Keresés

Részletes keresés

vasszűz29 Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3754
Még vevő vagyok a dolgaira.

(nem működik ez a link)
Előzmény: moes (3753)
moes Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3753

lehet, hogy egyáltalán nem is kellene továbbmennie.

 

moes.gonosz.hu

Előzmény: vasszűz29 (3752)
vasszűz29 Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3752
Hát erről a 35 perc alattról az jut eszembe, hogy a barátnőm annak idején lelkesen megvette a "Gyorsan, valami finomat" könyvét, mert akkor nem kell majd sokat nyavajogni a főzéssel. Azt mondta, csak a hozzávalók beszerzése már két hét:D
Én sem hiszek a gyors főzésben.
Csak a rózsaszín könyve van meg, úgyhogy felőlem lehet újrahasznosított.
Tényleg nem sikerül megújulnia a műsorának, ez a legnagyobb gondja. Az utóbbi idők receptjei egyszerűen unalmasak.
De valahol olvastam, hogy már nem is igazán lehet új recepteket kitalálni, úgyhogy talán nem is ezen a vonalon kellene továbbmennie.
Előzmény: t3v3d3s (3751)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3751
Szerintem itt mindenki az első két könyvének receptjeit használja, a büntetlen örömök azért már kicsit reciklálás volt (gyorsan, valami finomat & enni jó kalóriaszegényen). Csak az újabb receptjeit anyázzuk, de kegyetlenül :) Mondjuk a konyhatechnikáját sosem szerettük, mert a kezdőket - márpedig láthatóan azokra kalibrál - rosszra tanítja.

Ma én is jártam kboltban, és megnéztem a rántottát (muszáj volt, majd' orra estem a halomban a bejáratnál), és télleg a franszia séfmesterekre hivatkozik. Nem tom, nekem a rántotta sütve jó, ami gőz fölött készül, az főtt tojás.

A hátsó fülön beígért további könyvei (2007!): Olasz(os?) ételek // Szárnyasok // Édességek, 35 p alatt (mind 35 p). Ez nekem már csak azért sem fog bejönni, mert utálok gyorsan főzni, pont a lényeg veszik el.
Előzmény: vasszűz29 (3750)
vasszűz29 Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3750
Jó, akkor ajnározok én, és akkor az is lesz, tessék!

Nekem megvan a rózsaszín könyve (Büntetlen örömök), és szerintem nagyon jó, elég sokat főztem már belőle. Jónak találom, finomak a receptek nagy része. Némelyiket tényleg gyorsan el lehet készíteni, de valahogy sosem főzök gyorsan, igaz, nem vagyok egy gyorsreagálású hadtest sem, de mosogatással meg aztán végképp el lehet múlatni az időt.
Innen is szoktam gyűjtögetni, a hétvégén is csináltam ezt a pontyot szalonnás krumpliágyon, asszem ez volt a neve. Kicsit macerás, de megérte.
És elkészítettem ezt a sütőtökös canellonit is, de sajnos úgy tűnik, túl sok sütőtököt tettem bele (szerintem volt egy kiló is), ezért nagyon tömény lett. A neten ricottával készült változat volt, de szerintem magyar túróval jobban ízlett volna nekem, mert annak karakteresebb az íze, ez a ricotta, hát, szerintem olyan semmilyen. Ja, és zsályát persze sehol sem lehetett kapni, úgyhogy valami mást tettem bele, talán rozmaringot és kakukkfüvet.
Szerintem a szüleimtől az első könyvét fogom kérni karácsonyra, mert belenéztem, és tetszett.
Szóval nálunk nagy Stahl-kultusz van, de igaza van annak, aki nem szereti a gügyögés miatt, ettől én is frászt kapok (bár mostanában a műsoraiban nem tapasztaltam, de lehet, hogy föl sem tűnik már). Nemrég az nlc-ről töröltem magam, elegem lett a sok idióta gyümiből, saliból, husiból, fokhagymiból és társaiból (és itt szeretnék megemlékezni a nálam örök aranyérmesről, a "megreszelem a sajtit" mondatról, amely sajnos nem volt elütés.) Szabályosan fizikai fájdalmat érzek, ha ilyet olvasok, de úgy néz ki, erre tart a nyelv.

Na, nem mondhatod, hogy nem ajnároztam eleget.
Előzmény: ribizli (3722)
chilii Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3749
ez az! minden kóstolás után rohanjak kezet mosni, mert mancsos kézzel nem tudom megfogni a fűszeres üveget, kinyitni a hűtő ajtót ...stb. azért vannak a dizájnosabnál formatervezettebb kütyük (pl: fakanál), hogy használjuk! vagy ilyen szponzor még nem jelentkezett a műsorhoz??? :o)
Előzmény: VKOrsi (3748)
VKOrsi Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3748
a mancsolást én alapvetően nem értem :) mármint a funkcióját és a rációját :)
ha valamibe belemancsolok, akkor utána ha bármihez hozzá akarok nyúlni, kezet kell törölnöm rosszabb esetben mosni... nos ez egy csomó papírtörlő, vagy konyharuha egy kicsit is bonyolultabb kaja megfőzésénél :)
akkor már inkább fakanál :)
Előzmény: chilii (3746)
ribizli Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3747
Gondolom, mindenki abból indul ki, amit ő maga kedvel: aki szereti a nyers tésztát, azt feltételezi, hogy más is; aki kézzel fogdossa az étel alapanyagait, aszerint más is így szereti. (Juci meg Nigellától is ezt látta. ;)))
Tapasztalatom szerint a gyerekeknek kevesebb averziója, előítélete van a "gusztusos" vagy "fúúúj" dolgokkal.
A Stahlműsorban szerintem nincs gyerekpszichológiailag végiggondolva, szimplán eszébe se jut, hogy vmi eszközzel is lehetne dolgozni, mert ő nem úgy csinálja.

Egy dologban tudok teljes mértékig egyetérteni a gyerekek "kézzel" technikájával: krémet, lekvárt ujjacskával kóstolgatni, vagy tálat, üveget így "tisztogatni". :))
ribizli
chilii Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3746
akkor oké, kezdtem már aggódni, hogy csak én vagyok ilyen "nyavajgós", mert mostanában egyre terjed ez a "kezes" trend!
Előzmény: VKOrsi (3744)
stefiadri Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3745
De a csúcs mégiscsak az, amikor a margarint vagy vajat "csipkedi" kézzel, és mancsolja rá a kajára!
Előzmény: chilii (3742)
VKOrsi Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3744
a gyerek imád :D legalábbis az enyémek :D
no, de anyu azt annyira nem bírja, ha mondjuk csokisan végigtapiskolja a fehér falat :D

de én mondjuk utálok. citromot is üveg citromfacsaróval, mint a kezemmel :) max. a fasírtot meg a tölteléket gyúrom kézzel össze :D
Előzmény: Zitka (3743)
Zitka Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3743
Van, amikor nélkülözhetetlen, pl. az omlósaknál a liszt-vaj szétmorzsolása. mert ugye nekem nincs olyan késes robotgépem, ami megcsinálja... De ha ennyire kézenfekvő a megoldás, miért nem okosítja ki a gyerekeket? Vagy az a kényszerképzete, hogy egy gyerek imád mocskos-ragacsos lenni? :-DDDDDD
Előzmény: chilii (3742)
chilii Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3742
szívemből szóltál! én a magam részéről útálok könyékig túrkálni a kajában! inkább elmosogatok egy-két edénnyel többet, de nem szűröm a citromlevet az kezemmel, sőt a salátákat is villával keverem össze.....
Előzmény: Zitka (3740)
vorosvar Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3741
na de gőz fölött?
Előzmény: moes (3739)
Zitka Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3740
Ma reggel belekukkantottam a műsorba. GYerekekkel főzött, babapiskótából-csokiból "csokitortát". Kb. mint a házt.kekszes csokiszalámi, csak volt benne mazsola-aszaltbarack is. Most nem fölösleges edény volt, hanem fölösleges mancskoszolás. :-) Betette a massszát egy folpackkal kibélelt edénybe (jócskán túllógott a folpack, hiszen a végén azzal takarta be a tetejét), majd a gyerekek ott nyomkodták tömörre és simára a masszát meztelen mancsukkal. Nem tudom, de nekem hasonló esetben állati kézenfekvő, hogy először betakarom a fóliával, és utána tapicskolok... :-)
moes Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3739
mondjuk mi szoktunk úgy csinálni rántottát / tükörtojást, hogy zsíradék helyett tejföl megy a serpenyőbe, és arra rá a tojások, isteni. most tényleg lebuktam :-D
Előzmény: ribizli (3728)
vorosvar Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3738

moeska, most elárultad magad. ezek szerint te rendszeresen gőz fölött sütöd a rántottát, kizárólag tejszín nélkül:-)?

 

jut eszembe, valamelyik este belenéztem egy franszia főző/élő sorozatba a paprikán, ott a jóember az omlettet serpenyőben sütötte. nem gőz fölött. jó sok szarvasgombával:)

Előzmény: moes (3726)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3737
Ritkán nézek tv-t, de tegnap este kapcsolgatás közben a paprikán éppen ilyen rántottasütést láttam: tojás, tejszin, kever, olvasztott vaj, gőz fölött főz kevergetve. Az eredmény borsúszeletek tölteléke lett.
vorosvar Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3736
eenye, eenye, hol jár az agya, kollegina:-)
Előzmény: moes (3724)
mannamari Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3735
A tojásrántotta azt hiszem senkinek nem lopta be magát a szívébe. Legalábbis a Juci féle módon. A bevezetőben emlegeti, hogy nem akarta elhinni hogy megér ennyi macerát a rántotta de aztán kipróbálta. Persze szarvasgomba helyett csakis a saját erdei gombás olajjal és azóta "térít" másokat is.

A többi recept pedig az NLC adventi oldaláról van. Azért kiváncsi lennék, hogy hogyan tudná ezeket tv-ben megmutatni.
nemisbéka Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3734
És a tányérokat megmelegítette 50 fokon a sütőben? :)
Előzmény: Törölt nick (3732)
tuutuu Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3733

Halkan jegyzem meg, néha, ha olyan kedvem kerekedik, vajon sütök (kizárólag magamnak..:}}) rántottát. Bezony nagyon finomnak találom, mert magamtól találtam ki..

Máskor meg szalonnán..:}}

Előzmény: trofimov (3727)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.05 0 0 3732
namost spec az omlettben igaza van. egyszer egy angol pasi csinált nekem igazi omlettet és így csinálta: vaj, tej (nem volt tejszín) és tojás, és hosszan, kislángon tkp. "főzte". igaz, nem gőz fölött :-))
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.05 0 0 3731
najó, de az egy gyerekeknek szóló szakácskönyv! stahl juci meg a fizetőképes felnőtteket célozza...
Előzmény: chilii (3707)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.05 0 0 3730
ezt a tévében mutatta?? nem hiszem el... ezt csak erősen összevágott felvételen tudom elképzelni, ha egyáltalán...
Előzmény: mannamari (3688)
trofimov Creative Commons License 2006.12.05 0 0 3729

ribizli!

 

én nem támadtam Neked. söt.

sztem igazad van.

én a rántottát hétvégén eszem. (boldogult úrfikoromban föleg...) kolozsvári szalonna pirítással kezdem. pontosabban elötte kávé helyett egy kis szatmári szilva (hétvégén...:)

bár a lecsó is jó reggelire (konzerva, saját, elötte kolbász -szalonna pirítás stb.), sörrel leöblítve. vagy tötöttkáposzta. hidegen.

a sört reggelire okvetlen próbáljátok ki. cseh találmány.

ribizli Creative Commons License 2006.12.05 0 0 3728
Jesszus, nehogy nekem támadjatok, hogy igazat adok Jucinak! :)
Szerintem a tojásrántotta minimum hagymapirítással kezdődik (növényevőnek ugye), és nálunk nem szokás összekeverni előre a tojásokat, hanem csak a serpenyőben, nagyjából keverjük el a fehérjét-sárgáját.
Tejszín/tejföl/tej pedig az omlettben van tudtommal.
Víz pedig a legelején kell, amikor a hozzávalókat megmossuk, illetve később a mosogatáshoz - na, az még lehet, hogy fazékban kell forralni, ha nem jön a csapból melegen! :DD

Az, amit ebben a könyvben összehordtak, szerintem vérciki. És már marketing-szemszögből is izé.
ribizli
trofimov Creative Commons License 2006.12.05 0 0 3727

ribizli!

 

ezt én egy spektrumos musorban láttam, amikor az angol séf franciao.-ba költözik a feleségével meg vagy 5 pulyával. egy tanyára.

és ott mondta az angol, hogy a reggeli tojásránotta az bizistók fontos, és vajat is tett bele.

 

Judit hogyan készíti?

 

 

 

moes Creative Commons License 2006.12.05 0 0 3726

nálam a májashurkás-tésztás-halszelet kicsapta a biztosítékot. végleg. tejszínt se szoktunk rakni a gőz fölött sütött rántottába, de ez már mind nem számít.

Előzmény: ribizli (3722)
nemisbéka Creative Commons License 2006.12.05 0 0 3725

Reflexből azt mondtam, hogy vesszek meg, ha az omlettet így készítik :), de aztán mondom, adjunk egy esélyt, hogy valamikor a hátam megett megbolondultak a franciák :). Elővettem a Larousse-t, megnéztem a wikipediát és nem, nem bolondultak meg, továbbra is serpenyőben sütik :).

És még egy észrevétel: ha ez fordítás lenne, akkor ugye fel kéne tüntetni a forrást, nem? :)

Előzmény: ribizli (3722)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!