Keresés

Részletes keresés

bes Creative Commons License 2005.05.18 0 0 12
1. első tanács: másik orvos is lássa.
a hallásvizsgálat jó játék, nem vészes, arra mindenképp vidd el, de másik fül -orr gégész tanácsa is értékes/érdekes lehet.

2. azért lehet hogy van benne valami....
nagy orrmandula: elzárja a fülkürtöt, a fül nem szellőzik jól, ez látható a dobhártya képéből, tapasztalt doki látja (a gyerek kb olyat érez, mint amikor repgépen bedugul a füled, és egy kattanással jobb lesz, rögtön jobban is hallasz!)
az orrmandula miatt a gyereknek más az arckifejezése, esetleg nem csukja be úgy a száját ebből fogfejlődési problémák lehetnek, és akinek nincs kielégítő orrlégzése, annak tényleg nem raknak be fogszabit orrmandula- műtét nélkül, mert nem lehet fogszabi mellett szájon át lélegezni (vagy nem jó)

3. a műtétről a végső szót úgyis a szülőknek kell kimondani az orvosi tanács alapján, ha nem győznek meg hogy feltétlenül szükséges, hát ne hagyd megműteni... én sem hagynám :)
Előzmény: laminált (11)
laminált Creative Commons License 2005.05.18 0 0 11
Sziasztok! Gondom van, ha olvassa szakember, vagy hasonló cipőben járt, járó emberke, kérem segitsen. Röviden: 6 éves gyerkőcnek füle folyt. Gégészhez el, ő irt gyogyszert, fülfolyás megszünt. Viszont közölte kontrolon, miután belekukucskált a fülébe, hogy süket a gyerek, el kell vinni hallásvizsgálatra, azonkivül ki kell venni az orrmanduláját, mert attól süket, meg majd nem tesznek fel neki fogszabályzót, mert az orrmandulájától állnak előbbre a fogai / tejfogak/, meg majd a suliban ha nem tanul jól, kiabálni fogunk vele, pedig a mandulája fogja okozni azt is. Kérdésem, hogyan lehet megállapitani egy fülkukucsból, hogy a gyerek süket? /Az oviban a suttogós játékkal semmi baja, tökéletesen hallja./ Miért akarják kivenni a gyerekem orrmanduláját, mikor kb. 2 éve nem volt beteg, egyszer volt fülfolyása, ha esetleg kicsit náthás volt, akkor is csak a torka fájt. A manduláinak még soha nem volt bajuk. Kérek tanácsot, segitséget. Köszi
Eavit Creative Commons License 2005.05.13 0 0 10

sziasztok

nekem augusztusban volt egy ronda mandulagyulladásom.azelőtt sohasem.azóta most nyúzom a negyediket.öszze-vissza szedetik velem az antibiotikumokat!ez a mostani más mint a többi nem tüszős,hanem a doki szerint gennyes-fekélyes.nagyon rossz.kértem,hogy végre vegyenek kenetet és csináljanak rezisztenciavizsgálatot,legyen célzott antibiotikum terápia,de majdhogynem elzavartak.elmentem és egy szíves laborba,ahol levették a kenetet tegnap, mára meg meg is lett az eredmény:E.coli.ami érzékeny gentamicinre ill.ciprofloxacinre.nos most éppne augmentint szedek ami amoxicillin-klavulánsav kombi.szóval valószínűleg ezért nem javulok.kedd óta szedem és ha lehet még rosszabb.

 

sajna a fül-orr gégész akiben megbízom,még 3 hétig külföldön lesz.mostaztánmegmár senkiben nem bízom.fogalmam sincs mit csináljak.az augmentint végig beszedem ha már elkezdtem,de azért eléggé frusztrál ez a coli.nem tipikus,hogy tonsillitist okz,nem?inkább emésztőszervi tüneteket produkál...

 

másrészről meg a következő antibiotikum kúra immár a 3.lenne.mivel múlt héten cefzilt (ami szélesített spektrumú cephalosporin) szedettek velem az influenza szerű tüntetimre,a secunder fertőzések kivédésére.dehát ugye mikor a kúra véget ért beütött ez a mandulagyulladás.

most meg ugye mind azzal jön,ha meggyógyul ki kell venni.elegem van.:(

M6TTL Creative Commons License 2005.05.12 0 0 9

Csak azért kérdezem, mert szerintem nagyon fontos az, hogy ha az embernek valami komoly egészségügyi problémája van, az tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az adott szakterület legjobb szakorvosához kerüljön. Én egy ideje rájöttem arra, hogy igen is fel kell venni a pléhpofát és kell e-mailt írni vagy telefonálni, a legjobbaknak. Lehet hogy ez most hülyén hangzik, de a családban volt a közelmúltban egy-két olyan eset, amikor meg kellett ezt tennem, mert egyszerűen nem bíztam meg a helyi, enervált, motiválatlan és felületes ellátásban. Egyszerűen, mindenféle ajánló nélkül felvettem a kapcsolatot orvosprofesszorokkal, egyetemi tanárokkal, intézetigazgatókkal és kértem hogy fogadjon, ill. fogadja a hozzátartartozómat. Ha hiszed, ha nem hihetetlenül pozitív csalódásokon mentem keresztűl, olyan emberi és szakmai nagyságokkal ismerkedtem meg, ami már csak a betegségtől függetlenül is megérte. És az egyik sem fogadott el hálapénzt!!!

 

Nem azt mondom, hogy most rongyolj be a SOTE tanszékre a problémáddal, hanem csak azt, hogy szánd rá az időt és a fáradságot és menj el még egy-két másik szakorvoshoz is. Közben neked is össze áll a kép a betegségeddel kapcsolatban és amelyik orvosban a legjobban bízol, ott kezeltesd magad. Én gyerekkorom óta egy FOG-i eset vagyok, állandóan hol a fülemmel, hol a manduláimmal, hol pedig az arcüregemmel volt a baj. Néhány éve találtam egy főorvost budapesten (aki nevezetesen az egyik leglerobbantabb kórházban dolgozik, szerintem misszióként) és hihetetlen jó emberi, orvos/beteg kapcsolat alalkult ki közöttünk. Az egész osztálya remek szakorvosokból áll, ha nem lenne maga a betegségcsoport ennyre kellemetlen, akkor még azt is mondanám, hogy öröm oda járni. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy hosszú keresgélés után találtam meg azokat az fül-orr-gégész szakorvosokat, akikben megbízok, de nem bántam meg az időt és a fáradságot amit rászántam.

 

 

Előzmény: Ttigriske (8)
Ttigriske Creative Commons License 2005.05.12 0 0 8

 

Jaj!

 

Miért szerinted ez így nincs jól?

Egy megyei kórházba.

 

 

 

Előzmény: M6TTL (7)
M6TTL Creative Commons License 2005.05.12 0 0 7

Tigriske!

 

Hová jársz orvoshoz?

Előzmény: Ttigriske (6)
Ttigriske Creative Commons License 2005.05.12 0 0 6

 

Kedves Pancsen, köszönöm a választ!

 

Igen vettek, az orromból, ez lett pozitív. Második hónapja szedek antibiotikumokat, kihagyásokkal, több fajtát is, de ha abbahagyom, megint nem vagyok jól. Most már biztosan tudom, hogy fulladással kezdődik, amit idáig nem pontosan éreztem a többi tünet mellett. Úgy látom fertőző is vagyok, mert közben körülöttem is betegek lettek a családtagok (tüdőgyulladás) és aggódom mert kisgyerekem van.

Ennek a gyógyítása ilyen hosszú ideig tart?

Most vérvétellel fogják nézni, hogy milyen az állapotom, de most már kezdek elbizonytalanodni, mert már több mint fél éve szenvedek, és fulladásból pár perc is elég...

 

Lehet, hogy hosszú ideig kellenne antibiotikumokat szednem?

 

Válaszodat előre is köszönöm!

Előzmény: pancsen (4)
pancsen Creative Commons License 2005.05.11 0 0 5
De persze attól, hogy a tüdő a fő/ általánosabb támadási pont, máshol is okozhatnak komoly gyulladást, mint pl nálad.....
Előzmény: pancsen (4)
pancsen Creative Commons License 2005.05.11 0 0 4

Ezek mindketten tüdőgyulladást okozó mini baktériumok, és rokonok is. Gyakran fordulnak elő együtt, általában már gyerekkorunkban begyűjtjük őket és kitermeljük az antitestet is ellenük. (Ig) Ha az újabb elszaporodásukkor nincs elég antitest a szervezetedben akkor beteg leszel és meg kell találják azt az antibiotikumot, ami pont ezeket irtja. Vettek tőled kenetet?

Előzmény: Ttigriske (3)
Ttigriske Creative Commons License 2005.05.10 0 0 3

Sziasztok!

 

Chlamydia pneumoniae  IgA és IgG pozitív szerológiai leletem van (arcüreg) és ami gyógyszert kaptam rá, az csökkentette a tüneteimet, azaz szédülés, "pánik-szerű" érzések, vérnyomás csökkenés, fulladás, fülzúgás.  csakhogy három napig kellett szednem a Sumamed-et, és most hogy már nem szedem, megint nem vagyok 100%-os. Tény, hogy idáig nem tért vissza a "vízesés" látásom, vagyis ami olyan volt, mintha álmodva látnék mindent.

Valaki meg tudja mondani, hogy a fenti dolog összefüggésbe hozható-e ezekkel a tünetekkel? És egyáltalán mi ez a betegség, mert a F-O-G-n nem mondtak semmit idő hiányában, csak visszarendeltek két hét múlva.

Ja, és Mycoplasma pneumoniae IgG-m is gyengén pozitív, amire átvészeltséget írtak.

Előre is köszönöm: Ttigriske

Nemugyvana Creative Commons License 2005.05.08 0 0 2

Úgy gondolom, h. gyakori az összefüggés a krónikus gombás fertőzések és a topik címadója között. Másképpen: ofg. panaszok eredetében a szakemberek ugyanolyan töketlenkedést tanúsítanak, mint a pszichiáterek gombás fertőzés esetén. Sajnos manapság a betegnek kell (nevetséges, és siralmas helyzet is egyben) észnél lennie, mert a mandulák kivétele, az arcüreg rendszeres leszívása nem fogja megszüntetni az említett szervek, területek, és a nyálkahártya gyulladását, mivel a gyulladást a szervezet védekezésként idézi elő a gomba ellen.

Akinek állandóan a gombocot kell nyelnie, gyulladt a torka, allergiás, csöpög az orra, lepedékes a nyelve az próbálja meg a Candida diétát (+ gluténmegvonás), mielőtt szétműtteti magát.

M6TTL Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1
Van valaki akinek már csináltak UPPP műtétet (lágyszájpad-plasztikát)? Nekem kedden csinálják, kíváncsi lennék néhány dologra...
Tombolda Creative Commons License 2005.05.07 0 0 0
0 problémám van ez ügyben szerencsére.
Előzmény: Deibler úr (-)
Deibler úr Creative Commons License 2005.05.07 0 0 topiknyitó
Ebben a topikban érdemes az orr-fül-gégészet olyan kérdéseiről írni, amelyekről még nem nyílt külön topik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!