Keresés

Részletes keresés

nevtelen Creative Commons License 2001.05.02 0 0 64
"...elüti a nagy fekete autó"

Túl sok akciófilmet nézel. ToJo a mostaninál sokkal gyengébb lábakon álló Antall kormányt se tudta megbuktatni. És mostanra már csak árnyéka egykori önmagának. Ha igy folytatja ketten maradnak a pártjában az asszonnyal. A kirúgott képviselőknek már nem parancsolhat, azok akár továbbra is együtt szavazhatnak a Fidesszel. A kétharmados szavazások meg úgysem a kisgizdákon buknak el. Tojó elgázolása nem érné meg még azt a rizikót sem, hogy összekarcolódik a fekete autó dukkózása...

Előzmény: Vokrug Szveta (63)
Vokrug Szveta Creative Commons License 2001.05.02 0 0 63
ToJo most belehúzni látszik a hétvégén.
http://index.hu/politika/belfold/kisgazd0502
Esetleg addig még valahogy elüti a nagy fekete autó. És így mégis marad a kormány.
Előzmény: Vajk (-)
Tappancs Creative Commons License 2000.12.11 0 0 62
Jeruzsálem, 2000. december 10, (MTI) - Az Izraelben kialakult rendkívüli helyzet miatt Ehud Barak izraeli kormányfő szombat este bejelentette, hogy lemond posztjáról és 60 napon belül miniszterelnöki választást tartanak, amelyen indulni kíván. Barak már vasárnap hivatalosan tájékoztatja döntéséről Móse Kacav izraeli államfőt, majd az izraeli parlamentet.
Tappancs Creative Commons License 2000.12.05 0 0 60
Tokió, 2000. december 5. (MTI) - A japán kormány miniszterei kedden benyújtották lemondásukat Mori Josiro miniszterelnöknek, megnyitva ezáltal hivatalosan is az utat a tervezett kormány-átalakítás előtt.
Tappancs Creative Commons License 2000.07.10 0 0 59
Szétesik Barak kormánya

A pártok sorra kiválnak az izraeli koalícióból

Az ultraortodox zsidó Sasz párt is úgy döntött, hogy négy minisztere még vasárnap távozik az izraeli kormányból. Ezzel Ehud Barak kormányának összeomlása elkerülhetetlennek látszik. A négy miniszter lemondása után a Sasz meg fogja szavazni a bizalmatlansági indítványt, amelyet a jobboldali ellenzék hétfőn készül benyújtani a Barak-kormány ellen. A Sasz elnöke, Eli Jisaj azzal indokolta a döntést, hogy Barak nem húzta meg világosan azokat a "vörös vonalakat", amelyeken túl nem hajlandó engedményt tenni a palesztinoknak.
A Nemzeti Vallási Párt központi bizottsága tel-avivi ülésén szintén jóváhagyta a Barak-kormányból való kilépést. Néhány órával előbb a harmadik koalíciós partner, az orosz zsidó bevándorlókat tömörítő Jiszráel Ba-Alija párt vezetője, Nátán Saranszki belügyminiszter is közölte, hogy pártja kiválik a kormányból. A Barak-kormány, amely már elvesztette parlamenti többségét, csak úgy élhetné túl a bizalmatlansági szavazást, ha két ellenzéki párt tartózkodna. Az izraeli rádió szerint a kormány összeomlása végérvényes. (MTI)
Tappancs Creative Commons License 2000.03.03 0 0 58
Kedves Pásztörperc ! Tény az, hogy kimaradt a "hangulatos" mondatod végéről az odaillő zárójeles megjegyzés: (ami nem feltétlenül rossz).

Honnan tudtad, hogy nem vagyok újságíró? Néhány cikket azért elkövettem pár újságban, de szigorúan amatőrként:-) Egyébként a tények kiválogatása is torzít. Miért éppen az egyik tényről írsz és nem a másikról?
Előzmény: Pásztörperc (52)
Pásztörperc Creative Commons License 1999.12.07 0 0 57
Elütéseket soha nem tettem szóvá...:-))
Előzmény: eomer (55)
lcsaba Creative Commons License 1999.12.07 0 0 56
Igen ! Még álom ugyan,de megvalósítható/lehet/!
Előzmény: Döncös (6)
eomer Creative Commons License 1999.12.07 0 0 55
...bíráld...

:-)

Előzmény: Pásztörperc (54)
Pásztörperc Creative Commons License 1999.12.07 0 0 54
Nem szokásom. Mint ahogy a fórumét sem. De Te nyugodtan bírált az általam nyitott témák címeit! Hogy legyen is rá alkalmad, mindjárt indítok egyet — légy 1/4 órácskát türelemmel!

Mellesleg: nem érzek magamban erkölcsi alapot arra, hogy kifogásoljak egy olyan címet, amely nálam 4 hónappal korábban jelent meg a virtuális térben.

Előzmény: Mercurius (53)
Mercurius Creative Commons License 1999.12.07 0 0 53
Ha már ennyire kényes vagy a korrekt stílusra, akkor miért nem kifogásolod a topic címét ?
Előzmény: Pásztörperc (52)
Pásztörperc Creative Commons License 1999.12.07 0 0 52
Kedves Tappancs!

Roppant ügyesen keversz hangulatfestő, de egyúttal ítéletalkotó elemeket a szövegeidbe. nem vagy véletlenül újságíró?? :-)))

A tény: (neked legalábbis) feltűnően hosszú ideig nem változott a kormány összetétele.

Ugyanez a közlés a Tiédhez hasonlóan "korrekt", csak épp az Általad festettel ellentétes hangulatot sugalló megfogalmazásban: "Akárhogy nézzük, 1990 óta egy kormányfő se volt még, aki ennyi ideig ne mert vagy ne tudott volna a kormányban személyi változtatásokat végrehajtani."

Nem maradhatnánk 1*űen a tényeknél?

Előzmény: Tappancs (51)
Tappancs Creative Commons License 1999.12.07 0 0 51
Kedves Geo! "Ebben az összetételben biztos, hogy nem sokáig marad."

Akárhogy nézzük, 1990 óta egy kormány se bírt ki ennyit személyi változás nélkül. (Ami nem feltétlenül jó).

Előzmény: Törölt nick (15)
Ultravolta Creative Commons License 1998.11.20 0 0 49

Kedves vomit és Tony!

Ha jól emlékszem, Torgyán apu John Major brit miniszterelnökkel példálózott. Ne sé'csük mán meg a britteket, hátha ennek a Toninak má' sikerült valamijjen diplomát szereznie az előgyével ellentétben...:-)))

vomit Creative Commons License 1998.11.20 0 0 48
sajnálom ismét Tony, hogy itt a híg fos tengerében kell a gyöngyszemeket keresned.
ez a hely már csak ilyen.
örültünk, hogy láttunk.
Tony Creative Commons License 1998.11.19 0 0 47
Vomit...hát ez meg az
vomit Creative Commons License 1998.11.19 0 0 46
Tony
bocs, hogy nem érdemben szólok hozzá az írásodhoz
Torgyi veled takarózott, hogy bizony neked is csak érettségid van, mégis miniszterelnök lettél Nagy-Britanniában :-)
Tony Creative Commons License 1998.11.19 0 0 45
Én úgy gondolom,gondoltam,hogy a választások utáni hónapokra az lesz jellemző,hogy ezek a fórumok igazi szellemi alkotó mühelyei lesznek a tudománynak,politikának,környezet védelemnek stb.Majdnem biztos voltam abban, hogy erre felé tulnyomó többségben az ország szellemi kapacitása jár.Ha nem is hazaszerető de feltétlen gondolkodó,a legtöbb esetben még logikusan is.Egyszerüen az az érzése az embernek,hogy itt olyan emberek vitáznak.... /bocs ez túlzás.../akik egy propaganda iroda computerei,akik nyomják a betáplált szöveget! Akik nem éltek,gondolkodtak,gondolkodnak, láttak,látnak. Őszinte szivvel kérem ne
sértődjön meg,ne érezze megbántva magátsenki,
Nem olyan szándékkal irok.Csak azt érzem,hogy
ha mi MAGYAROK csak végletekben tudunk élni, gondolkodni,politizálni,szeretni,nem szeretni ,a másik embert tisztelni,mert EMBER,akkor nem is várhatjuk...el,követelhetjük meg a másiktól,hogy ő másként tegye.A múltat nem lehet nem megtörténté tenni.Nem i akarja azt senki....VAGY MÉGIS....

smire Creative Commons License 1998.11.19 0 0 44
opi:
Na itt jön a baj. Mivel itt alig hangzik el közép vélemény. Ezért a többség (már aki olvassa, de azért ezek többen vannak, mint akik irnak.) csak ezt olvashatja. Ebből alkothat vélemenyt.
Mivel csak a szélsőség szólal meg, ezért a saját itéletét csak ezekből állíthatja össze. Ebből következően pedig csak a szélsőség erösődhet. Ez egy kicsit ön gerjesztő folyamat.
Ha bele gondolsz ez nem csak itt érvényes, hanem a sajtóban is. Szerintem igen hibás az a sajtó nézet, hogy csak az a hír ami nem normális. A politikára alkalmazva a szélsőséges hangok, sokkal nagyobb hangot kapnak a sajtóban, mint amennyi a valós erejük.
Ezzel azonban csak naggyá tesszük őket. Erre szerintem igen megfelelő példa a MIÉP parlamentbe kerülése. Ők csak a normáktól eltérő viselkedésük miatt kerültek be, szerintem,a parlamentbe.
opi Creative Commons License 1998.11.19 0 0 43
Smire: nem csak az internetto politika fórumába írogatókból áll az ország. A többség nem ír ide semmit (máshova sem). És a többséget abszolút nem érdekli a politika. Inkább ezen lenne érdemes elgondolkozni, mert ez sokkal veszélyesebb, IMHO ,mint a megosztottság.
1. A szélsőségek (ami a kisebbség) sokkal nagyobb teret kaphatnak, ha a közönyös többség hallgat.
2. A hatalom is sokkal több mindent megengedhet magának, ha az ingerküszöb ilyen mértékben megnő.

smire Creative Commons License 1998.11.19 0 0 42
Mindenki.

Tudjátok azért egy dolgot elintézett ez a kormány. Két részre osztotta az országot. Vannak akiknek nagyon tesztik amit csinál, vannak akiknek nagyon nem, és nagyon kevesen vannak akik valahol a kettő között állnak.
Nézzétek csak végig az irásokat. Egymás ellen acsarkodtok, csak néhányan vannak akik nem a másik szidásával foglalkoznak. (utóbbi pl.: GLaszlo).
Szerintem ez a jelenlegi kormány egyik nagy hibája. Sokkal jobban szembe állította egymással ezt a két csoportot.
Talán ezen kéne igazán elgondolkodni. Nemcsak a kormánypártiaknak, hanem az ellenfeleiknek is.

Ultravolta Creative Commons License 1998.11.19 0 0 41
The Dark One: biztos igazad van, volt olyan aki előre megmondta (ilyenek mindig szoktak lenni : )). Egyébként ha nem alakult volna ki ilyen világgazdasági válsághangulat, akkor talán a gazdasági növekedés is nagyobb lehetne. Másrészt a Fidesz védekezhetne azzal is - ha még nem tette volna meg -, hogy az előző kormány által vállalt kötelezettségek (és itt van mit sorolniuk)nem teszik lehetővé a további gazdaságélénkítő lépések megtételét, amivel ők terveztek.

Más. geza hozzászólása érdekes gondolatokat vet fel. Ha az idézett sajtókiadványok valós tényeket vetnek fel, akkor az ember ténylegesen is elgondolkodhat arról, hogy a piacvezető médiák hiányos, megtévesztő, egyoldalú tájékoztatásáról szóló "mende-mondák" akár igazak is lehetnek.

Fejlettebb demokráciákban mind az ún. klasszikus bal-, mind a klasszikus jobboldalnak megvan a hozzá közel álló - nem saját - sajtóorgánuma, méghozzá megközelítőleg ugyanolyan súllyal. Sajnos Magyarországon érzéseim szerint finoman fogalmazva az írott sajtó fajsúlyos képviselői inkább balos szimpatizánsokm míg a jobboldali sajtó nem jut el a közvéleményhez. (Tévé esetében az egyik oldal lehet, hogy hiányzik is.) És itt szerintem el kell ismerni, ebben szerepet játszhat a - mondjuk ki - Népszabadság "profizmusa" és evvel egyidejűleg a Napimagyar vagy a Magyar Nemzet esetenkénti esetlensége, túlzott vehemenciája (egyesek szerint arroganciája), mely taszíthatja a közvéleményt.

Ha a fenti mondat igaz is; a következmény akkor is fennáll: sérül a kétoldalú tájékoztatás, a közvélemény egyoldalúan befolyásolva értesül az eseményekről. És akárhogy is nézzük, a status quo fennmaradásából kizárólag a szocialista és liberális oldal húz hasznot...

Vajk Creative Commons License 1998.11.19 0 0 40
geza !

Egyetlen kerdesem van,amit ugyan mar alabb valaki megpiszkalt:

Mit fogadsz el hivatalos, szavahiheto tajekoztatasnak?

Mitol szavahihetobb a Nemzet, mint a Nepszabi? Vagy a Napimagyar?
En azt gondolom, hogy ,mivel nalunk nincs un oknyomozo es feltaro jellegu ujsagiras ( tenyleg, miert nincs?? Ez is megerne egy topicot) a felroppeno hirek valosagtartalmat elegge nehez ellenorizni. Mar-mar pletykaszintre kerulnek. De az teny, hogy az orszagot lassan Torgyanianak fogjak hivni, mert minden vezeto rokon-sogor-koma-testver-stb. Ha igaz, amit irtal a nyelvvizsgakrol, miert nem tesz valaki feljelentest? Nem olyannak ismerem nemzetunket, amely idegenkedne a nevtelen feljelentesektol.
Vagy emlitetted a Fopolg. Hiv. 30%-os,donteseket segito boritekjait. Es mi van ha en azt mondom(termeszetesen nem igaz) , hogy adtam OVInak ennyi es ennyi penzt cserebe valamilyen segitsegeert. Ezt elhiszed? Ez sem bizonyithato, kb annyira legbolkapott, mint a Te 30%-od.
Esetleg rosszul latom?

The Dark One Creative Commons License 1998.11.19 0 0 38
Ultravolta:
Termeszetesen nem a kormanyt hibaztatom a gazdasagi valsagert, az "elore iszunk a medve borere" fele gazdasagi programert viszont igen. Mellesleg akadt jonehany _szakember_ aki a valasztasok idejen mar megmondta, hogy max. 4-5%. Pedig akkor meg szo sem volt valsagrol! Mielott a az OVIdas elhivatottsagu egyenek belemkotnenek, nemcsak MSZP-s ill. SZDSZ-es szakemberek mondtak ezt.
géza Creative Commons License 1998.11.18 0 0 37
Torgyán - már nem előszőr pályafutása során - ismét szívességet tett a ballibnek. Miközben folyik a maszopos-szadis befolyású médiában a Trixizés, zajlik a jóval fajsúlyosabb dolgok eltussolása a háttérben. Az MSZOSZ és segédszervezetei milliárdos nagyságrendű ingatlanvagyonhoz juthatnak a Horn-kormány által alkotott törvény alapján, amely a társadalmi szervezetek vagyonhoz juttatásáról szól. Az MSZOSZ már árulja is a Dózsa György úti székházát, hiszen van másik, ahogy a jó öreg Eötvös-bohóc mondaná. Több százmillió forintba került az Országos Kárpótlási és Kárrendezési Hivatal teljesen értelmetlen irodává alakítása. De bűzlik a Hungaroring állami dotációjának mértéke, az orosz államadósság lebontásának ügye is stb. És ez csak egy lap a mai Magyar Nemzetből. És akkor még szó sem esett Magyar Bálint baráti köréről, Kuncze Magdolnáról, Szent-Iványi anyósáról, akiknek tankönyvkiadási érdekeltségei kapták négy éven keresztül a zsíros megrendeléseket a néhai MM-től. (Szintén mai MN.) Fodor Gábornak majd Magyar Bálintnak az Interpol által körözött, és állítólag Grúziába elfogott osztályvezetőjéről, aki meglépett a minisztérium 300 millió forintjával, és már előtte két éven keresztül vidáman fosztogatta a Művelődésügyi Minisztérium kasszáját a most az olimposzi magasságokból igazságot osztó SZDSZ-vezetők szeme láttára vagy tudtával - ki tudja? Budai György a média által SZDSZ-hez "közel" állónak eufémizált pártpénztáros tocsikolása ma már a történelemé, hogy hány százmillió vándorolt a párt pénztárába, soha nem fogjuk megtudni. A Városházával kapcsolatba kerülő vállalkozók nyíltan beszélik, hogy "borítékolni" kell, legyen szó akár "pályáztatásról", megrendelésről vagy elszámolásról, a szabott tarifa 30 százalék körül van. Bizonyítani persze semmit nem lehet, ha csak nem akad egy olyan őrült, aki feljelenti saját magát. De két évvel ezelőtt ez is megtörtént, és akkor az is kiderült, hogy Demszky már évek óta mindenféle ellenőrzést megakadályoz, a városházi kártyákba gyakorlatilag senkinek sincs betekintése. Közben persze épült-szépült a kis budakeszi házikó is, és minap, mit tesz Isten, Andrássy úton is egy 150 négyzetméteres lakást vásárolt az SZDSZ főpolgármestere. Ez azért mindenképpen előre lépés ahhoz a Bajcsy-Zsilinszky úti padlásszobához képest, ahol e sorok írója a Hírmondó című szamizdatot vásárolta tőle egykoron. Fideszhez közel álló körökből lehet tudni, hogy a "Korrupcióháza" a fő oka a nemzeti és a metró építése leállításának: a szabott tarifa alapján könnyű kiszámolni, hogy a Nemzeti húszmilliárdjából és a metró két-háromszázmilliárdjából, mennyi vándorolt volna a klientúra zsebébe. Azt is lehet tudni, hogy lesz Nemzeti és lesz metró is, csak a meccset nem azon a pályán fogják lejátszani, ahol Demszky a játékvezető. Levezetésképpen még hadd említsem meg, hogy Nemcsók csak az imént nyúlt le egy 25 milliót érő villát szolgálati lakás ürügyén, és Füle István MSZP-s országgyűlési képviselő hamis nyelvvizsga-bizonyítványokat vásárolt lányai számára, akik a szolnoki Kereskedelmi és Gazdasági Főiskolára járnak, és amelynek a képviselő úr tanára. (mai Napimagyar). És hogy ebből a kis kóstolóból (nem szívesen használom a jéghegy csúcsa közhelyet) mi a tanulság: Torgyán Trixinek azért még van mit tanulni, és azok a lelkes topic-írók, akik itten éppen kormánybuktatásra készülnek, és akik a Népszabótól nem látják az erdőt, azért még várjanak. Három és fél évet. Bár a fentiek inkább azt súgják: hét és felet.
geza
kuglóf Creative Commons License 1998.11.18 0 0 36

Szerintem ezek az elvakult -most hatalmon kívülre esett- hatalom-mániások is tudják, hogy kétszer ugyanabba a folyóba nem lehet belelépni. Ha meg megpróbálják, végleg elsüllyednek az iszapban. Nagy balfékek, ha azt hiszik, az emberek beveszik mégegyszer ugyanazt a maszlagot. Azért persze nem árt előrelátónak és óvatosnak lenni és szárazon tartani a puskaport.
BaSand Creative Commons License 1998.11.18 0 0 35
dekóder !

Én alapvetően arra gondoltam, hogy 1990-be volt olyan, magát demokratikusnak nevező párt, amelyik jogosnak tartotta a taxisblokádot, amely egy jogállamban a büntetőtörvényv megfelelő paragrafusa alá esik, (nem tudom melyik alá, mert nem vagyok jogász, de bizonyára így kellett lennie, ha a közismerten pártsemleges Köztársasági Elnök sebtiben amnesztiát hirdetett). A "jogosnak tartotta" kifejezést be lehet mással is helyettesíteni, de erre vonatkozó adataim nincsenek.) A blokádot megfelelő tüzérségi előkészítés előzte meg.
Most a helyzet, már ami a média tüzérségi előkészítését illeti kísértetiesen hasonló a nyolc évvel elöbbihez, az Elnök személye sem változott, (azt le sem merem irni, hogy emelkedni fog a benzin ára.).


dekóder Creative Commons License 1998.11.18 0 0 34
BaSand!

Csak nem erre gondolsz?:

"A Munkáspártnak, az MSZP-vel, részben az SZDSZ-szel és a vele együttműködő társadalmi szervezetekkel az egyre idegesebb kormányzat
kifárasztására kell törekednie - fejtegette Thürmer Gyula pártelnök." MTI, ma.

Kiváncsi vagyok, mit kapna a Fidesz, ha ugyanezt a Csurka mondja (a MIÉPnek az FKGP-vel és részben a Fidesszel...)

BaSand Creative Commons License 1998.11.18 0 0 33
Uraim !

Nekem az jut az eszembe, hogy kb. eddig tartott az Antall kormánnyal szembeni köpködés, és jött a Taxisblokád. Talán szervezitek már ? A zászló lebeg a topic tetején....

By

GLászló Creative Commons License 1998.11.18 0 0 32
Négy évig azok közérzete volt rossz, akiké most jó...

Nézzétek az azért nem, - vagy csak arányos részben - a Fidesz-kormány bűne, hogy a rendszerváltás óta Magyarországon a politikával foglalkozó emberek egyik felének jó csak a közérzete. (Azért a rendszerváltás óta, mert azelőtt nem volt demokrácia, e szempontból tehát értékelhetetlen az az időszak.)
És - ez egyáltalán nem öröm - egy darabig még így lesz. De majdnam biztosan merem állítani, hogy ez még a politizáló közvélemény esetében sem a demokrácia velejárója. Hogy megérjük-e azt, hogy a "másik oldal" győzelme és uralkodása nem okoz ekkora "kínokat", azt nem tudom. De biztosan így lesz.
Például beszéltem jó néhány szociáldemokrata érzelmű emberrel Kohl országlása alatt, mondtak rá kígyót, békát, borzasztó durva dolgokat és borzasztóan boldogok most, hogy Schröder nyert.
De a közérzetükre sohasem panaszkodtak. :-)


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!