Keresés

Részletes keresés

nagygy Creative Commons License 2000.06.10 0 0 68
Kedves Nan! Örülök, hogy meggyógyultál, hamarosan válaszolok mindkét leveledre.
Szia NGy
Előzmény: Nan (67)
Nan Creative Commons License 2000.06.09 0 0 67
Kedves NAgy Gy,

Itt nem kell a bagy témában ideologizálni szvsz!

Na most vakarhatom a fulem tovet, hogy ebben a semleges topicban EN, akit nem igazan erdekel a BAGy-HGY vita hogyan keveredtem megis bele??? Nos, sehogy. En itt altalaban irtam, es eppen a topik temjara korlatozva mondandomat es nem gondolva a Bagy-HGy vitara.

de nem lehet Isten akarataval ellenkezoen huseges, mert akkor a bunben, v. teves ideologiakhoz is huseges lesz, amelyek eredmenyei a szivbeli szetszakitottsag, valamint a bun tartositasa.

Irtam, ezt idezed is, aztan ezt valasozlod ra:

Feláll a szőr a hátamon amikor olyan emberek mondják meg, hogy mi az Isten akarata ill. véleménye a HGy vezetéséről, akik erkölcsileg nélkülöznek hozzá minden alapot,és ráadásul ország világ előtt teszik ezt.

Na most, kirol beszelsz? Ha rolam, akkor elmondanam, hogy szerintem Isten akarata a kerdesben az, hogy a keresztenyek testverkent tekintenenek egymasra, igy a szivbeli, es kovetkezeskeppen a felekezeti szetszakitottsag szvsz. Isten akarata ellen van. Szerinted ehhez a velemenyhez nekem nincs erkolcsi alapom? Vagy nem rolam beszelsz, de akkor miert engem idezel??

En nem vagyok Bagyos, es nem is ismerek egy Bagyos vezetot sem, meg hirbol sem.

Elég sokat tudsz már a történtekről ahhoz,
hogy belásd, NEM a HGy hoz való hűség vezet a szívbéli szétszakítottsághoz, ill. a bűn tartósításához.

Milyen tortentekrol? En csak anyit tudok a Bagy-Hgy szakadasrol amit itt olvastam, de oszinten szolva nem tartozik a frekventalt erdeklodesi teruletemhez.

De hogy vilagosabban beszeljek, en Krisztus egyetemes egyhazara gondolok es nem a Hgy-re v. a Bagyra, mikor egyhazrol teszek emlitest. Ugy gondolom, hogy ennek az egyhaznak, vagyis az Egyhaznak a Hgy a Bagy egy egzotikus kis csoportja lehet. (Bar ehhez nezetem szerint tobb okumenikus es sokkal kevesebb az Egyhaz mas reszeitol elhatarolo szemleletre es kuldetestudatra lenne szukseg, de ez az en velemenyem es oftopic)

Szoval mirol beszelunk?

Magad ismered el, hogy nem ismered bizonyságomat és a jelek szerint nem is érdekel

Nem olvastam ez igaz. Mostanaban volt sok mas dolgom is (pl beteg voltam es netkozelbe sem voltam), valamint velemenyt alkothatsz eziranyu nezeteimrol az ima az ellneseg romlasaert topicban.

Ennek ellenére a szívbeli szándékaim tisztaságában kételkedsz.

Ez akkor lenne igaz, ha roszindulatunak tekintenelek (?) de mivel nem ismerlek igy ilyen "luxust" nem engedek magamnak meg.

Te szvsz ideológiát keresel, ha nincs, akkor gyártasz, ami menthetné az árulást. DE NINCS ILYEN!

gondolom most is a Baggyal szembeni sertettseg beszel beloled...

Úgyhogy bátran alkalmazd is amit írtál, és akkor közelebb leszel szvsz az igazsághoz.

Mivel helyesnek gondolom amit irtam, ezert igyekszem alkalmazni is.

Nan

Előzmény: nagygy (66)
nagygy Creative Commons License 2000.06.06 0 0 66
Kedves Nan!
Kábé egyet lehet érteni azzal amit itt leírtál. De!
Itt nem kell a bagy témában ideologizálni szvsz! *, de nem lehet Isten akarataval ellenkezoen huseges, mert akkor a bunben, v. teves ideologiakhoz is huseges lesz, amelyek eredmenyei a szivbeli szetszakitottsag, valamint a bun tartositasa. *
Feláll a szőr a hátamon amikor olyan emberek mondják meg, hogy mi az Isten akarata ill. véleménye a HGy vezetéséről, akik erkölcsileg nélkülöznek hozzá minden alapot, és ráadásul ország világ előtt teszik ezt. Ez a körülmény egyáltalán nem elhanyagolható. Elég sokat tudsz már a történtekről ahhoz, hogy belásd, NEM a HGy hoz való hűség vezet a szívbéli szétszakítottsághoz, ill. a bűn tartósításához.
Magad ismered el, hogy nem ismered bizonyságomat és a jelek szerint nem is érdekel (Ha érdekelne elolvasnád). Ennek ellenére a szívbeli szándékaim tisztaságában kételkedsz. Szíved joga, csak fura.
Te szvsz ideológiát keresel, ha nincs, akkor gyártasz, ami menthetné az árulást. DE NINCS ILYEN! Csak Jézus vére, bocsánatkérés, korrekció, nyilvánosan, ahogy a sértés történt. Nézheted innen is, meg onnan is!
Úgyhogy bátran alkalmazd is amit írtál, és akkor közelebb leszel szvsz az igazsághoz.
Helló NGy
Előzmény: Nan (65)
Nan Creative Commons License 2000.06.06 0 0 65
Kedves NAgy Gy,

Amen.

Valoban az ember legyen huseges az egyhazhoz, de ez az egyhaz Krisztus egyetemes egyhaza legyen. A kulonbozo kereszteny gyulekezetekben van sok kozos mely osszekoti oket, de vannak olyan ismervek is amelyek szetvalasztjak.

Azon felekezeti jellegek, melyek eppen a szetvalasztast szolgaljak, pl. az olyan identitas elemek mely mas felekezetek elleneben hatarozzak meg a sajat felekezet felsobseget, identitasat, (pl. ez v. az az egyhaz hitelvesztett ezert ma mi kepviseljuk Isten akaratat) , bizony Krisztus egyhazat szabdaljak tovabb, igy ellenkeznek is akarataval.

Amikor az ember megter egy gyulekezetbe ohatatlanul magaeva teszi ezen ideologiai elemeket is, (mert hat az ideologia csoport erdeket es identitast szolgalja es tamassza ala, nem magat az igassagot) csak ezzel es enyiben a gyulekezethez, mint parthoz ter meg, es nem Istenhez. Igy talan erthetobb vagyok.

De valoban jo, ha az ember huseges, de nem lehet Isten akarataval ellenkezoen huseges, mert akkor a bunben, v. teves ideologiakhoz is huseges lesz, amelyek eredmenyei a szivbeli szetszakitottsag, valamint a bun tartositasa.

Ezert is, megterni mindig kell, ami nem feltetlen jelenti a felekezet valtast is, csak ne feledjuk, hogy nem masok hite az ami alapjan a mi hitunk meg lesz itelve, es ebben a huseg ezen masok hitehez, csak korulmeny, melyet nagyban befolyasol a sziv ehhez kapcsolodo sznadeka is.

Nan

Előzmény: nagygy (56)
nagygy Creative Commons License 2000.06.06 0 0 64
Kiről szóltam én negatívan?
Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.05 0 0 63
Kedves Nagygy,

Latod?
Most olvasd el kerlek, mit irtal. Annyira negativan szolsz naladnal sokkal-sokkal bekesebb emberekrol, ha csak egy szot is mernek szolni, melybol kisejlik, hogy nem ertenek veled egyet, ha nem is elleneznek, hogy abbol nem tevtanito piciny ordogfiokaja kukucskal ki, hanem egy egesz ordogsereg haborura keszen csataorditassal.
Nem erre van szukseg, hidd el.

Udv,
Orltran

Előzmény: nagygy (62)
nagygy Creative Commons License 2000.06.05 0 0 62
Szép időnk volt ma BIga! Nem igaz?
Ez kedves tévtanító milyen bájosan rugkapál...
Mint egy piciny (ördög) fióka...
Ahogy csivitel...
Bájos és hercik...és ennivaló... Jó barátot leltél benne...Szerencsés vagy...Gratulálok...
Szia, Remélem szépeket álmodsz...
NGy
Előzmény: Biga Cubensis (61)
Biga Cubensis Creative Commons License 2000.06.05 0 0 61
Kedves Nagygy!

Mindkettőt te írtad, de nem látom az összefüggést.

"Hull a hó és hózik ...zik... zik
tévtanító habzik ...zik ...zik...* "

*És ügyeljünk egymásra, a szeretetre és jó cselekedetekre való felbuzdulás végett, ..."

Amúgy pedig jókat írtok, te is kedves TévTanító, de ha egy picit finomabban fogalmaznátok meg, nem lenne Marakodás... :) Beszéljetek arról, mi a közös és nem lesz.
Én két HGY "előadáson" voltam, nekem elég volt, de tisztelem azokat, akik odajárnak és megtalálták a hitüket. Jézus, aki jobb szeretett a természetben, kint az utcán tanítani, beszélgetni, megsimogatni a gyerekeket mint zsinagógákban prédikálni, nem tudom mit szólna ezekhez a mai csarnokokhoz, kivetítéshez, hangosításhoz... Nekem kicsit "nagyüzemi" volt, de van két barátom, akik szeretik - igaz, azóta nem hívnak már, hogy mi van velem...

nagygy Creative Commons License 2000.06.05 0 0 60
Szia! Hogy vagy?
NGy
Előzmény: Biga Cubensis (58)
nagygy Creative Commons License 2000.06.05 0 0 59
Hull a hó és hózik ...zik... zik
tévtanító habzik ...zik ...zik...*
Előzmény: TevTanito (57)
Biga Cubensis Creative Commons License 2000.05.31 0 0 58
Talán nem úgy kéne olvasni a Bibliát, hogy jaj, ez a János már megint a szeretetről papol, nosza olvassunk tovább, hátha lesz érdekesebb. Sokatok írásában a "szeretet fogalma" nem találom, hiába keresem. A verjük szeretett testvéreink fejébe kalapáccsal az igazságot annál inkább. Hol van a galamb lélek? Vagy vannak dolgok a Szentírásotokban, melyek rátok nem vonatkoznak... ? Próbáljunk már meg kedvesebben beszélni egymással....
TevTanito Creative Commons License 2000.05.31 0 0 57
nagygy

>"A Hit Gyülekezetében tértem meg, mert ott hallottam az evangéliumot."

Aki meg egy kocsmaban a tv-bol az jarjon a kocsmaba mert ott hallott rolla, mi?

>"...Mint a drága olaj a fejen, a mely aláfoly a szakállon, az Áron szakállán; a mely lefoly köntöse prémjére..."

Ez ugye annak a megfeleloje hogy lehanyjatok egymast "szabadulas" kozben, es a hig hanyadek lefolyik az arcotokon ra a ruhatokra? Mert mas hasonlatot nem latok az idezett resz es a HGY kozott.

>"...El nem hagyván a magunk gyülekezetét, a miképen szokásuk némelyeknek..."

Ezt mond el nemeth sandornak is, aki elhagyta a katolikus gyulekezetet, utana a sion gyulekezetet is. :))))

Nyul vagy hozza mi, hisz o a te istened, buneid megvaltoja, a szakallas balvany!

:))))))))))))

Yeezsus neveben mennnny szenny szellem es toooocsd be nagygygygygygygy gyomrat hogy mikeppen azs ige irja lehannnnya a HITtezstveret igy legyen legalabb igei valamennyire aaaaaaaamen.

TT

Előzmény: nagygy (56)
nagygy Creative Commons License 2000.05.31 0 0 56
Kedves Nan!
*Igy talan Istenhez kell megterni es nem gyulekezetbe. Ezt uzenhetnem Nagy Gy-nek is. Mert hat o is jel.
Ez persze azt is jelenti, hogy akik Istenrol kivannak beszelni azok igyekezzenek jo, es eszmenyuknek megfelelo jelekke valni. *
Nehezen látható be, hogy itt most tanulni akarnál valakitől és nem éppen tanítani.
De ha olyan dolgot tanulhatok Tőled, ami közelebb visz Istenhez, arra én mindig nyitott vagyok. De engedd meg, hogy azt mondjam:
A Hit Gyülekezetében tértem meg, mert ott hallottam az evangéliumot.
Oda tartozom, mert Isten mondja:
*Ímé, mily jó és mily gyönyörűséges, a mikor együtt lakoznak az atyafiak! Mint a drága olaj a fejen, a mely aláfoly a szakállon, az Áron szakállán; a mely lefoly köntöse prémjére;
Mint a Hermon harmatja, a mely leszáll Sion hegyeire. Csak oda küld áldást az Úr és életet örökké! *
*És ügyeljünk egymásra, a szeretetre és jó cselekedetekre való felbuzdulás végett,
El nem hagyván a magunk gyülekezetét, a miképen szokásuk némelyeknek, hanem intvén egymást annyival inkább, mivel látjátok, hogy ama nap közelget*
És mert boldog vagyok itt. Lásd pozitivumok HGy-ről 616.
Nem akarlak manipulálni, vagy bármire rávenni, csak kommunikálok...
Szia NGy

Előzmény: Nan (49)
aranyviktor Creative Commons License 2000.05.31 0 0 55

Nem Feri5-tel?
Előzmény: vigor (54)
vigor Creative Commons License 2000.05.30 0 0 54
Tele van a tököm Istennel
Előzmény: Feri 5 (39)
Skorzeny Creative Commons License 2000.05.30 0 0 53
Ezt is az Isten szájába adjátok...
Kíváncsi vagyok, hogy pl. az inkvízíció "hőseit" méltón jutalmazta -e?
Előzmény: Feri 5 (39)
Nan Creative Commons License 2000.05.30 0 0 52
Igaz
Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.30 0 0 51
A topiknyitó kérdésre szerintem a válasz: SEMMIT.
Semmit sem kell tennünk MÁSOK marakodása ellen. Hanem CSAKIS A SAJÁT marakodásunk ellen kell tennünk! S ha ki-ki eredményesen teszi ezt, akkor már a másikéval sem kell foglalkozni, mert nem lesz marakodás (ami persze utópia egyelőre).

A veszekedés szerintem hasznos is bizonyos fokig. Mert ha valaki képtelen egy vitát balanszon tartani és és minduntalan civakodni kezd, az ezzel "leteszi névjegyét", felfedi valódi énjét, s sokat elárul magáról a figyelmes ember számára, aki ezek után mérlegelheti, hogy egyáltalán ÉRDEMES-E a továbbiakban szóbaállni az illetővel.

Üdv
Big

Mont-Blanc Creative Commons License 2000.05.30 0 0 50
Hát ne marakodj.
Írj példa értékkel,
Ne szektázz - légy tisztában a szekta fogalommal ///és jó igazságosan nézz szét magad körül: Ha a szekta szerinted az igazságtól való bárminémű elhajlás - és abban egyezők és kitartók (akár világszéles, nemzetközi) csoportosulása (akármilyen nagy és "tekintélyes"), akkor magad szektában vagy, avagy pedig Isten Egyházában.///
Hát pl. minimum ennyit megtehetsz jó cél érdekében. ___ :))))))

Amúgy: Légy üdvözölve !! És fejtsd ki továbbra is véleményedet!!!

Mont-Blanc

Előzmény: Bendegoose (-)
Nan Creative Commons License 2000.05.30 0 0 49
Kedves Nagy Gy,

Na, eppen ezert nem uzenem, hogy ne legyen marakodas.

Asszem a bekes parbeszed lenyege valahol a kolcsonossen egyenjogunak elfogadott partnerek kozott alakulhat ki. Ha mar tanitjuk egymast akkor ez nehezen jon ossze. Inkabb tanuljunk egymastol.

Szerintem joggal idegesiti az embert, ha a helyett, hogy beszelgetnenk, a masik fel igyekszik valamire ravenni. Ez neha mar manipulacio szintjere is eljuthat, de az mar nem nevezheto, kolcsonos es kiegyensulyozott kommunikacionak.

Nan

Előzmény: nagygy (48)
nagygy Creative Commons License 2000.05.30 0 0 48
Igyekezz! És ha akarsz üzenni, üzenj, ha nem akarsz, akkor ne üzenj...A Te beszéded legyen igen igen, vagy nem nem...A többi nem érdekel...
NGy
Előzmény: Nan (47)
Nan Creative Commons License 2000.05.29 0 0 47
Sziasztok,

A minap hallottam egy gondolatot arrol, hogy akik emberek tettei, erkolcsi minosege, stb. alapjan itelik meg az Istent azok nem latnak tul ezeken az embereken

Igy talan Istenhez kell megterni es nem gyulekezetbe. Ezt uzenhetnem Nagy Gy-nek is. Mert hat o is jel.

Ez persze azt is jelenti, hogy akik Istenrol kivannak beszelni azok igyekezzenek jo, es eszmenyuknek megfelelo jelekke valni.

Nan

aranyviktor Creative Commons License 2000.05.28 0 0 45
Mt.22.10. Kimentek a szolgák az utakra, összeszedtek mindenkit, akit csak találtak, gonoszokat és jókat egyaránt, és megtelt a lakodalmas ház vendégekkel.

Mt.5.43. Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is?
És ha csak atyátokfiait köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik-e a pogányok is? Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei Atyátok tökéletes.

Jézus azt tanítja, hogy az Atya nem tesz különbséget jó és rossz, igaz és hamis között, között, nem ítél.
Külön tételesen tanította, hogy ne ítélkezzünk, mert "itélete alá esünk", ha másban mekülönböztetjük a jót és rosszat, ekerülhetetlenül magunkan is megkülönböztetjük. lásd halálközeli élmények önítélete)

Gondolod, hogy az Atya ítél? Nem a szeretet a legfőbb igazság?

Avi

Előzmény: Feri 5 (39)
nagygy Creative Commons License 2000.05.28 0 0 44
Szia! Jól mondod.Üdvözlöm a Lacit.
NGy
Előzmény: Feri 5 (39)
Paleokrites Creative Commons License 2000.05.28 0 0 43
Kedves Oltran !

Élhet e az ember Istenhez méltón?
Isten embernek teremtett ........
Emberhez méltón kellene viszonyulnunk inkább...., nem? Isten is ezt ábrázolja ki törvényeiből!
............---__.........

Baráti Tisztelettel: Paleo

Előzmény: Törölt nick (37)
Feri 5 Creative Commons License 2000.05.28 0 0 42
Kedves Oritran.

Gondolod Isten nem lessz igazságos abban ?

Üdv. Feri 5

Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.28 0 0 41
Kedves Feri 5

Viszont a vegleges halalitelet igazsagossagarol mar lehetne vitazni:)

Udv
Orltran

Előzmény: Feri 5 (39)
Feri 5 Creative Commons License 2000.05.28 0 0 40
Kedves Avi !

Igen emberek vagyunk, de azt mondja Pál, hogy Krisztusnak kellene kiábrázolodni bennünk. Az a cél.

Üdvözlettel Feri 5

Előzmény: aranyviktor (38)
Feri 5 Creative Commons License 2000.05.28 0 0 39
Kedves Skorzeny !

Isten azért itélo, mert igazságos. Ezt nem lehet szétválasztani. És a bünt megkell büntetni. Mint az igazságszolgáltatásnál is. Ha az ügyész tudomására jut a büncselekmény, neki kötelessége azt megbüntetni. Hogy az igazságosság ne szenvedjen csorbát. És ha Isten nem büntetné meg a bünt, akkor nem lenne igazságos.

Üdvözlettel Feri 5

Előzmény: Skorzeny (31)
aranyviktor Creative Commons License 2000.05.27 0 0 38
"Emberek vagyunk......és nem angyalok...."

Mennyire igaz ez....
Mennyi szeretet, megértés, bölcsesség van egy ilyen rövid kis mondatban......

Elfogadni, hogy emberek vagyunk...

Dombi Feri bácsinak volt egy mondása. Testvérek, embernek lenni oly nehéz, hogy eddig csak az Istennek sikerült.

Avi

Előzmény: Paleokrites (36)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!