Keresés

Részletes keresés

L.G.M Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1785
Hi! Sajna én mobilal böngészek és így halementem a képet akkor is töri ha nagyítóm!Szóval ha zöldes színűnek látod akkor lehet,de ami fontos a csáprágó,ha aránytalanul nagy akkor dajka pók!
Előzmény: fatumdoki (1783)
L.G.M Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1784
Szia! Nem hiszem hogy elpusztult rovart meg enne,nekem a madárpókjaim se eszik a húst ha csak nem elő egér! Hallottam én is ilyen sztorikat mint cérnára kel kötni és rángatni előtte és akkor megeszi,de szerintem ez h...ség! Nem idióta a pók és nem is dögevő. Viszont ha minden kötél szakad(az ritka lehet egy pók minden gond nélkül kibír egy-két hetet kaja nélkül)akkor bárhol találsz apró fekete hangyát vagy bármilyen hasonló méretű rovart azzal ettesd neki nem lehett gondja vele ő megszokta ellentétbe a madárpókkokal nem lesz baja tőle!
Előzmény: fatumdoki (1782)
fatumdoki Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1783
Én lementettem a képet és kinagyítottam. Szinte bitosnak tűnik, hogy ez egy dajakpók. Nyugi nem az a faj, amről LGM-el tárgyaltunk. Figyeld meg a testalakatát (hosszúkás potroh és hosszú első lábak) és legfőképp a színét valamint azt a kis hosszanti vonalat a potrohon. Valamelyik Chiracanthium faj lesz, de a pontosabb beazonosításhoz valóban jobb kép kellene.
Előzmény: annyi baj legyen (1777)
fatumdoki Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1782

Nagyjából tiszában vagyok vele, hogy milyen veszélyes dög ez a dajakpók. Viszont az, hogy ugrik új információ volt. Kösz. Elsősorban azért érdekel, mert tudomásom szerint elég szép kis lakóhálót sző magának. Van is itthon egy üres toronyterkó amiben pont elférne.

 

Az ugrópókot mindenképp ki fogom próbálni. Amikor olvastam a hangyatücskökről egyből leelsett a tnatusz. Viszont arra is gondoltam,hogy végesetben talán leölt kisméretű tücsökkel vagy más rovarral is lehetne etetni. Talán nekilát, ahogy a madárpókok is megeszik a húsdarabot.

Előzmény: L.G.M (1778)
L.G.M Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1781
Tényleg kész vagyok! Az ugropókoknak jobb díszállatboltokba kapsz hangytücsköt! Megéri nagyon érdekesen vadásznak,próbáld ki,szerintem az egyik legérdekesebb hazai pókok(na meg a karolpókok,magyar akmászpók és a búvárpók utóbbi kettő VÉDET,csak tartásért ne fogd be őket.)
Előzmény: fatumdoki (1775)
L.G.M Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1780
Bocsi kész vagyok cím:karlcsaba@gmail.com
Előzmény: L.G.M (1779)
L.G.M Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1779
Üdv! Első blikre házi zúgpók,de elég kicsi a kép,ha van róla jobb ted fel vagy küld át nekem emilbe a biztos azonosításért. Cím: karlcsaba@gmail.hu
Előzmény: annyi baj legyen (1777)
L.G.M Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1778
Hi! Nekem már volt móka,kacagás a dajkapókkal,saját hülyeségemből kaptam tőle egy elég komoly marást! Tenyészttem és ugye ennek a póknak a nősténye elpusztul mire felnőnek a picik a szövedékbe,ami viszont alig látszik át.Nos ezt az én nőstényem nem tudta vagy nem vette figyelembe! Mikor a kicsik kirajzotak,én kiakartam venni a nöstényt hogy formalinba tegyem de amien idióta voltam csak úgy szabad kézzel álltam neki,a következő pillanatba az én elpusztult állatom bele mart a mutató ujjamba! Következmény elég gáz volt: iszonyú fájdalom de nem ám a marás pillanatába hanem egy félóra múlva ami el sem múlt 2napig az ujjam nem mozgot egy hétig,plusz egy kis láz is bejátszot az első kétnap,és egy nehezen gyógyuló mély ronda seb(a két lyuk környékén szövetelhalás!)szóval csupa móka-kacagás! Persze a saját hibámból. Te ne kövesd el ha látsz valahol ilyen kis méregzsákot ne akard megfogni csak ha van nálad vastag bőr kesztyű,mert képes ugrani is és nem biztos hogy az üvegbe landol,ha meg pont rajtad: fent leírtak! Rossz esetben allergiás reakció(rögtön mentő!)ami nagyon para! Ui: ka9 a pók nem csíp hanem mar.
Előzmény: fatumdoki (1775)
annyi baj legyen Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1777




ez a kis jószág már három napja éjjel tizenegytől kezdve itt rohangál melletem a falon, kit tisztelhetek benne?
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1776
Na én azért madárpókot nem tartanék és azt se komálom, ha valamelyik megcsíp, meg nem is fogdosnám, de nem bántom a pókokat, mert azért aranyosak, meg hasznosak is, megeszik a csúnya szúnyogokat meg legyeket. Nekem a kaszáspók a kedvencem az idétlenül hosszú lábaival, mint valami nyegle kamasz.
Előzmény: fatumdoki (1775)
fatumdoki Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1775

Igen én se lennék kifjezetten szomorú, ha végre egyszer az életben szembekerülhetnék egy hunyópókkal. Látom ez nemrég valakinek sikerült, bár igaz hogy az ha nem tévedek egy hím példány volt. Amit még nagyon bírnék, az egy szép nagy nőtény mérges dajkapók lenne. Na az lenne ám az igazi móka és kacagás.

Viszont érdekes, hogy ugrópókokat is tartasz. Nekem ez még soha nem jutott eszembe, mivel túl kicsinek találtam őket, és el nem tudom képzelni, hogy mivel lehetne őket etetni.

Előzmény: L.G.M (1774)
L.G.M Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1774
Szia! Nyugi,nem csak te vagy ilyen! Nekem is van pár madárpókom,és jelenleg két itthoni pók is! Az egyik egy nöstény zúgpók éppen párra vár(sajna az előző kettőt meg ette) a másik valamilyen törpepók,de ő még nagyon pici úgyhogy pontosan nem tudom milyen lesz. Itt a tavasz így lassan majd össze szeretnék szedni egy pár ugropókot,őket még nem sikerült szaporítani.Amit még szeretnék az a zöld hunyópók,de vele nincs szerencsém eddig még nem akadtam rájuk! Ja és nemrég sajna elpusztúlt egy 3éve nálam elő csodáspók vedlési problémában :( pedig ő volt az egyik kedvencem.
Előzmény: fatumdoki (1773)
fatumdoki Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1773

Hát úgylátom mostanában mindenkit elkerülnek a rejtélyes eredetű, baljós kinézetű házipókok.

MIvel nem szereteném hogy ellaposodjon, lehaljon ez a kiváló topic feldobok két témát.

 

1. Nekem a madárpókjaim mellett akad egy két befőttesüveg is, amikben közönséges, a pincében, kertben fellehető fajokat tartok. Szerintem ezek sokkal izgalmasabb és látványosabb életet élnek mint a madárpókok, ezért is kedvelem az udvarban fellelhető fajokat jobban. Vajon más is tart otthon ilyen "kommersz" pókokat vagy ez csak az én külön ízlésficamom? Ha igen akkor milyen fajokat? Tart valaki igazi ritkaságokat?

 

2. Nálam ez az egész pókmánia úgy indult, hogy alsóban egyszer hazahoztam egy rosszjegyet. Bünteésből nem jöhettem ki a szobámból és egész nap tanulnom kellett. Egyszercsak, ahogy ültem a szobában a tankönyvvel, elmászott az asztalon egy pók. Ma már tudom, hogy egy Xsysticus karolópók volt. Fogtam egy üres kazettásdobozt és bleraktam. Az eredmény az lett, hogy tanulás helyett egész jól elvoltam azzal, hogy nézegettem a pókot, illeteve hogy mit csinál. Aztán másnap átkerült egy befőttesüvegbe és befogott legyekkel meg szúnyogokkal etettem. Hatalmas élmény volt látni ahogy vadászik. Később fogtam egy Pholcus állkaszáspókot is és ez így ment egész nyáron. Ősszel aztán elengedtem őket. A következő tavasztól már aztán volt mindenem aminek négynél több lába volt (környezetem nagy "örömére").

Hát nálam így kezdődött a (nem csak)pókmánia. Na most azért írtam le ezt az egészet, mert ki szeretném deríteni, hogy csak én vagyok ilyen ütődött vagy vannak mások is akik hasonló bajokkal küszködnek.

 

Remélem érdekesek a témák.

beluking Creative Commons License 2007.04.15 0 0 1772

Köszönöm.

Amúgy én csak ritkán nézek be, akkor is csak olvasok. A pókok mostanában elkerülnek, így a szakértőké/pókoké/pókszeretőké/pókfélőké a terep :-)

 

Előzmény: fatumdoki (1770)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1771

Elég sok pók volt abban az ablakban (kívül laktak), szóval nem biztos hogy amit mellette láttam, az a saját hálója volt. De nem éppen iparvárosban volt, és nem is közel.

Hehe a rejtélyes idegen.

Előzmény: L.G.M (1769)
fatumdoki Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1770

köszöntök mindenkit! nem tudom kinek jutott eszébe elindítani ezt a topicot, de nagy ötlet. a cím is hatalmas. gratuálok.

L.G.M Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1769
Lehet,főleg ha valami iparvárosban vagy ahoz közel láttad,ott előfordul fekete színváltozata egy-két alkalmazkodóbb fajnak(pl szürke petyesaraszol),de személy szerint én nem tudok róla hogy a kerekhálós pókok között volna idehaza fekete. A legsötéttebbeket Miskolcon láttam ott a koronás keresztespókok között sok egész sötétszürke de a rajzokatuk fehér maradt. Sötét barna esetleg a barlangi keresztespók,de az meg nem él nagyon ember közelében(mint a neve is mutatja barlang bejáratoknál szővi a hálóját),más ötletem nincs.
Előzmény: Törölt nick (1768)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1768
Hát a hálóra pontosan nem emlékszem, a sarokba szőtte, de azon belül mintha olyan küllős lett volna. Lehet hogy csak valami extra elhízott és valamiért különös színű tök mezei példány volt.
Előzmény: L.G.M (1767)
L.G.M Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1767
Erre én is kíváncsi volnék. Tényleg halvány lilla segédfogalmam sincs mi lehetett?! Kerek hálója volt vagy vitorla(mint a zúgpóknak)?
Előzmény: L.G.M (1765)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1766
Sajna az már több éve volt... csak élénken él emlékezetemben a különös példány, mert soha előtte és azóta se láttam hozzá foghatót.
Előzmény: L.G.M (1765)
L.G.M Creative Commons License 2007.04.07 0 0 1765
Hi! Ő egy fűzöld hunyópók hím.Szerencsés vagy én már elég rég keresem ezt a fajt,de sajna eddig el kerültem.Az a fekete pók a nagyi ablakában el se tudom képzelni mi lehettet?! Öt cm,és egyszínű fekete ráadásul hálóban? Passz! Esetleg ha mész a nagymamádhoz fényképezd le az sokat segítene.
Előzmény: Tzsike (1764)
Tzsike Creative Commons License 2007.03.31 0 0 1764
Pókosok segítségét kérném:Milyen faj látható a képen?
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.28 0 0 1763

És egyszer láttam a nagyinál még régen egy kb. 5 cm nagyságú pókot (lábakkal), hegyes csepp alakú, viszonylag nagy potroha volt, az kb 1,5 cm, a színe fényes fekete (szinte metálfelekete :)  És egy hálón tanyázott az ablak sarkában.

 

Ő vajon milyen fajta lehetett?

Előzmény: L.G.M (1762)
L.G.M Creative Commons License 2007.03.18 0 0 1762
Hi! Nagyon jó hogy végre találtam egy nem csak madárpókos fórumot! Amit a falon látsz fekete és ugrál az lehet több faj bikapók(nöstény),közönséges ugropók esetleg színészpók,kicsit több info kéne róla.Egy pár hozzászólásal feljebb említett csokibarna gömbölyű potrohú az valamilyen törpepók lehet talán fagyúpók ők a feketeözvegy rokonai(a hírhedt VIII-ker,európai feketeözvegye,pénzéhes vadállatbefogók szerint!) de teljesen ártalmatlanok a pontos meghatározáshoz jó minőségű kép kellene. Üdv!
Előzmény: chhaya (1760)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2007.03.08 0 0 1761

hm. olyasmit implikalsz, ami jelen esetben nem all fenn. (Ize.)

A Digg-en lattam a cikket, gondoltam, eleg szurrealis ahhoz, hogy megosszam veletek is. Ha mar ujjaszuletes, valoszinuleg vizilo vagy krokodil lennek szivesen. Hosszu elettartam, mindenfele ragadozo nelkul... es teljesen OK, ha seggbeharapod azokat, akik irritalnak. :D

Előzmény: Mad árka (1756)
chhaya Creative Commons License 2007.03.07 0 0 1760
az a kis fekete tömzsi szőrös, amelyik tud ugrani is, az melyik fajta?
felváltva rohangál a konyhában meg a szoba falán
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.07 0 0 1759
Már kész is, csak a tápláléklánc küönféle tagjai szeparálva vannak. :-)
Előzmény: Mad árka (1758)
Mad árka Creative Commons License 2007.03.07 0 0 1758
Konrad Lorenz írt valamelyik könyvében az önműködő akváriumról (vicces, hogy akkor mennyien lehülyézték érte, most meg ugyanazt akarják megcsinálni :) vagy inkább :-x), csinálhatnál Te is önműködő szobát, saját ökoszisztémával. ;-)
Előzmény: Törölt nick (1757)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.07 0 0 1757
Szobámban (az állatosban) tanyát vertek kicsi, kövér, sötétbarna pókok. Néha éjjel, ha felkapcsolom a villanyt, látok párat mászkálni a parkettán. A madaraim meg a békáim örülnek nekik.
Mad árka Creative Commons License 2007.03.07 0 0 1756
Mindig mondják, hogy a férfiak szívéhez a gyomrukon át vezet az út, most látva, hogy mennyire megfogott Téged ez a cikk, eltöprengtem, hogy tán árnyalni kéne ezt a képet. :) Amúgy ha valaha döntés elé kerülsz, minek a képében szüless újra, a sündisznó nőstényét se válaszd! Ott a hím - ha nem is a nemi szervét - de egy megkeményedő "dugaszt" hagy a nőstényben, ami persze egy idő után kipottyan, viszont a többi hímet a lényeges időben megakadályozza a párosodásban. Nem tudom, ebből mi az igazság, anno a Természetkalauz sorozatban olvastam. Ez volt mára az esti mese. ;)
Előzmény: Brutalis Harmonia (1755)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!