Keresés

Részletes keresés

lasagne Creative Commons License 2000.08.25 0 0 4
Ha erre vársz akkor már nincs mit elszipkázni.
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.25 0 0 3
Kedves nyman!

Kedves fórumos kollégák hasonló esetben erre azt írják nekem,hogy "Kéretik figyelmesebben olvasni!".

A cikk arról szól, hogy a magyar állam ad ösztöndíjat külföldi (román, ukrán, szlovák)állampolgárságú magyar származású diákoknak. És ők maradnak Magyarországon. Így az agyelszívást Magyarország gyakorolja. Míg ők is el nem mennek nyugatra.

Az indítást eltekintve, a többi igaz. Úgy jártál, mint Colombus. Elindult Indiába és felfedezte Amerikát.

Üdv.ResetGomb

PS.: Én már régóta várom, hogy elszipkázzák az agyamat. Merre van egy jó pórszívó?

Előzmény: nyman (-)
lasagne Creative Commons License 2000.08.24 0 0 2
És ahhoz mit szólsz, hogy a jenkiknek nincs elég programozójuk? Vagy kevesen vannak, vagy ennyire szarok, vagy csak azt az elvet vallják, hogy a konkurenciát meg kell venni, utána azt csinálsz vele amit akarsz. Mert azt mondták rengeteg szakembert tudnak fogadni, zöldkártyával.
nyman Creative Commons License 2000.02.26 0 0 1
Na vegre, hogy nullazott vki. ennyire szar lenne a topikom? :)
Előzmény: A GTV-s (0)
A GTV-s Creative Commons License 2000.02.26 0 0 0
0 méter Magyarország
nyman Creative Commons License 2000.02.26 0 0 topiknyitó

Agyelszívás: megállítható

Magyarországon jelenleg 1500 állami ösztöndíjas határon túli magyar diák tanul, az elmúlt évek tapasztalata szerint azonban kilencven százalékuk nem tér vissza szülõföldjére:
475 millió forintos támogatás


Szal meglepodve olvasom eszt a cikket illetve a bevezeto sorokat. Aszt nem sejtettem, hogy ilyen magas az arany.

Masfel eve kulfoldon tanulok es ha minden jol megy lassan be is fejezem a sulit ugyanez a dillemma es elonyok hatranyok mindket oldalon.
Nem magyar allami osztondijjal, mielott vki az adojat kezdene emlegetni. Egyebkent a legtobb cserealapon megy, tehat a Mo felajann 6 nemetnek tamogatast, akkor 6 magyar utazhat No-ba a nemet allam koltsegere. Az aranyokrol annyit, hogy pl. Svedorszag cirka 200-ret ad havonta, amibol diakszinten meg lehet elni, szemben Mo, 17 ezret, ami tudjuk mire nem eleg.

Szoval Magyarorszaghoz erzelmileg kototdik az ember, de ha a szar gazdasagot es a lehetosegeket nezem, akkor ugy latom, hogy nehez lesz boldogulni.

A masik oldalon az anyagi megbecsules van, illetve a normalisabb megelhetes.

Tudok olyan genetikus sracrol, aki nemreg forintban netto 480 e Ft-os ajanlatot utasitott vissza, mert mar megelegetlte a kulfoldon csavargast. Otthoni lehetosege 40-res brutto kutatoi fizetes. O ezt nem fogja csinalni, hanem kocsmat akar nyitni (van ugyan mar eleg) es mellette aposa meheszetet vinni. Rohej! Nem?

Szal szerintem ezek a hazai osztondijas dolgok, az osszeg nagysagrendjet nezve, csak azokon segitenek, akik mar eleve nem nagyon akarnak kulfodre szakadni es talan maradnak. De nem hinnem, hogy ha valaki jo a szakmajaban havi 100 e forint (Szechenyi osztondij) akkora visszatarto ero lenne.

Ja a kerdojel azert van a topikban, mert eszt a dolgon en inkabb agyzavarasnak hivnam, mivel kutatoi, egyetemi oktatoi teruleteken k. szarok a lehetosegek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!