Keresés

Részletes keresés

Rckbl Creative Commons License 2004.09.25 0 0 4
Ha már van domain neved, akkor a aldomainokat korlátlanul hozhatod létre a www.hosting55.com nál. Az árak sem rosszak. Saját nameserver is van.
Előzmény: Visitor (-)
Linzi Creative Commons License 2001.08.03 0 0 3
1. "Tegyük fel, hogy regisztrálom magamnak a www.cegnev.hu-t."
Amit regisztrálsz az csak a cegnev.hu. A www, ftp, mail, stb. aldomaineket már az a cég rendszergazdája állítja be, akinél a domain DNS háttere (DNS szolgáltatás) van.
"Ezután kell-e tovabbi regisztrációs díjakat fizetnem, ha szeretném a www.info.cegnev.hu-t, www.xyz.cegnev.hu-t es igy tovabb regisztralni"
Ezek már csak aldomainek, ezt nem kell regisztálnod. Talán csak a beállításért kell fizetned szintén annak a cégnek, ahol a domainedet regisztráltad.
"vagy csak siman letrehozom? Ez hogy mukodik?"
Kevés cég van itthon, aki lehetőséget ad az embereknek a saját domainjükhöz tartozó aldomainek beállításához. Tehát szólnod kell a rendszergazdinak, hogy állítsa be neked ezt. Egy ilyen beállítás kb. 2 percet vesz igénybe... ha éppen ráér aki csinálja. =)
"A www.info.cegnev.hu stb. -hez kell DNS szolgáltatás?"
Persze. Leírom, hogyan is zajlik egy weboldal megjelenítés, ha beírod a böngészödbe: pl. www.cegnev.hu. Ezt a címet a böngésző elküldi az Internet szolgáltatód név szerverének (DNS), és az visszafele olvasva elkezdi lenyomozni :) a címet. hu? akkor ns.nic.hu. Ott megkapja, milyen szerveren (IPn) találhato a cegnev.hu. A kapott IPtől megkérdezi, ő felel-e a cegnev.hu domainert. Ha igen, megkérdezi, van-e olyan aldomain a cegnev.hu alatt, hogy www, és mi az IP címe. Ha megkapja, lekéri az azon az IPn lévő web szervertől az oldalt, és te megkapod az eredményt.
"Mukodesuket illetoen mi a kulonbseg a www.info.cegnev.hu és a www.cegnev.hu/info között?"
Nem sok. A www.cegnev.hu/info egy könytvtárra mutat a webszervernél. Az www.info.cegnev.hu-hoz kell egy DNS bejegyzés, hogy a cegnev.hu alatt van ilyen aldomain, amit aztán a web szerverrel átirányíthatsz az info könyvtárra.
Pl. www.hummezum.hu/balna és balna.hummezum.hu - nem saját oldal, csak egy példa.
Amugy a www sem kötelező dolog. A honlap címe lehet pl. w3.cegnev.hu, vvv.cegnev.hu, (szinte) bármi. Ez is csak egy aldomain, de a köztudatban ez él, mint "Webes cím".

2. Erre nem tudok mit mondani, mert pont olyannal dolgozom, ahol fizetős a regisztráció. =)

Üdv!
Linzi

Előzmény: Visitor (-)
Visitor Creative Commons License 2000.10.17 0 0 2
Nem ingyenes tárhelyre gondoltam, hanem ingyenes DNS-re (domain name service, vagy akkor a tárhelyet is ott kell kérnem? Szerintem nem.
Előzmény: Beebite (1)
Beebite Creative Commons License 2000.10.17 0 0 1
www.nic.hu
Ha itt mindent elolvasgacc, a kérdéseid nagy részét fel sem teszed.
az ingyenes domain szolgáltató meg csak reklám mellett ingyenes. És nem garantál semmit.
akár holnap letrölöhetik a ma felrakott holmidat, és még kártáritési kötelezettségük sincs, sőt magyarázatot se kötelesek adni
Bee
Előzmény: Visitor (-)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.10.16 0 0 0
www.nulla.hu

[ZedIzDead]

Előzmény: Visitor (-)
Visitor Creative Commons License 2000.10.16 0 0 topiknyitó
Tudom, hogy van már pár hasonló topic, de mégis úgy gondoltam, hogy újat indítok, ha nem lesz népszerű, akkor majd úgyis elsüllyed. Tehát e topic legyen mindeféle domainregisztráció, DNS, tárhely stb-nek szentelve. Topic indító kérdéseim:

1. Tegyük fel, hogy regisztrálom magamnak a www.cegnev.hu-t. Ezután kell-e tovabbi regisztrációs díjakat fizetnem, ha szeretném a www.info.cegnev.hu-t, www.xyz.cegnev.hu-t es igy tovabb regisztralni jopar domaint, vagy csak siman letrehozom? Ez hogy mukodik? Ezeket hívják aldomainnek? A www.info.cegnev.hu stb. -hez kell DNS szolgáltatás? Mukodesuket illetoen mi a kulonbseg a www.info.cegnev.hu és a www.cegnev.hu/info között?

2. Van valakinek tapasztalata ingyenes DNS szolgáltatást kínáló cégekkel? Az USA-ban van egy-kettő.

Kezdésnek ennyi lenne. Várom a válaszokat, hogy még többet kérdezhessek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!