Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 1999.10.14 0 0 10
"Nem, az allamszocializmus technokrata vezetese
egy halovanyan elrebegett öncsöd formajaban maga szamolta azt fel. "

Pontosan, mert kapitalistak akartak lenni.Nem a DE, nem a nepiek, hanem az ipari, mezogazdasagi menedzsment, mert nekik volt utjukban az a gazdasagi berendezkedes, es ha az bukik akkor azzal jon a politikai valtozas is ami csak a hab volt a tortan.

Előzmény: HitetlenTamaska (2)
Wishfor Creative Commons License 1999.10.14 0 0 9
Dr.Doolittle!
Szerinted miért akadályozzák meg 2002-ig az összes vizsgálóbizottság létrehozását?
Addigra elévül a büntethetőségük,régen letellik az 5 év.
Előzmény: Dr.Doolittle (7)
Wishfor Creative Commons License 1999.10.13 0 0 8
Bolsevik többséget jelent,tehát amit írsz az a többségre vonatkozik ? Jelenleg a párttikár bányász-famíliák és ősi MALÉVes-famíliák vannak a többségben.Egyébként pedig most is a kommunisták vannak hatalmon,csak fordítottak egyet a köpenyegen,akárcsak 1990-ben.
Előzmény: Hun (6)
Dr.Doolittle Creative Commons License 1999.10.13 0 0 7
Na azér' itt álljunk meg egy polgári szóra!
Ha jól emléxem, az omertát a fidesz szegte meg a Postabankkal, meg egyebekkel, aminek még örülni is lehetne akár. De akkor mér' csodálkozik, hogy az ő mocskait is előszedik? Valaki mondta egy másik topicban, és nagyon igaza volt: 2002-ig megpróbálhatnak a kormánypártok minden vizsgálatot megakadályozni, de akkor, ha nem nyernek, az összes szar a nyakukba fog borulni.
Előzmény: Hun (6)
Hun Creative Commons License 1999.10.13 0 0 6
Sajnos úgy látszik, inkább a t. bolsevikok felejtik el, hogy már nem csak ők vannak a porondon. Ezért nem tudták egy fél óráig sem elviselni az MDF győzelmét - mint tudjuk, aznap megindult a rágalomrikács - sem a mostani kormányét. Ennyi undoritó szennyet, szart összehordani, mint a mostani kormány ellen teszi a sajtó, utoljára 1990-94 között hallottam. Itt már a legalpáribb módon minden Fidesz-politikus fizimiskája, családja, neve, zoknija, lekutyapicsázódott. Ennek egy hangyányi töredéke nem hangzik el a tisztességes konzervativ oldalról, még akkor sem, ha bármelyik komcsi politikusról bebizonyosodik, hogy valóban maffiózó, valóban bűnöző, hazug, ráadásul ronda.
Látjátok, ez is azt bizonyitja, hogy a konzervativoké a tisztesség.
Előzmény: hula (4)
PRAETORIANUS Creative Commons License 1999.10.13 0 0 5
Csak az a baj, hogy ezek az emberek nem akarnak politizálni, mert nem szivesen keverednek a mocsok közé...
Inkább dolgoznak, eltartják a családjukat,adóznak,stb...
Aztán az adót elköltik vodkagyárra, focira, meg államegyház támogatásra.
Na ezek a fontos dolgok.
Sorolhatnám....
Szivbeteg kisfiunak meg egy egész ország gyüjt...
Praet
Előzmény: hula (4)
hula Creative Commons License 1999.10.13 0 0 4
Nem az a baj, hogy megdőlt a régi rendszer. Annak éppen ideje volt már. A baj az, hogy ez a 10 év kevés volt arra, hogy igazi arra elhivatott politikusok vezessék az országot kormányon és ellenzékben (t. jobbos asztaltársak néha elfelejtik, hogy az ellenzéknek is részt kell vállalnia-kapnia az ország vezetésében), hanem jórészt hatalom- és pénzéhes, nagyszájú, és a funkcióját teljesen félreértő piperkőc. Sok víznek kell lefolynia a Dunán, amíg a kívánatos állapot bekövetkezik, de remélem az emberek legalább a négyévenként esedékes választásokra félreteszik fásultságukat és kiábrándultságukat, és elmennek szavazni, és előbb-utóbb olyan embereket küldenek a parlamentbe, akik odavalók.
Előzmény: csutak (-)
Kovács bácsi Creative Commons License 1999.10.13 0 0 3
És méghozzá annyira finanszírozhatatlan, hogy itt hagyott nekünk 1990-ben 15 milliárd dollár adósságot, amit sikerült pl. ingyenes (?) oktatásra v. a világpiaci olajárak dotálására fordítani, meg a viszonylag szűk elit jólétét finanszírozni, illetve a "kisemberek" életszínvonalát fenntartani. Ha nincs a szocializmus, akkor nincs a nyakunkon a mostani adósságteher. Valószínű, hogy most a hétvégi horgászásról értekeznénk.
Előzmény: HitetlenTamaska (2)
HitetlenTamaska Creative Commons License 1999.10.13 0 0 2
Draga Asztaltarsak,
A szocializmusban nem az az alapbaj, hogy rossz (termeszetesen nem a lenini modellre gondolok), hanem az, hogy finanszirozhatatlan.
Tovabba, senki se higyje azt, hogy a szocializmust megdontottek. Nem, az allamszocializmus technokrata vezetese egy halovanyan elrebegett öncsöd formajaban maga szamolta azt fel.
Előzmény: csutak (-)
geszthi Creative Commons License 1999.10.13 0 0 1
Te most kovetsz engem a nullaiddal! Hat mar ez a kis oromom sem lehet az eletben...
Előzmény: Husky (0)
Husky Creative Commons License 1999.10.13 0 0 0
NULLA alkalommal akartam ezt !
csutak Creative Commons License 1999.10.13 0 0 topiknyitó
Hallgatva Orbán és Rogán urakat felmerült bennem pár gondolat.
Ők ugyanis az időközi szavazások eredményét nem tartják mérvadónak.
Akkor lássuk az egyszerű emberek nézőpontját. Az a rendszer amit demokráciának neveznek nem igazán működik. Legalábbis nem úgy, ahogy kellene.
1990- ben választások útján megdőlt a régi rendszer. Ma az ország lakosságának nagy része már e döntést, ha ne is bánja de lagalábbis megkérdőjelezi helyességét. Már ha igazak a különböző felmérések.
Ha jobban belegondolunk, igazuk van. Mit is nyertünk ? Legelőször is létbizonytalanságot. És ezt azoknak köszönhetjük, akik sikeresen megdöntötték a régi redszert. A volt párt főmuftiknak és hajdani talpnyalóiknak. Mert senki ne mondja, hogy a ma gazdasági hatalmat gyakorlók az előző rendszerben segédmunkások voltak és nem végeztek egyetemet főiskolát, persze ingyen. Nos ma ezek az urak lezárták a lehetőséget a tanulás elől. Ki kell számolni mibe kerül ma egy főiskola, ami egyébként ingyenes. ( Nagyobbik lányom idén végzett főiskolát, estin és 600 ezer körül volt a diploma költsége.)
Ha a 90- es választások előtti nagy párt propaganda elmondta volna mi vár ránk, bizonyosan nem ez az eredmény adódik. Hol vannak a szociális vívmányok? Hol van az alkotmányban rögzített jogok többsége? Sehol. (Lásd az egészséges élethez, ingyenes orvosi elllátátshoz való jog.)
És mindezek ellenére maradt a pénzügyi demagógia: nem szabad emelni a fizetéseket. Csak a közterheket. Ezek mellé jelenlegi kormányunk Sztálint megszégyenítően halad a diktatúra felé. Elvégre is minek nevezzem azt a tényt, hogy az önkormányzatokat szinte minden pénzügyi forrástól megfosztja. Marad az szja. 5% -a helyben. No meg a megoldandó feladatok. Ez a hozzáállás -szerintem- a politikai nyomás átvitele a gazdasági szférába. Vagyis, ha a nép nem úgy táncol ahogy én elgondoltam (OV.), akkor ellehetetlenítem őket. Aztán majd csak az lesz amit akarok.
Ha csak a fele is igaz amit a napi sajtó és az elektronikus médiák közreadnak, akkor még a hatalom is sáros bűncselekményekben. Vagy azok elleplezésében. Gondolok itt az olajmaffia és a rendőrség -állítólagos- összefonódására. De ebben igen magas politikai szinten is érintettek. Azért érdekes dolog, hogy amennyiben erre a témára harap azonnal ellehetetlenítik. Az esti tv- riportok igazolják. Nem a TV2-re gondolok, hanem a kincstári TV1 en elhangzott VPOP riportra.
Lehet, hogy pár embernek nem tetszett a régi rendszer, mert nem lehetett annyit lopni mint ma, de a többség jelenleg bizonyosan rosszabbul járt. Elveszítettük a tisztességes és biztonságos megélhetés lehetőségének még az illúzióját is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!