Keresés

Részletes keresés

krobi1978 Creative Commons License 2009.09.20 0 0 9
Ha iskolát keresel nézd meg ezt is: http://rajziskola.topschool.hu/ Vagy neten elérhető egy könyv az is jó az alapokat megnézni Andrew Loomis - Successful Drawing.
Setni Creative Commons License 2001.05.29 0 0 8
http://drawsketch.about.com
Remélem sok hasznos infót találsz majd itt.
Előzmény: Caty (7)
Caty Creative Commons License 1999.09.10 0 0 7
Én is köszönöm az infókat mindenkinek!

dinyus,
Pontosítok az egyik könyvvel kapcsolatosan, amit említettem:
A könyv szerzője Stan Smith, a könyv címe Az akvarellfestés iskolája, és a Magyar Könyvklúb nevezetű kompánia gondozásában jelent meg másfél vagy két évvel ezelőtt. A Déli pályaudvarnál lévő Könyvklúb-üzletben egy hónappal ezelőtt még volt belőle. (Ugyanez az emberke írta A rajzolás iskolája című könyvet is.)

Trex,
Nagyon tetszene az a szakkör, amit javasoltál, csak sajnos baromi messze esik mind a lakásomtól, mint a melóhelytől. De valami hasonló nagyon jó lenne...Azért kössz!:)

Klim,
Én egyenlőre hobbiként művelem a rajzolgatást, de szeretnék végre eljutni egy olyan szintre, ahol már valóra válthatom a legnagyobb álmomat, a könyvillusztrálást. Főleg rajztechnikákat szeretnék tanulni.

sti,
Esetleg én is megkaphatnám a grafikus-rokon paramétereit? :)

dinyus Creative Commons License 1999.09.09 0 0 6
Caty:
köszi a boltcimeket, megnézem oket. a könyvcímeket is köszi, azokat is megpróbálom beszerezni. aztán ha találok vmi ultrakewl helyet, mindenképpen értesítelek :)

Klim:
hobbi szinten érdekel csak, és kizárólag rajzolás. tehát mintázás, kerámia, festés, stb nem. neked is köszi nagyon a boltcímeket.

Sti:
emil ment, érdekelne a telszám. köszi.

dinyus

sti Creative Commons License 1999.09.09 0 0 5
Van egy festőművész-grafikus rokon-ismerősöm, aki vállal tanítványokat is. Ha ilyenhez lenne kedved, akkor írj e-mailt és megküldöm a telefonszámát. A műterme a Dózsa Gy. úton van, oda lehetne járni. Szerintem nagyon jó fej és eredeti stílusa van.
klim Creative Commons License 1999.09.09 0 0 4
Sziasztok!
Nagyon sok rajzkör van.Könnyebb lenne eldönteni, hogy melyiket ajánljam ha tudnám mire készülsz.Felvételi vagy csak hobbi? Érdekel a mintázás is? Kerámia, stb.....?
Boltok: Nagymezô u. / Művészellátó: drága ,de vannak jó dolgok és nagy a választék.
Bajcsy Zs. köz 3. / kicsi bolt, de kedvesek és segítô készek. Én vásznat mindig itt veszek.
Blaha L. tér(körút jobb oldalán a Petôfi felé, kb. 150 m) / Ápisz:Középszar, de vannak olcsó cuccok.Választék gyenge.
Elsôre ennyi.Szívesen segítek, kérdezz.

Klim

TREX Creative Commons License 1999.09.09 0 0 3
Caty Creative Commons License 1999.09.09 0 0 2
Szia, Dinyus!
Ha szabadna, én is csatlakoznék a kérdésedhez, azzal a kiegészítéssel, hogy engem olyan lehetőség érdekel, amelyik meló után (tehát 17 óra után) kezdődik.
Nagyon szeretek rajzolni, ez az egyik olyan dolog, amivel komolyan szeretnék foglalkozni, de lehetőségeim (és csekélyke önbizalmam) elég kevés esélyt adnak erre. Jó lenne valahol kötött keretek között tanulni.
Eszközökről: megjelent egy-két ilyen témájú könyv, például a Művészakadémia, a Rajzolás Iskolája, az Akvarellfestés Iskolája stb. Ezek ugyan nem olcsó könyvek (van olyan egyátalán?), de igen jól leírják, hogy mire lehet szükséged, ha belefogsz a rajzolgatásba.
Boltok: Az Arany János utcai metrómegállónál van a Grafikai Kisáruház, én az esetek többségében itt szoktam beszerezni a szükséges cuccokat, de van egy üzlet a Blaha Lujza térnél is, azt hiszem, ez a Művészellátó néven közismert boltocska, (de ez nem biztos, lehet, hogy most hülyeséget mondtam).
dinyus Creative Commons License 1999.09.09 0 0 1
na, mégse hiába szóltam, h indul a topic :)

dinyus

GarneTT Creative Commons License 1999.09.09 0 0 0
én 0 rajzot csináltam eddig

(Copyright dinyus :))

dinyus Creative Commons License 1999.09.09 0 0 topiknyitó
haliho

rajzolni tudó és tanuló tasztaltársaim segítségét szeretném kérni ebben a topicban. az a helyzet, hogy szeretnék rajzolni tanulni. tehetségem van hozzá (meg szerénységem :) bár soha nem tanultam. főleg karikatúra szerű rajzokat tudok alkotni, az élethű dolgokkal (pl. portrék) vannak a fő gondok.

amiben várnék tanácsokat:

- hol érdemes tanulni (pesti estben nézegettem, igazándiból csak a corvin meg a budai rajziskola hirdet, de egyiket sem ismerem)

- milyen speciális eszközök kellenek a profibb rajzoláshoz (milyen lap, milyen rajzolószerszám, stb.) és ezeket hol lehet beszerezni (bármelyik papírboltban, v van vmi speckó bolt).

ezen kívül bármilyen hasznos ötletnek, tanácsnak, megjegyzésnek örülni fogok :)

köszi

dinyus

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!