Keresés

Részletes keresés

Jackopower Creative Commons License 2008.05.13 0 0 topiknyitó

Részlet a X kerületi önkormányzati honlapról:

 

 

A látványos fejlődés természetesen a nagybefektetők figyelmét sem kerülte el, Kőbánya igazi vadászterületükké vált, hiszen a városrészben a legkülönfélébb ingatlanfejlesztésekre van lehetőség. Nagy területeken építhetőek lakások, szolgáltató, kereskedelmi egységek, irodaépületek. Emellett Kőbánya Budapest egyik legnagyobb zöldterületével rendelkezik. A kerületet két metróvonal határolja, ha megvalósul az elővárosi vasút kiépítése, akkor még jobban felértékelődik a terület.
Akcióterület

A Kelemen utcai 63 lakás átadása után több száz otthon felépítését tervezi az OTP Ingatlan Rt. a Somfa utca környékén, és hasonló nagyságú beruházásba fog hamarosan a szomszédos Gém utcában a CEE Group.

Panelprogram

Új városi életminőséget kell létrehozni, amelybe beletartozik a környezet rehabilitációja, a közterületek, a közlekedési rendszer, az úthálózat rendbetétele, a parkolás megoldása. A kőbányai panelprogram keretén belül eddig kilenc, Zágrábi úti és Újhegyi úti társasház kapott támogatást. Több száz pályázat beadása és elbírálása folyamatban van, összességében 1,2 milliárdos felújítási összegről van szó.

A jövő

Indulnak az összességében ezerlakásosra tervezett, szintén kőbányai Somfa utcai beruházásukkal, a hat-nyolc éven átívelő program első épületének építési engedélye már a kezükben van. Az 56 lakásos házzal 2006 végére lépnek piacra, a fogadtatástól, illetve a kereslet alakulásától függ, milyen tempóban folytatják a beruházást. A környék adottságai, a régi lakótelep teljes infrastruktúrája, óvoda, iskola, orvosi rendelő, bevásárlási lehetőségek és a metró közelsége a fészekrakós vevőkör mellett széles vásárlóréteg számára teheti vonzóvá az itt épülő lakásokat.  A Kőbányán is mind szélesebbé váló újlakás-dömping gerjesztette versenyhelyzettől nem tart az OTP Ingatlan Rt. vezetője, mint mondta, termékük már ebben a kerületben is bizonyította piacképességét.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!