Keresés

Részletes keresés

Ildi Tarlukács Creative Commons License 2021.03.05 0 0 13170

Ma Saalbachban félbeszakadt a férfi lesikló világkupa versenye végül törölték köd miatt. Mivel csak kilenc versenyző ért le a pályán így eredményt sem hírdettek,mivel ahhot harminc versenyzőnek kell célba érni. Paris vezetett Krichmayr és Feuz előtt, Kérdéses, hogy pótolják e  a versenyt, Remélhetőleg a hét vége hátralévő részében kegyes lesz az időjárás.

tt978 Creative Commons License 2021.03.03 0 0 13169

A szlalomokon kívül Lara mindben előrébb végezhet mint Vlhova + megvan az előnye is. Vlhova szlalomban se olyan jó már mint az idény elején, úgyhogy még bármi megtörténhet. Ha már Mikaela-nak ez a szezon nem jött össze, akkor annak szorítok, hogy Lara vigye el az összetettet...

Előzmény: Ildi Tarlukács (13168)
Ildi Tarlukács Creative Commons License 2021.03.01 0 0 13168

Lara Gut növelte az előnyét, mivel a tegnapiszuper g versenyen második lett az idén először versenyt nyerő Bringone mögött, Vlhova nem szerzett pontot tegnap. Ké csúna bukás a norvég Lee és az osztrák Schneberger.  Az osztrák női gyorszszámos csapatban már több súlyos sérülés is volt idén. Lara Gut megnyerte a szakági világkupát az utolsó verseny eredmény.től függetlenül, mivel az eddigi hat versenyből négyet megnyert. Viszont az összetettre Vlhova esélyesebb, mivel nekim kedvez a versenynaptár, a következő hetekben a világkupa döntővel együtt négy szlalom, két óriás műlesikló és egy  lesikló és szuper g verseny lesz. Egyébként  a küölnböző szakágakban úgy néz ki a versenyek száma, hogy szalomban van kilenc, szuepr g-ben hét, üriásmúlesiklásban nyolc és lesiklásban is nyolc futam. Gyors számokban Lara Gut a jobb, óriásban megelpő módon Gutnak több pontja van. Viszont szlalomban egyáltalán nem versenyez Gut így az, hogy a következő  hetekebn négy szlalom verseny elsz az Vlhovának jó. Olyan versenyző nem nagyon nyert összetett világkupát, aki nem indult egyáltalán szlalomban, Brignone tavalyi győztes indul szlalom versenyeken, bár az a leggyengébb száma, Lara Gut 2015-16-ban és előtte Anna Veith tudott összetett világkupát nyerni szlalom versenyek nélkül is.

tt978 Creative Commons License 2021.02.26 0 1 13167

Lara Gut átvette a vezetést az összetettben!!!

Ildi Tarlukács Creative Commons License 2021.02.20 0 1 13166

Mai nőiszalomversenyben Katharina Liensberger nyert, akinek a világkupaversenyeken nem jött össze a győzelem, bár mindig dobogón állt, Most halatmas előnnyel nyert a meőny két legjobb szlalomosa előtt, Vlhovát egy másodperccel, Shiffrint msjdnem két másodperccel verte. Liensberger így ugyanúgy két arany és bronzérmet nyert a vb-n, mint Lara Gut.

Ildi Tarlukács Creative Commons License 2021.02.19 0 2 13165

Ma is jó verseny volt óriásmúlesiklésban, Voltak hasonlóségok a tegnapi női versennyel. Most sem mentek igazán jól az első hét rajtszámmal indulok, bár Zubcic, Kranjec, Kristoffersen bejöttek a versenyen az első tízbe. Pintaurult nagyon jól ment az első futamban vezetett,de a második futam elején kiesett. Győztes Faivre lett kilences rajtszámmal, máésodiik lett Aliprandini tizenkettessel és harmadik lett Schwartz tizenhatossal. Ez az első három megleptés az idei világkupa alapjánmeglepetés, Faivrenek egy  nyolcadik, Aliprandininek egy hatodik,Schwartznak egy tizenkettedik hely volt a legjobb eredménye. A vébéken és az olimipákon előfordul, hogy nem feltétlenül azok állnak a dobogóra akik a világkupaversenyeken a legjobban szereplenek, vagy olyan versenyző áll dobogóra akik addig sohasem volt dobogós a világkupaversenyen ilyen volt ma Alprandini. Jó, hogy nemcsak az alacsonyrajtszámúak mennek jó időt, mert  a világkupaversenyeken annyira ez nem jellmező.

sannyak Creative Commons License 2021.02.18 0 0 13164

Nagyon jó verseny volt!

Előzmény: Ildi Tarlukács (13163)
Ildi Tarlukács Creative Commons License 2021.02.18 0 0 13163

Egész érdekes volt ez a mai női óriásműlesikló verseny. Volt pár meglepetés. A világkupaversenyek alapján első hétből csak Lara Gut és Mikaela Shiffrin mentek jól, ők végeztek az első két helyen. Elvileg a legnagyobb esélyesnek Marta Bassino számított, aki idén hat világkupa versenyből négyet megnyert. Mai versenyen vagy nem feküdt neki ez az óriásműlesiklásban hosszúnak tűnő pálya vagy nem bírta fejben azt, hogy Goggia kiválása után ő volt az egyetlen aranyesélyese az olaszoknak, mivel Brignonenak nem megy idén. Paralelben nyert Bassino, de leginkább ebben a számban várták tőle az aranyat, de végül csak 13. lett és eltűnt az a magabiztosság, ami jellemzővolt rá  a világkupában. Michel Gisin versenye sem sikerült, miután volt egy nagy hibája a második hibája  a második futamban. Lara Gutnak a világkkupában volt egy második helye a vb előtt, de azon kívül nem volt dobogója, Most mindkét futamon jól ment és végül két századdal nyert Shiffrin előtt. Shifffrin második helye nem meglepetés,ő nyert világkupa futamot, bár hullámzó volt a teljesítménye  a világkupa versenyeken. A legnagyobb meglepetés Katharina Liensberger harmadik helye volt,akinek az óriás műlesikló világkupában egy ötödik hely volt a legjobb eredménye az idei szezonban, mindössze kétszer végzett a legjobb tízben ezen kívül egy hatodik helye volt a világkupa versenyen,a többi versenyen nem fért be a legjobb tízbe. Egyébként az osztrákok sem gondolták a verseny előtt, hogy óriásműlesiklásban érmet nyernek. Liensberger megmenti az osztrák női csapatot a leszerepléstől. Volt még egy meglepetésember Nina Obrian, de az amerikai lány elrontotta a második futam végét pediga ddig vezetett és az első futam után második volt végül tizedik lett, ha ő érmes lett volna az lett volna a legnagyobb meglepetés. Egyébként az első tízben csak négyen voltak azok közül akik az első tíz rajtszémmmal indultak Lara Gut hatos rajtszámmal első, Mikaela Shiffrin hetessel, Katharina Liensberger tizessel harmadik lett és Tessa Worley ötössel hatodik. 

tyler-durden Creative Commons License 2021.02.18 0 0 13162

Lara bombaformában

Ildi Tarlukács Creative Commons License 2021.02.17 0 0 13161

Végül a női paralelben holtversemy lett Liensberger és Bassino között,így az osztrákoknak is lett egy aranya. Ott elsőre az időmérőrendszer rosszul hozta ki a sorrendet, pedig elsőre is holtverseny volt a két versenyző között. Ma a csapatversenyben Norvégia nyert Svédország és Németország előtt.

Veszpremi Creative Commons License 2021.02.17 0 1 13160

Igaz.

Annyit tennék hozzá, hogy ez a 0.5 sec levágás eléggé unfair, mivel a 2. futamban meg ugye nincs ilyen levágás! Képtelenek voltak egy VB-n két közel azonos pályát tűzni.

A selejtezők lebonyolítása is meglehetősen furcsa volt, így az eredménye is. Érthetetlen, hogy miért pont a VB-n kísérleteznek.

 

Volt még pár érdekes dolog, de hát tudjuk a múltból, a VB és olimpia mindig tartogat különös dolgokat.

A férfi SG tűzése: a bevehetetlennek tűnő kapu miatt az első 3 versenyző ugyanott esett ki, és a későbbieket is a pálya ezen része határozta meg leginkább.

A lesiklás is furcsa tűzésre sikeredett, inkább volt afféle SG pálya (egy része leginkább), nem véletlen, hogy az SG bajnok KRIECHMAYR tudott nyerni. Extrém kicsi különbséggel nyert mindhárom férfi szakági osztrák győztes, erre a hármas showgor győzelemre kevesen fogadtak szerintem.

Remélhetőleg az óriás és a szlalom fair versenyeket hoz majd!

Előzmény: Lajos 57 (13159)
Lajos 57 Creative Commons License 2021.02.17 0 0 13159

Jo napot kivánok nem mindig fél másodperc az elony az elso futam után csak fél másodpercnél nem lehet tobb akkor sem ha ki esik a versenyzo de ha kevesebb mint fél másodperc akkor az ér Sajnos tegnap irrelis volt a pálya a kékn pálya futamrol futamra romlott és annak volt tul nagy elonye aki a második futamát mente a piros pályán

.

Előzmény: Ildi Tarlukács (13158)
Ildi Tarlukács Creative Commons License 2021.02.16 0 0 13158

Ma rendeztek először egyéni paralel versenyt a sí vb-n. A nőknél Marta Bassino nyert,ezzel a házigazdák első érmét nyerte, az osztrák Katarina Lienzberger lett  a második , így meg van az osztrék csapat első női érme, miután az a férfiaknál az első három versenyben osztrák arany született, harmadik lett Tessa Worley.  Férfiaknál francia Favre nyert Zubcic és Meillard előtt. Látványos verseny, de főleg a női versenyben a két futam összeredményében az végzett előrébb, aki  a második futamban a gyorsabb piros pályán ment, a piros pálya fél másodperccel volt gyorsabb a kéknél, Az egyik futam győztese mindig fél másodperc előnyt visz  a második futamra. A szabályokon lehetne változtatni. Olimpián nem lesz egyéni paralel verseny. A vébéken felvetődött, hogy az alpesi kombinációt idővelm leveszik a programról, Most az alpesi kombináció lebonyolítása is megváltozott, mivel most a szlalom futam elején a szuperg futam első helyezettjei mennek, hogy igazságosabb legyen a verseny, bár így azaz izgalom eltúnt, hogy egy versenyző előrejön a 28. helyrőla negyedik helyre. A kombinációt továbbra is a jó szlalomosok nyerik,mivel a lesiklók általában nem indulnak szlalom versenyeken és szlalomban sokkalm gyengébbek, mint szlalomosok. Az főként a férfiakra igaz, hogy a szlalomosk nem versenyeznek gyors számokban,a lesiklók pedig nem indulnak szlalom versenyek. Schwartz aki nyert végül nem versenyzik gyors számokban, Pinetaurlt szokott indulni szuper g versenyeken,a vb-n is harmadik volt ebben a számban, de a tegnapi versenyen nem volt túl nagy előnye az osztrákkal szemben. A harmadik Meillard is versenyez gyors számokban. A nőknél Shiffirn Vlhova és Gisin minden számban versenyeznek a világkupasorozatban, idén Shiffrin gyors számokban nem versenyzett a világkupaversenyeken, de a korábbi szezonokban igen.

Kérdés, hogy hosszabb távon is megmarad e a kombináció és a paralel is. A paralel tévés szempontbó eladhatóbb a haogyományossabb kombinációval szemben.

Ildi Tarlukács Creative Commons License 2021.02.14 0 0 13157

Lesikló versenyeket rendezték a vb-n, A nőknél Suter nyert Weidl és Gut előtt. A férfiaknál Krichmayr nyert Sander és Feuz előtt.

Ildi Tarlukács Creative Commons License 2021.02.11 0 0 13156

Nőknél nagy meglepetés nem volt. Lara Gut- Behraminak 30 évesen összejött a vb cím, ami  eddig nem jött össze pedig már 19 évesen vb érmes volt. Corrin Suter második második helye nem meglepetés, mivel a szakági világkupában ő a második Gut mögött, Mikaela Shiffrin címvédőként harmadik lett, bár idén nem versenyzett ebben a számban.

Férfiaknál Vincent Krichmayr nyert ami nem meglepetés, mivel ő vezeti a szakági világkupát. Romed Baumann második helye meglepetés. mivel ő nem volt dobogós a világkupa sorozatban, Két éve még osztrák színekben indult, osztrákként nyert vb bronzérmet kombinácáióban 2013-ban. Német felesége miatt felvette a német állampolgárságot, ott könnyebb csapatba kerülni. mint az osztákoknál. Csak hét századdal kapott ki egykori honfitársától. Alexis Pinteaurult lett a haramdik.

Veszpremi Creative Commons License 2021.02.11 0 0 13155

SG világbajnok: Gut, Suter és Shiffrin előtt.

Ildi Tarlukács Creative Commons License 2021.02.09 0 0 13154

Ködben nem lehet super g-t rendezni, mivel balesetveszélyes  a nagy sebesség miatt, Ha ez így megy tovább nem tudnak minden versenyszámot megrendezni, mivel idén már paralel egyéni verseny is lett volna.

Veszpremi Creative Commons License 2021.02.09 0 0 13153

Holnap meg havazás miatt szünnap. Még el sem kezdődött... Csütörtöki terv: 2 SG.

Előzmény: Veszpremi (13152)
Veszpremi Creative Commons License 2021.02.09 0 0 13152

A felhő lejjebb szállt, mai menet törölve :(

Előzmény: Veszpremi (13151)
Veszpremi Creative Commons License 2021.02.09 0 0 13151

Felhő miatt leviszik a startot (női SG), úgy írják, hogy 14:30-kor lesz start.

Furcsa nekem, hogy tök szabadban, kellő távolságról még a TV-nek nyilatkozók is maszkban vannak, beszélnek. Ez már túlzás, vírus ide vagy oda.

jaro1979 Creative Commons License 2021.02.08 0 0 13150

Elég kaokitus a helyzet.A holnapi programot is későbbre halasztották egy pár órával.

Előzmény: Ildi Tarlukács (13149)
Ildi Tarlukács Creative Commons License 2021.02.08 0 0 13149

Ma nem volt semmilyen verseny, Az ORF honlapja szerint lavinaveszély miatt senki sem engedtek a pályákra délután, Holnap délután megrendeznék a női és a férfi super g-t is. A mai kombinációt jövő hétfőn pótolhatják.

 

Veszpremi Creative Commons License 2021.02.08 0 0 13148

Alpesi VB indul(na), női kombi máris elhalasztva máról. SG lehet ma helyette, időpont még nincs. FIS tájékoztatás nem túl acélos.

tyler-durden Creative Commons License 2021.02.02 0 0 13147

Gut nem tudom hogyan rakta össze magát újra, nem hittem volna, hogy van még egy dobása. Ellenkező előjellel viszont ott van Venier. Rendszeres top10-esből, dobogóesélyesből a teljes homályba esett vissza. Totál szétesett szegény.

Ildi Tarlukács Creative Commons License 2021.02.02 0 0 13146

Megrendezték a  nőknél az utolsó két versenyt a világbajnokság előtt, Mindekttő superg volt Mindkettőt Lara Gut - Behrami nyerte ezzel a az eddigi öt versenyből négyet  ő nyert. Az összetettben is feljött Vlhova mögé akimisebb megleptésre a második versenyen második lett mögötte. A  versenynaptár Vlhovának kedvez, mivel a vb után  gtöbb technikai verseny lesz, mint gyors. Az első versenyen a norvég Lee és a kanadai Gagnon végzett a dobogón. A második versenyen az osztrák Tippler lett, aki idén az egyetlen osztrák aki dobogós volt gyors számokban, bár az osztrák gyors csapat meggyengült Schmidhofer és Ortlieb sérülésével.

Sofia Goggia nem lehet ott a világbajnokságon, mivel térddülést szenvedett, de nem versenyen sérült meg, hanem vasárnap amikor a rossz idő miatt hétfőre halasztották a versenyt a visszafelémenet az egyik oldalsó pályán bukott. Ezzel az olasz csapat elvesztett egy aranyesélyes versenyzőt, lesiklásban ő a legjobb olasz,lesiklában ő volt a ,mezőny legjobbja mivel ötből négy versenyt megnyert.

 

Veszpremi Creative Commons License 2021.02.02 0 0 13145

Hiányzik Anna a szép szemével a cirkuszból!

 

Goggia meg hihetetlen mit csinalt: https://eurosport.hosszabbitas.hu/teli-sportok/alpesi-si/sofia-goggia-serules-alpesi-si-vb

Előzmény: oldmumus_v.2 (13144)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2021.02.02 0 0 13144

Anna Veith nyárra gyereket vár. Forrás: osztrák sajtó

Veszpremi Creative Commons License 2021.01.23 -1 0 13143

Hivatalos: holnap 10:20 lesiklás, hétfőn SG.

Előzmény: Veszpremi (13142)
Veszpremi Creative Commons License 2021.01.23 -1 0 13142

Remélhetőleg holnap lehet lesiklás, hétfőn meg SG. Döntést délre ígérik. Jobb időjárást látni.

Előzmény: Veszpremi (13141)
Veszpremi Creative Commons License 2021.01.23 -1 0 13141

Mai Kitz időjárás miatt cancelled.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!