Keresés

Részletes keresés

Andocsek Creative Commons License 2001.10.09 0 0 29
Szia Pol,

úgy látszik, hogy Te még nem jártál letöltő (download) oldalunkon.
A letöltésekhez előbb ugyanis regisztráltatni kell magad (tul.képp 20 másodperc az egész művelet, mert elegendő megadnod azt az e-mail címet, ahová a jelszót küldjük). A regisztráló oldalon van két jelölőnégyzet (checkbox), ezek kipipálásával egyrészt jelentkezhetsz Hírlevelünkre (amely egyébként a web-oldalról is elérhető), másrészt ha kéred, levelet küldünk akkor is, ha a valamilyen jelentősebb frissítés, fejlesztés történt oldalainkon. A hírlevelet lemondani egyelőre a központi e-mail címen tudod, a későbbiekben ezt is automatizálni fogjuk.

üdvözlettel:
AAC

Előzmény: Pol (27)
Andocsek Creative Commons License 2001.10.09 0 0 28
Kedves Láma K.K.,

köszönjük gyors és tömör hozzászólásodat.

"reklámtopic?"

IGEN, ez egy reklámtopic, a szónak abban az értelmében, hogy felhívja a figyelmeteket egy új web-helyre, ahol friss információt szerezhetnek azok, akik fontosnak tartják rendszerük, gépük, dokumentumaik biztonságát, de nem kívánnak elmélyedni a témában, nem hivatásuk az informatika, nem ismerik azokat a szakkifejezéseket, amelyek felbukkannak egy-egy profi antivírus oldalon, vagy esetleg érdeklődnének ugyan, de nem boldogulnak a szakmai angollal. Mivel (mint lentebb már leírtam) senki nem támogatja kezdeményezésünket (a lelkes hangvételű hozzászólókon és a bíztató e-mail-eken kívül), így sajnos profi módon, profi eszközökkel nem tudjuk "reklámozni" (értsd: ismertebbé tenni) oldalunkat, tehát sok egyéb választásunk nincsen.

"reklámtopic?"

NEM, ez nem reklámtopic, a szónak abban az értelmében hogy attól nekünk nem lesz jobb egy dekával sem, hogy néhány tucat ember elolvassa azt, amit írunk. Nem hírdetünk oldalunkon semmit, nem mondjuk, hogy vegyél tőlünk bármit is, nem nyomunk az arcodba flash reklámokat, nem ugranak elő a semmiből reklámablakok, nem követik a kurzorodat reklámkacsák. Az általunk említett programok nagyobbik részét (általában kedvező tapasztalatokkal) mi is használjuk, ezért ajánljuk bátran másoknak is. A fejlesztőcégek által szponzorált antivírus oldalaktól eltérően nem kívánunk egy-egy termékkel kiemelten foglalkozni, egyedüli üdvözítő megoldásokat hirdetni. Egyetlen olyan elem van oldalunkon, ami esetleg "reklámízű" lehet, ez pedig a céges fejléc. Mivel a teljes technikai hátteret, a tárkapacitást és az itthoni internetes kapcsolatunkat az Andocsek Kft. biztosítja, úgy gondoltuk, hogy ennyi talán megengedhető, különös tekintettel arra, hogy az ingyenes web-helyek sem járnak el másként, sajnos néha tized ilyen minőségű (túlterheltség, leállások stb.) szolgáltatást biztosítva.

üdvözlettel:
AAC

Előzmény: Láma K.K. (26)
Pol Creative Commons License 2001.10.09 0 0 27
Létezik olyan szolgáltatásotok, hogy e-mailben kikülditek az új infókat, vagy csak legalább jeleztek, ha van valami.
Ha lesz ilyen akkor érdekelne, hogyan lehet ezt igénybe venni.
Előzmény: Andocsek (25)
Láma K.K. Creative Commons License 2001.10.09 0 0 26
reklámtopic?
Andocsek Creative Commons License 2001.10.09 0 0 25

Elkészült első hírlevelünk az aktuális információkkal, hírekkel, tanácsokkal. A nyitóoldal linkjéről tudjátok elérni. Várjuk véleményeteket, tanácsaitokat és az esetleges hibák, tévedések korrekcióját.

üdvözlettel:
AAC

Andocsek Creative Commons License 2001.10.08 0 0 24
Az egyik látogatónktól érkezett egy e-mail:
"Ezuton szeretnem jelezni, hogy a letoltes oldalon szereplo AVG 6.0-rol teves az informacio, miszerint a program ingyenes, ugyanis amikor megprobaltam letolteni, kiderult, hogy ez az ajanlat nem vonatkozik europai felhasznalokra (kiveve Angliat), mi csak egy 30 napos demot
tolthetunk le."

Eredeti forrásunk ezt a tényt sajnos elhallgatta, köszönjük szépen az észrevételt. Közben próbálunk egyéb ingyenes, de jól használható vírusellenőrző programokat keresni, a választék bővítésére.

üdvözlettel:
Andocsek Antivírus Centrum

Andocsek Creative Commons License 2001.10.08 0 0 23
Éjszaka kaptam nagyon jó anyagokat, holnap átnézem, kivonatolom és felteszem az oldalra.
Próbálok rendet tenni az Internet Explorer változatok és patchek között is (mit, honnét, milyen hiba ellen).

üdv: AAC

buta paraszt Creative Commons License 2001.10.08 0 0 22
Az azért brutál durva, hogy az IE6-on is be tud jönni a Nimda... Egy megoldás van: JavaScript OFF, VBScript OFF, mint a hőskorszakban :-)
Előzmény: Juniusi Harmat (16)
Andocsek Creative Commons License 2001.10.07 0 0 21
Köszönjük a linkeket. Ha van rá igény, akkor esetleg írunk róla pár sort magyarul is. Nem tudjuk igazából felmérni, hogy az internetet használó, viszont NEM szakmabeli közönség hány százaléka ért meg angol műszaki szövegeket, ezért minimalizálni próbáljuk a külföldi linkeket. Persze ha nincs más megoldás, akkor muszáj azt használni, ami van.

AAC

Előzmény: zuglo_14 (17)
Andocsek Creative Commons License 2001.10.07 0 0 20
Kedves Juniusi Harmat,

köszönjük észrevételeidet, pár szóban reflektálnénk is:

"néhány hozzáfüznivalóm lenne, ha nem gond" -- megtisztelsz bennünket véleményeddel és javaslataiddal

1./ "minek kell behúznia a böngészöm ablakát 800x600-asra" -- ez egy örökség a főoldalunkról (ugyanazt a sablont használtuk, és ott fontos volt a layer-es kezelés és a grafika miatt az, hogy mindig egységes méretben jelenjen meg az oldal). Igazad van, ezen az oldalon ennek nincs sok értelme, szerintem le is vesszük, viszont a design marad 800x600-as, mert a legtöbb felhasználó ezt használja. Betesszük az egészet egy táblázatba, és akkor nincs gond. Hasonló a helyzet a betűméretekkel is, ez nálunk fix, mert így az oldal megjelenése egységes és kontrollálható marad.

2./ "Nem kristálytiszta számomra, hogy minek még egy topic a védelemröl" -- az Antivírus Centrum elsősorban a vírusvédelemmel foglalkozik, és csak érinti a számítógépes biztonság egyéb kérdéseit. Másrészt nem kívánunk "ráülni" más topicjára, mert nem tartanánk korrektnek. Harmadrészt távolabbi terveink is vannak (lásd alább) így indokoltnak tartottuk az új topic nyitását.

3./ "A Wigwamban kopasz indián irt egy kis szösszenetet arról, hogy a ZoneAlarm árulkodós." -- biztosan lehetne más tűzfal programokat is választani, de mi ezeket ismerjük és használjuk. Természetesen azon vagyunk, hogy más lehetőségekkel is megismerkedjünk, a Sygate-et le is töltjük kipróbálásra. A ZoneAlarm eddig bevált, egyszerű a használata, kár lenne érte. A problémának persze megpróbálunk utánaolvasni, köszönet, hogy szóltál.
(Személyes megjegyzésem: a semminél még akkor is ezerszer jobb, ha kapunk esetleg 1-2 kéretlen reklámot. Túl nagy disznóságot nem tudok elképzelni egy tűzfal programról, mert (mivel a tűzfal program egy bizalmi dolog) azonnal elvágnák magukat a piacon, és mérhetetlenül rombolnák az imidzsüket.)

4./ "Ami az IE 6.0 biztonságosságát illeti..." Hmm, ez nekünk is új, eddig nem ezt mondták :-(
Szerencsére a leírt eset elég speciális, de tényleg jobb az óvatosság. Köszönjük a linket, kivonatolva lefordítjuk és feltesszük a Centrumba (amint elkészül a Híroldal).

üdvözlettel:
Andocsek Antivírus Centrum

Előzmény: Juniusi Harmat (16)
Pol Creative Commons License 2001.10.07 0 0 19
Én jobban szeretem, ha van választék, tehát több cég különböző termékeit is bemutatják, és nem próbálnak meg helyettem dönteni arról, hogy melyik tűzfalat használjam. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai, ha valamit nehézkesebb kezelni, de lényegesen jobb, akkor inkább kiszenvedem, de ha nem jön össze, akkor még mindig választhatok mást. Ja meg arrol sem feledkezhetünk el, hogy nem mindegyik fut minden oprendszeren...

A olvasók megosztásáról pedig az a véleményem, hogy nem szabad más hasznos oldalakat csak azért eltitkolni, hogy itt többen legyenek. Ha valakinek pl. komolyabb behatobb infóra van szüksége, akkor Őt nem szabad CSAK ide láncolni.

Előzmény: Juniusi Harmat (16)
zuglo_14 Creative Commons License 2001.10.07 0 0 18
Bocs
sit=site
tszteléseket=teszteléseket
Előzmény: zuglo_14 (17)
zuglo_14 Creative Commons License 2001.10.07 0 0 17
Hali!

Két sit ajánlok az érdekeltek figyelmébe, ahol tesztelni lehet a tüzfal beállításokat, hátha nem közismert:
1,
http://scan.sygatetech.com/
2,
http://www.privacy.net

Érdemes a tszteléseket elmenteni, illetve különféle beállításokal végigcsinálni, nemcsak tüzfal, de pl.: másik böngészövel is. (IE, Netscape stb.)

Juniusi Harmat Creative Commons License 2001.10.07 0 0 16
Hali,
néhány hozzáfüznivalóm lenne, ha nem gond:

1. Megnéztem az oldalt, egyet nem értek: minek kell behúznia a böngészöm ablakát 800x600-asra?
Alig gyözöm kiigazgatni.

2. Nem kristálytiszta számomra, hogy minek még egy topic a védelemröl, amikor ott a Kiástam a csatabárdot, ahol nem csak szaGemberek kapnak tanácsokat, hanem a magamfajta mezei nöi júzer is. Tehát minek megosztani az emberek figyelmét két topic között?

3. A Wigwamban kopasz indián irt egy kis szösszenetet arról, hogy a ZoneAlarm árulkodós. Akkor talán nem kéne addig reklámozni, amig ki nem derül róla az igazság. Nem beszélve arról, hogy ha valaki meg is találja valahol az ATGuard-ot, azért azt egy kicsit körülményesebb konfigurálni egyszerü neminformatikusoknak. Erröl is folyt csevej a napokban a csatabárdosban.

4. Ami az IE 6.0 biztonságosságát illeti, nem árt elolvasni, amit a MS adott ki ezzel kapcsolatban (csak hogy ne aludjon a kedves felhasználó annyira nyugodtan):
New Information about IE 6 and the Nimda Worm

Üdv.
J.H.

Előzmény: Andocsek (15)
Andocsek Creative Commons License 2001.10.06 0 0 15
Ha Linux-ot és Operát vagy Netscape-et használsz, akkor egyelőre nincs félnivalód. A web-en keresztül támadó vírusok (mint pl. a Nimda egyes esetekben) az Internet Explorert szeretik, pontosabban a frissítés nélküli régebbi (4.01, 5.0, 5.5) változatokat. Ha ilyet használsz, akkor mielőbb keresd fel a Micro$oft letöltőoldalát (vagy valamelyik hazai tükrözést, keresek majd hozzá linkeket), és telepítsd fel az SP2 javítócsomagot. A javított IE5.0, IE5.5 és az új 6-os nem veszélyes (legalábbis azt a biztonsági rést megszüntették, amin keresztül észrevétlenül tudtak bejönni a vírusok, és mostmár legalább szól a böngésző, ha próbálkoznak. Ami persze nem jelenti azt, hogy holnap egy másik biztonsági rést ne fedeznének fel a vírusfejlesztők...).

Egyébként fontos a böngészőben a megfelelő biztonsági szint beállítása és sok egyéb dolog is, de ezekről olvashatsz a Centrumban.
Ajánlott egy rezidens (azaz indításkor betöltődő és utána a memóriában figyelő) víruskereső program és egy tűzfal telepítése is, valamint a nagy-nagy odafigyelés és megfontolt cselekvés.

A biztos védelmet ezek ellen a kártevők ellen a kliens oldali scriptek (magyarán: a Te gépeden futó VisualBasic, Java és egyéb nyelven írt egyszerű programocskák, kódrészletek) végrehajtásának a letiltása jelenti, akkor viszont a web-oldalak 90%-a sajnos nem jön be korrekten (vagy részben nem működik, vagy egyáltalán). Ez van.

AAC

Előzmény: Pol (13)
Andocsek Creative Commons License 2001.10.06 0 0 14
Jogos a pont, javítjuk a hibát. Egyébként a letöltő oldalon már helyesen szerepel, a Norton Internet Security csomagnál teszünk róla említést, és oda linkeltük be a WIGWAM-on található, kiváló cikket is az AtGuard beállításairól.

A WIGWAM-ot egyébként is ajánlom figyelmetekbe (annak, aki még nem ismeri), ott néhány hasonlóan őrült, és lelkes kolléga ad tanácsokat a PC-biztonsággal kapcsolatban (internetes beállítások, tűzfalak, konfigurálás, jelszóhasználat stb.). Azoknak az oldalaknak a számítástechnikában kicsit járatosabb felhasználók veszik nagy hasznát. Akinek tehát az Antivírus Centrum esetleg kicsit "TIT-esnek", leegyszerűsítőnek tűnik, az bátran vesse be magát a mélyebb vizekbe.

AAC

Előzmény: TRf (12)
Pol Creative Commons License 2001.10.06 0 0 13
Tetszik a tema, csak mivel nem igazan ertek angolul igy nehezen tudok infot szerezni.
Orulok, hogy magyar nyelvu leirasokat is olvashatok.
Nem tudja valaki, hogy mit tudok tenni az internetes bongeszes soran pusztito virusok ellen?

Koszi

TRf Creative Commons License 2001.10.06 0 0 12
Számos tűzfal program közül két ingyeneset ajánlanánk: a Zone Alarm-ot és az AtGuard-ot.

Legjobb tudomásom szerint az AtGuard nem volt ingyenes, ráadásul már nem is létezik, hiszen a Symantec lenyelte. Tévednék?

Andocsek Creative Commons License 2001.10.06 0 0 11
Köszönjük a bíztatást.

Az Antivírus Centrum tulajdonképpen csak egy kis része terveinknek. Létre szeretnénk hozni egy általános, kezdőknek és nem szakmabelieknek(olyanoknak, akik a munkájukhoz használják a számítógépet, de mélyebb ismertekre nem vágynak, és nincs kedvük/energiájuk 500 oldalas szakkönyveket olvasni) szóló online "elsősegély" helyet. A témák között a vírusvédelmen és az alapvető biztonságon kívül más szoftveres és hardveres problémákkal is szeretnénk foglalkozni, tervezünk fórumot és chat-et is.

Sajnos a munka lassabban halad a vártnál, mert állami támogatást nem kaptunk (sem elvit, sem anyagit). (OFF A Széchenyi terv informatikai pályázatán indultunk a Számítástechnika népszerűsítése kategóriában egy 30 oldalas munkával, jól átgondolt tematikával, kész demóval, újszerű ötletekkel, de "forráshiány" miatt elutasították kérésünket. Mindegy, ez egy másik történet. ON)
Azért dacból nekiálltunk a project megvalósításának, önerőből, szabadidőnk rovására. Mindenkitől szívesen fogadunk ötleteket, tanácsokat, segítséget, saját írásokat stb.

Köszönettel:
Andocsek Antivírus Centrum (AAC)

Pittyke Creative Commons License 2001.10.06 0 0 10
Bocs, csak a nyitó hsz-ban láccik ilyennek Opera 5.02 alatt.
Előzmény: Andocsek (4)
rali Creative Commons License 2001.10.06 0 0 9
Én nagyon köszönöm ezt nektek,és fogom propagálni a haveri körben.Minden jót kívánok nektek.
Előzmény: Andocsek (8)
Andocsek Creative Commons License 2001.10.06 0 0 8
Elkészült az automatikus regisztráció. Csak a letöltő oldalhoz kell regisztráltatni, illetve akkor, ha valaki fel kíván iratkozni a hírlevélre (frissítések ill. új vírusok témakörben).
Vírusmentes munkát mindenkinek!

üdv:
Andocsek Antivírus Centrum

bolcsa Creative Commons License 2001.10.06 0 0 7
szvsz jó 5let, mert sok hozzám hasonló analfabéta jön-megy a neten, kösz:o))))))
buta paraszt Creative Commons License 2001.10.06 0 0 6
Nálam is megy rendesen.

Kezdetnek nem rossz, a címkés szómagyarázat kimondottan ötletes.

Andocsek Creative Commons License 2001.10.06 0 0 5
IE 5.0-val, LCD kijelzővel is jól olvasható.
Előzmény: Pittyke (2)
Andocsek Creative Commons License 2001.10.06 0 0 4
Ellenőriztem IE4.01-en, IE5.5-ön és Netscape Navigator 4.08-on. Mindegyik OK, fekete alapon vil.szürke, zöld és krémszínű betűk (kb. mint a nyitó hozzászólásban). Nem tudom, mi a gond. Írhatsz magánban is, megpróbálom orvosolni a problémát.

üdv: Andocsek

Előzmény: Pittyke (2)
Andocsek Creative Commons License 2001.10.06 0 0 3
"Halványszürke háttér előtt halványsárga betűk: hááát, mit ne mondjak..."

???
Ez nekem új. A háttér elvileg fekete. Milyen böngészővel nézted? Lehet, hogy kompatibilitási probléma? Kérlek írjad meg és utánanézek.

Kössz az észrevételt.

Előzmény: Pittyke (2)
Pittyke Creative Commons License 2001.10.06 0 0 2
mert rengeteg fölös szabadidőnk van :-)

Azt látom (illetve nem látom) :-(

Halványszürke háttér előtt halványsárga betűk: hááát, mit ne mondjak...

Előzmény: Andocsek (1)
Andocsek Creative Commons License 2001.10.06 0 0 1
Nem reklámnak szántuk, hanem egyfajta közszolgálatnak. Mivel nap mint nap azt látjuk, hogy mennyi tájékozatlan ember van, úgy gondoljuk, hogy közérdek a megfelelő tájékoztatás. A hasonló jellegű oldalakkal az a probléma, hogy azok inkább szakembereknek készülnek. Mi az informatika "kisemberén" kívánunk segíteni.

Az oldal reklámot nem tartalmaz, termékekhez nem kötődik, bevételt nem hoz. Azért csináljuk, mert rengeteg fölös szabadidőnk van :-)

Előzmény: blaumann (0)
blaumann Creative Commons License 2001.10.06 0 0 0
0 vírust!
0 reklámot a törzsasztalra!
Előzmény: Andocsek (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!