Keresés

Részletes keresés

Primőr Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1451
Lehet nem mindenki választja azt a drogot, amit te..
Előzmény: m-s-m (1450)
m-s-m Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1450
Na és a legfontosabb tudatmódosító? He? A napi munka évi 21 nap szabadsággal? Ezt már mindenki elfelejtette?
Előzmény: Kolompár Esthajnalcsillag (1448)
cyanne Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1449
és nem élsz az ikes igékkel sem. nem baj. béke veled.
Előzmény: Primőr (1445)
Kolompár Esthajnalcsillag Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1448
Tudatmódosulás-függő vagyok.
Tulképp mindegy, hogy egy kis etil-alkohol, sajáttermelésű endorfin, oxitocin, adrenalin avagy koffein/C-vitamin löket zizzent ki a megszokottból. Feldmár jó ideológia a függőségem jogos mivoltának bizonyítására, a bűneim alól való feloldozás az más téma. Talán mások is kedvelik ezért.

De sajátos a közelítésed...már-már érdekes...hm.
Előzmény: Primőr (1446)
pint Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1447
haver, neked késik az órád vagy nyolcszáz évet
Előzmény: Primőr (1446)
Primőr Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1446
Ne higgyétek, hogy feloldozást nyertek bűneitek alól, ha drogoztok. A ködös káprázataitok nem helyettesítik az isteni igazságszolgáltatást, elhihetitek.
Primőr Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1445
Tudtátok, hogy a Vatikán első főbűne a kábszer kereskedés és fogyasztás?
Ennyi. És nem véletlen, mások is így gondolják. Én egyébként nem iszok nem cigizek és nem dohányzok. Ti csak a saját érdekeiteket véditek.
Előzmény: cyanne (1444)
cyanne Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1444
ezért kérdezem tőle, h mi a motivációja. de nem válaszol:)
Előzmény: KukacAV (1443)
KukacAV Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1443
Nyilvánvaló: le kell írnia, hogy mások a bűnözők, mások tévednek, de ő pontosan tudja, hogy mi kell a boldogsághoz és az alapos önismerethez. Teszi mindezt összeszorított foggal, egyre elkeseredettebben ismételgetve, hogy "bűnöző". Az egyetlen érdekes kérdés az lehetne, hogy vajon miért van szüksége erre a démonizálásra. Én mindenesetre lezárom ezt a szálat, tekintettel a következő mondatára:

"Erre nem szakítok figyelmet, bocs. Ha az ott megszólalók drogosok, akkor ők bűnözők. "

Arra emlékeztet, amikor vetítették a Krisztus utolsó megkísértését, a mozi előtt meg lelkes aktivisták tüntettek ellene. Amikor az egyiket Kepes András megkérte, hogy üljön be vele, nézzék meg együtt és beszéljék meg, mi a baj vele, azt válaszolta, hogy "tudom, hogy ez egy Jézusgyalázó film és kész, nem érdekel mások mondanivalója".

Van a fundamentalizmusnak olyan szintje, amihez nincs türelmem. Ez az ember idejön, és ismeretlenül is börtönbe kíván olyasmi miatt, amiről fogalma sincs. Én meg azt kívánom neki, hogy találjon egy megértő párt, aki esténként szeretettel megölelgeti. :)
Előzmény: cyanne (1442)
cyanne Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1442

pontosan erre a típusú hozzállásra írtam azt, h „jó, ha az ember nem néz utána mélyebben a dolgoknak, még megzavarják a végén”.

 

te ezt a csapdát sikeresen elkerülöd.

 

továbbra is az a kérdésem, h mi a célod azzal, h ezeket ide leírod.

Előzmény: Primőr (1441)
Primőr Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1441
Tudsz mondani olyan tevékenységet, amelynek a rendszeres használata nem okozhat lelki függőséget? Mióta ok ez arra, hogy börtönbe kívánd az embertársaid?

Nem a dolgok rendszeres használata tesz függővé! Használsz valamit, megtetszik, függésbe kerülsz és újra használod.. már akkor függő lettél, mikor megtetszett.
De ha valakinek külső kényszerből kell valamit rendszeresen használnia (pl. a kést a hentesnek) mert az a munkája, akkor azért függő, mert csinálnia kell, hogy pénzt keressen. Igazából pénzfüggő, ezért használja a kést, meg ugye megtehetné, hogy nem késsel, hanem elektromos fűrésszel vágja, vagy bárddal, a kis húst is, de ebbe ne menjünk bele, hosszúra vezetne..

"Az általad idézett, kivétel nélkül negatív "hatások" ellenére rengeteg ember használ LSD-t. "
Például te? Meg a társaid, hm, az mondjuk az emberiség 0,05%-a?


"Vajon miért? Ennyire buták, hogy saját maguknak akarnak rosszat?"
Annyira buták, hogy azt hiszik, a szerekkel világosodnak meg vagy a szerektől jön rendbe szimplán az életük, egyben nem törődnek a lehetséges káros hatásokkal.

"Nem maradt itt ki neked - és a sok börtönmániásnak - egy láncszem?"
Nem vagyok börtönmániás.


"Feldmár nagyon jól elmondja, miért kívánod őt börtönbe, ha azt látod, hogy a pácienseivel esetleg bekukkant oda, amiről te nem akarsz tudomást venni."
Nem emlékszem, mit is mondott?

"téged frusztrál, hogy nem pálinkáznak szombatonként, hanem füveznek,"
az alkoholt is elutasítom, a rendszeres alkoholizálást, heti és napi szinten értve.


"az amerikaiak megmondták Európának, hogy felejtse el a saját kulturált, emberközpontú hozzáállását és vegye át a drogháborús hisztériát?"
Nem tudom Európa mikor volt többségében véve emberközpontú, kulturált. Már ha úgy érted, hogy a drogozást legalizálja.. mindig elég szigorú volt Európa a polgáraival szemben.

"Orvosi felügyelettel, szigorú szabályok betartásával alkalmazzuk"
Ha elfogadják az orvosok, legyen. De csak orvosi céllal, ugyebár.

"
Javaslom megnézésre a Pszichonauták című filmet (szintén letölthető, keress rá). Az ott megszólalóknak tényleg börtönben a helye? Nem tudod úgy ápolgatni a felsőbbrendűségedbe vetett hited, hogy közben nem akarsz nekik rosszat?
"

Erre nem szakítok figyelmet, bocs. Ha az ott megszólalók drogosok, akkor ők bűnözők. A bűnözőknek pedig büntetés jár. Ha már az országban él, tartsa be a törvényeit, nemde?

"
Na mindegy, béke meg minden, legalább nézd meg a Feldmár-filmet a google videón, és utána kívánd börtönbe."

Már láttam a videót, bűnöző.

Előzmény: KukacAV (1436)
KukacAV Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1440
"Igen, szerintem minden drog ugyanolyan, mert drog, csak eltér a hatása."

Figyi, ezt most komolyan gondolod, vagy csak direkt kifigurázod a buta, de magabiztos börtönpártiakat? Nagyon nehéz elhinni, hogy az internet korában valaki ennyire előítéletes és tájékozatlan legyen.

"Abban egyezik mind, hogy az ember menekülésnek használja, ahelyett, hogy szembenézne az élettel."

Az LSD esetében pontosan az ellenkezője az igaz. Az LSD olyan állapotba hoz, ahol nem menekülhetsz sehova, nem tudod körbefalazni hazugságokkal az egód, magadra maradsz - aztán rájössz, hogy semmit sem vesztettél, sőt. Nagyon jól használható pl. az alkoholisták kezelésében. (Feldmár sokkal jobban megfogalmazza, bár egy élményről nem nagyon lehet szavakkal mesélni, pláne nem egy előítéletekkel küzdő szkeptikusnak.)

Füvezni lehet úgy, hogy csak a kellemes érzést hozod elő és fütyülsz a lelki fejlődésre (sok hülye kamasz ezt teszi, őszinte sajnálatomra). Ugyanezt LSD-vel képtelenség. Mentségedre szolgáljon, hogy valószínűleg csak a legális drogokkal találkoztál - az alkohol pedig leginkább tudatszűkítő szer, tényleg nem lehet semmire sem használni. Ha ez alapján alkotsz képet "a drogokról" (amik mint tudjuk tök egyformák), akkor persze, hogy téves elképzeléseid lesznek.

Ja és ha lehet, ne fussuk le az "ismertem egy füvest, aki lecsúszott" köröket... Minden börtönpártinak vannak eféle lúzer barátai, engem szerencsére megkímélt a sors az ilyenektől. :)

Előzmény: Primőr (1437)
cyanne Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1439
nyitottad ki, nem nyitottad meg. azt egy pillanatig se feltételeztem, h te nyitottad:)
Előzmény: Primőr (1437)
cyanne Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1438

az utánanézést úgy értettem, h több forrást is elolvas az ember.

 

písz.

Előzmény: Primőr (1437)
Primőr Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1437
Látom te vagy a megmondóember.
Igen, szerintem minden drog ugyanolyan, mert drog, csak eltér a hatása. Abban egyezik mind, hogy az ember menekülésnek használja, ahelyett, hogy szembenézne az élettel. Ezek vegyszerdrogok, de vannak még a szellemi drogok, ilyen az ideológiákhoz ragaszkodás, a vallásosság.

"jó, ha az ember nem néz utána mélyebben a dolgoknak, még megzavarják a végén."
Ezt lebecsmérlően szegezted felém? Nem szükséges jobban utánanézni a kérdésnek, ne makarom leírni az LSD-s élményeket, pusztán olvastam és hallottam infót, ez elég ahhoz, hogy erről nyilatkozzak, nem empirikus élményeim akarom kifejezni.
A dolgok mélyebben átnázáséről csak annyit, hogy jobban tennéd, ha megnéznéd újra, hogy ki nyitotta a topikot, mert nem Vagdullah..
Előzmény: cyanne (1435)
KukacAV Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1436
Tudsz mondani olyan tevékenységet, amelynek a rendszeres használata nem okozhat lelki függőséget? Mióta ok ez arra, hogy börtönbe kívánd az embertársaid?

Az általad idézett, kivétel nélkül negatív "hatások" ellenére rengeteg ember használ LSD-t. Vajon miért? Ennyire buták, hogy saját maguknak akarnak rosszat? Nem maradt itt ki neked - és a sok börtönmániásnak - egy láncszem? Tudom, hogy nagyon könnyű kivetíteni a "drogosokra" a saját nyomorúságot, sokan ezt teszik, és erre igencsak rásegít a boszorkányüldöző retorika, amit te is használsz - de erről talán nem az LSD tehet. Tudod egyáltalán, mire és hogyan használja Feldmár az LSD-t? Vagy mindegy, mert ő is rohatt drogos és itt megállunk a gondolkodásban, mert esetleg kellemetlen felismerések törnének ránk?

Feldmár nagyon jól elmondja, miért kívánod őt börtönbe, ha azt látod, hogy a pácienseivel esetleg bekukkant oda, amiről te nem akarsz tudomást venni.


A marihuánára is rá lehet szokni (biztosan, én csak rekreációs fogyasztókat ismerek, gyakorlatilag az egyetemista és idősebb ismerőseim 90%-a ilyen), de már megint felmerül a kérdés: azon túl, hogy téged frusztrál, hogy nem pálinkáznak szombatonként, hanem füveznek, milyen okból kellene őket rács mögé dugni? Csak mert az amerikaiak megmondták Európának, hogy felejtse el a saját kulturált, emberközpontú hozzáállását és vegye át a drogháborús hisztériát?

Ha egy pszichiáterek által terápiás célra kifejlesztett szer használatának káros mellékhatásai is lehetnek, akkor mit kell tenni? Orvosi felügyelettel, szigorú szabályok betartásával alkalmazzuk, vagy passzoljuk át a terjesztést és az előállítást az alvilágnak, a használókat pedig gumibottal tuszkoljuk az anyagyilkosok közé? Ne is válaszolj, már leírtad, melyik a szimpatikusabb a számodra... :)

Javaslom megnézésre a Pszichonauták című filmet (szintén letölthető, keress rá). Az ott megszólalóknak tényleg börtönben a helye? Nem tudod úgy ápolgatni a felsőbbrendűségedbe vetett hited, hogy közben nem akarsz nekik rosszat?

Na mindegy, béke meg minden, legalább nézd meg a Feldmár-filmet a google videón, és utána kívánd börtönbe.
Előzmény: Primőr (1434)
cyanne Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1435

olyat, aki rendszeresen, akárcsak hetente is beveszi az LSD adagját?

 

olyat nem. uis sztem olyan nincs.

 

a heroint meg a kokaint meg a füvet ne keverjük ebbe bele, mert az teljesen más. mmint nem a te fejedben, ott uaz, azt látom:)

jó, ha az ember nem néz utána mélyebben a dolgoknak, még megzavarják a végén.

 

egyébként miért zavar az téged, h feldmár mit csinál? egyáltalán minek nyitottad ki ezt a topikot? h a helyes útra tereld a tévelygőket? v miért?

Előzmény: Primőr (1433)
Primőr Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1434
Akkor másolok egy kicsit, hogy más is lássa (egyébként nekem is úgy tanították, függőséget okoz)

Milyen hatásai vannak az LSD-nek?
kis mennyiség esetén nagy mennyiség esetén túladagolás tünetei
Testi tünetek ˇ feszültségˇ pupillatágulásˇ vérnyomás-emelkedésˇ fokozott izgalmi szint ˇ a hatás időtartamának jelentős megnövekedéseˇ kellemetlen testi tünetek ˇ a hatás időtartamának jelentős megnövekedése
Pszichés tünetek ˇ látás-, hallás-, tapintás-érzékletek megváltozásaˇ erős hallucinációkˇ kedélyállapot ingadozásaˇ alvás-képtelenségˇ az én-érzés elveszítéseˇ realitás-vesztés ˇ a negatív élmények, szorongás, pánik, kellemetlen hallucinációk növekvő valószínűséggel történő előfordulása ˇ a negatív élmények, szorongás, pánik, kellemetlen hallucinációk valószínű megjelenése

Hozzászokás
Ismételt használat esetén a használatos mennyiség nagymértékű emelésére van szükség.

Okoz-e függőséget?
Az LSD fizikai függőséget nem alakít ki, de rendszeres használata lelki függőséget eredményez.

Veszélyek
ˇ a megváltozott érzékletek, hallucinációk melletti közlekedésben való részvétel - baleset
ˇ a drog-használat nélküli élet sivárnak, unalmasnak tűnik
ˇ motivációk, érdeklődés elvesztése
ˇ az LSD használat a használó személyiségének tartós megváltozásához vezethet
ˇ 'bad trip', vagy 'horror trip', azaz félelmetes hallucinációkkal, én-vesztéssel, a realitás-érzék elvesztésével járó állapot. Ez az élmény akár a drog használatát követően hónapokkal, évekkel később, droghasználat nélkül is visszatérhet (='flashback').
ˇ az LSD használata szerepet játszhat elmebetegségek (paranoia, skizofrénia) kialakulásában, felszínre hozásában

http://drognet.uw.hu/prevencio/legalabb.htm
-----------------------------------


Na ennyi az idézet. Szerintem nem csoda, hogy illegális, már csak Feldmárt kéne lakat alá rakni, ha drogot dugdos a betegei orra alá.

A marihuanara se lehet rászokni, ugye? Az ember mindig eldöntheti, rágyújt- e az adott éjszaka :) És általában rágyújt, mert rászokott, csak nem ismeri be. (nem, nem ismerek marihuanás embert, aki rágyújtott volna, lehet nem is létezik olyan)
Előzmény: KukacAV (1432)
Primőr Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1433
Véletlenül egy másik nicken jelentkeztem be..

Nos nem ismerek olyan embert, ahogy heroinistát se meg kokainistát se, mert ugye én nem mozgok olyan körökben? Te ismersz olyanokat, ugye?
Előzmény: cyanne (1431)
KukacAV Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1432
Látom, te is sok Feldmárt olvastál... Az LSD-függőségről most hallok először, de te biztos jobban tudod.

És az alulinformált, frusztrált emberek gyűlölködése nem beteges ám, picit sem. :)
Előzmény: Törölt nick (1430)
cyanne Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1431

tudsz vkiről, aki rendszeresen, akárcsak hetente is beveszi az LSD adagját?

Előzmény: Törölt nick (1430)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1430
Mire is buzdít Feldmár?
Drogozzatok be, az LSD-től úgyse leszel függő (nem tudom, minek nevezzem, ha valaki rendszeresen, akárcsak hetente is beveszi az LSD adagját) és akkor nagyon boldog leszel!
Szóval szerinte a drogozással elérhetjük isteni valónkat? Minek is valósítsuk meg magunkat, minek is tudatosítsuk a világot magunkban, inkább drogozzunk!Beteges..
cyanne Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1429
a fák meg dögöljenek meg, mi?;)
Előzmény: KukacAV (1428)
KukacAV Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1428
De ha kinyomtatod, lehet olvasni a fürdőkádban. :)
Előzmény: cyanne (1427)
cyanne Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1427

köszi:)

(sajnos utálok gépen olvasni)

Előzmény: KukacAV (1425)
cyanne Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1426
lehagytad a varangyosbéka izéjéből készült izét:)
Előzmény: KukacAV (1424)
KukacAV Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1425
A daath.hu-n rengeteg jó olvasnivalót találsz tőle. (Van fél méternyi kinyomtatott kupacom arról az oldalról, elsősorban Huxley meg Feldmár.)
Előzmény: cyanne (1423)
KukacAV Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1424
A legtöbbet az LSD-ről írja, ez igaz, de azért megemlíti, hogy a kokainnal milyen állati jó szeretkezni, beszél a brazil hogyishívjákról (talán iovasca?), amit még egy ENSZ-bizottságnak sem sikerült betiltani, mert nem volt rá semmilyen jó ürügy, ezért máig legális, elmondja, hogy a heroin megszünteti az összes fájdalmat (és hogy milyen nehezen érti meg egymást a heroinista meg az, aki le akarja őt szoktatni róla - "azt akarja, hogy éljek fájdalomban? ez hülyeee...") és így tovább.

Persze nem ez a lényeg, sőt, nem is ezért szeretjük... :)
Előzmény: cyanne (1422)
cyanne Creative Commons License 2008.07.16 0 0 1423

megnéztem, érdemes volt.

és megvettem a szégyen és szeretet c. könyvét.

cyanne Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1422

kieg: nem a drogokat en bloc, csak az lsd-t;)

Előzmény: KukacAV (1420)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!