Keresés

Részletes keresés

figyelő Creative Commons License 2000.07.28 0 0 53
A fijug a lelkész helyett a keresztapára figyelnek...
Előzmény: Törölt nick (50)
evda Creative Commons License 2000.07.28 0 0 52
Tegnap el is hangzott: az mondta Szadai: "Hajdú biztosan nem lesz elnök, ezért nem lenne
jó, ha kinevezéseket hosszabbítana meg....(az külön aranyos, hogy ugyanakkor elvárná tőle, hogy a jelenlegi helyzetet azért legitimálja azzal, hogy meghosszabbítsa az egyik alelnököt)
Baló bátortalan kérdésére, hogy akkor Hajdú nem is pályázik/hat (nem emlékszem, hogy kérdezte), sem vette észre, hogy lényegében kijelentette: nincs mese, az lesz amit mi akarunk.
Egyébként igazad van, egyenként fogják a civil kurátorokat levadászni, vagy megszerezni, vagy kivárják az egy évet és a következhő sorsolásra várnak.
Előzmény: GLászló (46)
GLászló Creative Commons License 2000.07.28 0 0 51
Kedves dekóder!
nem kell a pályázatot ismerni ahhoz, hogy megítéljük Kondor katalin rádiós tevékenységét.
A pályázatot a kuratórium négy fős elnöksége nem hozrta nyilvánosságra.
Nem minden szerdán, de igen gyakran. Amikor meg nem, akkor elolvasom az MTI-s összefoglalót. Kondor Katalint viszont többször hallottam, mint kérdezőt, igaz elsősorban régebben.
Én a helyedben nem erőltetném ezt a vonalat, mint hogy Kondort szerette volna-e a Fidesz rádióelnöknek, vagy nem...
Szadait illetően igazad van. Agárdi is izé. És ez menti Szadai izét.
Előzmény: dekóder (47)
figyelő Creative Commons License 2000.07.28 0 0 49
Kedves dekóder, nem sok esélyünk van egymás megértésére...

"Ez pedig külön figyelőnek: hogyan viszonyul "ez a Szadai nevű jellemtelenség", akiről csak annyit tudsz, amennyit, az Agárdi nevű egykori cenzorhoz, akinek kurátori elnöksége idején nevezték ki a kinek a jelöltjét?"

Hogy kerül ide Agárdi mint cenzor? Miféle eszmény nevében, mit tesz elfogadhatóvá vagy tűrhetetlenné a rá való hivatkozás?

Agárdi mint kurátor: az ő időszakában teljes, törvényesen működő kuratórium volt. A törvényesség formális betartása persze nem mindig jelenti a demokrácia valóságát. De ha már a látszatra is köp a hatalom...
A Szadai nevű "jellemtelenség" attól az, ami, hogy törvénytelen és erkölcstelen szituációban pártdiktátum végrehajtója /közben, persze, egészen sima modorban, ahogy csak a legjobb maffiozók tudnak, folyamatosan hazudnia kell/ és haszonélvezője. Tudván tudja, amit tesz, ellentétes a közérdekkel /= egyszerűen: a törvényesség betartása, az elemi emberi tisztesség érvényesülése/.

Előzmény: dekóder (47)
figyelő Creative Commons License 2000.07.28 0 0 48
Nagyjából egyetértünk, de néha muszáj leírni /újra/ dolgokat, különben csak rosszabb lesz minden.
Az adott névsorba nem illik Magyar neve /remélem, Kovácsé sem/...
Előzmény: GLászló (44)
dekóder Creative Commons License 2000.07.28 0 0 47
Mivel én egyik jelölt pályázatát sem ismerem, azok szakmai színvonaláról, a jelöltek alkalmasságáról nem mondok véleményt. Viszont a jelöltek alkalmasságról véleményt mondóktól szívesen megismerném a pályázatok részleteit. Előre is köszönöm.

Kedves GLászló! Te minden szerdán meghallgatod a miniszterelnöki interjút? :-o

Ja, és még egy kérdésem volna, de ez csak úgy, bele a vakvilágba: kinek a jelöltje volt Hajdú István?

Ez pedig külön figyelőnek: hogyan viszonyul "ez a Szadai nevű jellemtelenség", akiről csak annyit tudsz, amennyit, az Agárdi nevű egykori cenzorhoz, akinek kurátori elnöksége idején nevezték ki a kinek a jelöltjét?

GLászló Creative Commons License 2000.07.28 0 0 46
Én is szeretném azt hinni, és reménykedni is hajlandó vagyok. De bevallom, hogy legbelül csak legszebb álmaimban hiszem néha, hogy sikerül...

Ami a leszavazást illeti, majd dolgoznak tovább a fiúk és a saját jelöltjüket (lehet, hogy másikat) át fogják verni hamarosan a kuratóriumon. Legfeljebb most szükséges nekik egy kis megdolgozás, amit eddig megspórólhatónak véltek. Új pályázat harminc napon belül és indul az új show.

Előzmény: evda (45)
evda Creative Commons License 2000.07.28 0 0 45
Szeretném azt hinni, hogy - bár nem lesz könnyű leszerelni a rendkívül sok megaláztatás utáni
revans-vágyat - nem lesznek gátlástalanok, egyszerűen nem lehetnek, mert akkor mi a különbség? Szerintem ugyanis van különbség.
A rádióról: azt tudjátok, hogy nemhogy a 2/3, de az 50 % sem volt meg, csak 11-en szavaztak Kondorra.
Előzmény: GLászló (41)
GLászló Creative Commons License 2000.07.28 0 0 44
Az ízlésed egy dolog, a realitás egy másik. Én a realitásokról írtam, az MSZP kormányra kerülése a mai helyzetet figyelembe véve realitás. Természetesen két év alatt sok minden történhet, de az a feltételezések világa megint.
Tudomásul kell venni, hogy a demokrácia mára kialakult játékszabályai alapján nincs alternatívája a parlamentben lévő néhány pártnak. Éppen ezért nincs értelme a folytonos fanyalgásnak és a politika, a politikusok iránt érzett undorunk állandó hangoztatásának.
Az életünket már csak nagyon kis mértékben befolyásolják közvetlenül a hatalmon lévők, és az is bebizonyosodott, hogy alapvetően mást egyik kormány sem tesz, legfeljebb más retorikával, némileg más súlypontokkal gyakorolja a hatalmat.
Helyesebb tehát némi távolságtartással nézni az eseményeket, és azokat nem túlértékelni.
Igen, ocsmányul viselkednek és kicsi a választék, olyan pedig nincs a placcon, ami igazán tetszik. De messze jobb, mintha diktatúrában élnénk - akár mennyire selymes, bársonyos, vagy gulyás- is az a diktatúra - és meg kell becsülni annak lehetőségét, hogy bárhol korlátozás elmondhatjuk a véleményünket és megismerhetjük másokét. A családunkkal békében tudunk élni, mozgászszabadságunk korlátlan, stb.
Orbán, Torgyán, Magyar, Dávid, Kovács, Horn és a többiek ehhez képes bakfitty.
Annak hangsúlyozása és állandó ismételgetése, hogy mindegyik g@ci - kissé modorossá tesz egy idő után. Azok, na és?
figyelő Creative Commons License 2000.07.28 0 0 43
Már leírtam az Indexen néhányszor: én nagyon undorodom ettől a hatalomtól /hogy lehet olyan országban élni, ahol szavazással döntik el, mi is egy szó "aktuális" értelme..?/, de valahogy még mindig nem tudom elképzelni az MSZP-t /s más okokból, de az SZDSZ-t sem/ kormányon.
Feláll a szőr a hátamon...
Előzmény: GLászló (41)
citromfű Creative Commons License 2000.07.28 0 0 42
Abszolút egyetértek.
Előzmény: GLászló (41)
GLászló Creative Commons License 2000.07.28 0 0 41
Bocs, de Kondor Katalin már akkor kiállított magáról szakmai elégtelen osztályzattal egy bizonyítványt, amikor a szerda reggeli Orbán-műsorokat bevezette, majd elképesztően színvonaltalanul (ld. mikrofonállvány) vezette azokat.
A fiúknak egyébként nincs mitől félniük, miért lenne?
Igazából csak az a bántó az egészben, ami ezután következhet. A szocik, ha újra hatalomba kerülnek, már aligha tartóztatják meg magukat holmi gátlások miatt. Éppen olyan gátlástalanul fognak élni a hatalmukkal, mint most a Fidesz, azzal a különbséggel, hogy minden egyes ocsmány lépés után hivatkozási alap lesz az, amit a Fidesz csinált...
Ezt "pusztán" mi fogjuk megsínyleni csaknem tízmillióan. A demokráciáról szőtt ábrándok pedig szépen a ködbe vésznek. Ennek az elérésehez gratulálok Orbánnak és Torgyánnak, a két szövetségesnek, akik olyan szépen egymásra találtak.
Előzmény: figyelő (37)
figyelő Creative Commons License 2000.07.28 0 0 40
Csak annyit olvastam róla, hogy korábban Kövérnek volt valamilyen mindenese...
De amíg nem láttam-hallottam, nem volt semmilyen véleményem.
Most azt gondolom, olyan, mint a - no, hadd dühítsek néhány embert! Eörsi I. kifejezését használom, de csak most az egyszer - többi sasváriszilárd...
Előzmény: Törölt nick (38)
citromfű Creative Commons License 2000.07.28 0 0 39
Tudjátok, azt nem értem, hogy miért nem lehet elfogadni egy testület döntését? Miért kell mindig ellenséget keresni? Mármint a kormány miért keresi az ellenséget? A kuratóriumnak nem az a feladata, hogy aki elé kerül, azt mindenáron megválassza, nem? Döntenie kell, és dönthet negatívan is, ugye? Most azért fogalmazok ilyen gyagyán, mert ez más a sokadik ilyen eset. Állandóan hangsúlyozzák, hogy így meg úgy a demokrácia, aztán meg ha valami kedvezőtlenül alakul, akkor újra jön a veszekedés. A mindenkori kuratórium hivatott dönteni, ez a feladata, és kész. Vagy most jön a "kuratórium monnyon le?" duma? Mi sem nyafoghatunk, hogy ez vagy az a kormány intézkedés nem tetszik... el kellett fogadni a többség akaratát, hogy most ezek fognak 4 évig kormányozni...
Előzmény: figyelő (37)
figyelő Creative Commons License 2000.07.28 0 0 37
Meg is bukott szépen, ahogy az várható volt...
Szerintem tudták ezt a fiúk előre, van is megfelelő lap a talonban.

Azt mondta tegnap ez a Szadai nevű jellemtelenség /mágnesként vonzotta magához az ilyeneket a Fidesz! - néha már-már az az érzésem, hogy a Fideszben meg közvetlen környezetében egyetlen becsületes ember sem maradt.../, hogy a kuratórium politikai döntést hozott a szakmai szempontból legjobb jelölt elutasításával.
Fogalmam sincs, jelen esetben hogyan lehet elválasztani egymástól a szakmai, morális és politikai szempontokat? S ha szakmailag annyira jó volt, miért nem ismerhette meg a nagykuratórium a többi, nyilván gyengébb pályázatot?
Van-e a poszt betöltésének valamilyen minimális erkölcsi követelménye? Ha igen, Kondor azzal, hogy a törvénytelen csonka kuratórium "szabályait" elfogadta, maga állította ki önmagáról az erkölcstelenségi bizonyítványt.
A politikai motivációjú diktátumnak lehet-e nem politikai eszközökkel ellenállni?
Hihetetlen, mennyire elszemtelenedtek a "fiúk"... Nincs semmi veszélyérzetük?

Előzmény: GLászló (36)
GLászló Creative Commons License 2000.07.27 0 0 36
Itt az MTI hír.
Voltak valakinek kételyei ez ügyben? :-o

Magyar Rádió elnöki pályázat - Kondor Katalin az egyetlen jelölt
Budapest, 2000. július 27., csütörtök (MTI) - A Magyar Rádió kuratóriuma várhatóan ma dönt az elnök személyéről; az elnökség jelöltje Kondor Katalin - hangzott el a Magyar Rádió Krónika című hírműsorában csütörtökön délben.
- A Magyar Rádió kuratóriumának négytagú elnöksége Kondor Katalin pályázatát tartotta elfogadhatónak - tartalmazza a híradás.
A Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége korábban három pályázatot ajánlott a beérkezett 11 közül a nagykuratórium tagjainak figyelmébe, mégpedig Kondor Katalinét, Hajdu Istvánét és Szayly Józsefét.
A kuratóriumi elnökség csütörtökön egyetlen jelöltet terjesztett a civil kuratórium tagjaival kiegészült testület elé.
Kondor Katalin megválasztásához a szavazatok kétharmada szükséges. +++

Előzmény: citromfű (35)
citromfű Creative Commons License 2000.07.27 0 0 35
GLászlónak! Mail ment!

UGYE OLVASTÁTOK AZ INDEXEN, HOGY K.K. MARADT AZ EGYETLEN JELÖLT??? :-)

Előzmény: GLászló (32)
figyelő Creative Commons License 2000.07.27 0 0 34
Hát te mit keresel itt, kis macskás?
Előzmény: rororo (33)
rororo Creative Commons License 2000.07.27 0 0 33
Mit keresel egy ilyen nevű topicban? VAjda Péter, E. Fehér Pál és Acsádi kollégája? Kotródj el innen.
Előzmény: GLászló (32)
GLászló Creative Commons License 2000.07.27 0 0 32
Bölcs dolog, tényleg nem vettem zokon. :-)
Én rossz napjaimon és jó napjaimon egyaránt csak úgy leírom, amit gondolok, de érdekes módon eszmei ellenfeleim és utálóim erre minden nap egyforma hévvel ugranak. :-) Nem rossz szórakozás olvasni őket. :-)
Előzmény: Pásztörperc (31)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.07.27 0 0 31
A fffenéket! Egész 1*űen csak arról van szó, hogy vannak napjaim, amikor szemetebb vagyok, mint a sokévi maximum, és ilyenkor igyexem, hogy inkább barátaimat és eszmei rokonaimat szerencsétlenítsem — lévén ellenfeleim esetleg még zokon vennék (:-!)=
Előzmény: GLászló (23)
citromfű Creative Commons License 2000.07.26 0 0 30
Lehet, hogy csak holnap megy, de elküldöm! (Köszi a felhomályosítást... :-)) )
Előzmény: GLászló (29)
GLászló Creative Commons License 2000.07.26 0 0 29
Ja, értem.
Nem, Pásztörperccel folytattunk némi nyelvi vitát, melyben az Akadémia Nyelvtudományi Intézetét hívtam (fel) segítségül. Erre utaltam alább.
De az "érdekes" feltételek érdekelnek. Elküldöd mailben? Adok egy címet: glaszlo69@index.hu
Előzmény: citromfű (28)
citromfű Creative Commons License 2000.07.26 0 0 28
Bocsi, azt gondoltam, az MTV Akadémiáról írtál... végülis témába vág, ugyanis elég "érdekes" feltételekkel akarják az embereket szerződéskötésre bírni... Ezek szerint tévedtem... BOCS!!!
Előzmény: GLászló (27)
GLászló Creative Commons License 2000.07.26 0 0 27
Megpróbálhatom.
Szóval:
:-O ??? Hogy mi? Nem értem.
:)
Előzmény: citromfű (26)
citromfű Creative Commons License 2000.07.26 0 0 26
Kicsit bővebben??? :-)
Előzmény: GLászló (25)
GLászló Creative Commons License 2000.07.26 0 0 25
:-O
Előzmény: citromfű (24)
citromfű Creative Commons License 2000.07.26 0 0 24
Téged is felvettek? Egyik barátomat is... Aláírod majd a szerződést? Mi a véleményed róla?
Előzmény: GLászló (23)
GLászló Creative Commons License 2000.07.26 0 0 23
Ezeket a javításokat azért kapom, mert felhívtam az Akadémiát? :-)
Előzmény: Pásztörperc (21)
GLászló Creative Commons License 2000.07.26 0 0 22
Engem nem zavar, ha kekec vagy, de ne várd, hogy én is így olvassam az írásaidat. Lusta vagyok hozzá, meg maflaságnak gondolnám, hogy egy kötetlen beszélgetésen olyanokat magyarázzak neked, amit nagyon jól tudsz, és én is tudom, hogy hogyan gondoltad. No, ezért nem teszem, lustaságból.
:-)
Előzmény: Pásztörperc (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!