Keresés

Részletes keresés

Amazonka Creative Commons License 2006.05.02 0 0 27
Mondd Cimbóka, ha jól sejtem a Futóból- Nálatok jól múködik a közös képviselet?
Van valaki aki még korrekt? Van esetleg javaslatod?




Bonató Péter Creative Commons License 2006.05.02 0 0 26
Szia gombóc.

Ha házban jársz menny le a pincébe és nézd meg azt a csővbet amin be jön a víz.Ha szerinted az a végleges akkor lehet hogy van negativ vízminta.De hadjáruljak el valamit: a vízvezeték fertőtlenitése 72 órát vesz igénybe Ami tartalmazza 48 órás ZÁRT csapoknál a fertötlenítő vegyszert a rendszerbe.24 óra NYÍTOTT csapnál a rendszer átmosását. Szerintem ilyen itt nem volt.(10-14 napi tenyésztés minta vétel után van negatív vízminta)
DE ha átszétálsz az épülettel szembe és megnézed a lukat akor látni fogod hogy a végleges vezeték még nincs bekötve.
Előzmény: csokigombocz (24)
cimbóka Creative Commons License 2006.05.01 0 0 25

Hát sok jóval nem bíztatlak benneteket. A Futó utcában 2 házat is építettek a Foresterék. Egyikkel több a probléma, mint a másikkal. Mindkét ház perben áll a céggel. De, hogy ebből mikor lesz pénzünk? Hát az teljesen bizonytalan . Viszont vannak munkák, amelyeket muszáj megcsináltatnunk, nehogy állagromlás legyen. Szóval azt ajánlom, hogy addig nézzetek alaposan körül, amíg ki nem fizettétek az utolsó részleteket. Mert utána futhattok a pénzetek után! A késedelmi kamatot meg vissza kéne tartani az utolsó részletből. Jogilag ugyan nem tudom, hogy müködik-e, de ez lenne az egyetlen biztosíték.

 A közös képviselet ügyében egyértelműen a társasház joga a döntés. Az alakuló közgyűlésen kell megszavazni. Érdemes kellően alaposnak és bizalmatlannak lenni. Előzetesen ajánlatokat kéne bekérni és az alapján választani. Akkor is csak ideiglenes szerződést kötni. A közös képviselet lesz/lehet az a közvetítő, amely majd a garanciális problémák ügyében-borítékolom, hogy lesznek- hadakozhat a beruházóval, de ha a lekötelezettjük, akkor sok jóra nem számíthattok.

Ami a 6500Ft-ot illeti, nem tudom, hogy sok-e, vagy kevés, de nagyrészt függ a m2-től, a lakások számától, hogy közös kazán van-e, és hát a kocsibeállók után is kell fizetni, hiszen a kapujavítás , és a elektromos energia is pénzbe kerül. Ha tudnám, hogy mekkorák a lakásaitok, akkor a miénkkel össze tudnám hasonlítani. ( 2 éves ház, 59 lakás, egyedi fűtések)

Sok sikert a továbbiakban mindenkinek! Üdv.

Előzmény: csokigombocz (24)
csokigombocz Creative Commons License 2006.05.01 0 0 24

Szerintem senki. Állítólag miközben túrták a földet a vízvezetéknek, átvágták a közvilágítás meg az UPC kábeljét, és ezek tüzet okádnak. Hihetetlen szakértelemmel rendelkező mesteremberek dolgoznak ezeknek.

 

Állítólag megvan az ÁNTSZ minta a vizre, és negatív. Azért én még nem merek inni belőle.

 

És talán három hét múlva meglesz a lift. Milyen jó, hogy addigra már mindent felhurcoltam..... :)

Előzmény: Amazonka (23)
Amazonka Creative Commons License 2006.05.01 0 0 23
Gondolatébresztőek a hozzászólásaid. Én sem kaptam kötbért, pedig a szerződés
erről és az elkészült lakásról, melynek a lakhatási engedélye folyamatban elég egyértelmű. Apropó ki látta a végleges vízbekötést?
almaszilva Creative Commons License 2006.05.01 0 0 22
A 6500 Ftos kozkoltsegrol pedig en is szeretnek reszletes lebontast latni. Mibol is tevodik az ossze. Kulonben javitsatok ki ha tevedek de nem ugy van az h a lakok maguk valasszak meg a kozos kepviselojukot es dontik el h kell vagy nem kell portaszolgalat, h kikkel vegeztetik el a takaritast es hasonlok. A FMnak ebbe mar nem lehet beleszolasa. Azt is jo volna lecsekkolni h a garazs kulon kapja az elektromos aramot, futtest, barmit.
almaszilva Creative Commons License 2006.05.01 0 0 21

Nekem sem fizettek ki a kotbert. Es az indok az volt h EN kestem az utolso reszlettel mert h csak nemreg vettem at a lakast pedig az mar kesz van 2 honapja. Szerintetek mit jelent az a szo h KESZ??? Nekem ugy tunik h Magyarorszagon ma nagyon sokfelekeppen lehet 1 ilyen 1szeru szot ertelmezni.

 

V67 Creative Commons License 2006.04.27 0 0 20

De fura, amikor én vettem a lakást, akkor szó sem volt róla, hogy járna hozzá villanytűzhely.

csokigombocz Creative Commons License 2006.04.26 0 0 18

Te aztán türelmes ember vagy. Ennyi időt várni...

 

A jó hír, hogy a szemetet rendesen hordják a ház elől. És néha a lépcsőházat is söprik. De mikor lesz iható a viz, meg nem ipari az áram, és legfőképpen lift és lakhatási engedély?

 

Ti tudtok valakiről, akinek ezek kifizették a kötbért? Vagy valami kártérítést a késések miatt???

 

 

Előzmény: Törölt nick (17)
V67 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 16

Lehet, hogy rosszul gondolom, de egy csomó lakótárs nem bukkant még fel egyetlen gyűlésen sem. Akármikor megyek az épületbe, mindig ugyanazzal a kb. 50 emberrel találkozom, akik egy részéről tudom, hogy nem lakók, hanem leendő lakók szülei, vagy párjai, vagy ilyesmi.

Mintha nem mindenkit érdekelne ez az egész.

 

 

csokigombocz Creative Commons License 2006.04.25 0 0 15
Én öbb szomszédot szeretnék a fórumon. Szerintem kb 70 %-unk ifjonc és biztos hozzáfér az internethez, nem hiszem hogy nem lehet minket megtalálni.  :( Asszem még reklámozom egy kicsit a házban, hátha az emberek nézik a postaládájukat. Ámbár ha magamból indulok ki, én a jelen költözködős állatpoban a kulcsának helyét se tudom.
V67 Creative Commons License 2006.04.25 0 0 14

Ma reggel a ház felőli oldalon már betemették a gödröt, amit ástak, és amit úgy gondolunk, hogy a víz lehet az. Ha ez csak elterelő hadművelet volt, akkor az nagyon aljas dolog.

Engem az is zavar, hogy a tűzvédelmi riasztók még sehol nincsenek bekötve, csak üresen állnak minden falon a kis piros dobozkák.

A lépcsőházat meg muszáj lenne velük lefestetni, mert ocsmányul néz ki.

 

És egyébként is: liftet akarok! :-)

 

 

Amazonka Creative Commons License 2006.04.24 0 0 13
Sziasztok!
Víz szerelése folyamatban, amint láttam. Kérdés csupán az, hogy ez tényleges,
avagy elterelő művelet. Én bízom benne, hogy beköltözés után még átfestik a
lépcsőházat.
csokigombocz Creative Commons License 2006.04.24 0 0 12

Látom mindenki költözik. Öröm és boldogság nekünk lift nélkül cipekedni.  :( Láttátok milyen állapotban van a lépcsőház? És azt mondták ezt már nem festik újra. Hát szép.

 

Tud valaki valamit az ivóvízről?  Nekünk két hete azt mondta Bartók, hogy megjött az ÁNTSZ engedély, de ez állítólag kamu. Legalábbis a házban nincs kifüggesztve erről semmi.

Amazonka Creative Commons License 2006.04.20 0 0 11
Tartok tőlei - igazad van "csokigombocz". A portaszolgálat nem jelent semmit, csak az nem megy be a házba aki nem is akar.
csokigombocz Creative Commons License 2006.04.20 0 0 10

Abban egyetértek, hogy amig nincs használatba vételi engedély nem kéne fizetni semmit. Kicsit sem sajnálom szegény kis foresteréket, hogy ipari áramot fizetnek, stb, stb. Nem mi vagyunk a hibásak, hogy eddig huzódodd az építkezés, és még mindig vacakolnak.

 

Közös képviselőt pedig mi is keríthetünk. Amúgy szerintem a lakók közös költségéből akarják kigazdálkodni a teremgarázst is, meg annak a szolgálatát, pedig ahhoz aztán egyáltalán semmi közünk. A 6500 forint egyértelműen sok.

Előzmény: Törölt nick (9)
Amazonka Creative Commons License 2006.04.19 0 0 8
Sziasztok Szomszédok!
Én most egy 5 éves 25 lakásos liftes társasházban lakom. Itt a közösköltség 150 Ft /négyzetméter. Szerintünk ez is magas, egy nagyobb társasházban kevesebbnek kellene lenni. Ebben az összegben nincs víz fogyasztás, se fútés, se portaszolgálat. Van viszont pincegarázs a lakóknak, és udvar egy kis zölddel.
Ismerek a Rózsadombon egy 20 lakásos házat, ahol 250 Ft/nm a közösköltség,ez tartalmazza a lakások fútését,és víz fogyasztását.
csokigombocz Creative Commons License 2006.04.19 0 0 7

Tud valaki valami megbízható infót, hogy normál helyen mennyi a közköltség? Itt azért nagyon el van velük szaladva velük a ló, hogy 6500 forintot akarnak kérni. Meg mi az hogy a remek beruházó, aki eddig is csak makulátlan úriemberkétnt :) viselkedett kijelölje a közös képviselőt, aki irreális összegekkel dobálózik. Reméelm a parkolót meg annak a protáját nem velünk akarják fizettetni. :(

 

És különben is, miféle közköltség, mikor még nincs iható viz, ipari az áram és bokáig lehet járni a szemétben.

lokáció Creative Commons License 2006.04.13 0 0 6

Szerintem így nem lehet bánni emberekkel, ahogy ennél a háznál teszik. Mehet a kivitelező és a beruházó is a susnyásba.

Az meg mint rendesen, senkit sem érdekel, hogy a lakóknak - bocsi - majdani lakóknak mikor lesz fedél a feje felett.

csokigombocz Creative Commons License 2006.04.13 0 0 5
Azért figyelitek? Van olyan optimista szomszéd, aki már muskátlit is ültetett az erkélyre. Vajh alulról vagy felülről fogjuk szemlélni a virágok virágzását?
Előzmény: V67 (4)
V67 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 4

Engem is elbizonytalanított a kivitelező, de azért próbáljuk meg az elhangzott dolgokat fenntartásokkal fogadni. Gondolom ma este épp az ellenkezőjét fogjuk hallani a beruházótól. Fogalmam sincs egyelőre, melyiküké a valós, de valószínűleg az igazság valahol a kettő között lesz.

A lényeg, hogy ma este 6-ra mindenki jöjjön.

almaszilva Creative Commons License 2006.04.13 0 0 3

Hat ja, a remelem hogy lassan csak kesz lesz. Ha jol tudom nehanyan mar laknak is bent. A multkori cirkusz a beszallitokkal elbizonytalanitott 1 kicsit. Kivancsi vagyok mi lesz a mai Forester meetingen!?

Vannak olyanok akik meg nem vettek at a lakast?

csokigombocz Creative Commons License 2006.04.12 0 0 2

Várjál, előbb lakás legyen az egészből. A használatbavételi engedély már csak hab a tortán. Addig meg marad a jó kis cirkusz.

 

 

Előzmény: 309 (1)
309 Creative Commons License 2006.04.12 0 0 1
Eleg kaotikus ez egesz! En 2 es fel evvel ezelott irtam ala a szerzodest. Remelem, egyszer eljon az az ido, amikor a hasznalatbaveteli engedely is meg lesz!!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.12 0 0 0
Jé, egy nullás.

0
csokigombocz Creative Commons License 2006.04.12 0 0 topiknyitó
Már egy ideje nézem a fórumot, és úgy látom más házaknál működik ez. Jó lenne megtalálni egymást. Még a holnapi "naggyűlés" előtt. Ki tudja ott milyen bomba robban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!