Keresés

Részletes keresés

Barom. Creative Commons License 2000.09.15 0 0 41
Barom.
Előzmény: Törölt nick (39)
Sanyi bácsi Creative Commons License 2000.09.15 0 0 40
Ahoj Árpi bácsi!
Magánszorgalom.
:-)))
Előzmény: Törölt nick (39)
Sanyi bácsi Creative Commons License 2000.09.15 0 0 38
Kérdésözön a kormányfőre
Orbán Viktor a javuló életszínvonalról

Magyar Nemzet
Blázsovics
Szerző
Felküldve: 2000. szeptember 15.
3 . oldal

Elsősorban a nyugdíjasok és a családok helyzetéről, a jövő évi béremelésekről és a munkanélküliség kérdéseiről beszélt tegnap Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Napközben című műsorában. A nyugdíjasok november végén januárig viszamenőleg egy összegben, a kamatokkal együtt kapják meg azt az összeget, ami a vártnál magasabb infláció miatt megilleti őket – hangzott el a műsorban.

Több száz kérdés érkezett tegnap a miniszterelnökhöz, aki a Kossuth rádió Napközben című műsorában két órán keresztül válaszolt a hallgatók felvetéseire. A kormányfő megerősítette, hogy a nyugdíjasok november végén, december elején az állampapírok kamatával megemelt összegben kapják meg a nyugdíj-kiegészítést, ami a vártnál magasabb infláció miatt a törvény szerint megilleti őket. Ennek mértéke legalább két, de inkább három százalék lesz.

Kérdésre válaszolva leszögezte: 1998 óta a kormányzat nem vett el semmit a nyugdíjasoktól, sőt az elmúlt két évben 6,2 százalékkal növelte a nyugdíjak

reálértékét, s a következő két évben is az inflációnál nagyobb ütemben emelik a nyugellátás öszegét. Utalt rá: a kormányzat tárgyalja azt a javaslatot, hogy 2001-ben 7,3 százalék helyett több mint tíz százalékkal emeljék a nyugdíjakat. A nyugdíjkorhatár csökkentésének lehetőségét firtató kérdésre elmondta: a kormányzat a nyugdíjrendszer gyökeres átalakítását célozta meg, amelyben a fő szerepet a magánnyugdíjpénztárak kapják. – Ennek lényege, hogy az állampolgárok a befizetett összegek alapján maguk dönthetik el, mikor mennek nyugdíjba. Így néhány éven belül értelmetlenné válik a nyugdíjkorhatárról szóló vita – fogalmazott Orbán Viktor.

– Jövőre jelentős bérfejlesztésre számíthatnak az egészségügyi, a szociális és a közgyűjteményi dolgozók, a pedagógusok és az akadémiai kutatók, így egyre több ember számára válik kézzelfoghatóvá a gazdasági növekedés – hangsúlyozta a miniszterelnök. Az egészségügyi dolgozók január 1-jétől átlagosan 20 százalékos bérnövekedésre számíthatnak. A béremelésre van fedezet, de a miniszterelnök megemlítette, hogy a béremelésre szánt öszszegek egy részét a kórházak gyakran fejlesztésekre fordítják. Ennek elkerülésére jövőre speciális szorzót építenek be az egészségügyi dolgozók bértáblájába.

A miniszterelnök szerint Magyarország közigazgatási térképének átszabása, az új területi beosztás létrehozása azért késik, mert nincs parlamenti konszenzus az ügyben. Kifejtette azonban, hogy Magyarország összességében a decentralizáció felé halad.

A Nyugdíjasok Országos Képviselete ötszázalékos, januárig visszamenőleges pótlólagos nyugdíjemelést szeretne elérni – közölte Mihalovits Ervin, a szervezet elnöke tegnap az MTI-vel. Kifejtette: a tervezett szintet meghaladó infláció következtében legalább háromszázalékos pótlólagos emelés szükséges. A további két százalék az ellátások reálérték-vesztésének pótlásából adódna – fejtette ki Mihalovits Ervin. Az elnök szerint a pótlást a novemberi visszamenőleges emeléssel el lehetne kezdeni.

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 37
Kedves Jámbor!

Úgy tünik valóban én tévedtem, mentségemre szolgáljon, hogy Seki maga is úgy látta, hogy ez a topik indult előbb! Adtam is neki egy Fair Play Díjat! :)

Mostmármindegy...

Előzmény: Jámbor (34)
Seki Waker Creative Commons License 2000.09.14 0 0 36
Jé! Tényleg. Akkor hát ezért nem láttam ezt a topicot, amikor megnyítottam a magamét. Na mind1. A tartalmi azonosság okán mindenképpen célszerű lenne összevonni a kettőt. A kérdések a lényeg, nem a topicindító.
Előzmény: Jámbor (34)
Piros Mogyorós Creative Commons License 2000.09.14 0 0 35
Ej, a kutyafáját, ezt eddig nem vettem észre.
Mindenkitől bocsánatot kérek, elsősorban Sekitől, övé az elsőség, bár nem úgy tűnik, hogy a moderátorok odabagóznának bármelyikünkre is.
Más kérdés, hogy az sem valószínű, hogy bármelyik topik fenn maradna... :(

Üdv:
PM

Előzmény: Jámbor (34)
Jámbor Creative Commons License 2000.09.14 0 0 34
Kedves Sumer!

Most, hogy Seki már döntött a másik topikban, felhívom figyelmedet arra a tényre, hogy majdnem egy nappal hamarabb nyitotta azt meg.
(Tudod, a sárga csík jobb széle.)
;-)

A többiektől meg elnézést kérek a témán kívüli hozzászólásért!

Jámbor

Előzmény: Törölt nick (32)
Rsüni Creative Commons License 2000.09.14 0 0 33
Köszi ott nem jön be. Kiültem a kocsiba ott hallgattam egy darabig. Jól beszél a kormányfő. A kérdésekből látszik, hogy szükség van ilyenre.
Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 32
OFF

Seki Waker!

Elfogadsz egy Fair Play Díjat tőlem? :)

ON

barco Creative Commons License 2000.09.14 0 0 31
Aha! Akkor félreértettelek. Azt hittem, ez a te telefonszámod és tudod a választ.
Előzmény: Piros Mogyorós (30)
Piros Mogyorós Creative Commons License 2000.09.14 0 0 30
Persze, hogy hangpostás.
A műsorban is elhangzott, hogy üzenetrögzítő, meg számítógép válogatja össze csoportokba a kérdéseket.
Előzmény: barco (29)
barco Creative Commons License 2000.09.14 0 0 29
Ez is hangpostás!
Előzmény: Piros Mogyorós (26)
barco Creative Commons License 2000.09.14 0 0 27
Megpróbáltam azért felhívni, de csak a hangpostáig jutottam...
Előzmény: Piros Mogyorós (25)
Piros Mogyorós Creative Commons License 2000.09.14 0 0 26
Van egy másik szám is: 328-7411.
Egyébként nekem csak foglalt volt a szám, de létezett...
Piros Mogyorós Creative Commons License 2000.09.14 0 0 25
Rsüni: Sajnos fogalmam sincs, talán a rádió honlapjáról kiderül, próbáld meg.
barco: passz... :(
Előzmény: Rsüni (23)
barco Creative Commons License 2000.09.14 0 0 24
Kedves PM!

hívnám én, de azt mondja a tudakozó, hogy ilyen szám nincs... :-(

Előzmény: Piros Mogyorós (21)
Rsüni Creative Commons License 2000.09.14 0 0 23
Kedves PM!
Nem tudod, melyik frekin jön a Kossuth FM-n? Jön egyáltalán? Sürgős lenne. :-)
Előzmény: Piros Mogyorós (21)
Rsüni Creative Commons License 2000.09.14 0 0 22
Kedves PM!
Nem tudod, melyik frekin jön a Kossut FM-n? Jön egyáltalán? Sürgős lenne. :-)
Előzmény: Piros Mogyorós (21)
Piros Mogyorós Creative Commons License 2000.09.14 0 0 21
328-8263
Előzmény: barco (18)
Piros Mogyorós Creative Commons License 2000.09.14 0 0 19
Telefonálj, kedves barco...
Előzmény: barco (18)
barco Creative Commons License 2000.09.14 0 0 18
Kérdés:
-miért nő a MEH költségvetése a tervek szerint jövőre az ideihez képest 70%-kal?
Milyen új feladatok/funkciók kerülnek a MEH-hez, ami ezt a rendkívül magas növekedést indokolja?
Piros Mogyorós Creative Commons License 2000.09.14 0 0 17
Több mint 400 kérdés érkezett.
Hát, mi nem sokat tettünk hozzá...
Piros Mogyorós Creative Commons License 2000.09.14 0 0 15
Indul a mandula.
Arról beszél, hogy a teát szereti...
purplerain11 Creative Commons License 2000.09.13 0 0 14
Sumér!
Bár a Te stílusod a Szabad Nép legjobb hagyományait élteti tovább az Indexen, elárulom, hogy az általad hivatkozott újság 1956-ban megszünt.
Lehet, hogy egy szamizdat kiadását olvasgatod.

Egyébként a kormány PR embereinek fixa ideájuk, hogy a miniszterelnökük komoly gondolkodóként, megfontolt politikusként történő ismételt szerepeltetése a népszerüségüket növeli.
Tanulni kellene a múltból, hogy Borosst akárhányszor is mutatta meg Pálffy G az esti hiradóban, inkább riasztóan hatott. Még Antall özvegy feleségét is beadták a Fradi pájáról aki szánalmasan emelte öklét, hogy nem hagyja, hogy a kommunisták nyerjenek. Persze az Mszp nyert, és nem dölt össze a világ.

A minelnökünk nem mer kiállni az ellenzéki pártokkal nyílt vitára, mert túl sok támadási felület van jelenleg. Arra gondolnak, hogy a disznóságok elhallgatásával, a jólét növelésével az emberek újra őket fogják szeretni. Egy dologra nem számolnak, hogy a hála nálunk nem kategória.

Szóval ők próbálják OVi-t futtatni mindenhol, a gáton, a horváth nyaraláson, a szerdai kinyilatkoztatásokkal, és a többi fiú vállalja fel a politikai harc napi feladatait. A miniszterelnök kinyilatkoztat, akár még a polgárok a PR által jól megszürt kérdéseket is, mert annyira gyakorlott kommunikátor, de abban biztops vagyok, hogy senki semmilyen új, valódi információhoz nem fog jutni.
Néhány kérdés:
Miért nincs jegyzőkönyv a kormányülésekről?
Járhat -e egy miniszter rendszeresen kuplerájba, nincs-e ennek nemzetbiztonsági kockázata?

Mikor és melyik bíróság előtt számolt el a Fidesz a székházpénzzel, mivel OVI erre előszeretettel hivatkozik.

Ha az Élet és Irodalom Fidesz közeli cégeket írt volna cikkeiben, akkor azok igaz állítások lennének, tekintettel arra, hogy érdemben nem volt bizonyítás a zürüs Fidesz ügyek tekintetében.

Végülis mi az a Fidesz vezetők elleni, közpénzből fizetett megfigyelés? Valóban csak annyi, hogy valaki belenézett a nyílvántartásba, hogy megnézze Pokornyi címét és állami telefonon felhívta egy maszek ismerősét. Ugyanis, ha mindössze ennyi, akkor illene bocsánatot kérni a korábbi gyanusításokért.

Miért kellett állami különgéppel hazajönni a nyaralásról? A feleség ezt, minttermészetbeni juttatást a magyar államtól, be fogja -e írni az SZJA adóbevallásába? (A különgép feleségre eső összege minimum 3 millió, az adója 1,2 millió, be fogják-e fizetni?)

Miért nem gondolkodtak akkoriban, amikor a lezserkedéssel hazavágott tőzsdén esetleg a nemkívánatos Gázpromnak nyújtanak olcsó lehetőségeket? Egyáltalán miért lezserkednek a tőzsdével kapcsolatban?

OVI szerint a ráolvasás a legjobb módszer az infláció ellen, újabb belső feszültségek keltésével -ahogy ténylegesen csinálják, vagy esetleg a további takarékosság talán keresleti oldalról is fékezhetné az újraéledő inflációt?

Igaz -e, hogy Swajda György a nemzeti rémbohózat kormánybiztosa napi kapcsolatban van a miniszterelnökkel, és intézkedéseivel valóban egyetért-e.

Mikor fogják végre elismerni, hogy Kövér, mint hajdani kommunista, semmivel sem demokratikusabb szereplő, mint Horn vagy Németh, mindegyik az MSZMP tagja volt és más pártban folytatta dicstelen szereplését?

Mit értett a miniszterelnök azalatt, hogy a Vau vendégeként azt, mondta, haza jöttem, ugyanokkr pedig a 16 órában a riportban kiemelte, hogy nem a 16 órához jött, hanem a Magyar Rádióhoz? Mi ennek az elhatárolódásnak értelme?

Miért nem próbáltak meg ugyanolyan össznépi hangot megütni a Mádl beiktatáson, mint az augusztus 20-i tisztavatáson?
Miből vették észre, hogy az az ember-állampolgár, akit két hete még csak sebtiben említettek, ugyanolyan része a nemzetnek?

Izlésesnek tartja-e O Molnár Miklós ajnározó kéthavi beszámolóit a Story magazinban a miniszterelnök családi dolgairól?

Hogyan lett Anikó asszony az egyetemi tanári fizetéséből felestárs egy szőlőnagyvállalkozásban a francia nagykövetünkkel, aki emiatt felhatalmazva érezhette magát arra, hogy a külügy engedélye nélkül 400 millió Ft-os felújítást hajtson végre a nagykövetségen, mintegy 200 milliós üzletrésszel? Más gödöllői tanárok mikor számíthatnak ugyanerre?

Az autópályaépítés miképpen kerülhet olyan céghez, amely még sosem épített ilyet, és gépei sem voltak, továbbá a felszámolás szélén tántorgott? Simicska miképpen lehet szaktanácsadó állami banknál?

OVI szerint a létrehozott prostitució elleni törvény jelenlegi állapotában végrehajtható -e?
Miért nem tudunk kilépni a Rákosi által megkötött new yorki egyezményből? Ha ez rossz fényt vet ránk, akkor hogyan vet vet Ausztriára, Németországra, Hollandiára és az USA-ra, amelyek nem tagjai az egyezménynek?

A fentiek helyett egy laza szócséplés várható az életszinvonal emelkedéséről, meg a fogyasztás növeléséről stb.Egészségetekre.

Előzmény: Törölt nick (8)
Piros Mogyorós Creative Commons License 2000.09.13 0 0 13
No, most már tényleg össze kéne vonni a két topikot.
Előzmény: Törölt nick (12)
Piros Mogyorós Creative Commons License 2000.09.13 0 0 11
Mint topikindító támogatom a javaslatot, bár a csípobol fröcsögés a másik topikban egy kicsit zavar... :(
Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.13 0 0 10
Moderátoroknak:

Javaslom a Seki Waker által később indított topik összevonását a fenti címmel.

Piros Mogyorós Creative Commons License 2000.09.13 0 0 9
Ezek szerint - ha a tasztalosokon múlna - holnap a miniszterelnöknek nem nagyon kellene megeroltetnie magát...

PM

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.13 0 0 8
lujza!

Ez a Kossuth Rádió délelőtti magazinműsora, melyben holnap 9 és 11 óra között lehet kérdéseket feltenni Orbán Viktornak.
Ezt én onnan tudtam meg, hogy szombat délben a Krónika felháborodott hangú körriportot készített, miután idézte az aznapi Szabad Nép úgyszintén felháborodott cikkét erről a bekövetkezendő skandalumról. Hát botrány is, nem? :) Hogy ez a Viktor csak úgy szerepelget a közszogálatiban.Pfuj, személyikultuszos miniduce! Ja, már ma délután is lehet telefonálni, a számot sajnos nem tudom.

Előzmény: lujza (6)
Piros Mogyorós Creative Commons License 2000.09.13 0 0 7
Az egy musor a Kossuth Rádióban. Délelotti, asszem.
Előzmény: lujza (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!