Keresés

Részletes keresés

ujjéé Creative Commons License 2016.03.29 0 0 60470

Hát, köszönöm a válaszokat.

Nagyjából ugyanabban az időpontban - kivéve az előző napokat -, ugyanazzal a (digitális, de megbízhatónak tűnő) hőmérővel, szájban, nyelv alatt.

És előtte nem kelek fel, még ha majd' bepisilek sem :) Szóval azt hiszem, jól.

 

Én még kezdő szinten, cska arra figyelek, hogy ha egyszer csak lemegy, aztán másnap hirtelen fel, akkor kell résen lenni. És most a lemenés miatt tök izgatottak voltunk, aztán kipukkant a lufi. 

 

Igen, biztosan nem ez lesz mindig a nap legjelentősebb eseménye, de most még ebben a stádiumban vagyunk a férjemmel, valemelyik nap főlém hajolva nézte, meddig mennek a számok, én meg az ő arcát figyeltem, hogy jó vagy rossz híreket mutat-e :)

 

Holnap OGTT, meglátjuk, mire volt jó az inozitol... 

 

Még egyszer köszi a válaszokat! Szép napokat nektek, itt 19 fok van épp, legalább ennek lehet örülni :)

youlcsi Creative Commons License 2016.03.29 0 0 60469

jó, hogy vannak optimisták is :) mondjuk ha aból indulok ki, hogy a babaás ciklusomban a dokinak anno úgy kellett a tesztre rábeszélnie, mert hogy minek csináljak, nem volt ott semmi olyan...

Előzmény: ncsk (60468)
ncsk Creative Commons License 2016.03.29 0 0 60468

Én optimistább vagyok a görbéddel, nekem kb minden görbém így indult és egyáltalán nem biztos a nehéz teherbeesés sem. engem is ezzel riogattak 15 évig, aztán elsőre lett (persze ez mázli is, meg akkor már 1 éve diéta, D vitamin, mozgás, sok pihenés, kevés stressz, más étrend ment). 

 

Az, hogy milyen lesz a ciklusod nem lehet ennyiből látni, hogy a 14. nap körül ovu lenne, na az nagyon ritka tényleg csak akinek esetleg óramű pontossággal van, de nem jelent semmit. Az én gyerekem a 18-19. napi PÉ-ből lett. Bármikor bármi lehet simán lehet neked gyereked egy 25. napi PÉ-ből is. 

 

Az hogy kicsit ráizgultál a hőmérésre majd elmúlik, vedd úgy, hogy az csak egy infó, de azért nem a hő határozza meg a szervezetünket.  Mindennek kell idő az inozitolnak is, diétának is, mozgásnak is.

 

Az én tapasztalatom az, hogy amilyen nehezen tud jönni egy gyerek ugyanolyan könnyen is és soha nem lehet tudni mit szól a tested, egyszer csak megtörténik és kész :)

Előzmény: ujjéé (60466)
youlcsi Creative Commons License 2016.03.29 0 0 60467

szia!

csak gyors a görbére reagálnék...

hogy mérsz? jól mérsz?

mert ez egy nagyon rossz görbe. a 14. napon (és egyenlőre máskor sem) én nem is vártam volna PÉ-t az előtte lévőkből kiindulva... teljesen cikcakkos... amolyan tipikus :/

 

 

Előzmény: ujjéé (60466)
ujjéé Creative Commons License 2016.03.29 0 0 60466

Szegeden egy héten belül meg szokott lenni nekem, bár mindig ijesztgetnek, hogy ha nincs a megfelelő anyag hozzá, akkor hónapokig is eltarthat...

 

Lányok, egy ksi segítséget szeretnék kérni! Éppen 4 hete voltam dokiknál, azóta inozitolozok, diétázok, és 10 napog szedtem a norcolutot, ami után március 14-én meg is jött (ez a ciklusom eleje, utána viszont 4 napig még barnáztam; nem tudom, miért). Tudom, hogy naivitás volt, de azzal áltattam magam, hogy ezután újraindul a szervezetem, és vártam nagyon a peteérést a 14. nap körül, hőmérőztem szorgalmasan. A hőm le is ment kb akkor, mikor kellett, de aztán ott maradt. Bár csak két hónapja mérem, de ilyen alacsony még sosem volt, és ma reggelre

 

 ment csak egy kicsit feljebb. Lassan kezdek belenyugodni, hogy itt már nem lesz peteérés, hiába éreztem kis szurkáló alhasi fájdalmat a napokban.

Az a kérdésem, hogy van-e ötletetek, hogy mi lehet a dologban (azon kívül, hogy egy hónap alatt még nem állt helyre a hormonháztartásom), illetve hogy ilyenkor még lehet peteérés később, vagy vszleg ez egy anovulációs ciklus lesz, és majd egyszer csak megjön, de azt nem előzi meg PÉ?

És igen, tudom, hogy másoknak is évekbe is telt a teherbeesés, de úgy reménykedtem, és most nagyon le vagyok törve. Az elmúlt három napban szarul aludtam, mindig felriadtam, hogy mérhetek-e már, aztán meg attól tartok, hogy így majd nem lesz valós az eredmény, mert hogy közben felébredtem, ezért ma már hajnalban is megmértem, meg a szokott időben is. Meg azt álmodtam, hogy 40 fokot mértem...

Bár valóban hasznos, de bele lehet csavarodni szerintem. Mindenesetre nagy bánatomban úgy döntöttem, hogy jövő héten szabadságon leszek, hátha kicsit ki tudok kapcsolni.

Ja, és megfeszített erőlködéssel két kilót fogytam 4 hét alatt úgy, hogy a három napos ve

 

ndégjárás alatt EGYETLEN FALATOT sem ettem az anyósoméknál, hanem vittem a Gastroyalos kajáimat, és ettem a körözöttemet, ők meg közölték, hogy ez mekkor

 

a hülyeség, semmi különbség nincs cukrok és lisztek között, és úgysem fog siekrülni... Jó volt... És sütit sem ettem egy szemet sem, amire nagyon büszke vagyok, mert imádom az édességet egyébként.

Szóval itt a görbém:

 

kuglófsütő Creative Commons License 2016.03.19 0 0 60465

Köszi, féltem, hogy ilyen 2-4 hét, de akkor ezek szerint valószínűleg nem. :)

Ősszel úgy jártam, hogy októberben lett levéve a vér és 3 dolog decemberre lett meg. :-S Nem is értem, hogy tárolták addig a vért, lefagyasztották, vagy én nem tudom.

Mondjuk nem alaphormonok, de azért kicsit megdöbbentem ezen a 2 hónapon. 

Előzmény: youlcsi (60464)
youlcsi Creative Commons License 2016.03.19 0 0 60464

elvileg délutánra megvan, a legtöbb helyen másnap adják ki az eredményt.

 

kivéve, ha a nagy megszorítások miatt úgy jársz, hogy mondjuk inzulint csak x időnként néznek, vagy összevárnak hozzá bizonyos mennyiségű mintát. nyilván mondjuk ez nem nagyobb kórházakban van így.

erről vérvételkor tudsz érdeklődni, megmondják, mikorra lesz kész.

 

Előzmény: kuglófsütő (60463)
kuglófsütő Creative Commons License 2016.03.19 0 0 60463

Tudtok segíteni abban, hogy ha elmegyek terheléses VC+inzulin vizsgálatra, akkor annak hány nap alatt várható az eredménye?

ujjéé Creative Commons License 2016.03.15 0 0 60462

Én elégedett vagyok vele abszolút, és ahogy mostanában olvastam sok olyan sztorit, ahol évekbe és sok-sok vetélésbe meg egyebekbe került, hogy kiderüljön a betegség, én nagyon hálás vagyok neki, amiért mindenre gondol, és felvállalja a felelősséget, nem misztifikálja a dolgokat, és ha elakad, azt is nyíltan megmondja. Például az őszi missed ab után egyből elküldött genetikai kivizsgálásra, és így derült ki a véralvadási zavar is. És azt mondta, nincs olyan, hogy "egy vetélés nem vetélés", meg hogy ez nagyon gyakori; mindig van oka, max nem tudjuk, mi az, és az ilyen szövegekkel csak az orvosok takaróznak.

Én már vagy 7 éve járok hozzá, és nem is tervezek átpártolni máshoz. Nem egy bájolgó fazon, nekem ezt volt nehéz megszokni, de én maximálisan bízok benne, és másoknak is jó szívvel ajánlom. Ja, és az e-mailekre is azonnal, sokszor éjszaka válaszol.

kuglófsütő Creative Commons License 2016.03.14 0 0 60461
Hat igen, az fura nekem is, meg mas furcsa dolgokat is olvastam rola is.
De ugyanigy talalkoztan MM-es negativ tapasztalatokkal is.
Es mivel NP hozzam kozelebb van, vmint egybol sikerult idopontot kapnom hozza es nagyon sok pozitiv tapasztalatot is olvastam rola is, ugy gondolom, hogy egy probat meger.
almirena Creative Commons License 2016.03.14 0 0 60460

Nekem az a furcsa, hogy NP valakinek 30 g szénhidrátos étrendet írt. Persze nem vagyok orvos és a nézetek is változékonyak.

 

Előzmény: kuglófsütő (60459)
kuglófsütő Creative Commons License 2016.03.14 0 0 60459
Első alkalomra nem lehet neten foglalni. :-/
Meg azt írták, hogy e-mailben sem tudnak időpontot adni első alkalomra.
almirena Creative Commons License 2016.03.14 0 0 60458

Lehet a MM-be neten  foglalni és válaszolnak a mailekre is.

 

Előzmény: kuglófsütő (60457)
kuglófsütő Creative Commons License 2016.03.13 0 0 60457
Jajj, most látom, hogy NP-ről van szó. :D
Hááát, közben foglaltam hozzá időpontot, de izé...mindegy, majd kiderül. A mostani/volt dokimnál csak jobb lehet.
A MM nem jött be, bár nem voltam náluk, de nem tudom ezt a bejelentkezést miért nem lehet másképp megoldani. Összesen kb. a 2 nap alatt 2,5 órát telefonáltam, de nem sikerült beszélnem senkivel.
Ráadásul nekem kicsit fura, hogy B. H.-nak nincs is endokrin szakvizsgája?! :-o
mgesa Creative Commons License 2016.03.11 0 0 60456

En kitartanek a Mens Mentis mellett, nincs még egy hely az orszagban, ahol ennyire jo kezekben vagy.

Most nyitottak meg a kovetkezo idopontokat, ilyenkor azert telefonalnak rengetegen, par nap es alabbhagy.

Irhatsz nekik emailt is, hogy nem ered el oket es szeretnel idopontot, fognak valaszolni.

Előzmény: kuglófsütő (60454)
vikiviki Creative Commons License 2016.03.11 0 0 60455

Én a Norcoluttól konkrétan híztam... Elhagytam, azóta "fogyok", sajna csak cm-ben, meg ruhaméretben, kg-ban csak minimálisat, de azért ez sem rossz:) Amíg Norcolutot szedtem, addig viszont a fejem tetejére is állhattam, akkor is híztam. TSH-m ugyanígy 2,5, nekem azt mondták rá, hogy teljesen OK :-o

Előzmény: ujjéé (60448)
kuglófsütő Creative Commons License 2016.03.11 0 0 60454

Sziasztok, Kecskeméten N. P.-ről van valakinek valami véleménye?

MM-be akartam kérni időpontot, de reggel 1 órán keresztül foglalt volt, du. meg 30 perc zenehallgatás után letettem, mert bármennyire is szerettem volna oda menni, nekem erre nincs időm, hogy egész nap őket hívogassam. :(

Múlt héten sikerült beszélnem valakivel, de azt mondták, hogy nincs szabad időpont, 10-én reggel hívjam őket.

youlcsi Creative Commons License 2016.03.11 0 0 60453

uhh. az sem normális, hogy az orvos 3havonta megterheltet. valami itt nagyon nem oké.

mivel indokolja ezt a gyakori terhelést?

 

a hízás meg a ciklustalanság a tüneteim, és mivel metforminnal és inozitollal sem javult semerre, ezért mentünk a pm irányába. nőgyógyász szerint teljesen rendben volt az akkor éppen 2,3as tsh-m. ami fél évvel később 2,9, utána 3,8 lett, majd decemberben 2,8. utóbbi már endokrin beutalóval, akkor kaptam a letroxot. nem mozdította semerre, ezért emeltük az adagot. viszont az 50re azt mondja, hogy ha teherbe esek, azonnal 75 lesz. hát, gondolom, majd szólok neki :o kb 6 méterre rendel a nőgyógyásztól :)

Előzmény: ujjéé (60450)
Micimalacka Creative Commons License 2016.03.10 0 0 60452

3 havonta terhelnek?

Micimalacka Creative Commons License 2016.03.10 0 0 60451

Fogyni nem lehet es kell gyorsan. Ennyi sulyvaltozas 9 nap alatt realis.

Ha pedig tenyleg ennyire jeves cht eszel, nem is fogsz fogyni. Takarekos uzemmodra kapcsol a test es raktarozni fog. Rovid idonkent merni nem jo, mert folyton ingadozik a suly, nem lesz erzekelheto a tendencia. Eves es gyogyszer fuggetlenul is mundenkinek mas a testosszetetele, a kalora felhasznalasa es az anyagcsere gyorsasaga es hatekonysaga.

ujjéé Creative Commons License 2016.03.10 0 0 60450

Nem mint csodaszertől várom a fogyást, csak nem tartom normálisnak, hogy ilyen diéta mellett nem fogyok, tehát én ebből arra következtetek, hogy nem teszi a dolgát rendesen, nem úgy működik a szervezetem/anyagcserém, ahogy kellene, mert egészséges esetben fogynom kellene. 

 

Én Letroxból 50 mikrogrammal kezdtem, aztán egy darabig váltogattuk a 75-öt és az 50-et, de mivel most már szeretnék teherbe esni, maradt a 75. Így 1,5 körül van a TSH-m, de a dokik szerint az nem baj, ha alacsonyabb az érték, a magasabb a necces. 

Egyébként semmilyen tünetem nem volt a gyógyszerek előtt sem, és azóta sem, hogy kezelve vagyok. Egyedül a hízékonyság, ami napi 2000 mg Meforal mellett nem volt olyan vészes.

 

Engem mindig 3havonta küldtek kontrollra, ha gyógyszerbeállítás volt, de hogy türelmetlenkedek mostanában, kiderült, hogy egy hónap is elég a váltásra, szóval már lassan glükózoldattal álmodok (milyen jó lenne ezt a cukormennyiséget csokival bevinni, az nem okozna semmi nehézséget, de ez...). 

Előzmény: youlcsi (60449)
youlcsi Creative Commons License 2016.03.10 0 0 60449

inozitolt én 2,5 éve szedem... semmit nem fogytam tőle. nem a fogyásban segít, hanem a peteérésbe tud belesegíteni.

szóval ne várj tőle ilyet.

a 0,5 fok hőesés pedig semmi. nyugi.

 

én most beszéltem a dokival, 3 hónap alat semmit nem csinált a letrox, igaz, minimális adagot kaptam csak, így most azt emelem, holnaptól 50et szedek :)

azt mondta, kb mire elfogy, mehetek is kontrollra... kivéve ha... mert akkor azonnal, soron kívül emelni kell.

Előzmény: ujjéé (60448)
ujjéé Creative Commons License 2016.03.10 0 0 60448

A Meforalt szedtem vagy öt évig, a legelején 2x1000 mg-ot, utána egy ideig 3-1000-et, és mivel az eredményeim már nem voltak olyan jók, csak tavaly ősszel mentünk le 1x1000-re, majd 1x500ra. De egészen tavaly őszig meg szedtem a fogamzásgátlót is, ezért sajnos fogalmam sincs, hogy akkoriban hogy működtek volna a dolgok anélkül.

Ma reggel egyébként kicsit elkeseredtem, mert 9 napja szedem az inozitolt, meg, ugye, a diéta, és gondoltam, megmérem magam, mostanra már azért valaminek látszódnia kellene, de 20 dkg-val volt kevesebb a súlyom, mint 9 napja. Ezen meg kiakadtam, és egyből levontam azt a (minden bizonnyal elhamarkodott) következtetést, hogy akkor nem használ az inozitol, és hogy biztos nem lesz még peteérésem a következő hónapban, ettől meg persze elszomorodtam, és ráadásul mára leesett 0,5 fokkal a testhőmérsékletem is, pedig még van 3 szem a Norcolutból. Ezt sem értem.

Na, mindegy, 30-án megyek vérvételre, megnézni, mit csinált az inozitol, addig már nem akarok mással bekavarni, de legszívesebben azonnal visszatérnék a 3x1000 Meforalra, mert az a B terv.

 

Bocsi, akkor rosszul emlékeztem, csak tudom, hogy pár ember emlegette itt őt korábban.

 

Egyébként a nőgyógyásszal abban maradtunk, hogy fél évet várunk, mielőtt bármibe belekezdenénk, cska én vagyok marha türelmetlen. Tudom, hiba.

 

 

b.gina Creative Commons License 2016.03.10 0 0 60447

Üdv nálunk! :)

Jézusom, N.P. újabban az extrém kevés szénhidrátbevitelt pártolja? :-O mit mondott, miért jó ez? rég voltam nála, és nem is mostanában megyek, de ez kicsit meredek nekem is. Nagyon kevés szerintem a 30, az egy reggeli nálam, sőt, még szerintem többet is eszem annál :D miket eszel hogy tudod ezt tartani?

 

Előzmény: ujjéé (60444)
youlcsi Creative Commons License 2016.03.10 0 0 60446

30 grammos diétát orvos javasolta??? :leesősállú szmájli: ez most nagyon meglepett. ez RETTENETESEN kevés!

és ha nem 30at ennél, hanem 160at (ami bőven bőven a fogyókúrás diéta), akkor lehet, nem szaladna el a ló veled, ha olyan helyzetbe kerülnél, hiszen nem lennél rá kiéhezve. és ebbe a gyümölcsök is bőséggel beleférnek.

ne haragudj, de nem térek napirendre e fölött... egyszerűen nem értem, hogy mi alapján javasolta ezt a doki. amúgy nem járok hozzá, sosem jártam.

 

a babamozi nem lehet gyógyszerkampány, hiszen nem lehet a metformint pcos-re felírni, csak külön engedéllyel (vagy hát nem teljesen legálisan :o az endokrinológus is kérdezte, hogy ha szedem, ki írja fel. mondtam... "hát, bátor ember" volt a válasz)

Előzmény: ujjéé (60444)
mgesa Creative Commons License 2016.03.09 0 0 60445

30 grammos dieta? Haaat, ez iszonyat keves... Barmelyik doki a mens mentisben dobna ettől egy hátast. Okoskodni nem szeretnek, de en biztos nem csinalnam. Azt hittem, eliras a 30 g. Altalaban 150-180 g ch-t rendel a doki, attol fugg, fogyni kell-e, milyenek az eredmenyek, stb.

Ha IR, akkor en szednék a helyedben metformint, emellett mehet az inozitol is.

En nőgyogyaszatilag nem nyulnék most bele semmibe, hagynek idot a metforminnak, inozitolnak, nekem ezek spontan ciklust es 2 babat hoztak, semmilyen mas rasegites nem volt. De ez nem hetekben, hanem honapokban merheto.

Előzmény: ujjéé (60444)
ujjéé Creative Commons License 2016.03.09 0 0 60444

Köszi, de jobb lenne egy vidámabb klubban egyesülni :)

 

Hát, igen, kevés, de mintha emlékeim szerint te is Naszódyhoz járnál, nem? Ő javasolta ezt az adagot.

Egyébként kb 2,5 óránként eszek, és éhes nem vagyok, csak a gyümölcs hiányzik. Ráadásul nálam sajnos a mindent vagy semmit elv a meghatározó, sokkal nehezebb, ha egy kicsit lazítok, mert onnan könnyen elszalad velem a ló. A vendégséget is ezért utálom: vagy egyáltalán nem eszek a sütiből, vagy sokat. Nem bírom ki, hogy egyet egyek. (Kivéve persze, ha nagyon rossz...:D) 

 

Most amúgy nagyon bízom abban, hogy a Norcolutos vérzéssel (ami valamikor a jövő héten lesz) beindul a szervezetem, és utána végre lenne magától ciklusom. 

Egyébként érdekes ez a hőmérőzés, látni, hogy minden reggel 0,1-del magasabb a testhőm, ami amúgy sosem tűnne fel.

 

Ja, és nagyon jó volt megnézni a Metformin Babamozit a sok eredményes kezeléssel. OKé, biztos persze van egy csomó kevésbé sikeres is, amiből nem csinálnak mozit, a férjem szerint pedig gyógyszerkampány, de engem akkor is nagyon fellelkesített.

Előzmény: youlcsi (60443)
youlcsi Creative Commons License 2016.03.09 0 0 60443

üdv a klubban ;)

 

az első, amin megakadt a szemem, az a 30 grammos ch-diéta. az BAROMI kevés! kell a ch! 160 gramm körül (vagy javítsatok ki, ha hülye vagyok, nem vagyok jó diétában, bár mostanában én is nekikezdtem, de a doki szerint nem baj, ha nem tudom minden nap a 160at tartani, ha 200 alatt maradok).

 

én pár hete abbahagytam az inozitolt, mert elfogyott :o de tegnap mondta az orvos, hogy még szedjem kicsit (kezdtem besokallni, lassan 2,6 éve szedem feleslegesen), szóval rendeltem. metforminnal együtt szedem. meg letroxszal. utóbbinak ma lesz vérvétel-kontrollja. vagyis már levették, elvben du lehet eremény.

 

 

Előzmény: ujjéé (60442)
ujjéé Creative Commons License 2016.03.08 0 0 60442

Sziasztok!

 

Négy évre visszamenőleg visszaolvastam a fórum hozzászólásait az elmúlt egy hétben.

 

Az én sztorim (nem túl) röviden:

2004-ben, 17 évesen voltam először nőgyógyásznál a rendszertelen mensesem miatt, aki hosszas vizsgálatok (többek között hormonszintek) után azt mondta, teljesítményszorongó vagyok, később rendeződni fog a ciklusom.

2008-ban, mikor még ugyanúgy nem változott semmi, egy barátnőm az enyéimhez nagyon hasonló tüneteket sorolt fel, akkor hallottam először a PCOS rövidítést. Elmentem az ő nőgyógyászához, aki a négy évvel korábbi labor eredményemen aláhúzta az emelkedett tesztoszteron értéket, és felírta az LH/FSH arányt, ami akkoriban 3 körül volt, és hogy dg: PCOS. Ezt az UH is megerősítette, és kezelésként fogamzásgátlót javasolt, ami a párkapcsolatom miatt is jó volt.

Ezután kb. egy év alatt híztam 30 kilót, de azt korábban is sokaktól hallottam, hogy a fogamzásgátlótól szoktak, ezért nem gyanakodtam másra.

Mígnem felhívott egyszer édesanyám, hogy egy rádióműsorban beszéltek a PCO-ról, és ott azt mondták, anyagcsere-zavarról van szó, endokrinológushoz kell menni, stb. Ezután kezdtem jobban utánaolvasni a betegségnek, és egy szintén ebben szenvedő barátnőmmel elmentünk a pesti konferenciára. Ott beszélt egy kecskeméti endokrinológus, az ebben a fórumban is sokat emlegetett N. P., akihez ezután be is jelentkeztem. 

Ekkor voltam először OGTT-en, és kiderült, hogy pajzsmirigy-alulműködésem is van. Letrox, Meforal, napi 30g CH-os diéta, és 3 hónap alatt fogytam 25kilót. A fogamzásgátlót viszont szedtem ugyanúgy tovább, mivel nem mondták, hogy kifejezetten ellenjavalt. Egyébként nagyon nehéz volt, hogy teljesen mást mondott a nőgyógyász és az endokrinológus, és nekem laikusként kellett eldönteni, hogy melyikük érvelése a helyes.

Ezután rendszeres endokrinológiai kontroll mellett teltek az évek, félévente vérvétel, közepes eredmények, hullámzó diéta és mozgás mellett. 

Két éve merült fel a férjemmel közöttünk a gyermekvállalás kérdése, ezért felkerestem egy random nőgyógyászt, aki csupa eljárást javasolt, a természetes teherbeesést szóba sem mondta. Hozzá nem mentem többet. Tavaly ősszel a nászutunkon fogyott el a fogamzásgátló, és az új levelet már nem kezdtem el. Haza értünk, nem jött meg, gondoltam, kezdődik minden elölről, de most már muszáj a végére járni, ezért felkerestem egy másik nőgyógyászt. Miután elmondtam a teljes anamnézist, és hogy titkon arra is gondoltam, hogy esetleg azért nem jött meg, mert terhes vagyok, azt mondta, hogy erre nincs sok esély, de azért megnéz UH-gal. Kiderült, hogy 5hetes terhes vagyok, de a doki azt mondta, hogy ne éljem még bele magam, menjek vissza egy hét múlva, hogy lesz-e szívhang. Pár nap múlva pecsételés, ügyelet, Duphaston, fekvés, kontroll: nincs szívhang, missed ab, műtét, 3 hónap védekezés.

Mivel közben az OGTT eredményeim is romlottak (maga az inzulin jó, csak a 120perces vércukrom esett egyre jobban vissza az éhomihoz képest), az endokrinológus elkezdte csökkenteni a Meforalt, 3x1000 mg-ról 2x500, majd 1x500 mg-ra, mivel nem javultak az értékek. Ennek következtében minden diéta, sport és igyekezet ellenére híztam 10 kilót 3 hónap alatt. (Plusz szerencsére N. felkészültségének, elküldött a vetélés miatt egy véralvadási zavar-kivizsgálásra, ami be is igazolódott, így a jövőbeni terhesség alatt majd injekciót kell naponta kapnom.)

Ezután kezdtem megint beleásni magam a témába, többek között ebbe a fórumba. Három hónapja szedek napi 2000 NE D-vitamint, Folsavat, és a múlt heti endokrinológiai kontrollon, mivel a csökkentett adagok nem használtak, bedobtam az itt megismert Inofolic ötletét. Választhattam, mit próbálnék ki: 2x1 g myo-inozitol vagy 3x1000 mg Meforal. MIvel az előbbi még sosem volt, most úgy döntöttem, adjunk neki egy esélyt. Egy hónap múlva újabb OGTT vérvétel, és az eredmény függvényében vagy marad ez, vagy vissza a magas dózisú Meforalhoz.

Emellett újra 30 g CH-os diéta, mozgás mértékkel, mert a munka mellett kevés időm van, de biciklivel járok dolgozni, sé a szintén itt megismert HIIT 20-30 perces videóit is megicsnálom időnként.

Ebben a hónapban még védekeznünk kell, mivel a cukorterheléses teszt veszélyes lenne egy korai terhességre.

 

Borzasztóan kíváncsi vagyok, mit mutatnak majd a számok egy hónap múlva, mert ennél többet már nehezen tudnék tenni az egészségemért. 

Kicsit türelmetlenek vagyunk már (vagyis leginkább én :D), de ma megnéztem a pco-szindrómás Metformin babamozi két "évadát", és kicsit bizakodóbb vagyok.

 

Ja, és szintén itt tanultam el a hőmérőzés minden csínját-bínját, így 5 napja vezetem a FertilityFriendben az ébredési hőmet. Ilyet még sosem csináltam.

Jelenleg a 10 napos Norcolut végén vagyok, amit a nőgyógyász javasolt a múlt héten, hogy addig is, míg védekezünk, "cseréljük le" a nyálkahártyát egy szép újra, mivel utoljára október elején volt vérzésem, utána a terhesség, és a november végi műtét óta semmi...

Remélem, mire ápirilis elejére minden a helyére kerül, jó esélyekkel indulunk majd a szülővé válásban. 

 

Nekem jó volt olvasni benneteket, és sokat segítettetek is, úgyhogy ezt köszönöm.

Remélem, feléled még a fórum, én figyelni foglak benneteket.

 

O, 28, Szeged

 

youlcsi Creative Commons License 2016.03.05 0 0 60441

Halihó!

 

van egy ilyen görbém. 1, azaz EGY napos vérzés volt, ami annak volt mondható. a többi szimpla rózsaszínes vérzés, ami csak papíron látszik.

ennek ismeretében mentem ma uh-ra, ahol a doki kérdezte, hogy hajlandó vagyok-e meghozatni a vérzést.

Ő lát egy elég gyatra sárgatestet, ami mérete alapján talán előző ciklusból való, de semmiképp nem friss. egyéb domináns tüszőt nem látott. nyh viszont vastag, 10 mm. Benne volt vmiféle felritkulás, de a sebtiben pisilt hexagon negatív.

Szóval most azt mondta, hogy kezdjem el holnap a duphastont... de bizonytalan vagyok, szívem szerint várnék még néhány napot, mert nagyon régen volt ilyen szép egyenletes a hőm a foll.szakaszban, és kíváncsi vagyok, hogy a ma reggeli emelkedés vajon folytatódik-e. Vagy tk mindegy?

Szedjem a duphastont... és utána? amikor abbahagyom, másnaptól írt fel clostit... ez még messze van, de kellene majd előtte lőni egy tesztet (bár ezt nem mondta, de hát nyilván). de ha volt/lesz is most vmi, akkor 11 nap múlva a teszt még korai, nem? viszont a clostit kezdeni kellene.

 

szerintetek?

Vagy csak én látom bele ebbe a hőbe, hogy ez még lehetne akár szép is?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!