Keresés

Részletes keresés

Hoborc Creative Commons License 2001.06.21 0 0 99
A Tinisia Experience céggel megyek a Sousse-i Coralia Club Plam Beach Hotelbe. A cégről jókat hallottam, van valakinek tapasztalata a velük való utazásról - eddig még nem találkoztam a nevükkel e topicban, illetve az említett szállodásról.(?) Előre is köszönöm a segítséget.
RKata Creative Commons License 2001.06.15 0 0 98
De igen, kb. úgy néz ki, alapvetően a kék és a fehér dominál, szép, élénk színek, szerintem gyönyörű. A barátom, akivel voltam, azt mondta, hogy majd ő megveszi máshol, 10 dínárért bárhol kap ilyet. (Már nem emlékszem pontosan, én mennyiért vettem, huszonvalamennyi volt, az biztos, ő persze sokallta...) Na, sehol máshol nem láttunk ilyet, ill. amit láttunk, az gusztustalan volt, teljesen fakó és igénytelen.

Ezek szerint egyezik az ízlésünk. :))

Előzmény: szalapala (97)
szalapala Creative Commons License 2001.06.14 0 0 97
A Medina meg a Best Reisen az ugyanaz a tulaj, ha jól tudom (mi utóbbival voltunk), és az a jó benne, hogy valami ottani szállodaiparban érdekelt a tulaj, ergo neki a beutaztatás lényeges, ezért nem kell félni, hogy hoppon maradsz.
A németekről nemcsak a helyieknek ez a véleményük, az igaz. A németek azok németek.
Az All Inclusive tényleg fölösleges, elég a félpanzió.
Azt mondd meg, hogy a Port El Kantaouit ábrázoló kis faliszőnyeg nem úgy kb. 50x80 cm körüli, kék alapszínű, a kikötőt belülről ábrázoló gépi szőnyeg?
Mert mi is ott vettünk egyet.
Igaz nem az árverésen, azt csak néztük, hanem utána, amikor a többiek jöttek már ki.
Előzmény: RKata (96)
RKata Creative Commons License 2001.06.13 0 0 96
Sziasztok!

Nekem is vannak élményeim Tunéziáról, érdekes, hogy mindenki másképp látja/éli meg ugyanazt a helyet és kultúrát.

Szintén a Medina Tours-szal (és Enikővel) voltam Sousse-ban (Hotel El Hana Beach***) egy kombinált üdülésen, augusztus végén. 4 nap szervezett körutazás + 3 nap üdülés, de mi még ráhúztunk plussz egy hetet. Jól tettük. Akik egy hétre fizettek be, nagyon csalódottak voltak, hogy haza kell már indulniuk, mert a fárasztó (de csodás) körutazás után alig maradt néhány napjuk pihenni a tenger mellett. Szerintem a legjobb Sousse-ban, v. Monastirban megszállni, mert így közel egyforma távolságra van Tunisz/Karthago is és a Szahara. A vezetés szenzációs volt, látszott, hogy Enikőnek nagy a helyismerete, minden ment, mint a karikacsapás, mindenhol örömmel fogadták (és így minket is). A szálloda is príma volt, annyit adtak enni reggel, hogy simán kihúztuk estig. Tényleg fölösleges az All Inclusive ellátás, v. a teljes panzió.
A hasmenés és az esetleges gyomorfájás ellen – „preventive” :) - vittünk egy üveg Ballantines-t, az jó volt, meg volt gyógyszer is nálunk (Reasec) - nem is volt semmi bajunk.

Szerintem ha az ember elfogadja, hogy alapvetően nem európai kultúrát fog találni, akkor nincs semmi gond. A turistát nagy becsben tartják, és ha sokat mosolyogsz és nem vagy undok, akkor mindent megbocsájtanak (még azt is, ha esetleg nem veszel semmit). Az orosz turistákat nem kedvelik, megvetik őket, mert a kötelező alkudozás helyett még többet is fizetnek az áru (irány)áránál (!), a németek meg – szerintük is - hangosak, zajosak. Nagyon tetszett, hogy az alkudozásnál elmondanak mindennek: hogy Ali Baba vagy, kirabolod őt, mit fog most enni adni a családjának, bezárhatja a boltot, stb., de ha ezt szép türelmesen kivárod, és látja, hogy értékeled az egész cirkuszt, akkor úgyis odaadja annyiért, amennyiért Te szeretnéd. Persze, nem szabad brutálisan alacsony árat ajánlani, az sértő (itthon is). Kairouan-ban a szőnyegvásárban pedig az a szenzációs, ahogy körbeüli a csoport (kb. 30 ember) a teremben a szőnyegkupacot és a tulaj (vagy a segédje) egy lélegzetvételből, egy szemrebbenésből tudja, hogy kit érdekel az éppen mutatott szőnyeg. Én nagyon ráizgultam egy Port El Kantaoui-t ábrázoló kis faliszőnyegre, és amikor az került sorra, már ott is guggolt mellettem a pasi, fél perc alatt suttogva, diszkréten megegyeztünk, és már jött is a következő szőnyeg…

Skywalker (83): De igen, tapogatn(án)ak. De csak ha hagyod. Én a barátommal együtt voltam benn egy üzletben, táskát akartam venni, kipakolta az egész készletet a srác (de csak egy kézzel, mert a másik folyamatosan a vállamon volt :)), és amikor leültük, hogy „korrekt árat” mondjunk, kb. 3x kellett a combomról a kezét lesöpörnöm. De szerintem ezért nem kell haragudni rájuk (én legalábbis nem csináltam ügyet belőle, nem éreztem tolakodásnak, inkább hízelgőnek).

Egyetlen dolgon háborogtam csak: útközben a Szaharába megálltunk egy útmenti kávézónál, ahol NEM VOLT NŐI WC! A férfiaknak is csak piszoárok (szabadon!), nőknek meg semmi. Jól belegondolva, végül is érthető, hiszen nem jellemző, hogy nők látogatnának ilyen helyet, de ez akkor engem nem vígasztalt. :)

Vigyázni:
- El Jem-nél a képeslapárusokkal (a leporellónak csak eleje, meg vége van, ami látszik, belül meg semmi)
- Szintén itt: csak akkor fogd meg a teve kötőfékét, ha vállalod, hogy utána 1 dínárt fizetsz érte (mármint nem a tevéért, hanem azért, hogy lefényképezkedhetsz vele)
- Előre nem szólnak, de ha fényképezed őket, már 1 dínárod bánja (Szahara – berber lovasok). És addig nem hagynak békén, amíg oda nem adod.

Szóval, nekem nagy élmény volt, szívesen visszamennék újra.

Kata

pecos Creative Commons License 2001.05.29 0 0 95
En tavaly oktober kozepen voltam Tuneziaban a Medina tours-sal egy 3*-os szállodában /Dino Club Ruspina/. Sousse és Monastir között van közvetlenül a tengerparton. Van egy főépület és bungalók a kertben, medence, pizzás, szinpad, ahol esténként műsor van /bár ez annyira nem ragadtatott el/ és saját tengerparti része a szállodának. Szerintem jó hely, bár volt akinek nem ez volt a véleménye, mert koszos volt a szőnyeg a folyosón!! A svédasztalos reggeli +vacsora annyi volt, hogy napközben nem is nagyon voltunk éhesek, elég volt az itthoni keksz. Fertőzés nem volt és másoktól sem hallottam róla.
A kétnapos Szahara túrát nem szabad kihagyni és Carthagót sem, hiszen ez Tunézia, egyébként "csak egy" tengerparton nyaralsz. Itt nekünk is Enikő volt az idegenvezetőnk, Ő AZ idegenvezető, a telepítettel nem sokra mentünk.
Pénzváltásnál, vásárlásnál és mindenhol ahol fizetni kell nagyon figyeljetek, mert szemrebbenés nélkül kerekítenek. /Pl. 2 dínárt fizetsz és tizesből nem kapsz vissza, ha szólsz akkor visszakapsz egy ötöst és még meg vannak sértődve, váltásnál ugyanez: bizonylatot kapsz,de az aprót nem kapod meg - muszály erőszakosnak lenni/ Alkudni szintén muszály, de ha meg kérdezed valaminek az árát és mégsem akarod megvenni nagyon össze kell szedni magad, hogy le tud vakarni az eladót és a sértődés itt is játszik.
A baksis /borravaló/ szintén kötelező, pofátlanul elvárják. Legyen nálatok mindig 1 dínáros -a tunéziaiak 1 dínárral működnek- azonnal kedvesek és segítőkészek lesznek tőle.
Egyelőre ennyit, de ha van kérdésetek szivesen írok még.
szalapala Creative Commons License 2001.05.26 0 0 94
Az aktív szén az valóban javallott, én is utolsó napra kaptam el valamit, azt hittem másnap hazafelé a repülőn a mellékhelyiségben töltöm az egész utat. Pedig csak ásványvizet ittam, meg palackos üdítőt, igaz kajálni viszont mindenfélét válogatás nélkül.
Előzmény: edelweis (93)
edelweis Creative Commons License 2001.05.26 0 0 93
Tunéziéban bőséges, svédasztalos étkzést kaptun, de óvatosan kell kezelni. Alig volt a csoportban olyan, aki megúszta volna a fertőzést: láz+hasmenés (mi a tojásra tippeltünk)és ugyanerről számoltak be azok, akik más településen kaptak szállást. Praktikus vinni lázcsillapítót és aktív szenet a gyógyszerkészletben.
ladis Creative Commons License 2001.05.13 0 0 92
Sziasztok!
Én most jöttem Tunéziából, úgyhogy vannak élmények dögivel.
Először: sok negatívumot el lehet róluk mondani, ha valaki elfelejti, hogy az ott mégiscsak Afrika... Azon túlmenően azonban ideális hely a nem túl drága, sok esetben mégis luxust nyújtó nyaralásra.
Valaki említette, hogy legalább 4*-os szállást kell keresni... nos: tény, hogy az ő 4*-juk, nem európai 4*! De ez alól is vannak kivételek, pl. Hotel Sol El Kantaoui Port El Kantaoui-ban, igaz ez lényegesen drágább is, mint pl. a Marhaba Beach, ami meg mindig Sousse egyik legjobb szallodaja.
Arak: jelenleg a szallodakban egy 1.5 l-es ásványvizért 1-1,3 dínárt kérnek el, de állami áruházban 0,5 - ért megkapod.
Szállodában az üdítő kis üvegben 1-1,5 (áruházban ezért 1,5 literest kapsz), bor 5-től (sört sajnos nem ittam), jégkrém 1, szendvics 2, pizza 4-6, bar kajat a legeslegritkabb esetben fogyaszt az odatévedő, hiszen az reggeli, esti svédasztal mellett erre nem nagyon van szükség (én a Marhaba Beach-ben esténként kb. 1,5 kiló eperrel kezdtem a vacsorat).
Mire van még egy turistának szüksége? Pl. közlekedés: Sousse-Monastir vonattal 1, taxival 10-13 (az első érték kialkudott, a másik taxiórás, bár általában jobban megéri az órát bekapcsoltatni vagy _vadul_ alkudni!).
Szóba kerültek még az idegenvezetők. Van egy "Enikő" nevezetű hölgy, aki a Medina iroda körutas utasait kalauzolja. Ő az a típus, akiről a turista álmodni szokott: mindig jókedvű, soha nem ideges és egyszerűen mindent tud. De találkoztam az ellenkezőjével is... sajnos.
Hát, egyelőre ennyi. Ha valakinek kell még valami részletesebben...

Üdv: ladis@mail.com

MRY Creative Commons License 2001.05.08 0 0 91
kupac!

Pont ma ment délelőtt a televizióban egy utazási műsor, Tunéziát mutatták be.
Az ottani árakról mi a tapasztalatod?
Ahogy hallottam a sportolási lehetőségek kifejezetten olcsónak mondhatóak.

-MRY

kupac333 Creative Commons License 2001.05.04 0 0 90
NAGYONNEMJAVASLOM!!!!!!!!!

Tavaly aug. végén voltunk!

Negatív:
* szállodák állapota
* szag az országban (nics megoldva a csatornázás)
* Lósz*r a tengerparton, mossa a víz, mert ott lovagol a sok turista esténként
* Sok növény (hínár) a vízben.
* Kaja nagyon kommersz, vagy nagyon rossz.

Javaslat, ha mindenképpen rászánod magad:
* Port El Kantaoui, mint helyileg a szállás helye.
* Vizipipa + madulás mentatea a Port El Kantaoui kikötőben.
* Helyi édességek kipróbálása.
* Nem szabad All Inclusive Hotelt választani!
* Min. 4* szállodába érdemes menni, ha megteheted!
* 1 hétnél ne menj többre!
* Nézd meg Carthagót, a pun kikötőt.
* Tunisz zsúfolt nagyon, nagyon, nagyon....
* Hammametben érdemes egyedül strandolni, bár ott is némi kívánni valót von maga után a strand.
* Hammametben a sellő-szobrok mellett közvetlen a parton van egy jó kis kávéház, azt érdemes kipróbálni.
* Ne tévesszen meg: Minden városban van egy erőd, ami Ribat, vagy Kasba, de mindegyik ugyanúgy néz ki!
* Ne menj be a Medinába 11 és 16 között, mert , büdös, meleg és hasonlók várnak Rád!
* Sidi Bou Said sokkal kisebb, mint amilyennek hirdetik és közel sem akkora élmény!
*Hosszú távon szörnyű a zenéjük!

Sokkal szebbet vártam, nagyot csalódtam!
Ha valaki igazán gyönyörűt, tisztát és szépet akar látni az menjen inkább Törökországba, vetekszik a Carib-tengerrel!

Skywalker. Creative Commons License 2001.05.03 0 0 89
New Jersey, ha isten is úgy akarja. :-)
Előzmény: szalapala (88)
szalapala Creative Commons License 2001.05.03 0 0 88
Aztán hová, ha szabad érdeklődnöm? Tudnék tippeket Amerikát illetőleg, ha arra céloztál.
Előzmény: Skywalker. (87)
Skywalker. Creative Commons License 2001.05.03 0 0 87
Hát igen. Tunézia nekem eccer elég volt. Idén spórolunk, jövőre meg irány a tengerentúl.

Mégvalami, a mi kihelyezett cicánk is jó volt. (idegenvezetésileg persze)

Előzmény: szalapala (86)
szalapala Creative Commons License 2001.05.03 0 0 86
Ezt tényleg félreérthetően írtam. A Fradiképre mutatva mondtam neki hogy magyar vagyok, és akkor jött a Puszkasz,Kocisz szöveg, hogy imádja a magyar focit.
Egyébként kora alapján - kb. 30 éves volt suszterkám - nem is élt az aranycsapat idején.
A sivatagi szállodák - mondjuk én csak egyben voltam, ahol megszálltunk -, mintha a Három testőr Afrikában lett volna. Sehol semmi, csak a sivatag, aztán egyszercsak egy magyarországinál kissé jobb színvonalú hotel ott előugrik a sivatagból, kétszintű medencével, ahol kis vízesésben lebukhatsz/ugorhatsz, légkondicionált belső környezet, kiváló európai meg arab kaják stb.
Kiváló hely.
Csak ugye van még ezer hely, ahová el kell menni.
Előzmény: Skywalker. (85)
Skywalker. Creative Commons License 2001.05.02 0 0 85
Jah azon a Tunéziai körúton én is voltam.
StarWars meg teve meg ElJem stb király volt. És a sivatag közepén azok az atom szállodák....kész nem is hittem volna.

Amúgy a 85-ös Fradihoz vajmi kevés köze van Puszkasznak meg Kocisznak, de egy susztertől Sousse Medina közepén még ez is elfogadható!

Előzmény: szalapala (84)
szalapala Creative Commons License 2001.05.02 0 0 84
A telepített cica az irodától függ. Más országban is megjárhatod egy balfékkel, úgy hogy a másik magyar iroda cicája meg mindent tud, azt is amit nem is kérdezel.
(Én tavaly Máltán jártam meg a telepített cicával, még azt se tudta, hol érdemes pénzt váltani reptéren vagy szállodában, vagy bankban. Előtte Tunéziában meg pici céggel mentem - Best Reisen - és príma volt a kivezényelt munkaerő.

A tenger az tényleg koszos, főleg azok a fekete szemeteszsákok, amiket kihord a part felé a víz, azok undorítóak. Két hét alatt háromszor fürödtünk csak a tengerben, a többi a szálloda hatalmas medencéjében zajlott.
Aki gyerekkel megy - mondjuk 6-12 év közötti a gyermek -, annak tudom ajánlani Port el-Kantaouiban a HOTEL SOVIVA-t.Óriási csúszdája van, ekkorát talán Amerikában Erie-ben láttam, de ez azt is felülmúlja a szélessége miatt, ezért lecsúszás közben pöröghetsz, foroghat is, isteni!
A gyerekeket szinte nem is lehetett elvonszolni máshová.(Engem se nagyon.)
Én nem tapasztaltam olyat, hogy akármilyen módon inzultálnának akárkit is. Pont ellenkezőleg, rendkívül segítőkészek. Egy példa: taxival mentünk be Sousse-ba és közben az előtte két perccel elszakadt szandálomat nézegettem.A taxis meglátta, és Sousse-ban bevezényelt a medinába, elcipelt egy kis 3 négyzetméteres suszterájba, hogy ott megcsinálják. És meg is csinálta a kis suszter - tiszta Ali Baba, jutott eszembe !-, de se a taxis, se a suszter nem akart elfogadni pénzt. A taxis el is tűnt, a suszter nagy nehezen elfogadott 2 dinárt. Közben amíg csinálta a falon levő képeket nézegettem - Arsenal meg Benfica kép között '85-ös Fradikép, és suszterkám mondja vigyorogva: Puszkász, Kocisz. Az ilyet sose hittem el addig.

A közbiztonságra nagyon vigyáznak, ennek egyik fő oka, hogy az utóbbi 10-15 évben nagy fejlesztéseket végeztek a turisztikában és tudják, hogy közbiztonság nélkül ez kidobott pénz.
Egyébként meg amit meg kell nézni Tunéziában: El-Jemben a kolosszeum, Matmatában a barlanglakások, - a Csillagok Háborúját ott forgatták a környéken -, a sivatag, a tevegelés az óriási. Kairouan az iszlám harmadik szent városa.(vagy negyedik?) Gábes, az oázis.
Azt sajnálom, hogy Karthagóban nem jártam.

Az tény, hogy más az életritmusuk, de ott kell lenni, kipróbálni, milyen az 40 fokban élni, a víz nélküli szárazságban, aztán rá lehet jönni, miért.

A büdösséget illetően, az indiánok szerint a fehérek büdösek, van szaguk. Ezt Arizonában hallottam a navajóktól.

Előzmény: linsey (82)
Skywalker. Creative Commons License 2001.04.26 0 0 83
Én most voltam 2000 nyarán Tunéziában, reagálnék pár dologra amit írtál:
1. Koszosnak koszos, de magyar ember lévén itthon sem sokkal különb a helyzet.
2. NEM LOPNAK!!!! Persze biztos vannak kivételek, de a bűnözési statisztikák irigylésre méltóak.
3.NEM tapogatják a nőket!!! Lányokkal voltunk mi is, és semmi gond nem volt.
4. Hát igen, nemigen tisztálkodnak.
5. Ahol én voltam ott a tenger nem volt koszos.

vissza én sem vágyom, de egyszer érdemes elmenni. Pláne, ha mondjuk az Olasz, Görög, Spanyol, Horvát tengerpartok már a könyöködön jönnek ki. ;-)

Előzmény: linsey (82)
linsey Creative Commons License 2001.04.22 0 0 82
ja akkor mindegy, csak mert az asszony bartnoje pont most jott meg es baromira ki volt akadva hogy milyen pocsek volt a telepitett cica es rekalmalni akar a ceghez, gondoltam hatah uarrol van szo. Amugy Tuneziaba en nem mennek, azt modjak koszos, lopnak, tapogatjak a noket, budosek, a tenger koszos, na ez negativ volt, mindegy
Előzmény: Skywalker. (81)
Skywalker. Creative Commons License 2001.04.21 0 0 81
Már bocs, de runaway 2000-óta nem írt semmit sehova. Ezt az üzenetét is 99-ben postolta, nem hinném, hogy megválaszolja.
Előzmény: linsey (80)
linsey Creative Commons License 2001.04.21 0 0 80
Szia runaway!

Csak arra lennek kivancsi melyik ceggel voltal es ki volt a hasznalhatatlan telepitett es mi volt a gond vele..

Előzmény: runaway (7)
nomira Creative Commons License 2000.10.02 0 0 79
Szia, pecos!

Mi augusztusban voltunk Tunéziában és vittünk márkát is és dollárt is, de csak márkát váltottunk ott. Nem tudom milyen lehet ott, most az idő, de ha novemberben szüretelik a narancsot, akkor szerintem most se kell jégeralsót vinni. :DDD
A Dino Clubról már halottam, de nem tudom milyen mi Port el Kantauiban voltunk, az Monastirtol olyan 20-30 km. Monastirban száll le a repülőgép ugyhogy nem kell hosszu transzferre szamitanotok.

nomira

Előzmény: pecos (78)
pecos Creative Commons License 2000.10.02 0 0 78
Hátha sikerül felhoznom a topicot...
A jövő héten megyünk Tunéziába, végigolvasva a topicot sok hasznos infot kaptam, de ha tudtok még újat mondani szívesen veszem.
Pl: milyen pénzt érdemes vinni, DEM,vagy USD, és így október közepe táján milyen időre számítsunk. /Én jóra számítok, de nem szeretném, ha nagyon nagy csalódás érne./
Medina tours-al megyünk, kombinált körút+üdülés, szálloda Monassir közelében, Dino Club ...., ha erről tudtok valami közelebbit az is jöhet.
pecos
Peppers Creative Commons License 2000.06.13 0 0 77
Az egyetlen szóba jöhető védőoltás a Hepatitis-A. De sokat elárul, hogy ezt nem csak Észak-Afrikában, hanem a teljes Kelet- és Dél-Európai régióban is ajánlják (pl. Magyaroszágra is). Más szóval oltásra semmi szükség.
Peppers
Előzmény: Skywalker. (75)
Peppers Creative Commons License 2000.06.13 0 0 76
Helló!

Hadd szóljak én is hozzá, mert végigolvasva a topicot kiderült, hogy olyan formában senki nem járt Tunéziában, mint én a feleségemmel. Egy hete jöttünk meg, úgyhogy nagyon friss, mondom:

Két hétre mentünk, ebből az első héten teljesen önállóan utaztunk az országban, a másodikon iroda által szervezett szállodánk volt Mahdiában. Szerintem ez _verhetetlen_ kombináció, egészen más az utazás élménye. Rendszeresen szoktunk így utazni, és a második héten igazából mindig nagyot döbbenünk: a kizárólag szervezetten utazók milyen keveset látnak és ismernek meg az országból.

Az önálló útszakasz szervezése nagyon könnyű, mert:

- az irodák simán elintézik a 2 heten repülőjegyet és 1 hetes szállást.

- az országon belüli közlekedés könnyű és gyors. Mi speciel autót béreltünk (Hertz, itthonról is elintézhető), ami nem volt olcsó, de nagyon jól jártunk vele. Családoknak ezt ajánlom, kevésbé "igényesek" pedig távolsági iránytaxikkal ("louage") utazhatnak városról-városra, gyorsan és fillérekért.

- szállás mindenhol bőségesen van, a legkülönbözőbb színvonalon és árakon. 15 dollárért már kifogástalan 2 ágyas szobát kapsz egy éjszakára.

- Az ember megvásárolja a Lonely Planet: Tunisia c. útikönyvét (sajnos csak angolul kapható, pl. a Budapesti Vista irodában), ami tökéletesen használható, naprakész gyakorlati tanácsokkal lát el: mit érdemes megnézni, hol érdemes megszállni stb.

Ami a kultúrával és "szabályokkal" kapcsolatos tapasztalatokat illeti, pár fontos gondolat:

- érdemes legalább gagyogni franciául, ez az egyetlen európai nyelv, amelyet gyakorlatilag minden helybeli jól beszél. A napi kommunikációhoz elégséges szint már egy 8-10 órás önképzőkurzus elvégzésével is elérhető.

- "konzervatívan" kell öltözködni és viselkedni. Mások is írták, csak megerősíteni tudom. Hosszú nadrág, vállak nem kint, intim jeleneteket az utcán kerülni, véletlenül sem inni túl sokat stb. Gyakorlatilag ezek az apró jelzések biztosítják azt, hogy a helybeliek kedvesen és segítőkészen viszonyuljanak az emberhez.

- "Nix beszáren"! A közbiztonság sokkal jobb, mint kis hazánkban, "utcai bűnözés" (zseblopás, kocsifeltörés, erőszakoskodás stb.) gyakorlatilag nem létezik. Kellemetlen tapasztalatok szinte csak a helyi szokások figyelmen kívül hagyásából, és a turista-kopasztásra szakosodott övezetek (pl. szállodasor melletti bazár) rutintalan látogatásából származhatnak.

- Aki kocsival megy: az utak általában tök jók, még a sivatag környékén is. Tunisz kivételével a közlekedéssel sincs semmi gond. Tuniszban eszméletlen a zsúfoltság, és a sofőrök európai szemmel nézve egy cseppet sem "udvariasak". De pesti kiképzés után még ott is fel lehet venni a ritmust.

- Kaja. Lehet, hogy furcsa, de az én tapasztalatom az, hogy mindig a tengerparti szállodákban felszolgált étel (svédasztal stb.) a húzósabb, az utcai és vendéglői kajával sehol semmi gond nincs. Nem túlzás, hogy végigettük az egész országot: utcai árusoktól, országút széli anyókáktól vettünk ételeket, büfékben ettünk, a pálmaligetben a földről szedtük a paradicsomot, a sivatagban tuareg kísérőnk kotyvasztott vacsorát, és semmi, de semmi gond nem volt. Ezzel szemben a szállodai étkektől többen rosszul lettek (mi nem).

Úgyhogy kalandra fel!!!

Peppers

Skywalker. Creative Commons License 2000.06.10 0 0 75
Sziasztok!

Hamarosan mi is utazunk! Igaz Luki Viki from Siemens! Remélem te is olvasol már!

Naszóval, kérdésem az lenne, hogy kell-e valamiféle oltást adni magunknak, a Tunéziai út előtt?

Üdv:
Jenki-Skywalker

Előzmény: Iram (74)
Iram Creative Commons License 2000.05.26 0 0 74
Szisztok!
Három hét mulva utazom Tunéziába, pontosabban Port El Kantaouiba.
Járt már ott valaki?
Valamint még olyan kérdéseim lennének, hogy:
- Mit érdemes vásárolni, illetve kb. milyen árak vannak. A kaja az nem érdekes, mert teljes panzión leszek.
- Hogyan váltják a dollárt? Egy az egybe?

Vanek Creative Commons License 2000.05.25 0 0 73
ÁÁááááá! Már kezdetem örülni. De mi ez a nagy globális női összesküvés a szegény ártatlan pasik elejtésére?
Előzmény: kockasfulunyul (72)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.05.25 0 0 72
Mármint azt láétom meg, hogy a gyertyával mit tehetek. Majd öntök neked egyet, mostanában, úgyis sok gyertyát öntöttem.
Tunézia? Arra neked kell elvinni a feleségedet! :-)))
Előzmény: Vanek (71)
Vanek Creative Commons License 2000.05.25 0 0 71
Juhééé, megyünk Tunéziába. Köszike. :))
(A férjedet is hozod? :-D)
Előzmény: kockasfulunyul (70)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.05.25 0 0 70
Na majd meglátom, mit tehetek. :-)
Előzmény: Vanek (69)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!