Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Barna32 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 5284

nekem is az uj fiesta tetszik nagyon dizájnos és sok fajta motor közül lehet választani ez fontos számomra, mert dieselest szeretnék az alacsony fogyasztás miatt de még nem tudom mi lesz belőle. A usa ben már vannak olyan dieseles autók amelyek tisztán étolajjjal müködnek na egy ilyenre én is pályíázom, no nem egy uj autóval próbálnám ki , de egy régebbi dieselmotoros autóval szivesen tennék egy próbát. Sőt, azaz igazán csúcs a dologban hogy használt étolajjal is müködik, na azért nem fogom ostromolni a mcdonaldsot használt olajért meg a helyi kifőzdéjket, de ha van valakiben egy kis környzettudatos gondolkodás akkor fontolóravenni ezta lehetőséget nem is annnyira lebecsülendő ötlet. de addig is az öcsém megdobott  a facebookon egy virtuáli focussal, ami már a garázsomban áll, más is próbálja ki csak ajánlani tudom, már a baráti körömet bombázom a fordos autókkal mert mivan ha valaki megnyeri, no attól remélem lkölcsönkérhetem egy jó pár körrre.

Manos70 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 5283

Ha a Ka kicsi, a Focus pedig nagy, akkor nézz meg egy Fiestát.

Az újnak nagyon jó lett a dizánja és arany középút lehet számodra.

Előzmény: Breadi (5282)
Breadi Creative Commons License 2010.11.05 0 0 5282

Jó ez a topic!  Éppen autót szeretnék venni, egy focust, vagy ford ka-t. Csajosabb, kisebb kopcsit szeretnék, és így olvasgatva a nálam sokkal jobban hozzáértő emberek véleményét, a focus még minőségében is jónak tűnik.

Mondjuk van is a családban, nem is volt rá panasz még sosem. Csak nekem oicit nagy:( A Ka tetszik is, viszont arról meg azt hallottam, semmire nem jó. Vagy ezt lehet, hogy a nagy autókhoz szokott pasik mondják csak? Lehet, hogy ez egy kis bevásárlóautó?:D

Hallottam ezt a nyereményjátékot én is, játszom is már:p Van 5 autó - a sajnos cak képzeletbeli- garázsomban. Transitot nem gyűjtök:D különben azért kezdtem játszani, mert megtetszett az egyedi design. Annyira buli!!

Azt hiszem, dobok is pár autót, hogy nekme is küldjenek vissza, persze:D

Galakala Creative Commons License 2010.11.04 0 0 5281

nagyon fontos hogy a focus ár/érték arányban a legjobb sztem a kategoriájában...megfizethető és ahhoz elég magas szinvonalat kapunk!nekem sem volt még szerencsém hosszabb távon focushoz,de volt már a családban és igy nem teljesen ismeretlen számomra....a 2010-es diesel tipusai nagyon vonzóak most számomra,bár elsösorban nagyterüt keresek,de ha bejönne a vállalkozás akkor családi autonak mindenképpen egy olyat szánnék!

Előzmény: harckaresz (5280)
harckaresz Creative Commons License 2010.11.04 0 0 5280
Abszolút egyetértek, én is gyűjtögetek már egy ideje, jövő év elejére van tervezve az új autó vétele :) Focus, természetesen.
az előző kocsimat használtan vettem, nem is volt vele semmi gond, de ideje egy újnak, és régi álmom egy Ford, megbízható márkának tartom, környezetem és saját tapasztalatok alapján is...
Szóval alig várom, hogy beüljek az újautó-illatba és vezessek :D (és már nincs is messze az a jan-febr... addig meg hátha meg is nyerem még most novemberben egy játékon - hiába, örök optimista vagyok :D)
Előzmény: Igor20 (5272)
péter.w Creative Commons License 2010.10.31 0 0 5279
A gép nem az enyém. Megkértek, hogy rakjam fel a netre. Sztem egy 7 éves autótól nem sok az 54000 km-r. Évi 7700 km sztem még bejáratva sincs.
Előzmény: byo (5278)
byo Creative Commons License 2010.10.29 0 0 5278
A motor mérete nem is érdekes :d, a kilóméter meg kinek kevés kinek sok :D.
Előzmény: péter.w (5277)
péter.w Creative Commons License 2010.10.28 0 0 5277
Eladóvá vált egy 2003.12. havi ford focus fresh kombi, tulajdonostól.
Amit tudni kel róla:
-manuális klíma -centrálzár -szervokormány - állítható kormány - ABS -ködlámpa -immobiliser -plüs kárpit -el.ablak(elől) -CD-s rádió -el.tükör -vezetőoldali légzsák -utasoldali légzsák -garázsban tartott -keveset futott -rendszeresen karbantartva -törzskönyv -szervizkönyv -első tulaj -nem dohányzó
Érdeklődni: futo2006kukacfreemail.hu
keekee Creative Commons License 2010.10.28 0 0 5276
Tényleg kissé túlzásba vitte a fikázást, de a tény attól még tény: ez egy nagyon gyenge próbálkozás a Ford részéről :( Túlárazott, nulla pluszértékkel.... Mondom ezt úgy, hogy 4 éve használok Focust, kombit, dízelt, sok-sok kilométert belegyűrve. Szóval a Focus esetében be kell látni, használható, közepesen felszerelt tucatautó, nem más, ez az, ami ár/érték arányban vele kapcsolatban szóba jöhet. A többi sallang, és üres csacsogás. A Ford elmaradt a versenytársak mögött, ez az igazság (most próbáltam egy elvileg azonos kategóriás Octavia-t, ég és föld a Skoda javára)...
Előzmény: Aschen (5275)
Aschen Creative Commons License 2010.10.28 0 0 5275
Tisztelt Winkler Róbert!

Sajnos nem tudok az Ön felháborító cikkjéhez (Mi a tököm ez?) közvetlenül reagálni, de így lehúzni egy kiváló autót egy olyan bűnnek tartom, amivel Ön nem felmenthető soha. A Ford Focus X-Road kívülről ugyan nem egy nagy durranás, de a belső értékeit így bírálni, a hozzá nem értéséről ad tanúságot. Ha Ön nem szereti a Fordokat, akkor mi a fenéért teszteli? Teszteljen más típusokat, ahol kiélheti magát és a hülye stílusát! Ez a cikk amit írt egy olyan fos, aminek nem lett volna szabad megjelennie!! Mielőtt ír valamiről és elküldi, előtte át kellene néznie, mert ez már bicskanyitogató (már a címe is). Legyen szíves máshol publikáljon vagy ne írjon inkább tesztekről!
Természetesen nincs tökéletes autó, minden autónak vannak hibái, de hogy jót vagy jónak tűnő dolgot nem ír erről az autóról, amelyik híres a futóművéről, kényelmes, jól vezethető, biztonságos, nem szervizigényes, tartós és megbízható. Elég undorító az is, hogy mindennap látom Önt egy reklámban is, ráadásul még a Totalcar-on is itt veri a nyálát. Jó lenne, ha egy kicsit visszavonulna, vagy nem az újságírással foglalkozna, mert ez jól láthatóan nem megy Önnek!!
Remélem, hogy előbb-utóbb észhez tér és nem folytatja ezt a fajta lealacsonyító, sárdobáló munkáját és mással fog foglalkozni!

Tisztelettel:

Egy Ford barát
kalaposkan12 Creative Commons License 2010.10.28 0 0 5274
Egyetértek az előttem szólókkal, a dízel-benzin párharcot nagyon nehéz eldönteni. Mindkettőnek meg vannak a maga előnyei. Ha egy harapós-kis-dögöt akarsz, akkor benzin, ha nyugodtan, kényelmesen akarsz autózni, akkor inkább dízel. Én dízeles vagyok, mert nem szoktam agyonhajtani az autóimat, így van időm, és türelmem alacsony fordulaton közlekedni, amíg fel nem melegszik a motor. Utána már a dízelest lehet hajtani. Ez kulcsfontosságú a gázolajos autóknál. Hosszú távon egyébként szerintem gazdaságosabb a dízel.
fotózoom Creative Commons License 2010.10.27 0 0 5273
Nekem 1.6-os diesel Focusom van. Belga cégautó volt és kereskedőtől vettem. 100e km van benne, ami hihető, mert fizikailag nehéz többet belerakni illetve vezetett szervízkönyves és arányos a km/dátum intervallum végig. 1 éve használom és hibátlan. Árban ugyanannyi volt mint egy benzines (2,5 éves 2mill.), viszont olcsóbb üzemanyaggal tankolom és nem 7-8l fogyaszt, hanem 4-5l. Konkrétan 5l fölé még soha nem ment. Az tény, hogy ha valami elromlik rajta motorikusan, akkor viszont jóval drágább lehet a javítás. Ezt kell mérlegelni. Nyomatékra nagyon jó, nagyon megy, kellemes jó autó.
Előzmény: hastetheday (5261)
Igor20 Creative Commons License 2010.10.26 0 0 5272
Örülök, hogy hasznosnak találtad a hozzászólásom.:)

A pénzügyi jog tanárom is megmondta, hogy hitelből csak vállalkozni érdemes, azt is csak ésszel. Én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen "csak" egy alsó-közepes autónk, de az a sajátunk. Szóval jól teszed, hogy inkább kivársz és gyűjtögetsz.

Érdemes autóvásárlás előtt amúgy köremailt küldeni a márkaszalonoknak (ha sikerülne új autó árát addigra összegyűjteni), elég eltérő árak lesznek a válaszaikban. Mi például Vácról hoztuk a Fusiont, pedig az ország keleti részén lakunk.

Előzmény: Selener (5269)
hódvadász Creative Commons License 2010.10.26 0 0 5271
Szeva!

Dobtam mailt egy ford focusról, megkaptad?
Előzmény: hastetheday (5261)
CFK MAN Creative Commons License 2010.10.26 0 0 5270
Vannak, akik csak úgy kipengetik a pénzt új autó vásárlásakor, csak ők nagy eséllyel nem Fordban, hanem kicsit feljebb gondolkoznak :D

A Fordok amúgy nagyon jók, érdemes velük próbálkozni, szerintem keress olyan helyeket, ahol van próbakör, és nézd meg, melyik milyen.
Selener Creative Commons License 2010.10.26 0 0 5269
Végre egy olyan hozzászólás, ami hasznos tippeket tanácsokat tartalmaz. Írtál új dolgokat, amit eddig nem is tudtam. Köszi!!!

Az autók áráról meg annyit, hogy csak azok engedhetik meg maguknak az új autót, ahol nincs család, vagy nagyon jól keresnek. A legtöbben hitelből veszik vagy részletre... Nem hiszem, hogy sokan vannak ,akik csak kipengetnek 4-5 millát autóvásárláskor. Sajnos ez van nálunk. :/

Nekem egy nagyon régi fordom van és persze tervben van, hogy leváltom, de nem szeretnék semmiféle hitelt. Már 2 éve gyűjtünk rá és lassan meglesz rá a pénzünk. Mielőtt megvenném az autót mindenképp szeretnék informálódni, hogy hol éri megvenni melyik típust..stb.
Előzmény: Igor20 (5267)
Widking Creative Commons License 2010.10.21 0 0 5268
Én alapvetően az új autó mellett szoktam kardoskodni, de sajnos nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy a legtöbb embernél ennek egész egyszerűen anyagi korlátjai vannak.

Valóban magánszemélytől érdemes vásárolni ha használtat veszel, mert ha kereskedőtől szeretnél használt autót akkor számolni kell az ő sápjával is, ami sokszor irreálisan megdobja az autó vételi árát. Magánszemély, kipróbálás, bevizsgálás és alkudozás.

De ha nem okoz anyagi gondot az új, akkor inkább azt, még akkor is ha az állam bácsi nem akarja, hogy újat vegyünk, mert mindenféle idióta adót vetnek ki...
...legalább több nyugdíja lesz anyucinak.
Előzmény: Igor20 (5267)
Igor20 Creative Commons License 2010.10.20 0 0 5267
Nem tudom újat vagy használtat akarsz-e venni. Ha újat és viszonylag sokat használod, akkor célszerű a dízelt venni (a fogyasztás miatt), használtan én a benzineseket javaslom ( ha az előző tulaj például hidegen is sportosan vezetett, az nem gond a szívó benzinesnek, de egy turbódízelnél komoly összeg lesz majd a turbó felújítása)

Amúgy meg nem hinném, hogy egy benzines kevesebbet megy el, mint egy dízel. Sőt lehet, hogy én még a kötelező szervizeken kívül nem költöttem semmire sem, mikor már a dízeles kolléga túl van pár költségesebb ráfordításon.

Szóval ha rám hallgatsz, csakis benzines, (én még újonnan sem vennék dízelt amúgy...de ez privát vélemény) az meg, hogy a Ford-ok közül melyik jön be, az enyéni ízlés kérdése.
A családban egyébként van egy 1.4 benzines Fusion, újonnan vettük, mi járattuk be, vigyázunk rá. Eddig csak kötelező szervízekre kellett vinni (viszonylag olcsó a szervizelése, egy alkalom kijön egy 20-asból.), semmi baja nem volt....a Focusokról is sok jót hallok, bár előttem írták, hogy bele lehet szaladni volt céges, kulcsos kocsiba, ami nem sok jóhoz fog vezetni.

Még egy jó tanács: ha használtan veszel kocsit, óvakodj a kereskedőktől, nepperektől. Ne siesd el a vételt, ki lehet fogni magánszemélyek által hirdetett jó vételeket is.

Sok sikert!
Előzmény: hastetheday (5261)
karesz2 Creative Commons License 2010.10.20 0 0 5266
Bocs idegenként megkérdezném, hány km jelenti a benzinesek végét? Nálunk céges benyások nem egy a 300-ezer közelében gond nélkül mennek... mondjuk nem Ford.

Előzmény: Szipolyka. (5265)
Szipolyka. Creative Commons License 2010.10.19 0 0 5265
Nekünk egy Focus Family van. Kombi. Imádjuk, minden belefér: család, nagybevásárlás, nyáron a csomagok. Kényelmes, megbízható. Tízévesen volt az első baja: egy darab csapágy...
Dízelt vettünk, mert nem úsztunk soha a pénzben, és a dízelmotoroknak annyi kilométer, ami a benzineseknél a véget jelenti, meg se kottyan.
Kicsit hangosabb, mint a benzines, de a gyorsulásával semmi gond nincs, 6-7 litert fogyaszt vegyes használatban.
Családtag :-)
Előzmény: hastetheday (5261)
byo Creative Commons License 2010.10.19 0 0 5264
Én családi autónak tudom javasolni a fusiont is.
Csomagtartója pont elég, az asszony könnyen közlekedik vele mert látja az orrát, picit magasabban van így kátyúkból kijön, kevesebb volt belőle a céges széthajtott.

Anno én is a focus és a fusion között vaciláltam de sokkal szebb fusionok voltak a használtpiacon mint focusok.

Dizzel benzines kérdés más téma, azt neked kell eldönteni.
Előzmény: hastetheday (5261)
Varigombi Creative Commons License 2010.10.19 0 0 5263
Sziasztok!

Teljesen egyetértek azzal, hogy a Focus jó családi autó.
Mi múlt évben a családi kis autónkkal mentünk le Horvátországba.
Háááttt.. pedig mi aztán tudunk pakolni, de bőven befértünk a kocsiba. Még a babakocsi is befért, szóval nagyon meg vagyok azzal elégedve, hogy mekkora a csomagtere.
Egyébként abszolút megbízható kis autónak gondolom.
hargtibi Creative Commons License 2010.10.19 0 0 5262
Szia!
nekünk is ford focus-unk van. családi autónak teljesen megfelel. elég nagy a belső tere és nem kell nyomorogni az utastérben sem. a hátsó üléseknél is van elég hely a lábaknak. pakolni is lehet bele rendesen. a párommal voltunk kempingezni a nyáron...lehajtottuk a hátsó üléseket és így minden befért hátra a sátortól kezdve a bőröndökön át a horgászfelszerelésemig . jah és a fogyasztása sem rossz. tudom ajánlani neked is!
Előzmény: hastetheday (5261)
hastetheday Creative Commons License 2010.10.19 0 0 5261
Gondolkozom egy autó vásárlásán a családdal. Annyi konszenzust már sikerült kialakítani, hogy Ford legyen, csak azt nem még hogy milyen.
Érdekelne a véleményetek, hogy mennyire lehetne ezt családi autónak használni, illetve tapasztalt fogyasztási adatok. (Ja és hogy benzines vagy diesel?)
Előzmény: _lala_ (5260)
_lala_ Creative Commons License 2010.10.17 0 0 5260
Én úgy emlékszem, hogy a Focusokban nem volt sosem láncos motor, de majd valaki kijavít, ha máshogy tudja.
Előzmény: fotózoom (5258)
vwopel Creative Commons License 2010.10.17 0 0 5259
Szíjas :)
Előzmény: fotózoom (5258)
fotózoom Creative Commons License 2010.10.17 0 0 5258
A Focus II. ('04.-08'.) az vezérműszíjas, vagy láncos? 1.6 Tdci. Olvastam már mindkettő verziót és nem tudom mi az igaz.
Újfordos Creative Commons License 2010.10.07 0 0 5257
Köszönöm a jó tanácsokat,megoldódott a sípolás a generátor ékszíj feszítő görgő cseréjével.
polare Creative Commons License 2010.09.29 0 0 5256
Ford Focus II. 15"-os acélfelni "téli üzemmódhoz" 8.500,-/db.

www.guminetszerviz.hu
enakivagyok2 Creative Commons License 2010.09.27 0 0 5255
Magánban tudok mondani tapasztalatokat, olyat is, ami anyagilag befolyásolhatja a döntést. Ha érdekel, vedd le a nevem mögül a számot és csapj hozzá egy gmailt.
Előzmény: gab94 (5253)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!