Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2024.04.20 -3 3 10657

Jah, úgy igen. Vova a mázlista sorsolásokat nem említette....:)

Előzmény: Bamberg58 (10656)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.20 -11 0 10656

A VB sorsolásra  gondoltam, az EB-n meg éppen csak lemaradtak.

Reklamáltak is, ott nem voltak rosszak, sőt.

Előzmény: RnD (10655)
RnD Creative Commons License 2024.04.20 -3 4 10655

A sorsolás alapból nem volt könnyű, amiért mégis az lett 1) a svédek egymás után két komoly meccset játszottak, mi csak egyet 2) a svédek a második meccsen már tudták hogy nem feltétlenül kell győzni a továbbjutáshoz és 3) a japán csapat felkészítése nem sikerült, jóval gyengébbek voltak a kvalin mint decemberben a vb-n.

Előzmény: Bamberg58 (10654)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.20 -11 0 10654

de a román válogatott még sincs sehol....

 

Oké, de azért legyünk igazságosak, azt a sorsolást amit mi kaptunk, valószínűleg ők is kihasználják.

Akkor meg ők mondják amit te?

Lehet Vova orosz ajkú, de a magyarok Istene mégis vele van!;-))

Előzmény: RnD (10650)
ducikenyér Creative Commons License 2024.04.20 -1 0 10653

Emlékszem, hogy a horvátok ellen az első félidőben annyira gyáván játszottak a középső emberek, hogy Lukács megunta és ő kezdett el egy-egyezni középen.

Előzmény: RnD (10652)
RnD Creative Commons License 2024.04.20 -3 5 10652

"...Golovin mondta, a kezdet kezdetén csináltak egy tesztet, amiből kiderült, hogy 35 emberből csak öt vállalja a felelősséget a pályán. Véleménye szerint ha ezt most megismételnék, akkor 19-ből 15 játékos biztosan jó eredménnyel zárna. Ez azt jelenti, hogy amikor kritikus helyzetbe kerül valaki a pályán, nem tolja vissza a labdát másnak, hanem ő vállalja, mert nincs benne félelemérzet a szakmai stáb irányából és a csapattársak felől sem.

 

„Biztos vagyok benne, hogy ennek is köszönhető, hogy a svédek elleni mérkőzés ilyen jól sikerült..."

 

Ez érdekes: ezek szerint ez a változás az utolsó három hónapban történhetett, mert a decemberi vb fontos meccsein nyoma sem volt ennek a magabiztosságnak. Az utolsó, horvátok elleni meccsen a legkevésbé, amikor több mint ötven percig a horvátok vezettek, gyakran négy-öt góllal és ha az ellenfél szövetségi kapitánya nem meccseli el magát, ki tudja h vissza tudunk-e jönni a meccsbe.

 

Így nézve ez inkább két és fél év stagnálás, majd három hónap alatt hirtelen összeállt a csapat.... Ha ez így történt, ez akkor sem Vovát dicséri, inkább a megváltozott külső körülményekre hívja fel a figyelmet (=az olimpia különlegesen motiváló hatása, a hazai pálya, a jóindulatú játékvezetés, a svédek a japán meccs után fáradtabbak és kevésbé motiváltak voltak mint mi....)  

 

Hozzáteszem, Vova itt még azt sem mondja h ez a teszt most sokkal jobb eredménnyel záródott (igazából az lenne érdekes h az olimpiai kvali előtt milyen eredménye lett volna....) Vova feltételes módban fogalmaz, ha a tesztet megismételnék biztos ez lenne... Szóval még ez sem tény, inkább csak ötletelés.                                                              

RnD Creative Commons License 2024.04.20 -4 6 10651

"Kicsit korai még a pezsgőbontás."

 

Igazad van, de Vova szempontjából mégis most jött el az ideje.... Ki tudja h lesz-e még egy ilyen alkalom amikor dicsérheti magát.

Előzmény: Trombozis4 (10647)
RnD Creative Commons License 2024.04.20 -4 4 10650

Egy vagy két bajnokság színvonala jobb csak a magyar NBI-nél. A norvég, a német, a francia etc. bajnokságban a mérkőzések színvonala gyengébb, a román bajnokságé sokkal jobb de a román válogatott még sincs sehol.... Illetve három-négy éve a hazai felnőtt NBI számított top-bajnokságnak, mégsem lett jobb ettől a magyar kézilabda.

 

Ergo korántsem ilyen egyirányú ez az összefüggés.

Előzmény: fulees (10649)
fulees Creative Commons License 2024.04.20 -4 1 10649

A riport legfontosabb mondatai ezek (szerintem):

 

"A magyar bajnokságban sajnos nem lehet fejlődni. Tudom, hogy itt is küzdelmes mérkőzések vannak, de teljesen más a ritmus, minden más.”

 

Ez a rákfenéje a mi kézilabdánknak (férfi és női vonalon, egyaránt). Ennek a problémának a sürgős orvoslására lenne égető szükség, mert a magyar játékosok technikai tudása a világelitben van, de mentalitásuk és a fizikumuk (legalábbis az átlagnak) nem, és ennek a korrigálására kellene egy programot (akár szövetségi szinten is) kitalálni. Akár úgy is, hogy a nagy állami pénzeket kivonom a sportágból és csak célirányosan és teljesítmény alapon kompenzálok. Ne elégedjünk már meg a langyos szarral, mert hosszútávon sehová sem vezet!!

Előzmény: Tonio 2.0 (10646)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.20 -11 0 10648

Borsos is arról beszél, amellett hogy jól fel volt készítve a csapat, de a körülmények is erősen a kezünkre játszottak.

Egyelőre ez a torna nem cáfolta a Golovinról kialakult képet, hogy mekkora kókler, csak az olimpián dől el, hogy tartós e a fejlődés?

Trombozis4 Creative Commons License 2024.04.20 -1 0 10647

Valóban jó volt a válogatott az olimpiai selejtezőn, de azért azt ne felejtsük, hogy korábbi világversenyeken meg nem. Már az is óriási szó, hogy egyáltalán szerepelhetett a válogatott a selejtezőn. A svédek elleni siker bravúr volt, de a japánok ellen hazai pályán a győzelem elvárás. Vova részéről most van egy kis önfényezés, de azért jó lenne látni, hogy a válogatott stabilan a 8-közé jut EB-ken és VB-ken. Az lenne némi előrelépés, ami egyelőre nem történt meg. Kicsit korai még a pezsgőbontás.

Előzmény: Tonio 2.0 (10646)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.04.20 0 0 10646
objektív3 Creative Commons License 2024.04.19 -4 0 10645

"Ahogy látom te nagyjából eldöntöd ki a jó és rossz védő, aztán ehhez ragaszkodsz minden meccsen."

Nem nagyjából, és nem eldöntöm, hanem egy idő után felismerem, ki a jó és rossz védő.
Nem ragaszkodom, minden meccs más, igyekszem korrekten értékelni, nem hibátlanul, nem úgy ahogy neked tetszik, de tisztességesen. Még a feltételezésed is sértő.


Egyébként pedig az egyéni védőteljesítményben messze nincs olyan nagy és gyakori hullámzás, mint támadásban, és mint azt gondolod. 

Előzmény: hatosfalat (10644)
hatosfalat Creative Commons License 2024.04.19 0 3 10644

Attól, hogy valaki jó védő az messze nem jelenti azt, hogy ne lehetne igen rossz meccse és ez fordítva is igaz. Meg egy jó és rossz védőnek is többször van közepes meccse, a milyenséget inkább az dönti el melyik irányban van több.

Ahogy látom te nagyjából eldöntöd ki a jó és rossz védő, aztán ehhez ragaszkodsz minden meccsen. 

 

Papp Niki nem tudom nekem kedves játékos-e, de a svédek ellen most Debrecenben nálam gyenge volt, pld. a horvátok ellen meg jó. És meg Vámosnak vagy Edwige-nek is tudok olyan meccsét mondani, ahol nem ment nekik hátul, pedig mindkettőt igen jó védőnek tartom. És minden esetben ugyanúgy néztem a jó és rossz megmozdulásaikat.

Előzmény: objektív3 (10641)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.04.19 0 0 10643

Akár lehetne, bár én ilyen tornára nem emlékszem, hogy valaki valakivel NEM játszott. Esetleg ha elődöntő-döntő rendszerű a torna, de azt meg nem tudjuk előre, ki jut be a döntőbe.

Persze lehet, hogy direkt kikapunk, ha mondjuk a spanyolok jutnak be.

 

Igaziból minden ilyen téma kapcsán visszajutunk oda, hogy szeretett sportágunkat aránylag kevés helyen veszik komolyan, így + az egyéb tényezők miatt a szóba jöhető ellenfelek száma meglehetősen alacsony.

Fociban például nehezen képzelhető el ilyen probléma, hogy egy nagy verseny előtt nincs kivel felkészülési meccseket játszani...

Előzmény: szabopalesz (10636)
RnD Creative Commons License 2024.04.19 -3 6 10642

"Amúgy a hibák száma sem jön ki nekem, érdekes módon valahogy nálad jóval több, kivétel ha neked kedves játékos van....."

 

Az ilyen stat-nál 'Objektív' esetében a kettős mérce alap.

 

Egyik kedves megjegyzése - neki nem tetsző játékosok esetében - hogy 'X' akkor lőtte a gólokat amikor már megnyertük a meccset, sok góllal mentünk, az ellenfél nem védekezett komolyan ezért 'X' góljai ilyenkor már nem sokat számítanak.

 

Klivinyi Kinga JPN ellen négy gólt lőtt és egy asszisztot adott. Igen ám, de az első gólt is már kilencgólos előnyünknél, a 42. percben (ezzel lett 24-14) A másik hármat meg az utolsó négy percben amikor a meccs már régen eldőlt. 'Objektív' logikája szerint ezek könnyű gólok voltak, ergo ezek Klivinyi válogatottbeli játékának megítélésénél nem sokat számítanak.....

 

Mondaná ezt ha nem Klivinyiről volna szó. Így persze hallgat.

 

(Megjegyzem ez az ő véleménye, nem az enyém. Én ezeket a gólokat is komolyan veszem.)

Előzmény: hatosfalat (10626)
objektív3 Creative Commons License 2024.04.19 -3 0 10641

Általánosságban utaltam a hivatalos statra, mert a védekezésből tényleg keveset mutat.

 

A 10 faultos példád erős túlzás, ami sem rám, sem a módszeremre nem jellemző.

Zizivel kapcsolatban már írtam, hogy én mást gondolok a hibákról, és máshogy gondolkozom a védekezésről, ezért van az, hogy nálam az jön ki, hogy Zizi jó védő, Papp meg rossz, nálad meg fordítva (tudom, csak a Metz ellen...).

Nem csak Pásztornál és nem csak labdaszerzésnél mérlegelek.

Ami valamennyire szubjektív, de nem hiszem, hogy elfogultabb lennék bárki másnál, mert nem vagyok sem klubfanatikus, sem életkor-mániás...

 

"kivétel ha neked kedves játékos van" - erre szokták mondani, hogy mindenki magából indul ki...

Előzmény: hatosfalat (10626)
RnD Creative Commons License 2024.04.19 -2 3 10640

"A javaslatom változatlanul Németország és Szlovénia, de ha ez nem jönne össze, szóba jöhetnek az olimpiáról lemaradó európai válogatottak, pl cseh, lengyel, szerb, montenegrói, horvát (bár nem tudom, ők akarnak -e velünk készülni, miután mi ütöttük el őket az olimpiára jutás esélyétől)...."

 

Szlovénia jó ötlet.... A németek szerintem hazai pályán túl jók lennének.

 

Az olimpiáról lemaradó válogatottakkal meg az a probléma h június-júliusban ezekben az országokban nyári szünet lesz vagy éppen kezdik az alapozást, nem hiszem h a mi kedvünkért összehívnák ezeket a válogatottakat.

 

 

Előzmény: Tonio 2.0 (10631)
RnD Creative Commons License 2024.04.19 -2 2 10639

"...Zácsik esetén te mondod, hogy 6-8 hónap elég a rehabra. Ha ez igaz, illetve valós, hogy már a csapattal edz akkor májusban már játszhat 4-5 meccset..."

 

Ki mondta azt h Zácsik a csapattal edz....? Én aztán nem.

 

Zácsik a csapattal volt, szerintem amíg a többiek edzettek addig ő rehabolt. Oldalt a pálya mellett egy szobabiciklin (például)... Ez jóval valószínűbb.

 

Másrészt a hat hónapos rehab tíz éve volt szokásban. Ma már jó esetben is - amire Edwige a példa - nyolc hónap után lehetnének meccsek és utána két hónap lenne a formába hozás. Ez Zácsik esetében június eleje, mármint akkor kezdhetné a meccseket de akkor éppen nyári szünet lesz mindenkinek. Így aztán két-három meccs maradna neki az olimpiai felkészülés hónapjának vége felé, ami nem túl sok.

 

Szóval a helyzet korántsem olyan rózsás.....

Előzmény: tomzz (10628)
RnD Creative Commons License 2024.04.19 -5 6 10638

"Juhász esetén az, hogy volt 2 jó meccse 0 nemzetközi ismertséggel semmit sem jelent. Nem ismerték, nem készültek rá, akkor ott sült a keze, ennyi. A többi meccsén azért kevésbé tudott hozzátenni...."

 

Simon Petrának az h volt két-három jó meccse 0 nemzetközi ismertséggel érdekes módon mégis jelentett valamit. Bár Simon Petrát sem ismerték, nem készültek rá, akkor ott sült a keze, ennyi.....

 

Ismerős, nem....? Teljesen ugyanaz a helyzet. Azzal a különbséggel h Simon Petra utána sokkal több lehetőséget kapott mint Gréta. Így könnyebben tudott bizonyítani.

 

Másrészt többen vannak újoncok, akiknek a válogatottban egyetlen jó meccse sem volt, ugyanilyen 0 nemzetközi ismertséggel, nem ismerték őket, nem készültek rá aztán mégsem bizonyítottak.... Gréta viszont igen, ami azért mégis fontos különbség, nem....?

 

Szóval te itt kettős mércét használsz, méghozzá elég durva kettős mércét.

Előzmény: tomzz (10628)
tomzz Creative Commons License 2024.04.19 0 0 10637

Szerintem muszáj lesz megalkudni és csoportellenféllel is játszani, pláne ha nem nagyon akarunk utazni. A skandik nem fogna idejönni, így a másik csoportból maradnak a németek, szlovének, Korea. Ezt összehozni, hogy mindenki csak jöjjön szinte lehetetlen. Tartok tőle, hogy a románokon kívül a többi nem kijutó nem nagyon tart nyári válogatott összetartást. Általában se pénz se akarat nincs a női kézilabda válogatottra.

 

Egy spanyol, szlovén, német torna talán összejöhet, akár úgy is hogy a csoportellenfelek egymással nem játszanak, így 2-2 meccs lenne. A brazilok és Korea gondolom az akklimatizáció miatt korábban itt lesz Európában, őket is meg lehetne fűzni 1-1 meccsre.

 

Ha helyszínen össze is hozunk egy meccset valakivel előtte kéne 3-4-t játszani. Most van idő gyakorolni, új dolgokat tanulni, de ezt azért jó lenne az olimpia előtt meccsen is tesztelni.

szabopalesz Creative Commons License 2024.04.19 -1 1 10636

Pl. hozzunk össze egy német, szlovén, spanyol, magyar tornát.

 

Játszunk 2-t a németekkel, 1-et a szlovénokkal mi, a spanyolok meg fordítva.

Előzmény: szabopalesz (10635)
szabopalesz Creative Commons License 2024.04.19 0 1 10635

Ez simán megoldható 4 csapattal úgy, hogy 2-2 jön azonos csoportból, ők nem játszanak egymással, hanem megállapodás szerint az egyik másik csoportossal 2-t játszik mindenki.

 

 

Előzmény: Tonio 2.0 (10634)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.04.19 0 0 10634

Igen. Mi például - gondolom - szívesen játszanánk a németekkel és a szlovénokkal (de ők meg egymással aligha), és a németek meg szívesebben játszanának a mi csoportunkban másokkal (is), akikkel meg mi nem akarunk játszani. :)

 

Ezen kívül messzi utazásnak (pl északra) sok értelmét nem látnám. Mindegy, csak kilogisztikázzák úgy, hogy jó ellenfelek ellen tudjunk készülni.

 

(Azt hiszem, a  legutóbbi olimpián a brazilok elleni vereség után elhatározta az MKSZ, hogy ilyen többet nem lesz, hogy olyannal készülünk, aki csoportellenfél. Persze ez elvileg mindkét félnek ugyanannyira előny/hátrány, de mi ezekből általában nem szoktunk jól kijönni.)

 

Előzmény: schanc (10633)
schanc Creative Commons License 2024.04.19 0 1 10633

Ezekkel a tornákkal az lesz a gond, hogy ha mindenki olyan csapattal akarna csak játszani, akivel nincs egy csoportban az olimpián, akkor max. két olimpiai szereplő lehet ott :) Aztán vagy sikerül nem olimpiai résztvevőket is lekötni, vagy nem.

Nem véletlen, hogy Tokió előtt mi is csak szóló meccseket játszottunk a brazilokkal meg Montenegróval.

Előzmény: Tonio 2.0 (10631)
birka_zoli Creative Commons License 2024.04.19 0 1 10632

Nyáron a nem olimpiázók nyaralnak, vagy épp elkezdik a klubbokban a mozgást, szóval a ki nem jutók nem fognak válogatottként megjelenni, marad ez a 11 csapat kábé, max a magyar up válogatottak, és akár serdülő fiúkkal.

Tényleg, a felnőtt női szintnek a fiú u14, u16 felel meg? Vagy ilyet nem szokás?

Előzmény: Tonio 2.0 (10631)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.04.19 0 1 10631

Egyelőre nincs ellenfelünk az olimpiai felkészülésre (vagy még nem hivatalos).

 

Vova elmondása szerint eredetileg a franciákkal akartunk játszani a megnyitó előtt... Végül is ez megvalósul, csak már tétre.

Ambros Martin szívesen játszott volna velünk, de mivel egy csoportba kerültünk a spanyolokkal, ez is elmarad. Szó volt róla, hogy jönnek a románok, de az utolsó pillanatban lemondták (így bízz a románban - a szerk), aztán mehettünk volna egy tornára, de kiderült, hogy ott lesznek a brazilok is, így inkább nem megyünk...

Eredetileg úgy terveztük, hogy a hajráig itthon készültünk, de valószínűleg külföldre kell menni egy tornára, mert itthon nem jönne össze minőségi mezőny (legalábbis így vettem ki Vova szavaiból).

Elég szűk az elit, ez nehézség. Agyonveretni magunkat a messzi északon sok értelme nincs, de megverni egy gyenge csapatot 15 góllal, ez sem szolgálná a felkészülést.

 

A javaslatom változatlanul Németország és Szlovénia, de ha ez nem jönne össze, szóba jöhetnek az olimpiáról lemaradó európai válogatottak, pl cseh, lengyel, szerb, montenegrói, horvát (bár nem tudom, ők akarnak -e velünk készülni, miután mi ütöttük el őket az olimpiára jutás esélyétől).

Trombozis4 Creative Commons License 2024.04.19 -2 3 10630

A szövetségi kapitány egyik kulcsfeladata, hogy beépítsen két átlövőt a válogatottba Klujber és Kuczora mögé. Lehetőleg olyanokat, akik el tudják vinni, ha úgy adódik a hármas posztot, de legalábbis nem szorulnak cserére védekezésben. A következő olimpiai ciklus Albek mellett kellene, hogy szóljon, mert ideális korba lép (remélhetőleg előre fog tudni lépni a kombinatív játékban). Papp Niki is ott lesz, de támadásban Annában szerintem nagyobb a kiaknázatlan potenciál. A másik átlövő posztra több jelentkező is akad (Háfra, Juhász, Csíkos, Ogonovszky). Ha a fentiek megvalósulnak, akkor egy erős női válogatottunk lesz. Beálló poszton Juhász Kata hozhat némi változást mondjuk Bordás helyett, de ez a váltás valószínűleg nem a közeljövőben fog lezajlani.

Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.19 -11 0 10629

Planéta védekezésben nem jobb/nem rosszabb mint Kiss Niki, elöl viszont sokkal több hasznunk lenne belőle, akár még beállóban is.

 

 


Ebben is egyetértünk, meg Csíkos Lucában is, plusz Vova kirúgásában!

A végén még haverok leszünk?;-))

Előzmény: RnD (10623)
tomzz Creative Commons License 2024.04.19 0 3 10628

Juhász esetén az, hogy volt 2 jó meccse (abból az egyik felkészülési), 0 nemzetközi ismertséggel semmit sem jelent. Nem ismerték, nem készültek rá, akkor ott sült a keze, ennyi. A többi meccsén azért kevésbé tudott hozzátenni. Így szerintem érthető, hogy Vova inkább a többirányítós játékot preferálta helyette. Ha lesz egy teljes év -olimpiai kijutási kényszer nélkül- és ezalatt 8-10 meccsen kap Juhász 15-20 perceket utána lehet reálisan elgondolkodni, hogy téthelyzetben is megnézzük. Plusz nem ártana neki jópár EL meccs sem mindeközben.

 

Zácsik esetén te mondod, hogy 6-8 hónap elég a rehabra. Ha ez igaz, illetve valós, hogy már a csapattal edz akkor májusban már játszhat 4-5 meccset, ami a válogatott felkészülés további 4-5 meccsével elég kell, hogy legyen arra, hogy a stáb lássa érdemes-e kivinni vagy sem. Valószínűleg nem lesz csúcsformában, de még mindig többet érhet 15-20 percre mint a Kácsor/Háfra/Juhász trió.  

Előzmény: RnD (10612)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!