Keresés

Részletes keresés

Thor Creative Commons License 1999.09.21 0 0 58
Most aktuálisabb ez a topic. Beszéljünk az 1 milliárdról, hogyan és mire költöttük volna el?
CD COLT Creative Commons License 1998.12.09 0 0 57
Ha lenne 300 milliom, 50 millioert megvennem az Internettot torzsasztalostol, szekestol es atneveznem Exterbruttova, es eltorolnem a 30-as hatart. A maradek 250 milliot meg 1 forintosokban kernem a Szerencsejatek Rt.-tol, es egy nagy erme-hazat epitenek belole. Igy mindenki tudhatna, hogy mibol epitettem.
Purusa Creative Commons License 1998.12.09 0 0 56
off

Kedves Palank,
cseresznyezesrol szo nem volt, plane dobozolasrol. :)
Es mit gondolsz, az ily modon megszervezett magancicakkal vajon mihez fognank? Hat peeersze, hogy futrinkakutatasba! Az elejetol fogva ez lebegett...

T'odmit, csatlakozz! A 30 milliardbol majd jo nagy palotakat veszunk, azokba elfer 2x3 titkarno is.

off


Komolyan: ha tenyleg sok penzem lenne, akkor - az osszeg fuggvenyeben - ua. csinalnam, mint a Soros. Csak ugyesebben. :)

Dr. Égely Palánk Creative Commons License 1998.12.09 0 0 55
Purusa,
Gondolom a kérdés költoi volt... Láttam már együtt három szép és értelmes not jó barátságban, de "nem egy tálból cseresznyéztek". Talán ez lehetett az oka. Ugyhogy a Charlie angyalai szerintem fantazmagória. Igaz abban Charlie csak dobozból beszél. Lehet hogy neked is ezt kéne tenned, de akkor hol marad az öröm?
Off on
Tényleg, kedves Purusa, nem költenéd azt a pénzt futrinkakutatásra JT meggyozése végett? Csatlakoznék, és beszerezhetnénk néhány csinos asszisztens lányt is terepmunkára. (Aki nem érti, nézze át a Darwinizmus... topikot, na nem asszisztens lány, hanem futrinka ügyben)
Off off
Palánk
Purusa Creative Commons License 1998.12.08 0 0 54
Jovan na! Csak egy futo otletecske volt. :) (Kulonben meg nem emlekszem, hogy leirtam volna a 'munkahelyi demokracia' kifejezest...)
Masreszt hony soit qui mal y pense, avagy miert gondolod, moj malenkij drug Palank, hogy harom csinos, es ertelmes no nem fer meg egymassal....?!? :))))))


athos Creative Commons License 1998.12.08 0 0 53
Rallye. Évi 20-50 milliót elvinne, ha igazán jól akarnám csinálni. És ez csak magyar szinten.

Nem vagyok telhetetlen. Az említett összeg tizedével-századával-ezredével is boldog lennék.

Üdv

vau Creative Commons License 1998.12.08 0 0 52
Haaat...a munkamat szeretem, a baratnom szep...mi kell meg? :-) Kifizetnem a kocsim maradek reszeleteit, korulneznek, hogy mely rokon es barat szorul hasonlo segitsegre...aztan a tobbit egy nagy sohaj kisereteben (nehez dontes lenne am...) odaadnam valamely tiszetseges jotekonysagi szervezetnek.

Vau

u.i.: utana meg meg honapokig gyozkodnem az ertetleneket. ;-)

Dr. Égely Palánk Creative Commons License 1998.12.07 0 0 51
Purusa,
bajok vannak a terveddel! De hogy ne menjek bele a részletekbe, csak egyet említek. A három csaj fél év alatt kinyírná egymást (evolúció!).
Tegyük fel megmaradna a duzzadt ajkú kreol, persze mégduzzadtabban, kitépett hajjal, és olyan hülyére verve, hogy a diplomákról eleve letehetsz, és örülhetsz hogy ha magyarul meg tud szólalni. Aztán hogyan tovább?
Üdv, Palánk
Purusa Creative Commons License 1998.12.07 0 0 50
OK, my daragij sztrovacsek Palank, akkor en is pontyogok valami hulyeseget (pillanat, odebbteszem a bilit...).

Ha sok suskam lenne, akkor - az egzisztencialis vackok rendezese utan - feladnek egy exkluziv hirdetest, jo sok ojsagban.
Ugymint "csinos, ertelmes, tanulni vagyo lanyokat magantitkarnoi munkara felveszek" - "rendkivul magas fizetes, eletcel" jeligere. [Jennifer Lopez nevuek elonyben... :)]
Ezutan a sokezer [:)] jelentkezovel csinaltatnek 1 sorozat pszichologiai, 1 sorozat egeszsegugyi (altalanos orvosi) es 1 sorozat szemelyiseg-terkep (izles, celok, ertekek, vilagnezet, etc.), vegul pediglen 1 sorozat intelligencia-tesztet. Majd kovetkezne a fenotipikus szortirozas :).
Torekednek a napsugarhaju, vekony szoke - erzeki, kreol boru fekete - duzzadt ajku, zold szemu, termeszetes voros eszmenyi triasz mgvalositasara (de ebbol a szempontbol igen rugalmas vagyok...:).

Vegul kivalasztanek 3 holgyet. Akiknek kotelezo lenne:

- minimum ket-ket idegen (es szemelyenkent kulonbozo) nyelven beszelni, illetve az alkalmazastol szamitott adott (esszeru) idon belul azokat elsajatitani
[tolmacsaim]

- az altalam megszabott harcmuveszeti stilusokban jartassagot szerezni
[testoreim]

- adott teruleteken (jog, uzleti, kommunikacios) diplomat szerezni
[titkarnoim]

- adott teruleteken (kozos dontes alapjan) egyeb diplomat szerezni

- meghatarozott ideig (min. tiz ev) nekem dolgozni

- altalam kijelolt helyeken (ha kivanjak, akkor baratjukkal/ferjukkel/csaladjukkal egyutt, de) lakni

- kozos megegyezes alapjan meghatarozott ruhat/kocsit/ekszereket/stb. viselni.

Tanulasi koltsegeiket, lakasaikat, mindenfele egyeb egzisztencialis kiadasaikat termeszetesen fedeznem, plusz evente x ido szabadsag, plusz nagyon magas fizetes tetszoleges (ertekpapir, reszveny, cash, etc.) formaban.

Na, ha ez mind megvan, el lehetne kezdeni dolgozni. :)


[Megsem tettem eleg tavolra a bilit...]


P.s. : ha jol tudom a masik ilyen onismereti-pszichologia alapkerdes a "mi a harom kivansagod" is... :) Topicnyitas..?

Dr. Égely Palánk Creative Commons License 1998.12.07 0 0 49
Thor,
Ha csak ez a gond... A kedvetekért nekem semmi sem drága, emelhetem a tétet!!! Mit csinálnál 3 milliárd forinttal? Az emelés jogát irodám fenntartja.
Palánk
Thor Creative Commons License 1998.12.07 0 0 48
Azért kedves mechand, mert ha elolvasod a hozzászólásokat közelebbről is, akkor láthatod, hogy nemcsak magunkra szeretnénk költeni. Nagyobb gondokon segíteni, pedig annyi ez a pénz, mint egy homoxem a sivatagban.
mechand Creative Commons License 1998.12.07 0 0 47
Nem tudom miért mondjátok ,hogy 300 millió nem sok pénz.szerintem bőven elég ,hogy az embert M.o.-on igencsak jól éljen.
Számoltátok már a kamatokat?
Ha elköltesz belőle 100 milliót házra -50 millióból már szép nagy házat lehet venni vagy építeni-, berendezed, veszel kocsit meg amire hirtelen szükséged van.Ez szerintem nem több 100 milliónál.Marad 200 milliód.Berakod a bankba havi ismétlődő lekötésre aminek a kamata évi 15%.Tehát évi 30 millió, az havi 2,5 millió forint!!Ha már megvan a ház meg kocsi nem hiszem el ,hogy ez nem elég ahhoz hogy jól élj.Akár havonta világkörüli útra indulhatnál ebből 2,5 millióbol.És ez még csak a kamat a 200 millió még mindíg megvan.
Cicus Creative Commons License 1998.12.06 0 0 46
Hmmm, 3 millió nem sok pénz, asszem csábítana arra, hogy minél elöbb a fenekére verjek. Egy rövid időre jól érezzem magam belőle gondolkodás nélkül.
30 millió egy picikével több. Ebből egy részt érdemes lenne befektetni mondjuk ingatlanba. Talán segíteni is lehetne a szeretteimnek ennyiből már.
Határozottan a legvonzóbb a három összeg közül a 300 millió, de mint már lentebb fejtegették, ebből sem futja sokra. Ebből is épitkeznék mindenkinek, barátaimnak, családomnak. Utazgatnék... Asszem ennyi.
De ha ezeknél az összegeknél nagyságrendileg több pénzhez jutnék, akkor már bátran engedném szabadon a fantáziámat. Akkor a moonchildhez hasonlóan én is vennék, vagy bérelnék egy déltengeri szigetet szigorúan csakis vízeséssel. Rajta egy házacskával, egy két számítógéppel internettel, függőággyal, 2 cicával 2 kutyával és teljesen egyedül.
Itthon pedig létrehoznék az angol Kék Kereszthez hasonlatos ingyenes állatkórház és menhely láncolatot, mert jelenleg nagyon gyér hazánkban az efféle ellátást. (Városomban még állatmenhely sincs) Természetesen ellátnám minden jóval környezetemből azokat, akik szívemhez közel állnak. És bejárnám a világot.
Hevenyészve talán ennyi.

CICUS

Thor Creative Commons License 1998.12.06 0 0 45
Na, mi lesz? Senki sem tud semmit kezdeni a pénzzel?
Knight of Improbability Creative Commons License 1998.12.05 0 0 44
Egely kollega:
Felreertettel, nem beszeltem semmifele ellentmondasrol meg csak nem is akartam vitatkozni. Mivel az volt a benyomasom, hogy a hozzaszolok kozul sokakat elragadott a lelkesedes ugy gondoltam ideje egy kis perspektivat adni arra, hogy mire is eleg es mire nem eleg ez az osszeg.
Az alaphoz valoszinueg amugy is hozza kell nyulni oregkorunkban (draga gyogykezeles, etc) ugyhogy szo sincs a lemenok elkenyezteteserol :-)

KoI

bubu Creative Commons License 1998.12.05 0 0 43
kedves Thor,
ismertem egy ileyn pasit, vett egy kertes hazat es bejart a muhelybe rendesen. Jo fej volt, nekem tetszett ahogy viselte. Mindenesetre igen fuggetlen ember volt.
Aztan valakinek kellett a muhelye a cegnel, elkuldtek nyugdijba.
egy felevre ra meghalt :((
Dr. Égely Palánk Creative Commons License 1998.12.05 0 0 42
Knight of Improbability kollega!
Hol itt az ellentmondás? Azzal a fajta számolással amit most Te tettél, én a másik topikomat indítottam. Ott egymilliárd forintnyi valutából indultam ki, mondván, hogy az elég ilyen jellegu stratégiához. Te évi 120,000 dollárból indulsz, ami szerintem több mint az átlagos jólét, és végül 6M dollárnál lyukadtál ki, ami most kb. 1,3 milliárd Ft. Tehát ugyanarra jutottunk. Ebben a topikban én olyan összeget akartam megnevezni, ami nem ennyire sokkoló, ami valóban bejöhet (sot több is) egy lottó fonyereménybol. Valójában úgy akartam indítani, mit tennél ha lenne:
a) 3 millió
b) 30 millió
c) 300 millió
forintod, de úgy gondoltam ez túlbonyolítja a topikot. Ki tudja, hátha nem? Szóval aki akar, ezentúl a két újabb összegre is reagálhat.
Ja, és még valami. Nem "kötelezo" az alapot a világ végéig érintetlenül hagyni, végülis nem szabad elkényeztetni az összes lemenoket, arról nem is beszélve, hogy ha szaporodik a család, akkor úgyis egyre kevesebb jut egy fore.

Thor,
Teljesen igazad van. Remélem senki nem érti félre: a pénz szerintem potenciális energia, "életero", felhasználható jóra, rosszra egyaránt, de ezt az energiát felhasználatlanul hagyni mikor jóra is lehet használni, tényleg hiba.

Palánk

Thor Creative Commons License 1998.12.05 0 0 41
Emlékszem, hogy olvastam újságban meg talán valamilyen talkshow-ban is volt szó olyanokról, akik nyertek a lottón, rájuk szakadt a sok millió, oszt továbbra is bejárnak futószalag mellé dolgozni, merthát mexokták, pénz meg elvan a bankban, venni nemigen vettek semmit, mert minek. Ez valahogy rohadt erkölcsös dolognak volt beállítva, hogy nem szállt el az agyuk a gazdagságtól, de szerintem ez az egyik legszemetebb dolog a világon. Aki a sok pénzzel nem tud mit kezdeni, az szerintem meg sem érdemli! A gazdagság egyúttal felelősséget is jelent, olyan eszköz, amit ha így váratlanul a kezedbe ad a sors, akkor meg kell keresned, hogy miért adta. Ha az volna a cél, hogy úgy élj mint eddig, akkor kapnád az ugyanannyit mint eddig. Ha viszont hirtelen meggazdagodsz, körül kéne nézni, hogy miért pont te, mi az amit pont te tudsz tenni ezzel. Ha csak annyit teszel, hogy magadra és a családodra költöd, az is több mint semmi, néhány embernek így is új esélyeket adsz, esetleg te magad is megtanulsz dolgokat a világról, és embereket, helyzeteket másként megközelíteni. Persze az az igazi, ha a magad dolgain túl felvállalsz valami olyasmit, amiről mindig tudtad, hogy valakinek fel kellene vállalnia, de pénz nélkül eddig nem tehetted. Ha semmit (semmi újat) sem kezdesz vele az olyan mint amikor a Bibliában a rossz szolga elássa a tálentumot és ugyanannyit ad vissza a végén, de ezt úgy emlékszem már akkoriban sem igen díjazta az Úr.
Knight of Improbability Creative Commons License 1998.12.05 0 0 40
Hmmm.... kicsit mintha eltavolodott volna ez a topic az eredeti tematol. Hadd terjek ra vissza egy kicsit. Olvasom miket csinalnatok 300 mFt-bol. A moon szigetet venne a masik az osszes haverja anyagi helyzetet rendezne, etc. Gyerekek 300 mFt nem olyan sok penz ha azt nezzuk mi jon ki belole. A megkereses oldalrol mashogy nez ki de ez most nem az a topic. :-) Szamoljunk csak. 300 mFt az picit tobb mint $1m. Ennyiert nem adnak szigetet, me'g hazat se tul sokat. Egy fejlett nyugati orszagban (D,USA,etc.) ez cirka 2-3 kozepkategorias(!) haz ara. Ennyi penzbol nyugat-europaban vagy amerikaban nehany evet lehet elelni felso kozeposztalybeli eletszinvonalon.
Mar tobbszor elgondolkodtam azon, hogy mennyi penz is kellene ahhoz, hogy nyugodtan abba merjem hagyni a dolgozast. Az eredmeny sajna eleg nagy szam, sokszorosa annak amit Egely asztaltars felajanlott. Hogy ez honnan jon? Meg minimum 20-30 evet szeretnek elni. Az ar es berszinvonalak ilyen tavon konvergalni fognak ugyhogy szamoljunk a beallt nyugati arakkal. Ahhoz hogy kenyelmesen eleljen az ember (gyerek meno egyetemen, etc.) olyan evi $120k koruli jovedelem kell. Ahhoz hogy ez evtizedekig biztositott legyen a tokehez nem szabad nyulni, csak a kamathoz. Mi az az osszeg aminek ennyi az eves kamata? Hat ez attol fugg milyen kamatlabbal szamolunk. Ha biztos befektetesre megyunk(alacsony kockazat es hozam), levonjuk az adot meg az inflaciot - akkor olyan 2-3%-nal nem szabad tobbel szamolni. Tehat a 120k otvenszeresere van szukseg. A vegeredmeny: $6m

Egely kollega lehetne egy kicsit tobbrol szo? :-)

Dr. Égely Palánk Creative Commons License 1998.12.05 0 0 39
SzP,
Meglep hogy nem érted a dolgot. Tegyük fel Y felbéreli X-et hogy az megölje Z-t. X megteszi. Döntését saját maga hozta meg, Z meghalt. Igen ám, csakhogy Z NEM HALT VOLNA MEG, ha Y nem béreli fel X-et. Ezen mit nem értesz? A buncselekményt a felbújtó váltotta ki, a tettes tulajdonképpen eszköz volt. Ebbol a szempontból mindegy hogy önállóan döntött, mégpedig pontosan a Te érved megfordítása miatt. A felbújtó találhat egy másikat, ha az elso nem vállalja, csak keresgélnie kell. Csak meg kell találnia a "megfelelo eszközt."
Mellesleg nem kell még ennyit sem tennie az embernek ahhoz hogy bunt kövessen el. Nagyon tetszett valakinek az a kijelentése (nem tudom kié) hogy az embert nem is annyira a tettei jellemzik, mint a szándékai. A szándék nagyon fontos, és ezt a jog is elismeri. A tettet erosen minosíti a szándék, ill. annak hiánya. Egy emberölés történhet elore megfontol szándékkal, hirtelen felindulásból, vagy éppen gondatlanságból, és (szerintem érthetoen) egész más büntetéssel jár.
Ha jól tudom maga a szándék is büntetheto, ha bizonyítható (ami nehéz). Pl. hiába okozol "csak" súlyos testisértést, vagy esetleg SEMMI SÉRÜLÉST, ha nyilvánvaló emberölési szándékkal teszed amit teszel, pl. baltával fejbeversz valakit, vagy közelröl a fejére célozva rálosz, vagy több kilovoltot vezetsz a kilincsébe, és szerencsével megússza. Az eszközök, és a kivitelezés módja ugyanis alkalmasak lettek volna az emberölésre.
A felbújtó esetében a szándék nem kétséges. És az sem, hogy bunt követ el.
Szívesen venném ezek után a konkrét példáidat.
Csak egyet tennék még hozzá. Nagyon szeretem nézni a kandikamerás musorokat, állati jókat tudok rajtuk röhögni. Kivéve egy típusát, amitol ellenkezoleg, baromi ideges leszek. Ez pedig az, amikor kiszolgáltatott helyzetbe hoznak embereket. Pl. amikor ráállítják a hónapok óta munkanélküli embert egy gépsorra, elmondják mit kell tennie, és hogy mekkora érték van a kezében, aztán direkt lehetetlen helyzetet teremtenek, és úgy állítják be, mintha az illeto hibája lett volna. Az ilyet aljasságnak tartom, még ha utána esetleg meg is fizetik az illetot rendesen.
Palánk
SzP Creative Commons License 1998.12.05 0 0 38
Kedves Palánk,

Látod, kezd egy kicsit érdekesebb lenni a dolog. Ez a kérdés a bérlővel, és a bérgyilkossal, mindig is foglalkoztatott. Valóban megkérdejelezhető, hogy milyen alapon büntetjük a bérlőt, ha a bérelt teljesen szabad akaratából szegődik el. Természetesen más a helyzet ha a bérlemény nem csak bérlemény, hanem mondjuk meg van félemlítve, zsarolva. Amikor a bérgyilkos bűnének egy részét átterheljük a bérlőre, szerintem azt mondjuk, hogy az ember nem tartozik teljes felelősséggel magáért.

Amit a támogatás és a bűn összefüggéséről mondasz, szerintem meglehetősen naív beállítás. Ha a bűnöző nem nekem dolgozik, dolgozik majd másnak.

De eredetileg én nem is beszéltem bűnözésről, csak lealjasító gonosz tréfákról. Jó lenne egy konkrét példa, és most látom, hogy nem játszottam még eleget az ötlettel.

De nézzük a másik pólust! Ott van például Soros György. Sok pénze van, sokkal több mint amiről itt szó esik. Szerintem amire használja az mind megkérdőjelezhetetlenül pozitív. Segíti a felesleges hatalmi struktúrák leépülését, a szabad kommunikációt, az emberek tudáshoz juttatását, felszabadítását és mindezt egy világméretű skálán.

Mit ért el vele? Rengeteg emberrel találkoztam aki utálja, kígyót - békát kiabál rá, még azok közül is akik kaptak már ösztöndíjat is tőle. (Az emberek megvesztegethetetlenek :)) Persze egy sem tudott egyetlen értelmes érvet sem felhozni.

Ne gratulálj, nem csináltam semmit. Csak írok, hogy meg legyen a harminc, és indíthasak értelmes topikot is. :)

Dr. Égely Palánk Creative Commons License 1998.12.04 0 0 37
Hja, kérem...
Akkor Te tényleg a ma embere vagy. Egyébként mi a véleményed? Miért bünteti a BTK az elköveto mellett a felbújtót is? Hm? Azok alapján amit írsz nem értem. Hiszen az is csak pénzt vagy egyéb hasonlókat ajánl fel egy aljas tettért, az elköveto pedig szabadon dönt...
És még valami. Lehet hogy nem Te teszed az illetot aljassá az ajánlatoddal, csak "kihozod belole". Bár ezen is lehetne vitatkozni, hiszen senki nem születik aljasnak, a környezet teszi azzá, és ebbe ilyenkor Te is beletartozol. De tök mindegy. Eggyel több disznóság történik.
És akkor elmondhatjuk majd: ez az aljas tett nem jöhetett volna létre SzP támogatása nélkül.

Gratulálok, Palánk

SzP Creative Commons License 1998.12.04 0 0 36
Kedves Palánk,

Nem hiszem hogy ez lealjasodás lenne, hanem csak kijönne a már meglévő aljasság. Máskülönben ezek túl erős szavak. Ma már az aljasságot, hitszegést, árulást, stb. nem így hívjuk, hanem ügyességnek, gazdasági szemléletnek, racionális gondolkodásnak, az érdekek és körülmények figyelembevételének, meg ilyeneknek.

Az én aljassági szintemről szó sem volt. A választás szabad. Mindenki elfogadhatná vagy visszautasíthatná az ajánlatot, azaz az ajánlat tisztességes is. Mutass nekem 100 emberből kettőt akiben van tartás!

Ártatlan áldozatok? Nem ugyanarra gondolunk. Azonfelül ezek a fogalmak értelmezhetetlenek...

Cecil Creative Commons License 1998.12.04 0 0 35
En allatmenhelyeket tamogatnek, ill.ugy inteznem, hogy egyaltalan ne kelljen majd menhelyekrol beszelni.
Cecil Creative Commons License 1998.12.04 0 0 34
mengele, a te nickeddel...
moonchild Creative Commons License 1998.12.04 0 0 33
Vennek egy kisebb szigetet valamelyik tropusi tengeren, olyat, amin van ivoviz. Nehany millio dollarbol mar kijonne, asszem. Kevesebb penzbol hazat vennek Thaifoldon, ha mondjuk 1 millat koltenek a tengerparti vityillora, akkor maradna 299 milla - ebbol en lennek a kiraj eletem vegeig. Ez esetben forintrol beszelunk.
mechand Creative Commons License 1998.12.04 0 0 32
Én biztos nem jótékonykodnék.Ha az állam a több 100miliárdjából nem jótékonykodik akkor én a 300milliómból miért tenném?
Csak magamra,a családomra és a barátaimra gondolnék.
Dr. Égely Palánk Creative Commons License 1998.12.04 0 0 31
SzP,
Félre ne érts, nem vagyok erkölcs csosz, de az a véleményem, hogy ha ezt tennéd, senki nem tudna lealjasodni a Te szintedre, hiszen minden aljasság valójában az általad tudatosan teremtett helyzetbol fakadna.
És még valami. Az aljas tetteknek rendszerint vannak ártatlan szenvedo alanyai. Azokra is gondoltál?
Palánk
SzP Creative Commons License 1998.12.04 0 0 30
Régóta vártam erre a kérdésre. Tévébe szoktak ilyet kérdezni az "utca emberétől" (UE) amikor már sok van a lottóban. sajnos az UE mindig ugyanazokat a bosszantó hülyeségeket válaszolja (jót tenne rokonaival vagy másokkal, befektetné, felajánlaná valami alapítványnak, és igy tovább az unalom általi halálig)

Én gonosz tréfákra használnám! Próbálnék kitalálni minél szórakoztatóbb szituációkat, melyekben az emberek viszonylag kis pénz reményében tetszőlegesen lealjasodnak. Vehetnék szolgákat, barátokat, szeretőket, szemét kis árulókat, egyszóval embereket. Kis fantáziával szerintem hatalmas lehetőségek rejlenek a dologban.

Szépen nyíltan csinálnám, feltételek, teljesítés, fizetés. Mire nem hajlandóak ma az emberek mondjuk 300 ezerért? Az annyi mint 1000 gonosz tréfa! Gondoljátok meg!

bali13 Creative Commons License 1998.12.03 0 0 29
En azon ügyeskednek, hogy kitalaljam: ki az, aki a penzemert a baratom es ki az, aki meg egyeb mas okbol kifolyolag. A legjobb volna eltitkolni, bar erre nincs sok esely..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!