Keresés

Részletes keresés

dalia Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4486
Eszter szerint igen, épp tegnap volt itt és épp mondta, hogy nyugodtan adjak lisztet, keveset, de kiskanálnyi mehet a főzelékbe.



Előzmény: GoldenEye (4482)
tünde.sz Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4485
körte? meggy?
párolva állítólág jobb
esetleg egy kis híg kamillatea?
esetleg a pépbe keverve kis korpa? persze itt is fontos tényező az elég foyladék emellett
Előzmény: Bebibaba (4476)
Bebibaba Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4484
Ennél többet már nem szeretnék adni :-(
Előzmény: GoldenEye (4483)
GoldenEye Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4483

Bebibaba - több folyadék esetleg?

Előzmény: Bebibaba (4476)
GoldenEye Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4482

Az én fiam továbbra sem díjazza az anyja kreálmányait, de azért próbálkozom rendületlenül :)

Kérdés - közel 11 hós lurkónak, ha már be van vezetve a glutén akkor lehet sima búzaliszttel sűríteni főzeléket, ugye?


dalia Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4481
Kicsifiam mostanában annyira dijjazza a kreálmányaimat, beírok ide párat, egyrészt, hoyg ha késöbb keresem megtaláljam:), másrészt hátha ihletet ad másoknak...

8 hós ebéd receptek (nem pürések, mert a pasi nem bírja a püréket)

Cukkinifőzelék csirkehússal
Egy kisebb cukkinit meghámoztam, nagy lyuku reszelőn lereszeltem, a reszelményt kevés olajon pároltam, aláöntöttem egy kis - féldeci - vizet, csipet kakukkfüvet, majd leedve főztem kb. 10 percet, utána mokkáskanál liszt és evőkanál joghurttal beharbartam és kész. A forrófőzelékbe raktam egy kocka fagyasztott főttcsirkét, ezek pont ehető hőmérsékletüre kalibrálják egymást.

Sóskafőzelék májjal
maroknyi sóskát megpucoltam, majd apróra végtam, kiskanél olajon fonnyasztottam, 1 dl vízzel felöntöttem és lefedve 5-8 percig főztem. Adtam hozzá egy kocka fagyasztott májpürét, ez sűrítésnek is jóvolt, kész.

folytköv
rollller Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4480
hogy oszinte legyek, engem kicsit se erdekelnek a felnottek a gyerek szuletesnapjan, amugy meg az elmult 3 evben mindig tejmentes torta volt, es sajnos-nem sajnos, iden is az lesz, es joizuen ettek belole a felnottek, a torta egy "jelkep", egy gesztus, a cel, hogy mindenki megkostolja, ami az unnepelte, aki azt varja el, hogy egy 1-2-3-4 eves szulinapjan felnottkent tortazhasson, es az a fontosabb, hogy klasszikus tortanak nezzen ki az a torta, az sztem el van tevedve
Előzmény: mamua (4473)
eabj Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4479
szilva is hajt. Spenót, sütőtök- kinél hogy
Előzmény: Bebibaba (4476)
tasha Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4478
a répa is fog. Hajt még a szolo meg a körte.
Előzmény: mzsperx (4477)
mzsperx Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4477
ez pont idevaló kérdés :)
ami fog: banán - nagyon, alma kinél hogy, rizs...
hajtós: őszibarack, narancs

najó, álmos vagyok, aszittem fogok tudni válaszolni, nade ááá :D
Előzmény: Bebibaba (4476)
Bebibaba Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4476

Sziasztok!

 

Nem igazán babakonyhával kapcsolatos a kérdésem, de remélem tudtok segíteni. Iker lányaimnak naponta 2-szer adok pépet és 4-szer tápszert. A kakijuk kezd egyre bogyósabb lenni, pedig rengeteg zöldséget és gyümit kapnak.

Tudtok ajánlani olyan gyümit vagy bármit, ami kicsit meghajthatná őket?

 

Köszi!

Bebi

GoldenEye Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4475

Babapiskóta - én szoptatok és a minap ettem szusit, halasat is. :) Szóval szerintem lehet. :)


Szülinapi torták - lassan én is kezdek készülődni :))
Előzmény: Babapiskóta (4468)
mzsperx Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4474
én azt mondom, ha eddi gnme evett tojást, és tejfélét, akkor ne a szülinapi tortával vezesd be. mert abból hadd egyen annyit, amennyit akar. ha még van addig idő, vezesd be valamelyiket. de azért a tejes tortákban "keményebb" tejféle szokott lenni, mint a tejmentesben, értem ezalatt, hogy nem savanyított. ehhez azért idő kell, hogy be tudj vezetni egy tejet, tejszínt. a túrótorta, az jó, csak ne tejszínes recepttel :) a túrót be tudod hamar vezetni. :)
Előzmény: fairyqueen (4469)
mamua Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4473
ha rám hallgatsz, nem sütsz 2-3 tortát:) én egyet sütöttem, az alábbit, a felnőtt dobos tortát pedig cukrászdából hozattam. ha valaki, akkor én igazán megértelek, mert totál antitalentum vagyok konyhatéren:))
répatorta, túrótorta: attól függ, mi van benne. ha még nem adtál tojásfehérjét meg tejet-vajat-tejfölt, akkor ne szülinapon próbáld.
Előzmény: fairyqueen (4470)
eabj Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4471
Nálunk túrótorta volt a babának, meg persze aki kért belőle:), és csokitorta a felnőtteknek.
SZÜLINAPI TORTA

Hozzávalók:

Tészta:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt

Töltelék:
1/2 kg túró
őszibarack konzerv
cukor
vaniliás cukor
2 cs zselatin



Elkészítés:
Piskótatésztát készítünk: 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk a cukorral , ( mixerrel ) Ezután folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tojássárgáját, és végül óvatosan a lisztet. Kivajazott sütőformába tesszük ( csatos tortaforma ), és előmelegített sütőben megsütjük. Akkor van készen, ha a tészta elválik a forma szélétől. Ha megsült, lezárjuk a sütőt, de nem nyitjuk ki az ajtaját, mert a tészta összeeshet. Hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a túrót rúdmixerrel összeturmixoljuk a konzerv levével, és őszibarackkal úgy, hogy kenhető állagú legyen. Ízlés szerint cukrot, és vaniliás cukrot adunk hozzá. A zselatint feloldjuk vízben, ( melegítve ), és a túrókrémhez adjuk. Ráöntjük a kihűlt piskótára, és pár órára hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, díszíthetjük a tetejét barackszeletekkel, dekorcukorkával, mázzal.
Előzmény: fairyqueen (4470)
fairyqueen Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4470

Köszi, így első olvasásra jól hangzik. Közben közvéleményt kutattam ismerősöknél, és megállapítottam, hogy majdnem mindenkinél több torta is volt az egyéves szülinapon.

Most még nagyon lelkes vagyok én is, és látom lelki szemeim előtt, hogy csak úgy futószalagon gyártom a 2-3 tortát, de mint említettem a sütésben elég kezdő vagyok, szóval jó, ha egy összejön valahogy.

Viszont azt is mondták, hogy a répatorta és a túrótorta is jó ötlet. Szerintetek?

Előzmény: mamua (4465)
fairyqueen Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4469

Hát próbálkozunk lassan mindennel. Eddig óvatoskodtam ugyan pont a tojás és a tej miatt, de lassan mindent szeretnék neki adni. Pláne, hogy pár napja is rárontott a csülökre a babakaja helyett és csak abból volt hajlandó enni ami az én tányéromon volt.

Egyébként én próbáltam eddig a glutént is mellőzni, de a gyerekem rászoktatta magát a kiflire és a gyömbéres kekszre, bár azárt a kölesgolyó is bejött neki.

Szóval lassan mindenevő lesz. Bár nem eszik túl sokat, pedig én próbálkoznék, viszont még mindig imád szopni.

Előzmény: mzsperx (4464)
Babapiskóta Creative Commons License 2005.11.21 0 0 4468

Sziasztok!

 

Bár nem babaételhez kapcsolódik a kérdésem, hanem "mamaételhez", de azért remélem tudtok segíteni.

 

Ehet egy szoptatós anyuka sushit? (bocs ha hülye a kérdés, de sosem szoptattam még...)

 

Vagy ilyenkor már szabad nyers halat enni? (ha jól tudom, terhesen nem nagyon szabad)

 

Köszi,

mamua Creative Commons License 2005.11.21 0 0 4467
akkor hadd köszönjem meg neked, rollller, tök fini lett a torta.:)
Előzmény: rollller (4466)
rollller Creative Commons License 2005.11.21 0 0 4466
en vagyok az eredeti forrasa, de olyan jo, h vki mindig kikeresi, es beirja:)
Előzmény: mamua (4465)
mamua Creative Commons License 2005.11.21 0 0 4465

szia!
én ezt sütöttem meg:

1. Francia almatorta (de persze mas gyumolcsbol is jo) (12 hótól)

20dkg liszt, 10 dkg (tejmentes) margarin (persze vajbol az igazi, de
ugye mindenki azzal foz, ami jar neki:), 1 tojassargaja, es annyi viz,
hogy szepen osszealljon nem tul kokemeny tesztava, fel ora pihentetes
utan tobbszor nyujtani, es belesimitani sutobe (a gyumolcstorta alapba a
legjobb), jol megszurkalni, es 10-15 percig elosutni, kicsit szint
kapjon. Ekozben 4-5 szem almabol keves vizzel kompotot fozni (fel csomag
vaniliascukor nem art bele, fahej es cukor csak ha mar szoktatva van
hozza a gyerkoc, nalunk az nem volt), villaval osszetorni a suru
kompotot, es rasimitani a tesztara, es 2 (vagy 3) almat egesz vekony
szeletekre vagni, es azt szepen csinosan elhelyezni korkorosen, be a
sutobe, kb. 30 percig meg sutni. Nalunk cukormentesen gyerkoc es a
felnottek is ertekeltek.

 

18 cm átmérőjű tortaformába tettem a tésztát, melyet pont fele alapanyagokból gyúrtam, mármint a fenti adagok felét. így kis gyerekméret lett. a tetejére az almakompótra barackszeleteket tettem.


receptek még:

2. Francia almatorta II.

az idei alap ugy keszult, hogy 30 deka liszt, 20 deka hideg margarin, 10
deka cukor (en tettem bele egy tojast, de valojaban anelkul is mukodik,
de finomabb tole), ezt kezzel gyorsan osszegyurni, es hutoben folpackban
2 orat huteni, majd kinyujtani es gyumolcstortaformaban (az a
nagyonlapos epp hogy van pereme) beletenni, es villaval megszurogatni,
elomelegetitett sutoben 15 percet sutni. Kozben 2 almabol kompotot fozni
nagyon keves vizzel egy kis cukorral fahejjal, erdemes az almat
gyakorlatilag nagyon pepesre fozni, es ezt a nagyon pepet rakenni a
felig megsult tortara, es tovabbi 2-3 almat vekony gerezdekre vagni, es
szep formasan korberakni vele az egeszet, sutobe tovabbi 10-15 percre
visszatolni. Ezt a francia almatortat mindig csak kihules utan szabad
kivenni a formabol! Mivel nagyon vekony, nem lehet rá gyertyat tuzni, de
kapni olyan kis "partikeszletet" ami repulokbol vagy vonatbol all, es a
kis repulot allitod a tortara, es abba szurod a gyertyat, nalunk ilyen
volt tavaly is meg iden is.

3. Banános

2 bananbol icipici viz es egy kanal sargabarack lekvarral kompotot foztem,
villaval szettrancsiroztam a banant, es ezzel kentem meg a tesztat, majd
tovabbi 2 banant vekony karikak szeltem es azzal raktam tele a tetejet,
es egy kanal baracklekvart pici vizzel osszeforraltam, es azzal atkentem
a tetejet, es 10 percre visszatoltam a sutobe, iszonyu sikere volt.
Ezen receptek elonye hogy tejmentesek egyben (margarinnal ugye csak
megfelelo margarint kell valasztani), es valojaban a tojasokbol eleg a
sargaja bele, ugy is mukodik, esetleg még tojas nelkul is. Tudom ez
keveseknek szempont, de akinek igen, annak ez gondolom segitseg.

a receptek eredeti forrásait már nem is tudom, itt keringenek a topikokban/mélekben.:)

Előzmény: fairyqueen (4462)
mzsperx Creative Commons License 2005.11.20 0 0 4464
dehogy!
de azért fontos volna tudni, hogy álltok a hozzátáplálással... tojás, tejtermék, ez a fő kérdés...
Előzmény: fairyqueen (4463)
fairyqueen Creative Commons License 2005.11.20 0 0 4463

Ja, és remélem nem vagyok nagyon off ezzel a tortadologgal,  a süti is kaja ugyebár.

fairyqueen Creative Commons License 2005.11.20 0 0 4462

Sziasztok!

Én még új vagyok itt, elkezdtem az egész topic olvasását, de még nagyon az elején járok. Több dolog is érdekelne, amikkel még picit várok, hátha jutok valahova az olvasással, viszont ami "sürgős" lenne, hogy tudnátok-e tanácsot vagy ötletet adni 1 éves szülinapi torta ügyben?

Nemsoká itt a lányom szülinapja és teljesen tanácstalan vagyok. Rendeljek-e neki cukrászdai tortát, ha igen milyet? Vagy gondoltam arra, hogy talán otthon kellene gyártani neki valami finomságot. De igazi bababarát tortarecepteket nem ismerek. Pláne, hogy eddig sem volt időm nagyon sütni, babával pedig ugye még annál is kevesebb.

Szóval ti hogyan oldottátok meg ezt a kérdést? Köszönettel veszek minden ötletet és ha tudtok, akkor a recepteket is.

 

kicsinap Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4461
A husit turmixolom, de kicsit szálas marad, Ajna simán megeszi.
Előzmény: GoldenEye (4456)
Südve Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4460
Lappa, én előbb hidegen összekeverem külön kistányérban a joghurtot a liszttel, a forró főzelékbe bele, elkever, összerottyant, nem lesz se csomós, se kicsapódos, nyúlós. :-)
Előzmény: Lappantyú (4438)
Südve Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4459
Goldie, igen, csak simán. Én fél pohár joghurthoz nem púpos evőkanálnyi lisztet teszek (és bevallom, egy kis kanál cukrot....)
Előzmény: GoldenEye (4437)
tasha Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4458
Goldie, ha nem akarsz szálasat, nyugodtan add a combot, szárnyhúst. Újabban azt mondják, ezekben még több is a jó dolog mint a száraz mellehúsban.
Előzmény: GoldenEye (4456)
szaténka Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4457
Szerintem a Bakony teavajra gondolsz, annak van még kék csomagolása. :)
Előzmény: mamua (4436)
GoldenEye Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4456

A csirkét turmixolod? Apróra vágod? Vagy Ajna simán nyomja már a szálas húst? :)

Előzmény: kicsinap (4455)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!