Keresés

Részletes keresés

Jackopower Creative Commons License 2008.06.09 0 0 70

Igen a lagfontosabb a nagy erkély volt, és hogy nem legyen szembe lakás, mert azt nem szeretem.

A fény az lyan lesz, hogy folyamatosan besüt a nap, reggel nagyon, max. a naplamentét nem látom. Azért ennyre világos, mert 2 oldalon is van ablak/erkély.

Úgy értettem hogy én inkább azt szeretem ha csak naplemente "süt be". Nme szeretem ha totálból képembe világit reggel a nap. Kivéve a narencssárga napkeltét.  :-)

Na s ebaj majd lesz redöny.  :-)

Igen lesz az úgy 48 millió is. Annyit nme adnék az erkélyért, akkor már valahova építkeznék...

 

Azért remékem eladják, mert a másik házban ahol lakom ott is 4 év után most  adták el az utolsó lakást, és a projektfinanszirozó bankkal (ERSTE) állandóan szenvedett a közös képviselő, hogy fizessék már  afelfütési díjat, meg a közös ktg-t!

 

 

Előzmény: Chiry82 (69)
Chiry82 Creative Commons License 2008.06.08 0 0 69

Én is átlátom a helyzetet, hogy 1000 okból csúszhatnak, és ezért biztosítják be magukat, de remélem nem fognak. Azért majd megnézetem ügyvéddel az előszerződést, biztos ami biztos :)

 

Végül mi is a 3. emeleten választottunk, csak sokat gondolkodtam rajta, hogy megér-e ennyivel többet, mint az elsőn, de úgy gondolom igen, csak bírjuk majd fizetni :)

 

"Én pont fordítva szeretem. Tehát reggel ne világítson be, és délután igen. De sebaj.

A tájolása miatt vettem ezen az oldalon", ezt nem egészen értem, inkább a nagy erkély miatt, meg azért, hogy ne nézzenek be az ablakodon a szomszédok, mert a tájolása nem túl előnyös, abból a szempontból, hogy csak reggel süt be a nap, és utána végig árnyékban van.

 

Mi is a hosszú oldalban néztünk, ahol egymás mellett vannak a lakások, de ez szerintem nem gond, mert így pont hogy nem néznek egymásra, nincs szemben ablak csak mellette, illetve a rövidebb oldalon van, de az nem teljesen szemben.

 

Szerintem az a nagy 7. emeleti lakás ha az erkény felével számolva a bruttó területet nézed, akkor az 162 nm, amit ha csak 300e nmárral számolsz is 48,6 milla, durva...

 

Előzmény: Jackopower (67)
Jackopower Creative Commons License 2008.06.08 0 0 68

Szerintetek nem túl merész a 7 emeleti 90 nm lakás 144 nm erkéllyel? Ki fogja azt megvenni?

Nem egykönnyen fogják tudni eladni.

Tudja valaki hogy mennyibe kerülnek? Én 35 millkára tippelek.

Jackopower Creative Commons License 2008.06.08 0 0 67

Szia!

 

A lakópark építők nem azért írják bele a szerződésbe a 3 hónap kötbérmentes csúszási lehetőséget, mert "be akráják csapni a leendő vásárlókat", hiszen seniki nem azért vesz egy (összehasonlításban) lakást meg, a másikhoz képest mert azt 4 hónappal előbbi átadással igérik.

Ez talán a legutolsó szempont egy vételnél.

 

Azért van ez bele írva mert amikor építenek, és készülségi fok szerint kijár a  projektfinanszírozó (esetünkben CIB), és az építésűgyi hatóságtól ellenőr, stb... akkor csúszhatnak ha pl.: valami engedély késik mert pl.: a X. kerben pont egy időben adja be  a lakhatási kérést a Somfa, a Terasz és a Tulipán. És akkor túl vannak terhelve.

Meg persze még 1000 oka lehet!

Nem tudom, így átláthatóbb -e?

 

Ezt meg hiába építik, úgy hogy még előbbre is járnak, akkor is bekövtkezhet. De nézzük optimistán, kivétel erősíti a szabályt. :-)

 

Szerintem a 3 emeletít vedd meg, mert olcsóbb lesz a fűtésed. Sokkal! 10 éven belül bejön az a 1 millió plusz különbség amivel tőbbe kerül(t). Ha meg el akarsz költözni, akkor többért tudod eladni. Én innen már csak akkor megyek, ha tudok kertes házat venni! Na az 15 év múlva lesz, jobb esetben!

 

Más.

Én leendő lakásom olyan hogy reggel süt be a napocska, és délután nem totálból. Remélem legalább is! Nem baj úgyis mindig reggel 5 kor fent vagyok, most nem  a nap lemenét, hanem a felkeltét nézem majd!  :-))) A változatosság gyönyörködtet!

:-))))))

 

Én pont fordítva szeretem. Tehát reggel ne világítson be, és délután igen. De sebaj. A tájolása miatt vettem ezen az oldalon.

Az nekem is fura, hogy többen úgy veszik, (nézd meg  a harmadik emeletet!), hogy egyásra néznek oldalazva a lakások. Pont azt néztem, hogy ne legyen szembe ablak! Hát nem lesz!  Max ha a belsőszoba ablakon kinézek , el balra....

 

Remélem szembe  a focipájára nem nyomnak be egy kéglit!

Előzmény: Chiry82 (66)
Chiry82 Creative Commons License 2008.06.08 0 0 66

Sziasztok!

 

Végigolvastam ezt és a Somfa Ligetes hozzászólásokat is, sok új infót megtudtam, jó hogy rátaláltam erre a fórumra.

Mi most éppen a lefoglalás előtt állunk, már kiválasztottunk egy DK fekvésű lakást a 3. emeleten  csak még nem véglegesen.

Úgy vettem észre, hogy senki nem írt arról, hogy ki milyen fekvésű lakást választ és miért, mi nem akartunk É, vagy ÉNY-it mert azt alig éri a nap, főleg télen elég sötét.

 

Azon sokat gondolkodtunk, hogy az 1. vagy a 3-on válasszunk, mert ha hosszú távra gondolunk jobb a 3., de az 1. 1,3 M-val olcsóbb, ami nem gyenge érv, de csak jobb a 3. mert csendesebb, jobb a kilátás, és nem hűti télen alulról a garázs.

Ez lesz az első lakásunk, elég a 20% önerőt valahogy összekaparni, így a 80% hitel nem kevés, az 1. emeletinek kb. 7-8e Ft-tal kevesebb lenne havonta a törlesztő, hát nem könnyű döntés, de bele kell vágni, valahol el kell kezdeni :)

 

A szerződésről annyit, hogy szeritem, nem fognak csúszni az átadással, legalábbis nem sokat, mert ez referencia a többi ütemre nézve, csak be akarják biztosítani magukat, hogy ne kelljen kötbért fizetni, de persze minden részletet meg kell kérdezni, ami nem tiszta a szerződésben.

Jackopower Creative Commons License 2008.06.07 0 0 65

Hétfőn megyek aláírni az előszerződést.

Bemásolok pár pontot aztán írom  a következttésemet:

 

"

6.1.2. Eladó kötelezettséget vállal arra nézve, hogy a Jelen szerződés tárgyát képező ingatlan műszaki átadás átvételi eljárását a 2 (kettő) hónapon belül lefolytatja.

"

MIHEZ KÉPEST 2 hónapon belűl???

 

"

6.2.1. A Jelen szerződés tárgyát képező ingatlant a fenti feltételek együttes teljesülését követő naptól (amelynek várható időpontja 2009. december 31.) (a továbbiakban: „Birtokbaadási eljárás kezdő napja”) számított 3. (harmadik) hónap utolsó napjáig a Vevő részére birtokba vételre felajánlja.

 

Tehát 2009.12.31 átadása után 3 hónapon belül, azaz 2010.március 31-én adják át?

 

"Az Eladó jogosult a Birtokbaadás kezdő napját egy alkalommal és legfeljebb 3 (három) hónappal későbbre halasztani, amit a Felek nem tekintenek szerződésszegésnek és az Eladó erre vonatkozóan semmilyen kártérítés fizetésére nem kötelezhető. A halasztásról Eladó a Vevőt írásban köteles értesíteni."

 

Tehát mivel a birtokba adás kötbér nélkül csúszhat további 3 hónapot, így akkor ha az átadás nem 2009.12.31 hanem 2010.03.31. akkor ehhez a 3 hónapos csúszással 2010.06.30. lesz kötbérmentesen!

 

 

"6.2.2.        Felek megállapodnak abban, hogy amennyiben Eladó Jelen szerződés tárgyát képező ingatlan vonatkozásában a birtokbaadási kötelezettségének határidőben nem tesz eleget – figyelembe véve azt a körülményt is, hogy a Birtokbaadási eljárás kezdő napja módosulhat -, úgy a késedelem idejére napi bruttó 2.500,- Ft, azaz bruttó Kettőezerötszáz forintot köteles késedelmi kötbérként Vevő részére megfizetni. A Kötbér 30 napon túli késedelem esetén, visszamenőlegesen jár. Vevő lemond az első 30 napra vonatkozó kötbér igényéről. A kötbér maximális mértéke a Lakás nettó vételárának 3%-a.

"

 

Tehát máris 2010.08.01-én vagyunk és még mindig íngyen csúszhatnak!!!

 

 

 

Ti ilyenekről aláíráskor egyeztetetek?

 

Mi van ha ök csúsznak és ezért nem tudja  a bank a 80% kölcsönt folyósítani?

Ilyenkor is számolnak fel kötbért nekünk, hogy ne kapták meg  a zsét?

 

És  akkor a vis majort hagyjuk is...........

 

 

 

Jackopower Creative Commons License 2008.06.06 0 0 64
Fussunk neki mégegyszer: :-)

D alagsor 1D/T/-1/08 tároló.
Méret: 3,15 nm
2,10 szer 1,8 méter.

így korrekt az adat.
Előzmény: Jackopower (63)
Jackopower Creative Commons License 2008.06.05 0 0 63

Azt hiszem 3,1 szer 2 nm.

 

Lehet hogy úgy értette hogy  a legnagyobb a megmaradtak közül.  :-)

600.000 Ft ba fog fájni...

Előzmény: dreamer83 (62)
dreamer83 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 62
Mekkora az a tároló?
Mert én is lefoglaltam egyet még márciusban, az 3,3 nméteres, sztem az volt a legnagyobb, van annál nagyobb is?
Előzmény: Jackopower (61)
Jackopower Creative Commons License 2008.06.04 0 0 61

Én is remélem.

 

Pont felszbadult  alagnagyobb tároló, így gyorsan lefoglaltam, hogy elférjen  a kondigépem....  :-)

dreamer83 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 60
Nagyon jól haladnak az épülettel, szerintem ilyen tempóban 1 vagy 2 héttel határidő előtt befejezik a szerkezetkész épületet (aug 3-4 hete). Remélem a többit is ilyen gyorsan csinálják majd.
Jackopower Creative Commons License 2008.06.04 0 0 59

Ismerős az eset!  :-)

 

Nekem is fontos hogy (mivel apú egyedül van), a József Attilásra ha kell át tudjak menni. És  amelő helyis  a Könyves Kámán krt on van.

 

 

Előzmény: zemanla (58)
zemanla Creative Commons License 2008.06.04 0 0 58

"A" lépcsőház, 4. emelet, a Zágrábi felé. Jelenleg 10 emeletes felújított panel, amit kinőttünk.

Kerestünk családi házat a külvárosban, a vonzáskörzetben, de nem találtunk megfelelőt sem árban, sem méretben, sem elhelyezkedésben. Fontos, hogy a gyerekek be tudjanak járni iskolába, így ne kelljen váltani. A feleségem a kerületben dolgozik, a legkisebb jövőre megy óvodába. (nekem majdnem mindegy, mert autóval járó vagyok...)

 

És nem utolsó szempont, hogy a nagymama is a közelben legyen legyen, továbbra is át tudjon sétálni, ezért sem akartunk pl. Telkibe költözni.

Előzmény: Jackopower (55)
Jackopower Creative Commons License 2008.06.03 0 0 57

Hátha nem és meguszol?  :-)

 

Egyébként nyugis vagyok csak olyan fura ha egy forumban nem reagálnak, és az ember nem tudja hogy mi a baj.

 

Hétfőn megyek aláírni az V. kerbe.

 

Ez még csak  a10% lesz, szeptemberre kell a next. 10% és majd  a maradék 80% banki kölcsönből.

 

Ha összejőnnek akkor a  szomszéd leszek.

 

Bízom benne hogy  a focipályát nem építik be és jó lesz a kilátás. (nem szomszéd lakásra)

 

Aztán remélem hogy nem lesz úgy nagy forgalom.

A mostani lakás kibírhattalan, nincs nyugta az embernek. Nyugira van szükségem. 

 

 :-)

 

Úgy éretem gépjármú zaj, tam tam.

 

Előzmény: dreamer83 (56)
dreamer83 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 56
Jacko!

Én is a 3. emeleten leszek, a TVtorony irányába néz majd az erkély, méghozzá nem a következő épülő ütem oldalán, hanem az Üllői út irányában. Most néztem meg, és valóban a szomszédom leszel, ráadásul az erkélyszomszédom!!! És én vagyok a Péter!! Bocs, kicsit be vagyok lassulva.
És mennyire biztos, hogy megveszed?
Előzmény: Jackopower (55)
Jackopower Creative Commons License 2008.06.03 0 0 55

zemanla.

 

Te melyik lakásban leszel?

 

Én a 3 emelet foci/ teniszpálya felé. Oldalról  atöbbi lakópark házat látom majd.

 

dreamer83 szerintem a  szomszédom lesz, de mint láthatod, nem igazán reagál az irásomra.

 

Szerintem rossz szomszédi viszony lesz.... 

 

De lehet hogy tényleg nem szomszédok leszünk, csak úgy néz ki a honlapon. Hátha Te...  :-)

 

A 10 em panelból vagy  a4 em lakóházból jössz át?

 

Miért  döntöttél így?

 

Én kiskoromban sokat jártam erre, mert 82' - 97 között a József Attilán laktunk és átjártubk ide fagyizni, a  régi ALFA discontba  amikor szabadárosították a 90-es éveben  a termékek árát... stb.

 

 

zemanla Creative Commons License 2008.06.03 0 0 54
Legalábbis ez van az áttervezési megállapodásban rögzítve....
Előzmény: dreamer83 (50)
Jackopower Creative Commons License 2008.06.03 0 0 53

Valaki nagyon f:sz itt!

zemanla Creative Commons License 2008.06.03 0 0 52
Azaz ez az építész tervező, náluk van a statikus is, valszeg...
Előzmény: zemanla (51)
zemanla Creative Commons License 2008.06.03 0 0 51

Hevesi és Társa Építészstúdió Kft. (székhely: 1034 Budapest, Beszterce u. 16; cégjegyzékszám: 01-09-463532; )

 

Na, de ennyire a részletekbe menően..... :)

Előzmény: dreamer83 (50)
dreamer83 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 50
Azt nem tudjátok véletlen, hogy ki a statikus tervezőcég, mert én is statikus vagyok, és hátha van valami ismerősöm, aki tudna belső infókat adni az építkezésről.
dreamer83 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 49
Remélem, hogy nem csúszik, mert az anyósoméknál lakunk, és hát nincs velük semmi probléma, de azért jó lenne már külön élni!!
zemanla Creative Commons License 2008.06.03 0 0 48

Igen! A Balusztrád volt a generál. Csőd, stb....

 

De itt a Generál és a beruházó ugyan az a tulajdonosi csoport. Ez, azt hiszem, mindenképpen előnyös számunkra. Ha (!) a generál kivitelező csődölne (miért tenne ilyet, semmi oka rá, hiszen erre a projektre alakult! :)) borítaná a beruházót is. Valljuk be, erre kevés az esély. Főleg, hogy a CIB finanszírozással épül a ház (banki szerződés megkötve). A bankrendszerünk meg talán nem borul 2009 végéig... :))

Előzmény: Ipari-antidepresszió (47)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.06.03 0 0 47
Itt azért kicsit más a helyzet, mint a Toscanánál. Ott a Ballusztrád volt a beruházó és csődközeli (?) helyzete miatt volt egy kis probléma.

A Balusztrád az kivitelező volt, nem beruházó. A beruházó ott is, meg itt is a CEE. Ott a CEE megbízta a Balusztrádot, hogy építse fel a házat, de az meg félúton becsődölt, így a CEE leszerződött a Balusztrád alvállalkozóival.

Ez sajnos egy elég mindennapos történet manapság.

Napközben is dolgoznak, én meg csak akkor látok rá. :-)
Előzmény: zemanla (45)
Jackopower Creative Commons License 2008.06.03 0 0 46

Ja ja.

 

Amikor kiálsz az erkélyre, odaküldenek pár statisztát!   :-)))

Előzmény: zemanla (45)
zemanla Creative Commons License 2008.06.03 0 0 45

Itt azért kicsit más a helyzet, mint a Toscanánál. Ott a Ballusztrád volt a beruházó és csődközeli (?) helyzete miatt volt egy kis probléma.

Itt az építtető és a kivitelező tulajdonosi köre megegyezik (vagy majdnem megegyezik) azaz, magának építi, amit közben értékesít.....

 

Tehát az építtető elemi érdeke, hogy ne legyen csúszás. És csak a saját tulajdonosi körön belül mutogathat a kivitelezőre. Az alvállalkozókat meg, ha nem teljesítenek, közvetlenül elhajthatja. (és szerintem meg is fogja tenni, ha nem haladnak, mert nem akarnak az első ütembe belebukni. Elvégre ez a referencia a további ütemekre)

 

Na, de erről egyelőre nincs szó, dolgoznak rendesen, reggeltől estig, sőt még szombatonként is. (megfigyelés az erkélyről! :)) Igaz, napközben nem tudom figyelemmel kísérni, hátha akkor állnak???? :)))

Előzmény: dreamer83 (42)
Jackopower Creative Commons License 2008.06.02 0 0 44

Utána kérdeztem Magam is. Ha kapok valami infót, bemásolom.

 

 

Előzmény: Jackopower (43)
Jackopower Creative Commons License 2008.06.02 0 0 43

Szia!

 

Javaslom ezt a linket kérdéseddel kapcsolatban:

 

http://archivum.hvg.hu/article/200649Gazdasagcikk3753PATTHELYZETBENABALUSZTRADOml.aspx

 

Továbbá itt az indexen a Toscana kert  topikot!

 

És egyébbként rátaláltál mindkét szomszédodra?

 

Remélem tudtam segíteni!

Előzmény: dreamer83 (42)
dreamer83 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 42
Sziasztok!

Azt nem tudja valaki, hogy a Toscana csúszott -e az átadással, és ha igen, mennyit?
Abból talán lehet a Pöttyös teraszra következtetni. Csak, hogy tudjam, mire számítsak!
Jackopower Creative Commons License 2008.06.02 0 0 41

Egyet értek. Ha itt is zajos szomszéd lesz, én kitérek  a béketűrésből!

 

 

Előzmény: zemanla (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!