A RECEPTEK gyűjtőtopikja a Konyhasztalon.
Stahl ajnározást és fikázást ill. ezekkel kapcsolatos összes chat-et kérjük a Stahl topicba megtenni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132473&la=55683973 ill. a számos Stahl-os topikok valamelyikébe.
Egész nyugodtan, onnan senki nem fogja kimoderálni, még a Stahl ügyvédeinek sem engedünk. :)
Off: Én minden esetben igen jókat vihogok a topik leíró szövegén, amikor a hozzászólásokkal összevetem... "Ajnározást" talán még sose láttam itt! :DD On?
Tudtommal a tojásrántotta (mármint a "hagyományos" változat) többé-kevésbé tipikus magyar étel, alig hiszem, hogy a francia szuperséfek ezzel vizsgáznának, márpedig valami ilyesmi szerepel a "tökéletes tojásrántotta" receptjének bevezetőjében. (Nagyon kellett uralkodnom magamon, hogy ne kezdjek hangos röhögésbe a könyvesboltban, amikor elolvastam, ezt külön felrovom Stáhljucinak!!) Szerintem itten omlettről van szó, csak félrefordították a szöveget, hehe. Ha úgy nézi az ember, akkor egész jól közelíti meg a problémát és megoldási lehetőséget. És az omlett már előkelő franszia étteremben is felkerülhet az étlapra (gondolom). Hoppá, most majdnem megdícsértem? :) ribizli
Első menetben 30 percig sütjük, aztán 120 fokra (gázsütőn 1/2-es fokozat) állítjuk a sütő hőmérsékletét, és 8 kényelmes órán át benne hagyjuk a pulykát. Nem tévedés, kell neki ennyi, mert így lesz szaftos és omlós. (Pulyka)
A kacsacombnak 3-3és fél óra is elég. Az Ossobuco-nak még 12 óra kellett.
A dolgozó nő gyorskonyhája, avagy Jucika továbbra is támogatja a gázszolgáltatót.
én nem láttam, miben csinálta :) a leírásban kétféle megoldást javasol: fémfüles vagy takarásos. a fületlent csak én gondoltam hozzá (logikusan, mondanám), merugye a szponzorok közt szerepel a tefal, és a bilit többször használta is. de igazad van, a merő rosszindulat beszél belőlem :)
ezek szerint eljött az ideje, hogy említést tegyek a Micimackó szakácskönyv receptjéről! szóval az Ikeában (is) kapható kis méretű kerámia tálkát vékonyan kivajazzuk, beleütünk egy-egy tojást, tetejét megsózzuk-borsozzuk, ráhalmozunk egy kis reszelt sajtot és betoljuk a sütőbe. Mert a Tigrisek így szeretik a legjobban!!!
Ezzel meg csak a rántotta/omlett lényege veszik el, miszerint öt perc alatt készen van (l. még túlélőkaja). meg ugye mennyivel jobb íze van forró zsírban _sütve_ Ha főtt tojást akarok, akkor megfőzöm, b+.
Teljesen komoly. Ez az új könyv első receptje. Na jó, én csak a JamiC által szkennelt verziót láttam, arról gépeltem. De a döbbenet valami hasonló volt nálam is.
A műanyagfüles lábos helyett pedig én is áttenném a cuccokat egy tepsibe, vagy sütőtálba.
Egyébként tiszta jó, hogy milyen izgalmakat tud okozni egy emberke a fura receptek bemásolgatásával. (Bocsi!)
őszintén? Nekem is műa fülesek a lábasaim (legalább nem kell edényfogóhoz nyúlkálni, amit régebben a gázon még sikerült is meggyújtani), de ez olyan eset, amikor nem fájna külön elmosogatni a fazekat és mondjuk egy tepsit vagy sütőtálat. mondjuk juci nyilván a szponzorált ingenio szettre játszik.
Én se merném... Szerencsére a rm. lábasaimon 1-1 csavar rögzíti a füleket, secperc alatt le lehet csavarozni, ha ilyesmire vetemednék. De kb. 15 év alatt még nem fordult elő. :-)
Olyan edényre van szükségünk, amely sütőben is használható, magyarán: nem lehet műanyag a füle. Ha mégis az, bebugyoláljuk több réteg alufóliába, így nem árt meg neki a forró sütő.