Keresés

Részletes keresés

Jackopower Creative Commons License 2008.07.23 0 0 155
Megtörtént!
Előzmény: Milly19 (145)
Jackopower Creative Commons License 2008.07.23 0 0 154
"
A 30 napos szabály arra vonatkozik, hogy az aláírástól számított 30 napon belül be kell nyújtani az adásvételi szerződést a földhivatalhoz, amely határidő egyébként sem jogvesztő, mert ha késve nyújtanak be valamit, a földhivatal max. bírságolni fog."

Köszi, akkor mégis van 30 nap. És abünti az bünti.

De tudod ha közben egy új adásvételi lett kötve és előző nem került be a főldhivatalba akkor tudod mivan!


Aztán azt megnézném hogy egy 23 éve kötött adásvételivel mit kezd afőldhivatal.....
Szerinted? Úgye nem gondolod komolyan?

A többi amit írtál, magam is így fogalmaztam, már alább le van írva.
amit az elején írtál az a lakások albetétesítéséről szóló széljegy volt.
de mi NEM erről beszéltünk hanem, arról hogy ha van egy adv.szerz (akár használt lakás) akkor meddig és hogyan.

Mondhatnám a kettö között nincs összefüggés!!

de azért kösz hogy beugrottál, szivesen veszünk minden véleményt mégha az egy fentebb olvasható jogászé is.
Előzmény: morocco (141)
Jackopower Creative Commons License 2008.07.23 0 0 153
Persze.
Már látom is. Széljegy örökké ott marad és akkor más nem is tudja megvenni, mert hogy úgye ott maradt és akkor annak aki adv.szerz aláírt akkor azé lesz, mégha pl. a banknál hitelképtelen is.

Igen, nagy benne a logika.

Én nem hívtam fel főldhívatalt, mert Én a törvényi rendelkezésekből tudom (Magyar közlöny, CD jogtár).

Ürölök neki hogy a banki dolgon már legalább azon nem lovagolsz.

És hogy

"Szomorú,hogy akik elvileg egy lakóközösséghez fognak tartozni,így válaszolgatnak. Na mindegy,annyi a szerencse,hogy Jackopower nem lesz a szomszédunk. "

így véled, hát ez kölcsönös. Elég ha a bankban fárasztanak az emberek az "elméletükkel"! :-)

A stílust magam is kifogásolnám a részedről. De ha nem forúmozól tovább akkor miért írtál mégis utána is??????

Szeretem a következetes embereket. :-)
Előzmény: Milly19 (140)
Milly19 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 152
Egyetértek, annak semmi értelme,hogy elkezdünk valakit szidni,ráadásul ilyen hangnemben. Nem az volt a célom,hogy indulatokat szítsak,csak segíteni akartam,de ezt már írtam.
Csak magamat tudom ismételni: mindenki járjon utána a dolgoknak,menjen el több bankba,ha valamilyen infót olvas a fórumon, hívja fel az azzal foglalkozó illetékes hivatalt, ellenőrizze le,hogy tényleg úgy van e,ahogy mondták, stb. Nem szabad arra alapozni,hogy x. y. ezt írta és akkor az biztos úgy is van.
Amit a hivatolos helyeken megtudtunk,azt osszuk meg másokkal is. szerintem csak így leszünk okosabbak..
neutralis Creative Commons License 2008.07.23 0 0 151
Könyörgöm, az utcai stílust hagyjuk az utcára!

Hogy valaki szerint valaki más hülye vagy nem hülye az magánügy, és a Pöttyös-Teraszal kapcsolatos infókat nem gyarapítja. Márpedig ez itt a Pöttyös-Terasz fórum és nem a x.y.z. szapuló fórum.

Szóval - annak tudatában hogy esetleg én is hülyének leszek kikiáltva - nagyon szépen kérek mindenkit, hogy maradjunk az udvarias, belátó és egymást tiszteletben tartó megfogalmazásoknál.

Többet stílus ügyben nem fogok megszólalni ezt ígérem.

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm előre is!
Előzmény: Törölt nick (147)
dreamer83 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 149
e!

Ezeknek a hozzászólásoknak nem volt sok értelme. Inkább menj ee innen!

UI: a szakember azt jelenti, hogy az adott területen dolgozik!
Előzmény: Törölt nick (148)
dreamer83 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 146
Sziasztok!

Nem egészen értem a vitát!!!

Jacko!
Az a megoldás, amit Milly írt, hogy majd jövő év végén, mielőtt hitel kell, módosítjuk a szerződést (Vivien szerint ingyen), az nem jó?
Mert most pl nem csak a bankot nem fogom tudni, hanem azt sem, hogy mennyi az önerő, és mennyi a hitel (gondolom ez is kell a szerződésbe)
A szocpolt meg intézzük most egy akármilyen banknál.

Vagy lesz valamilyen következménye annak, ha a friss adásvételi után 120 napon belül nem keresünk fel egy bankot sem a hitel kapcsán?

Péter
Milly19 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 145
Köszönöm Morocconak a hozzászólást, Neutralisnak pedig a "vígasztalást". Kíváncsian várom ezek után Jacko válaszát.
neutralis Creative Commons License 2008.07.23 0 0 144
Tehát a link (remélem most helyesen): Klíma csövezése a Toscana-kertben
Előzmény: neutralis (143)
neutralis Creative Commons License 2008.07.23 0 0 143
A klíma csövezéssel kérdeztem a Toscana-kertes fórumon (az is CEE-s projekt). A nagyon érdekes és informatív választ itt találjátok: <a href="http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=81132435&t=9146040" target="_blank">Klíma csövezés a Toscana kertben</a>



neutralis Creative Commons License 2008.07.23 0 0 142
Kedves Milly,

kérlek ne hagyd abba a fórumozást!

Minden vélemény és minden iromány hozzáad a közöshöz. Még az is, amelyik néha nem túl pontos, hisz az a vélemény is pontosításra kerül mások által (mint ahogy az utóbbi példa is mutatta).

Szóval szükség van itt mindenkire (több szem többet lát)!

Jacko pedig olyan amilyen, és most kicsit vehemensebben válaszolt... van ilyen. Sok hozzászólását olvastam már, és mindig segítőkész volt.

Remélem lelevelezitek egymás között a dolgot privátban (Jacko dobj neki légyszi egy 'bocsi' mailt... :-) ).

További szép napot... és jó tervezgetést meg álmodozást :-)
Előzmény: Milly19 (140)
morocco Creative Commons License 2008.07.23 0 0 141
Sziasztok!

Másik lakóparkban vagyok érdekelt, de néha átnézek más topikba is, ahogyan ez most is történt.

Nem akarok senki lelkébe sem gázolni, és főleg nem beleugatni a dolgokba, de ezt már nem bírtam megállni szó nélkül (zárójelben megjegyzem, hogy jogász lennék)

Szóval a 30 napos széljegy egész egyszerűen nem igaz. A széljegy ebben ez esetben mindaddig széljegy marad, mármint a leendő tulajdonosok mindaddig széljegyen vannak, amíg nem történik meg a társasház albetétesítése. Amikor ez megvan, akkor a kialakult albetétek vonatkozásában a már esetlegesen sokkal korábban benyújtott adásvételi szerződések alapján bejegyzik a vevőket tulajdonosként arra az albetétre, melynek előzetes helyrajzi számát már az aláírt szerződés is tartalmazza. Az építettő ügyvédje pedig nyilván elviszi a földhivatalhoz a szerződést minél előbb, egyrészt, mert az ingatlan adásvételi szerződésre minden esetben ügyvédi ellenjegyzés kell, így az ügyvéd ezzel a felelősséget is magára veszi, ezért benyújtja azt időben, másrészt pedig mivel az ingatlannyilvántartás egy nyilvános, közhiteles nyilvántartás, így abba a vevő bármikor betekinthet, és megnézheti, hogy rákerült e már széljegyen a tulajdoni lapra, mely teljes biztonságot ugyan mindaddig nem jelent, míg az albetétesítés meg nem történik, de legalább tudja, hogy nem rögtön az elején vágták át. Széljegy a beadás utáni nap már rákerül a tulajdoni lapra. Albetétesítés meg úgyis csak az átadások után több hónappal történik meg.

A 30 napos szabály arra vonatkozik, hogy az aláírástól számított 30 napon belül be kell nyújtani az adásvételi szerződést a földhivatalhoz, amely határidő egyébként sem jogvesztő, mert ha késve nyújtanak be valamit, a földhivatal max. bírságolni fog.

Az adásvételi szerződés csak úgy pedig nem veszti hatályát, érdekes is lenne.


Remélem érthető voltam.

További szép napot mindenkinek!

üdv
morocco

Előzmény: Milly19 (140)
Milly19 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 140
Én csak segíteni szerettem volna. Nem hiszem,hogy azt a hangnemet,amivel Jackopower válaszolt megérdemeltem volna. Részemről ennyi a fórumozás. Még egyszer csak annyit javasolnék mindenkinek (persze Jackopower kivételével),hogy mindennek érdeklődjenek utána hivatalos helyen.
Az előbb felhívtam két földhivatalt is,mindkét helyen azt mondák,hogy olyan nincs,hogy a széljegyet 30 napon belül automatikusan törlik. Ha valaki (nem Jackopower) venné a fáradtságot és szintén megérdeklődné ezt egy földhivatalnál, azért írja meg,hogy mit mondtak neki és akkor kiderül ki mit tud és mennyire jól. Megköszönném.
Nem az volt a célom,hogy okoskodjak (mint egyesek),hanem az,hogy aminek utána jártam és megtudtam,azt megosszam másokkal is, ezzel segítséget nyújtva.
Szomorú,hogy akik elvileg egy lakóközösséghez fognak tartozni,így válaszolgatnak. Na mindegy,annyi a szerencse,hogy Jackopower nem lesz a szomszédunk.
Mindenkinek sok sikert kívánok ahhoz,hogy végül minden rendben lebonyolódjon és remélem amikorra ígérték elkészülnek és beköltözhetünk.
Jackopower Creative Commons License 2008.07.23 0 0 139

Az adv.szerz aláírásához az ügyvédet az építtető adja meg. De. Neki az érdeke elsősorban a céget védeni. Szokták erre mondani, hogy senki ne menjen saját ügyvéd nélkül, vagy ne csodálkozzon semmin.

 

2008.04.01-től bevezetésre került EU szabályzat alapján az Egységes Magatartási Kódex. Ez erról szól, hogy ha Te bemész egy hitelintézebe és kérsz információt, azt nem csak szóban kell megadniuk, hanem irásban is, amire a továbbiakban vitás esetekben hívatkozhatsz! Élj a lahatőséggel.

 

Mint jeleztem, a cég szivesen módosítja az adv.szerzt, ha kéred 120 nap uzán is. Max pár ezret fizetned kell az ügyvédi eljárás végett.

 

De ha te most adod be a hiteligénylésedet, akkor a mostani feltétellel kapod meg a hitelt, nem az 1,5 év múlvaival. Nyugodtan b lehet adni most is. Arra kell csak ügyelni, hogy olyan bankot keress, ahol nem számolnak fel rendelkezésre tartási jutalékot.

 

A bankok kiadtak egy olyan dokumentumot, hogy minek kell kötelezően benne lennie.

Ha meg már van egy előszerződésed a 10% kal és azt beviszed, akkor az ügyintéző átfut rajta és megmondja már ott, hogy mi módosuljon. Ez is megoldás lehet.

 

A ráér vele bankhoz menni alatt szerintem nem azt érti hogy 4 hónap után, hanem hogy pár hét után keress fel egy bankot, amit előtte kiválasztottál, hiszen bele is lett írva  abank neve, azt meg azért írtad bene, mert már utánajártál, és neked az a legmegfelelőbb.

 

Nincs itt semmi gond. Ha akarod, az előszerződést megmutatod ez ügyvédnek. ha úgy látja hogy nem jó vlalmi, akkor hozd magaddal a véglegesre.

Ha meg a banknak megmutatod ö is megmondja hogy mit változtass rajta.

A konkért hitelről kérj egy Egységes Magatratásit, hogy hivatkozhass rá, ha mire visszamész, hogy ezt ajánlották.

 

Kb. ennyi.

Előzmény: neutralis (138)
neutralis Creative Commons License 2008.07.23 0 0 138
OK, ez mind szép. De akkor mi az ügymenet?

Ugyanis eléggé elképesztő, hogy azok, akik most először vesznek lakást életükben, kb. 1000 helyen át leszne vágva (vagy legalábbis az érdekeiket nem veszik figyelembe), hiszen fogalmuk sincsen mit és hogyan kellene csinálni. Minden ilyen vevő feltételezi jóhiszeműen, hogy az eladó és a bankok is az ügyfélért vannak és neki akarnak jót és keresztűlsegítik egy ilyen nehéz szituáción, ami alapvetően a legtőbb embernek élete legnagyobb befektetése.

Aztán kiderül, hogy a fenét.

Engem az idegel, hogy pl. az eladó pontossan tudja, mi a dörgés, mégsem mondja el, sőt esetleg a szerződést is úgy köti, hogy ha 1 év múlva a bank miatt változtatásra van szükség a szerződésben, azt a vevőnek kell majd fizetnie. Megjegyzem, a vevő ezt nem tudhatja a kötéskor, hisz még soha nem vett új lakást, nem volt dolga bankokkal és sokszor az eladó is azt mondja, hogy ráér majd a végleges szerződéssel a bankhoz menni, hisz csak akkor tudnak majd hitelt adni. Az eladó meg pontosan tudja mi a dörgés, hisz ő már sok lakást eladott.

Szóval el tudnád mondani (leírni), hogy pontosan miket kellene majd csinálni? Mi vár majd ránk, és melyik hivatal/bank/eladó fog a földbe szivatni, mivel fogja ezt tenni, és ezt hogyan lehetne esetleg elkerülni?

Segítségedet előre is nagyon szépen köszönöm!
Előzmény: Jackopower (137)
Jackopower Creative Commons License 2008.07.22 0 0 137

Nézd. 3 évig közjegyzőnél dolgoztam és banki lakáskölcsön papírokat gyártottam (is). Aztán 6 éve bankban lakáshitelt oktatok (is).

Vettem már új lakást, ismerem a folyamatot.

 

De ezektől függetlenül:

 

1., Azért mert alá lesz írva az adásvételi, attól még nem nem lesz a tulajdoni lapon, csak ha azt sziveskedszTe bevinni és érkeztetni. Ezt új lakás esetében az építtteő ügyvédje végzi csütürtükön az ügyvédi napon.

 

2., A tulajdoni lapra csak széljegybe kerül a bejegyzés max. 30 napra!!!! Utána lekerül!!!

 

3., A bankok csak 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapot fogadnak be hitel igényléshez!

 

És még folytathatnám.

 

És igen, ezt Én jobban tudom! Hiszen ezt csinálom nap mint nap.

 

Persze az ember mindig meghallgatja az ügyfelek elmés eszme futtatását.

 

Érdekes nekem soha nem jut eszembe, hogy pl. beleokoskodjak az atomerőművek műkődésébe. Persze ez csak az Én emberi hiányoságom, minden bizonnyal.

 

Megkérlek a további érveléseidet hivatalos elérheő linkekkel tedd ide be, mert nem szeretnék munka idő után is felvilágosítésokat tartani.

 

Viszont azt sem szeretném ha késöbb kapnék a fejemre hogy miért nem szóltam ha már ebben dolgozom, hogy sci-fi elméletek láttak napvilágot.

 

Remélem érthető voltam és világos is egyben.

Előzmény: Milly19 (136)
Milly19 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 136
Az adásvételi szerződés aláírása után már széljegyként bekerül a vételi szándék. Az elég a banknak és az mindegy,hogy mikor kelt. Amikor benyújtjuk a hitelkérelmet,akkor kérnek majd tul.lapot,ahol már szerepelni fogunk,ez a lényeg. Szerintem,de te biztos ezt is jobban tudod.....
Én mindenkinek azt javaslom,hogy kérdezzen meg mindent több helyen is, ha több helyen is ugyanazt mondják,akkor biztos úgy van.
Előzmény: Jackopower (135)
Jackopower Creative Commons License 2008.07.22 0 0 135

A puding próbája az evés! Meglássuk.

 

Egyébbként lehet hogy a bank elfogadja, így a részükről igaz is a dolog.

 

Kérdés az hogy egy több mint 120 napja aláírt adásvételit befogad-e a főldhivatal?  gyanítom, hogy laigha. Márpedig, ha nem fogadja el a főldhivatal, akkor hogy fogja az ügyvéd, pl 138-ik napon érkeztetni? ha nem tudja érkeztetni, akkor hogy kerülne fel széljegybe a vételi szándék amit a bank kér? Ha nem kerül fel akkor hiába fogadja el kedves bankos ügyintéződ a 2000-ik napon az adásvételit, ha kéri a földhívatali érkeztetést.... nos akkor majd a emlékezz ezen soraimra!

 

 

Előzmény: Milly19 (134)
Milly19 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 134
Azt hogy az adásvételi érvényessége lejár e 120 nap múlva két embertől is megkérdeztem. Az egyikük bankban fiókvezető, kb. 10 éve hitelekkel foglalkozik, a másik fiókvezető volt kb. 2 évig,jelenleg hitelközvetítő, több bankkal is le van szerződve. Egymástól függetlenül mindketten azt mondták,hogy ilyen nincs.
Jackopower Creative Commons License 2008.07.22 0 0 133

Én úgy tudom hogy nem csak szoc.polnál (régebben ÁFA vissdzaigénylésnél, és kiegészítő kamattámogatlásnál (Fészehrakó, FOT, Közalkalmazott, Köztisztviselő) számít a 120 nap csak a deviza alapúbnál nem, mert az piaci kamatozású.

 

Persze lehet hogy rosszúl tudom, de nem hinném.

Előzmény: Milly19 (129)
neutralis Creative Commons License 2008.07.21 0 0 132
Ha valaki kíváncsi a szocpol pontos feltételeire, itt megtalálhatja:

http://www.otm.gov.hu/web/portal.nsf/html/laktam.htm

Itt pedig az "Új lakás vásárlásának állami támogatása" című doksi az érdekes.

Üdv!
Milly19 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 131
Szia Dreamer83!

Én is érdeklődtem a szocpol. folyósítás idejéről. azt mondták,hogy mivel ebben az esetben nem mi vagyunk az építtetők, valószínűleg a használatbavételi után fogják folyósítani,de ezt még meg fogom kérdezni a bankos ismerőseimtől .
Azt biztos,hogy az építtetőnek fogják közvetlenül utalni, tehát befektetni biztos nem fogod tudni.
Ha megtudtam valamit ezzel kapcsolatban, írok.
dreamer83 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 130
Szia Milly119!

Ez nagy megkönnyebbülés nekünk, ugyanebben a cipőben járunk: szocpol, hitel, de csak jövő év végén.
Szóval akkor a hitelhez elég jövő év végén szerződést módosítani úgy, hogy belekerüljenek a kiszemelt bank által kért adatok.
A szocpolt pedig a végleges adásvételit követő 120 napon belül kell benyújtani. Olvastam a szocpolról én is egy-két dolgot, de egy valami nem derült ki számomra: mikor folyósítja a bank a pénzt? Csak a használatba vételi engedély után, vagy már rögtön az igénylés után? Mert az előre vállalt gyerekek határidejét az adásvételi szerződés dátumától számolják! Szóval még be tudom fektetni egy évre a szocpol összegét, vagy csak akkor kapom meg, amikor ténylegesen szükség van rá?
Előzmény: Milly19 (129)
Milly19 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 129
sziasztok!

Mi is itt vettünk lakást és olvasgatom a fórumot. Azoknak szeretnék segíteni,akik hitelt, illetve szoc.polt vennének fel. Mivel minket is érint ez a két dolog, utánajártam és az alábbiakat tudtam meg. (egyébként bankban dolgozom)

Ha valaki szoc.polt szeretne igénybe venni,akkor a végleges adásvételi szerződés megkötésénél arra figyeljen oda,hogy a méltányolható lakásigénybe beleférjenek ( itt a felépítmény és a telekárrész aránya a lényeg), illetve az adásvételiben szerepeljen,hogy mennyi az önerő, mennyi a hitelrész ill. hogy a szocpolt igénybe kívánják venni. Ami fontos, hogy az adásvételi megkötése után a szoc.pol igénylést valamelyik bankba be kell nyújtani.
Elvileg az nem gond,ha más bank folyósítja a szoc.polt és más bank a hitelt- talán egy lépéssel több lesz a jelzálogjog bejegyzés miatt, de mivel a hiteligénylés csak jövő év vége felé lesz aktuális- ezáltal mi még legalábbis nem tudjuk,hogy a hitelt hol vesszük fel, illetve egyáltalán mennyit- viszont a szocpol igénylést még most be kell majd nyújtani, elképzelhető,hogy nem ugyanaz a bank fogja folyósítani a támogatást és a hitelt.

A másik dolog a hiteligénylés. Az előszerződés megkötésénél jeleztem az ügyvédnek,hogy mivel a bankok különböző dolgokat kérnek az adásvételiben szerepeltetni (ez bankonként más és más), és a szerződés megkötésekor még nem fogjuk tudni,hogy jövő év végén hol vesszük fel a hitelt,így mindenképp módosítani kell majd a szerződést. Az ügyvéd erre elcsodálkozott,hogy hát tényleg,ez igaz és hogy ez még eddig nem merült fel. Abban egyet értettünk,hogy ezt a módosítást nem róhatják fel vevői hibának,mivel nem várhatják el,hogy másfél évvel a hitelügyintézés előtt mindenki tudja,hogy majd akkor hol vesz fel hitelt. A Vivien azt ígérte,hogy ezért a módosításért (tehát hogy azt a pár sort,amit a bank kér belefoglalják majd a szerződésbe) nem fognak pénzt kérni.
Tehát a mi hitelügyintézésünk úgy fog kinézni,hogy most az adásvételibe csak azt fogjuk kérni szerepeltetni,ami a szoc.pol miatt fontos. Ha majd jövőre már tudjuk,hogy hol intézzük a hitelt, akkor majd kérjük e szerint a módosítást, benyújtjuk a hiteligénylést,amit addig el tudnak bírálni,( egyébként a döntés 90 napig él, tehát kb. jövő év novembere körül érdemes igényelni hitelt, persze,ha nem lesz nagy csúszás) mire meglesz a használatbavételi (ebből a szempontból nem mindegy,hogy melyik bank, mert van aki használatbavételire,van aki albetétesítésre folyósít). Tehát döntés meglesz, folyósítási feltételnek majd kérik a használatbavételi engedélyt, ha az megvan benyújtjuk a banknak és folyósítanak. Szerintem így a legegyszerűbb.

Jackopowert annyiban javítanám,hogy olyan nincs,hogy egy adásvételi 120 napig érvényes. A szocpolnál lényeges,hogy az adásvételi aláírását követő 120 napon belül be kell nyújtani az igénylést.
Jackopower Creative Commons License 2008.07.16 0 0 128

Köszi. Arról az oldalról még nem volt kép.  :-)

 

Majd lesz elé is építve ház, amí így közelebb  lesz a Somfához. Talán 2010 után kedzdik el a másik épületet.

Előzmény: _Christel_ (127)
_Christel_ Creative Commons License 2008.07.15 0 0 127

Nem sztárfotók, de higyjétek el nekem, azok a légypiszkok az épület tetején emberek. :)

 

 

 

 

 

Jackopower Creative Commons License 2008.07.15 0 0 126
Ha túl nagy a méret akkor nem engedi, de ha már láttad hogy itt van, akkor még a kép mellett lévő beszúrás piros szövegre kattintanod kell hogy feltegye.  :-)  Én is jártam már így.
Előzmény: _Christel_ (125)
_Christel_ Creative Commons License 2008.07.15 0 0 125
Csak azt nem tudom miért nem töltötte fel... Hát ennyit erről. Pedig bennem megvolt a szándék. :(
Előzmény: _Christel_ (124)
_Christel_ Creative Commons License 2008.07.15 0 0 124

Sziasztok!

 

Átruccantam ide picit a Somfából, remélem nem bánjátok. Jacko mindig csinál rólunk néhány képet, gondoltam én is lövök rólatok párat. Hogy milyenek lettek azt nem tudom, de jelentem délután 3-kor működtek a daruk, és embereket is láttam mozgolódni a legfelső szinten. Szerintem ez jó hír. :)

 

 

Jackopower Creative Commons License 2008.07.14 0 0 123

Tehát az nem baj hogy most nincs benne banki név, mert ez "csak" előszerződás.

Majd a köv 10% befizetésnél kell a bank neve mert az már végleges adv.szerződés, ezt érkezteti az Ügyvéd  a földhivatalban.

 

 

Mivel a hitel elbirálása előbb meglesz mint a lakhatás, érdemes olyan bankot keresni majd ami nem számít fel rendelkezésre tartási jutalékot. Tehát itt sokat lehet megsporólni, akár 200.000,-Ft-ot is.

Nekem korábbi lakásnál egy 5 mill hitelre az OTP 48.000 Ft ot számolt fel 2 hónapra!!!! 

 

Ha beadod a hitel igénylést, akkor azzal a feltétellel kapod majd a hiteld, amivel beadtad. Kivétel: deviza. Ott a folyósítás napján érvényes árfolyammal.

 

A Ciprus ház fórumban most szivják  a srácok az erős forintot és azt hogy 2 hónapja (és még kitudja meddig) csuszik az átadás. Ha időben át adják akkor még gyenge volt a forin, így egy 10 millios hitelnél akár 150.000 Ft többe van az ügyfélnek.

 

Nekem is CHF lesz. Remélem 2010. tavaszára jó lesz az árfolyam.  :-)))

Előzmény: Jackopower (122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!