Keresés

Részletes keresés

asx Creative Commons License 2011.03.23 0 0 646

"mondj egy kenyeret aminek NEM húzós az ára.... 400 felett kezdődnek a jobb minőségüek :-(((("

 

Igen, de az egy kiló, ez meg félkiló és majdnem a duplája az ára...

Palacsinta, ne is mondd! Én is nagyon szeretem.

 

" fehér jégcsap retekből ha teljesne teleeszem magam pl szendvicshez, akkor is csak minimális kalória."

 

Van olyan zöldség (azt hiszem a zellerszár, vagy hogy hívják a zellenek azt a hosszúkás zöld részét)) ami negatív energiát visz be a szervezetbe. Tehát a megrágása és az emésztés több energát igényel, mint amit tartalmaz.  Minnél többet eszel belőle annál jobban fogyszt!  :))

Csak utánna úgy érzed magad, hogy már egy falatot sem tudsz enni és mégis éhes vagy...

Előzmény: zsuzsa (645)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.22 0 0 645

mondj egy kenyeret aminek NEM húzós az ára.... 400 felett kezdődnek a jobb minőségüek :-((((

 

egyébként tudja valaki mit jelent az a szó, hogy "tönköly" ?

 

Megkeresem ezt a tönkölybúzásat, nagyon szimpatikusnak tünik. Zabpehelyből kb 5 dkg is elég, főzve nagyon laktató. Vannak ételek, amiből brutális menyniséget vagyok képes megenni, de nem lakom jól tőle ( pl palacsinta ) amikor elkezdtem mérni, miből menyit eszem, akkor döbbentem rá, hogy olyna fehér jégcsap retekből ha teljesne teleeszem magam pl szendvicshez, akkor is csak minimális kalória.

Előzmény: asx (644)
asx Creative Commons License 2011.03.21 0 0 644

Ez nagyon jól hangzik! :)  Ki fogom én is próbálni.

Ma voltam a Sparban és zabpehely helyett (bio)tönkölybúza pelyhet vettem, ugyan olyan csomagolásban mint a zabpehely, kicsit sötétebb és az íze sokkal jobb: http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6nk%C3%B6lyb%C3%BAza

Vettem ilyen lisztből készült kenyeret is, valami csodálatos íze van! Sokkal jobb, mint  búzából készült kenyér. Csak az ára húzós egy kicsit...

Előzmény: zsuzsa (640)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.21 0 0 643

Nálunk már szinte minden lekvár elfogyott... még az (ex)anyósoméból van valamennyi, pedig a tavalyi nyarat szinte végoig befőzéssel töltöttem. Vettem ezeket a jam-fixeket, alig kell bele cukor és elég egy-két percig rotyognia. Megmaradt a gyümölcs ize, szine, a gyerekeim akik eddig utálták a lekvárokat, rájöttek mégis szeretik. A lényeg, hogy darabos legyen és ne túl édes.

 

Idén is kéne csinálnom, de csak olyat fogok , amihez nem kell túl sokat vacakolni a magozással. Na jó, esetleg meggyet, de te is szilvalekvár párti vagy, olcsó és jól pucolható.

Előzmény: aranyhal32 (642)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 642

Köszönöm az ötletet, ki fogom próbálni a spar-ost. És a szilvalekvár is nagy ötlet, van itthon házi főzésű, amibe nem került cukor, csak a saját gyümölcscukortartalma van benne, ezzel is ki fogom próbálni!

Előzmény: zsuzsa (640)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.21 0 0 641

sajnos tudom :-))

 

de ha épp csak egy kis túlsúlyod van, nem lenne egyszerübb hetente néhányszor mozogni valamit? lehet az is elég lenne a fogyáshoz.

Előzmény: asx (639)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.21 0 0 640

Lehet bizony, mármint zabpelyhet belerakni, ettem én finn húsgombócot is ( olyasmi mint az ikea-s svéd ) zabpehellyel, nagyon finom

 

nekem a spar zabpelyhe jön be , a nagyszemü ( az apróbbra öröltben pont az vezsik el, ami miatt szeretem, hogy  karakteres, rágható, nem olyan homogén, szájpadlásratapadó, mint pl a tejbegriz vagy tejberizs ) úgy szoktam főzni, hogy először vizben, aztán ha bezsivja, akkor tejben,  sok tejben. Pár perc alatt beszivja azt is ( mondjuk 5 dkg zabpehelyhez 1-1,5 dl viz és 2-2,5 dl tej ) és zsirszegény tejből készitve is olyna mintha tejszin lenne rajta.

 

Viszont elveim ellenére kéne vennem egy teflonos edényt csak zabpehelyfőzésre, mert néha leragad az alja.

 

Az egyik gyerekem szilvalekvárt tezs rá, a másik mazsolát főz bele meg fahéjat. A griz nálunk alig fogy, de a zabpehely nagyon.

 

 

Előzmény: aranyhal32 (636)
asx Creative Commons License 2011.03.21 0 0 639

Tudom.

Már kétszer is leadtam három hónap alatt 10 kilót, de utánna nem foglalkoztam vele. Tudod hogy van, áhhh fél kiló az nem a világ, egy kiló sem...

Aztán szép lassan visszajönnek a kilók. Azt is tudom, hogy az a bajom, hogy nagyon szeretem az édességet, fagylalttal az élen. :))

Most ennek vége egy ideig, utánna meg csak mértékkel. Na meg kicsit többet kell mozognom.

Erre a Flohsamenschale-ra viszont kíváncsi vagyok. Ezt még nem próbáltam.

Előzmény: aranyhal32 (637)
asx Creative Commons License 2011.03.21 0 0 638

Háziorvos...

Amire nekem kell, arra jó!  :)))

Előzmény: romesz (634)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.20 0 0 637

Szerintem ebben a korban ilyen magassággal nincs jelentős túlsúlyod, de hát ezt az orvos biztosan jobban tudja:-)

Három hónap alatt pedig gond nélkül le lehet fogyni 5 kilót még akkor is, ha csak az étkezésedre figyelsz oda. Ha mozogsz is mellé, tuti a siker!

Előzmény: asx (631)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.20 0 0 636

Nem annyira édes, mint egy müzliszelet, de azért édes.

A tejben főtt zabpelyhet nagyon ajánlják fogyókúrázóknak is, éppen valamelyik nap gondolkodtam rajta, hogy a gyümölcsös müzlim mellé ( amit joghurttal eszek) venni kéne sima zabpelyhet, és kipróbálni zabkásának.

Egyébként a tegnap ajánlott oldalon találtam egy ötletet: mindenféle ételbe, amibe rizs kéne ( pl. töltött paprika, rakott cuccok) nyugodtan lehet rakni zabpelyhet, illetve töltelékbe vagy fasírtba zsemle helyett áztatott és kicsavart zabpelyhet. Állítólag észre sem venni a különbséget. Ki fogom próbálni!

Előzmény: zsuzsa (630)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.20 0 0 635

Téged biztos nem ismer a doktor úr :-)

 

egyébként ha jól értelmezem, akkor finoman és cizelláltan azt hozta a betege tudomására, hogy dagadt vagy és az is maradsz örökre.

 

Múltkorjában néztem valami riportot Zacher Gáborral, azzal a szimpatikus toxikológus főorvossal, aki szokott TV-ben is nyilatkozni kábszerekről, alkoholról stb. Az mondta, hogy 40 éves kora körül benézett a tükörbe és megállapitotta, hoyg dagadt. Elkezdett futni járni meg odafigyelni mit ezsik-iszik és lefogyott húsz kilót, azóta tartja. Szóval ez már legalább 2 ember romesszal együtt, akinek sikerült.

Előzmény: romesz (634)
romesz Creative Commons License 2011.03.20 0 0 634

hm, meg hogy senkinek se sikerult._______??????

tavaly junius kozepe ota tobb mint 25 kilot fogytam le, minden fele csodaszer nelkul.

 

Az orvosod hulyesegek helyett inkabb a megfelelo iranyt mutathatta volna meg. 

Szerintem csereld le mert ez egy sarlatan

Előzmény: asx (631)
asx Creative Commons License 2011.03.19 0 0 633

Szerintem nincs benne semmi rossz! Egyrészt lehet, hogy tényleg így van, de ha úgy nézzük akkor meg teljesen motíváló lehet, mert be akarod bizonyítani, hogy igen is neked akkor is sikerülni fog. Ez pszichológia...  :)))

Előzmény: zsuzsa (632)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.19 0 0 632

Igazán biztató, ha az orvosod azzal motivál a fogyókúrára, hogy "ez még eddig senkinek se sikerült" 

 

szimpatikus orvos :-(((((

Előzmény: asx (631)
asx Creative Commons License 2011.03.19 0 0 631

Eláruljam?

Lényegében nem titok...

48/ff/183/93

Az orvos nem ajánlott semmit. Az úgy volt, hogy elmentem hozzá egészen más miatt, de ha már ott vagyok akkor megméri a vérnyomást. Azt mondta magas, ad rá gyógyszert és mérjem itthon is naponta kétszer. Ez volt pénteken, keddre visszarendelt vérvételre. Megnézte a papírt amit írtam és azt mondta nem jó a gyógyszer ír fel másikat. Én meg aztnem szedtem be. Mi vagyok én? Kísérleti nyúl?

Ezt mondtam is neki mikor mentem vissza a vérvétel eredményéért. Azt mondta pedig kellene...

A Cholesterin is magas arra is akart gyógyszert felírni. Én meg mondtam, hogy azt sem fogom bevenni. Azt mondta vagy lefogyok öt kilót vagy marad a gyógyszer. Én meg mondtam, hogy akkor inkább lefogyok. Azt mondta, hogy ez még eddig senkinek nem sikerült. Én meg mondtam, hogy majd meglátjuk! Most van rá három hónapom, hogy leadjak öt kilót.

Ja, a vérnyomás az most rendben van, gyógyszer nélkül is. Majdnem megszívatott vele.

Előzmény: aranyhal32 (626)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.19 0 0 630

nem túl édes ? imádom a zabból készült dolgokat, de a müzliszeletek is túl édesek nekem. Viszont bármeddig elélnék tejben főtt zabpelyhen. Klasszisokkal jobb mint a tejbegriz vagy tejberizs, pedig azokat is szeretem. Azon gondolkodom, fogok csinalni házilag nesquik-et vagy valami hozzá hasonlót, amiben sokkal több a jó minőségü kakaó mint a cukor és valami édesitőszer van benne.

 

Én most nem mérem magam, nem si számolgatok ebben a két hétben, viszont nem is zabálok. Pl remek levest főztem ma, mindeféle zöldségek, csirkehús, sok friss petrezselyem, zsirszegény tejfölös habarás, majd vacsorára lesz karfiol-brokkoli csőben sütve, kevés rizzsel.

 

A diétás édességekért örök hála. Pénteken csináltam light philadelphiával sütött almát, igaz tettem rá egy kávéskanál barnacukrot meg jó minőségü rumot is sütés előtt, de nem sokat :-)

 

Ja, én is kiváncsi vagyok erre a cihológiai dologra. Én egyértelmüen érzelmi okokból eszem, azzal nyugtatom magam. Ha nem stresszes az életem, sokkal kevesbbet kivánok. Valahogy ki kéne kapcsolnom ezt a kajával önjutalmazást. De mindig akkor voltam jó kisgyerek, ha megettem ami a tányéron van. Dühös is voltam a szüleimre, amikor az én gyerekeimmel kezdték ugyanazt ( Pl sok levest evett és nem kért második fogást - erre anyám meg apám kórusban hisztiztek, hogy igenis erőltessem belé. Meg nagyobb 5-6 éves korukban is azt mondták a szüleim, hogy "menj és etesd meg a gyerekeket !" ,mi a fenének erőltetni? 5 évesen csak nem hal éhen...majd jön és szól, hogy éhes vagyok és akkor egyen , épp eléggé kiszúrtak velem, hogy mindig kötelező volt ennem, ha ők úgy itélték meg )

Igaz ezt pszichológus nélkül is  jól megbeszéltem magammal és egyfajta nevelési hibának tekintem,  nem is haragszom magamra emiatt :-) Még jojó-effektusom se volt, soha se fogyókúráztam, ha fogytam az az életmódváltásból adódott és nincs lelkiismertefurdalásom  ha valami finomat eszem, ha már megettem, akkor váljék egészségemre :-)) persze tudom, hogy egészségesebb, jobb életet élhetnék soványabban, ezért törekszem változtatni az életmódomon.

 

 

Előzmény: aranyhal32 (628)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 629

Ismét találtam egy jó oldalt!

A bal oldali menüsorban nem hízlaló édességek és sütemények receptjeit lehet megtalálni.

 

http://www.szoojudit.hu/?modul=oldal&tartalom=330120

aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 628

Én is olvastam azt a felhívást. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, majd számolj be nekünk, ha megkérhetlek rá!

 

Ma reggel 76,8 kg voltam, picit több, mint legutóbb. De nem esem kétségbe, megfigyeltem a napi mérlegelések alaján , hogy nálam a fogyásban is megfigyelhető a jo-jo effektus:-) Lecsökken a súlyom, majd egy pici visszajön, azután ismét lemegy, de a korábbi alá.

Találtam egy új nasit is: a DM-ben lehet venni fekete áfolyás szeletet a diétás polcon. Ez zabból készült, elég jó tömör gabonaszelet, egy darab 9 dkg. Ezt én kétszerre eszem meg, mondjuk tízóraira és uzsonnára. A fél szelet 200 kcal ( az egész 400 kcal). Nekem nagyon ízlik, laktat és az édesség utáni vágyam is kielégíti:-)

Előzmény: zsuzsa (627)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.18 0 0 627

Nem zabálok. Viszont örülök ha valami kajához jutok ill. van időm enni :-( pl ebédre normális kaja helyett két banánt ettem.... viszont csokit nem kivántam eddig, se szalonnát, amikor hazajöttem ettem két szelet rozskenyeret ricottával, vékony szelet sajtos párizsival, egy narancost meg találtam pár szem aszalt szilvát. Sajnso most két hétig stresszes lesz a melóm :-(

 

Itt valameliyk topicban hirdetett egy pszichológus hallgató egy kisérletet , arra jelentkeztem. Jövő hónapban indul az ELTE Egészségfejlesztési intézetében, pontosabban oda kell majd néha elmenni laborvizsgálatra. Nem diéta, hanem a szervezet testsúlyszabályozó folyamatira épül. Fogalmam sincs milyen lesz, de érdekesnek tünik.

aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 626

Elárulod nekünk, hogy hány éves vagy, milyen nemű, milyen magas, hány kiló és mennyit szeretnél fogyni? Az orvos milyen módszert ajánlott?

Előzmény: asx (624)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 625

Ha nagyon el vagy havazva, bőven elegendő, ha számolgatás és méregetés helyett csupán arra vigyázol, hogy kerüld a magas kalóriatartalmú ételeket. Főleg az elején, amikor kezded hozzászoktatni a szervezeted az új étrendhez-életmódhoz.

 

A kukoricakásáról talán már írtam, hogy én már kipróbáltam tészta helyett is: elkészítetem puliszkának, azaz enyhén sós vízben megfőztem, majd hagytam kihűlni. Így önmagában is jó bármihez köretnek, de én tejfölös gombapörkölttel próbáltam ki úgy, hogy a kihűlt puliszkából kanállal nagyobb galuskákat szaggattam egy tányérra, erre öntöttem rá a pörköltet. Ilyen formában szerintem nagyon jó zaftosabb ételekhez, bár ezzel is módjával kell bánni. A kalóriatartalma elkészítve kb. 70 kcal/10 dkg ( én négyszeres mennyiségű vízzel készítem), míg a kifőtt tésztáé kb. 110 kcal/10 dkg.

Étteremben ettem már kapros juhtúróval töltve: a puliszkát megfőzték, a felét egy tepsibe öntötték, erre jött a jó kapros juhtúró, majd a puliszka másik fele. Sütőben kicsit összesütötték, majd kockára vágva köretként tálalták. Finom volt!

 

Egyébként szeretem édesen is, a párom a még meleg puliszkához egy kis vajat és cukrot kever. Én ezt helyettesítem édesítővel, de azért az nem az igazi:-((

Persze hagyományos módon is lehet fogyasztani, ahogy a nagyszüleim, kihűlve tejbe szaggatni és belapátolni:-))

Előzmény: zsuzsa (623)
asx Creative Commons License 2011.03.16 0 0 624

Most nekem is azt mondta az orvos, hogy én le akarok fogyni...

Majd elolvasom a topicot mit kell tennem érdekében. Egyenlőre ezzzel próbálkozom ----> http://de.wikipedia.org/wiki/Flohsamenschalen

Ismeri valaki?

A növényt megtaláltam magyarul is ----> http://hu.wikipedia.org/wiki/Egyiptomi_%C3%BAtif%C5%B1 de itt egy szó sincs a Cholesterincsökkentő hatásáról.

Na mindegy, majd meglátom mi lesz belőle.

Előzmény: aranyhal32 (622)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.16 0 0 623

Úgy vélem nálam kritikus lesz ez a 2 hét... negyedév zárás, embertelen sok a melóm. Számolni nem tudtam ma, mert reggel kész szendvicset vettem a büfében :-(  arra fókuszálok, hogy ne legyen nagy zabálás, hanem kontrollálni tudjam. Megúsztam a gyerek születésnapját is, szerencsére anyámra is rádörrent az orvos, hogy fogynia kell, ezért szaftos-zsiros izék nélkül,  mozzarellás paradicsommal ünnepeltünk. Tortát se ettem, bár náhány kocka csokit igen.

 

Végülis tudom már egy csomó dologról, hogy mekkora az energiatartalma, mi az amit kerülni célszerü. Délután egy kornspitz meg egy zsirszegény joghurt vigazstalt meg és vettem még pár kiló narancsot, ahhoz nagyon hozzászoktam.

 

Mi a fenét lehet kukoricadarából csinálni ? A szüleimtől hoztam el. Kolléganőm szerint juhturóval-baconnal puliszkát, na azt talán mégse....

Előzmény: aranyhal32 (622)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 622

Mi a helyzet? Senki nem fogyózik? Vagy már le is fogyott?:-))

 

Az egyik kolléganőm annyira kedvet kapott attól, hogy látta mennyit fogytam, hogy bevallotta, hétvégén ő is nekikezdett a kalóriaszámolgatásnak:-))

Tegnap nem volt zumba ( mivel munkaszüneti nap volt), de holnap megyek és már tényleg alig várom:-))

aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 621

Bocs az elütésért: jobban

Előzmény: aranyhal32 (620)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 620

Sós lés tonhalat szoktam venni, a márkához nem ragaszkodom. A melegszendvicshez a kenyeret - eddig - megkentem vajjal, de most már inkább sovány túróval. Erre jön a tonhal, majd paradicsomkarikák és a sajt. Nekem nagyon ízlik így, jonnam, mint a sima sonkás melegszendvics.

 

Egyébként én korábban csak hetente mértem magam, de most már szinte minden reggel mérlegre állok.

Előzmény: zsuzsa (617)
romesz Creative Commons License 2011.03.14 0 0 619

En raallok naponta a merlegre, de igazabol nem erdekel mar, hogy valtozott e. Ha nem megy feljebb sokkal akkor nekem az eleg mar.

Inkabb meroszalaggal merd magad havonta egyszer az a pontosabb indikator.

 

 

Előzmény: zsuzsa (618)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.14 0 0 618

80 dkg-mal vagyok kevesebb mint múlt hétfőn. Töprengek érdemes-e hetente mérnem magam vagy elég-e havonta . Ti mennyi időnként méritek?

zsuzsa Creative Commons License 2011.03.13 0 0 617

Téynleg melyik konzervet veszed ? ( gondolom valami olyan ami nem olajban van , de melyiket ? ) Mit raksz még rá a melegszendvicsre a halon kivül?

Előzmény: aranyhal32 (616)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!