Keresés

Részletes keresés

em Creative Commons License 2001.07.16 0 0 159
"Ti nem hoztatok haza valami zenét onnan?"

nem, sajna nem hoztunk... mire a nyaralas vegen kitalaltuk, hogy kellene valami cd-t vagy kazettat venni, addigra mar elmulattuk az osszes dinarunkat, es mar nem igazan akartunk ismet valtani... szoval igy zene nelkul maradtunk... :((

de talan meg nem teljesen remenytelen a helyzet... nem tudtok mondani esetleg ottani eloadokat, vagy cd-cimeket, dalcimeket? esetleg ezeket valamelyik itthoni cd-boltban meg tudjuk venni, meg optimalisabb esetben letolteni valahonnan a netrol:)))

Előzmény: Latya (K.L.) (153)
em Creative Commons License 2001.07.16 0 0 158
mind baromi undorito! :-)
Előzmény: szalapala (155)
zAcsKO Creative Commons License 2001.07.16 0 0 157
Sziasztok
A medúzák nagyjából így néztek ki, talán egy picit kövérebbek, jóllakottabbak voltak mint a képen levő társuk (gondolom sok turistát megettek már:), az átmérőjük pedig 20-50 cm.
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.07.16 0 0 156
Jó kérdés. A világítóra hasonlított leginkább a rajz alapján, viszont hosszú 10 m körüli micsodái egyáltalán nem voltak az "inplantátumnak". Az élőt meg nem én láttam. ( ha egyáltalán élő volt, és nem a felszín közelében lebegő tetem.)
Előzmény: szalapala (155)
szalapala Creative Commons License 2001.07.16 0 0 155
Skywalker. Creative Commons License 2001.07.15 0 0 154
Macskak???? Szerencsere nem sokkal talalkoztam, ellenben Gorogorszagban tavalyelott rohadt sok volt. Volt ejszaka, hogy alig birtunk aludni az undorito "macskazene" miatt.....

Ja igen Meduzat mi is lattunk, eloszor en sem tudtam mi a fene lehet az, tenyleg olyan mint egy szilikonimplantatum......

Előzmény: Latya (K.L.) (153)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.07.15 0 0 153
em!

"Azota is az arab zeneket (meg a kid-disco dalait:)) enekelgetjuk - magunkban - napkozben, ez valahogy megkonnyiti a munkat:))))) "

Ti nem hoztatok haza valami zenét onnan?

em Creative Commons License 2001.07.15 0 0 152
sziasztok!

macskak: szerintem a szallodaban levo macsekok is eleg kis sovanykak voltak (egy-ket kivetelevel)... valoban egesz nap csak lustalkodtak, de altalaban ezt szoktak a macskak csinalni, nem?:)))) [legalabbis az en macskam otthon egesz nap csak fexik, foleg most hogy ilyen meleg van...]

meduza: baromi jo, hogy en nem lattam ezeket a kek csodakat, mert tutira tobbet nem mernek bemenni a tengerbe! :)))

repulogep-bogar: hat, en nem sokat ettem a tunis air-es kajabol, eleg rosszul nezett ki... lehet hogy a bogarat egy kis protein-potlasnak szantak:)))

Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.07.15 0 0 151
hát akkor medúzát rángattak ki a gyerkőcök....tényleg meglepő, hogy ennyire nem volt bomlásnyom. Tisztára mint a tubusból kinyomott szilikonpaszta!
Előzmény: zAcsKO (150)
zAcsKO Creative Commons License 2001.07.15 0 0 150
Latya (K.L.)

Az a kék valami nem szilikon inplantátum és nem is turistaijesztgetésre szolgáló műmedúza volt hanem igazi medúza. Saját szememmel láttam amint éppen a partra hozta a hullámzás és bár már döglött volt, egyértelműen valódi medúzamaradványnak tűnt. Továbbmenve tele volt a part a társaival, volt amelyik még teljesen ép volt: gombafej alakú testtel és hosszú lábakkal, amilyennek egy szabályos medúzának lennie kell:)
A színe valóban világoskék, a teste pedig mint a kocsonya, de keményebb, erősebb annál. Másnapra már tényleg csak darabok maradtak belőlük a homokban, fura módon a kocsonyás állag megmaradt, nem bomlott szét. A nagyobb darabokat pedig egy nagy kupacba hordták össze, nem volt tul gusztusos:)
A repgépen pedig nem csótány volt hálistennek, annál kisebb bogár, nem tudtam beazonosítani, kb. akkora mint egy nagyobb poloska, de annál jóval domborúbb "bogárháta" volt. A kajálás után, amikor wc-re mentem a tálcák közt egy másodpercre újra láttam kis barátomat amint éppen befurta magát két tálca közé, biztosan ott van a lakhelye a gépen:)
Ami a macskákat illeti, hát nálunk a hotelben élt vagy 10-15 macska, kinnt az utcán is előfordult jó néhány, csodálkozom, hogy te ilyen kevéssel találkoztál.

Előzmény: Latya (K.L.) (148)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.07.15 0 0 149
Macskák bőven? hmm Samirában összesen 2 alaklommal láttam 1 db macskát, az utcán Hammametben 1 db-ot. Tuniszi állatkert parkjában összesen 2 db-ot. Még csodálkoztamn is, hogy hol az a híresen sok macska.

Hasmars ellen mi nem alkalmaztunk semmilyen preventív " rövid gyógymódot" és így is megúsztuk.

Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.07.14 0 0 148
Este 21 helyett 20:30-kor induló gépen lángostésztában panírozott rántott csirke rizzsel. Zöldségsaláta ( főleg sárgarépa), vaj, dzsem, zsömlecipó, csokikocka. Nagyon finom volt.
Az úton a repülőn kiosztanak egy bejelentőt, amit ki kell tölteni. Ennek a felső harmadát letépik, és elteszik, az alsó részét meg visszaadják, és amikor jössz haza akkor kell odaadni. Ha esetleg elhagyod a kisebbik felét nem tragédia, mert visszainduláskor a checkolásnál ott vannak kitéve az űrlapok, és ismét kitöltheted. A kitöltést sem veszik túl komolyan ( Monastirban), nevet eltévesztettem, javítva volt stb. nem számított. Gondolom , ha lerí az arcodról, hogy nyaralni jössz nem variálnak veled.
A csomagokat hamar kiadják, ugyanolyan körbe-körbe rendszer van, mint bárhol.
Amikor jöttünk vissza a checkolásnál végig a turnussal ott volt a telepített hölgy, segített fordítani, esetleg papírt töltögetni.
Ja és amikor megérkeztünk tunéziába már a buszon kiosztogattak szállodai bejelentőket, hogy ne a recepción kelljen éjszaka tökölni.
Medúza? A lányom látott a hajókiránduláson 1 db-ot, de az a parttól 3-400 m-re lehetett. A parton eléggé beásódva a homokba viszont találtunk valami furcsát: világoskék áttetsző kocsonyás valami, aminek mintha csápjai lettek volna. Amikor kezdték a gyerekek kikaparni, előszőr azt hittem, hogy valamelyik túrista elhagyta a szilikon inplantátumát, mert olyasmi volt az állaga, de aztán arra jutottunk, hogy ez valami mű medúza lehetett, ami a nyaralók rémísztgetésére lett kitalálva. Semmi bomlás, semmi döglött élőlényre jellemző dolog nem volt rajta.
Valami repülő bogárból láttam összesen 2 darabot, meg utolsó este egy csótányt, de azt kint a parton valamelyik bodega környékén. A repgépes csótány esetleg valami európai potyautas is lehetett nem? Momdják, hogy a csótányok intelligens élőlények, nos tényleg élelmesek: ingyen körbeutazni európát, azért nem semmi.
Én Katmanduban az Air India irodájában emelgettem a lábamat néhány hozzám hasonló félénk selyem szárit viselő hölggyel egyetemben akik szintén ki akartak maradni a patkány rodeó versenyből.....
Előzmény: Hoborc (146)
Skywalker. Creative Commons License 2001.07.14 0 0 147
Tunisairnél mi ebédet kaptunk, ami valami csumplis pörkült volt.....komolyan, szerintem a honvédségnél jobbat adtak anno, aztán visszafelé reggelit, joghurt briós, vaj ilyesmik. Szóval ne nagyon izgulj rá....

Leszállás után az ügyintézés nekünk elég pergős volt, hamar végeztünk.

Előzmény: Hoborc (146)
Hoborc Creative Commons License 2001.07.14 0 0 146
A Tunisairnél hideg vagy meleg vacsi volt a gépen ? Megérkezéskor a formalitások (útlevélkezelés, csomag felvétel) mennyi időt vesznek igénybe ? Köszönöm a válaszokat Hoborc
Előzmény: Latya (K.L.) (105)
zAcsKO Creative Commons License 2001.07.14 0 0 145
em
Főleg akkor lettem rosszul amikor az oázisban levő szálloda belső kertjében, az egyik fán egy 1 méteres kiterjedésű sűrű fehér pókhálót vettem észre:)
A macskákat én is kedvelem, volt is már macskám csak kinyuvadt, ami feltünt, hogy az El bousteni macsekok egész nap csak lustálkodtak, néha néha kegyeskedtek megenni amit a vendégek hoztak nekik kaját, elég jó dolguk volt. Viszont az utcán élő társaik furcsán soványak voltak, és a lépteik is szaporábbak mint az itthoniaké.
Azt még nem is irtam, most jut eszembe, hogy odafelé a repülőn elém nyomják a tálcán a kaját, és egy hatalmas, kb. 2 centis szögletes alakú bogár figyelt rajta, majd villámgyorsan elkezdett a ruhám felé szaladni, képzelheted milyen sebességgel adtam vissza a tálcát:)) Ja jut eszembe te is azon a gépen ettél...:)))
Előzmény: em (144)
em Creative Commons License 2001.07.14 0 0 144
helyesbites: nem igaz, hogy a hotelben semmilyen allat nem volt, mert macskak azok voltak boven:))) de azokat szeretem:))
Előzmény: em (143)
em Creative Commons License 2001.07.14 0 0 143
uuuristen! ez olyan mint valami horrorfilm-reszlet! meg szerencse hogy nem lattam ezeket a meduza-tetemeket, egybol rosszul lettem volna en is! :)))

a szallodaban sem talalkoztam semmifele allattal, csotannyal meg szerencsere plane nem:))) tavaly jartam ugy maltan, hogy ejjel arra ebredtem hogy egy csotany maszik rajtam, olyan szornyu volt, hogy meg napokig nem tudtam nyugodtan aludni... de szerencsere itt ilyen nem volt:)))

Előzmény: zAcsKO (142)
zAcsKO Creative Commons License 2001.07.14 0 0 142
em

Köszi a jókivánságot, remélem helyrejövök majd egyszer...
Nem láttál meduzát? Pedig a vihar után tele volt velük a part, először azt hittem valami kék nejlonzacskó fekszik a homokban, de aztán láttam, hogy egy rohadt nagy kék kocsonyaszerű meduza. Aztán mentem tovább a parton és még egy csomó volt. Igaz, másnapra már el is tűntették őket, meg szétdarabolták szerencsétleneket, meg sokukat visszavitte a hullámzás a tengerbe:)
Ekkora példányokat eddig csak filmeken láttam, nem gondoltam volna, hogy látok egyet élőben.
A sivatagnál is volt egy két érdekes élőlény, amikor este kimentem sétálni 5 centis bogarak rohangásztak a homokban, meg a hangyák is hatalmasak. A szállodában meg voltak csótányok hehe:)

Előzmény: em (141)
em Creative Commons License 2001.07.13 0 0 141
zAcsKO!

Mindenesetre jobbulast kivanok, remelem hamar kigyogyulsz ebbol a betegsegbol es akkor mar csak a szep dolgokra fox emlekezni Tuneziaval kapcsolatban! :-)

Előzmény: zAcsKO (138)
em Creative Commons License 2001.07.13 0 0 140
ezek a kozuti ellenorzesek eleg rohejesek voltak... mar messzirol villogtak a szembejovo autok, ha rendorok voltak a kozelben... a rendorok elott az egesz kocsisor lelassitott vagy 40-re (eleg rohejesen hatott), majd ugy 100 meterrel tovabb folyatodott a rodeo:))...
Előzmény: Skywalker. (136)
em Creative Commons License 2001.07.13 0 0 139
Szia zAcsKO!

Hat, egyikunk valoban szoke volt, de kendo tutira nem volt a hajaban:)))))

Osszessegeben, meg reszleteiben is NAGYON jol ereztuk magunkat!!! Azota is az arab zeneket (meg a kid-disco dalait:)) enekelgetjuk - magunkban - napkozben, ez valahogy megkonnyiti a munkat:)))))

A tengerben eleg sokat furodtunk. Amikor visszajottunk a sivatag-turarol akkor meg egy napig nagyon hullamzott a tenger, tele volt hinarral meg kitudja mivel... de aztan utana megint normalis lett, nem?? en meduzat csak egyet lattam, azt elegge tavol a parttol, viszont bazi nagy volt... doglottel nem talalkoztam... szerencsere... de lehet hogy csak vak voltam?:))))

Amugy a tomenyebb fajta alkohol mindig tuti mindenfele gyomor es egyeb emesztorendszeri problemak ellen az idegen orszagokban:)))) minden kaja utan egy feles, es garantaltan semmi gond nem lesz! :)) legkozelebb ajanlom neked is hogy mar odafele tankolj fel a duty free-ben:))

Előzmény: zAcsKO (138)
zAcsKO Creative Commons License 2001.07.13 0 0 138
em

Az egyikőtök nem volt véletlenül szőke hajú, kendővel a haján? Én se voltam túl életerős, sokra nem emlékszem, elöl baloldalon ültem.

Egyébként jól éreztétek magatokat úgy összeségében? A tengerben mennyit fürödtetek? Én csak kétszer, az utolsó három nap tele volt a víz meg a part döglött meduzákkal, volt amelyik átmérője 60-70 centi is volt, nagyon gusztustalanok voltak szerencsétlenek. Nem volt nagy kedvem fürdeni közöttük, igaz a betegség amugy is ledöntött a lábamról.
Sajnos viszont miután elfogytak az ott kapott gyogyszerek, ma megint felújult a betegség, ugyhogy hétfőn komolyabb kivizsgálásra kell menjek a korházba:(( Pedig tegnap már teljesen egészségesnek tüntem. Azt hiszem jo darabig nem megyek abba az országba vissza.
Lehet, hogy napi két deci tömény kellett volna nekem is:)

Előzmény: em (133)
zAcsKO Creative Commons License 2001.07.13 0 0 137
Skywalker

Na igen, elég sok rendőr strázsált az utak mellett, de a soförők mindig időben észrevették és lassítottak. Egyszer viszont előfordult, hogy úgy megbujtak, hogy a mi sofőrünk nem vette észre időben, hogy az előttünk menő jeep megállt egy rendőr miatt, így 120-ról padlófékkel, csikorgó füstölő féktárcsákkal álltunk meg a másik jeep mögött kb. 1 méterre, pont a két rendőr mellett...persze rögtön ki kellett szállnia de kimagyarázta valahogy magát, mert nem kapott büntetést.

Előzmény: Skywalker. (136)
Skywalker. Creative Commons License 2001.07.13 0 0 136
Közlekedés:

Fura, hogy itt buszos száguldást írtok, mert amennyire én tudom, kint nagyon szigorú a rendőrség! Utunk során, szinte mindenhol láttunk traffipaxot, a rendőröket tuéziában nagyon tisztelik és félnek is tőlük! A büntetés meg a csillagos ég és a sebességhatárok is nagyon alacsonyak!!

Előzmény: em (133)
Skywalker. Creative Commons License 2001.07.13 0 0 135
em!

nekünk is Monika volt az idegenvezetőnk! Ő van kint már vagy nyolc éve ugye?? Milyen kicsi a világ! :-)

Előzmény: em (119)
Skywalker. Creative Commons License 2001.07.13 0 0 134
Sziasztok!

Takarításról jut eszembe az én tavalyi történetem:
Megérkeztünk a szállodába, szobánkban csikkek és elég nagy szemét (padlón), hamarosan jön a takarítónéni, elkezd "felmosni"....
Vödör vizet végigönti a szobában, majd nekiesik a felmosófával!!!! (Rongy nincs rajta) És elkezdi kituszakolni a pocsolyákat ki az erkélyre!!!! Az erkélyről meg lelögybölte a szennyes vizet az alattunk lévő kávézóba......
A mocskos víz rá az asztalokra, székekre, háááát igényes volt.
A vicc az, hogy mindezt a kávézó tulaja sem vette zokon, délelőtt lévén vendég meg még nem volt. Kijött egy pincérfiú és egy ronggyal letörölgette az asztalokat, székeket.....itt aztán egyszer sem kávéztunk a következő héten......sőt az esetből tanulva "szabadtéri" kávézókban, kajáldákban nem is voltunk! :-)

Előzmény: em (133)
em Creative Commons License 2001.07.13 0 0 133
szia zAcsKO!

igen, biztos sokkal jobb lehetett vegig dzsippel menni:))) de azert ahogy a busz-sofor vezetett, hat az sem volt semmi! az idegenvezeto mikor megtudta kivel megyunk csak nevetett es mondta hogy "hajajjj", eleg hamar megtudtuk hogy miert:))) mi ott ultunk a kirandulason kozvetlenul a sofor mogott, szoval jol lattuk mit csinal... vegig az ut kozepen a festett vonalon ment, ha jott szembe valaki akkor sem zavartatta magat, nem huzodott le, megvarta hogy a szembejovo menjen le az utpadkara... kiveve ha valami kamion jott, mert az nem tert le neki, akkor o rantotta vissza a kormanyt, igaz az utolso pillanatban... ahogy elneztem ott az a szabaly, hogy a nagyobb jarmu megy az ut kozepen, a kisebb meg terjen ki elole:))) az elozesei is erdekesek voltak.. mivel ugye az ut kozepen mentunk, mindig latta, hogy jon-e szembe valaki... amig tavol volt a szembejovo kocsi, addig nem elozott, megvarta azt a legutoso pillanatot, amikor meg meg tudja elozni az elottunk haladot, akkor taposott bele a gazpedalba... eleg eletveszelyesnek tunt, de a masodik nap vegere mar egesz megszoktuk:)))

kerdezted, hogy hazafele utazaskor hol ultunk a buszban... hat, mar olyan nagyon pontosan nem emlexem, eleg korai volt az az indulas, elegge kómáztam ott (igaz, mi le sem fekudtunk aznap ejjel, mert nem sok ertelme lett volna 1-2 orat aludni)... de valahol ott ultunk a busz jobb oldalan kozeptajon. negyen mentunk lanyok, talan ez sokat segit a beazonositasban:))

Előzmény: zAcsKO (126)
em Creative Commons License 2001.07.13 0 0 132
legnagyobb meglepetesemre en ugy tapasztaltam, hogy a sivatag kozeleben ejjelre egyaltalan nem hult le a levego, keso ejjel es kora hajnalban is volt vagy 25 fok...
Előzmény: Hoborc (129)
jedilovag Creative Commons License 2001.07.13 0 0 131
Hát ne a téli flanelpizsit csomagoldd...
;-P
Előzmény: Hoborc (129)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.07.13 0 0 130
A tengerparton épp kellemesre, mint itthon. A vékony takaró ( lepedő) amit adnak bőven elég.
A sivatagról nem tudok nyilatkozni, de mivel ott van légkondi szerintem nem fogsz fázni.
Előzmény: Hoborc (129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!