Keresés

Részletes keresés

Képvilágosító Creative Commons License 2022.03.20 -1 14 55

Elég vacak vakus JPG-k.

A 3+1 fájllal  remekül dokumentáltad - sokadszorra -, hogy mennyire nem vagy ura a fotótechnikának.

A modell fotókörnyezetét már szóba se hozom...

 

 

Előzmény: Rolexfan (53)
1 Belvárosi lány Creative Commons License 2022.03.20 -2 17 54

Nálad valóban  nagy a baj. Olvasni sem tudsz tata. Ez  itt beszélgetős topim, de te beleszemetelsz a hadnemondjammintmi a mivel. Nem tudtam hogy a sulit is csak kivonatosan végezted ezért vannak értelmezési problémáid. A képemről meg csak annyit, hogy ha pl ha a fotónak nevezett gányolmányod megosztod más oldalon más név alatt, akkor onnantol az itt feltöltött képeid mind csak hazugság?? Van mivel gondolkoznod, vagy ott fejben csak simán el vagy szivacsosodva? Ezzel a tendenciával extra zubanásban hamarosan egysejtű leszel. Hajrá pajtás! Egyre jobban kiismerjük "kedves" személyiséged mozgató rugóit. Ha igyekszel, kinőheted a petricsészét. A képet meg vetesd szerintem ki innen a BESZÉLGETŐS topikból, míg más nem törölteti. 

Előzmény: Rolexfan (53)
1 Belvárosi lány Creative Commons License 2022.03.20 -3 13 52

Nagyon tévedsz vén mások házastársára vadászó szatír. Olvass vissza figyelmesebben az aktuális topikban. Nem nekem kellene koccolnom bubuka drága kicsiny tapogatóhal. 

Előzmény: Rolexfan (50)


SenkiSemmi Creative Commons License 2022.03.20 -2 15 51

Van egy kis gond: A képeid nem jók. Rossz értelemben vett amatőr képek, rengeteg hibával, és csúcsra van járatva az igénytelenség, a hanyagság. Vajon ha megmutatnád a képeidet egy fotózással foglalkozó Facebook csoportban, milyen véleményeket kapnál? Bármennyire szeretném, nem tudom pozitívan értékelni a képeidet. És ez független a hölgyektől. Mindenki azt tudja megmutatni a képei által, ami jelen van benne. Esetedben a sötétség. Bár szeretnéd azt hinni, jók a képeid, tévedésben vagy. Nettó arrogancia és nagyképűség részedről kijelenteni azt, hogy a képeidet azért támadják, azért értékelik negatívan az emberek, mert annyira jók lennének. Nem így van. Még a meztelen nők sem mentik meg a képeidet. Ez van akkor, amikor valaki azt hiszi ért valamihez, ám világosan látható még egy laikus számára is, hogy hiányzik a legfontosabb dolog a képet készítő emberből: a tudás és az alázat. Nincs bennem irigység a képeid kapcsán, mert a béka segge alatt vagy tudás, kreativitás és minőség szempontjából is.

Egy jó képre élmény ránézni, ad valami pluszt a nézőknek, érzések, hangulatok, gondolatok formájában, viszont ez a te képeid esetében nem valósul meg. Minden képed hűen tükrözi, miért nem elég az exponálógomb lenyomásának a tudománya, hiába a digitális technika. Ahhoz, hogy jó képet tudj készíteni, meg kellene tanulnod látni, mert vak vagy. Nem látod a hiányosságaidat, a korlátaidat.

Én fordítva gondolom: Ha valami jó, azt pozitívan értékelem, viszont ha valami rossz, azt szóvá teszem. Ha például egy étteremben finom kaját kapok, és a kiszolgálás is kifogástalan, akkor mi okom lenne rosszat mondani arról az étteremről? Viszont ha bunkó velem a felszolgáló és a kaja sem ízletes, hideg, akkor azt miért ne tegyem szóvá? Ha megfigyeled, a rossz dolgok sokkal több figyelmet kapnak, mint a jók, teljesen mindegy, miről van szó.

Van egy javaslatom:

Mutasd meg a képeidet profi, hivatásos fotósoknak: Welczenbach Tamásnak, Schram Andrásnak, Tóth Balázsnak, Csendes Péternek, Csigó Gergelynek, Győrfi-Bátori Péternek, Mónos Gábornak, Jancsó Gergelynek, Budai Peturnak, és kérd meg őket, alkossanak véleményt a képeidről a nyilvánosság előtt. Bárkit választhatsz a felsorolt fotósok közül. Bevállalod?

Előzmény: Rolexfan (47)
Rolexfan Creative Commons License 2022.03.20 -19 1 50

Lebuktál a letöltött fotóddal, nő se voltál soha, úgyhogy  szerintem tünj el...

Előzmény: 1 Belvárosi lány (49)
1 Belvárosi lány Creative Commons License 2022.03.20 -3 14 49

Miért pont a feleségéről tegyen be képet?? Te sok esetben arra hi atkozol, ami neked nincs. Nincs feleséged!! Neked mások felesége nem más csak préda! Bosszú, hogy neked nincs!! Miért ez a hivatkozásod a kommented alap kiinduló pontja? Ahh ja vagy úgy. Gondolhattam volna a kommentjeid alapján. Mindig is a mások feleségére izgultál. "Lerabolni" mások feleségét, ezzel diadalittas extázisba táncoltad magad mutogatva, kitéve a kirakatba, hogy ezis-azis kipipálva a gyalázat erkölcstelen oltárán... csak zsákutcába futott, léprecsalt elsavanyodott könnyűpréda háziasszonyok kerültek a listára, vagy fizetett örömlányok akiknek nem voltál más csak kis ócska balek aki képes fizetni azon dolgokért, ami másnak, más FÉRFIAKNAK a puszta lehengerő megjelenésével, belbecsével minket Nőket bizseregve vesznek le a lábunkról... Ahol a múzeumi földszinti lakás ablakait nem kell pincevilágítással dohos barlanghangulatúvá tenni. Nem véletlen nem lett Feleséged, és szerencsére nem tudtál "magotvetni". Hogy is mondták a szajhák? Az a férfi az, akinek csak a pénze kell ha már kifizette a szolgáltatást, mert mint ember nem kellene soha, mivel másban,... Nulla.

Előzmény: Rolexfan (47)
Rolexfan Creative Commons License 2022.03.20 -19 1 48

Az egész habzószájas vauzásban az a gyanus, hogy ha ennyien ugatnak meg valamit az jó. Különben senki nem törődne vele.

Rolexfan Creative Commons License 2022.03.20 -19 1 47

Mindenkinek más tetszik. Nekem lehet, hogy nem tetszene a te felséged. Tegyél be róla fotót, aztán megugatjuk, mint te az én képeimet!

Előzmény: Képvilágosító (46)
Képvilágosító Creative Commons License 2022.03.18 -2 11 46

Óriási tévedésben vagy !

 

A képzőművészet lényege, hogy a szemlélőben (!)  váltson ki gondolatokat, érzelmeket, .....  

 

Te még egy elefántcsontoronyba se tudsz bejutni a primitív JPG fájljaiddal....

 

 

 

Előzmény: Rolexfan (39)
SenkiSemmi Creative Commons License 2022.01.31 -3 14 45

Megfontolom a kérésedet, de ahhoz, hogy kapj valamit, adnod kell valamit, tudod, kölcsönösség. :)

Látom, nem érted az iróniát... :) Szóval, akkor te dokumentarista fotósnak tartod magad? A dokumentarista fotósok nem tolakodnak be a képekbe, ahogy te teszed. Pusztán a nyers, brutális, őszinte valóságot fotózzák, mindenféle beállítás nélkül, megragadják a pillanat esszenciáját, lényegét. Ott vannak a helyszínen, mint megfigyelők, szemlélők, ám sosem avatkoznak be a történésekbe, sosem jelennek meg a képeken, csupán objektív kívülállóként igyekeznek megörökíteni az eseményeket. És bizony itt is van átfedés az életképekkel. A dokumentaristák nem teremtenek hamis világot, illúziókat, a képeikben az őszinteség fejeződik ki, ami lehet figyelemfelhívás, vagy éppen társadalomkritika.

A véleménynyilvánításhoz és szólásszabadsághoz való jogomat gyakorlom. Ez alkotmányos jog, nem veheted el az emberektől. És ez még mindig nyilvános felület, ahogy neked jogod van itt publikálni, úgy nekem jogom van a véleményem kinyilvánításához, észrevételeket tehetek, vagy éppen kritikát fogalmazhatok meg, még akkor is, ha ez nem feltétlenül tetszik mindenkinek.

Ajánlok egy alkut:

Eltűnsz a fórumról az igénytelen képeiddel együtt, és én is távozom innen. Mindenki jól jár.

Előzmény: Rolexfan (44)
Rolexfan Creative Commons License 2022.01.28 -21 2 44

"... és máris kinevezted magad menő fotósnak..."

 

Sohasem nevezem magam menő fotósnak. A fotózás csak a dokumentálás szintjén érdekelt. Viszont megkérnélek, hogy NE foglalkozz az én fotóimmal és a személyemmel. Úgy is mondhatnám, hogy szállj le rólam!

Előzmény: SenkiSemmi (43)
SenkiSemmi Creative Commons License 2022.01.28 -3 16 43

Ebben azért van nem kevés szándékos félremagyarázás. Mint korábban is írtam, az erotika meghatározás egy gyűjtő fogalom, és mint ilyen, nagyon széles spektrumon lehet mozogni az erotikus képek elkészítése során. Nincs éles határvonal egy hétköznapi portré és egy erotikus ábrázolás között, sokszor kifejezetten fedik egymást.

Amiről te beszélsz, az az erotikus fotózáson belül a pornó kategória. Ott valóban lényeg, hogy például a férfi modell szerszáma álljon, miközben a női modell magába fogadja. Ez semmi más, mint az aktus szolgai ábrázolása. Ami bármilyen valósnak hat, pusztán imitáció, érzelmek, és igazi kapcsolódás nélkül.

Viszont az erotikának rengeteg finom ábrázolása, árnyalata és megjelenítése létezik, ami nem feltétlenül jelenti a meztelenséget. Például egy nő férfi ingben, amit éppen begombol, vagy egy nő pizsamában, egy fiatal nő éppen visszaigazítja a nyári ruhája pántját, miközben a kamerába mosolyog. Az erotika lényege, hogy a képen szereplő személy, vagy személyek vágy keltően, kívánatosan legyenek megjelenítve. Még pornó képek esetében is. Viszont te erre nem vagy képes. Nem egyszer éreztem azt a képeid kapcsán, hogy olyanok, mintha egy erőszaktevő szemén keresztül látnám a nőket. Áldozatként.

Amikor ember ábrázolásról van szó, legyen az egy portré, vagy erotikus tartalommal bíró kép, nem csak és kizárólag a nőket lehet fotózni, hanem a férfiakat is, elvégre a nők is szeretik a kívánatos férfiakat megnézni. Az ízléses képek elkészítéséhez viszont az kell, hogy az ember arra figyeljen, amit csinál, ilyenkor a szexuális vágyait háttérbe kell szorítania. Figyeljen oda a modellre, a pózra, a fényekre, ne pedig az járjon a fejében, hogy tapogassa, fogdossa a kamerája elé kerülő személyt, mint valami kiéhezett, kultúra nélküli kretén. Ettől még nem válik impotenssé.

Tény, hogy az amatőr kategóriába sokkal több dolog belefér, viszont az igénytelenség, hanyagság egyáltalán nem követendő példa, és nem üdvözlendő dolog. Egy amatőr is tele lehet jó ötletekkel, elképzelésekkel, és a hibák ellenére képes érzéki, vagány erotikus képeket készíteni, a tanácsokra, észrevételekre pozitívan reagál. Nem úgy mint te, aki csak azt tanultad meg, hogy le kell nyomni a gombot, és máris kinevezted magad menő fotósnak...

Előzmény: Rolexfan (37)
Revilophoto Creative Commons License 2022.01.28 -2 14 42

Az az [SZ] az a SZexet hivatott femjelezni、

termeszetesen annak is vannak kifinomultabb

arnyalatai、erzekenyebb megjelenitesei is。

Egy abrazolason tukrozodik a bemutatott

szemely iranti tisztelet 「alazat」、es

igyekezni kell、bemutatni azt amin egy hirtelen

tekintet eszrevetlen atsiklana。A szexualis toltetu

fotot「csomagoltan」is lehet izgalmasan talalni。

De visszaterve az SZ roviditesre az valoban a

szexet hivatott jelezni。

Előzmény: AzAkiVagyok (40)
Rolexfan Creative Commons License 2022.01.27 -19 1 41

Hadd ábrándítsalak ki magadból jóember. Ha megnézed a topik nyitóoldalát láthatod, hogy óriásit tévedtél

 

Előzmény: AzAkiVagyok (40)
AzAkiVagyok Creative Commons License 2022.01.27 -2 13 40

Sok topiklátogatót időnként a stílusoddal és a "bele/félre-magyarázkodásoddal" eltávolítassz. De leginkább a HUSZ rövidités (szándékosan) téves értelmezésével okozod a zavart, amit időnként láthatóan élvezel. Hozzáállásod úgy vélem oka annak, hogy sokan már nem is posztolgatnak, kommentelnek a topikokban, akik ezidáig mondhatni rendszerességgel osztották meg véleményüket, vagy kellemes képeiket.

Szerinted a HUSZ az nem más mint Hölgyek Urak SZex.

Nos ki kell ábrándítsalak, mert a 

HUSZ = Hölgyek  Urak  SZórakozás

A képeiden visszatükröződik, hogy számodra a Nők/Hölgyek csak egy tárgy és csak  "darabárú" kielégülésed céljára, azon túl semmi több. Volt már aki említette is, hogy nincsis feleséged, de ezt a képeiden valóban közvetíted is amit más - más topikokban alá is támasztassz a gondolataid leírásaival. 

Előzmény: Rolexfan (32)
Rolexfan Creative Commons License 2022.01.26 -19 1 39

Nekem a te mellébeszélő véleményed 0. Minden normális férfinek a nő a lényeg és az ő izgalma, orgazmusa. 

Képvilágosító Creative Commons License 2022.01.25 -4 15 38

Ehhez nem kell igénytelen környezetben készített, alulexponált  és  pinaturkálós képeket publikálni...

 

 

Előzmény: Rolexfan (37)
Rolexfan Creative Commons License 2022.01.25 -18 2 37

Az erotikus fotózás lényege, hogy a képekben megjelenjen a tárgy, a modell szexuális izgalmi állapota. Kifejezetten kerülendő szerintem az ezzel ellentétes állapot a modell közönyt eláruló tartása vagy éppen bánatról, rosszkedvről árulkodó arc kifejezése. 

Előzmény: SenkiSemmi (35)
SenkiSemmi Creative Commons License 2022.01.16 -2 15 35

A jó életkép és minden portré alapja a fotográfus és a modell közötti kapcsolatteremtés, amelyet már jóval a felvétel előtt el kell kezdeni. Néha évekkel előtte. A fénykép végső színvonalát a modellekkel kialakított kapcsolat döntően meghatározza. Ez független attól, hogy híres és közismert embert vagy az utca emberét ábrázoljuk.

Újból hangsúlyozzuk: egy portré színvonala a fényképész egyéniségének is próbája. Átütő egyéniség nélkül a személyfényképész a középszerűség szürke homályába süllyed. Hisszük, hogy a portréfényképész mindennapos gyakorlatába át tudja menteni a helyszínen készülő zsánerképek alkotói hőfokát.

Iczkovits Jenő-Hefelle József: Portréfényképészet (1981)

Corvalan Creative Commons License 2022.01.04 -3 16 34

Akkor ne is fotósként futtasd hirdessed magad a fórumon, mint ahogy teszed te szájon át távozó végbélszökevény. Mert fotózásra keresel nőket mint ahogy írod is. Azt hiszed mások nem látják a más beírásaidat a topikokban? Te reklámozod és hirdeted magad mint fotós! Cselszövéssel keresed gyanútlan áldozataidat, hogy becsapva Őket lépre csalva sarokba (esetleg anyagi gondokkal küszködő) szorítva a lányokat, nőket visszaélhess a helyzeteddel. Ez BTK..... faszikám ugye tudod... 

Előzmény: Rolexfan (32)
SenkiSemmi Creative Commons License 2022.01.01 -3 18 33

"Nem szeretnék zseniális fotós lenni, nem is érdekel a fotózás."

Adja magát a kérdés: Akkor mégis miért csinálod? Feleslegesen töltöd az idődet vele, helyette foglalkozhatnál más, számodra fontos dolgokkal. Nem lenne jobb? Tudtommal senki nem kényszerít rá, hogy a fényképeződ gombját nyomogasd, és minél több unalmas, üres, az erotikát hírből sem ismerő képeket gyárts.

A magam részéről úgy vagyok, ami nem érdekel, azzal nem foglalkozom, nem pazarlom rá az időmet, inkább azokkal a dolgokkal foglalkozom, amik számomra fontosak, érdekesek. Igen, a képeiden látni, mennyire nem érdekel a fotózás, csak kattintgatsz ész nélkül, hanyagul, és amikor valaki szól, hogy ez nem jó, fel vagy háborodva, és megsértődsz, hogyan mer téged bárki is kritizálni. Ennek ellenére mégis hivatkoztál már magadra fotósként, többször is. Pluszban még azt is elvártad, hogy mindenki csak szuperlatívuszokban nyilvánuljon meg a képeiddel kapcsolatban. Valójában egy rossz amatőr vagy, akit elrettentő példaként lehet mások elé állítani, hogyan ne fotózunk.

Írod, számodra kellemes emlékek ezek a képek. Akkor tartsd meg magadnak őket. Az emlékképek nem a nyilvánoság elé valók, mert az ilyen képek egy idegen számára semmit nem közvetítenek, semmit nem jelentenek, csak a készítőjének érdekes és értékes.

Van egy javaslatom: Csinálj egy weboldalt, blogot, OneDrive, Google Drive, Google Fotók, stb.-t a képeidnek, és akit érdekelnek a képeid, azokkal meg tudod osztani e-mail-ben. Elküldöd a linket azoknak, akik kíváncsiak a képeidre. Mindenki jobban járna.

Előzmény: Rolexfan (32)
Rolexfan Creative Commons License 2021.12.31 -29 3 32

"Nem attól lesz valaki zseniális fotós, hogy képes lenyomni a gombot egy fényképezőgépen, hanem attól, hogy egy megszokott dolgot más megközelítésben tud megjeleníteni. Úgy, ahogy előtte más még nem próbálta."

 

Nem szeretnék zseniális fotós lenni, nem is érdekel a fotózás. Itt a HUSZ-on az én fotóim célja az izgalmas helyzetek felidézése, elsősorban a magam számára, meg azoknak, akiknek tetszenek a képeim.

Előzmény: SenkiSemmi (31)
SenkiSemmi Creative Commons License 2021.12.30 -3 17 31

Egyetértek veled abban, hogy az erotika arról szól, kívánatosan, érzékien mutassunk meg valaki a képeken, legyen az nő, vagy férfi, viszont ezt rengeteg módon lehet megtenni. Nem csak egy út létezik. Az embernek szabadjára kell engednie a fantáziáját, a kreativitását, hogy ne tucatképet készítsen, hanem valami egyedit, érdekeset és izgalmasat. Ehhez viszont az kell, hogy a modell is partner legyen az elképzelés megvalósításában. Egyetlen ember ábrázolásában nagyon sok lehetőség rejlik, csak az embernek meg kell látnia, milyen az adott ember személyisége. És mint minden témánál, itt is lehet a részletekre koncentrálni. Például szappanbuborék a hölgy mellén.

Az erotikus képek is lehetnek humorosak, játékosak, mint bármilyen más témába tartozó fotó, az erotika megjelenítéséhez nem feltétlenül szükséges a meztelenség, lehet játszani ruhadarabokkal, például egy body-val, a fényekkel, a pózokkal és egyéb kiegészítőkkel. Nem kell mindig mindent direktben megmutatni, és a meztelenség sem feltétlenül egyenlő az erotikával, vagy a szexszel, sok más dolgot is kifejezhet.

A szép/csinos/dekoratív nő szubjektív megítélés alá esik, ahogy az is, kinek mi számít erotikusnak, izgalmasnak. A helyszínekkel is nagyon jól lehet variálni, hogy izgalmas, érdekes képek készüljenek.

Az a probléma a képeiddel, hogy számomra nem mondanak semmit, sőt, kifejezetten unalmasnak találom a képeidet. És ez nem a képeken szereplő hölgy/hölgyek hibája.

Semmi kreativitás, fantázia, fejlődés. Mindegyik ugyanolyan, egy kaptafára készült, az esetek döntő többségében vakufény + sötétség kombináció, meztelen női test egy darab élettelen húsként megjelenítve. Mindig a gépről villan a vaku, ami fokozza az egysíkú megközelítést, semmi játékosság, vagy eredeti ötlet. Állsz a géppel a kezedben, közben csorog a nyálad, hogy egy nő levetkőzik előtted meztelenre. Mi lenne, ha próbálnál megújulni, próbálnál tanulni, fejlődni? Lépj ki a korlátaid közül.

Nem attól lesz valaki zseniális fotós, hogy képes lenyomni a gombot egy fényképezőgépen, hanem attól, hogy egy megszokott dolgot más megközelítésben tud megjeleníteni. Úgy, ahogy előtte más még nem próbálta. (Bár erre egyre kisebb az esély...) Lefotózol egy pár női mellett, puncit, popsit, és azt hiszed, ez elég, hogy ez izgalmas és izgató, ráadásul olykor kifejezetten otromba módon betolakodsz a képre a kezed formájában. Bár hihetetlenül zseniálisnak, a női nem kiváló ismerőjének, tisztelőjének állítod be magadat, valójában csak egy kétdimenziós, fejlődésre képtelen, torz rajzfilmfigura vagy.

Előzmény: Rolexfan (30)
Rolexfan Creative Commons License 2021.12.29 -28 2 30

Lehet sokat elmélkedni az erotikus fotózásról, de a képek többet mondanak az üres fecsegésnél. Itt a HUSZ-on a lényeg az erotika és ehhez izgalmas képek kellenek szép nőkről, lányokról, olyan szituációkban, amelyek sugározzák az erotikát. 

SenkiSemmi Creative Commons License 2021.12.18 -1 13 28

Érdemes megnézni néhány videót az aktfotózással kapcsolatban, nagyon tanulságos tud lenni, egy-egy fotós milyen módon értelmezi és jeleníti meg a témát. Azért érdemes megnézni a mások által készített képeket, mert sokat lehet tanulni, ihletet, inspirációt, ötletet meríteni belőlük. Aki nyitott, az nem csak mások képeiből, hanem gyakorlatilag bárhonnan képes ihletet meríteni, és azt a saját elgondolásával vegyítve megjeleníteni.

 

Ilyen videó például a a Mezítelen motívumok - Az aktfotó című videó. Ebben a videóban Jung Zseni, Eifert János és Baricz Kati mutatják meg, hogyan dolgoznak.

https://www.youtube.com/watch?v=JIRAxEVfUko

 

A fotográfia kalandja című sorozat 7.-ik részében az aktfotó kerül terítékre. Nagyon jól bemutatja, milyen utat járt be, mire általánosan elfogadottá vált.

https://www.youtube.com/watch?v=9QGhhzNpqX4

 

Azokat a képeket szeretem, amik képesek elmesélni egy történetet, hatni a képzelőerőmre, elgondolkodtatni, vagy valamit a megszokottól eltérő módon mutatnak meg.

SenkiSemmi Creative Commons License 2021.08.07 -2 17 27

A tudatlanságodat és az arroganciádat nem nehéz lealázni. ;)

Várj, a "Jó popó" topikban még nem kezdtem el kritizálni a képeidet! Mindjárt megyek oda is, hogy valóban meglegyen az örömöd, miszerint lépten-nyomon rád írok. Nem én adok sok mínuszt a képeidre, hanem a többi felhasználó (tudod, rajtam kívül vannak még jó néhányan), az én szavazatom csak egy a sok közül.

A fotózás szubjektív dolog, egy témán belül mindenki úgy alkot képet, ahogy tud, ahogy akar. Nem lehet egyetlen ember álláspontja, véleménye mérvadó, hogy mi felel meg például az akt, vagy az erotikus fotó kategóriájának, mert mindenki másként értelmezi, másként közelíti meg. Ez abból adódik, hogy az emberek sokfélék, ugyanazt a dolgot másként értékelik, másként látják, de pont ez a jó benne, hogy nem vagyunk egyformák. Számomra üdítő dolog, ha látok egy másfajta megközelítést, másfajta elgondolást adott témában.

Ez az "Én csak képeket teszek be" kinyilatkoztatás megint a se nem érv, se nem indok kategóriába esik, csak ócska mentegetőzés részedről. A fórum egy nyilvános felület, így, amikor közzéteszed a képeidet, te magad teremted meg a jogalapot arra, hogy bárki véleményt, kritikát fogalmazzon meg a képeiddel kapcsolatban. Legyen az pozitív, vagy negatív. Az már más kérdés, hogy egy normálisan megfogalmazott negatív kritikát, negatív véleményt nem tudsz a helyén kezelni, és azonnal, agresszíven reagálsz rá.

Engem komolyan érdekel, miért vált ki benned indulatokat az, ha valaki negatívan értékeli a képeidet. Szeretném megérteni az okát.

Emlékeztetnélek arra, hogy a korábban törlésre került topikokban (Akt, erotikus fotózás; Erotikus, akt fotózás; Privát aktfotózás) rendszeresen támadtad a te elképzelésedtől eltérő módon készített képeket arrogáns módon, valamint gyakorlatilag kisajátítottad magadnak a topikokat, és mindenkibe belekötöttél, aki másként vélekedett a témáról, vagy a képeidről. Több felhasználót azzal vádoltál, hogy ugyanannak az embernek más-más felhasználónevei.

Mielőtt vádaskodni kezdesz, szerezz bizonyítékot, hogy valóban így van-e. Bizonyítékok nélkül csak üres vádaskodás lesz az állításod. Nekem nincs félnivalóm tőled, mert tudom, hogy egy felhasználónéven működök. Az embereknek egymástól függetlenül lehet ugyanaz a véleménye, álláspontja. Akár tetszik, akár nem. Ha nem tudsz kulturáltan véleményt alkotni, akár egy kép, akár egy ember hozzászólása kapcsán, inkább maradj csöndben. Neked lesz jobb.

Előzmény: Rolexfan (26)
Rolexfan Creative Commons License 2021.07.31 -30 2 26

Nem én irogatok lealázo szövegeket a te képeidre, hanem te irogatsz az én képeimre uton útfélen. Én csak képeket teszek be, te rombolod a topikokat azzal, hogy rámirogatsz!

Előzmény: SenkiSemmi (24)
mollom Creative Commons License 2021.07.31 0 11 25

Szó sincs megbántásról, nem vagyok én olyan sértődékeny. A topik címe pedig: "Beszéljünk az akt és erotikus fotózásról" (kiemelés tőlem), és most éppen erről a témáról beszélünk. Számomra az egyetlen "probléma" Veled az, hogy úgy gondolod, csak a Te álláspontod a helyes és nem tudod elfogadni azt, ha valaki másként gondol valamit. Példának okáért biztos vagyok benne, hogy az aktfotózást vállaló nők egy jelentős hányada nem azért áll modellt, hogy elélvezzen, vagy hogy a fotózás közben egy számára többé-kevésbé idegen férfi fogdossa. Szerintem sokan úgy gondolják, ez egy viszonylag könnyű pénzkereseti lehetőség, amihez nem kell más, csak jó megjelenés, kis szabadidő és persze egy nagy adag exhibicionista hajlam. És itt jönnek képbe a Tiedhez hasonló jellegű megnyilvánulások, amelyek ezt a tapasztalatlan, még a dolgon csupán el-elgondolkozó, hezitáló réteget könnyen elbizonytalanítják, elriaszthatják. Persze lehet, hogy tévedek, igazság szerint én csak nagyon felszínesen vagyok benne ebben a bizniszben.
Hogy mért járnak hozzád a hölgyek? Nem hinném, hogy nagyod tévedek, ha azt mondom: a fő motiváció a pénz. Ezenkívül az életben valószínűleg egy megnyerő személyiség vagy, az aktfotózásnál ez is fontos, hiszen hozzájárul a felek közötti bizalom kialakulásához. De ha a tényleges fotózáson kívül még valami történik a modell és a fotós között, az már nem tartozik a nagyközönségre! A képeiden akadnak hölgyek, akiket felismertem, mert nekem is álltak modellt. Bennem fel sem merült, hogy fizikálisan közeledjek feléjük, annak ellenére úgy érzem, kellemes, oldott hangulatban telt a fotózás. Ezzel kapcsolatban (is) másként gondolkodunk, ám ez nem baj, de ne gondold azt, hogy csak a Te módszered az üdvözítő. Ugyanazon a helyszínen ugyanarról a személyről alapvetően másféle képeket készítettem volna, de ez sem probléma, hiszen nem vagyunk egyformák.

Előzmény: Rolexfan (22)
SenkiSemmi Creative Commons License 2021.07.31 -1 17 24

Kéretik a topikrombolást mellőzni! Ha nem tudsz kulturáltan megnyilvánulni, akkor inkább maradj csendben!

Való igaz, nem vagyok fotós szaktekintély, tán soha nem is leszek az, viszont sikeresen megszereztem a Fotográfus- és fotótermék kereskedő végzettséget, így talán kompetens személynek minősülök a fotózással kapcsolatos dolgokban. Javíts ki, ha szerinted nem így van, de te sem vagy zseniális fotós. Függetlenül attól, mit hiszel magadról. Én a magam részéről igyekszem a te álláspontodat is elfogadni, tiszteletben tartani. Te is tegyél így.

Tudtommal ez egy nyilvános, bárki által látogatható fórum, ahol bárki véleményt nyilváníthat, vagy kritikát fogalmazhat meg. Ha ezt nem tudod a helyén kezelni, inkább ne is posztolj semmit, és akkor nem kell a véleményemet, kritikáimat olvasnod a képeiddel, megnyilvánulásaiddal kapcsolatban. Vádolhatsz engem azzal, hogy miattam történt a topikok törlése, de nézz tükörbe: képtelen vagy a helyén kezelni a negatív kritikát, véleményt, hogy a működésed, a munkásságod nem mindenkinek felel meg, nem nyeri el mindenki tetszését.

Tudtommal nem vagy sem admin, sem moderátor, hogy meghatározd, ki, és mit osszon meg egy fórum valamely topikjában. Ez a topik az akt és az erotikus fotózásról egyaránt szól, és ahogy Mollom nagyon helyesen rámutatott, keskeny a határvonal a kettő között. Az, hogy neked problémád van az aktfotókkal, még nem jelenti azt, hogy agresszív stílusban támadnod kell azt, ami nem felel meg a te ízlésednek. Tudod, ugyanez vonatkozik a te képeidre is, hogy nem mindenki ízlésének felel meg, hiába próbálod erőszakkal átnyomni a véleményedet, hogy már pedig az így jó, és mennyire zseniális. Vannak idegenek, kívülállók, akik csak és kizárólag a képekről, a képek alapján alkotnak véleményt, vagy azzal összefüggsében fogalmazzák meg a kritikájukat, álláspontjukat. Hiába írod oda, hogy mennyire izgalmas, zseniális fotózás volt, ha számomra ez nem jön át. Készíthetsz kismillió fotót, ha képtelen vagy megújulni, és mindig csak ugyanolyan stílusú unalmas képeket készítesz, mert nem tudsz kilépni a komfortzónádból. Arról meg nem én tehetek, hogy a képeid tele vannak hibákkal, és így tönkreteszik az összhatást. Azért csak és kizárólag egyvalakit okolhatsz: önmagadat és a tudatlanságodat.

Az emberek ugyanahhoz a dologhoz rendkívül sokféle módon viszonyulnak. Igaz ez az erotikára éppúgy, mint a szexre, a szexualitásra. Mindenki másként éli meg, nincs két egyforma ember. Viszont ez így van rendjén. A szex, a szexualitás nagyon sok féle módon ábrázolható, nem kell feltétlenül egy megközelítésnél leragadni, rengeteg dolog szóba jöhet, és az erotikus fotózás nem feltétlenül szól a meztelenségről. Sokszor pont az a lényeg, hogy az erotika hangulat formájában jelenjen meg a képen. Ezt akár sejtelmes módon is el lehet érni.

Ebben egyetértünk, hogy a nők számára is fontos a szex, a szexualitás, a vágyak megélése. És ahogy írtad, a hozzád csatlakozó nők csak alibinek használták a fotózást, valójában nem is érdekelte őket az, hogy milyen képeket kattintasz róluk. Vagyis ez csak egy adok-kapok kapcsolat, mert te kipengetted nekik a pénzt, ők meg kaptak valamit kényeztetés címszó alatt. Aki teljes egészében megéli a saját szexualitását, a vágyait, annak nincs szüksége arra, hogy bárkinek bármit bizonyítson. Csak az alacsony önbecsülésű, egoista ember érzi ezt szükségesnek.

SenkiSemmi Creative Commons License 2021.07.31 -1 14 23

Sajnos egyet kell, hogy értsek veled. Az ember szeretne valami jobbat, igényesebbet, csak vannak, akik ezt nem hagyják, mert azt gondolják, az adott témában csak és kizárólag az ő véleményük a mérvadó, a meghatározó.

Pedig ez nem így van. Ahogy írtad, nem vagyunk egyformák, ugyanazt a dolgot, témát másként közelítjük meg, másként értékeljük, másként látjuk. Nem ez a probléma, mert egy másfajta megközelítés új távlatokat nyithat az ember előtt. A probléma az, amit fentebb írtam.

Részemről téged maximális tisztelet illett meg, mert mutattál valami újat, számomra érdekeset és elgondolkodtatót.

Előzmény: mollom (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!