Keresés

Részletes keresés

kééklufi Creative Commons License 2016.11.16 0 0 122

Nekem Te  sokat segítettél, köszönöm. Jo ez a forum, jot is ,  rosszat is lehet olvasni a ballon viseléséről. Irj, majd hogy haladaz! :))

Előzmény: vassterez (121)
vassterez Creative Commons License 2016.11.16 0 0 121

Így már tudok és értek mindent. Sok sikert és majd írj, és ha tudok bármiben segíteni szólj.

Előzmény: kééklufi (120)
kééklufi Creative Commons License 2016.11.16 0 0 120

Mert, a vizsgálatokat nekem kell csináltatnom, itt meg egyszerre megvan, másrészt,  nem tudok előbb szabira menni és két ünnep között, 27-én megcsinálja. Pados doktor azt irja,  kerülni kell a finomitott lisztes kaját, krumplit, rizst. 5-ször kell enni, piciket,   kaloriát kell számolni. Nekem egy fiu ismerősöm három éve berakatta, és 35 kg-  t fogyott.   Tuti lefogysz 20 kg-t!!! Teletat eszem én is, jo az.

Előzmény: vassterez (119)
vassterez Creative Commons License 2016.11.16 0 0 119

Nem szállítanak az én lakhelyemre Délegyházára, most Teletáltól tudok csak rendelni de ott is vannak jó kis menük.

Én előre lebeszélte a dokival, hogy egyedül megyek, így azonnal ajánlotta az ottalvást. De ha az Ilkás salgó árban van miért utazol le mégis?

Igen, bódítva voltam, és mégis két napig álmos voltam, csak aludtam volna.

Előzmény: kééklufi (118)
kééklufi Creative Commons License 2016.11.16 0 0 118

De, ha jól értem, Te is bódításban kérted a beültetést? Egyébként, biztos használni fog, mert a felszívódás is kevesebb, le fogsz fogyni. Ha megengeded, hogy tanácsolja táplálkozást, rendelj Katus Attilát vagy Béres Alexandrát. Én rendeltem régebben, finom, minőség, kevés kalória, hús és zöldség. És a dokinak írjak, hogy ott szeretnék aludni?

Előzmény: vassterez (113)
kééklufi Creative Commons License 2016.11.16 0 0 117

Sziasztok!

 

Filliczky István, 650 ezer, ingyenes konzultáció.Az Ilkás az salgós árban van.

Előzmény: vassterez (116)
vassterez Creative Commons License 2016.11.16 0 0 116

Szép árak, ez nagyon durva. Iga ha nem számítana az ár akkor én is Pesten csináltattam volna de ott is az Ilkában ahol 500 alatt van, nem ilyen sok.

Előzmény: Lufinfo (115)
Lufinfo Creative Commons License 2016.11.16 0 0 115

Sziasztok!

 

Köszi az élménybeszámolókat.

 

Én voltam már két hete Filiczky dr.nál (gyomorballon.net), ő egy éves ballont (950000) javasolt, de azt nagyon nem szereném. Holnap megyek délután  a Hender Medical orvosához (Dr. Kiss József, a kedvezményes ár 750000) és este Hegede dr.hoz.

vassterez Creative Commons License 2016.11.16 0 0 114

SZia.

Írtam beszámolót, elég hosszúra sikerült.

 

Te a ballon betétele óta mit eszel, tudnál nekem tippeket adni?

Köszönöm szépen előre is, az első havi 6 kg szerintem tökéletes.

Én félek, hogy nem lesz hatásos, pedig azóta a tizedét eszem, és pl utálom az édessségeket, de kevés a tippem mit csináljak.

Gyorslevest eszem alig tésztával, meg zsenge főzeléket kis adagban, pirítóst, és mától rendeltem az egyik ételszállító cégtől kaját, arra gondoltam azt több részletben megeszem, de nem akarok hibázni. Inni csak vizet iszol vagy mást is? Köszi ha adsz tanácsokat.

Előzmény: Krean (97)
vassterez Creative Commons License 2016.11.16 0 0 113

Csütörtökön kb 3-szor hánytam, pénteken összesen kétszer, aztán adták az infúzióban a hányáscsillapítót, és onnantól semmi, max kicsi hányinger, az belefért  volna bármikor ha a fájdalom nem lett volna. De most visszagondolva már nem átkozom magam :)

Hááááát a vezetés......

Én még ma sem ülnék autóba csak életveszély esetén. Nekem 2 órás utam lett volna, de esélytelen volt.

Szerintem nem biztos, hogy haza tudsz egy nap múlva jönni de ne így legyen, hisz nálunk is ketten voltunk, mindketten másra reagáltunk jobban-rosszabbul. Fene tudja, de azért arra is készülj fel ha nem megy. Irtóra feszül a has még 5 nap után is, az autóban levő ülő póz még ma sem esne jól. A konyhaasztalnál a 15 perc amíg eszem egy levest is megerőltető, amúgy sétálni és feküdni már jó. A görnyedt póz ami rossz, pl tegnap a teregetés, vagy a főzés.

Szerencsére nekem itt van egy tündér férjem aki hozza-viszi a gyereket, intézi a kutyákat, tényleg nem kell fent lennem csak amennyit bírok.

Az egy hét szerintem elég táppénzben, de a kettő tuti elég lesz, emiatt ne aggódj, két hét alatt rendbe jön bárki, aki pedig nem annak nem fogadja be a szervezete és ki kell venni a ballont ami ha jól tudom alig egy-két esetben fordult elő eddig.

Előzmény: kééklufi (111)
vassterez Creative Commons License 2016.11.16 0 0 112

 

 

Nos, a kérdésekre válaszolva.

 

Vettem be fájdalomcsillapítót, több félét is, Cataflam és Algoflex forte, talán az utóbbi kicsit tompította, de nem érzékelhetően.

Bódításban kérd, nem kell gépi altatás, bőven elég, és utána ha nincs kísérő, ott alhatsz az őrzőszobában, másnap reggelig, ezt jó, ha kihasználod.

A ballon maga egyáltalán nem zavarna ha más panasz nem lenne, én szinte alig érzem.

Savlekötőt én azt szedem, mert a mezei Rennie és társai nem elégek, igaz ez a doki féle jóval erősebb max kettőt lehet egy nap bevenni.

Hányingerem nagy ritkán még van, de nem számottevő, inkább ha kicsit többet eszem mint azt a gyomrom szeretné, hányni péntek reggel óta nem hányok.

Összesen ha jól emlékszem 407 ezret fizettem, de lehet valamit kihagytam. Nekem is 427-et írt e-mailben...

Amúgy ha hatékony lesz, nem fogom bánni, csak segítsen. Én sem tudok lefogyni, a doki szerint enyhe pajzsmirigy gondom van erre írt fel gyógyszert de ehhez elmegyek egy endokrinológushoz inkább, hogy tuti legyen és kapjak megfelelő gyógyszert is.

 

Előzmény: kééklufi (110)
kééklufi Creative Commons License 2016.11.16 0 0 111

Szia!

 

Még azt szeretném kérdezni - a csütörtököt írtad -, péntektől, hogyan alakult a hányásod? Ja, szerintem, írj a dokinak- a honlapon ott van az e-mail címe-, hogy a hasad felpuffadt- ,este felé fog válaszolni-, normális-e, hátha megnyugtat. Én is annyi fórumot olvastam, és az az igazság, hogy lehet, hogy a tarjánisok jobban voltak (ez biztos én beszéltem be magamnak). Én nem akarom senkinek elmondani (egyszer elmondtam itthon, de nem támogatták az ötletet, és nem akarom,hogy ezzel piszkáljanak, ha rosszul vagyok) és félek, hogy vezetek fel Pestre. Van ott 1 km-re egy panzió, azt kéne kivennem egy napra. Egyébként azt olvastam én is, hogy jegesen hideg folyadékot kell inni, az jó a gyomornak.

Előzmény: vassterez (109)
kééklufi Creative Commons License 2016.11.16 0 1 110

Szia Vassterez!

 

Hát nagyon izgultam, miért nem írsz. Én is Salgótarjánba készülök pedig, hát most már félek is. De tudom, hogy segítség nélkül nem tudok lefogyni. Én olvasgattam írásokat, és voltak, akik a fájdalomra panaszkodtak. Egyébként vettél be fájdalomcsillapítót? Képzeld, nekem a doki azt mondta, nem kell szabadságot kivenni!! Azért én is két hetet tervezek. Egyébként azt olvastam, nagyjából max. 2 hétig rossz. Ezek szerint a kórházban lehet aludni. Én is altatásban kérem majd. Tehát a ballon bent léte nem olyan elviselhetetlen? Azt a savlekötőt szeded, amit a doki felírt? Hányingered van? Arra gondolj, hogy 70 kilós leszel (ha ügyesebb vagy, még több) :)). Ja, még azt szeretném kérdezni, összesen mennyit fizettél? Én elvileg bódításban kértem, arra azt mondta 427.

Nagyon jó az írásod, jó, hogy megírtad!

Előzmény: vassterez (109)
vassterez Creative Commons License 2016.11.16 0 0 109

Sziasztok.

Bocsánat, hogy nem írtam, de ez az eső napom amikor olyan állapotban vagyok, hogy hosszabban tudok írni. Sok mindent másképp látok, mint amit előtte tudtam róla, ezért úgy gondoltam írok egy hosszabb posztot, aztán ha kérdés van, szívesen válaszolok. Ez Salgótarján.

 

A napom alakulása:

-vizsgálatok: volt egy Helikobacter vizsgálat, vérvétel, EKG, gyomortükrözés és ultrahang. Ha ezek között van ami nem jó, lehet nem ültetik be. Van ami elfogadható... a gyomortükrözés egy rémálom, pedig nem tart sokáig mégis azóta visszajön rémálmaimban...soha többet ébren.

 

-ha egy napra kéred: előtte nap délutántól nem enni, reggel vizsgálatok de csak délután ültetik be, sokat kell várni, kb 5 órát a folyosón.

 

-emberek: az asszisztensek irtó kedvesek, jó fejek, a doki olyan dokis. Lót-fut nem igazán magyaráz semmit, mert azt elvileg tudnod kellene...de honnan?

 

-a beültetés: délután 3 körül indult, bevittek, kanül és kaptam a bódító szurit. Onnan se kép se hang (a velem egy időben ott levő csaja  felénél felébredt), a szobámban ébredtem, mivel ott maradtam a kórházban éjszakára. Irtó fáradt voltam, aludtam és hánytam, aludtam és hánytam. Kaptam egy infúziót hányáscsillapítóval, így összesen reggelig 5-ször hánytam. Nagyon nehezen ébredtem teljesen fel, lényegében reggelre, amikor még mindig irtó fájdalmaim voltak. Kaptam még egy infúziót, majd a doki hazaengedett. Elvben haza kellett volna tudnom vezetni, ezért is aludtam a kórházban, de a kocsiig alig értem ki. A mellkasom feszített, mint akit felfújtak lufivá, és alig tart a külső réteg. A gyomrom égett. Elvezettem kétszer fél órát és fel kellett hívnom a férjemet jöjjön értem mert nem érek haza. Az ülés kifejezetten rossz, hányingert okoz és nyomja a gyomrot. Egyszer megálltam egy parkolóban és aludtam fél órát, annyira ki voltam ütve még másnap is. Nehezen utasként hazaértem, utána jött három kemény nap még. Csütörtökön rakták be és hétfő volt az első olyan nap, amikor már nem fájt folyamatosan, és fel tudtam kelni kicsit mozogni, egy zacskós levest megfőzni, addig szinte egész nap feküdtem és átkoztam magam, amiért saját magamnak okoztam fájdalmat. Mondogattam: ha én ezt tudtam volna..... Hétfő délután jobb volt kicsit, tegnap már voltam fent sokat, és ma is ezt tervezem. MUnka csak jövő héten, áldom az eszemet, hogy teljes hetet hagytam magamnak a felépülésre. Még mindig furcsa.

 

-étkezés: Pénteken semmi. Szombaton reggel kicsi háztartási keksz, hátha felszívja a savat címszóval, majd fél pohár joghurt és vacsira kicsi krumplipüré. Vasárnap már bátrabb voltam, reggel egy szeletelt kenyérből pirítós (tojást akartam de nem esett jól), ebéd krumplipüré üresen, vacsi fél joghurt. Észrevettem, hogy a fagyasztott joghurt jobban esik mint a sima hideg, ezért így ettem. Hétfőn már gyors levest ebédeltem, 1 liter vízzel kell ugye megfőzni, annak kb a felét próbáltam megenni de soknak bizonyult. Tegnap már ettem kis főtt ételt is, igaz ebédre szintén gyors leves volt de vacsi kis főzelék...Itt tartok most, itt figyel mellettem a reggeli pirítósom.

 

-fogyás: kerek 90 kilóval mentem be, tegnap 87,5 voltam, igaz a behelyezés előtti napon sem igazán ettem és utána sem sokat. Meglátjuk.

 

-érzések: fura a gyomorban a ballon, néha érezni ahogy kicsit mozog, de nem zavaró. Néha azt érzem sokat eszem, néha azt, túl keveset. Gyenge vagyok és alig bírok még mindig fent lenn, tegnap megpróbáltam kimosni a gyerek cuccait és teregetni de a teregetés pl harmadszorra sikerült, mert még mindig görnyedten állok egy kicsit, fáj, ha feszül a hasam. Fel van puffadva teljesen a hasam, mint egy terhesnek, ez nem tudom mennyire normális, remélem lemegy.

 

-amiről senki sem beszél: az első napok. Olvastam a hányást meg a rossz érzést de a fájdalmat nem, vagy nem emlékszem. A harmadik nap után volt hogy kiborultam annyira fájt, erre nem számítottam, és átkoztam magam, hogy megcsináltam. MOst már bizakodó vagyok, remélem segít a fogyásomban.

Nem gondoltam, hogy nem tudok hazajönni, és ez utasként sem lett volna sokkal elviselhetőbb mivel semmilyen póz sem volt jó.

 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy akinek velem együtt tették be a ballont, ő sokkal jobban viselte az egészet, kivéve a tükrözést, és a bódítást, a felébredés miatt. De ő pl pár nap után írt, hogy minden ok, és ma már dolgozik, lényegében jól van csak kisebb adagokat eszik azóta és sokat iszik. Minden ember más, ezt tudom, mégis meglepett, hogy ennyire rosszul viselem, mert sosem voltam egy nyafogóp*csa, de ez most sok volt nekem. Az alvás még nem megy jól, sokszor felébredek, hogy fáj, ilyenkor másképp kell helyezkednem, és úgy sem biztos, hogy megy a pihenés... A gyomortükrözést viszont jól viseltem még a doki szerint is, pedig irtó sz*r volt, nem számítottam ennyi kellemetlenségre.

 

Röviden ennyi, ha kérdés van, várom. Jelenleg a hatodik napomat taposom, így sok tapasztalat még nincs. Szép napot.

kééklufi Creative Commons License 2016.11.15 0 0 108

Szia Krean!

De jo, hogy írtál, köszönöm. Decemberben vágpk bele, akkor tudok szabita menni.  Most egy kicsit izgulok, de én már annyit fogyózt, tudom,  hogy magamtól nem tudok lefogyni. Szerintem, tökéletesen fogysz, heti 1,5 kg, az szupi. De remélem, jol vagy már.

Előzmény: Krean (104)
Krean Creative Commons License 2016.11.15 0 0 107

Vassterez!

 

Mi újság? Hogy vagy? Jelentkezz majd!

Krean Creative Commons License 2016.11.15 0 0 106

Georgieagi!

 

Remélem pici lányod jobban van már.

 

Előzmény: georgieagi (102)
Krean Creative Commons License 2016.11.15 0 0 105

Lufinfo!

 

Felhívtad az Ilkát? Vagy mást választottál? Írj majd hogy döntöttél.

Előzmény: Lufinfo (101)
Krean Creative Commons License 2016.11.15 0 0 104

Szia Kééklufi!

 

Nekem kicsit lassabb a fogyásom mint ahogy itt olvastam a többieknél. Én egy hónap alatt 6 kg-t fogytam. Igaziból ezzel is meg vagyok elégedve. Ha így marad, akkor nem lesz gáz :-)

Te mikor vágsz bele?

Előzmény: kééklufi (100)
kééklufi Creative Commons License 2016.11.13 0 0 103

Szia Vassterez!

Remélem,  minden rendben veled! Majd számoolj be, hogy alakult a beültetés, s azóta, milyen a közérzeted.

 

georgieagi Creative Commons License 2016.11.11 0 0 102

Sziasztok!

Sajnos az én beültetésem úgy tűnik máskorra lesz halasztva, a kicsi lányom igen súlyosan elkapta a bárányhimlőt, jelenleg kórházban van, úgyhogy semmiképpen nem tudok utazni. Azért érdeklődve várom, hogy nálatok többieknél hogy alakul a dolog.

Lufinfo Creative Commons License 2016.11.11 0 0 101

Köszönöm!

 

Előzmény: Krean (98)
kééklufi Creative Commons License 2016.11.11 0 0 100

Bocs, Te már voltál. Neked, hogy halad a fogyásod?

Előzmény: kééklufi (99)
kééklufi Creative Commons License 2016.11.11 0 0 99

Szia Krean!

 

Hogy döntöttél, hétfőn belevágsz? Majd Te is írnál? Én is megyek oda nemsokára. Érdekelne, hánykor lesz délután a beültetés, mit mondott az orvos, mikor egyél utóljára és hogy leszel az altatás után. Köszönöm, ha válaszolsz majd.

Előzmény: Krean (98)
Krean Creative Commons License 2016.11.11 0 0 98

Szia Lufinfo!

 

Én Budapesten az Ilka Egészségházban (XIV. kerület) csináltattam, dr. Hegede Gábornál. Lentebb leírtam mi mennyibe került.

Nézd majd meg. Itt 500 e alatt megúszod. Sok sikert!

Előzmény: Lufinfo (96)
Krean Creative Commons License 2016.11.11 0 0 97

Szia Vassterez!

 

Írd majd meg, hogy hogy vagy? Milyen volt az első éjszakád? :-)

Előzmény: vassterez (94)
Lufinfo Creative Commons License 2016.11.10 0 0 96

Sziasztok,

 

én is nézegetem a fórumot és tartok a beültetés felé. Nekem Budapesten lenne jó , de eddig három helyen voltam és a legolcsóbb ár is 660000 Ft.

Olvastam, hogy olcsóbb is van Pesten, Hol nézzek körül?

kééklufi Creative Commons License 2016.11.10 0 0 95

Szia!

 

Remélem, érezted, hogy szorítottunk Neked? :)) Hogy vagy? Végül, hány órakor helyezték be?

 

Előzmény: vassterez (94)
vassterez Creative Commons License 2016.11.10 0 0 94

Itt vagyok. Délelőtt megcsinálták a vizsgálatokat. Most várunk egy másik csajjal a berakásra. A legrosszabb a gyomortükrözés. Most már nem félek semmitől  😂

georgieagi Creative Commons License 2016.11.09 0 0 93

Szia! 

Igen, szurkolunk Neked, és mivel Te leszel, aki a legfrissebb infokkal szolgálhat nekünk, nagyon, nagyon örülné(n)k, ha - magadhoz térésed után persze - minél hamarabb írnál, hogy érzed magad. Hajrá!

Előzmény: vassterez (90)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!