Keresés

Részletes keresés

szponzor Creative Commons License 2012.08.07 0 0 125

Azért csak jósolj ezután is, meg írj véleményeket, mert igazán nem bánjuk, hogy feltámadt tetszhalott állapotából ez a topik!

Előzmény: aszojrezs(inverse) (123)
aszojrezs(inverse) Creative Commons License 2012.08.07 0 0 124

Ééés, megszületett!!!

 

Péntek (Augusztus 17.) 11:45 

Ausztrál Futball Liga, 21. forduló, Geelong Cats - St Kilda Fc

 

Köszönöm!

aszojrezs(inverse) Creative Commons License 2012.08.06 0 0 123

Én nézői szempontból (a két nagy szövetség üzleti terveibe inkább nem is akarok belelátni) nem tartom rossznak, hogy Sydney-ben 2 AFL csapat legyen - ahogy a victoriai NRL csapatokkal sincs semmi probléma. Sydney rögbis város marad, ahogy Melbourne is footys. Ezzel azok (a kevesek) járnak jól, akik lakóhelyükön nem a preferált sportot szeretik inkább - illetve azok (a kevesek?), akiket esetleg mindkettő érdekel. Némi anyagi visszaesés lehet emiatt, de a választék mindenképp bővül, az meg szerintem nem árthat. Remélem nem vagyok túl naiv.

 

Ha ti mondjátok, hogy nem lesz színvonalcsökkenés, akkor elhiszem a szakértői véleményeteket, hiszen én még csak egy éve követem ezt a sportot. Jóslásoktól meg a jövőben tartózkodni fogok, mert ezt a perth-i meccset... hát ezt bizony csúnyán benéztem. :)

 

A Cats viszont nem akármekkorát játszott a hétvégén!

Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.05 0 0 122

Na igen az AFL tudja hogy a "hadüzenete" (vagy provokációja) megválaszolatlan marad, az NRL nem fog Victoriába telepíteni még egy csapatot.

Előzmény: szponzor (121)
szponzor Creative Commons License 2012.08.04 0 0 121

A pofátlanság szó tényleg erős, meg egyébként sem értelmezhető az üzletben. Mindenesetre semmiképpen sem barátságos lépés az AFL-től a rivális sportbajnokság felé, hogy a hátországának a kellős közepében próbál meg teret nyerni. Ez felér egy hadüzenettel.

A lényeget illetően teljesen egyetértünk: az ausztrál futball számára nehéz feladat meghódítani Sydneyt. Még a Swans hazai átlagnézőszáma is majdnem 5 ezerrel kevesebb idén, mint tavaly, nem éri el a 22 ezret, pedig listavezető a csapat.

Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 120

Sokmindenben egyetértünk de azt nem értem miért gondolod hogy az AFL húzása pofátlanság volt, én maximum kockázatos befektetésnek látom. Talán a GWS meze enyhén a Tigrisek színvilágát idézi, erre akár még büszke is lehetnél, mindig a csúcsminőséget szokták koppintani ;)  Kibéreltek egy jobb sorsra érdemes kisebb stadiont, reklámozzák magukat de nem hiszem hogy ezzel bármiben ártanának a helyi ligarögbis tradicióknak, főleg hogy továbbra sem lesz játékos-átjárás a két kód között, szerintem se sztárok se helyi fiatal RL tehetségek sem fogja követni Huntot és Folau-t Sydney-ből.

Előzmény: szponzor (119)
szponzor Creative Commons License 2012.08.03 0 0 119

Ath és DDT- véleményét is osztom. Nem hiszem, hogy visszaesést okozna az AFL színvonalában a két új csapat: a többiek még évekig verni fogják őket, de miattuk a másik 16 nem lett gyengébb. Az is igaz, hogy az AFL ezzel - legalábbis elméletben - mind az öt nagy államban megvetette a lábát. Viszont a GWS Giants szerintem nem lesz életképes, és nem is bánnám, ha befuccsolna. A kódháborúban én egyértelműen és harcosan az NRL oldalán állok, és az AFL nyugat-sydneyi terjeszkedése szerintem is túlment a pofátlanság határán azzal, hogy a ligarögbi fellegvárába, 4 NRL-klub közé bevágott egy AFL-klubot. Mindenesetre a Giants 12 251 fős hazai átlagnézőszáma - amit rendesen felhúzott a nyitóforduló Swans elleni rangadójára kilátógató 38 ezer néző - messze elmarad a Bulldogs 23 045 és a Wests Tigers 17 614 főjétől, és épphogy több, mint a Roosters 12 153 nézője :-) , ami arra utal, hogy nehéz évek elé néz a nyugat-sydneyi AFL-klub.

Gold Coaston tényleg könnyebb dolga van az aussie rulesnak: ott kisebbek a ligarögbi hagyományai, meg egyébként is az Ausztrália leggyorsabban növekvő nagyvárosa, ahova bizonyára sokan költöznek Victorából, Dél- és Nyugat-Ausztráliából is. Ezt igazolja, hogy a Suns idei hazai átlagnézőszáma 13 375 fő, ami épphogy kevesebb, mint a Titans 13 732 fője.

Előzmény: ath (114)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 118

A Swans-nak azért nem lesz sétagalopp az alapszakasz hajrája, játszaniuk kell még az utóbbi évek bajnokaival: Geelong, Collingwood, Hawthorn!

Előzmény: ath (115)
ath Creative Commons License 2012.08.03 0 0 117

nem tudom, hogy egy valóban nagy történelmű csapat és egy bázis nélküli, új franchise mennyi időn belül tüzeli fel a helyieket, de legyen igazad! én örülnék neki ha lenne sydney derbi.

Előzmény: aszojrezs(inverse) (116)
aszojrezs(inverse) Creative Commons License 2012.08.03 0 0 116

Pedig egyszerű: a két csapat (majdani) rivalizálása hátha tűzbe hozza a helyieket. Ha megnézel más sportágakat, a helyi rangadók soha nem mennek félházzal, legyen akármilyen rossz formában a csapat.

Előzmény: ath (114)
ath Creative Commons License 2012.08.02 0 0 115

ettől függetlenül elég jókedvű vagyok ha ránézek a tabellára. ha már a ligarögbi nem hoz sok sikerélményt az idén....

Előzmény: ath (114)
ath Creative Commons License 2012.08.02 0 0 114

eddig a swans megtöltötte a scg-t, vagy legalábbis mondhatjuk, hogy sokan jártak meccsre, de ez az egy csapat volt, ráadásul valóban nagy történelemmel. és nekem mindig volt egy olyan érzésem, hogy a meccsen bár sokan vannak, de kb ennyi embert érdekel az aussie rules sydneyben.

jómagam nem értem, hogy mi szükség volt a nyugat sydneyi franchisera, de lehet, hogy az afl nálam jobban tudja. 

Előzmény: aszojrezs(inverse) (113)
aszojrezs(inverse) Creative Commons License 2012.08.02 0 0 113

Nekem a koncepcióval semmi gondom sincs, nagyon helyes, hogy mindenhol van két csapat, hosszú távon csak így lehet teret nyerni, építkezni. Ami miatt én aggódom, hogy a következő 6-8 évben csökkenni fog a színvonal. Ennyi kell, hogy összerázódjon a mezőny, és a vélhetően addigra nagyobb bázisokról annyival többen fognak tolongani az AFL kapujában, hogy ellássa minőségi játékosokkal a két pluszcsapatot is. Sydney tényleg húzós, úgy tudom, hogy még a Swans szurkolótábora is elég nagy arányban melbourniekből áll, még így 30 évnyi száműzetés után is. A városi rivalizálás talán megmozdítja majd a népeket. Talán nem, de egy próbát megér. Az átmeneti időszak lehet kicsit nyögvenyelős.

Előzmény: Törölt nick (112)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.02 0 0 112

Nehéz eldönteni hogy a nyílvánvaló "pofozógép-szindróma" ellenére higulásnak nevezhető-e a két új franchise ráaggatása a nemzeti bajnokságra. Arányaiban semmi gond nincs a koncepcióval miszerint az öt nagy ausztrál állam legalább két-két csapattal képviseltesse magát, így legalább derbiket is lehet rendezni mindenhol. A korábbi bővítések a kisebb pénzügyi botlásokkal együtt is sikeresek voltak, az utóbbi 10 évben jutott bajnoki cím Brisbane-be, Adelaide-be, Perthbe és Sydneybe is, tehát az NRL-lel ellentétben összausztrál bajnoksággá nőtte ki magát a VFL/AFL és még arra is figyelnek hogy jusson egy-egy meccs rendezése a kicsiny Darwinnnak és Tasmániának.
De egyvalamiben azért mégis csak más a Nyugat-Sydney franchise helyzete, mégpedig abban hogy a helyi utánpótlással mindig gondjaik lesznek, olyan szinten rögbis fészekbe ültek bele. És emiatt szerintem nagyon sokáig problémás lesz jó csapatot faragni belőlük. Gold Coastról nehezebb nyilatkoznom, de ott szerintem könnyebb lesz az építkezés, egy focikód-"konkurens" már el is tűnt a városból, az A-League csapat Gold Coast United lehúzta a rolót, a "soccer" már nem fogja a helyi szurkolókat elszippantani :)  Mindenesetre az AFL vezetőségnek szerintem a legkevésbé sincsenek dilemmái az újoncok draft-előjogai miatt, a terjeszkedés sikere abszolút prioritást élvez.

Előzmény: aszojrezs(inverse) (111)
aszojrezs(inverse) Creative Commons License 2012.08.02 0 0 111

Köszönöm, így már tisztább a kép (tanultam rendszerelméletet)! Nem is akarom ragozni tovább, de ezek szerint még pont nem jártak büntetéssel azok a mégsem-közvetítések, amiket az első hozzászólásomban említettem, vagy épp ellenkezőleg, pont annak elkerülése miatt maradt el néhány közvetítés, hogy a többi káposzta tulajdonosa is megmaradónak érezze a saját termékét. Hogy azért mégis lebegtessem kicsit a dehonesztáló jelzőket, hogyha az utolsó pillanatban matekozzák ki, hogy mit kell adni ahhoz, hogy ne legyen kártérítés, akkor az a rendszer nem működik jól. Mentségükre legyen mondva, hogy azóta úgy tűnik optimalizálták a rendszert, mert mostanában az megy, ami a műsorújságban is szerepel. Más sportágaknál nem tudom mi a helyzet, mert az E2-n más engem nem mozgat meg. Rögbiben se igazán vagyok otthon, Huntról és Folauról is akkor hallottam először, mikor sportágat váltottak.

 

A szombat 8:30-as kezdés (ha jól rémlik) ott a késő délutáni meccsdömping. Reménykedjünk, hogy a hátralévő fordulókban mindig lesznek rangadók (talán Geelong is), amiket akkor rendeznek.

 

Hogy a tavalyi két finalista tényleg gyengélkedik, vagy csak a mezőny zárkózott fel rájuk, azt nem tudom. Én speciel annyira nem bánom, mert így az éllovasok közül senki nem mehet biztosra, 3-4 csapatot leszámítva mindenki veszélyes mindenkire. Ezért is lepődtem meg azon, hogy sokszor sikerül pont azt a meccset megtalálni a közvetítés szervezőinek, ami előre lefutott. A végén azért remélem helyreáll a világ rendje, és a macskák levadásszák a madarakat! :D

 

Szerintetek a két új csapat mennyire hígítja fel a mezőnyt? Ezalatt értem azt, hogy a többiek két éve nem kaptak megfelelő utánpótlást, mert a legjobb újoncokat (gyakorlatilag az összes első körös draftoltat) ez a két csapat szerezte meg.

 

Előzmény: szponzor (110)
szponzor Creative Commons License 2012.08.02 0 0 110

Nem, egyáltalán nem érted jól, szerjozsa. Egy sportcsatornának van legalább 20 élő szerződése különféle sportágak különféle bajnokságainak jogdíjtuljdonosaival, és azokat kell valahogy úgy összehangolni, hogy a szerződésben szereplő kitételek - pl. melyik idősávban kell leadni, hányszor kell, illetve lehet ismételni - mind érvényesüljenek, a műsoridő is ki legyen töltve, és még valamennyire hozzáértő kommentátor is legyen rá. Ez egy olyan bonyolult és nehéz szakma, amit kívülállóként nem lehet átlátni, sőt általában még a kommentátorok sem látják át. Az a "szakértő" vezetőség nem lehet "dilettáns barom", mert akkor nem győznek kártérítést fizetni a jogtulajdonosoknak.

 

Ahogy DDT- is írta, Hunt és Folau sportágváltása egészen más eset, mint azoké az AFL-játékosoké, akik tinédzser korukban jók voltak valamelyik másik sportágban. Ők Ausztrália másik legnézettebb sportágából és bajnokságából jöttek át, ahol sztároknak számítottak. Előttük több mint 100 év alatt egyszer sem fordult elő, hogy valaki átment volna az NRL-ből az AFL-be, vagy az AFL-ből az NRL-be.

Előzmény: aszojrezs(inverse) (107)
ath Creative Commons License 2012.08.02 0 0 109

cheer, cheer the red and the white!

Előzmény: Törölt nick (108)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.02 0 0 108

Az idei AFL szezon még így is viszonylag érdekesen alakul a Collingwood-Geelong páros gyengélkedése miatt, amellett hogy ez a két csapat még a rájátszás alsó ágáról küzdve is meg tudná nyerni a bajnoki címet. Mindenesetre a Hattyúk, Varjak és Sasok idei szárnyalása egész szorossá és érdekessé teszi az alapszakasz végjátékát. (Jó kis metafora, a jelenlegi táblázat első öt helyen "madaras" csapatok vannak :)
AZ AFL-ben valóban gyakran fordul elő hogy más sportokban sikeres fiatalok itt is megállják a helyüket, magasugróknak kosarasoknak főleg lehet alkalmas posztot találni egy 18-as keretben. Hunt és Folau példája azért lóg ki a sorból mert a profi rögbiből jöttek át. Ekkora izomzatra mint nekik van igazából nincs szükség az ausztrál fociban, ezért szerintem nekik visszalépés a karrierjükben a kódváltás. Annak ellenére hogy a korábbinál is nagyobb médiasztárokká váltak Ausztráliában.

Előzmény: aszojrezs(inverse) (106)
aszojrezs(inverse) Creative Commons License 2012.08.01 0 0 107

Ami kimaradt: szóval ha jól értettem, akkor az AFL-től vásárolt idősávokból válogat az európai "szakértő" vezetőség. És jó szolgáltatóként ugyanők döntik el, hogy éppen melyik másik (ugyanúgy senkit se érdeklő) esemény fontosabb az előre kiadott műsornál. Csak hogy a dilettáns barom titulust kire illesszem...

aszojrezs(inverse) Creative Commons License 2012.08.01 0 0 106

Istenigazából a múlt heti (és néhány régebbi) választás csapta ki nálam a biztosítékot, a következő két hét meccsei azért szorosabbaknak ígérkeznek. A Tigers-Suns meccsről sajnos az előítéleteim miatt lemaradtam, de mentségemre szóljon, hogy a meglepetés nem nagyon volt benne a levegőben.

 

Akkor, ha már végre tudok kivel társalogni az ausztrál fociról, némi esélylatolgatás. A Naitanui-Cox ruckmanpáros szerintem fel fogja őrölni a Dockers bunkervédekezését, akár lesz ott Sandilands, akár nem. Az Eagles két magasembere elképesztő nyomás alatt tudja tartani az ellenfelet a pályán feldobásoknál, és a támadások befejezése sem idegen tőlük. Megkockáztatom, hogy Naitanui az AFL legjobb játékosa. Fizikálisan már most is az, és még ha rutint is szerez hozzá...

 

A Suns egy évvel előrébb jár a csapatépítésben, mint a Giants, ezért - ha nem is könnyen - be fogják húzni a 4 pontot. Itt inkább lendületes, gyors footyt várok, mint érett csapatjátékot.

 

Essendon - North Melbourne, ez is tartogathat izgalmakat, mivel közvetlen riválisokról van szó. Nagy lépést tehet a rájátszásba kerülésért az, aki ezen nyerni tud.

 

Az AFL-ben tudtommal nem olyan ritkák a más sportágból érkezettek, csak a Geelong idei keretében 9 olyan játékos van, aki más sportágban is figyelemre méltó eredményeket ért el. A sztárok közül például Bartel tudtommal krikettben, Podsiadly fociban és teniszben, Corey baseballban, Selwood atlétikában, a kicsi Stokes pedig kosárlabdában virítottak fiatal korukban. Az újoncok közül Horlin-Smith az ausztrál U16-os krikettválogatott csapatkapitánya volt, Bathie lehúzott néhány szezont az NCAA-ben, Blicavs pedig hajszál híján kijutott a londoni olimpiára gátfutásban.

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.01 0 0 105

A magam részéről szponzor válaszát annyival tudom kiegészíteni hogy még Vásárhelyi Tamást (aki közvetít a pesti studióból) is csak az utolsó pillanatban szokták informálni a változásokról, késésekről Párizsból, az meg aztán végképp nem "kívánságműsor" hogy melyik meccs megy adásba, leginkább az AFL közvetítési jogait birtokoló szervezet dönti el. Az aussie rules amúgy is "csókos" sportágnak tekinthető az Eurosportnál a heti rendszeresség miatt, gyanítom hogy a nézettségi adatok max. a playoffs közvetítését indokolhatnák.
Amúgy köszi a tippet, a Suns-Giants meccs éppenséggel nagyon is érdekes lehet (az itt kitárgyalt okok miatt: http://rugbyleague.blog.nepsport.hu/archives/2012/07/17/Harom_sportag_klasszisa+ Folau :-) 
A Geelongot én is hiányolom, még ha nem is szurkolok nekik, de van benne néhány jó arc akik tudnak érdekeset alkotni a pályán.

Előzmény: aszojrezs(inverse) (103)
szponzor Creative Commons License 2012.08.01 0 0 104

Minden kritikus megjegyzésed jogos, szerjozsa, de sajnos nem olyan egyszerűen mennek a sportközvetítések, hogy a tévécsatorna kiválaszt egy jónak tűnő meccset a fordulóból, aztán leadja - pláne nem az olyan távoli és nálunk alacsony nézettségre számot tartó bajnokságok esetében, mint az AFL. Ezeket a közvetítési jogokat általában csomagban veszik a tévécsatornák, és aztán azt kell leadniuk, ami abban a csomagban van és időben is beilleszthető a műsorukba. Közismert példa erre a labdarúgó Bajnokok Ligája, aminek ha a keddi közvetítési jogait vette meg egy csatorna, annak akkor is az egyik keddi meccset kell leadnia, ha az mind lefutott, és egyébként az egyik szerdai sokkal érdekesebbnek tűnik. Ezért van az, hogy állandóan a pofozógép Gold Coast Suns meccseit látjuk - bár a Richmond elleni igazán emlékezetesre sikerült -, a bajnok Geelong meccseit meg sohasem.

Előzmény: aszojrezs(inverse) (103)
aszojrezs(inverse) Creative Commons License 2012.07.31 0 0 103

Lett volna néhány észrevételem az Eurosport2 AFL közvetítéseivel kapcsolatban 2 hónappal ezelőtt, de a regisztrációmat a hivatalos fórumukba azóta se bírták visszaigazolni, úgyhogy jobb híján ide írok.

 

Az első problémám (ami azóta úgy tűnik megoldódott) az volt, hogy szemmel láthatólag tökutolsó helyen áll a rangsorukban ez a sport, mivel vagy a meccs végét nem közvetítették, vagy az elejét, vagy egyszerűen az egész meccset. Mindezt olyan fontos közvetítések miatt, mint a japán focibajnokság, olimpiai röplabda selejtező (két már kiesett csapat meccse), vagy női tenisz. Mindezek persze előzetes bejelentés nélkül, én meg mint a hülye, ülök a tévé előtt, hogy kezdődjön már a meccs. Szerencsére azóta rendben mennek a közvetítések.

 

A másik problémám, hogy ki az a dilettáns barom, aki összeválogatja a meccseket? Most komolyan, ki kíváncsi arra, ahol már előre borítékolható a 100 pontos különbség? Most hétvégén közvetítettek két meccset is, ami egyrészt tök jó, másrészt viszont mindkettő a papírforma szerint eldőlt már az első félidőben. Mintha szándékosan arra mennének, hogy csökkenjen a nézettség. Jövő hétvégén Fremantle - West Coast Eagles, végre legalább képesek egy (helyi) rangadót is berakni (bár a Dockersnél sótlanabb footyt szerintem senki se játszik a bajnokságban), utána viszont Gold Coast Suns - GWS Giants (bár a maga módján ez is egy rangadó) és Essendon - North Melbourne. Most komolyan, megmozgatnak ezek a párharcok bárkit is?

 

A harmadik problémám már inkább személyes jellegű. Tavaly a kedvenc csapatom nyerte a nagydöntőt, én meg előre dörzsöltem a kezem, hogy mennyi meccsüket láthatom majd idén, erre mi történik? Mit vétett a Cats, hogy tiltólistára kerültek? Szerintem elég gáz (és nézettségi harakiri), hogy az éppen regnáló bajnok meccseit nem adják, miközben a futottak még csapatokét rendszeresen. Más közvetítéseknél pont az ellenkezője szokott lenni a probléma, hogy csak a topcsapatok meccseit adják, ez meg teljesen a ló másik oldala.

 

Na, most végre ki tudtam adni magamból, ha nem is ott, ahol szerettem volna!

 

szponzor Creative Commons License 2012.07.18 0 0 102

Egy blogbejegyzés a Gold Coast Suns múlt szombati elképesztő feltámadásáról és az időn túli gólt rúgó Karmichael Hunt nem mindennapi pályafutásáról: Három sportág klasszisa.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.21 0 0 101

A Brisbane Lions valami egészen érthetetlen jelenség tavaly óta. Akkor nagy csinadrattával elhozták a Carltontól Fevolát és úgy tűnt hogy Brownnal olyan szintű támadópárost alkotnak ami ellensúlyozhatja a középpályájuk gyengeségeit.
A történet szomorú végét ismerjük, Fevola sztárból botrányokkal kompromitálódott bukott ember lett aki így senkinek sem kell az AFL-ben, a Lions meg élcsapatból ezzé küzdött amit ma is láttál. Én nem is gondolkodtam azon hogy megnézzem a meccset, a St.Kilda még a mostani gyenge formában is sokkal jobb.

 

Ami Hunt és Folau esetét illeti, kritizáltuk eleget ezt a "kódváltásnak" nevezett marketing-ámokfutást, és hál'Istennek inkább elrettentő példának jók mint AFL-promónak. Na de persze pár meccs alapján korai lenne temetni az AFL karriert, viszont a láthatáron már ott van a következő mézesmadzag eltévedt báránykáinknak. Ha lesznek kijelölve új NRL csapatok akkor biztosan megkörnyékezik azt a kettőt. Abban sem vagyok biztos hogy a Gold Coast majd túlságosan marasztalná KH-t... :)

Előzmény: szponzor (100)
szponzor Creative Commons License 2011.04.21 0 0 100

A mai Brisbane Lions - St Kilda volt az első meccs idén, amibe belenéztem. Nagyszerű, hogy az Eurosport 2 rendszeresen ad élőben AFL meccseket, de az az igazság, hogy ez a mai nem hozta meg a kedvemet. A Brisbane hulla gyenge, elhajtanám az egész csapatot a Queensland Cupba ligarögbizni -  ha csak ennyit tudnak, akkor inkább olyat csináljanak, ami illik az államuk hagyományaihoz.

Eddig nem figyeltem a 2011-es szezon eredményeit, de most a meccs miatt átfutottam. Nem lepett meg, de csak most konstatáltam, hogy az új klub, a Gold Coast eddig csupa megalázó zakót gyűjtött be, Karmichael Hunt pedig három meccs alatt még szélest sem rúgott, nemhogy gólt. Basszus, emiatt ment át a ligarögbiből, ahol 23 évesen szupersztár volt?!

De ez még nem is vágott szíven annyira, mint az Israel Folaúval kapcsolatos felfedezésem. Nekem ugyanis csak most esett le, hogy a Greater Western Sydney nem idén, hanem majd csak jövőre csatlakozik az AFL mezőnyéhez, és ebben az évben Folau valahol Észak-Ausztrália bozótosaiban tanulgatja az ausztrál futball alapjait valami világvégi bajnokságban. Ne már! A világ legjobb ligarögbi szélsője 22 évesen ezzel szúrja el az idejét, ahelyett, hogy NRL rekordokat döntögetne és a State of Originre készülne?! Mindjárt csúnyát mondok...

Előzmény: Törölt nick (99)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.24 0 0 99

A mai napon elkezdődött a bajnokság az MCG-ben, holnap délelőtt pedig az Eurosport2 is lead egy meccset élőben, mégpedig egy kemény rangadót: Geelong-St.Kilda. A Geelongban még valószínűleg benne van a tavalyi playoffs tüske az utolsó percben lőtt érvénytelenített góljuk miatt, úgyhogy van törlesztenivalójuk.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.01 0 0 98
Na hálistennek, ezúttal az ír gól ezúttal már a harmadik negyedben beesett és így nagyobb volt a pörgés összeségében mint az első meccsen. Magát a meccset is megnyerték volna a hazaiak ha nem az összesített győzelemre hajtanak rá, feladva a "biztos3pont" taktikát. így viszont a kimaradt gólhelyzeteken elúszott az a szükséges pár pont. Az ausztrálok örülhetnek a győzelemnek de egy kicsit ciki hogy egyetlen gólt sem rúgtak az idén.

Croke Park, Dublin 61,842 néző
Ireland 1.11.13 (52)
Australia 0.14.13 (55)

Összesítésben 102-92 arányban nyerték az ausztrálok a Cormac McAnallen Kupát.

Aussies rule
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.26 0 0 97

Elnézést, az előző link hibás, itt a jó

http://live.tg4.ie/main.aspx?content=287597436929

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.26 0 0 96

Fenn van a neten az egyik 2004-es international rules meccs, a TG4 weboldalán nézhető meg.

http://live.tg4.ie_Ireland-Australia_2004

Volt ott bőven bunyó, egy pályán szaladgáló kiskutya no meg gólok is :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!