Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 256
Olvass vissza és mindenre kapsz választ...
Előzmény: rock10 (254)
read_me Creative Commons License 2005.02.23 0 0 255
2.750.000,00
Előzmény: rock10 (254)
rock10 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 254

Szia. Lenne egy pár kérdésem az autóval kapcsolatba. Én még csak kívűről láttam új swiftet. Milyenek a pakolórekeszek az autóban? Pl. Kesztyűtartó, pohártartó, ülés alatti fiók. A csomagtartó mihez képest kicsi. A régi swiftekéhez viszonyítva mekkora? Az a GLX példány amibe van CD és Klíma mennyibe kerül?  

Előzmény: read_me (247)
cryon Creative Commons License 2005.02.23 0 0 253
Látom (sok fórumhoz hasonlóan) ti se szerettek visszaolvasni, vagy odafigyelni arra, hogy más mit ír (tisztelet a kivételnek). A Illumi Cancel gomb azt csinálja, hogy lecsökkenti/felerösíti a kombinált kijelzö és a rádió LCD-jének a fényerejét, hogy nappal is lehessen látni és éjszaka se verje ki a jómunkásember szemét. :-) A kódkártya-kulcs témához egy szituációs példa: Ismerösöddel (kódkártyával a zsebedben) beszélgetsz a parkoló Swiftedtöl nem messze, miközben egy szemfüles autótolvaj (mit sem sejtve) bepattan új autóba és elrobog vele... Kb 50 métert, mert aztán meglepödve tapasztalja, hogy tovább az istennek se hajlandó menni vele az autó a kókártya nélkül :)). Üdv: Cryon!
djencore2 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 252
Nem tudom ki tököl, szerintem mind a 2. :-(

Ja én sem bírtam lecsukni a csomagtartót, pedig jópárszor megpróbáltam, teljes erőből meg nem akartam leb****-ni ott az érdeklődők előtt.

Viszont a kis kapcsoló nekem is nagyon tetszik.
Megnéztem a kártyás indítás témát is. Szerintem nem nagy szám. Annyi, hogy mikor odamész kinyithatod, simán, és a bezárásnál pedig nyomsz egy kis gombot a kilincsnél, vagy a gombon. Bennt pedig annyi az egész, hogy nem kell a kulcsot bedugni, hanem a gyújtáskapcsolónál lévő műanyaggal indítasz ugyanúgy mintha kulcsos lenne.

Viszont arra nem jöttem rá, mi az a ILLUMI CANCEL GOMB valamit a műszerfalom mahinál.
Előzmény: Törölt nick (251)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 251

 

"Elegáns a mikrokapcsolós 5. ajtónyitás, de a kiállítot példányon nagyon erős volt a telo, majdnem állon vágott, amikor kinyílt, lecsukni meg alig tudtam, a kis törékeny hölgyek fognak még csüngeni ezen az ajtón :)"

 

LOL :P Ez így van, az ajtó szépen felnyílik, lecsukni viszont nem semmi, engem is majd fejbe csapott :P

De talán ez majd rövid idő múlva "bekopik" és jobb megoldás, mintha alapból könnyű lenne a rásegítés és alig lehetne felnyitni...

Előzmény: read_me (247)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 250

Ez nagyon profi volt, köszi...

De még mindig nem nagyon értem. Akkor most ki tököl? a BM Hiv. vagy a Suzuki? :((

Előzmény: djencore2 (249)
djencore2 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 249
Utánanéztem Precízen.
Remélem segítettem. :-)

Mi a járműkísérőlap és mire használják ?
A járműkísérő lap egy "B" kategóriájú okmányvédelemmel rendelkező, szigorú számadású okmány, mely kettős funkciót tölt be:
egyrészt igazolja az importőrök és járműgyártók által Magyarországra behozott, illetve itthon gyártott új járművek feletti rendelkezési jogot, a jármű belföldi nyilvántartásba vételéig,
másrészt tartalmazza az eredetvizsgálat során készített szakvéleményt.
A járműkísérő lapot megfelelő igénylést követően a BM Központi Hivatal adja ki, országosan egy helyen, a Központi Okmányirodában. Kitöltése az igénylő (importőr, gyártó, kereskedő) feladata.
A kitöltött okmány csak egy alkalommal használható fel a járműhöz kapcsolódó igazgatási ügy elintézéséhez (forgalomba helyezés, tulajdonjog változás, stb.). A jogosultaknak a járműkísérő lapokkal szigorúan el kell számolniuk.
A járműkísérő lap az igazgatási eljárást egyszerűsíti, ugyanis ennek használata során nincs szükség a gyártó vagy az importőr számláinak vagy vámiratainak vizsgálatára. Ezen okmányok ellenőrzésére, a járműkísérő lapok kiadásakor, a Központi Hivatalnak van lehetősége.
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 248

Igazából 2 embernek (+gyerekek a hátsó sorba) való a kocsi szerintem, tehát ha tökig hátratolod az ülést akkor nyugodtan nyújtózkodhatsz :P

Én 187 cm magas vagyok, és nagyon meglepődtem, hogy amikor hátratoltam a sofőrülést, alig értem el a pedálokat... (régi swifttel viszont hiába tolom hátra, akkor is nagyon kényelmetlen, sokszor volt már hogy hosszabb úton teljesen "lebénult" a lábam olyan rossz a lábamnak a helyzet :(((  )

Anyósülést ha az újban hátratolod, akkor úgy érzed, a kocsi orra kb 2 méterrel van előtted :P

Előzmény: djencore2 (243)
read_me Creative Commons License 2005.02.23 0 0 247

Hali!

 

Tegnap előtt benéztem egy Suzuki kereskedésben megsasolni az új Swiftet.

A képeken nagyon jól néz ki, élőben ezt négyzetre lehet emelni. Egy világosabb kék GLX AC CD volt kiállítva, első vélemény:

 

Külső: A fényezés csodálatosan szép, semmi narancsosság, illesztési hézagok rendben, ajtócsukódás nagyautós, fényezett kilincs szép és szintén nagyautós, az első, de még inkább a hátsó ajtó nagyon tágasra nyílik.

Elegáns a mikrokapcsolós 5. ajtónyitás, de a kiállítot példányon nagyon erős volt a telo, majdnem állon vágott, amikor kinyílt, lecsukni meg alig tudtam, a kis törékeny hölgyek fognak még csüngeni ezen az ajtón :)

Sajna alacsonyra nyílik, én a 194 centimmel a veszélyes zónában tudhatom a fejem.

Külső tükör óriási, mint egy teherautóé, nem hinném, hogy bármi is elbújhat a tükör látóterén kívül.

 

Belső: Összbenyomás alapján nagyon izléses, látszik, hogy figyeltek a részletekre, szép a kárpit, mondhatni sportos, az ajtókon elegáns a titánszínű betét. Váltó még így álló motorral is finoman kapcsolható, nincs meg benne az a nyersesség, mint a bejáratós Ignis váltójában. Üléspozíció könnyen belőhető, kormány csak sugárirányban állítható, az ülésnek pedig csak a hátsó része szabályozható magasságban. Vörös műszerfal, mint az Ignisben...izlés dolga. A 6 hangszórós CD szépen szól. Magam mögé nehézkesen fértem be (még mindig 194cm :), de szerintm 4 normál alkatú ember kényelmesen utazhat. Nem tűnt nagyon szélesnek az autó, de ezt nem tudtam letesztelni objektíve. Csomagtér kicsi, de ugye aki szállítani akar, az vegyen kamiont :)

 

Ja és még valami, állítólag a CD alapból kormányról vezérelhető, nem úgy, mint az ismertető brossúrában, mint egy külön extra.

 

r_m

 

djencore2 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 246
Azt hiszem az a papír, amin rajta vannak a főbb adatok (alváz, motorszám, hengerűrtartalom, teljesítmény, környezetvédelmi besorolás stb.)
Előzmény: Törölt nick (244)
djencore2 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 245
Ami a legszembetűnőbb, hogy nem bekúszni kell mint a régiben, hanem be/fel szállni. A vezetőülés viszonylag kényelmes, jól be lehet állítani. Magam mögé be tudtam ülni viszonylag jól elfértem 175/80 méreteimmel, de hátra 3-an nem nagyon férnének el szerintem. Kicsit csökkenti a térérzetet, a viszonylag magas övvönal, ellentétben a régivel, ahol alacsony volt, és jól ki lehet látni. A régi swift (az 5 ajtós) tágasabb hátul részben köszönhetően a rövid ülőlapnak. Azonban a sedannál tágasabbnak tűnik az új swift, leagálább is nagyobb magassága miatt, azaz nem verődik be a fejed a plafonba az újban, mint a sedanban.
Előzmény: Adachale (242)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 244
Mi ez a kísérőlap tulajdonképpen?
Előzmény: djencore2 (241)
djencore2 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 243
Ami nekem zavaró az Új Swiftbe, az pedig az, hogy az anyósülésnél nagyon hamar véget ér a lábtér, azaz nem lehet úgy kinyújtani a lábat mint pl. a régi swiftben, erre van megoldás ha hátratoljuk az ülést, de akkor meg hátul nincs hely. Tudom, ez egy kicsi autó, de annál pofásabb. :-) Vélemény?
Adachale Creative Commons License 2005.02.23 0 0 242

Üdv!

 

Én is csak platón láttam az új Swiftet. Sajna még nem ültem benne. Méretei milyenek belülröl? A régi Swifthez hasonlítva.

djencore2 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 241
Igen, a kocsik gyári kisérőlapját nem küldték meg a gyárból, ezért nem tudják levizsgáztatni.
Előzmény: Törölt nick (238)
djencore2 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 240
Hoppá jobb vigyázni! Ilyen árak mellett nem olcsó mulatság. :-(
Ezt az árat sárvédő benyomódásra értettem, amit ki lehet kalapálni.
Előzmény: Törölt nick (239)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 239

Egyengetni? ÁÁÁ ez nem egy 20 éves LADA :) hogy nézne ki az?

Swift első lökhárító cseréje fényezéssel együtt 75ezer FT volt, a miheztartás végett!

Előzmény: djencore2 (237)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 238

Tegnap kiderült hogy még a jövő héten sem biztos hogy átvehetjük a kocsit, pedig múlt 7 szombaton foglalóztuk le :(((

(én már arra számítottam h most 7végén már lehet vele randalírozni)

Állítólag még várni kell a gyártól valami papírt ami alapján forgalomba helyezhetik.. Ha ez meglenne már csak pár nap lenne, viszont nem nagyon sietik el a gyárnál a dolgokat...

Tegnap láttam egy nagy szállítmány suzukit a Hungárián, tele volt IGNISsel a plató és volt rajta 1 db SWIFT is :P

 

Kivácsi vagyok mikor látok először az úton, saját "lábán" járó swiftet, mert eddig még nem találkoztam eggyel sem (úgy látszik nem csak én vagyok ilyen peches)

djencore2 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 237

Szerintem ha egyengethető, és nem cserés, akkor 15-20-ból megúszod fényezéssel együtt. "Csak" a sárvédő esett áldozatul?

 

Előzmény: joe5 (236)
joe5 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 236

azért annyira nem gáz, mert miután egy autómentő nem befeküdt mellé, hanem kiszedte, a saját kerekein ment haza, a saját motorja által hajtva :))

 

csak a jobb első keréknél a kaszni horpadt be ....

 

 

javítás lesz belőle mindenképp, mert van már rajta egy két horpadás( vaskerítéskapu-széláltal ráfújva, és behoradva) meg ilyenek....

 

és akkor már a kicsit lemattult fényezés is felfrissíttetem

Előzmény: cryon (233)
joe5 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 235

természetesen swiftet.:))

 

 

most két véglet van: 1. (asszony): "na ezért nem veszünk új autót"

                                  2. (pl.:húgom): "azé csinátad, hogy új autót vehess"

 

 

:))

 

 

 

 

esetleg Vác környékén valakinek lakatos ismerőse????

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (234)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 234

Húúú az szívás! Én is nagyon "félek", nehogy az átvételig valami történjen a régivel.. Az sem kell hogy hozzá h én hibázzak, ha valami őrült belémront :(((

 

Milyen kocsit tettél bele az árokba?

Előzmény: joe5 (232)
cryon Creative Commons License 2005.02.23 0 0 233
Kérdezz rá a roncsautóbeszámítási kedvezményre azért!
Hátha...
Előzmény: joe5 (232)
joe5 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 232

Ugrott az új swiftvevés :(( tegnao este árokbaamortizáltam egy kicsit a mostanit... ha már ki kell javitani, akkor nem fogom rögtön eladni :)

 

 

Azért még mindig vennék szívem szerint, de az asszonynak nem tudnám eladni, az biztos :)))

tonyo arn Creative Commons License 2005.02.22 0 0 231

Nem hülyék ezek...

Csak ingyen reklám!

Előzmény: cryon (230)
cryon Creative Commons License 2005.02.22 0 0 230
Ezek hülyék:

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?q1=&hirdeteskod=4875077&submit=ugras&megjelenes=4&kategoria=&screenwidth=1280

Ez mitől használt?!?
cryon Creative Commons License 2005.02.22 0 0 229
"Én már megbántam, hogy nincs ülésfűtés, nem parasztvakítás az... "

Ezt a véleményedet bővebben is kifejthetnéd!

Amit írtál a ködlámpáról, érdekes, mert a Swifthez csak a GS felszereltséghez jár, a fapadhoz és a GLX-hez gyáriban nem lehet rendelni. Max. átvételkor utánnyomottat tesznek bele, féláron.
Előzmény: GGerg (228)
GGerg Creative Commons License 2005.02.22 0 0 228

A haverom Swiftjét decemberben (99-es, 1 literes, GL, 92 ezer km-rel) hihetetlen, de 1.3 milláért számították be a Skodánál. Utána kitették 940-ért és egy hónapon belül eladták. Beteg gép volt már, sok kavics is felverődött.

De szerintem ott verték át, hogy az akciós, jól felszerelt autó helyett egy csupasz autót kapott 2.5 millióért, ilyen manapság már "nemnagyszám" dolgokkal, mint szervó, ködlámpa, vonóhorog, egy légzsák, CD.

Én már megbántam, hogy nincs ülésfűtés, nem parasztvakítás az... 

 

Gergő

rock10 Creative Commons License 2005.02.22 0 0 227

Azért elég sok az a durván 2,5 millió hitel és a 50e ft sem kevés. Mi úgy szretnénkkocsit venni hogy 72 hónapra a törlesztés ne legyen magasabb 30-31e Ft-nál. Szerintem mi a biztonság kedvéért megvárjuk amíg ez az úgymond "első széria" kifut és majd olyan április május táján válik aktuálissá.

Hátha a nyár közelette miatt megdobnak egy ajándék klímával:-))))))))))

Előzmény: Törölt nick (226)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!