Keresés

Részletes keresés

chilii Creative Commons License 2006.12.14 0 0 3784
köszi, figyelni fogom!
Előzmény: t3v3d3s (3782)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.12.14 0 0 3783
és de igen, bonyolult, bár főleg drága (főleg a bankkártyás fizetéshez szükséges biztonsági szoftverek és a megvalósítás). mondjuk egy sima "emailben rendelek, futár kihozza" megoldást fillérekből ki lehetne hozni, és az is hamar megtérülne.
Előzmény: mara2 (3781)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.12.14 0 0 3782
http://www.angolcsemege.hu/
jövő év elején állítólag tényleg beindul a webshop is (futár, utánvét), nézzetek vissza. Kaffir lime levél ugyan nem lesz, de az extra fűszerek igen (úgy értem, az irl boltban most is vannak, csak a webshop nem kész még).
Előzmény: mara2 (3781)
mara2 Creative Commons License 2006.12.14 0 0 3781

De ne felejts el értesíteni ;)))

Egyébként elég hülyék, gondolom nem lenne túl bonyolult a dolog és lenne rá igény.

Előzmény: kutykurutty (3780)
kutykurutty Creative Commons License 2006.12.14 0 0 3780
Nekunk ugy sincs igenyunk ilyesmire :)
Nyitok is egy internetes azsia-boltot :)
Előzmény: mara2 (3774)
nemisbéka Creative Commons License 2006.12.14 0 0 3779
Ó, dehogynem :). Simán az aszaltszilvára kihozta :).
Előzmény: vicus7 (3778)
vicus7 Creative Commons License 2006.12.14 0 0 3778

Köszönöm a segítséget. Sokat segítettél.

A kereső valóban nem fertőz, én is ezt tapasztaltam. Ámde nem is segített a recept-keresésben. Te viszont annál inkább... :)

Előzmény: nemisbéka (3777)
nemisbéka Creative Commons License 2006.12.14 0 0 3777

Ősrégi. Baloldalt a kereső nem fertőz egyébként :).

 

Aszaltszilva-likőr

Hozzávalók:
40 deka magozott aszalt szilva
20 + 20 deka méz
4 darabka fahéj
1 vaníliarúd
kb. 5 dl vodka

Elkészítés:
1. Alaposan kimosunk, majd megszárítunk egy csavaros tetejű 1 literes befőttesüveget. Beledobunk néhány szem aszalt szilvát, aztán rácsorgatunk egy kis mézet, majd megint szilva jön és újra méz.
2. Félúton, hogy a fűszerezéssel is törődjünk, beletesszük az üvegbe a fahéjdarabkákat és vaníliarudat, amelyet előtte keresztbe és hosszában is félbevágtunk. Most megint belekerül az üvegbe némi aszalt szilva, rá egy kevés méz, és így haladunk, amíg el nem fogy a gyümölcs, valamint a fele mennyiségű, azaz 20 dkg méz.
3. A mézes, fűszeres aszalt szilvát felöntjük annyi vodkával, amennyi ellepi majd lezárjuk, és 3-4 napig hűvös, sötét helyre állítjuk. Amikor eszünkbe jut, összerázzuk, mindössze ennyi a teendőnk vele.
4. Pár nap múlva, miután a szilvaszemek már megduzzadtaka mézes, vaníliás alkoholban, és már jól átadták az ízüket neki, a maradék 2o deka mézet kavargatva összefőzzük 2 dl vízzel. Ezután megvárjuk, hogy a mézes víz langyosra hűljön, aztán ráöntjük a szilvára.
5. Az egészet jól összekeverjük, és néhány gyógyszertári gézlapon keresztül átszűrve csinos, tiszta kicsi üvegekbe töltjük. Kézügyességünk függvényében szépen kidekoráljuk őket cimkével és masnival, majd hűtőbe tesszük, ahol több hétig is elállnak.
Megjegyzés: A vodkás szilvát a későbbiekben ugyanúgy használhatjuk sütikhez, fagyikhoz, vagy gyümölcssalátákhoz, ahogy például a rumos meggyet szokás.
7 dl lesz belőle.

Előzmény: vicus7 (3776)
vicus7 Creative Commons License 2006.12.14 0 0 3776

Sziasztok!

 

Nem tud nekem valaki segíteni, egy likőr-receptet keresek, amit Stahl Judit egy rádió műsorban mondott el tegnap este, csak nem tudtam leírni. Ágyas pálinka női változata, aszalt szilva kellett hozzá, meg vodka, fahéjrúd és vanília, de többre nem emlékszem és az arányokat sem tudom. Karácsonyi ajándékot akarok belőle csinálni, ezért kellene a recept.

Köszi előre is a segítséget.

chilii Creative Commons License 2006.12.14 0 0 3775
jogos! én is mindíg ezen dühöngök! ha legalább utánvétel lehetne rendelni, de ilyesmiről még nem hallottam.
Előzmény: mara2 (3774)
mara2 Creative Commons License 2006.12.14 0 0 3774

Valamennyi alapanyag beszerezhető Magyarországon, pl. a budapesti Nagy vásárcsarnok alagsorában található ázsia üzletben.

Jellemző. Mert ugye Magyarország=Budapest! A többi 8-9 millió ember meg hol él????????

Előzmény: mannamari (3773)
mannamari Creative Commons License 2006.12.13 0 0 3773
Kelbimbó meleg vinaigrette-tel
1-2-3

Borajánlat az ételhez: Légli Sauvignon Reserve 2004 Dél-Balaton


Hozzávaló:
1 zacskó mélyhűtött kelbimbó
15 dkg mirelit egész gesztenye
5 dkg kolozsvári szalonna
2 evőkanál fehérborecet
fél deci olívaolaj
majoranna, só, bors
1 zacskó salátamag-keverék



Egy közepes méretű lábosban megpároljuk a kelbimbót.

Közben egy nagyobb serpenyőben kiolvasztjuk a szalonntá, majd hozzáadjuk a durvára vágott gesztenyét. Kicsit lepirítjuk, aztán hozzáadjuk az olívaolajat és az ecetet. Kicsit forraljuk, aztán sózzuk, borsozzuk és meghintjük egy csipet majorannával.

A leszűrt, megfőtt kelbimbót beleforgatjuk, és a magokkal megszórva tálaljuk.

Körtés-zabpelyhes süti
Süssünk valamit!

Borajánlat az ételhez: Vayi Cuvée 2004 Tokaj (késői szüret, 0.5 l)

Hozzávaló:
35 dkg körte
fél citrom leve és reszelt héja
1 kávéskanál őrölt fahéj
15 dkg puha margarin
5 dkg barna cukor
5 dkg cukor
10 dkg méz
10 dkg finomliszt
15 dkg zabpehely



Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Kimargarinozunk, kilisztezünk egy 18 cm-es tortaformát, és az aljába sütőpapírt teszünk.

A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, vékonyan felszeletejük és gőz fölött puhára pároljuk. Hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat, majd villával alaposan összetörjük. Ezzel megvan a körtelepépünk, ez lesz a süti tölteléke.

A margarint, a kétféle cukrot és a mézet takaréklángon kevergetve összeolvasztjuk. Ahogy a cukor felolvadt, levesszük a tűzről, majd megvárjuk, amíg langyosra hűl, és összekeverjük a liszttel meg a zabpehellyel.

A zabpelyhes keverék felét belenyomkodjuk az előkészített tortaformába. Rásimítjuk a körtés tölteléket, és ezen egyenletes rétegben elosztjuk a maradék zabpelyhes keveréket. A sütit 30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd csak akkor nyúlunk hozzá, ha teljesen kihűlt. Ezután ugyanúgy szeleteljük, mint egy tortát. Kínálhatunk hozzá vaníliasodót vagy vaníliafagyit.

Tonhalas szendvics
Uzsonnatáska
Hozzávaló:
1 kisebb tonhalkonzerv
negyed citrom leve
1 csokor petrezselyem, durvára vágva
2 evőkanál Rama Harmónia
fél evőkanál kapribogyó
2 magos kifli
1 paradicsom, vékonyan felszeletelve
zöldsaláta



A tonhalkonzervet lecsepegtetjük, aztán elkeverjük a citromlével, az apróra vágott petrezselyemmel, a margarinnal és a kapribogyóval. A keveréket a félbevágott kiflikbe halmozzuk, majd megpakoljuk a paradicsom szeletekkel és a saláta-levelekkel.

thai zöld currys csirke
Származási hely: Thaiföld
Ízvadász

3-4 csésze kókusztej
7-8 dkg zöld curry paszta
60 dkg csirkemell
1 csésze bambuszrügy
6 tk. halszósz
4 mini padlizsán (kihagyható, ha nem lehet beszerezni)
1/2 csésze édes bazsalikom levél
10 kaffír lime levél
2 erős piros chilli paprika ízlés szerint
2 tk. cukor

Valamennyi alapanyag beszerezhető Magyarországon, pl. a budapesti Nagy vásárcsarnok alagsorában található ázsia üzletben.


A wok-ot felforrósítjuk. A zöld curry pasztát felforraljuk 1-2 csésze kókusztejjel. Addig keverjük, amíg a kókuszolaj feljön a felszínére, azaz lesütjük zsírjára. (ha túl sűrűvé válik, öntünk még hozzá kókusztejet). Hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, megvárjuk, amíg felforr. Ekkor hozzáadjuk a bambuszrügyet és még 1-2 csésze kókusztejet. Ezután következik a halszósz, cukor, kaffír lime levél, majd az egészet felforraljuk. Édes bazsalikommal, vagy piros chillivel díszítjük, rizzsel, vagy sült tésztával tálaljuk.
Gézáék Creative Commons License 2006.12.13 0 0 3772
Igen, én kipróbáltam pár hete és mennyei lett. Úgy pláne duplán számít, hogy életemben először próbálkoztam kacsacombbal. :)
Előzmény: Chimney (3765)
BlueBird Creative Commons License 2006.12.13 0 0 3771
Azt leszbikusnak mondjuk. Ejnye : )
Előzmény: eladooo (3770)
eladooo Creative Commons License 2006.12.12 0 0 3770
Jaa, és azt is írta a szines Női Blikk, hogy a gyerek is buzi.
Előzmény: Törölt nick (3769)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 3769

az azért okozott pár felhúzott szemöldököt, hogy konokul tagadja, hogy egyedül neveli hannulit.

 

na, máris jöhettek értem, pribékek. :-)))

Előzmény: t3v3d3s (3762)
chilii Creative Commons License 2006.12.11 0 0 3768
3566. hsz
Előzmény: Chimney (3767)
Chimney Creative Commons License 2006.12.11 0 0 3767

...én is erősen hezitálok rajta.

Ha megcsinálom, beszámolok róla:-)

Előzmény: carbonara (3766)
carbonara Creative Commons License 2006.12.11 0 0 3766
Még nem, de valószínüleg karácsony táján sorra kerül. Tetszik a recept, kivéve - az itt már megtárgyalt - sütőbiztos , műanyag fülű lábost, és a 3-3,5 óra sütési időt.
Előzmény: Chimney (3765)
Chimney Creative Commons License 2006.12.11 0 0 3765

Aszalt szilvás kacsacomb

Sziasztok,

ezt kipróbálta már valaki?

BlueBird Creative Commons License 2006.12.07 0 0 3764

Annyi minden volt itt már, hogy nem emlékszem : ) De a gügyögését sosem bírtam, meg a Hannulizást sem. Utyuli-mutyuli.

Előzmény: t3v3d3s (3762)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.12.07 0 0 3763
http://www.babazo.hu/bebi/20061206mintha.html
na jó, főzésről is szó van benne :)
Előzmény: t3v3d3s (3762)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.12.07 0 0 3762
na ez már végképp off :)) anyai mivoltában sosem kérdőjeleztük meg (vagy igen?)
Előzmény: BlueBird (3761)
BlueBird Creative Commons License 2006.12.07 0 0 3761
Van most fent vele egy cikk az origon, egész jó, egész normális. Úgy értem, hogy semmi Hannuli, semmi duci fokhagyma gerezd. Mint egy normális anyuka.
chilii Creative Commons License 2006.12.07 0 0 3760
az az én elméletem, hogy az elsőhöz nyílván évekig gyűjtögetett. aztán akkora siker lett, hogy gyorsan le akartak még húzni néhány bőrt a dologról (úgy mint az amerikai filmeknél, a 2. 3. részek többnyire nem tudják felülmúlni az elsőt). azt amit évekig rakosgattál össze, nem lehet felülmúlni egy néhány hónap alatt összedobott valamivel. Én tényleg több receptjét használom rendszeresen, de az a mazsolás-májahurkás izé a múltkor nálam kiverte a biztosítékot. Egyszóval javasolnék egy kis pihenést, szabadságot, feltöltődést.........
Előzmény: Törölt nick (3758)
VKOrsi Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3759
lehet, hogy mindenki jobban járt volna :D :D :D :D
a csúcson kell abbahagyni :)
Előzmény: Törölt nick (3758)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3758

minden gyerek imád!! a gyerek = tapickolás, maszatolás. ezt spec nagyon is jól eltalálta.

 

amúgy nekem is a zöld könyv az etalon, azt nem bírta meghaladni azóta, csak nyomokban. az eredeti volt, nagyonis megfőzhető, szal korrekt munka. talán utána vissza kellett volna menni hiradózni. :-))

Előzmény: VKOrsi (3744)
moes Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3757
egyébként szerintem is (mármint hogy jó az első kettő)
Előzmény: VKOrsi (3755)
VKOrsi Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3756
"nem működik a link"

ugye csak a smile hiányzik a végéről, és nem komolyan írtad????
Előzmény: vasszűz29 (3754)
VKOrsi Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3755
a nem lehet új recepteket kitalálni azért nálam nem indok.
van 1-2 angol szakács, akinek újabb és újabb szédületes műsorai jelennek meg... és érdekes módon mind1ik működik és élvezthető, pedig előbb kezdték, mint Juci :)

egy főzőműsor az én szememben nem feltétlenül az új receptek miatt jó - ha az ember egy ideje főz és kellően mániákusan gyűjti a szakácskönyveket, akkor már nehéz újat mutatni. attól jó, mert élvezettel nézem akár azt is ahogy egy rántottát elkészít a megfelelő ember (sütve :D :D :D :D).

egyébként szerintem juci első 2 szakácskönyve még teljesen jó, és használható :)

gyors főzés: huhh én azért bírom :)
35 perc alatt 1000 féle kaját meg lehet főzni. Persze teljesen más, amikor az ember egy egész délelőttöt a konyhában tölt el :)
Előzmény: vasszűz29 (3752)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!