Keresés

Részletes keresés

ZSoomi Creative Commons License 2001.07.18 0 0 441
Petike!
Ha jól értettem amiket írtál, akkor a következő kérdéseket kell feltennem, amiket magadnak kell (vagy nem) megválaszolnod:
Honnan tudod, hogy ez a gomba okozza a lepedéket? (Ebben a topicban is volt már eset, akit gombás tünetek alapján gombával kezettek, mégsem volt az...)
A lepedék mellett milyen egyéb tünetek vannak? (Bármi ami szokatlan, vagy a normálistól eltérőnek látszik.)
Ismersz olyan orvost akiben maradéktalanul megbízol?
Hajlandó is vagy következetesen megcsinálni amit javasol? (Persze azt neked kell érezned, hogy mit szeret, mit bír el a tested. A dokik csak részinformációk alapján úgyis csak találgatnak több kevesebb sikerrel. Tehát, egyedül vagy a tanácsok ellenére és mellett.)

Sajna az esetek nagy részében nincs egyértelmű, egyszerű, könnyű gyógymód.
No ennyi a panelszövegből!

Üdv: ZSoomi

Ui: Valóban vesszenek a gombák!

Előzmény: petike- (423)
hirvike Creative Commons License 2001.07.17 0 0 440
daMiTa: szerintem nem figyeltél arra, amit írtam; ennek a szurinak kifejezetten velejárója az izomlázszerű fájdalom a beadás helyén. Az én doki nénim speciel úgy adta be, hogy észre sem vettem, ettől függetlenül fájt utána.

A partnert sem árt kezelni, de ez a tüneti kezelésen kivül (ld. kenőcs) diétát is kellene, hogy jelentsen.

Előzmény: Törölt nick (438)
Elka Creative Commons License 2001.07.17 0 0 439
Petike, A szintetikus gombaölők HOSSZU TÁVÚ (több honapos) FOLYAMATOS szedése lehet májkárositó, de ezt nagyon jol tudják a háziorvosok, ezért, nem irnak fel hosszu távra ilyen gyógyszert. Vagy ha muszáj, akkor közbeiktatott májfunkció vizsgálattal (vérvizsgálat) ellenőrzik, hogy minden ok-e.
A szájnyálkahártya candida fertőzése nem ritka betegség. (pl. ujszülötteknél is gyakran előfordul). LEHET, hogy egypár hetes nystatin kura elmulasztja, bizz meg annyira a háziorvosodban, hogy elmész hozzá. Miért kinlódnál évekig anélkül, hogy egy esélyt adnál ennek is. (ha nem használ a gyógyszeres kezelés, még mindig kiprobálhatsz természetes gyógymódokat.)
szia petike, ird meg az orvos mit javasolt, és mi az eredmény. Köszi.


Előzmény: petike- (434)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.16 0 0 438
szia hirvike!
én írtam a szuriról. ma kaptam a másodikat, és nagyon remélem, hogy ez nem fog anniyra fájni. a héten megyünk egy pár napra kikapcsolódni, és szeretnék nem azzal foglalkozni:-) az asszisztens néninek szóltam, és nagyon figyelt, hogy jól adja be.
viszont ilyenkor a partnert is kezelni kéne, igaz??
Előzmény: hirvike (430)
EJOHANNA Creative Commons License 2001.07.16 0 0 437
Sziasztok,

hát szó ami szó nekem is lent huncutkodnak a legjobban. Én is megszabadulok tőlük időlegesen aztán csak visszajönnek a kicsikék. Szerintem nagyon kitartó étrenddel és cancellel stb-vel fel lehet ellenük hatékonyan lépni, de nagyon hosszú idő.

Üdv. Johanna

Rincike Creative Commons License 2001.07.15 0 0 436
Sziasztok!
Eddíg csak olvastalak benneteket de egy találkozó engem is nagyon érdekelne. Nagyon szeretnék megszabadulni a Candidámtól.VÉGLEG!! Egyszer sikerült de újra ott tartok ahol előtte. Főleg lent!
hirvike
a Colon C. nekem natur formában van, nincs semmivel ízesitve. Lehet ebből több féle kapható.

Gyógyulást mindenkinek:
Rinci

EJOHANNA Creative Commons License 2001.07.14 0 0 435
Szija Stoner,

örülök, hogy egyetértesz a találkozó ötletével, már csak szervezkedni kellene. Szerintem az a reális, ha szeptember környékére tesszük az első találkozót, mert addig mindenki szabin van..

Mit értesz azalatt, h. tiszta növényi étkezés, meg hogy a keményitő nagyon ártalmas, ez azt jelenti, hogy semmi krumpli meg ilyesmi. Ird le légszi nekem, hogy mi a fenét egyek, hogy minden stimmeljen. Köszike Johanna

petike- Creative Commons License 2001.07.13 0 0 434
Hello Elka!

Köszi a tanácsokat!
Ha nem candida, akkor mi??? Egyébként nagyon valószínű, hogy az, mert már jó néhány éve "boldogít" (bár ettől függetlenül, ahogy írod lehet más is).
A leheletem sajnos tényleg rossz, ezért is rágózom állandóan (ha nem rágózom, mindig olyan savanyú ízt érzek a számban).

Írtad, hogy lehet kapni lekaparót, amivel eltávolítható a nyelvről. Ezt már próbáltam, de ez is csak időlegesen oldja meg a problémát, a lekaparás után kb. 1 nappal újra olyan vastag réteg képződik, mint előtte!

Fogorvoshoz pedig el fogok nézni, mert ha ő mondja ki az a biztos. De gyógyszert tutira nem fogok szedni rá, nem akarom, hogy a májam és egyéb szerveim tönkremenjenek. Inkább a természetesebb dolgokat szeretném használni ellene.

Köszi mindent!

Bye

Peti

Előzmény: Elka (432)
jonatán Creative Commons License 2001.07.13 0 0 433
A Husk hatása miben tapasztalható?
Előzmény: hirvike (430)
Elka Creative Commons License 2001.07.13 0 0 432
Hello Petike,
MÁS OKA IS LEHET a fehér lepedéknek (nem kéne megmutatni egy orvosnak?),de ha candida gomba okozza, akkor hidrogén peroxidos gargalizálás lehet, hogy segit. (gyógyszertárban kapható hidrogén peroxid tabletta)
Bocs, hogy felvetem, de valószinű a lehelletd is rossz szagú emiatt, és ez már zavarhatja a barátnődet, ha nem is mondja (a rossz szájszag tipikus candidás tünet, már a szagáról megérzem, ha olyan vkivel beszélek, aki gombás..)a klorofill tabletta megköti a rossz szagokat, meg a petrezselyemzöld rágcsálás is. Láttam egyik bioboltban un. nyelvkaparot, egy fémszerkezet, amivel a lepedéket le lehet szedni....
Teafaolajos gargalizálás is segithet.(HIGITVA,csak pár cseppet egy kis vizbe.De az se baj, ha lenyeled, a bélrendszernek nem árt)
A barátnőd ha hajlamos gombásodásra ugyis összeszedi vhol. A gombákkal való találkozást nem lehet kikerülni, a szervezetet kell olyan egészséges szintre hozni, hogy ki tudja védeni a gombák koros mértékű szaporodását.

Előzmény: petike- (428)
Elka Creative Commons License 2001.07.13 0 0 431
Hello Stoner,
Dehogy visszataszitó, én is szeretem a nyers ételeket... 15 éve nem eszek hust,és inkább csak nyerset, és nem vagyok 100 %-ig ok.
A candida diéta megengedi organikus husok fogyasztását, ezért épp elgondolkodóban vagyok, hogy nem lenne-e kéne-e visszatérni...(elolvastam a topicod, inkább oda valók a kételyeim...)
(sajnos még nincs torma a piacon.pláne nem zöldestől árulják,Humicint hol kapni?)

Előzmény: Stoner (427)
hirvike Creative Commons License 2001.07.13 0 0 430
A Tali ötletét szerintem is meg kellene fontolni. Szoljatok, ha valami keszul, mert nem mindig tudok ide benezni.

A szurival kapcsolatban feltett kérdésre (bocsi, most nem jut eszembe, ki írta): igen, nekem is fájt, de az első volt a legrosszabb. Egyébként a papírján rajta is van, hogy izomlázszerű tünetek alakulnak ki a hatására.

Graipfruitmagkivonat rulez, nálam is működik a 2x15 csepp.
Colon Cleanse helyett javaslom a dán Husk-ot, ami natúr (valahogy nem csípem az édesítővel és aromával feltúrbózott természetes táplálkozáskiegészítőket), és ugyanazt a psyllum héjat tartalmazza. Elég borzasztó az íze, de meg lehet szokni, és hatásos.

Előzmény: jonatán (429)
jonatán Creative Commons License 2001.07.13 0 0 429
Sziasztok!

Nem is tudom, hol kezdjem. Édesítőszerek: ezekről a növényi eredetű édesítőszrekről én is olvastam, maltex( árpakivonat) és agaveszirup, ez utóbbit vettem is , de nem nagyon használom, mert félek tőle, hogy mivel édes nem tesz jót. :((( A kókuszreszelék, fahéjjal, szekfűszeggel nagyon jól édesít és ott van még a karobpor, a kakaó helyett,de sokan azt se ajánlják.

Egy találkozóba nagyon benne lennék, EJOHANNA esetleg abban a bioboltban megejthetnénk, ahol te vagy! A segítségedre mindenképpen számítunk!

petike.

Próbáld meg a grapefruitmagolajat, nekem egészen jól tisztítja a nyelvemet, és ne gondold, hogy egyedüli férfi vagy ezzel a problémával, szerintem nagyon sokan vannak, csak nem figyelnek rá.

petike- Creative Commons License 2001.07.13 0 0 428
Hello Stoner!

Nekem konkréz segítség kellene, csak annyi a problémám, hogy van ez a fehér lepedék és ennyi!
A csókolózásban engem zavar a barátnőmet nem hiszem :))))).

Bye

Peti

Előzmény: Stoner (426)
Stoner Creative Commons License 2001.07.13 0 0 427
Kedves Elka!
Fején találtad! Nem jók az állati dolgok, mert semmi közümk hozzájuk. Sok más baj, amit felsoroltál és hozzá a gomba. csak enyni. Zöldeket kell enni! miért olyan visszataszító ez? Hiszen olyan finomaak. Ha nyersen eszed semmiféle gomba nem férhet hozzá. Csak ne legyen penészes...
Gombaellenes fűszereket már írtam: torma, fokhagyma, teafaolaj.
Stoner Creative Commons License 2001.07.13 0 0 426
Kedves Péter!
Mint férfi a férfinak!
Jó helyen jársz! szerintem az itteni hölgyeknek nem okoz gondot a csókolódzás... Egyébként Téged még senki sem nézett meg úgy istenigazából. Kicsit sokat kéne utaznod de megérné, ha eljönnél hozzám. A mailomon megtalálsz.
Elka Creative Commons License 2001.07.13 0 0 425
Édesitőként a "Stevia"-t ajánlják. Ez tiszta növényi eredetű anyag ,a Stevia nevű növény kivonata, jóval édesebb mint a cukor, és a gombákat NEM táplálja. Vajon lehet-e itthon kapni? nem láttátok vmelyik bioboltban?
A 100 % növényi eredetü glycerint is ajánlják édesitésre (nem táplálja a gombát), ez is, és a stevia is főzhető.
Az édesség utáni vágy csillapitására kokuszreszelék használható.(meg édesitésre is ).
A tojás miért NEM? ( ha a hormon és antibiotikum tartalma miatt, akkor ennyi erővel ki kell zárni az összes nem bio hust és huskészitményt, tejet (ezt másért is), tejtermékeket, mert ezekbe bekerül az a RENGETEG ANTIBIOTIKUM és HORMONKÉSZITMÉNY, amit az állatok kezelésére és etetéséhez használnak, és ezeken keresztül mi is megesszük.)
Sziasztok, kellemes hétvégét!

Előzmény: jonatán (420)
Stoner Creative Commons License 2001.07.13 0 0 424
Kedves Ejohanna!
Én is benne lennék egy ilyen találkozóban. Ott legalább sokmindenre fény derülne! Ahogyan van a cukorbetegeknek egyletük, úgy a candidások is sokat tanulnának egymástól meg az esetleges tanácsadóktól. Egyébként Neked is csak azt tudom mondani, hogy egyetlen segítség a tiszta, élő, növényi étkezés, ami nem diéta. A keményítő legalább olyan átok, mint a fehérje és a különböző konyhai mérgek.
Üdv.
petike- Creative Commons License 2001.07.13 0 0 423
Sziasztok!

Tegnap néztem be ebbe a topic-ba és nagyon örültem, hogy ilyen is van!
Elolvastam az összes eddigi hozzászólást és úgy látom, hogy a legtöbben lányok vagytok.
Én fiú vagyok és nekem ez az átok gomba a nyelvemen jelent meg fehér lepedék formájában (rossz leheletet okoz ezért Orbit ezerrel) és egyszerűen nem tudok vele kezdeni semmit. A gyógyszertárban ajánlották a bóraxglicerines ecsetelőt, ami rövid ideig (2-3 órára) eltűnteti a lepedéket a nyelvemről, de aztán újra előjön.
Olvastam, hogy a Neomagnol tabletta vízben feloldva és azzal gargalizálva jó rá. Erről kinek mi a véleménye???

Egyébként már elég sok helyen (net, különböző orvosi könyvek) olvastam a gombáról, a tüneteiről és a kezelési lehetőségekről. Konkrét tanácsot eddig még egyetlen orvos, természetgyógyász és egyáltalán senki sem tudott adni. Egyesek a diétát (egyetértek velük, bár nagyon nehéz és hosszadalmas) és a különböző táplálék-kiegészítőket javasolják, mások pedig a gyógyszeres kezelést (főleg gombaellenes szerek) erőltetik.

Én úgy látom, hogy a "szakemberek" még mindig a sötétben tapogatóznak és csak kísérletezgetnek a különböző módszerekkel (szerencsétlen betegeket ez anyagilag eléggé megterheli).

Szerintem az elsődleges és talán a legfontosabb dolog a bélflóra és az immunrendszer helyreállítása. Erre itt rengeteg remek ötletet javasoltok! :)))))

Azért lenne egy kérdésem!
Ha a nyelven található a candida, akkor az csókolózással terjed-e és hogyan lehet a nyelvről eltávolítani? Mert nem tudom, hogy ezek után, amiket olvastam a topic-ban merjek-e csókolózni?!?

A fent leírt tüneteken kívül mást nem nagyon tapasztaltam magamon. Bár néha elég fáradékony vagyok.

Minden candidás sorstársamnak mielőbbi tartós jobbulást kívánok!

Bye

PS: Vesszen a Candida!!!!

Petike

EJOHANNA Creative Commons License 2001.07.13 0 0 422
Sziasztok,

én még csak ma járok itt először, de a kedvenc kis gombákból nekem is vannak bőven. Én a világon mindent kipróbáltam
cancel, colon hydroterápia, grapefruitcsepp, diéta, fokhagyma, vitaminok, fényterápia, nystatin és amit még el tudtok képzelni. De sajna nagyon ingadozó az állapotom, egyszer lent egyszer fent. Mi lenne, ha egyszer tartanánk vmi. candida találkozót, ahol személyesen lehetne eszmecserét folytatni. Dolgozom egy bioboltba, tehát tudok segiteni abban, hogy mit lehet enni és mit nem. Mindenre van megoldás, csak igy gépen keresztül olyan személytelen.

ZSoomi Creative Commons License 2001.07.12 0 0 421
Jonatán!
Elkeseredésről szó sincs! Fájlalom, ha nem ajánlott dolgok kerültek a sütibe. Pedig nagyon finom. Háát, eljött a kísérletezés ideje...
ZSoomi
Előzmény: jonatán (420)
jonatán Creative Commons License 2001.07.12 0 0 420
Elka!
Elég szakszerűen írtad le a vérvizsgálatot, legalábbis érthetően. Én ugyan megkérdeztem a labor vezetőt, hogy mégis mit takar az eredmény, sajnos nem sokat értettem belőle. Kivéve azt, hogy akkor leszek gyógyult, ha mindkét érték negatív lesz.

ZSommi!

Orvost lehet, hogy azért nem ajánlottak neked az Interlab-ban, mert most szabadságon van és csak augusztus elején rendel újra.

A süti biztosan finom, de szerintem néhány adalék nem biztos, hogy jót tesz a diétának. Nem akarlak elkeseríteni, de sokan nem ajánlják a cukorpótlókat sem, a tojást egyértelműen nem és margarin helyett ( ami tele van E-kel) inkább használj bio margarin Provamell, igaz elég drága, de finom és jó a sütikbe is vagy az olcsóbb pálma ill. kókuszvajat.

ZSoomi Creative Commons License 2001.07.12 0 0 419
Íme az ígért süti.
Meggyes lepény (Horvát Ilona szakácskönyv 253. oldaláról szabadon)
Hozzávalók: 20 dkg liszt (ebben az esetben teljes kiőrlésű búzaliszt, ettől olyan lett az állaga, mintha mákos lenne),
20 dkg vaj vagy margarin. (ebben az esetben margarin),
4 db egész tojás,
25 dkg cukor (helyette 10 dkg glukonett, de ez egy kicsit kevesebb is elég így utólag),
80 dkg kimagvalt meggy.
A vajat habosra keverjük a 15 dkg édesítő felével és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak a cukor másik felével, s ha fényes, hozzáadjuk óvatosan a tojássárgákhoz. Végül lazán elkeverjük a hozzászitált liszttel. Papírral kibélelt tepsibe (mi kuglófot használunk) öntjük. A kimagozott meggyre hintünk 10 dkg édesítőszert, a leve nélkül a tésztára szórjuk. Figyelem! A tészta állaga nagyon sűrű, nem süllyed el benne a meggy, másodszorra már a tészta kiöntése közben is tettünk bele.
Mérsékelt tűzön pirosra sütjük. Amikor elkészült, néhány percig szikkadni hagyjuk.

Óra indul, szuri megvolt, egy hét várkozás az eredményre.
Igaz, hogy én zárás előtt estem be (Interlab), de nekem ott sem orvost, sem egyebet nem ajánlottak.

Elka! Köszi a címet, de az a csillagászati ár és távolság még visszatart. (Bár egy kis szabi nem ártana...) Remélem a vérvizsgálattal is tisztábban lehet majd látni!
Na végre ma mintha még a munka is menne, tehát akkor most belekezdek. Sziasztok!
ZSoomi

Elka Creative Commons License 2001.07.11 0 0 418
A candisphere tesztet Mo-n nem tudom végzik-e, a New Yorki Biamonte Centerben ( 139 Fulton street, Suite 507, New York, NY 10038. telefon: (212) 587-2330) végzik, amerikai mércével nézve is csillagászati áron.(Ők is csak 90%-os bizonyossággal igérik a diagnózist).
Ha mindenképp vérvizsgálatot akarsz bizonyságul, a Hungária krt-i Interlab. tel:220-58-89. ( Dr. Grubik Margit nevét adta egy természetgyógyász kb. 2 éve.) .
A kezeléseknél vigyázni kell, mert sok természetgyógyász ott helyben el akar adni x-féle csodaszert, és a pillanat hatása alatt sok pénzt elkölthetsz feleslegesen,ha nem vigyázol. (A teakeverékeket pl. magad is összeállithatod)
Bocs, ha ismétlem magam: a candida telepek 79 féle ( ismert) mérgezőanyagot termelnek anyagcseréjük során ((pl. ethanol, formaldehyde, acetaldehyde,) és ezek a véráramba kerülve különböző tüneteket okoznak. Ez utobbi okozhat pl. memóriazavarokat, kedélyhullámzást, depressziot, emócionális zavarokat, és az általad is emlitett tünetet (magam is tapasztaltam,) amit angolul "brain fog" -nak hivnak, talán "agyi köd"-nek lehetne forditani, nem tudom magyarul minek nevezik.
Ha sok amalgám fogtömésed van, akkor ezek lecserélésén érdemes elgondolkodni, mert ezek terhelik az immunrendszert.

Előzmény: ZSoomi (416)
Stoner Creative Commons License 2001.07.11 0 0 417
Üdvözlet!
Látom ez a topic nem hal meg, mert élnek a gombák. Ha így megy tovább örökéletű lesz mindkettő. Bármi, ami nem biológiailag tisztán bontódik le, táplálékul szolgál az úgynevezett kórokozóknak. Érdekes ez az alkohol-dolog is. Ennyire egyértelműen még nem olvastam de éreztem, hogy így van. Ami a legnehezebb: élő, nyers ételeket, vércsoport és egyéni tűrőképesség figyelembevételével fogyasztani. Az összes helytelen étel eteti a gombát, az pedig érdekelt abban, hogy a függőséget kiváltsa( belső alkoholizmus). Továbra is csak a nyers étel+1 csepp teafaolaj 1 pohár pí vízben éhgyomorra, reggel; salátában pedig a frissen reszelt torma, néha fokhagyma. Főtt. párolt ételbe friss tormaleveleket nem csak finom de utálja a gomba.
Mindent komplexen kell kezelni, ezért az összes viszonylatot végig kell fésülni a helyes gyógymódhoz. Ahol gomba van, ott bélproblémák, felszívódási problémák, B vitamin-hiány, idegrendszeri és testi tünetek (pl. izületi bajok) is vannak az ismerteken túl. Ha az ismert női tünetek nincsenek, akkor is bezavar a gomba, akkor is, ha az immunrendszer még elég erős és semmilyen teszt nem mutatja ki a jelenlétét. Egyébként én már évek óta sikeresen ki tudom mutatni a gombaérintettség mértékét és még sok mindent a Körbler-féle bioindikátorral.
ZSoomi Creative Commons License 2001.07.11 0 0 416
Elka!
Először elmegyek a vérvételre, aztán kezelés, vagy valami majd csak lesz. Azt a candisphere tesztet a biztonság kedvéért elárulnád hol végzik?

" -Mérhetik még a vér alkoholszintet (ethanol) 24 órával cukor fogyasztása után ,alkohol fogyasztása nélkül. (a candida telepek alkoholt termelnek a cukorból). Bármilyen alkoholszint a 0 felett ilyenkor abnormális."

Lehet, hogy azért érzem magam úgy, mintha kómában lennék mert annyi az alkohol a véremben mint egy alkoholistának?

Előzmény: Elka (415)
Elka Creative Commons License 2001.07.11 0 0 415
Hello Zsoomi, üdv a törzsasztalnál!
Az már fél siker, ha rájön vmelyik doki, mi lehet a bajunk, és sokszor ez a nehezebb fele.

A kandida kolonizáció diagnosztizálására többféle modszer létezik.
A vérvizsgálatok nem adnak 100%-osan biztos eredményt. Nem is adhatnak, ui. a candida gomba nem kerül a vérbe,(csak igen súlyos immungyengült betegeknél fordul elő, és halálos).Igy a candida vérvizsgálat nem tenyésztéses, vagy mikroszkópos (mint pl. a hüvelyváladék izsgálat), mivel a vérben NINCS candida gomba.
A vérvizsgálatok közvetett módon (biokémiai módszerekkel) mutatják ki a szervezet kandida kolonizációját.
-Egyik ilyen modszer, (Az Interlab-ban is ezt végzik 4400 ft-ért) hogy a vérből a candida antitestet mutatnak ki.A candida antitest az immunrendszer védekezőmechanizmusát jelzi a candida kolonizációval szemben.(Az antitestek jelenlétét az immunrendszer állapota is befolyásolja, téves negativ eredményt hozhat, ha a legyengült immunrendszer nem termel candida antitestet.A kolonizácio mértékére ezzel a módszerrel nem lehet következtetni. )
Enciána, jonatán, ha többet tudtok az Interlab vérvizsgálatról , légyszi irjátok meg !
-Egy másik modszer az un. candisphere teszt, ami az egyik toxikus anyagot mutatja ki a vérből, amit a kandida gomba anyagcseréje során termel. Ez a modszer utal a kolonizácio nagyságára is, mivel minnél nagyobbak a telepek, annál több toxikus anyag kerül a vérbe.
-Mérhetik még a vér alkoholszintet (ethanol) 24 órával cukor fogyasztása után ,alkohol fogyasztása nélkül. (a candida telepek alkoholt termelnek a cukorból). Bármilyen alkoholszint a 0 felett ilyenkor abnormális.
-A kandida kolonizácio kimutatása széklet vizsgálattal szintén nem 100 %-os pontosságú. Ui. normál, bélflórának is alkotoeleme a candida, igy a székletben akkor is lehet, ha nem szaporodik el koros méretben. (Bocs mindenkitől, aki a e dolog "taglalását" illetlennek tartja, szerintem ebbe a topicba ez is belefér....)a székletben lévő csiraszám sem megbizható, mert gombaölő szerek fogyasztása a vizsgálat előtti időszakban lecsökkentheti, igy hamis a kép. Másrészt a candida telepek a bél-nyálkahártyához tapadnak, igy nem minden széklettel távoznak, és az eloszlásuk sem egyenletes, és mig a minta a laborba ér sok csira elpusztulhat.

A kórisme, vagyis a candidiázist előidéző tényezők fennálása eddigi életünkben, (szteroid gyógyszer, fogamzásgátló tabl, antibiotikumok stb), továbbá a candidiázisra jellemző szimptomák megléte, és a diéta megtartásának ill. a gombaellenes kezelésnek az eredményeként jelentkező tünetenyhülés, valamint az a tény, hogy az esetenkénti cukorfogyasztás fokozza-e a tüneteket, megbizható bizonyitékot jelent. (Egyébként ez a diéta egy egészséges embernek sem árt, ha netán "feleslegesen" végzi.)

A szegfűszegről én is azt hallottam, hogy gombaölő tulajdonságú. (meg a fahéjról is). Nem próbáltam, lehet, hogy tényleg irritálhatja a nem egészséges nyálkahártyát. Különbözőek vagyunk, más-más fokú a bajunk, egyiknek ez hat másiknak más. (ovatosan alkalmazva, ki kell tapasztalni, hogy a TE ESETEDBEN, milyen a hatása). A candidának is több törzse van (több mint 150)és más-más gombaölőszerek a leghatásosabbak a különböző törzsekkel szemben. (ráadásul képesek egy idő ugy alakitani magukat, hogy rezisztenssé válnak az adott szerrel szemben.
A leggyakoribb törzsek:
- candida albicans
- candida dubliniensis
- candida glabrata
- candida guilliermondii
- candida krusei
- candida lipolytica
- candida lusitaniae
-candida parapsilosis
-candida pseudotoropicalis
-candida rugosa
- candida stellatoidea
- candida tropicalis
Azt mondják, gyorsabb gyógyulás érhető el, a szintetikus gombaölőszerekkel, mások májkárositó hatásuk miatt nem ajánlják huzamosabb ideig szedni. De abban, hogy a diéta betartása kulcsfontosságú legtöbben egyetértünk (várjuk a meggyessütid receptjét !)
Célszerű kiegésziteni a kezelést vmilyen természetes gombaölővel, és az immunrendszer erősitésére táplálékkiegészitőkkel.
Jobbulást mindenkinek!

Előzmény: ZSoomi (411)
ZSoomi Creative Commons License 2001.07.11 0 0 414
jonatán!
Nekem a patikus napi 5x10 cseppet javasolt. Szerinte a 15 csepp túlzott! Neked bejött?

enciána!
Köszi, a tipp jó! Újraolvastam a hozzászólásaidat. Az info benne van. Amint lehet fel is tárcsázom a Hungária krt-i címet.
Persze maradtak kérdések: a diétádat olvastad, kaptad vagy az orvostudomány egyik jeles képviselője írta elő?
Egyáltalán miből áll ez a diéta? Orvosügyileg tudsz tanácsolni valakit?
ZSoomi

enciána Creative Commons License 2001.07.10 0 0 413
Kedves Zsoomi!

Ajánlom, olvasd el az eddigi Candidás hozzászólásaimat és szerintem mindenre választ kaphatsz. Ha lenne még kérdésed, akkor irj nekem!

Nekem sikerült meggyógyulnom 4 hónap alatt és előtte nagyon beteg voltam.

enciána

Előzmény: ZSoomi (411)
jonatán Creative Commons License 2001.07.10 0 0 412
Szia ZSoomi!

Én szedem most már második hónapja a grapefruitmag olajat, napi 2X15 cseppet, kis folyadékban kb. fél dl. Nem tudok róla, hogy éhgyomorra kellene szedni, én evés után szoktam, meginni, úgy érzem akkor tisztítja le legjobban a nyelvet.

Többen ajánlották igen az Imnterlabot, azt én sem tudom, hogy 100%-os-e a diagnosztikájuk, mindenesetre enciana már meggyógyult és őt ott diagnosztizálták és kezelték. Én is hozzájuk járok és remélem nálam is sikeres lesz a kúra.

Előzmény: ZSoomi (411)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!