Keresés

Részletes keresés

GFQ Creative Commons License 2003.05.30 0 0 37
Előzmény: Aceton (35)
GFQ Creative Commons License 2003.05.30 0 0 36

Kösz, hogy felhoztad ;-)
Remélem nem fested az ördögöt a falra ;-))
Előzmény: Aceton (35)
Aceton Creative Commons License 2003.05.30 0 0 35
10.000!!!!!!
FotexZoli Creative Commons License 2000.01.12 0 0 34
most hallottam a rádióban, hogy Éles játszhat a hétvégén........én ennek azért örülök, nem tudom ti hogy vagytok ezzel
mrwolf Creative Commons License 2000.01.11 0 0 33
Azert a cikk hangvetele erdekes. Nem tudtam eldonteni, hogy a szerzo a vb 4. helyet most egy kiszaladt (mazlista) jo eredmenynek tartja, vagy nekunk kene lenni a permanens vilagbajnoknak, es ehhez kepest meg ott es akkor is csak ennyire voltunk kepesek...

Ha ugy nezzuk, akkor van ma a vilagon (Europaban) 10-12 csapat amelyik kozul barmelyik (legalabbis hazai palyan) kepes elkalapalni a masikat. Mi ugy a 6-8-10. helyen vagyunk mar hosszu evek ota, ettol pozitiv iranyban egyszer tertunk el (vb 4. hely) meg volt egy olyan vb amikor az elmult hetekhez hasonlo szereplessel meg Tuneziatol is leszoptunk, es nem kerultunk a 16 koze.
Mondjuk azert, hogy a focihoz hasonlo szinvonalra meg ilyen bukorepulessel is csak hosszu evtizedek alatt juthatunk, azert elgondolkodtato, hogy milyen tavlatok lehetnek a magyar kezilabda szamara.
Klubszinten a nemzetkozi mezonyben evek ota nem sikerul maradandot alkotni, a Fotex permanensen elbukik a sportag elitjet jelento BEK elodontobe jutas kuszoben.
A tobbi magyar csapat viszont hosszu evek ota altalaban verheto csapatok ellen esik ki siman. Ezzel szemben idejet sem tudom mar mikor vertek ki akar egyetlen europai szinten jegyzett csapatot is.
Ebben a bajnoksagban jelenleg ugy nez ki, hogy nem is a Fotex lesz a bajnok, es ennek sokkal tobben orulnek mint ahany veszpremi ezen bankodik. Ha esetleg a Dunaferr (mert a Szeged mar kiesett a verheto norveg Stavangerrel szemben) megveri a Lemgot, akkor azt mondom vegre egy eredmeny klubszinten is.

mrwolf

naya Creative Commons License 2000.01.11 0 0 32
annyira biztos voltam, hogy nyernek. megis beszéltem ezt egy kézilabdás magyar szaktekintéllyel...nem jött össze..:-((
mrwolf Creative Commons License 2000.01.11 0 0 31
Ahogyan azt a Drukkerkocsma Kezilabda topikjaban mar kifejtettem, a Várnában zakozó magyar válogatott tagjai alapvetően szívbetegek...
Azért a cikkcímmel ellentétben szerencsére ma (még?) ténykérdés , hogy a magyar válogatott klasszisokkal jobb a bolgaroknal. Marmint ugye a kuzdoszellemet kiveve...

mrwolf

Creative Commons License 2000.01.11 0 0 30
Mindegy, hogy ki játszik, de az tegye oda magát rendesen, különben nem érdemli meg a címeres mezt. Gondolom össze lehet rakni 5-6 olyan válogatottat amelyik hasonló arányban kap ki a bolgároktól. Talán még jobbat is össze lehetne hozni, de ahhoz az utánpótlásra is kellene költeni, nem csak kubai idegenlégiósokra.
idria Creative Commons License 2000.01.11 0 0 29
"Labdarúgók nyomdokain"
ez egy kicsit sulyos
FotexZoli Creative Commons License 2000.01.11 0 0 28
és akkor kik jöjjenek, mert ugye a veszprémieket már igy is kihagyták a csapatból (jó, játszottak ketten), Éles szarakodik a cipőjével (remélem már nem sokáig, ma tárgyalnak)....szóval akkor ki játszon?????

ilyen különbségü páros meccsről még én sem hallottam

emlékszem ilyesmire, hogy a fotex otthon nyert kb 9-cel és a viszavágon kb 10-zel bukott, de ez a mostani überel mindent.....sajna ilyen szar most a férfi kézilabda, na de majd szombaton, rájukverünk 10-et

Előzmény: Té (27)
Creative Commons License 2000.01.11 0 0 27
Újra aktuálissá vált a topic, megint kikapott a kézilabda válogatott. Igaz most nem a nők hanem a férfiak, és nem a későbbi VB győztestől hanem a bulgároktól. Lehet hivatkozni fűtetlen szállodai szobára, bírói elfogultságra, meg a nyavalya tudja még, hogy mire, de a 32-6 után ez a vereség szerintem egyértelműen a nem megfelelő hozzállás következménye. Márpedig aki így áll hozzá a válogatottban szerepléshez az menjen a jó...
Szerintetek?
timoti Creative Commons License 1999.12.13 0 0 26
Ja!

És a most látszik a leginkább, hogy mit érdemes nézni:
_A focit nem_,a vizi- és kézi labdát igen!

Bárcsak a röpiseinket is felhoznák.

T.

timoti Creative Commons License 1999.12.13 0 0 25
Gyerekek!!

Hát mi van? Nem látunk a nagy szerénységtől?

_A Magyar Kézilabda válogatott a világ legjobbja!!_
(De az első háromban biztos benne van!)

Té-nek eddig mindenben igaza van, hozzáteszem: Ha Farkas hangulat Ági végig birt volna úgy játszani, ahogy az utolsó meccsen, akkor most aranyunk van (de mivel nem! ezért hát nem értem, hogy miért nem Deli Rita játszott helyette???????).

A rendszer pedig sz*r, mert nyerünk 8(?) meccset és buktunk 1-et, ez nem 5. hely.(bár szvsz. mindegy). A Koreaiak sem kilencedikek tudásban!

A Franciákról: a kétvonalas (kemény lábmunnkás) védekezésük meggyöző volt és nagyon fiatalok, ezért nem árt figyelni rájuk.

A Norvégokról: Abszolut verhetőek (ráadásul hamarosan kiöregszik a banda fele).

bakibebi Creative Commons License 1999.12.13 0 0 24

Sziasztok !

Ez tenyleg erdekes donto volt.En bevallom, azt hittem, hogy az egyetlen ellenfelunk Norvegia lehetett... asszem tevedtem. Azert a franciak nagyon odatettek magukat !
Es ez uj szinben tuntette fel bennem a vb-t, mert en ugy fogtam fel, hogy messze a legjobb 2 csapat a norveg es a magyar volt. Ez nem igazolodott be. Sajnalom, hogy nem talalkoztunk az osztrakokkal es a romanokkal es persze a franciakkal.
Az olimpian szerintem sok minden mashogy lesz, a norvegok semleges palyan nem lesznek ennyire erosek, kivancsi vagyok milyen eredmenyt erunk el ! Remelem olimpiai bajnokok leszunk ! :) Ki tudja.

bakibebi

wiskis Creative Commons License 1999.12.13 0 0 23
Nem tudom ki mit szol a dánok elleni meccsre, de szerintem nyerhettünk volna. Az is mutatja , hogy a 4 - ből 3 -rom meccset megnyertünk és csak most kaptunk ki. Bár a csapat sem volt túl jó. Én személy szerint az átlövőket hibáztatom a vereségért, én nem raktam volna be Nagy Anikót aki imádja távolról elengedni a baromi lassú lövéseit és Farkast aki szinte nem is lött gólt ellenük. Kétségtelen a Norvégok nagyon jól játszottak ellenünk.
Előzmény: Té (21)
GPF Creative Commons License 1999.12.13 0 0 22
Egyetértek Tével!

Remek volt a vége is, tényleg csak gratulálni lehet a lányoknak.
Ugyanúgy egy vereséggel végeztünk, mint a norvégok, a franciák (lehet, hogy ők kettővel)

A döntő tényleg fantasztikus volt. Eleinte én is a franciáknak drukkoltam, de annyira jó meccs volt, hogy később mindig annak, aki éppen nem vezetett. A döntő pillanatokban remegett a franciák keze. Kimaradt hetes, kapufa a szökésből. Szerintem ezzel a kettővel nyertek a norvégok.

Nekem a Greenivel nem volt semmi bajom. (lehet, hogy nem így kell írni.)

Creative Commons License 1999.12.13 0 0 21
Véletlenül elküldtem, pedig még bele akartam írni, hogy azért mi is jól pengettünk a dánok ellen, igaz ez már nem az Anja Andersen, Camilla Andersen, Tanderup féle dán válogatott volt. Egy picit szerencsésebb sorsolással a négy között lettünk volna, ott pedig már nagyon apró dolgok döntenek. Ami igazán dühítő, hogy a nálunk lényegesen gyengébb Ausztria és Románia a szerencséjüknek (és a taktikázásuknak) köszönhetően előttünk végeztek.
Bár a labdarugó válogatott kapcsán dühönghetnék ezen...
Creative Commons License 1999.12.13 0 0 20
Az kétségtelen, hogy egy Radulovocs szintű átlövő nagyon kellett volna, de mivel ő volt jugoszláv válogatott, ezért valamennyi időt ki kell hagynia. Egyébként én nem vagyok híve az ilyen honosítgatásoknak.
Végignézve a döntőt már nem érzem olyan nagy igazságtalanságnak, hogy nem mi nyertünk. Amit a norvég és a francia csapat produkált, arról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Én - szokásommal ellentétben kivételesen - a franciáknak drukkoltam, mert szívesen megnéztem volna amit a roppant ellenszenves Grininek, Haltviknak, Legangernek lefelé görbül a szája. Hatalmas csata volt, éltre szóló sportélmény, olyan amit még évtizedek mulva is emlegetnek.
CYRUS Creative Commons License 1999.12.11 0 0 19
Én ugyan nem vagyok szakember és általában én is elfogult vagyok de szerintem ez tulzás! A hetesek nagy része jogos volt és a birok legalább annyiszor ha nem többször tévedtek a kárunkra!
Az hogy a kezdénél csaltak e pedig csak annyit hogy a Zsiga Gyula is azt mondta az első félidőben korrektek voltak nagyon a birok!(ő a másodikban érezte ugy , hogy kicsit a kárunkra tévedtek)!!!
A németeken túl vagyunk most már csak a Dánokat kéne megverni, szép befejézése lenne a vb-nek :)
Előzmény: ggg (17)
PiriJano Creative Commons License 1999.12.11 0 0 18
Radulovics tényleg beférne a válogatottba, csak hát a szabály szerint még jó egy évig (?) nem lehet magyar válogatott. (Hogy is van ez?)
Egyébként igazat szólt, aki azt írta, hogy az olimpiai arany is van olyan szép, mint a vb...
Előzmény: ab iove (15)
ggg Creative Commons License 1999.12.11 0 0 17
Sziasztok!

Miközben agyaljuka a németeket, és ki jutunk az olimpiára, szeretném felhívni a figyelmeteket egy dologra. A norvégok elleni meccset elfujták!
Viszont rettenetesen profin tették. Sok szakemberrel beszéltem azóta mindenki egyetértett velem, abban, hogy így volt.
Ma már nem úgy csalnak el egy kézi meccset mint régen, lehet azt szépen elegánsan is csinálni. Aki mozgott valaha női csapat (bármilyen csapat) közelében az tudja, mit jelent egy ilyen meccset két hetessel kezdeni, milyen három egymást követő támadásnál lépéshibát fujni stb.
Tudnám még sorolni, ha valanki esetleg kiváncsi rá. Ezzel egyébként nem szeretném felmenteni a csajokat, tényleg játszottak már jobban is, de azt se feledjük, hogy itt nem nyerhettünk.

CYRUS Creative Commons License 1999.12.11 0 0 16
Én ugx tudom nem kel!!! Mert ha nyerünk és 5. kek vagyunk akkor kijutunk! De ha a dánoktól kikapunk és 6. vagyunk akkor is kijutunk. Ha véletlen a macedonok lennének az 5. akkor nem jutunk ki :))
Na meg persze ha kikapnánk a Németektől és nem is játszhatnánk az 5. helyért! De ez nem , lehet!!
Előzmény: pipi (14)
ab iove Creative Commons License 1999.12.10 0 0 15
Részemről is: gratula a lányoknak, remélem, hogy nem törtek össze és a hátramaradt két mérközést is hozzák.
Nagyon jó a csapat különösen a két szélső játszott jó formában (a szélről löttük a gólok javát)a tegnapi mérközésig, amikor a norvégek egyszerűen kiemelemezték játékunkat és kikapcsolták a két szélsőt ami megzavarta a koncepciót. A csapat gyenge pontja, tegnap különösen hiányzott: egy erőszakos, magas, erős, dinamikus balkezes átlövő. A magyar bajnokságban van egy ilyen játékos, a Dunaferr átlövője a szimpatikus montenegroi lány a Radulovics. Ugy halottam megkapta a magyar állampolgárságot. Miért nem válogatták be? Erről tud-e valaki közelebbi információt.Azzal a kemény lánnyal minenkit vernénk, beleértve a norvégokat is. Az hogy nem született magyar talán nem zavar senkit. Lásd: Sowumni focista beválogatása.
pipi Creative Commons License 1999.12.10 0 0 14
akkor ha az 5-6 helyért a dánokkal játszunk ki KELL kapnunk?
Előzmény: BSFK (13)
BSFK Creative Commons License 1999.12.10 0 0 13
Az elsö hat csak akkor jo, ha Dánia is elöttünk végez
Előzmény: alexandrosz (3)
moxika Creative Commons License 1999.12.10 0 0 12
Nem hiszem, hogy bántani kellene a beállót a meccsen nyújtott teljesítményéért. Beállós játékot csak úgy lehet hatékonyan játszani, ha van igen erős átlővő teljesítmény. Ezen a mérkőzésen ilyet nem láthattunk. Egy csapat, mely teljes lelkesedéssel játszott,nem szégyenkezhetünk miattuk. Szimpatikusak és hajtanak, és a lehető legjobb módon számolgatások nélkül.Ez most így sikerült. A norvégok hazai környezetben nagyon felszívták magukat, és valószínűleg igencsak kielemezték a játékunkat.
Mi pedig nem tudtunk teljes mértékben váltani.
Farkas Ági tényleg katasztrófa volt.
bakibebi Creative Commons License 1999.12.10 0 0 11
Sziasztok !
Szia GPF !

Az sportszerű, ha valaki szabálytalankodik egy meccsen ?
Hát ez olyan attól függ kérdés. Mert ugye hogyan szabálytalankodott ? Egy rossz ütemű becsúszó szerelésről van szó mondjuk a labdarúgásban, vagy egy szándékos ütésről mondjuk a kézilabdában?
Előbbi nyilván szabálytalanság, de nem feltétlen sportszerűtlen; utóbbi természetesen sportszerűtlen. Szóval ez nem olyan egyszerű kérdés. De ugy általában az ember megtudja a kettőt különböztetni.

Az sportszerű, ha monokli lesz valakinek a szeme alatt?
Erre is hasonló mondható el... Nem feltétlen durva, "direkt" szabálytalanság miatt lehet ez. Az esetek többségében persze tudjuk, hogy erről van szó.

Ha nem kap levegőt a fojtástól, vagy nyakra mért ütéstől? Tudom, hogy ez része a
kézilabdának, de a sportdiplomácia nem?
Na, hát végülis tényleg része a kézilabdának. A sportdiplomácia is , naná. Itt konkrétan mire gondolsz ?

A taktikázás nem?
Itt arra gondolsz, hogy a Norvégok taktikáztak a második hellyel ? Nekem is volt egy ilyen érzésem, bár nem tudom biztosan. Ha igy van, az nem sportszerű.

Persze tudom, hogy a fenti kérdéseknél a Norvég- Magyar meccsre fokuszáltál, ezzel kapcsolatban a Nemzeti Sportból (Csík János: ,,Az olimpián nagyon jól fogunk szerepelni!" cimmel jelent meg a mai lapban) cikkéből idézek :
"
+Mégis mi volt az oka annak, hogy a házigazdák nyertek?
- Apró momentumok döntötték el a továbbjutást. Deli Ritán kívül az átlövőink gyengébb napot fogtak ki. De a norvégok sem szereztek túlzottan sok átlövésgólt. Talán az volt a baj, hogy az eddigiek során a magyar válogatott nem ütközött igazi ellenállásba, nem kényszerült arra, hogy szoros végjátékban dőljön el a mérkőzés.
+ Volt olyan pillanata a találkozónak, amikor a magunk javára fordíthattuk volna az összecsapást?
- Amikor ötgólos hátrányból feljöttünk 19-19-re, minden adott volt ahhoz, hogy a magyar válogatott megnyerje a mérkőzést. De a nüanszok és talán a közönség a hazaiak javára döntöttek.

Könnyű lesz a lányoknak ezt megemészteni?

Hát ezt nem tudom, de egyben biztos vagyok : olyan edzőjök van aki segíteni fog nekik ebben a problémában, had' csatoljak ide egy erre vonatkozó mondatot ismét nyilatkozatból :
" Most talán összezuhantak a lányok egy kicsit, de igazi sportemberek, tudom, hogy összeszedik magukat még akkor is, ha már nem az érem, hanem csak az ötödik hely a tét. Sokkal rosszabb lenne, ha kikaptunk volna tíz góllal, és nem lett volna tartása a csapatnak."

GPF Creative Commons License 1999.12.10 0 0 10
Ja, és pl. a futásnál, amikor selejtezőkön egyszerűen csak annyira futnak, hogy bejussanak a döntőbe 2. 3. helyen? Az sportszerű? Az más, mintha itt is csak annyira játszottak volna, hogy bejussanak a 16 közé?
GPF Creative Commons License 1999.12.10 0 0 9
Én is egyetértek a sportszerűségi, meg a dícsérő megjegyzésekkel. Remélem nem az ellenkezője derült ki eddig.
De azért, hogy nem annyira egyértelmű a sportszerűség:

Az sportszerű, ha valaki szabálytalankodik egy meccsen?
Az sportszerű, ha monokli lesz valakinek a szeme alatt? Ha nem kap levegőt a fojtástól, vagy nyakra mért ütéstől? Tudom, hogy ez része a kézilabdának, de a sportdiplomácia nem? A taktikázás nem?
Könnyű lesz a lányoknak ezt megemészteni?

Creative Commons License 1999.12.10 0 0 8
Mocsai hibázott! Nem a győzelemre játszásban, hanem abban, hogy játszatta a lófogú Farkas Ágit. Őt még ilyen éles tétmeccsen soha nem láttam jól játszani a válogatottban. Aztán miért nem Pádár volt a beálló? Pigniczkit egyszerűen megfojtották. Miért nem kértünk időt korábban az első félidőben? Nagy Anikó? Siralmas volt!
Mindegy...Megette a fene az egészet...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!