Keresés

Részletes keresés

jarjarkiller Creative Commons License 2003.09.18 0 0 49
fuck it all
fuck this world
fuck everything
that you stand for

don't belong
don't exist
don't give a shit
don't ever judge me
/slipknot/

valamennyire mintha rímelne erre :) de tetszik egyébként.

Előzmény: Tyutyu (47)
tündérlala Creative Commons License 2003.09.18 0 0 48
up.
Tyutyu Creative Commons License 1999.07.03 0 0 47
Hupp!

egyetlen elvem van: barmikor meg akarom tudni valtoztatni az elveimet.

Elni es elni hagyni.
Ne akarj kiismerni
Ne akard hogy kiismerjelek
Ne hidd hogy ismersz
Ne vard el, hogy ismerjelek
Kommunikalj nyiltan velem

tyutyu

kleo Creative Commons License 1999.07.03 0 0 46
Robzon!
és mi van ha akkor se tudod magadat jól érezni, ha megszakadsz sem?
szóval szerintem az nem elég..:)
üdv!
Előzmény: kleo (43)
Macs Creative Commons License 1999.07.03 0 0 45
Jó parancsolat :-)

Angi

Előzmény: Robzon (44)
Robzon Creative Commons License 1999.07.03 0 0 44
Hát itt aztán elég különös emberek gyűltek össze… Hahó! Nem felejtetetek L vmit? Sok parancsolat miegyébb… Kicsit komolyabban veszitek az életet, mint ahogy az élet vesz titeket, nem? Szerintem egyetlen parancsolat érvényes, de az univerzális (a vírusoktól az istenekig) , és az egész mindenséget átszövi:
PRÓBÁLD JÓL ÉREZNI MAGAD!
kleo Creative Commons License 1999.07.03 0 0 43
nekem csak egy van:
1. minél kevesebbet foglalkozz magaddal, annál jobb a közérzeted.
) Creative Commons License 1999.07.03 0 0 42
Miért gond ha alkalmazkodik az ember?
"Ki könnyen lépdel messzire jut..."
Előzmény: shika (40)
newsreader Creative Commons License 1999.07.03 0 0 41
Liberó Tizenkétparancsolat

1. Védd mindenáron az emberi életet, kivéve persze ha csecsemőkről van szó. A meg nem született csecsemők elpusztítása nem gyilkosság, mivel a csecsemők nem emberi lények. Aki ellenzi a csecsemőgyilkosságokat, az sem igazán emberi lény, s azt is a legjobb lenne kivégezni.

2. Küzdj a másság jogaiért, harcolj a normálisság ellen! Azaz nagyon rossz a normális családi élet, de tökéletes a homoszexuális kapcsolat.

3. Egyfolytában vizsgáld, hogy ki milyen származású, s ügyelj a helyes számarányra, pl. éjt nappallá téve küzdj, hogy a cigány tv-bemondók aránya megfeleljen a cigányok országos arányszámának. Ha te vizsgálod valakinek a származását, az jó, míg ha más teszi ugyanezt - akkor az fajgyűlölő.

4. Ne ítélkezz elhamarkodottan a tömeggyilkosok felett. Sose feledd, hogy a 10 millió embert kiírtó nácizmus sokkal rosszabb, mint a 80 millió embert kiírtó kommunizmus.

5. A vallás középkorból ittrekedt elmaradott baromság. Viszont minden erőddel támogasd a különféle szekták harcát a kereszténység ellen.

6. Légy pacifista, küzdj a fegyverek ellen, kivéve persze ha azok NATO-fegyverek, melyek - mint ez közismert - jóságos, emberbarát, liberó fegyverek.

7. Szeresd felebarátodat, kivéve persze ha az nem liberó világnézetű. A nem liberókat üldözd, mert megérdemlik. Mivel a liberóság tudományos alapokon áll, így aki nem liberó, az egyszerűen nem normális, beteg ember. Így ezeket az embereket küldd elmegyógyintézetbe.

8. Ha bárhol, bármikor olyasmit hallasz, ami nem egyeztethető össze liberó világnézeteddel, akkor arról ne is vegyél tudomást. Ha ez nem megy, akkor tagadd le. Ha ez sem megy, akkor küldd el a neked nem tetsző vélemény terjesztőjét melegebb éghajlatra. Ha ez sem segít, akkor használj fizikai erőszakot ellene.

9. Tegyél különbséget a szabadságharc és a terrorizmus között. Ha az arabok Izrael ellen harcolnak kisebbségi jogaikért, akkor az terrorizmus. Ha viszont a csecsenek harcolnak ugyanezért Oroszország ellen, akkor az szabadságharc.

10. Jegyezd meg: senkinek sincs joga beavatkoznia más ország belügyeibe, természetesen az USÁ-t kivéve, akinek szent kötelessége ezt tennie a világbéke érdekében.

11. Beszélj éjjel-nappal a zsidó áldozatokról, s üldözd a zsidóirtókat életük végéig. Jelszavad legyen: "Sosem felejtünk!". Viszont a kommunista emberirtóknál hivatkozz arra, hogy már lejárt a törvény szerinti elévülési határidő, ezért támogasd minnél erőteljesebben a volt kommunista bűnözőket. Jelszavad ez esetben legyen: "Hagyjuk a múltat, béküljünk meg végre!".

12. Ne feledd a legfontosabbat: aki nem ért veled egyet, az antiszemita.

shika Creative Commons License 1999.07.02 0 0 40
Nem igazán vagyok megelégedve.Nem igazán vannak PARANCSOLAT-ok felsorolva.Életszemlélet ,közhelyek igen.Ezek mind igazak és jók,de ezek nem
mutatják meg a helyes utat.Ezek többsége gumiból van.Mindenki addig és akkor húzza-ereszti amikor akarja.Mikor milyen kedve van, vagy esetleg ki látja és ki nem.
Miért kell a "világ változik" köpönyege mögé bujni?Miért állítja magáról sok ember,hogy ő " liberális"?Sokan közőlük inkább "elvtelenek".Nekem leginkább "egy ember" KRESZ hasonlata tetszik.Csak megnyugtatásképpen, nekem sincs igazán jó
és bármilyen helyzetben,helyen használható "illem kodex"-em.De jómultkór olvastam
egy Ernyei Béla ars poetica-t:"Én keményen dolgozok,de keményen is pihenek."Van benne valami.
Csülök Creative Commons License 1999.06.28 0 0 39
Nekem csak 8 van:

"1. Kerüld a civódást és a nyers
erőszakot.
2. Kerüld a kötekedő embert.
3. Igyekezz szelíd rábeszéléssel hatni
felebarátaidra.
4. Ne hivatkozz mentő tanúkra, mert
mit érsz vele, ha ismerőseidet
bezárják?
5. Ne tégy hamis esküt, csak ha
muszály.
6. Kerüld a részeg embert, hogy téged
se molesztáljanak hasonló
állapotban.
7. Ne légy hiú és beképzelt, hogy
különb és okosabb légy, mint
embertársaid.
8. Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj
meg senkit, mert hat nap mindenre
elegendő."

Egérke Creative Commons License 1999.06.28 0 0 38
Húú SmartAss! Ez a tükrös az én morális értékrendem is! Eddig még bevált! Vagy túl tág a lelkiismeretem? :o)
Előzmény: SmartAss (9)
dalia Creative Commons License 1999.06.28 0 0 37
Tündérlala!
"ez a sok hüje mind szembe jön az autópályán" példfa nagyon rulez, esetleg annyit szeretnék hozzáfüzni, hogy azt azért nem szabad elfelejteni, hogy nem biztos, hogy rossz irányba megy az ember, nem mindig visszafordulni kell - v. véletlenül se leállni a leállósávba :-))) - hanem csak átmenni a másik oldalára az autopályának, folytatva az utat elöre, merthogy ott azért mégiscsak biztonságosabb... :-)))
arról nem is beszélve, hogy nem árt néha becsatolni a biztonsági övet... :-)))
Előzmény: tündérlala (34)
dalia Creative Commons License 1999.06.28 0 0 36
Könnyen??????
Drága jó egy ember, szerinted nekem könnyü ez a "váltás" ahogy felborítottam az egész életemet, és ezzel ugye akaratlanul másokét is?? Eszméletlenül nehéz, még mindig vannak pillanatok amikor sziklafalrol tegingetnék lefelé a mélybe, mert talán az lenne a megoldás... de aztán felemelem lehajtott fejem, megrázom magam, mert élni KELL, akkor is ha ilyen nagyon nehéz néha.
Abban igazad van, hogy nekem néha vannak az életemben egyetlen másodperc alatt fozott döntéseim, vagyis ez így nem is igaz, inkább úgy néz ez ki, hogy hetek, hónapok, évek alatt érlelödnek bennem a dolgok, csak épp nem vagyok teljesen tudatában, hogy én most egy döntéselökészitésen dolgozom, hanem abban a pillanatban amikor kimondom, megteszem, megveszem, stb. úgy tünhet "hirtelen felindulásból elkövetett" tettröl van szó, de ha utána önvizsgálatot tart az ember gyönyörüen láthatja a döntése elötti okokat sorban felsorakoztatava a hétköznapokban.
A "hibás" döntésekkel (nem jó szó ez a hibás, jobban tecc tündérlala által megfogalmazott "mai eszemmel már másképp csinálnám") pedig úgy vagyok, hogy ha felismertem, hogy "hibás" akkor az már jó, akkor már lehet úgy alakítani a jelent, ill. a jövöt hogy az ember kihozza a szituációból a lehetö legjobbat. Soha nem áltattam magam azzal, hogy szent vagyok, ember vagyok, bizony gyarló ember...
Ps: ...mintha kicsit elkanyarodtunk volna az eredeti témátol... vagy mégse???
Előzmény: egy ember (35)
egy ember Creative Commons License 1999.06.27 0 0 35
dalia
Érdekes, hogy másképp fogalmazunk, de hasonlovat mondunk. Nekem nem megy ilyen könnyen egy váltás, mint Neked. Sokat rágódok egy-egy döntésen, mire dűlőre jutok. Van, hogy későn))) Lehet, hogy jobban kéne hallgatnom magamra? Azazhogy még jobban?))))
1mbr
Előzmény: dalia (33)
tündérlala Creative Commons License 1999.06.27 0 0 34
Kedves egy ember,

Nagyon érdekes gondolatokat írtál.
1./
"Gondolod, hogy nem illúzió? "
Azt gondolom, hogy nem. Persze reálisan nem gondolom, hogy BEFOLYÁSOLNI nem tudnák, de az IRÁNYÍTÁST már meg lehet tagadni. Példázatod érdekes, de nem érzem túsznak magam. Viszont az igaz, hogy egy laza utazóként is el kell fogadnom az általam igénybe vett szálloda kifüggesztett szabályzatát.
2./
Azt már kicsit elkönyveltem, hogy a külvilág dolga az, hogy nyomassa az impulzusait, és hogy szüntelenül "próbálkozzon", hogy kizökkentsen az általa veszélyesnek/"magadnak valónak"/egoistának stb.stb. titulált harmóniádból. (Anyám, szomszéd, főnök/üzlettárs, stb.)
Viszont nagyon jó példád volt a KRESZ. Arról az jut eszembe, hogy kifejezetten szeretem a táblák, közlekedési szabályok hűvös logikáját. És nem utolsó sorban annak köszönhetően nem ütköznek össze az autók és halnak meg emberek...
Viszont az is eszembe jutott, ha tartósan dühöngök, hogy "ez a sok hüje mind szembe jön az autópályán", akkor lehet hogy a hiba az én készülékemben van... :-)))

"Itt a probléma abban van, hogy mivel a belső mag maga is változó lehet, hosszabb idő távlatából az ember akár még el is ítélheti korábbi önmagát. :-)) Pedig ilyen nem szabad tenni!!"

Szerintem sem kell "elítélni", de azt nyugodtan ki merem mondani, hogy mai eszemmel már nem úgy csinálnám...
És ettől nem érzek semmi meghasonlást. Pont ez szerintem a "lelki evolúció".
Viszont "lenullázni" sosem kell/szabad, SZVSZ. Szerintem sosem kell megengedni, hogy elhitessék velünk, hogy "mindent rosszul csináltunk", meghogy "értéktelen nullák" vagyunk...
Talán ehhez kell az a megszüntethetetlen belső (atom)mag, amiről dália beszélt. Hogy legyen mire szépen újra építeni a dolgainkat, mint a hagymán a héjak...

Előzmény: egy ember (32)
dalia Creative Commons License 1999.06.27 0 0 33
Igazándiból semmi, de semmi problémám a külvilág által diktált erkölcsi alapmintákkal, söt! Bizony be kell tartani bizonyos szabályokat, az alapvetö 10 ponttal nincs is igazán baj. Valami olyasmit szeretnék kifejezni, mikor a belsö hangról beszélek, hogy nem szabad hagyni, hogy itéltessenek! A látszat néha nagyokat tud csalni... Az a problémám ezekkel a külvilág által diktált normákkal, hogy igazándiból csak azt várják el Töled, hogy csináljunk úgy mintha rendes emberek lennénk... meg minden rendben van, 90-es évek van, az emberlánya legyen sikeres, csinos, sziporkázóan okos, erkölcsileg fedhetetlen, rendezett családi háttér... ezt várja el a külvilág... és dalia teljesíti is szépen az elvárásokat, nincs is ezzel gond. De! az alap parancsolat akkor is belülröl fakad, mondtam már fel olyan munkahelyen, ahol "fantasztikus karrier" várhatott volna rám, csak épp olyan gerinctelen embererk vettek körül, hogy egy reggel komolyan megijedtem magamon, hogy én is olyanná válok. Mert elnyomtam belsö kis villogó vészlámpámat, aki szegény nagyon próbált jelezni, hogy nem jó ez Neked dália :-)) és elhagytam álomlovagot, pedig mindenki mondta, hogy milyen szép pár vagyunk... sorolhatnám még. A lényeg az marad, hogy ne bánjuk meg soha holnap tegnapi tetteinket, kicsit buddhista szöveg talán, de ismerjük fel a szituációban, hogy semmi sem véletlen, minden azért történik velünk mert tanulnunk kell belöle. MegÉlni az életet. Önmagunkhoz hüen.
Lenullázásról pedig annyit, hogy SZVSZ soha nem lehet teljesen nullázni, söt nem is szabad. (mondja ezt dalia, akinek épp most fordul fel teljesen az élete... :-)) )
Előzmény: egy ember (32)
egy ember Creative Commons License 1999.06.27 0 0 32
Kedves tlala
""Így el lehet kerülni, hogy az aktuális trendek/kormányzatok/izmusok/szekták irányítsák belső életünket.""
1./ Gondolod, hogy nem illúzió? Gyakran eszembe jut az a piszológiai alaptörténet, mely szerint a túsz egy idő után megszereti fogvatartóit és szabályosan védelmébe veszi őket. Fura dolog az emberi tudat, minden, csak nem objektiv, minden, csak nem állandó, minden csak nem megbízható :-)))
2./ Én már itt kemény kritikákat kaptam, mert merem követni a "belső hangjaim" a külsőkkel szemben akkor is, amikor a külsők a jót és az erkölcsöt diktálják, a belső szerinti magatartás pedig eccerűen jó nekem... De meddig lehet ezt csinálni? Mit szól ehhez a külvilág? Hiszen a parancsolatok - 10 db., vagy Btk., vagy Kresz - közvetítenek valami társadalmi minimumot, azért nem lehet őket ab ávó figyelmen kívül hagyni. Úgy tűnik. Nem tudom, csak jár az agyam... Csak éppen míg 2000 éve 10 parancsolat elég - sőt sok))) - volt egy életre, ma szabályok ezrei hálózzák be az életet és eccerűen betarthatatlanok. Az ember szinte állandóan lojalitási válságban van...
""Talán dália arra gondolt, hogy mindig legyünk hűek AKKORI önmagunkhoz, és ahhoz a bizonyos belső maghoz... ""
Igen, ezt már dália is megerősítette. Itt a probléma abban van, hogy mivel a belső mag maga is változó lehet, hosszabb idő távlatából az ember akár még el is ítélheti korábbi önmagát. :-)) Pedig ilyen nem szabad tenni!!
Bár vitatkozom dáliával, de azért én is úgy érzem, hogy van "belső magom", de nagyon nehezen tudom ezt megítélni, hiszen az önismeret a legnehezebb dió. Velem már többször előfordult, hogy teljesen lenullázott az élet, úgy éreztem, hogy minden, amiben hittem, amiért éltem, elveszett. Mi marad ilyenkor? Az, amit nickemül is választottam, egy eccerű, puszta ember, aki eszik, iszik, ürít, dolgozik és ha van még ideje, akkor megpróbál a világgal kommunikálni, aztán ezen az alapon érzelmei lesznek és talán újra boldog lesz egy időre - a következő vesztésig... És persze minden benne van, minden mozgatja, ami addig vele történt.

dália
""vagyis olyan "parancsolatok", elvek, hitek kellenek, amely EMBERRE van szabva, mint ahogy a PC-n is csak PC-s programok futtathatók...""
Én úgy érzem, hogy Benned erős ellenérzés van a kívülről diktált magatartásokkal szemben, úgy általában. Én asszem, hogy még a szerelmed kedvéért sem vagy tán hajlandó az általa elvárt magatartásra. Vagy ha igen, akkor csak időlegesen. Van ebben a magatartásformában félelem és bizalmatlanság is a másikkal/másokkal szemben. Ez a magatartás nagyon racionális és biztosan jó védelem az ellen, hogy olyan mélyen vesztessé válj, mintahogy korábban velem történt. Hát igen, nem vagyunk egyformák - szerencsére. Ahány ember annyiféle életfilozófia, annyiféle 10 parancsolat, de tényleg érdekes összevetni a magunk felfogását másokéval - pl . ebben a topicban :-))
1mbr

Előzmény: tündérlala (27)
Arghonaut 2 Creative Commons License 1999.06.27 0 0 31
1. A jéghideg Coca-cola az igazi
2. A pepsi se rossz, persze...
3. De nem is! Tényleg a Traubi a nyerő.
4. A meggylé? Hát én nem is tudom.
5. Valaki szavaz a meggylére?
6. Senki? Ne már! Ország az ilyen?
7. Fáradok,
8. de nem szeretném
9. addig befejezni, amíg meg nem
10. találom a felsorolás-kikapcsoló gombot.
Navégre!
finnes Creative Commons License 1999.06.27 0 0 30
1. Légy hű önmagadhoz
2. Ha megdobnak kővel dobj vissza kenyérrel, mire odaér addigra ugy is olyan kemény lesz mint a kő.
3. Azt tedd ami jól esik
4. Add meg mindennek az árát, ugy is elöbb utobb kifizettetik.
5. Racionálisan szeress
6. Mindent az adott pillanatért tegyél
7. Légy boldog önmagadban
8. Ne kérj számon soha semmit mástól.
9. Tudd, hogy ki a barát és ki az ellenség
10. Navigare necesse est
másikegylány Creative Commons License 1999.06.27 0 0 29
1. elkezdem
2. pont
3. az ellenkezőjét
4. csinálni
5. mint addig
6. ettől
7. minden
8. más
9. lesz
10. de minimum önrombolok (ettől máris megváltozom én is meg a (pozitív) hozzáállásom is, de legalább már nem akarom azt amit addig igen - és lehet, hogy pont ezzel meg is oldódnak a problémák)
dalia Creative Commons License 1999.06.27 0 0 28
"Helyes a bögés oroszlán!" :-)))
igen dalia vmi. ilyesmire gondolt, de tényleg nehéz ezt megfogalmazni, SZVSZ érezni kell, nem gondolni, pont ez teszi gyönyörüségesen-nehézzé ezt a parancsolat cuccot.
off: SZIA TÜNDČRLALA! jó látni téged újra a Tasztalon!!
Előzmény: tündérlala (27)
tündérlala Creative Commons License 1999.06.27 0 0 27
A két dolog - "légy hű önmagadhoz" és minden/mindenki változik - szvsz nem zárja ki egymást. Talán dália arra gondolt, hogy mindig legyünk hűek AKKORI önmagunkhoz, és ahhoz a bizonyos belső maghoz...
Így el lehet kerülni, hogy az aktuális trendek/kormányzatok/izmusok/szekták irányítsák belső életünket.
S ami talán jó "program" lehet, odafigyelni/vigyázni rá, hogy a belső hang ne súgjon rosszabbul mint 10 évvel ezelőtt, - esetleg tegye jobban...
A "külső mércéről" pedig az a véleményem, hogy a szoftvert nem lehet elválasztani a hardvertől, vagyis olyan "parancsolatok", elvek, hitek kellenek, amely EMBERRE van szabva, mint ahogy a PC-n is csak PC-s programok futtathatók...
Előzmény: egy ember (22)
dalia Creative Commons License 1999.06.27 0 0 26
"...f* big television..."?
Előzmény: cris (25)
cris Creative Commons License 1999.06.27 0 0 25
Hi!

1.Válaszd az életet
2.Válaszd a munkát...

aki tudja tovább az érti..

sirC

shika Creative Commons License 1999.06.27 0 0 24
Nincs ellenemre a folytatás csak úgy vettem észre ,hogy nincs nagy népszerűsége.
dalia Creative Commons License 1999.06.27 0 0 23
Mondom, az ember változik. ezt nem vitatatom, változnak a szituációk körülöttünk, átértékelödnek a dolgok, tettek, szavak, gondolatok.
Spec. tudom miröl beszélek, elég komly változások történnek épp az életemben. Mégis, van valami bizonyosság bennem, hogy legbelül egyetlen porszemnyi pontban mindig önmagam maradok, én élek ebben a szituácioban, én hozom a döntéseimet, stb. ez aporszemnyi részem örök, soha nem változik.
S ha már választani kell, mégiscsak jobban szeretem saját mércémet, mint a külvilágét, hisz nincs arra semmi biztosíték, hogy az nem hibás-e. SÖT!!!
Fure, de egy Biblia idézet ugrott be mégiscsak most, nem szószerinti, vhogy így hangzik: "szeress, és bármit megtehetsz!"
de majd megkeresem, nagyon el van találva a mondat!
Előzmény: egy ember (22)
egy ember Creative Commons License 1999.06.27 0 0 22
Kedves dalia
A kor dolgot most inkább hagyjuk...
Amit leírsz, az tényleg szép: ahogy leírtad és amit leírtál, egyaránt. De történt már Veled olyan, hogy egyszer csak észrevetted, hogy a saját belső hangod "megváltozik" és már nem vagy ugyanaz, mint korábban voltál?
Az én mai belső hangom egészen másként súg nekem, mint tette azt 10 évvel ezelőtt. Igaz, az elmúé 10 évben körülményeink is kissé megváltoztak. :-)
Asszem parancsolatként talán célszerűbb külső mércét találnunk, ami nem változik velünk együtt. Lehet ilyen? Végülis az ember mindent szubjektíven értékel. Még a 10 parancsolat is 10 millióképpen értelmezhető...
1mbr
Előzmény: dalia (21)
dalia Creative Commons License 1999.06.27 0 0 21
legyen meg tündérlala akarata, hát éljen akkor még egy kicsit ez a topic... :-))
továbbgondolás:
elöszörishát mi az hogy az én koromban???? 100 éves néniknek már igazán nem illik emlegetni a korát!!! :-))))))
önmagunk maradása alatt egy olyan belsö, megfogalmazhatatlan hangot értek, ami vhogy mindig megmutatja a helyes utat, sugall, irányit, hogy ne térjen le az emberlánya a sárga útrol... csak tudni kell, meg kell tanulni odafigyelni rá, csendet terermteni magunkban, kétszemközt lenni néha, hogy hallani lehessen. Nem egy könnyü feladat. Elnyomható a hang rikitó szadossággal, alaptomos szürke köddel, barbi-rózaszin müvilágálmokkal.
Nem szabad elzárkozni a külvilágtól persze, észre kell venni a körülöttünk zajló dolgokat, nincs szomorubb, mint ha ellenzövel nézve csak magunkba látunk.
Olyan szörnyen nehéz megfogalmazni ezt a 10 vagyis inkább 1 parancsolatot, azt hiszem ez lehet az amit a Hívök az Istenüknek neveznek.
de lehet, hogy tévedek. próbálkozom méltósággal, tisztelettel, tisztasággal, örömmel élni, nehéz megmondani milyen parancsolat alapján.
vmi ilyesmi már elhangzott pl. az "ember maradni..." topicban is.
Előzmény: egy ember (19)
Újlaki Creative Commons License 1999.06.27 0 0 20
Azt hiszem, ez elfogadható. És még csak parancsaolatnak sem kell nevezni, egyszerűen a szabadság választása ennek a választását is jelenti.

És akkor nem kell se másik kilenc, se tíz. A szellemnek nem kell sorvezető.

Előzmény: Macs (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!