Keresés

Részletes keresés

Heenny Creative Commons License 2009.11.03 0 0 2633
köszönöm nektek,és bizom benne hogy minden helyre jön az életemben.szép napot nektek.
Előzmény: asta (2632)
asta Creative Commons License 2009.11.02 0 0 2632
Csatlakozom - mint mindig - Boszorkához. A Saturnus nov.7-8án vált jegyet a Szűzből a Mérlegbe. Hogy ez rád milyen hatással van, vagy van-e egyáltalán, attól függ, milyen állásaid vannak a Radix (születési) képletedben.
Nem tudom, mit írnak azon az oldalon, de mindenkire nem vonatkozik, az biztos:O))
Elvileg nekem is jót tenne, ha már végre elmozdulna a Szűzből, bár az ascendensemnek meg nem tesz jót:O)))
Ezt csak azért írom, hogy a dolog sokkal összetettebb:O))
Egyébként pedig jobbulást kívánok
Előzmény: Heenny (2630)
Boszorka Creative Commons License 2009.11.02 0 0 2631

Remélem hamar rendbejössz.

Amugy ez az esemény nem más, mint a szokásos ujságban lévő asztrologia. Annyira általános, hogy valakire biztos passzol. Nem tulajdonítanék különösebb jelentőséget neki.

 

Személy szerint már nagyon vártam, hogy váltson jelet a szaturnusz, mert tavasz óta piszkált engem a szűzben.:-(((

Előzmény: Heenny (2630)
Heenny Creative Commons License 2009.11.02 0 0 2630
köszönöm válaszod,aranyos vagy..amiröl muszály irnom mert hihetetlen dolgot élhettem meg hétvégén.tesom talált nekem egy asztrologus oldal., mondta csak nézd meg abban nincs semmi.hát igy is történt.egy uj bejegyzés volt pont leirva és az állt benne hogy a szaturnusz jegyet váltot,és ismételi a régi időkben átélt rossz dolgokat.mondtam á ugyan.erre rá kétt napra szombaton arra ébredtem hogy nem érzem a bal lábam,nagyon megilyedetem mivel már kéttszer volt visszér műtétem.12ill éve ill 2 éve és a leirtak alapján igen bejött amit olvastam.hihetetlenül éreztem magam hogy ilyen nem létezhez pedig igen..mondanom sem kell 5 órán át vizsgáltak .haza jöhettem de további vizsgáltokat kértek..érdemes elolvasni ha gondoljátok.asztropatika.hu az oldal cime.
Előzmény: asta (2629)
asta Creative Commons License 2009.10.29 0 0 2629
Vakon ne bízz senkiben!!!! A kételkedés fél egészség:O)))

Ami az asztrológust magát illeti - ne feledd, hogy ő is ember, tévedhet, nem tudhatod milyen emberi kvalitásai vannak.

Elrémültem néhány asztrológus fórumot olvasgatva, milyen sommás kijelentéseket tesznek egyesek. Olyanokat, amit én, ha asztrológus lennék, soha nem tennék. Pusztán azért, mert bizonyos ilyen un. jóslatok önbeteljesítővé válhatnak, és mi van, ha tévedtem. Egy jó asztrológus mindig nagyon óvatos, és minden szavát mérlegeli.

A melléfogások, a nagy általános rizsák pedig abból fakadnak, hogy egy képletet lelkiismeretesen elemezni sok időt igényel, még egy gyakorlottnak is. Ha valaki gyorsan és rutinból teszi, nagyon könnyen elnéz dolgokat, akár szembetűnő elemet nem vesz észre, ahogy ez történt a felhozott esetben is, ahol totálisan félrement az elemzés, pedig elég szembeötlő dologról és gyakorlott asztrológusról van szó.

Szerintem egy jó asztrológus egyben jó pszichológus is, sőt szerintem akár kívánatos lenne legalább egy alapfokú pszichologiai képzettség is hozzá.
Ha téged megnyugtat, megoszthatod velem, bár én nem vagyok asztrológus, annyit azért meg tudok állapítani, hogy egy elemzés mennyire kielégítő.
Előzmény: Heenny (2626)
Heenny Creative Commons License 2009.10.29 0 0 2628
köszike.nem akarok nyomulni,nem az a tipus vagyok...de szerintem minden embernél van jobb és jobb(szerintem)még asztrologusokban is.
Előzmény: Boszorka (2627)
Boszorka Creative Commons License 2009.10.29 0 0 2627

Szvsz astanak nemigen van rá szüksége. Amennyit ő el tud fogadni, azt saját magának is meg tudja nézni.

 

Neked meg azt ajánlom, hogy óvatosan keresgélj. Szerintem aki nem tudja elég pontosan elmondani nekem (nem vagyok már fiatal) multam kiemelkedő eseményeit, az a jövömről se sokat fog tudni mondani. Nagy általánoságokat meg akárki tud mesélni.:-(

Előzmény: Heenny (2626)
Heenny Creative Commons License 2009.10.29 0 0 2626
szia.én magam is keresek olyan asztrologust akiben vakon megbizhatok,és az igazat mondja,és nem mindenkinek ugyan azt..ha találok ilyet megosztom veled ha gondolod?van most időm utána járni mert gyermekeim oviznak.
Előzmény: asta (2615)
asta Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2625
A jóslás téma:

Nemigen szoktam prognózissal foglalkozni, nem is nagyon értek hozzá. Annyit azért már tapasztaltam, főleg a saját képletemnél, hogy bizonyos tendenciák bizony mutatkoznak. Vannak bizonyos ciklusok - pl. a Saturnus 29 éves ciklusai ( ez a legkézenfekvőbb, és legmeghatározóbb)) - amelyek az én életemben mindig bizonyos eseményekkel jártak. Ez azért érdekes, mert, ha megnézed az első ciklust, a másodiknál következtethetsz akár konkrét eseményekre is, vagy legalábbis hasonló jellegű nehézségekre, de olyan is van, hogy valaki alig érzi meg, és akkor a második is így fog zajlani.

Ilyen értelemben, de ezt már sokszor elmondtam, vannak tendenciák, amelyeket lehet látni, de konkretizálni nagyon nehéz. Látod, hogy probléma van egy bizonyos területen, de nem biztos, hogy eltalálod annak a konkrét formáját. Itt szokták a legtöbb hibát elkövetni. Én nem is próbálkoznék vele.

A természet tudományok, abban az értelemben, ahogy azt általában értelmezik, nagyon sokszor tévedtek, ( és azt általában nagyon magabiztosan és erőszakosan tették) és korántsem tudnak annyit, amennyit tudni lehet még - majd egyszer - erről a világról.

Hiányzik az átfogó világszemlélet és az alázat általában.
Előzmény: Boszorka (2623)
asta Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2624
Aki Baktayt elolvassa, valóban megtudhatja az alapokat. Ez csak egy darab könyv.

Én csak azt nem tudom felfogni, ha valaki még az alap dolgokat sem tudja, egyetlen könyvet sem olvasott, hogy legalább tudja miről beszél, milyen alapon állít vagy tagad bármit is a témával kapcsolatban.

Egyébként Baktay tényleg csak egy alap, amit egy kezdőnek okvetlenül el kell olvasnia, de manapság már nagyon sok könyv jelent meg ebben a témában - jobbak-rosszabbak, de valamilyen kis morzsát mindegyikből lehet tanulni. Új szempontot, adatot, gyakorlati dolgot.

Az utóbbi időben Arroyot olvasgatom, már régen meg volt, de csak most éreztem rá, hogy kicsit tovább lépjek a tradicionális asztrológiánál. Az alap persze mindig az lesz.
Előzmény: Boszorka (2623)
Boszorka Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2623

Vannak alapvető dolgok, amiket te is irtál és tulajdonképen annyi tudást bárki elsajátithat.

Janákot nem ismerem, de tudom, hogy a Baktay iskola tanára vagy igazgatója stb. Viszont ha tényleg ilyesmiket mondott, akkor nagyon meg van a véleményem róla. :-((

Különben is én már azt kifogásoltam volna, hogy jósolt. Elég sok asztrologussal találkoztam már az életben, de jósolni még senki nem jósolt nekem.

Jósolni kártyából, üveggömbből stb. szoktak. Az asztrologia teljesen más, de ebbe ne menjünk bele, mert ha valaki eleve elhatározza, hogy csak a természettudományok érnek valamit, azzal nem érdemes vitába szállni.

Előzmény: asta (2622)
asta Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2622
Igazad van - megtehette volna. Csodálkozom is....kicsit.
De annyian teszik tönkre az asztrológia hírnevét, hogy mégegy még belefér....

Aztán még, ha tudnád miről beszélek, el tudnám magyarázni azt is, hogy miért síkos ez a téma, milyen jelekből mennyit és milyen mélyságig lehet kiolvasni, és hogy ehhez is tehetség kell, mint minden máshoz... meg stbstb.
Előzmény: qdz (2619)
asta Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2621
Ha kicsit visszaolvasol rá fogsz jönni, hogy nem vagyok vakhívő, sőt nem vagyok senkinek a tanítványa sem. Teljesen önszorgalomból, könyvekből tanultam, amit tudok, mert kíváncsi voltam. Majd ahogy ez illik, a tanultakat összevetettem a valósággal. Ennyi.

Ha ezt te is megtetted, akkor tudok veled vitatkozni, ha nem, akkor nem tudod miről beszélsz.

Itt legfeljebb olyasmiről van szó, hogy egy asztrológus - aki mellesleg ember és nem tévedhetetlen - felületes volt és melléfogott. Előfordul ez komoly tudósokkal is... ugye:O)

Mondjuk ez esetben, ha valóban ezt mondta, jó nagy, sőt kapitális szarvashiba volt:O))
Előzmény: fokhagymabors (2617)
asta Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2620
Csak úgy rutinból, mert az újságíróígy nevezte. Nem ismerem egyébként.
Előzmény: qdz (2618)
qdz Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2619

Kösz, Fokhagymabors, teljesen igazad van...

 

De legalább az elemi logika szintjén vagyük csak át amit asta írt:

"Egy kételkedő laikus fecsegése, aki konkrét jóslást vár az asztrológiától."

 

A cikkből világosan kiderül: nem az újságíró jósolt, hanem Janák "tanár úr".

 

Janák "tanár úr" nem azt mondta az újságíró kérdésére amit asta "tanítvány" is tud

már, azaz: "Az asztrológiának a legsíkosabb része az, ha valaki, pláne ismeretlen

embernél konkrét események jóslásába bocsátkozik", és nem utasította el a

"kételkedő laikus" kotnyelességét. Megtehette volna, tejes "doktori" tekintéllyel.

 

De nem, Janák "tanár úr" jósolt.

(Óh, bocsánat, persze, persze: tudományos asztroprognózist fejtett ki

a kozmopszichológiai nativitásból... - így jó?)

 

Ami (persze) nem jött be.

 

Ezek után mit is kell "fecsegés"-nek neveznünk? 

Előzmény: fokhagymabors (2617)
qdz Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2618
Ezek után nem tudom, hogyan nevezheted ezt a Janákot "Tanár úrnak"...
Előzmény: asta (2616)
fokhagymabors Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2617
a masszív hívőket teljesen mindegy, mivel próbálod felébreszteni, fölösleges.
Ha van türelmed, a normálisan gondolkodó emberekkel érdemes megszerettetni a természettudományokat, ha értesz valamelyikhez. Arról nem is beszélve, hogyha valaki eleve megél az áltudományok valamelyikéből, akkor majd bolond lesz bármilyen érvet végighallgatni.
Előzmény: qdz (2614)
asta Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2616
Nem voltam rest és megnéztem ezt a képletet.
Nem értem, hogyan mondhat egy asztrológus nyugodtnak egy olyan embert, akinek a napja kvadrátban áll az Uránusszal tetejében kishíján Vizöntő - a Napja a Bak legvégében áll. Továbbá a Szűz ascendens kritikus szőrözővé teszi. A hivatása pedig világosan látszik ( hivatásvolnal MC az ikrekben)

Részletesen nem elemezgettem, csak ezt az egyet néztem felületesen.

Előzmény: asta (2615)
asta Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2615
Eokvastam és semmivel sem tudok többet:O)

Egy kételkedő laikus fecsegése, aki konkrét jóslást vár az asztrológiától. Az asztrológiának a legsíkosabb része az, ha valaki, pláne ismeretlen embernél konkrét események jóslásába bocsátkozik. Még ha Janák tanár úrról is van szó.
Előzmény: qdz (2614)
qdz Creative Commons License 2009.10.27 0 0 2614

Tisztelt Fórumozók, asztrológia iránt érdeklődők, elolvastátok ezt ?!

 

http://index.hu/tudomany/hor271008/

 

Csak egy kattintás, és máris többet tudtok...

Heenny Creative Commons License 2009.10.27 0 0 2613
szia.engem is mostanában kezd érdekelni a horoszkóp,és igen felteném magamnak is a kérdést, hogy vajon kitől és mit is kérdezzek ?..és persze igaz legyen és beváljon minden amit nekem igér!de ha születésed év/hó/nap megedod és ha pontosan az időt nem tudod talán ugy is sikerrel járhatsz.
Előzmény: mukoromp (2610)
asta Creative Commons License 2009.09.10 0 0 2612
Ez sokat vitatott kérdés:O)) Itt is találsz vitaanyagot.
Szerintem tudomány, kb. olyasmi mint a pszichológia, rendkívül hasznos kiegészítő pszichológusoknak, már ha értenek hozzá:O)) És nagyon kevesen értenek hozzá - Jung pl. értett hozzá....
Egyebekben pedig csatlakozom Boszorka véleményéhez.

Jóslást nem, de önismeret fejlesztést várhatsz tőle.
Az asztrológia nem jóslás! Csak tendenciákat, lehetőségeket lát
Előzmény: mukoromp (2610)
Boszorka Creative Commons License 2009.09.10 0 0 2611
Születési horoszkopot (radix) halálpontos adatokkal. Születési óra perc. Na és olyannál aki tényleg ért hozzá, nem csak az előregyártott szöveget nyomatja.
Előzmény: mukoromp (2610)
mukoromp Creative Commons License 2009.09.10 0 0 2610
Szerintetek a horoszkóp tudomány vagy csak ...?
Milyen horoszkóp az amit ajánlotok megcsináltatni, ha kíváncsi vagyok a jövőmre és múltamra?
qdz Creative Commons License 2008.11.04 0 0 2609

Ébresztő, itt az új anyag!:

 

http://index.hu/tudomany/hor271008/

 

miki_ng Creative Commons License 2008.05.23 0 0 2608
nem én kekeckedem, te nem vagy képes felfogni, ami nyilvánvaló:
ha korlátaid vannak, akkor NINCS szabad akaratod
(mit olyan nehéz megérteni ebben?)
kivéve, ha TE magad AKAROD, hogy ilyen korlátolt legyél
Előzmény: asta (2607)
asta Creative Commons License 2008.05.22 0 0 2607
Van szabad akarat a korlátaid között.
Szerintem csak kekedszkedsz, annyira nem lehetsz értetlen, hogy nem fogod fel miről beszélek.

Ha pedig mégsem - a te bajod - vívd a szélmalomharcot:O)) Úgy látszik ilyen adottságaid vannak:O)))
Előzmény: miki_ng (2606)
miki_ng Creative Commons License 2008.05.18 0 0 2606
tehát akkor szerinted nincs szabad akarat, mert tele vagyunk korlátokkal
astamindenit!
Előzmény: asta (2605)
asta Creative Commons License 2008.05.18 0 0 2605
Az én elméletem először is nem elmélet, hanem tény:O)) Szabad akaratod annyi van, amennyit a beépített-programozott korlátaid megengednek. Tetszik vagy sem, ez tény.
Igen az is adottság, hogy képes vagyok-e gondolkodni. Van aki tud, és van aki kevésbé, vagy sehogysem. Ez is adottság.

Ja és ez semmi összefüggésben nincs az asztrológiával. Az asztrológia révén legfeljebb fel lehet térképezni az adottságokat - vagy ha úgy tetszik, a korlátokat.
Előzmény: miki_ng (2604)
miki_ng Creative Commons License 2008.05.17 0 0 2604
nem, nem leszek
de nem azért nem, mert nincs hozzá adottságom
ugyanannyi van, mint bárki másnak
van szám, meg tüdőm
de egyszerűen nem hiszem, hogy annak kéne lennem

remélem ezt képes vagy felfogni
a te elméletedből ugyanis az következik, hogy nincs szabad akarat
elvégre minden adottság...
az is, hogy képes vagy-e gondolkodni...
Előzmény: asta (2603)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!