Keresés

Részletes keresés

little girl blue Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3611
de helyes vagy, köszi!
Előzmény: chilii (3610)
chilii Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3610
küld fénypost!
Előzmény: little girl blue (3609)
little girl blue Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3609

sziasztok!

 

kábé egy éve nagy munkával összegyűjtöttem egy fájlba stahl receptjeit innen, a topicból, de nemrég a winchesterem megadta magát, és a csere utáni kárfelmérésekkel most értem oda, hogy érdeklődjek, megvannak valakinek összegyűjtve? vagy kezdjem újra? tudtok segíteni?

 

köszi!

 

chilii Creative Commons License 2006.11.13 0 0 3608
nálam kéznél van (munkába jövet szereztem), úgyhogy tartalmojegyzék:
-citrommarmelád
-pácolt citrom
-arab fügekrém
-kókuszos fehércsoki-trüffli
-mogyorós-csokis biscotti
-zabpelyhes süti
-parmezános-oregánós rudak
-karácsonyi aprósütemények
-cukrozott narancshéj
-snidlinges házi sajt
-erdei gombás olívalolaj
-aszaltszilva-likőr
-limoncello
-házi készítésű currypor
-szójás-gyömbéres öntet
-provance-i fűszerkeverék

lehet válogatni!
Előzmény: mannamari (3607)
mannamari Creative Commons License 2006.11.13 0 0 3607
A sok receptféle után egy kérdés vagy inkább felajánlás.
Láttátok, hogy a Nők Lapja Konyhához kis füzetkében vannak Stahl receptek csatolva? Ha igény van rá, és ha idő is lesz, szívesen begépelem őket. Holnapra megnézem, hogy milyen receptek, mert az újság persze nincs kéznél.
mannamari Creative Commons License 2006.11.13 0 0 3606
Ízvadász receptek

Hideg sóskaleves bevert tojással

Hozzávaló:
1 kg leveles sóska
1 db húsleves kocka
4 db tojás
2 ek. liszt
3 dl tejszín
3 ek. vaj
só,
2 ek. cukor


A tisztított, megmosott sóskát vajon megdinszteljük több adagban. A liszttel vajon világos rántást készítünk. A húsleves kockával 3 dl vízzel húslevest forralunk, ezzel felöntjük a vajas rántást, majd beletesszük a dinsztelt sóskát és a tejszínt. Sóval, cukorral ízesítjük. Amikor forr, beleütjük a tojásokat minél gyorsabban úgy, hogy a sárgája egyben maradjon. Legvégül hűtőben lehűtjük s így tálaljuk.

Flódni

Hozzávaló a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
2 tojássárgája
kb.1 dl bor

A cukros sziruphoz:
6 dl víz
40dkg cukor

Továbbá:
2-3 dl házi szilva lekvár
1 egész tojás

Alma töltelékhez:
55 dkg kockára vágott alma
1 dl bor
10 dkg cukor
kevés fahéj

Mák töltelékhez:
35 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
fahéj
mazsola
1 ek. bor

Dió töltelékhez:
35 dkg darált dió
1 narancs reszelt héja
mazsola
fahéj
1 ek. bor



A hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítünk, majd öt részre választva félretesszük pihenni. Elkészítjük a töltelékeket. A kockára vágott almát a borban megpároljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és a fahéjat. Félretesszük hűlni. A többi töltelékhez felforralunk 6 dl vizet 40 dkg cukorral, ha jól felforrt, felesben hozzáöntjük az ízesített mákhoz, és dióhoz. A darált mákhoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját, fahéjat, mazsolát, és a bort. Ráöntjük a szirup felét. A darált dióhoz hozzáadjuk a narancs reszelt héját, fahéjat, mazsolát, és a bort. Ráöntjük a szirup másik felét.

A tepsit kikenjük margarinnal, belisztezzük, és kibéleljük egy kinyújtott tészta lappal. Egyenletesen rákenjük a máktölteléket. Kinyújtjuk a második adag tésztát, és rátesszük a kihűlt almatölteléket. Újból tésztát teszünk rá, a diótölteléket, és újabb adag tészta után a szilvalekvárt. Az utolsó réteg tésztát lekenjük egész tojással, villával megdíszítjük, és több helyen átszúrjuk teljesen az aljáig, hogy sütés közben a gőzök elpárologhassanak belőle. 180 fokos sütőben hosszú ideig sütjük.

Svéd húsgolyók barna szósszal és vörös áfonya mártással

Hozzávaló:
50 dkg darált hús (vegyesen sertés-marha)
1 nagy fej vöröshagyma
1 tojás
zsemlemorzsa igény szerint
0,5 dl tej
0,5 dl tejszín a húsgolyóhoz
0,5 dl tejszín a barna mártáshoz
5 dkg vaj a sütéshez
kevés só
fehér bors
2 ek. szója szósz
20 dkg vörös áfonya
4 ek. cukor



A darált húshoz keverjük a tojást, az apróra vágott hagymát, sót, fehér borsot, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen. Hozzáadunk kevés tejet, tejszínt. Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle, s vajban kisütjük.

Miután kiszedtük a golyókat, a serpenyőben maradt sült vajból barna mártást készítünk kevés tejszínnel és szója szósszal felengedve azt.
A vörös áfonyát cukorral felfőzzük, amíg be nem sűrűsödik.

A húsgolyókat és az önteteket egy tányéron tálaljuk, fogyaszthatunk hozzá főtt burgonyát, vagy kenyeret.



mannamari Creative Commons License 2006.11.13 0 0 3605
Csípős baracklekvárban sült oldalas párolt káposztával
Majd a Buday!
Hozzávaló:
1 kg oldalas
1,5 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 szem babérlevél
4-5 szem egész fekete bors
A káposztához:
1 evőkanál kristálycukor
10 dkg szalonna
0,5 fej vöröshagyma
olívaolaj
5 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg aszalt szilva
maréknyi mazsola
fél kg savanyú káposzta

A mázhoz:
10 dkg baracklekvár
3 db csilipaprika
borecet

só és frissen őrölt bors


Az oldalast besózom, majd a negyedekre vágott hagymával és a fokhagymákkal együtt egy nagy fazékba téve elkezdem megfőzni. Mehet hozzá a babérlevél és az egész bors is. Aztán ezt az egészet addig főzöm, míg a hús vajpuha nem lesz.

Amíg a hús puhul, elkészítem a káposztát. Egy közepes méretű serpenyőbe szórom az evőkanálnyi cukrot, és amíg az karamellizálódik, felcsíkozom a szalonnát. Amint megvan, ez is mehet a cukorhoz. Felkarikázom a fél fej hagymát és ez is mehet a serpenyőbe. Egy csepp olaj, és ez az egésze együtt párolódik, karamellizálódik. Ezután apróra vágom az aszalt barackot, az aszalt szilvát és ezek is mehetnek a serpenyőbe a mazsolával együtt. Egy-két keverés után megy rá a savanyú káposzta is. Az egészet összekeverem és egy kicsi vizet aláöntök.

Kb. 1,5 óra alatt kézre fő a hús. Ekkor a húst átteszem a tepsibe, és aláöntök egy keveset a főzőlevéből.

Egy keverőtálba teszem a baracklekvárt és beleaprítom a chilipaprikákat, alaposan elkeverem, cseppentek bele néhány csepp borecetet, és szép egyenletesen, vastagon elkenem a hús tetején. (Mielőtt lekenem a húst, kihúzogatom belőle a csontokat). Mehet is be a sütőbe. 15 perc alatt kész a hús.

Már csak a tálalás van hátra; egy nagy tányérra kanalazom az újra melegített káposztát, majd ráhelyezem a megsült húst is.

Narancsmajmok
Együtt a konyhában
Hozzávaló:
2 db narancs
4 szem szegfűszeg
3 evőkanál méz
1 vaníliarúd
1-1 kisebb fürt fehér és piros szőlő
4 db ringló
2 db barack
1 db banán


A narancsokat félbevágjuk, majd óvatosan kicsavarjuk a levüket úgy, hogy a narancsfelek héja ne sérüljön. Aztán a héjakból kiskanállal óvatosan kikapargatjuk a maradék gyümölcsdarabokat, hogy teljesen üresek legyenek.

Ha készen vagyunk, készítünk egy gyümölcssalátát. A szőlőket leszemezzük, a ringlót és a barackot felkockázzuk, a banánt pedig felkarikázzuk, majd az összes gyümölcsdarabot beleszórjuk egy nagyobb keverőtálba.

Elkészítjük a saláta öntetét. Ehhez egy keverőtálba öntjük a narancs kifacsart levét, belekapargatjuk a vanília ízes szemcséit, végül hozzákeverjük a mézet is. Hakész, ráöntjük a gyümölcsökre és az egészet alaposan összeforgatjuk.

A félre tett narancsfelekből kettőnek az alát egy kicsit levágjuk, épp csak annyira, hogy stabilan csücsüljenek. Ezután jöhet a kézügyesség és a fantázia; a másik két héjon kivágjuk a majmok fülét és a szemét, végül a szegfűszegeket beszúrjuk a szem részhez.

Ha ügyesek voltunk, már csak annyi van hátra, hogy a talp részeket megtöltsük az ízes gyümölcssalátával és lezárjuk a majom-fejekkel.

Jó étvágyat és Jó szórakozást hozzá!

Almás-káposztás szendvics
Uzsonnatáska
Hozzávaló:
1 db nagyobb alma
¼ kisebb fej fehérkáposzta
¼ citrom leve
4 szelet fehér kenyér
4 szelet sonka
Rama Harmónia


Az almát és a káposzttát a reszelő nagy lukú oldalán lereszeljük, majd egy keverőtálba téve megcsorgatjuk a reszeléket a citromlével, és az egészet alaposan összekeverjük.

A kenyérszeleteket megkenjük margarinnal, majd mindegyikre ráborítunk egy-egy szelet sonkát. Aztán két sonkás kenyeret megpúpozunk az almás-káposztás keverékkel, végül a maradék kenyér szeletekkel lezárjuk a szendvicset.

Csomagolás után másnap reggelig hűtőbe tesszük őket

Tojástekercses szendvics
Uzsonnatáska
Hozzávaló:
2 tojás
fél dl tejszín
1-1-1 kávéskanál apróra vágott petrezselyem, kakukkfű, rozmaring
2 szelet sonka, felcsíkozva
1 kisebb fehér baguette
Rama Harmónia
só és frissen őrölt bors
friss saláta levelek



Egy palacsintasütőbe kevés olajat öntünk és enyhén felmelegítjük. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, majd sózzuk és borsozzuk. Óvatosan beleöntjük a serpenyőbe és egész kis lángon addig sütjük, míg teljesen megszilárdul. Közben megrázzuk egyszer-kétszer, hogy ki tudjuk majd csúsztatni.

Ha a tojáslepény elkészült, kitesszük egy tányérra. Megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel és a csonka-csíkokkal, végül szorosan feltekerjük.

A baguette-et félbe vágjuk, vékonyan megkenjük a margarinnal, az alsó felére ráhelyezünk néhány friss saláta levelet, majd belhelyezzük a tojástekercset is.

A szendvicset félbe vágjuk, majd csomagolás után másnap reggelig a hűtőbe tesszük.
mannamari Creative Commons License 2006.11.13 0 0 3604
Ananászos pulykanyárs szójás mázzal
1-2-3
Hozzávaló:
4 szelet konzerv ananász
4 kisebb fej lilahagyma
2 db piros kaliforniai paprika
20 dkg pulykamellfilé
1 dl szójaszósz
5 cm-es gyömbér, megpucolva, lereszelve
1 evőkanál cukor
frissen őrölt bors



Az ananász-karikákat nagyobb darabokra vágjuk, a lilahagymát megtisztítjuk és felnegyedeljük, a kaliforniai paprikákat kimagozzuk és szintén nagyobb kockákra vágjuk, a pulykamellet pedig kb. 2x2 centis darabokra szeleteljük. Az előkészítés utolsó fázisaként előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Elkészítjük a mázat. Ehhez egy keverőtálba öntjük a a szójaszószt, hozzákanalazzuk a reszelt gyömbért, végül beleszórjuk a cukrot és némi frissen őrölt borsot.

Elővesszük a grill-pálcákat, és váltogatva fefűzzük rájuk a gyümölcs, zöldség és hús falatokat.

Ha már minden nyárt elkészült, előveszünk egy nagyobb tepsit és kibéleljük alufóliával. A közepére jó sok alufóliából készítünk egy masszív hurkát. Ebbe fogjuk beletűzni a nyársakat.

A pálcikákra húzott finomságokat megfürdetjük a mázban, és sorra belebökjük a fóliahurkába. A tepsit óvatosan a sütő legalsó részébe helyezzük, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben többször megkenjük a nyársakat a mázzal.

Csokis madeleine
Süssünk valami finomat!
Hozzávaló:
7,5 dkg margarin
5 dkg étcsokoládé, darabokra törve
7,5 dkg finomliszt
fél evőkanál cukrozatlan kakópor, teaszűrőn átszitálva
2 db tojás
7,5 dkg cukor

a tepsik előkészítéséhez olvasztott, langyos margarin
a tálaláshoz porcukor



A sütőt előmelegítjük 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és a madeleine-tepsik horpadásait kikenjük kevés olvasztott margarinnal. Betesszük a tepsiket a hűtőbe, hogy a margarin megdermedjen a horpadásokban, és haladunk tovább az előkészítéssel.

A margarint és a csokit gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk, majd félretesszük kihűlni. A lisztet és a kakóport összekeverjük, és magunk mellé készítjük.

Ezután megcsináljuk a tésztát. A tojásokat robotgéppel nagyon alaposan összehabosítjuk a cukorral, ami azt jelenti, hogy legalább 7-8 percig járatjuk a gépet, hogy sűrű és habos masszát kapjunk. Ha ez megvan, fakanállal apránként beleforgatjuk a kakós lisztet, majd a kihűlt, vajas csokit.

Az elkészült tészát kiadagoljuk a madeleine-tepsi horpadásaiba, és a sütiket 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, porcukorral megszórjuk őket.

Tészta fokhagymás petrezselyemmártással
Főzzünk egy jót!
Hozzávaló:
5 dkg vaj
2 fej fokhagyma
fél dl fehér bor
1 csokor petrezselyem
1 dl tejszín
fél csomag kagyló tészta
só és frissen őrölt bors
+1 csokor petrezselyem a díszítéshez



Első lépésként kifőzőm a tésztát.

A vajat megolvasztom egy serpenyőben. Amikor habosodni kezd, hozzáadom a megpucolt, gerezdekre szedett fokhagymát, és néha megkevergetve 10-15 perc alatt addig főzöm takaréklángon, amíg puha és aranybarna nem lesz. Ezután hozzáöntöm a bort, amit erős lángon elfőzök róla. Ha kész, a boros fokhagymát átkanalazom a turmixgépbe és a petrezselyemmel és a tejszín felével összepépesítem, majd sózom, borsozom.

Ezután a pürét visszaöntöm a serpenyőbe és takarék lángon újra megmelegítem. Kanalazok hozzá a tészta főzővizéből, majd hígítom annyi tejszínnel, hogy sűrű mártás állagú legyen. Ekkor feljebb tekerem a lángot és hagyom, hogy jól összeforrjon.

Végül jöhet bele a kifőtt tészta, végül megkoronázom az apróra vágott petrezselyemmel.

Datolyás-kesudiós csirkecomb
1-2-3

Borajánlat az ételhez: Bátaapáti Tramini

Hozzávaló:
10 szem magozott datolya
3 dl csirke alaplé vagy ugyanennyi, leveskockából készített alaplé
1 kisebb fej vöröshagyma
5 centis gyömbér
4 db csirke felsőcomb
olívaolaj
5 dkg kesudió
1 csilipaprika, kimagozva, felkarikázva
20 dkg boglyas metélt
1 csokor koriander zöld


A datolya szemeket nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát és a gyömbért megtisztítjuk, majd a hagymát felaprítjuk, a gyömbért pedig megreszeljük. A csirke felsőcombokat megborsozzuk.

Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd megpirítjuk a felsőcombokat. Mikor már mindegyik szépn megpirult, egy tányérra szedve félretesszük őket.

A visszamaradt zsíradékot kiegészítjük 2 evőkanálnyi olajra, majd megpirítjuk rajta a hagymát és a gyömbért. Néhány perc elteltével hozzáötjük az alaplevet is, végül visszakerülnek a serpenyőbe a félre tett combok is. A mártásba szórjuk a maradék alkotóelemeket is; azaz jöhet a datolya, a kesudió és a csilipaprika is.

Először az egészet felforraljuk, majd mérsékeljük a tüzet, és fedő alatt készre pároljuk a datolyás-kesudiós csirkét. Ezalatt kifőzzük a tésztát. Mikor a hús már puha, levesszük a fedőt és kicsit beforraljuk a szószt.

Az kifőtt tészta mellé tálaljuk a szósszal meglocsolt combokat, végül az egészet megszórjuk a durvára vágott koriander zölddel.

bárhogyleszugylesz Creative Commons License 2006.11.11 0 0 3603

Köszi, megcsináltam.

Gyors, nem rossz, de nem is a hamahama megismételni kategória !

Előzmény: vasszűz29 (3602)
vasszűz29 Creative Commons License 2006.11.10 0 0 3602
Fent van:

Körtés-kéksajtos csirke
Főzzünk egy jót!

Borajánlat az ételhez: Vayi Cuvée 2004 Tokaj


Hozzávaló:
1 csirkemellfilé
olívaolaj
só és frissen őrölt bors
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 db körte
fél citrom leve
1 evőkanál juharszirup
2-3 ág rozmaring
10 dkg kéksajt
0,5 dl fehérbor
A csirkemellet csíkokra vágom, majd sózom, borsozom és átforgatom a lisztben, hogy sütéskor a csíkok ne tapadjanak egymáshoz. Aztán meghámozom a körtéket, vékony gerezdekre vágom, majd meglocsolom mindegyiket pár csepp citromlével és ezeket is félre teszem.

A csirkecsíkokat kevés olajon aranybarnára pirítom, majd szűrőlapáttal kiszedem mindegyiket a serpenyőből és egy tányérra téve ismét félre teszem.

A vajat kevés olívaolajjal együtt megolvasztom a serpenyőben, majd hozzádobom a körtét és enyhe karamellizálódásig párolom-pirítom a szeleteket. Amikor ez kész, hozzáöntöm a bort és megvárom míg az alkohol teljesen elpárolog.

Ekkor a boros karamellizált körtéhez csurgatom a juharszirupot és visszateszem a húst is. Néhány keverés után jöhet az apróra vágott rozmaring is.

Az egészet kicsit összepárolom, végül a tálalás előtt a körtés csirkére rámorzsolom a kéksajtot is.
Előzmény: bárhogyleszugylesz (3601)
bárhogyleszugylesz Creative Commons License 2006.11.10 0 0 3601

A Stahl honlapján ott van a "Körtés-kéksajtos csirke" képe, de a recept nem olvasható.

Nincs meg valakinek?

Hétvégére ez a kívánalom a családban :(

Köszi

yaaffaa Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3600
köszönöm
Előzmény: chilii (3589)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3599
szerintem azért azt a konyharuhás játékot hagyd ki....
Előzmény: cickafark:) (3598)
cickafark:) Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3598
nagyon köszi :D
Előzmény: t3v3d3s (3596)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3597
hehe, most nézem, a két topik kölcsönösen egymásra hivatkozik :)
Előzmény: t3v3d3s (3596)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3596
ez a bögre dolog megint valami kampányfogás:

Gyors narancsos süti bögrében

Hozzávaló:
5 dkg puha margarin
15 dkg kristálycukor
2 tojás
2 evőkanál finomliszt
1/2 kávéskanál sütőpor
1 narancs reszelt héja
6 evőkanál friss narancslé, átszűrve
2 1/2 dl tej

Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazok-kilisztezek 4 db 2 dl-es hőálló kerámia bögrét.

A tojásokat szétválasztom, majd a fehérjét kemény habbá verem és egy kicsit félre teszem. Aztán a vajat ropotgéppel összehabosítom a cukorral, majd egyenként hozzádolgozom a tojások sárgáit. A lisztet összevegyítem a sütőporral és a robotgép folyamatos keverése mellett hozzáadagolom a cukros-tojássárgás keverékhez. Most jöhet bele a narancs reszelt héja, a narancslé és a tej. Amikor már minden együtt van, óvatosan a masszába forgatom a tojáshabot, végül a masszát szétosztom a bögrékben.

A bögréket beállítom egy kb. 20 x 30 centis tepsibe, aminek előtte az aljába belefektettem egy vékony konyharuhát. Így sütés közben a bögrék majd nem csúszkálnak, mert a konyharuha megakadályozza ezt. A bögrék köré annyi lobogva forró vizet öntök, hogy magasságuk feléig feljöjjön a vízszint. Ezután beteszem a bögrékkel teli tepsit a sütőbe, és a narancsos sütiket 20 perc alatt aranybarnára sütöm.

a testvértopikon találtam:
http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?id=19&forumid=8335
Előzmény: cickafark:) (3595)
cickafark:) Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3595
Sziasztok!
Visszaolvastam jó pár oldalt és nagyon jó recepteket találtam így utólag. Viszont, ami nagyon tetszett nekem a múlt vasárnapi adásban valamiféle bögrés-narancsos süti, annak a receptjét sehol nem találom. Sajnos a hivatalos oldalon sincs fent. Valaki tudna segíteni és bemásolni ide? Nagyon fontos lenne. :) Köszönöm előre is.
Üdv!
kutykurutty Creative Commons License 2006.11.08 0 0 3594
Ja, csak szegeny nagykislanyt sajnaltam, hogy mindent a kicsiknek kellett csinalni, mert hat neki mar nem kihivas :)
Előzmény: tündérlala (3592)
chilii Creative Commons License 2006.11.08 0 0 3593
ha valami jó azt meg kell dícsérni, csak sajna mostanság ez sokkal ritkábban fordul elő, mint korábban. én sosem tagadtam, hogy a Judit rozsos-diós kenyere indított el az otthoni kenyérsütés felé, amiért hálás is vagyok neki. sőt, a mustáros-fehérboros csirke meg az ördög csirke is repertoáron van nálunk, csak hát ezek még a régi szép időkből valók!
Előzmény: tündérlala (3592)
tündérlala Creative Commons License 2006.11.08 0 0 3592
Ó! Szabad ebben a topicban dicsérni is? Már azt hittem, de csak kritizálni meg pfujjolni lehet. :)))
Szóval akkor beírom én is, hogy ma véletlenül itthon voltam, és végre láttam a gyerekfőzős műsorát, és nagyon tetszett. Jó volt látni a csillogó gyerekszemeket, meg az aranyos kis ügyetlen kezeket, ahogy pl. az a kis vörös kisfiú próbálta feltörni a tojást. És amilyen büszkén feszített, amikor sikerült neki. :)
Tök jó ötlet a gyerekekkel főzés.
Előzmény: frt (3590)
frt Creative Commons License 2006.11.06 0 0 3591
köszi a segítséget, kissé bamba vagyok.
Előzmény: chilii (3589)
frt Creative Commons License 2006.11.06 0 0 3590

Nem, egyáltalán nem lett nehéz, nagyon finom volt. Mondom ezt úgy, hogy nagyon ócska otthon a sütőm, és a 40akárhány perces sütési idő helyett már 25 perc után kész volt a tészta.

Szerintem próbáld meg újra. Csók.

Előzmény: Kanbéka (3576)
chilii Creative Commons License 2006.11.06 0 0 3589
3548 hrsz :o)
Előzmény: yaaffaa (3585)
pdia Creative Commons License 2006.11.06 0 0 3588

Sziasztok!

 

Megcsináltam a nyújorkisajttortát, oszt jó lett. :-)

Nem volt (naná!) Hobbit's, ezért megcsináltam olasz háztartási kexel, meg egy kevés zabpehellyel. Na, ez hiba volt... :-) De a végeredmény teljesen jó! Finom, könnyű ugyanakkor laktatós is.

Az elkészítése borzasztó egyszerű, a végeredmény finom. Bár igaz, hogy nem egy hétköznapi csemege, a hozzávalók árát tekintve... :-(

yaaffaa Creative Commons License 2006.11.05 0 0 3587

ja...? kösz. 

:) 

Előzmény: t3v3d3s (3586)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.04 0 0 3586
"use the search, luke!" :)
Előzmény: yaaffaa (3585)
yaaffaa Creative Commons License 2006.11.03 0 0 3585
ennek a narancsosnak/citromosnak hol olvasható a receptje?
Előzmény: frt (3575)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.03 0 0 3584
látom, sikerült a lényeget meglátnod.
Előzmény: vikilány (3583)
vikilány Creative Commons License 2006.11.03 0 0 3583

A mexikói konyha elég sok tejfölt használ és azt nem mondanám egzotikusnak New Yorkban sem. Egy átlagos amerikai boltban szvsz legalább 4-5 gyártótól származó tejfölt lehet kapni.

Előzmény: Törölt nick (3582)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.03 0 0 3582
ja, van persze, ha a hűtőpult alján az egzotikus termékek között megtalálod. :-) nos, maradjunk annyiban, hogy a ny cheesecake NEM tejföllel készül...
Előzmény: t3v3d3s (3580)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!