Keresés

Részletes keresés

Ko Creative Commons License 2003.09.16 0 0 6
Tényleg tudja valaki, hogy hány munkaórás a CDM-1 feje ? Hallottam már 10000 órásnak is, de megbízható gyári adatról nem tudok.
Mindenesetre elég hosszúnak tűnik így is úgy is. Elég ritka lehet a lézer meghalás ennél a típusnál. Szegény Philips eddigi ismereteim szerint leginkább abba szokott belehalni, amikor nagy lelkesedésű tulajok ismereteik teljes birtokában nekiállnak javítani, tuningolni. Ez nálam is előjött sajnos, de szerencsére a füstszagot elvágta az idejekorán olvadó biztosíték. Elég lassú T (timed) típus van benne, úgyhogy volt elég idő a füst észlelése és az olvadás között izgulni :).

Üdv: Feri

arzachel Creative Commons License 2003.09.15 0 0 5
Ha jobban megnézed a szallagkábel alatt van egy kis imbusz csavar,ha azt fellazítod az optikát lehet jobbra-balra és fel-le állítani.Aki ezt eltekeri(már láttunk ilyet)az az életben nem állítja vissza.
Előzmény: quad (4)
quad Creative Commons License 2003.09.15 0 0 4
Az az igazság, hogy "hót sötét" vagyok a CD mechanika működésével kapcsolatban. Mint műszer- automatikus villamosmérnök én is valami spéci mechanikai megoldást várnék, de a CD mechanikáját nézve semmi ilyet nem látok. Azt látom, hogy egy tengelyen - ami egyben a szervo motor is - szabadon forog egy kar és annak a végén van felerősítve a lézer. Ez az egész négy-hat csavarral van rögzítve az alaplaphoz. De sehol sem látok olyat amit állítani, szabályozni lehetne vagy kellene.

arzachel Creative Commons License 2003.09.15 0 0 3
"lemezes és az öntött mechanika között meg lehet-e cserélni a teljes kiolvasó egységet? (lézert, motort együtt"
Sajnos nem lehet mert ehhez a gyári beállító műszer kellene azt meg régen bezuzták.
A komplett mechanikát kell cserélni.Kb.10 perc ha
lassan csinálod.
krizsi_l Creative Commons License 2003.09.15 0 0 2
Erre nem tudok választ adni. Egy rossz (a kapott 304-ből) mechanikát egy kiscsit szétszedegettem. Mai szemmel egy kicsit furcsa.
A lézer oldalról világít bele az optikába (a heger alakú optika oldalán egy felragasztott DIL tok), az optikában egy prizma forditja ki a fénysugarat. A prizma a lencséket tartalmazó lengő henger közepében van, a fókuszálás úgy töténik, hogy a hengerben van egy állandó mágnes amit egy köré tekert tekercs mágnestere mozgat. A trekk követés és tartás az egész, tekintélyes sulyú, dinamikusan kiegyensúlyozott optika és kar (minimum 1 mázsa) mozgatásával történik. Rémálom.
A hibázást elképzelésem szerint a lézer öregedése okozza. A lencse és a prizma csiszolt üveg, tökéletesen lezárva, legfeljebb a felülete porosodik. Más nem romolhat el (ez a lecse sosem esik ki és bármivel mosható).
A lineáris motor és fejmozgatás ugyan látszólag egy egység, de ha kiveszed fej tengelyét (két anya) és kiveszed a lineáris motort rögzítő négy csvart elemi darabjaira hullik az egész. A lineáris motor lamelláin vannak pozicionáló furatok. Ha szétszedés előtt ide bedugsz valami jól illeszkedő csapot szerelhetővé válik, de még utánna így is kell gernyózni az egyes darabok helyre tételével.
Száz szónak is egy a vége, én kihagynám. Az egész T34-es dolognak egyébként is a mechanika a gyenge ponja. Mondják, hogy 5000 órás a lézer. Az nem olyan sok, meg ráadásul már ment is. Ha ez lejárt még dekorációnak sem jó, mivel kissé csúnyácska.
TJ kicseréli a hibás mechanikát, és utánna ráérsz egy tartalékot összebarkácsolni.
Előzmény: quad (1)
quad Creative Commons License 2003.09.15 0 0 1
Köszi a gyors választ.
Természetesen a HiFi City-n megjelenteket ismerem, csak azért nyitottam itt ezt a topicot, mert - szerintem - ez könnyebben kezelhető, könyebb az információt megtalálni.
Pontosítanám a lézer cserével kapcsolatos kérdésem:
a lemezes és az öntött mechanika között meg lehet-e cserélni a teljes kiolvasó egységet? (lézert, motort együtt) Nekem teljesen egyformának tűnik.
Egyébként ha probléma van a kiolvasással, azt a lézer öregedése vagy más mechanikai problémák okozzák?
krizsi_l Creative Commons License 2003.09.15 0 0 0
Úgy látszik ez a fórum sem menekül meg a T34-től.
Nekem a nyár közepe - vége óta van egy ilyenem, alaptuning, jobb csövekkel.
Én egy 204-el kezdtem, ami hasonlóan viselkedett mint a 304-esed. Aztán kaptam egy totál mechanika hibás 304-et (abban 16 bites DAC volt). Ebbe átrakva a 204-es mechanikát jól működött, de gyengébb hanggal mint a 204-es. Eztán jött a mod.
A hifi-cytin megtalálod a kérdéseidre a választ, de elég sok oldalt kellene hozzá átböngészni.
Segítség képpen megpróbálom összeszedni amit tudok.
- a CDM1-et két kivitelben gyártották, a lemez és az öntvény mechankával. A lemez az első és gyengébb.
- a 304- ből két verzió készült: a "sima" 2 db szeparált 14 bites DAC-al( TDA1540), az MKII 1 tokban levő duál 16 bitessel(TDA1541)
- én tunning nélkül is a 14 bitest találtam jobb hangúnak
- DAC - analóg panelek csereszabatosak. Az én 16 bitesem helyére TJ tett 14-est (persze nem DAC-ot, panelt)
- rosszul olvasó mechanika TJ szerint csak cserével javítható, vannak is csere darabjai, persze külön árért

Előkészítéssel szerintem nem igen érdemes foglalkozni, ha adod a panel TJ kicseréli, a mechanikával ezek szerint nem tudsz mit kezdeni (nekem sem jött be).
A CD tartó tálcát a vázhoz torks (vagy hogy írják) csavarok rögzítik, 4 db a telje böhöm hajlított páncélzat kiemelhető a drótok kellő cibálásával.
Végülis: nekem bejött a tunning. Előtte egy tunningolt Techniks-et hallgattam. Más nagyságrend a T34. Biztosan vannak jobb, finomabb hangú játszók, de ez szépen zenél és számomra elérhető volt.

Előzmény: quad (-)
quad Creative Commons License 2003.09.15 0 0 topiknyitó
Ha esetleg valaki még nem tudná a T34 becenevet a Takács jenő által modifikált Philips 304-es CD játszók viselik.
Eme átalakításokkal kapcsolatban szeretnék véleményt cserélni, illetve mások tapasztalatait meghallgatni.
Én egyelőre nem rendelkezem a fenti készülékkel, csak egy betegeskedő 304-essel (végig játsza ugyan az írt lemezeket is, de a lemez második felén már nem lehet léptetni vagykeresni). Van viszont egy tökéletesen működő 104-esem, amiben ráadásul kerámia DAC-ok vannak.
Egyelőre az alábbi kérdéseim lennének a "tudorokhoz":
A két gép paneljai ránézésre teljesen egyformának tünnek, a típusszámuk is azonos. Ez azt jelenti hogy csereszabatosak is? Azaz a 104 DAC paneljét át lehet tenni a 304-be?

Az számomra meglepetés vot, hogy a két gépben különböző mechanika van: A 304-ben öntött váz. a 104 ben pedig "csak" egy vastag fém lemez vázú van. A meghajtó motor is különböző, de a fejegység egyformának tűnik. Következő kérdés: Ezt a fejegységet át lehete-e a 304-be tenni "házi" körülmények között? Vagy ezt már jobb TJ-re bízni?
Nem akarom a MOD-ot magam elvégezni, csak szeretném a gépet erre előkészíteni.
Utolsó kérdés: A CD tartó tálcát hogy lehet kiszerelni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!