Keresés

Részletes keresés

bogyó Creative Commons License 2001.07.27 0 0 1
Szia,

sajnos a a Narancspart kb 8 km-re van Sarti központjától, ami gyaloglásilag majdnem 1 óra (szintemelkedés), azaz nem nagyon érdemes. Béreljetek robogót.

Étteremből érdemes a minél "lepukkantabbat" kiválasztani, kettő ilyen kedvenc van. Jelöljük ki inerciapontnak azt a nagyobbacska teret, ahova a buszok érkeznek, ahol a mini-vidámpark :-) van és ahol befejeződik a tengerparti sétány. Innen elindulhatunk a "főtér" felé, ekkor kb 300 m után balra lesz egy kék alapszínű taverna, a Dimitriszé, repkénnyel van befuttatva és egy elég meredek lépcsőn kell felmenni. A másik az ellenkező irányban van, kicsit távolabb, szintén a menetirány szerinti baloldalon, a Georgos tulajdonában levő tavernácska, szép színes székekkel egy szőlőlugasban, ismertetőjele még a mögötte kirakott, színesre festett szekér, beleültetett virágokkal.

Ezek tuti stabil minőséget hoznak, relatív alacsony áron: 3-4 üditő, 2 sör, 2 főétel, saláta, tzatziki, olajbogyó, valami előétel hal/kagyló/stb. (kisgyereknek) 7-8e Drachma körül alakul, és a számlához néha kap egy tál szeletelt dinnyét is az ember. Nagyon kedvesek, otthonos a hangulat, érdemes sokat ücsörögni, a végén elfrapézgatni/ouzo-zgatni, és rögtön máshogy viszonyulnak az emberhez, mintha idegesen bekapna valami kaját, aztán elrohanna, ahogy a turisták nagyrésze teszi. Szinte tiszteletbeli görög lesz :-)

Nem érdemes a parti tavernákat próbálgatni, max egyszer, mert ott a számla 10e fölött van, illetve a központban levő neonfényes marhaságokat sem, mert szarul főznek és nagy a tömeg.

A napi kajához érdemes kipróbálni a Dimitrisz tavernája melett levő (rögtön a sarkon) boltot, lehet padlizsán-, ikra-, tzatziki-, bab-, stb-salátákat vásárolni, kenyérrel, zöldséggel, tejjel/narancslével tökéletes és kiadós reggeli/vacsora. A felvágott kurva drága és ehhez képest nem annyira jó.

Fürdeni pedig szerintem csak a Narancspartra érdemes menni, az mag egy kis szelet Paradicsom.

Előzmény: delfinne (0)
delfinne Creative Commons License 2001.07.27 0 0 0
Mi busszal megyünk ugyan, de nem hiszem, hogy helyhez leszünk kötve. 1 hét alatt amit lehet mindent megszeretnénk nézni a környéken. Mit ajánlanátok? Melyik "étterem" a legjobb a faluban? Gyalog is lehet eljutni a Narancspartra?
delfinne Creative Commons License 2001.07.27 0 0 topiknyitó
Csináljunk egy Sarti "kisokost"! Biztos vannak még közületek akik most utaznak oda. Ezért nagyon jó lenne, ha a Sartit megjárt tapasztalt rókák mesélnének nekünk, rigóknak. Szóval HELP!
Kösziiiiiiiii

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!