Keresés

Részletes keresés

Evaadrienn Creative Commons License 2015.12.30 0 0 4167

Mert a nagynéném addig kiabált, hogy nem lesz másik vevő, míg megijedt és aláírta.

Ha a kérdéseimre válaszolnál, az nagyobb hasznomra lenne, köszi

Előzmény: doki a kapitalista (4163)
murray Creative Commons License 2015.12.30 0 0 4166

közterületen telekhatár?  múltkor itt az írták a kollégák hogy a saját családi házam elé a portámra a kocsibejárómra is simán felállhat bárki.

legalábbis egyszer biztos mert fel is gyújtanám ha vki a kocsibejáromon parkolna 

Előzmény: dfqf (4165)
dfqf Creative Commons License 2015.12.29 0 0 4165

Szép estét!

 

Érdeklődnék,hogy utca középvonalára nem merőleges telekhatárár,hogy "folytatódik" a közterületen?

 

A közterületen lévő parkolási probléma ütötte fel a fejét és szeretném tudni,hogy úgy folytatódik e a képzeletbeli kerítés mint a telekhatáron belül és kb 60 fokban csatlakozik az utcába és lehet ebbe a szögben tovább húzni a képzeletbeli vonalat vagy pedig teljesen mindegy a benti elosztás és a telekhatár végénél 90 fokban lehet meghúzni és nyáron kitenni a virágaimat elválasztás gyanánt?

Köszönöm!

doki a kapitalista Creative Commons License 2015.12.28 0 0 4164

"Sziasztok!

A barátnööm elált, lemondott állítólag mindenrööl. De annak idején vettek fel hitelt a barátnööm nevére. Ök megegyeztek , hogy az ex minden hónapban odaadja neki a törlesztööt.  Ez azonban 2 éve nem  így alakul és a bank csak vonja a pénzt.Kérdésem az lenne, lehet-e ez ellen valamit jogilag tenni, hogy a bank ne vonhassa a pénzt, ha már neki semi köze a régi házhoz. És vissza lehet-e utólagosan követlni a ki nem fizetett pénzeket?"

 

A bank felé ez a megegyezés hatálytalan, ha csak nem adta rá áldását a bank (amit kétlek). A szerződésben az áll, hogy az bnőd számlájáról fogják vonni, ő is adósként szerepel a kötelemben, ergo semmit nem tud tenni jogilag. Az más kérdés, hogy ha a bankszámláját megszünteti, akkor nem tud a bank vonni tőle. Az meg megint csak más kérdés, hogy ha nem fogja ő se fizetni, akkor bedől a kölcsön, és akkor nem csak az exe ingatlanát árverezik, hanem mindannyiuk munkabéréből fogják vonni a 33%-ot, és foglalni minden foglalhatót a végrehajtó(k).

 

Vissza lehet követelni, természetesen. Feltételezem jelzálogkölcsönről van szó, ott az adóstársak egyetemlegesen felelnek, tehát mindegyik tartozik a hitelező felé a teljes összeggel, de egymás közt már más a helyzet. Ha bíróság elött megegyeztek, hogy lemond a tulajdonjogáról, és ennek megfeleően az exe fogja viselni a törlesztés tehheit, akkor joga van követelni az általa kifizetett törlesztőrészleteket.A bíróságok simán megítélik ezt.

 

Ha viszont személyi kölcsönről van szó, na az szívás, ha csak nem foglalták okiratba vagy más módon nem tudják bizonyítani, hogy a bnőd az exe számára vete fel a kölcsönt.

Előzmény: jawacz350 (4160)
doki a kapitalista Creative Commons License 2015.12.28 0 0 4163

Ha nem édesanyád  akaratának megfelelő volt a szerződés tartalma, és azt nem tartottátok jogszerűnek/erkölcsöleg elfogadhatónak, akkor mi a búbánatért írta alá?

Előzmény: Evaadrienn (4162)
Evaadrienn Creative Commons License 2015.12.28 0 0 4162

Sziasztok!
Adott egy ingatlan,ami a nagyszüleimé volt, most öröklés és ajándékozási szerződések után 50 %-ban édesanyámé, 50%-ban a nagynénémé, vagyis a testvéré, és rajta az édesapjuk haszonélvezeti jogával. Nagypapámat mi gondoztuk másfél éven keresztül, nagynénem, csak kétszer jött, akkor is csak pénzért, majd mikor egy kórházba vittük,akkor onnan elvitte a nagypapámat, és 2 hét múlva berakta egy alapítványi otthonba, ahová a belépő 1 millió Ft volt. Mi nem akartuk, h oda vigye, mert a kórházból vissza jött volna hozzánk. Papa sem akarta, ezt el is mondta, le is írta, de elment vele. Innen 2 hétig nem engedte nagynéném, h beszéljünk vele, vagy, h lássuk. Nagypapám annyira nagyot hall, h a telefonban nem hall semmit, ő beszél, de minket nem hall.  Berakta az otthonba és befizette a pénzt, amire azt mondta, h majd ha eladtuk a lakást, akkor abból kifizetjük neki a felét az egy millió forintnak. Mi közöltük, h ebbe nem megyünk bele. Ez természetesen nem érdekelte. Találtak egy vevőt, aki 10 millió forintért megvette a lakást és az ügyvédnél derült ki, hogy a szerződésbe úgy van foglalva, hogy papámnak az özvegyi joga miatt jár 1 millió forint, nagynénémnek fél millióval több, mint édesanyámnak, mert az a fele a bekerülési díjnak. Így az övé 5 millió, a miénk négy és papámé 1, amit szintén a nagynéném fog kezelni. Írt egy nyilatkozatot, h neki azért jár több a vételárból, mert befizette az alapítványnak a pénzt. Abba, hogy az özvegyi jogra járó összegből fizessük ezt, hallani sem akart. Foglalót kaptunk, a birtokba adás és a teljes vételár kifizetése jan.11-n lesz. Édesanyám aláírta a szerződést, de nem tartjuk jogosnak, hogy ki kell neki fizetnünk ennyi pénzt, úgy, hogy mi nem szerettük volna oda vinni a nagypapámat. (8 órás távolságra van így tőlünk, nagynénémtől 10 percre)Gyakorlatilag nem engedi, hogy  beszéljünk vele, vagy lássuk, elvitte az ünnepekre magához, de oda nem mehetünk, és nem árulja el mikor viszi vissza az otthonba, így a dédunokái sem láthatják. Hiába hívjuk, ő beszél, de nem tudja mikor megy vissza.
Az már csak mellékes, hogy nagynéném fia ingatlanos, ők adták el a lakást, úgy hogy tőlünk sem szóbeli, sem írásbeli beleegyezést az értékesítésre nem kaptak. Egyszer sem szóltak, hogy mikor nézte meg vevő. Mi mint magánszemély árultuk és csak akkor mutathattuk meg bárkinek is, ha ők is ott voltak. A vételárban megegyeztünk, és mi nem vehettük igénybe ingatlanos segítségét, mert nem engedték meg.
A kérdéseim:
-szabályos, hogy mint iroda ezt csinálták, ha nem lehet-e tenni valamit ez ellen?
-Lehetséges, hogy tényleg neki kell adnunk fél millió forintot?
-megteheti, hogy akadályozza a nagypapámat a velünk való kapcsolattartásban?
Köszönöm szépen!

feketefelhoo Creative Commons License 2015.12.22 0 0 4161

Köszönöm. Adózni kell a bevétel után vagy csak az illeték van?

Előzmény: _kip_ (4159)
jawacz350 Creative Commons License 2015.12.15 0 0 4160

Sziasztok!

A barátnööm elált, lemondott állítólag mindenrööl. De annak idején vettek fel hitelt a barátnööm nevére. Ök megegyeztek , hogy az ex minden hónapban odaadja neki a törlesztööt.  Ez azonban 2 éve nem  így alakul és a bank csak vonja a pénzt.Kérdésem az lenne, lehet-e ez ellen valamit jogilag tenni, hogy a bank ne vonhassa a pénzt, ha már neki semi köze a régi házhoz. És vissza lehet-e utólagosan követlni a ki nem fizetett pénzeket?

_kip_ Creative Commons License 2015.12.14 0 0 4159

Ingatlan adásvételhez mindig kell ügyvéd.

A vavő vagyonszerzési illetéket fizet 4%

Ügyvédi díj 1% körül, de alku kérdése kb 40-50eFt felénk

Térképmásolat stb kb 10eFt

 

Elmentek az ügyvédhez és megcsinálja amit kell.

 

Az illetéket az adásvétel árával ésszerű határokon belül tudjátok csökkenteni.

Ha a NAV kevesli, akkor kijönnek értékbecsülni!

 

Előzmény: feketefelhoo (4158)
feketefelhoo Creative Commons License 2015.12.11 0 0 4158

Üdv

 

Öcsémmel közösen van egy lakásunk, melynek 1/2-1/2 arányban vagyunk tulajdonosai. Öcsém megvenné tőlem a tulajdonrészemet, nagyobb részletekben törlesztve.

 

A lakás tehermentes, 1996 óta van a tulajdonunkban

 

Mi az ügymenet ilyenkor ? Kell ügyvéd? Mennyi az illeték?

 

 

Ticsi218 Creative Commons License 2015.10.30 0 0 4157

Üdvözletem

Tatabányai 2 szobás 55m2 téglaépítésű lakás ÁRON ALUL eladó. 5, 8m Ft. Tehermentes az ingatlan

Cseri lakótelepen a gőzfürdővel szemben a 2. emeleten van az ingatlan. Picit  felújításra szorul, de lakható állapotban van.

Érdeklődni emailben:kissr2014@freemail.hu

zsanna Creative Commons License 2015.10.28 0 0 4156

illetéket passzolom.

Az 5 év csak lakóingatlanra vonatkozik. Minden más ingatlan 15 éves kategória.

Előzmény: ndx (4154)
Frankmcfly Creative Commons License 2015.10.28 0 0 4155

Nagyon köszönöm a válaszokat!

 

Meg fogom keresni ezt a behajtó céget és ajánlatot fogok nekik tenni!

 

Drukkoljatok nekem!

 

Béke és szeretet!

 

üdvözlettel: Frank

Előzmény: Kisfiatal (4152)
ndx Creative Commons License 2015.10.27 0 0 4154

teremgarázs vásárlása után most 4% az illeték, vagy 10%?

 

az tényleg úgy van továbbra is, hogy garázs értékesítése esetén csak 15 év után szűnik meg az szja fizetési kötelezettség? (szemben az ingatlan 5 év utáni szja mentességével)

bpv13 Creative Commons License 2015.10.26 0 0 4153

Sziasztok!

Van itt most vki aki ingatlan-jogi kérdésben tudna segíteni?

Kisfiatal Creative Commons License 2015.10.26 0 0 4152

Valszeg meg lehet velük egyezni, mivel a mama nyugdíjából soha nem jutnak a pénzükhöz :) Ülj le, számold át, esetleg ügyvéddel, hogy mennyi lehet a reális összeg, és tegyetek ajánlatot, hogy ennyit tudsz fizetni. Autóval kapcsolatban hallottam hasonlót, ott így egyeztek meg, asszem a felét fizették annak amit követelt a behajtó. De az is megérte neki.

Előzmény: Frankmcfly (4150)
murray Creative Commons License 2015.10.22 0 0 4151

mire gondolsz? a bank már eladta az adósságot egy mocsadék behajtó cégnek. talán még a bankkal meg lehetett volna egyezni de ezekkel? ezek ebből élnek. 

 

már ott az inkasszó anyukád nyugdíj bankszámláján onnan az le nem kerül. 

 

anyukád egyáltalán a házában lakik még? kész csoda.  vidd ki magadhoz szegényt és dobjátok el a határon a személyiket és csá. 

Előzmény: Frankmcfly (4150)
Frankmcfly Creative Commons License 2015.10.21 0 0 4150

-Semmi kiskapú? 

-Szikrányi esély sincs?

Előzmény: murray (4149)
murray Creative Commons License 2015.10.21 0 0 4149

figyelj Frenky, 

 

ha már olyan kedves voltál hogy szegény anyukád házát elcseszted majd itthagytad őt a szarban, két lehetőséged van.

 

-vidd ki őt magadhoz az örökséged ugrott ami jelenleg egy adósság az államra száll végül

-gyere haza és csengesd ki a 75 millert és ennyi. talán vmi ügyvéd segit lefaragni pár milliót. a végtörlesztésről már lekéstél be van fixálva  a magas frank árfolyam. 

Előzmény: Frankmcfly (4148)
Frankmcfly Creative Commons License 2015.10.21 0 0 4148

Tisztelt fórumozok!

Szeretném megosztani a történetemet veletek és egyben a tanácsotokat is kérni. Kb 10 évvel ezelött felvettem jelzálogalapú lakáshitelt. 5 évig fizettem is, míg be nem ütött a krézis! Utána nem tudtam már fizetni azokat az árakat. Kimentem külföldre szerencsét próbálni és megszakítottam Magyarországgal a kapcsolatomat. (Próbáltam elmenekülni a gondok elől.) Ez volt 5 éve! A gomdok csak nagyobbak lettek, de úgy érzem megérettem arra, hogy szembe nézzek a hátrahagyott életemmel. A hátrahagyott életem most jelenleg egy behajtócég kezében van. Szeretném vissza kapni, mert az az enyém! Mível 5 éve nem adtam magamról életjelet se a banknak se a végrehajtó cégnek, így nem tudom milyen esélyekkel indulok, de úgy érzem még van esélyem tenni valamit az ügy érdekében. Dióhéjban: Vettem egy házat 18millióért Budapesten. A mamám háza a fedezet. 5 éve nem fizetem. A behajtó cég már egy irreálisan magas összeget akar rajtam behajtani. 75milliónál is többet! A mamám nyugdíjából 30%-ot már elkezdtek vonni! A lényeg az, hogy benőtt a fejem lágya és bejött külföld is! Szeretnék egyeségre jutni és fízetni! Vajon mi ennek a menete? Hol találok ügyvédet, aki ebben segítene nekem? Mivel 5 éve külföldön élek, így nem követtem a lakáshiteleseket érintő kormány által elért enyhítő intézkedéseket. Rám még érvényesek ezek, vagy lecsúsztam volna róla? Szükségem lenne segítségre, hogy ezt fixáljam! Kérlek titeket nyugtassatok meg, hogy még nincs semm sem veszve! Szeretnék pontot tenni az ügy végére! Hogyan tudnék ebből jól kijönni? Minden lehetőség érdekel!
Előrre is köszönöm a válaszaitokat!
Üdvözlettel
Frank

pipi2015 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 4147

Elszeretném adni az örökölt termőföldet, mezőgazdasági váálalkozónak mennyi jöv.adót kell fizetnem:

mihaly210 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 4146
Sziasztok.
Nekem egy erdekes problemám van!
A felesegemnek a CIB banknál volt egy hitelkártyája. Egyszer használta. A szerződes összege 200.000 forint volt. 5 evi kártya használatot írt alá. Ha használja a kártyát havi 11.500 forintot kellett törlesztenie. Felvett 2006 elejen 50.000 forintot. fizette a törlesztest. Majd egy összegbe kifizette a felvett összeget es kerte a kártya megszünteteset! Rá egy evre kapott egy felszólittást hogy tartozása van. 45.000 forint. Bementünk a bankba es kertük a kártya megszünteteset. 175.000 forintot kellett befizetnünk. A számlán ekkor nem volt tartozás es több mint 100.000 forint töbletbefizetest mutatott. Ekkor sem zárolták a kártyát. Rá ket evre kaptunk egy felszólittást hogy 160.000 forint tartozásunk van es vegrehajtásra adták a tartozást.
Hozzá kell tennem, hogy meg 2006 ban vissza adtuk a banknak a kártyát. penzmozgás nem volt.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Kihez lehetne fordulni?





mihaly210 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 4145
Sziasztok.

Nekem egy èrdekes problèmám van!
A felesègemnek a CIB banknál volt egy hitelkártyája. Egyszer használta. A szerződès összege 200.000 forint volt. 5 èvi kártya használatot írt alá. Ha használja a kártyát havi 11.500 forintot kellett törlesztenie. Felvett 2006 elejèn 50.000 forintot. fizette a törlesztèst. Majd egy összegbe kifizette a felvett összeget ès kèrte a kártya megszüntetèsèt! Rá egy èvre kapott egy felszólittást hogy tartozása van. 45.000 forint. Bementünk a bankba ès kèrtük a kártya megszüntetèsèt. 175.000 forintot kellett befizetnünk. A számlán ekkor nem volt tartozás ès több mint 100.000 forint töbletbefizetèst mutatott. Ekkor sem zárolták a kártyát. Rá kèt èvre kaptunk egy felszólittást hogy 160.000 forint tartozásunk van ès vègrehajtásra adták a tartozást.
Hozzá kell tennem, hogy mèg 2006 ban vissza adtuk a banknak a kártyát. pènzmozgás nem volt.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
nanemáraaaaaa Creative Commons License 2015.07.26 0 0 4144

Koszonom hogy valaszoltal:)

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.26 0 0 4143

vissza tud, ha van kulcsa :) komolyra forditva, nyilván mindkettőtök beleegyzésével lakhat ott bárki. és ha az az egyikőtök, akkor a másik felé használati díjat is kell fizetni.

Előzmény: nanemáraaaaaa (4142)
nanemáraaaaaa Creative Commons License 2015.07.25 0 0 4142

Sziasztok!

 

A volt parommal vettunk meg par eve egy lakast, amire meg x osszegu hitel van. Viszont mi mar szetmentunk, most alberlok lakjak, es o szeretne visszakoltozni, de en ezt abszolut nem szeretnem mert nem valoszinu hogy fizetne a torlesztot, illetve a rezsit, es mivel a fedezet nalam van igy valoszinu engem vennenek elo ez ugyben, ha nem lenne befizetve.

 

Visszatud koltozni a beleegyezesem nelkul?

 

Elore is ksozonom a valaszokat. 

Balazs

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.23 0 0 4141

írtam :)

Előzmény: Kisfiatal (4140)
Kisfiatal Creative Commons License 2015.07.23 0 0 4140

Küldöm :)

Előzmény: Törölt nick (4139)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.23 0 0 4139

publikra tettem a mailt, küld át.

Előzmény: Kisfiatal (4138)
Kisfiatal Creative Commons License 2015.07.23 0 0 4138

VAgy csak rittyent nekem egy szerződést, én meg aláíratom velük ? :) Meg gondolom kell neki a tul lap is.

Előzmény: Kisfiatal (4137)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!