan viszonyulsz ahhoz, akit, ha alkohollal mekinalsz, nem fogadja el. Irhatnanak a tobbiek is.
Előzmény: atika29 (121)
atika29 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 121
Attól függ, milyen itallal kínálnak meg, hogy elgogadom-e vagy sem. Egy pohár sör, vagy bor, vagy gyógynövénypárlat még egészséges is, én elfogadom, töményt nem fogadok el. De az nekem nagyon gyanús, ha valakit megkínálok egy pohár vörösborral és nem fogadja el, mert, hogy ő antialkoholosta. Ha azt mondja, hogy nem szereti,azt megértem, de a nagy ellenállás nekem mindig gyanús. Biztos arra gondolnék, hogy nincs önfegyelme, fél, hogy ettől majd rászokik, vagy arra, hogy éppen most jött egy elvonókúráról. A drogra meg nem kell 100 évet várni, mert már most trendi a fiatalok körében, sajnos.
Előzmény: corsaclub (120)
corsaclub Creative Commons License 2005.05.18 0 0 120
Ok, en ezzel egyetertek. Engem sem zavar, ha valaki dohanyzik, vagy iszik. Elvegre mindenki azt csinal, amit akar. Ez a tema inkabb arrol szol, hogy hogyan viszonyulnak a tobbiek (akik isznak es/vagy dohanyoznak) azokhoz, akik ezt nem teszik. A dohanyzas tulajdonkeppen nem is olyan lenyeges tema, mert mint azt te is irtad kettovel elotte, a dohanyosokkal jol megfernek a nem dohanyosok. Mi van az itallal? Ha en elmegyek egy tarsasagban (mondjuk legyen munkahelyi kirandulas), es ott mikor kinalnak, mert a tobbiek isznak, azt mondom, hogy en nem iszom, es nem is ittam soha. Nos, ekkor mi jatszodik le a tobbiek fejeben? Erre lennek en nagyon kivancsi. Egyebkent pontosan az elso kortyrol, vagy cigirol van szo, mert a legtobb ember csak azert szokik ra, mert kiprobalja, mivel a kornyezete ugy kivanja, es gyenge jellem. Mi volna, ha az adott eletkorban elo emberek nem azt tekintenek trendinek, hogy ha valaki iszik es/vagy dohanyzik, es emiatt esetleg nem kozositenenek ki, vagy bannanak maskepp a nem igy tevokkel? Szerintem kapasbol az emberek fele sosem gyujtana ra, vagy kezdene el inni. Sajnos a modern tarsadalomban ez mar teljesen beepult az emberek tudataba, es termeszetesenek veszik. Most meg haborgunk a drogok ellen, de lehet, hogy 100 ev mulva mar az is olyan termeszetes lesz, mint most az ital , vagy a cigaretta. Akkor az lesz a trendi, hogy ha valaki drogozik? Errol jut eszembe. Miert nem a droggal kezdenek az emberek? Csak azert, mert az nem legalis? Mert ha csak ez a visszatarto ero, akkor nagyon szar helyzetben vagyunk. Szerintem.
Előzmény: atika29 (119)
atika29 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 119
Ez igaz, de csak az első dobozig, míg fiatalok. Öt év után már nem azért dohányoznak, mert a másik is dohányzik, hanem mert vagy élvezi, vagy nem tud leszokni, vagy nem is akar leszokni, a mindennapjává vált. Az igaz, hogy leszokni csak az erős jellemek tudnak, a baj ott van, hogy sokan nem is akarnak leszokni. illetve ez se baj, ha ők jól érzik így magukat.:) Az egészséggel már nem lehet példálozni, amikor a stressz jóval több embert visz el, mint a tüdőrák. Tiltsunk be minden munkahelyet a stressz miatt? lehet, hogy a dohányos még jobban is jár, ha valamivel lenyugtatja magát. Én egyébként nem szeretem a vörösbort, de megiszom, meg még egy csomó ételt is megeszek, amit nem szeretek, mert azt hallottam, hogy egészséges:)
Előzmény: corsaclub (118)
corsaclub Creative Commons License 2005.05.17 0 0 118
Hat, ezen lehetne vitatkozni. Erdekes volt a velemenyed. Tudod, en egyaltalan nem nezem le, sem azokat, akik iszank, sem azokat, akik dohanyoznak, de meg azokat sem, akik kabitoszereznek. Szerintem igen is eros jellemre vall az, aki nem probalta meg sem az alkoholt, sem a dohanyzast. Leszokni is csak az tud, aki eros jellem, de intelligencia is kell hozza. A nagyanyam peldaul az eleteben nem tudna leszokni, mert meg arra sem kepes, hogy a leszoktato gyogyszereket rendszeresen szedje. Az emberek tobbsege azert probalja ki a dohanyzast, vagy az alkoholt, mert a tobbiek is ezt csinaljak. Ezt latja es azt erzi, hogy ettol o "nagy szam". Nem egeszen pontos ez a kifejezest, mert valojaban csak nem akar elutni a tobbitol, es nem akarja azt atelni, amit mondjuk en, hogy 23szor kinaltak meg alkohollal, de mind a 23 szor visszautasitottam, es utanna mondanom sem, kell, hogy a tarsasagban milyen "elokelo helyet" kaptam. Ezert sokan raszoknak a piara es/vagy a cigire, aztan persze leszokni nem tudnak, mert gyenge jellemek. A gyavasag szamomra egeszen mast jelent, de persze mindenkinek mast. Van peldaul, aki 6 felestol mar nem gyava, de megsem vedi meg a baratjat, ha bajba esik, es van olyan vadidegen ember is, aki jozanul is a masok segitsegere siet.
Előzmény: atika29 (116)
corsaclub Creative Commons License 2005.05.17 0 0 117
Ez tenyleg komoly? Ha igen, akkor kezet foghatunk. Ertem, amit irsz, de tudod nehez ugy meglenni mondjuk egy munkahelyen, hogy a tobbiek kisugarzasabol erzed, hogy maskent tekintenek rad. Furcsa ez. Nem is nagyon lehet lerini. En egyebkent hasonlokeppen jarok el, mint te, bar sokszor ketlem, hogy ez a helyes megoldas. Mondjuk annak sem lenne ertelme, hogy ha egy tarsasaggal elmennek szorakozni, ahol mindenki iszik, es jol berugnak, majd en allnek ott egyedul jozanul es neznem, ahogy hanynak. Persze ez erosen sarkitott volt, de gondolom erted.
Előzmény: atompyka (115)
atika29 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 116
Azért ezek a dolgok nem ennyire fehérek és feketék. Én naponta megiszom 1 deci vörösbort, mert egészséges és mindig is vérszegény voltam. Naponta megiszom egy kávét, mert ha nem kávézol, az legalább annyira egészségtelen, mitha naponta 4-5-t iszol. Ezt nem én mondom, hanem orvosok. Az emberek meg nem behódolnak a szenvedélyeknek, hanem egyszerűen élvezik (most nem beszélek a kialakult függőségről). Nekem nem az a tapasztalatom, hogy az erősek nem gyújtottak rá középiskolában, hanem inkább a gyávák. Amikor elkezdenek dohányozni a legtöbben, akkor még senki se gondol az egészségére. (legalábbis a többség nem)
Furcsa nekem, hogy "nagy szám"-nak tartod ha valaki dohányzik, mert én még olyan dohányossal nem találkoztam, aki azt mondta volna, hogy de nagy szám vagyok, mert dohányzom. Ezt a nemdohányosok találták ki. Én is azt hittem egy ideig, hogy elkerülnek a dohányosok, pedig ez nem igaz, csak el van különítve a dohányzó, ahol a társasági élet folyik a munkahelyen. Aki nem dohányzik, annak kevesebb oka van félretenni a munkát. Bizony én is bemegyek közéjük, mert a társas kapcsolatok is fontosak, szerencsére jó az elszívó-berendezés, mert nem nagyon bírnám nélküle. A legtöbbjük egyébként szégyelli, hogy nem tud leszokni, de ezt nem nagyon hangoztatják.
Előzmény: corsaclub (114)
atompyka Creative Commons License 2005.05.17 0 0 115

Szia!

 

Részletekben írok, mert melózom közben, bocs.

"drog, cigi, ital, kávé" nélkül, na, ez én vagyok...

:-)

Úgy vagyok az ilyesmivel, hogy ha nem érzem magam jól valahol "önmagamtól", akkor oda nem megyek. Ha meg muszáj mennem, akkor elviselem valahogy és legközelebb igyexem elkerülni. Sose értettem, miért jó az, hogy "k..va jó buli volt, úgy beb...tam...". Ettől volt jó?!

Volt 5 gyönyörű évem Sopronban, nem vontam ki magam semmiből és mégsem ittam egy kortyot sem. Aki ismeri a Selmeci Hagyományokat, az tudja, ez kb. mit jelent...

Engem sem érdekel, a másik mit iszik, szív vagy csinál magával, csak engem hagyjon békén

Előzmény: corsaclub (114)
corsaclub Creative Commons License 2005.05.17 0 0 114
Erdekes, ami a vegen irtal. En is pont szerettem volna egy hasonlo topic-ot nyitni, de egy kicsit mas oldalorol megkozelitve a dolgot. Szerintetek van manapsag ertek abban, ha az ember szenvedelyektol mentes? Itt minden szenvedelyre gondolok(drog, cigi, ital, kave). Vajon az ilyen embereknek a tarsasagat a tobbiek keresik, vagy inkabb nem keresik, mert azt gondoljak, hogy mas, mint a szerintem sajnos altalanos? Mi a helyzet a tenyleg abszolut szenvedelymentesen eloktol? Ezeket az embereket szerintetek maskent kezelik a tobbiek? Ha igen, akkor miert? En sajnos a kornyezetemben egyetlen antialkoholista embert sem ismerek. Mondjuk totalis alkoholistat sem, de aki iszik, meg ha nem is rendszeresen, az enehezen tudja elkepzelni olyan emberek tarsasagat mondjuk egy buliban, akik nem isznak? Szerintetek szegyelni kell, ha valaki szenvedelymentesen el, vagy inkabb fel kell ra nezni? En szerintem inkabb felnezni kell ra, mert megalni a szenvedelymentesseget sokkal nagyobb erot mutat, mint valami szenvedelynek hodolni. Csak hat ugy latom, hogy a tarsadalomban ez nem "divat". Az emberek nagytobbsege dohanyzik, iszik, es ettol azt hiszik, hogy ok nagy szamok. Irjatok meg mar a velemenyeteket, mert engem komolyan erdekel. (Csak zarojelben. Engem marhara nem izgat, hogy ki mit csinal. Felolem akarki ihat, es dohanyozhat amennyit akar. Sosem hanytam meg a szemere senkinek, csak azert, mert en nem teszek igy, es nem is neztem le ezeket az embereket. Meg nem is kezeltem maskeppen. Viszont ellenkezojet erzem. Azt, hogy aki nem iszik, vagy sazenvedelytol mentes, a tobbiek ugy kezelik, mintha fertozo beteg lenne.)
Előzmény: Woller (113)
Woller Creative Commons License 2004.12.01 0 0 113

Akkor a folytatás:

Alkoholista voltam. Nem klinikai eset, de kezdve 14 éves koromtól ha lehetőségem volt rá azonnal ittam. Nagyon szerettem a sör ízét, aztán a hatását. Először csak társaságban, aztán ahogy telt múlt az idő és a dallast néztem kipróbáltam a viszkit, meg a tekilát (szerencsére már azt sem tudom, hogyan kell helyesen leírni:). Otthon este tvnézés közben először csak egy pohárral, aztán nőtt a pohár, majd végül 4-5 is lecsusszant.

Ekkor még nem tudtam, hogy függő vagyok, de egyszer megpróbáltam kihagyni egy estét. Nem tudtam elaludni az alkohol nyomása nélkül. Kezdődött a para, de hiába beszéltem róla barátaimnak, a végén elmentünk kocsmázni. Ez így ment 2 évig. Nappal nem ittam semmit, de munka után AZONNAL kellett.

 

Mivel a topic eléggé kihalt, ha érdekel szívesen folytatom, eléggé tanulságos, de látnom kell, hogy érdekel valakit.

 

A vége az lesz, hogy mostanában valamiért az antialkoholistával (belefér évi 2-3 sör) sokkal jobban megértem magam, mint azzal, aki azonnal pertut akar inni, sőt környezetemben is szinte csak antik maradtak.

Előzmény: Woller (112)
Woller Creative Commons License 2004.12.01 0 0 112

Épp most akartam ilyen címmel nyitni egy hasonló topicot, de az autósban. Ott talán jobban pörögne. Ha lesz időm visszaolvasok, és megosztom a tapasztalatokat.

 

EX-alkoholista  :))

atompyka Creative Commons License 2004.07.02 0 0 111

Jó reggelt, topic!

:-)))

Előzmény: Törölt nick (110)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.02 0 0 110
Nem iszom, mert a pár a sok pálinka kicsinálta a gyomromat pár éve, és most bármit iszom ég :(( Félévente 1/2 pohár sör az adagom, és max 1 bélízféleség :)   .... be is rugok tőle :))
atompyka Creative Commons License 2002.12.06 0 0 109
'Stét!
"...az évi 1 pohár pezsgőmmel én is antialkoholistának tartom magamat,..."
Pedig nem! Kivi, az alkoholista...
(Hozzám képest.)
:-)))

ATom

Előzmény: kivi (36)
egyket Creative Commons License 2002.08.01 0 0 108
Ha piálsz, teremts olyan helyzetet, hogy ne kényszerülj döntésekre. Csak úgy "poénból" nem éri meg sörözni. De ha ritkán csinálod, jó is lehet. Csak nyugis, kultúrált társaságban.
Előzmény: Vízerőművek kellenek (107)
Vízerőművek kellenek Creative Commons License 2002.07.31 0 0 107
Sziasztok

Örülök hogy van ez a topic. Én nemrég megfogadtam, hogy ha tehetem, soha nem iszom egy kortyot sem. Az ember már egy pohárnyi akármilyen alkohol elfogyasztása után is másképp gondolkodik, mint józanul. Rossz döntéseket hoz. Pedig szeretem a sört, de többet soha. Ezenkívül közvetlen közelről láttam (látom), hogy az alkohol hogy teszi tönkre az emberek életét. :(

Vk.

K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2001.07.31 0 0 106
Egészen kiszáradt a szám :c(
Justin Creative Commons License 2000.12.21 0 0 105
És a jó kis sörök:-)
Előzmény: K. N. Zordonbordon (104)
K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2000.12.21 0 0 104
azoka lyó kis keserüfüvek :-DDDDD
Kisfejü Nagyfejü Zordonbordon
Előzmény: Justin (103)
Justin Creative Commons License 2000.12.20 0 0 103
Barna vót:-)Undorító.Brrrr...Mégha van hozzá ekkis unikum:-)
Előzmény: K. N. Zordonbordon (102)
K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2000.12.20 0 0 102
Annál is inkább mert a bor még finom is (csak nem mindegy, hogy készül, + sajna aza sok szesz benne :(()

Akkor ez most szeőke vagy baarna kóla vótt? :))
Kisfejü Nagyfejü Zordonbordon

Előzmény: Justin (101)
Justin Creative Commons License 2000.12.19 0 0 101
Ebben egyetértünk.Jaffát ittam kólávóó:-)
Előzmény: K. N. Zordonbordon (100)
K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2000.12.19 0 0 100
BRRRRR...kóla!
rosszabb, minta borrr (de legalább szeszt nem tettek bele :))
Kisfejü Nagyfejü Zordonbordon
Előzmény: Justin (99)
Justin Creative Commons License 2000.12.04 0 0 99
Ezen hótfölösleges vitázni,hogy ki a jó,és ki a rossz.Tény,hogy az alkohol idővel hazavág,de azért nem kelle elitélni senkit,mert hetente két-háromszor elteszi magát.Nekem előfordul a heti kettő-három(van hogy több is),de mégsem érzem magam alkoholistának.Ha egyedül vagyok nem állok le inni.Otthon a hűtőben ott fekszik egy üveg Gösser lassan egy hete.Haverommal mikor utoljára ittunk akkor vettük a hazaútra,mert azt hittük,hogy az kell,de mire aljutottunk odáig rájöttünk,hogy amit addig megittunk bőven elég volt.Azt is nagyon utálom,ha valakit rá akarnak beszélni.Undorító szokás.Általában max kétszer megkérdezem kér-e a delikvens valamit,és annyiban hagyom.Nagyon utáltam mikor januárban három hétig semmit nem ittam(jó volt a Szilveszteri buli:-)),hogy amikor elmentem bulizni,és kértem az ásványvizet,akkor közölték velem,hogy a társaságukban nem fogyaszthatok olyat.Erre kértem kólát.És ezek az emberek "haverjaim".Erről ennyit.Mindenki döntse el maga,hogy mivel rongálja magát.Akinek az kell drogozzon,akinek az kell futkározzon stb.
Szasztok
yol Creative Commons License 2000.12.01 0 0 98
életedben az egyetlen ezredforduló 2000dec31/2001jan1 közt lesz :-)))))))))))))))))))))))))))
az ízről: intravénás/rektális adagolást próbáltad?

hehe, y

Előzmény: BahnScorper (97)
BahnScorper Creative Commons License 2000.12.01 0 0 97
Nohát itt volnék én is, mint hozzászólásra jogosult, ugyanis életem eddig lement éveiben mindössze 4 olyan alkalom volt, mikor alkoholt iszogattam, legutóbb szilveszterkor, akkor is csak azért, mert úgysem lesz több ezredforduló az életemben.

Nálam a legnagyobb porbléma az ízzel van. A sör ugye keserű és szénsavas - kiesik. A pezsgő is szénsavas, és imho undorító az íze - soha többé. Bort próbáltam, de nem ízlett (és nem tablettás volt) - inkább azt se. Töményet meg ki se akarom próbálni. Ami még elfogadható, az az a rummennyiség, amit édességbe szokás rakni, de ennyi nekem épp elég...
A másik indok a nem ivásra a hatás. Ismerem annyira magamat, hogy feltételezzem, mit váltana ki belőlem az alkohol, azt meg nem akarom se magam, se mások miatt. Meg amúgy is: JÓZANUL IS TUDOK UGYANOLYAN HÜLYE LENNI! :-)))))))) Akkor meg minek költsek piára? Inkább CD-ket veszek azon a pénzen, vagy utazok...

Evil Skeleton Sam Creative Commons License 2000.12.01 0 0 96
Kivi,

Nem sorollak benneteket kulon embercsoportba, mert ertelme sem lenne. Annal is kevesbe, mert huszonakarhany evig en pl total antal voltam szinten - meg is kaptam erte boven eleg beszolast, de mar akkor sem igazan tudott erdekelni a velemenyuk. (aztan 1x felaron adtak a whiskyt, de ez nem tartozik ide :) ) Amibe bele szoktam kotni, az az, hogy szerintem aki antal, az egyaltalan nem iszik alkoholos dolgot. Ilyenek is vannak az indexen.
Az alkoholista pedig az, aki renceresen sokat, es nem birja ki nelkule. Aki neha keveset, az kb az atlag ember kategoriaba tartozik. Semmi tobb.
Most akkor te pl engem az alkoholistak koze sorolsz, mert 1. bizonyos fajta italokat igenis szeretek. 2. amikor kedvem van fogyasztok is beloluk (mertekkel) ?
Ha mar gunyolodasnal tartunk, akkor bocs ha annak erezted, provokacionak elismerem, de jol esett, de gunyolodni nem szoktam. (Maximum a pacal miatt ;) de amiatt is csak akkor ha valaki sultkrumplival eszi, ami vetek )
Az ossz celom annyi volt, hogy kicsit meglenditsem a topicot. Ez pedig sikerult. De ezennel abbahagytam.

Udv,
Evil Skeleton Sam

Előzmény: kivi (95)
kivi Creative Commons License 2000.11.30 0 0 95
Sam,
nem értem, hogy miért akarod mindenképpen egy külön "embercsoportnak" tekinteni az antikat. Mert ez alapján azt kellene mondanunk, hogy két csoport van: az antialkoholisták és az alkoholisták. Az egyik csoprtba tartozunk mi, akik nem iszunk. A másikba mindenki, aki akár csak egy kortyot is iszik. Így gondolod? Van ennek értelme?

Eleve hibás a kijelentésed: "lehet hogy az antik ennyire unalmas emberek". Ennyi erővel nyithattam volna topicot azokról akik (velem együtt) nem szeretik a lencsét, a babfőzeléket, a pacalt, stb.

AtheH nagyon nagy igazságot írt: "egyszerűen csak nem kell". Így vagyok ezzel én is. Nem keresek hozzá erkölcsi, vallási, akármilyen indokot. Nem kell, és kész.

És hogy _mégis_ erről nyitottam topicot, és nem a pacalról? Ennek az oka az, hogy a pacal-evők nem "gúnyolódnak" rajtam. A babfőzelékesek sem. Viszont amennyi maró gúnyt és cikizést kaptam anti voltom miatt, azt te sem tennéd ki az ablakba.

Vajon miért ciki/égő/gáz ha valaki nem iszik?

.hun Creative Commons License 2000.11.30 0 0 93
Számomra ez ennél sokkal egyszerűbb dolog. Nem esik jól, lelassít, utána meg rosszul vagyok. Akkor meg minek?

Nekem ez azért nem életforma, mint mondjuk egyeseknek a vegetarianizmus, egyszerűen csak nem kell. Mint amikor valaki nem szereti a sóskát (fúj, én sem...:) ), s ezért nem is eszik! Ennyi! :))

Előzmény: Evil Skeleton Sam (82)
citromfű Creative Commons License 2000.11.30 0 0 92
Nézz bele az üzi füzibe, r-től van egy üzid.
Előzmény: fűnyíró (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!