Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.07.13 0 0 5369

Jut eszembe meg is fordult a fejemben, hogy egy régebben jól bevált tesztoszteron származékot elkezdek használni kisebb adagban, csak éppen van egy pár probléma ezzel kapcsolatban. Egyrészt azótaa birtoklása már bűncselekménynek számít, másrészt fogalmam sincs, hogy a Scippával milyen kölcsönhatásba lépne (a xanaxal nem lenne probléma ilyen téren). Az a plusz "tesztoszteron löket" adna egy olyan fajta magabiztosságot és önbizalmat ami akár ki is tudna rángatni ebből a szorongós állapotból. Na de mindegy is, az is egy másik világ, amíg nem próbáltam nem is gondoltam volna, hogy milyen mentális hatásai is lehetnek az ilyen gyógyszereknek (mert ez is gyógyszer, az más kérdés, hogy ilyen formában nem arra használják amire kitalálták).

Előzmény: Törölt nick (5368)
Törölt nick Creative Commons License 2021.07.13 0 0 5368

Tipikus...és sajnos az emberek többsége ilyen. Aztán majd ha függő lett akkor fogja magát és teleszarja az összes fórumot és nyilvános helyet azzal, hogy a xanax/frontin tönkretette az életét, mekkora egy szemét drog stb stb. aztán már végül a szerencsétlen beteg emberek se merik használni vagy nem megfelelő adagban, mert mindenhol ilyen negatív kritikákba ütköznek. Nyilván aki előírás szerint használta, akár hosszabb ideig, majd szintén eszerint letette az nem fogja ezt leírni sehova, mert minek is tenné. Aki arra sem veszi a fáradtságot, hogy egy betegtájékoztatót elolvasson, majd ez alapján mérlegelve döntsön azt nem tudom sajnálni.

Amikor anno versenyszerűen foglalkoztam a testépítéssel akkor éppen elég komolyabb doppingszert használtam, mivel sajnos élsport nincs dopping nélkül, de utánanéztem, hogy mi micsoda, milyen hatásai/mellékhatásai lehetnek és nem is kezdtem el hisztizni amikor éppen ezek jelentkeztek (szerencsére sok nem volt belőlük).

Előzmény: MAN10 (5367)
MAN10 Creative Commons License 2021.07.13 0 0 5367

Szia. Köszönöm, jól vagyok. Már nem is bánom, mert hosszú ideig rosszul voltam.

Ma beszélgettem egy kolléganővel. meséltem, hogy valeriánát, és magnéziumot szedek. Azt mondta, hogy neki ezek már kevesek, ő Frontint szed. Először csak alkalmanként, most már rendszeresen. Csak mert   lenyugtatja. Nem is tud a veszélyeiről. Annyit mondtam neki, hogy vigyázzon vele, mert függőséget okozhat, nem árultam el, hogy én xanaxot szedtem. 

Előzmény: Törölt nick (5364)
János55 Creative Commons License 2021.07.13 0 0 5366

Szinte tökéletesen rám is illik amit írtál. Három, max négy órás alvás után felriadok és ugyanezt érzem. Sőt mostanában ha napközben egy film közben fél órára elalszom, ébredéskor ugyanez van.

Rákerestem, de csak angol nyelvű oldalakat találtam. Ajánlanak "gyógymódokat" de ugyanaz a mantra szöveg mint általában a pánikra, szorongásra szóló bölcsességek. Nem értheti meg aki kívülről "érzi" bármennyire akar is segíteni.

Előzmény: Törölt nick (5354)
gombóc63 Creative Commons License 2021.07.13 0 0 5365

Már megelőztél, leírtad amit gondolok:-)

Előzmény: MAN10 (5361)
Törölt nick Creative Commons License 2021.07.12 0 0 5364

Szia!

Tudom, de ezt muszáj volt (előjött az arrogáns énem, ezt betudom a gyógyulás jelének :D) Egyébként nekem se teljesen hatástalan, csak ahogy tapasztalom nagyobb adag kell, mint a legtöbb embernek. Most úgy megy, hogy reggel 1mg, délben és este 0.75mg, ezzel így most a napi 20mg Scippa mellett elvagyogatok. Egyébként utóbbi emelésétől most új mellékhatást nem tapasztaltam, ellenben már így pár nap után is úgy érzem, mintha kezdenék végre életre kelni, remélem jó lesz továbbra is. A vérnyomásomat ez a xanax+scippa kombináció beállította ilyen 110-120/60-70 közöttire 75-80as pulzussal, szóval ez is remek.

Veled mi újság, minden okés? :)

Előzmény: MAN10 (5363)
MAN10 Creative Commons License 2021.07.12 0 0 5363

Nem akarok okoskodni, de a fórumtárs azt írta, hogy nagyon régóta szedi a xanaxot. Nála már kialakulhatott a tolerancia, te pedig néhány nap tapasztalatából érezted, hogy nem hat rád. Ez két külön állapot, vagy helyzet. Amúgy hogy vagy? Remélem, jobban! 

Előzmény: Törölt nick (5362)
Törölt nick Creative Commons License 2021.07.12 0 0 5362

Nocsak, még egy ember akinek meglepő módon nem hat a xanax (és még temérdek másik fórumokon). Nem is értem hogy lehet ez egy ilyen modern és fantasztikus gyógyszernél, pedig más 2 napig alszik a 0.25ös felétől is, te pedig 1mg-al nem tudsz aludni? Hát hogyan lehetséges ez? (Bocsánat, de ez kikívánkozott belőlem.)

MAN10 Creative Commons License 2021.07.12 0 0 5361

Gombóc fórumtárs? Az ilyen hozzászólásokhoz Te szoktad megtalálni a megfelelő kifejezéseket.... 🙂

mcm2015 Creative Commons License 2021.07.12 -1 0 5360

Sziasztok! Hadd kérdezzem meg (hátha valaki itt ért hozzá), hogy szerintetek az normális, hogy múlt pénteken este bevettem 2 db egész, 0,5 mg-os Xanax-ot, és csak 3 és fél órát tudtam aludni tőle? Azt tudni kell rólam, hogy én havonta 1x felutazok anyukámmal Bp-re kirándulni (Bp- és kötött pályás tömegközlekedés-mániás vagyok), és előtte már mindig olyan izgatott vagyok, hogy sosem tudok előző éjjel aludni (meg már azt azt megelőző éjjeleken is csak keveset)... Most a pszichiáterem javaslatára megpróbáltam ezt a Xanax-dolgot, de szemmel láthatóan nem nagyon hatott (bár az igaz, hogy a 3 és fél óra is több, mint a semmi)... :-( Azt is még tudni kell rólam, hogy már NAGYON régóta szedek minden nap reggel és este fél 0,5 mg-os Xanax-ot (a többi pszichiátriai gyógyszerem mellé)... Lehet hogy emiatt nem hat már rendesen nekem a Xanax még akkor sem, ha ennek az adagnak a négyszeresét veszem be, hogy tudjak valamennyit aludni? Szerintetek akkor a legközelebbi Bp-re látogatás előtt növelnem kéne az adagot 3 db-ra? Vagy mit tegyek? Mert a 3 és fél óra alvás azért elég kevés szerintem, főleg ennyi gyógyszerrel... :-(

Törölt nick Creative Commons License 2021.07.02 0 0 5359

Sziasztok!

 

Seduxenről (diazepam) valakinek van tapasztalata? Xanaxról ha nem használ érdemes először erre megpróbálni átállni? Egyáltalán azt hogy szokták? Csak elhagyom az egyiket és szedem helyette a másikat vagy ugyan úgy fokozatosan kell, mintha csak sima gyógyszerelhagyás lenne? Rivotrilt nem nagyon szeretnék és ezt találtam első körben, mint lehetséges alternatívát.

Azt jól tudom, hogy seduxent általában műtétek előtt vagy kisebb onkológiai beavatkozásoknál (pl. tükrözés) szoktak adni feszültségoldónak intravénásan?

MAN10 Creative Commons License 2021.06.30 0 0 5358

Szia. Magnesii citrici, 500mg. Naponta egy szemet szedek, ez megy folyamatosan. 

Előzmény: János55 (5357)
János55 Creative Commons License 2021.06.30 0 0 5357

Szia, melyik fajta magnéziumoz szeded és milyen adagban?

Előzmény: MAN10 (5355)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.28 0 1 5356

Én voltam magánvérvételi helyen többek között kortizol szintet is nézni. A reggeli érték a felső határérték volt éppen, de bizonyos értékelési határok szerint túl is lépte (608.5 nmol/l). Közben persze szorongtam a tömött rendelőben és szépen elkapott az ájulás érzés is, de legalább ez így ilyen formában papíron is tanúsítva van. :D

 

Én komplett multivitamin csomag mellett (ez itt a reklám helye, Vitaking multi profi plusz) szedek még kalcium-magnéziumot és extra 3 gramm c vitamint is. Mondjuk nekem az edzés miatt ezek nélkül eléggé durva görcsök is jöttek, úgyhogy bőven elfér, már hosszú évek óta ezeket használom.

Előzmény: MAN10 (5355)
MAN10 Creative Commons License 2021.06.28 0 0 5355

Köszönöm, hogy segítettél. Azt gondoltam, hogy valami szorongással összefüggő, csak mivel napközben nagyon ritkán szorongok mostanában, ezért nem értettem. Januárban jelent ez még nálam, akkor nappal is rossz volt, de azóta sokat javultam, napközben már egész jól vagyok. Persze valeriána, magnézium segítségével. 

Előzmény: Törölt nick (5354)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.28 0 0 5354

Ez amit leírtál a tipikus, ahogyan az angol fogalmaz "morning anxiety" (reggeli-hajnali szorongás). Ilyenkor a legmagasabb a kortizol szint a szervezetben, ezért elég gyakran jelentkezik a szorongásos vagy pánikbetegeknél. Ez nálam is van, hogy hajnalig alszok, aztán felébredek és megmagyarázhatatlan félelem fog el, felkelés után meg automatikusan nekiáll izzadni a tenyerem. Szerencsére ezek a tünetek most már egyre kevésbé jelentkeztek, volt, hogy szinte teljesen el is múltak, de most a gyógyszeremelés miatt újra kicsit felerősödött.

A xanaxot nem akarom felvinni max 3*1mg-ig, de még azt se most, csak ha már végképp nem bírom. Alapból nem is akartam szedni, a valerianával próbáltam kiváltani hónapokig, csak hát van az a pont több havi szenvedés után amikor már nem bírod és feladod, aztán jöjjön aminek jönnie kell.

Előzmény: MAN10 (5353)
MAN10 Creative Commons License 2021.06.27 0 0 5353

Szia, most végeztem a melóval... 🙂Köszi, én is megvagyok. Néha alvászavar, ami abból áll, hogy tök jől elalszom, aztán hajnali 4-5 óráig mint akit fejbevágtak alszom. És ekkor jön a belső remegés, meg felriadok, mintha nem kapnék levegőt. Visszaalszom, és félóra múlva ugyanez. Majd megint. Szinte örülök, amikor megyek dolgozni, mert a 3 órás keléskor ez elmarad. És még az az érdekes benne, hogy amikor nem hajnalban kelek, akkor sem mindig jön ez a dolog. Nappal elég jól vagyok, nagyon ritkán szorongok, tényleg ritkán. Nem tudom, mi lehet ez nálam.

Bocs a hosszú írásért, tudom, vannak itt olyanok, akiknek sokkal súlyosabb a problémájuk.

Egyébként amikor szedtem a xanaxot, nálam sem volt átfedés időben, mindig hamarabb kiment a hatása a következő adag előtt. Alig vártam, hogy mikor vehetem be, mert már jött a szorongás. Azért vigyázz vele(xanax) kérlek! 

Előzmény: Törölt nick (5352)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.27 0 0 5352

Szia! Köszi a kérdést, olyan vegyesen igazából. Az antidepi negyedik napja megy emelt adagon (10ről 15mg-ra emeltük), ennek egyelőre csak a negatív hatásait érzem, remélem most nem fog hetekig tartani.

Ez a 3*0.75mg xanax pont határeset emellett, elvagyogatok vele, a 3*1mg tutibb lenne, de egyelőre még kivárok. Egyetlen egy problémám az, hogy sokszor túl rövidnek érzem a hatását. A bevétel után átlag 3-4 óra és annyi, jó lenne ezt valahogy kitolni.

Veled mi újság, neked hogy telnek a napjaid? :)

Előzmény: MAN10 (5351)
MAN10 Creative Commons License 2021.06.27 0 0 5351

Szia! Hogy vagy? Hatásos a megemelt gyógyszer mennyiség? 

Előzmény: Törölt nick (5350)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.24 0 0 5350

Megjártam közben a pszichiáter dokimat. Elmondtam neki mindent, egyelőre az van, hogy a Scippát megemeltük mától 10ről 15 mg-ra.

Mondtam neki, hogy a xanaxot túlságosan is jól bírom és tanácstalan vagyok. Annyi volt a válasza, hogy vannak olyanok, mint én, akiknek kevésbé hatásosak az idegrendszerre ható gyógyszerek, illetve szerinte azért nem hatott rendesen, mert én csak napi 2szer vettem be belőle és így túlságosan ingadozott a hatóanyag mennyiség a szervezetemben. Így most egyelőre 3*0,75mg lesz az adag, szükség esetén max 1mg-ra emelve egy adagot és meglátjuk, szerinte így jobb lesz sokkal.

 

Még egy fontos infó ami a gyógyszertárban mondtak, országosan hiánycikk a 0.25mg-os xanax és nem is tudják, hogy mikor lesz következőleg, úgyhogy aki azt szedi az még az esetlegesen fennmaradó készletekből próbálja beszerezni minél hamarabb vagy 0.5mg-osat írasson ki aztán azt felezze majd.

Előzmény: Törölt nick (5347)
csak egy vev Creative Commons License 2021.06.24 0 0 5349

Napi 3x0.75 mg frontin ami valamennyire segít.De sajnos néha még kell 0.25 mg is.

Néha egyik pillanatról a másikra jön,kB 1 percig majd marad a sima szédelgés, de az 1 perces nagyon kemény. 

Törölt nick Creative Commons License 2021.06.23 0 0 5348

Köszi a tippet! Igazából neki aztán teljesen mindegy szerintem, én mondtam neki, hogy szeretnék escitalopramot szedni, mert utánaolvastam és a kutatási eredmények alapján ezt tartják a leghatékonyabbnak, erre ő egyből rábólintott. Gyanítom most az lesz a tanácsa, hogy 10mg-ról emeljem 15mg-ra az adagot (elvileg 20 max). Már előre élvezem, hogy pár nap után majd megint erősíti a tüneteket az adag emelése...

Előzmény: Törölt nick (5346)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.23 -1 0 5347

A Fevarin hatóanyaga a fluvoxamin, egy régi, megbízható, nagyon jó cucc (úgy tűnik, hogy még a COVID-os súlyos tünetek kezelésében is szerepet kaphat). Csak ugye kiszorította a többi, újhullámos hatóanyag.

 

Ez a gond az antidepikkel. Van ezer fajta, és vagy bejön, amit éppen felír az orvos, vagy nem. A Fevarin nagy eséllyel bejön.

Előzmény: Törölt nick (5346)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.23 -1 0 5346

Ha nem jön be az escitalopram, akkor próbálj Fevarint iratni (nem tudom, hogy a te pszichiátered mennyire vevő a betege ötleteire, van ki elfogadja, van aki nagyon csúnyán néz ilyenkor).

Előzmény: Törölt nick (5345)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.23 0 0 5345

0.75el+ mellé a 10mg escitaloprammal tudok utazni 5 megállót nagyjából tegközlekedésen, akkor ez tényleg nem az én gyógyszerem. Nekem onnan indult az egész, hogy az első pánikrohamom után annyira nem tudtam egyedül lenni, hogy még az is zavart ha külön szobában voltam itthon. Ezen kívül egy hétig folyamatos halálfélelem reggeltől estig kb szünet nélkül olyan szédüléssel, mintha egy hullámvasúton ülnék. Szó szerint csoszogva közlekedtem. Aztán így elvergődtem a pszichiáterhez ahhoz a nagytudású mekkmester ezt meghallva azt tanácsolta, hogy szedjek 3*0.25mg frontint és minden rendben lesz... :D

Előzmény: Törölt nick (5343)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.23 -1 0 5344

A Rivo durvább, erősebb, hosszabb a felezési ideje, nagyobb a mellékhatások lehetősége, nehezebb elhagyni. Éppen ezért az első választás a pszichiáternél szinte mindig a Xanax, ha nem jön be, akkor írnak általában Rivot.

Előzmény: MAN10 (5340)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.23 -1 0 5343

Hogy mit kellene érezned?

 

Nézd, nekem olyan szép pánikos szorongásom volt, hogy odáig eljutottam (mert halogattam, és nem akartam semmilyen gyógyszert), hogy már ülni sem tudtam nyugodtan, csak mászkáltam a házban körbe-körbe, várva a véget. Ezt teljesen megszűntette napi 0.25-0.5mg! (igen, ilyen kevés) Xanax. Nem éreztem semmi különöset, csak azt, hogy helyre rakott, úgy működtem mint egy normális ember. Ezt évekig szedtem, mert megoldás volt, és nem kellett növelnem az adagot. Szerencsés voltam, és könnyen le is tudtam tenni ezt a kis mennyiséget.

 

Ha komoly helyzet volt, akkor rádobtam egy kicsit. 0.75mg-al elbuszoztam Lengyelországba. Akkor sem éreztem semmit, csak azt, hogy úgy tudok utazni órákon keresztül, ahogy mindenki más.

 

Mindenesetre érdekes, amit írsz. Én szoktam sörözni, nem minden nap, de azért hetente kétszer biztosan. 2-3 dobozostól már bőven jó hangulatban vagyok. Ja, és én sem vagyok nádszál, majdnem 100kg.

Előzmény: Törölt nick (5341)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.23 0 0 5342

És mondjuk a seduxen? A rivotril állítólag jóval erősebb.

Előzmény: MAN10 (5340)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.23 0 0 5341

Nem tudom mit kéne tőle éreznem, de nem befolyásolja se a vérnyomásom, se a pulzusom (most mértem), egyáltalán nem vagyok tőle álmos, 2 szem valeriana jobban elálmosít. Aztán lehet, hogy csak én vagyok ilyen aki túlságosan jól bírja a központi idegrendszerre ható anyagokat. Annak idején amikor semmi bajom nem volt és volt egy jó meccsnézős sörözés+ akár egy kis buli, akkor más 2-3 korsó sörtől már hangulatban volt, én 10 korsó után kezdtem el érezni, előtte nagyjából semmi, mintha limonádéztam volna, pedig a sport miatt nem fogyasztottam soha rendszeresen alkoholt.

Előzmény: Törölt nick (5339)
MAN10 Creative Commons License 2021.06.23 0 0 5340

Miben más a Rivó, mint a Xanax? 

Előzmény: Törölt nick (5339)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!