Keresés

Részletes keresés

vassterez Creative Commons License 2016.11.21 0 0 152

Nem, a héten még nem melózom. Még sok a mellékhatás ami napközben zavarna a koncentrációban és pl és sokat vezetek autót, ami még nem esik jól.

Vezettem már azóta kétszer (iszonyú kevés amikor napi 2-300 minimum megvolt eddig), de az ülés nyomja még a pocimat. Hm Megbántam vagy nem?

Jó kérdés. Az elején nagyon bántam amikor rosszabbul voltam, mint ahogy a hozzászólásokból kiderült. MOst már elvagyok. Ha elindul a  fogyás is, akkor már főleg nem fogok visszagondolni ezekre. Még kétesélyes.

Előzmény: kééklufi (151)
kééklufi Creative Commons License 2016.11.21 0 0 151

Szia Vassterez!

 

Én nagyon vártam, hogy írj:))!! Ne foglalkozz semmivel, írj, mert nekünk jó (meg neked is, hisz nem vagy egyedül)!! Sokszor olvastam pszichológus szakemberek írásait, akik azt tanácsolják, csoportban könnyebb a diétázás, ezért is jók az ilyen jellegű fórumok. Egyébként, ha nekem lenne puffadásos gondom, biztos megkérdezném e-mailben a dokitól, megnyugtatna a válasz. Szóval, akkor egyelőre nem bántad meg? Szerintem egyél úgy, ahogy most teszed 1 hónapig, ha nem vagy elégedett, a szénhidrátot csökkentsd le! Dolgozol már?

Előzmény: vassterez (149)
vassterez Creative Commons License 2016.11.21 0 0 150

Szia, én is ott voltam Tarjánban.

A dokival emailben beszéltem végig, utolsó alkalommal hívtam fel, hogy eldöntöttem és csináljuk meg, akkor kérdezgettem el mindent, ami még kimaradt. Kérdezni érdemes mert ha nem teszed ő nem fog extrán magyarázni, de szerintem akik itt olvasgattak a fórumon azok kb felkészültek.

FIzetni utána kell amikor felébredsz. Előre nekem csak a helicobacter vizsgálatot kellett. Ettől függetlenül el lehet menni előzetes konzultációra de felesleges pénzkidobás többször leutazni, és időben sem kevés.

Előzmény: Lufinfo (144)
vassterez Creative Commons License 2016.11.21 0 0 149

SZiasztok.

Megvagyok én is, csak nem volt igazán kedvem írogatni...gondoltam minek. De most már tapasztalatokat is tudok írni, hátha segítek valakinek.

 

MOst másfél hetes a ballonom. Még mindig van pár apró fájdalmam, de a nagyoktól megszabadultam. MOst már fekvő pózban meg tudom találni a helyem, és pár apróságot el tudok itthon végezni, de még szúrkál itt-ott ezért a nap nagy részében pihi van. Az első hét után elkezdtem próbálgatni a szilárdabb kajákat több-kevesebb sikerrel. MOst szombaton főztem, csirkepörkölt tésztával, nagyon jól sikerült, megkívántam. Lehet picit többet ettem mint 3-4 kanál, de így is kb fele volt annak amit régen begyűrtem. Nem kellett volna, egész délután és este hányinger kerülgetett, alig bírtam ki a szombatot... a fejem sokat fáj, szerintem azért mert éhes vagyok, és ha én nem eszem azonnal fáj a fejem. Ez ezer éve így volt de abban bíztam, hogy be tudom csapni a gyomromat a ballonnal. Hát nem sikerült, ugyanúgy érzem az éhséget és ha nem lenne ballon már mennék enni, akár csak bekapni pár falatot, de így nem tudok, és emiatt a fejfájás jelenleg minden napomban jelen van. Remélem ez másnál nincs így, nekem mindig is így volt, hogy kaja nélkül nem vagyok jól. Kemény 6 hónap lesz ez így, pedig napközben szoktam pici almát rágcsálni vagy egy fél adag levest beiktatni két étkezés közé, esetleg egy joghurtot, de így is irtó kevés. A mérleg a másfél hét alatt -3 kg-ot mutat de ez javarészt köszönhető a beültetés előtti nap és az aznap koplalásának, és a másnapi nem evésnek. Igaza  régi kalóriáknak kb a harmadát eszem, vagy még annyit sem, mégis nagyobb a hasam mint volt a beültetés előtt. Tudom, ezt megkaptam, hogy tegyek a székrekedés ellen de ez nem annak tűnik, hisz minden nap tudok vécére menni, igaz kisebb mennyiségben értelemszerűen. Akkor ez mi? Fel vagyok fújódva és feszül a gyomrom szinte egész nap, mint egy utolsó idős terhes kismami olyan a testem. Erre rá kell jöjjek mi ez, most akarom kipróbálni az Espumizant, hátha segít. Gyomorsav nagy részben kiküszöbölhető a tablettákkal, amit a doki felírt, így is vannak kisebb gondok, de ez kibírható. Ha nem lenne a feszült has és a fejfájás már egész jól lennék, de nem vagyok türelmetlen. Várom a  többiek véleményét, tapasztalatát ezekről, illetve bármi másról. ÉN is írok ha van valami, illetve ha van kérdés.

Lufinfo Creative Commons License 2016.11.18 0 0 148

Köszi a válaszokat!

A tükrözést még le tudom mondani, ha nem mellette döntök.

kééklufi Creative Commons License 2016.11.18 0 0 147

Szia!

 

Én írtam a dokinak 2-3 emailt, amiben mindent megkérdeztem, amit tudni akartam. Kedvesen válaszolt, írta, hogy hívjam fel, beszéltünk. Ő mondta, hogy lehet egy napon a dolog. A fizetést megkérdeztem (levélben minden vizsgálatot leírt, mi mennyi), kp-ban kell, nem előre. Én mondtam meg, mikor lenne nekem jó, neki megfelelt.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Lufinfo (144)
Krean Creative Commons License 2016.11.18 0 0 146

 

Az Ilkában keddenként rendel 16 órától. 

Igen rögtön utána kaptam infúziót. Meg aztán két nap múlva még egyet. Az tényleg jót tett, en utána sokkal jobban voltam. Azt egyébként a Péterfyben kaptam, mert ugye Ő eredetileg ott rendel.

Most elmész hozzá a tükrözésre?

Előzmény: Lufinfo (144)
Krean Creative Commons License 2016.11.18 0 0 145

Sia! 

 

Hát néha nagyon éhes vagyoj, néha nagyon nem, ez tök változó. A kalóriákat természetesen számolom, minden nap beírom a kalóriabázisba, hogy mit ettem és ott kiszánolja. Sokszor nem eszem ám meg az 1500 kalóriát, de ha így jön ki, amkor ez van. Teljesen máshogy eszem mint régen. Akkor nem ettem otszor, nem számoltam a kalóriát, bár cukrot és fehér lisztet már akkor sem nagyon ettem. Az egy hónapos méres óta nem álltam mérlegre. Majd jövő héten, kb. hetente mérem magam.

Előzmény: kééklufi (143)
Lufinfo Creative Commons License 2016.11.18 0 0 144

Köszi Krean, azért vagyunk itt.

 

Megnéztem a honlapokat, mindkettőn  (Ilka, Árvai) ott a balloon, de ár csak az Ilkánál van. Meglátom az árajánlatot. Nekem az Ilkát nem is hozta szóba, csak azt mondta, hogy két helyen dolgozik, az egyik a levegőset, a másik a folyadékosat szereti. Lehet, hogy Neked valamiért a levegős volt javasolható (pl. reflux), ezért a másikat nem is javasolta.

Konzultációra 19.30-ra mentem tükrözésre két hét múlva 16.30-ra volt időpont, itt 16.00-tól rendel.  Az általad leírtak alapján feltételezem, hogy a megfigyelés miatt korábbra teszi a beültetést. Infúziót kaptál utána? (Bocs, ha már írtad)

 

Kééklufi, S.tarjánban van előtte konzultáció? Telefonon kaptatok időpontot? Az OK, hogy egy napon volt minden, fizetni előre kellett?

 

Vassterézről jó lenne hallani.

kééklufi Creative Commons License 2016.11.18 0 0 143

Szia!

 

De jó, örülök:)) Mennyire vagy éhes? Számolod a kalóriákat? Mennyinél tartasz kg-ban? Mennyiben más most az étkezésed?

Előzmény: Krean (142)
Krean Creative Commons License 2016.11.18 0 0 142

Kééklufi!

 

Köszi már sokkal jobban vagyok. Lassan elmúlik minden kellemetlen érzés. Már csak a hasonalvást kell kipróbálnom és akkor minden okés lesz.

Előzmény: kééklufi (137)
Krean Creative Commons License 2016.11.18 0 0 141

Lufinfo!

 

Ez tök furi, mert először èn is az Árvaiban hívtam Hegede dokit és akkor azt mondta ott nem csinálja a beavatkozást,mert nem alkalmasak rá a feltételek. Így ajánlotta az Ilkát.

Amúgy a tükrözés bódítasban nála 38 ezer ft volt, es ha a tobbi vizsgálatod megvan, akkor csak a ballon ára marad, ami 317 ezer ft volt es a behelyezes altatással, ami 60 ezer ft volt (a kivétel is ennyi lesz). 

En voltam naluk diatetikus tanacsadason, ez 15 ezer ft volt.

Az sem igaz, hogy csak este van,  ert én egy keddi napon voltam nála az Ilkában du 13 órakor.

Azert ez igy majdnem 200 ezerrel olcsóbb mint Szeged.

Bocsi nem akartam tolakodó lenni, csak segiteni akartam az arakkal meg a többivel.

Majd írj, hogy döntöttèl.

Előzmény: Lufinfo (138)
kééklufi Creative Commons License 2016.11.18 0 0 140

Kedves Vassterez!

 

Nekem hiányzik, hogy írj!! Meg másoknak is! Hogy vagy? Remélem, egyre jobban, és jövő héten már mehetsz dolgozni.

kééklufi Creative Commons License 2016.11.18 0 0 139

Köszi az infot. De a tarjáni nem teszik Neked? Én -ezen a fórumon olvasva a tapasztalatokat-, beszéltem is vele (az általad felsoroltakról én is érdeklődtem), ott fogom elvégeztetni. Előnyös, hogy egyszerre megvannak a vizsgálatok stb.

Előzmény: Lufinfo (138)
Lufinfo Creative Commons License 2016.11.18 0 0 138

Hali, a tegnapi események:

 

Dr. Kiss József, a Hender Medical által szervezett orvos: Korrekt, alapos, minden részletet elmondott, nem csak a ballonról, hanem a többi módszerről is (gyűrű, műtétek). Sok beavatkozást végzett már, talán a második legtöbbet Mo.n. A különböző ballon típusokról is beszélt az egy évest ő sem ajánlja. Preferálja a folyadékkal töltöttet, mert az esetleges leeresztés egyből kitűnik, akkor azonnal kiveszik a ballont, nehogy bélelzáródást okozzon (még nem volt ilyen eset, de jobb a békesség). Az egy éves ballonnál egyrészt a fogyás lelassul fél év után, nincs igazán tovább hatása, de gha pár hónap szünet után újra bhelyeznek egy ballont, a folyamat újra beindul. Szegeden szereti csinálni a beavatkozást (összeszokottabb a csapat), ott tükrüzéssel együtt megcsinálja, péntekenként délelőtt, hogy szombat-vasárnap lehessen szenvedni:) Altatás-tükrözés-ballon be- megfigyelés-infúzió (folyadék, hányás- és fájdalomcsillapítás)-megfigyelés - haza. Összesen kb. 6 óra. Diétás tanácsadás az árban. A pácienseket utánkövetik, több évig is.  Ár 660000 (akciós)+tükrözés (29000). A Hender Med intéz mindent, vele csak a beavatkozásnál találkozik a páciens legközelebb.

Csinált fizikális vizsgálatot is, nem csak beszélgettünk.

 

Dr. Hegede Gábor, Árvai-Barta Med-nél voltam nála. Az egy évest ő sem ajánlja. Itt több féle ballon elérhető, folyadékos és levegős is van. Az Ilkában a levegőset, az Árvainál - mint kiderült itt is csinál - folyadékosat preferálják. Neki mindegy melyik. A tükrözést előtte csinálja, max bódításban (ébren javasolta nekem), utána rendelik meg a ballont, azt teszi be, ami előbb elérhető, nem látott eddig különbséget (árban is csak pár ezer Ft). Ő is csinált fizikális vizsgálatot. A diétát külön szakember állítja össze, az ára nincs a csamagban. A ballon behelyezése rövid altatásban, de többet nem mondott, én meg elfelejtettem kérdezni. Külön árajánlatot adnak, mert a szükséges leleteim megvannak (labor, hasi Uh, EKG, Mellkas rtg), azokkal csökkentik az árat. A tükrözésre két hét múlva van időpont, onnan még a ballon. Az Árvaiban csinálnák, de csak délután.

 

Mindkét doki szimpatikus volt.

Kiss dr. + tapasztalatabb, alaposabb, pénteken csinálják a beavatkozást, mindent egyszerre

            - Szeged, ár

Hegede dr. + tapsztalt, Bp-en elérhető, ár (bár még nem tudok minden részletet,  majd árajánlat után számolok)

                 - minden külön időpontban van, sok macera, csak este elérhető (hová teszem a számos gyerekem?)

Filiczky dr. Kiesett :) - drága, egy éves javasol, aminek sok a mellékhatása, este elérhető

kééklufi Creative Commons License 2016.11.17 0 0 137

Szia Krean!

 

De egyébként jól vagy? Van még rossz érzésed? Egyébként, orvosok, dietetikusok is azt hjavasolják, 1500 kalória alá ne menjünk.

Előzmény: Krean (133)
kééklufi Creative Commons License 2016.11.17 0 0 136

Húú! Végül kinél döntöttél?

Előzmény: Lufinfo (134)
Krean Creative Commons License 2016.11.17 0 0 135

A Hegede doki levegővel feltöltöttet csinál. Azt mondta ő nem használ folyadékot, így nem is volt választásom.

Előzmény: Lufinfo (134)
Lufinfo Creative Commons License 2016.11.17 0 0 134

"A szaknyelvben intragastricus ballonként ismert gyomorballon rugalmas, szilikonból készült, gömb alakúvá felfújt labda, melyet a gyomorba helyezünk be. Két fő típusa van. Az egyik típus a fél évig használható, melyet egyszeri alkalommal feltöltünk, a töltőszárat eltávolítjuk, majd a ballont magára hagyjuk a gyomorban, és csupán az eltávolításkor kerül közelebbi kapcsolatba vele a gastroenterológus, azaz a gyomor specialista szakember.

 

Másik típusa a tölthető ballon, melynek lényege, hogy a töltőszárat a gyomorban a ballonon hagyva bármikor feltölthetünk, leengedhetünk, attól függően, hogy mire van szükségünk. Általában mégis a fél év múltán bekövetkező feltöltéshez alkalmazzuk. Ekkorra ugyanis a gyomor, a ballon jelenlétét „kicselezve” kissé feltágul, ami miatt további mennyiséggel kell feltöltenünk. Ilyen esetben a gyomorballon töltő szárát a gyomortükrözés során felkeressük, majd újabb kisebb mennyiségű fiziológiás folyadékot fecskendezünk a ballonba, melyet indigókék vagy ciánkék festékkel színezünk meg minden esetben. Erre azért van szükség, mert igen ritkán előfordulhat, hogy a gyomorballon kilyukad, leereszt, és a sérült ballon eltávolítására figyelmeztet a vizelet színének megváltozása."

 

Azt is olvastam, hogy levegővel töltöttet már nem javasolnak. Nálad mi volt az oka, hogy azt tették be?

Előzmény: Krean (133)
Krean Creative Commons License 2016.11.17 0 0 133

Szia,

 

Igen nekem is szimpibb a féléves. Bár ezt a rátöltést nem értem annyira. Lehet, hogy akkor elsőre kisebbre töltik???

Képzeld az enyém nem folyadékkal van töltve, hanem levegővel.

Előzmény: Lufinfo (132)
Lufinfo Creative Commons License 2016.11.17 0 0 132

Szia Krean!

 

Az egy éves ballont a többség nem ajánlja, pont azért, amit írtál. Itt pluszban feltöltenék fél év után a ballont, hogy tovább tartson a hatása. Az aggályom az, hogy ha eleve van benne 500-700 ml folyadék, plusz rátöltenek később még párszáz ml-t, akkor logikusan kitágul a gyomor. Ok kiveszik, de utána mivel töltöm meg a gyomrom, hogy ne hízzak vissza? Nemek így szimpatikusabb a fél év, és további diéta.

Előzmény: Krean (131)
Krean Creative Commons License 2016.11.17 0 0 131

Szia Lufinfo!

 

Hegede doki az egy éves ballont nem csinálja és nem is javasolja. Szerinte az agyadat kb. 5-6 hónapig lehet "becsapni" azzal, hogy tele van a gyomrod. Utána már nem ér semmit. De ez csak ő véleménye volt.

Majd írd meg melyik doki mit mondott és végül, hogy hogyan döntöttél.

Előzmény: Lufinfo (128)
Krean Creative Commons License 2016.11.17 0 0 130

Szia Vassterez!

 

Én voltam diatetikusnál, aki kiszámolta, hogy az én testalkatomat nézve mennyi kalória az, amit, ha beviszek elvileg megindul a fogyás. Nálam ez 1500 kalória. És mint előbb is írtam, mivel én IR-es vagyok, így a CH-t is számolnom kell. Ja és napi ötször kell étkeznem. Amúgy én is rendelem a kaját. Nekem ez egyáltalán nem plusz kiadás, hisz a gyerekek a suliban esznek, a párom étteremben dolgozik, így ő ott eszik, így én egymagamra nem főzök. Az Interfoodtól rendelem, ott vannak diétázóknak való kaják, így tudom számolni a kalóriát és a CH-t is. És persze a testmozgáz is fontos, ami azért az első hetekben nem ment. Most elkezdtem otthon szobabiciklizni. A diatetikus szerint heti háromszor egy órát kellene nyomnom, de sajnos még nem bírok egy órát letekerni :-(

Amúgy nem akarlak elkeseríteni, de én öt hét után is tök fel vagyok puffadva. Nem tudom, hogy ez normális-e.

 

Azért még mindenképp írjál hogy vagy, mert engem tényleg érdekel.

Előzmény: vassterez (114)
Krean Creative Commons License 2016.11.17 0 0 129

Kedves 2c2c2!

 

Az inzulinrezisztenciások diétájának alapja a napi 160-180 g CH, lassú illetve gyors felszívódásuakra lebontva. És mivel én IR-es vagyok, nekem muszáj ezt a diétát követnem, természetesen gyógyszerrel kombinálva.

A 20 g CH-t ugye nem godnoltad komolyan????????

 

Amúgy én mielőtt belevágtam elolvastam itt az összes hozzászólást, beleértve a tiedet is. Nagyon hasznosnak találtam és jó volt, hogy olvashatok tapasztalatokat olyanoktól, akik már túl vannak rajta.

De szerintem azért nem kellene itt mindenkit lekapnod a tíz körméről, mert valamit máshogy érez, vagy máshogy lát, mint te, vagy valami kimaradt neki abból, amit te írtál. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk egymásnak a tapasztalatainkkal, nem pedig azért, hogy beszólogassunk egymásnak. Ennek igazán semmi értelme.

Előzmény: 2close2call2 (123)
Lufinfo Creative Commons License 2016.11.17 0 0 128

Sziasztok!

 

Nem hiszem, hogy éredemes bárkinek is felháborodnia. Nyílván mindenki elolvassa az összes hozzászólást, de senkié sem szentírás, mivel mindannyian mások vagyunk. Vassterez is írta, hogy a másik páciens sokkal jobban bírta. Egyéni érzékenység. Ettől még lehet, aki fel sem veszi a beavatkozást, van aki szenvedhet két hetet (vayg többet), mint ahogy a fogyás mértéke is különböző. Minden "élménybeszámoló" hasznos.

Igen, hasznosak a külföldi fórumok, sőt van olyan kórházi honlap is, ahol diétás étrendet is javasolnak, de nem mindenkinek kötelessége idegen nyelven olvasnia, értelmeznie a leírtakat.

 

Árak: nagyon egyszerű szerintem: miért fizessek valamiért sokkal többet a szükségesnél? Én azért nézek meg több helyet, hogy választhassak elérhetőségben, szolgáltatásban, színvonalban, árban.

 (Dr, Filliczkynél a féléves valóban 650 000, de nekem az egy évest javasolta, kíváncsi vagyok, ma mit mondanak)

 

kééklufi Creative Commons License 2016.11.16 0 1 127

Szerintem, pedig nagyon hasznos, hogy őszintén megírtad, amit éreztél és tapasztaltál!!!!!

Gondolom, itt nem gyerekek vannak, tehát önálló gondolatokkal, döntésekkel levő felnőttek. Mindenki azt olvas, azzal azonosul, akivel akar, és azt csinál, amit akar. Én olvastam olyat, akinek könnyebb volt, volt akinek fájdalmai voltak. Jó, hogy lehet fórumozni, de szerintem, az ingyenes beavatkozásoknál is kötelessége lenne az orvosoknak tájékoztatni az embereket körültekintően mindenről, ami a beavatkozást érinti, nem hogy a magánpraxisban, és nem egymástól kell tudnunk, milyen beavatkozásra vállalkozunk!! Hiszen, nem gondolnám, hogy bárki közülünk orvos. Egyébként, az ételrendelés igen is hasznos, hiszen az ember eleve diétást rendel, azon pedig a szénhidráttartalom, kalóriaérték is rajta van. Másrészt, este 8-kor érek haza, nem akarok mindig főzni. Egyébként pedig, van olyan orvos, aki már másnap javasolja a levest, joghurtot. Ami az egyik embernek jó, a másiknak nem biztos, hogy tuti. Másról véleményt formálni szintén nem érdemes, ez a fórum nem az emberek minősítéséről szól, hanem a tapasztalatok átadásáról, cseréjéről.

Előzmény: vassterez (126)
vassterez Creative Commons License 2016.11.16 0 0 126

Nem tudok elmenni a válasz mellett.

 

Voltam endokrinológusnál, csináltak extra hiper szuper vérképet de nem derült ki semmi, sőt továbbmegyek, voltam komplett tükrözésen gyomorfájdalmak miatt, és ott sem volt semmi gond. Nincs egy éve a pajzsmirigy vizsgálatomnak, és akkor ok volt, erre most a doki azt mondta szedjek gyógyszert. Persze hogy emiatt elmegyek dokihoz, nem csak azt az egy doboz gyogyót szedem be amit ő adott, mivel nem mondta el mit talált, csak írt gyógyszert.

 

A kajarendelés nem drágább mintha magamra főznék, és nem én sírtam a pénz miatt, kifizettem volna többet is ha itt van a közelben de azért nem a dupláját. Az azért szerintem mindenkinek számít, hogy 400 vagy 800 ezer egy ilyen beavatkozás. Abból sok kajarendelés kifutja :)

 

Én is azt mondtam, hogy egy hét minimum pihenés legyen, én magamon érzem, hogy a holnap egy hetes ballonnal még fáradékony és gyenge vagyok.

 

Nekem nincs székrekedésem, a hasam puffadt kicsit, de az nyilván változni fog. Ha gond lenne tennék ellene.

 

A 4-6 hétig tartó nem alvásról nem olvastam sehol, csak arról, hogy hason nehéz lesz újra aludni és sok idő, de ez a sok éjszakai fentlét nekem kimaradt, biztos rosszul emlékszem, de ettől nem lettem boldogabb, mert előtte is alvászavaros voltam, nehezen aludtam el és sokszor ébredtem.

 

A sav miatti gyógyszerre az van írva, hogy napi egy tabletta, de irtóra fáj így is, így kettőt szedek. Így is fáj.

 

A gyomortükrözést nem mondta a doki, hogy megcsinálja altatásban, csak a bódítást említette, de el is utasította, mivel stramm csak maga kibírja. Így is lett, esélyt sem adva annak, hogy kérjek bármit. Így ÉBREN volt a tükrözés nem bódításban....szörnyű élmény.

 

A behelyezést én kifejezetten ALTATÁSBAN kértem, de lebeszéltek róla, mivel az csak pénzkidobás és amúgy sem tart sokáig a dolog, felesleges. Én nem spóroltam volna a +35000 forinton, sőt én kértem, de a doki kijelentette, hogy: Ó hát maga olyan jól bírta éberen a tükrözést, hogy felesleges, íígy oda sem hívta a dokit, behívott és már rakták is be a kanült. Nem is kérdezte mit akarok.

 

Nem volt célom drámázni, és már rohadtul bánom, hogy megírtam az egész történetet, hogy ilyen támadást kapok vissza ebben a stílusban.

Semmi olyat nem írtam, amiért nem válllalnám a felelősséget, az pedig, hogy valamire nem emlékszem, az én hibám, de leírtam, hátha másnak segít dönteni.

További sok sikert mindenkinek, a segítő szándékú embereknek itt úgy látom nincs helye, pedig csak azért írtam. És IGEN, NAGYON FÁJ az első napokban.

 

Nevem ellenére nem vagyok vaslady, és én irtó rosszul viselem az elejét, de nem sírni és panaszkodni akartam, csak leírni mindent őszintén.

BOCS.

 

 

Előzmény: 2close2call2 (124)
kééklufi Creative Commons License 2016.11.16 0 0 125

Hát azért nem mindenben értek egyet Veled!! De azért, hadd mondjam el hogy én többször is elolvastam az írásod, ami nagyon-nagyon jó volt, és igen szimpatikus volt a hozzáállásod. De az emberek különbözőek!!

Előzmény: 2close2call2 (124)
2close2call2 Creative Commons License 2016.11.16 0 0 124

Vegigolvastam most az elmult napok hozzaszolasat vegre, es nem tudom megallni, hogy ne kommentaljak.

 

Elnezest, de neha ugy erzem, hogy a vakvilagnak posztoltam az elmult honapokban. Komolyan mondom, hogy olyan (miutan az elmult napokban a vilag osszes siramat elolvastam), mintha itt vesztegettem volna feleslegesen az idomet es suket fulekre talalt a mondanivalom.

 

Hetekkel-honapokkal ezelott megirtam, hogy a ballon behelyezese utan legalabb 1 hetet pihenjetek (szabi vagy akarmi), de lehetoleg kettot, ha megengedhetitek. Olvastatok egyaltalan, amit irtam?

 

Reszleteztem, hogy milyen mellekhatasokra kell szamitani, ebbe a szekrekedes is beletartozott. A hasad puffad, meg valoszinuleg szekleted sincs, szoval, segits magadon es az Isten is megsegit. Ehhez nem kell doktorember.

 

4-6 hetig ne is almodj, hogy vegig tudod aludni barmilyen helyzetben az egesz ejszakat. Ez van. 

 

Sav: errol is irtam. Ha egy tabletta hatasara nem mulik/csokken a gyomorszaji/mellkasi fajdalom, szedjel kettot.

 

 

Endokrinologus: gyerekek, itt arrol van szo, hogy ez kizarolag a TI felelossegetek, hogy a haziorvosnal/endokrinologusnal ELOZETESEN kivizsgaltatjatok magatokat, hogy az endokrinologiai jellegu problema (pl. pajzsmirigy alulmukodes) 'kizarodjon', mielott kivagjatok foloslegesen a tobb szazezer forintot ballon behelyezesre. Megcsinaltattatok? A gasztroenterelogus nem endokrinologus, ahogyan a sebesznek sincs lovese arrol, hogy hogyan kell egy EKG-t olvasni, de a nephrologus sem szivesen foglalkozik vele, valljuk be oszinten. OK, most lefogytok 20-30 kilot, de ha tenyleg endokrinologiai problema van a hatterben, akkor a kilok ugy visszajonnek, mint a huzat. Puff neki 450-500 stb. ezer Ft. A gasztroenterologusnak nem kotelessege hogy kiagyalja, hogy te miert hiztal meg. Siman lustasag (sok zaba, keves mozgas) van a hatterben vagy tenylegesen szervi problema. O megrendelest teljesit. Egy ballon keretik, egy ballon behelyeztetik. Ennyi. Ha dietas tanacsot akarsz, akkor menj dietas noverhez (aki megkeri az arat), ha szemelyi trener kell, azt is keress, de nem lesz ingyen.

 

Gyomortukrozes: probaltam picit erzekeltetni, hogy nekem a boditasban nem volt a legjobb elmenyem, elotte (mas orszagban) rovid altatasban csinaltak, es meg sem ereztem. Ha nem tudtok a sorok kozott olvasni, bocs, magatokra vessetek.

 

Ballon behelyezes boditasban: tenyleg?! Sok sikert! Komolyan! Miert gondolja barki is, ha a gyomortukrozest nem birta ki boditasban, majd a ballon behelyezeset - ami hosszabb ideig tart - el fogja viselni? Lehet, hogy neked jol ment boditasban, de hidd el, sok ember NEM fogja jol viselni a boditasban torteno behelyezest (foleg ha a gyomortukrozessel megszenvedtek). Az aneszteziologus dijan ne tessenek mar sporolni.

 

Ha altatnak, akkor bent tartanak S.tarjanban. Nem a "doki", hanem az aneszteziologus (masik doki) donti el. Ha maganrendeloben tortenik a behelyezes, akkor nem tartanak bent, mert nem 24 orasak. Mas teszta az, hogy kulfoldon 3 ora utan kirugnak a korhazbol. Ha itt bent tartanak, annak csak orulni kell.

 

Aztan, olvasom vissza a tobbi kommentet: a felszivodasnak koze nincs ahhoz, hogy hasznal-e a ballon vagy sem. A ballon a gyomorba megy, a felszivodas pedig a vekonybelben tortenik (ok, alkohol a gyomorban szivodik fel, de ugye nem azert valaszt az ember gyomorballont, hogy ures kaloriakkal tomje aztan magat). Vagy mi hasznal? A boditas? Nem ertettem teljesen.

 

Etelszallitotol rendeltek, de sirtok a ballon ara miatt. Itt nem tudtam, hogy sirjak vagy nevessek. Elegge paradox a felallas, nem kicsit.

 

Amirol senki nem beszel??? Azt hiszem talan en voltam az elso, aki elegge reszletesen leirt mindent, es minden apro reszletre kiterjedt a figyelme.

 

Szerintem azt is irtam korabban, hogy elvileg (kulfoldon) a gyomormutetek dietajat kovetik: 1 hetig csak folyadek, 1 hetig pepes (pl. puding), utana johet a szolid/darabos etel.

 

S hogy honnan kellene tudnod hogyan megy ez az egesz? Peldaul elotte megirtak emberek kulonbozo forumokon, mint itt is. Tessenek hazi feladatkent elotte forumokon keresgelni (akar angol nyelvun is), mielot nekivagnak valaminek.

 

Ugy tunik, hogy en nagyon szerencses voltam. Egy hetfo delutani behelyezes (majd bentalvas) utan szerda reggel Nemetorszag oda-vissza 5-6 nap alatt. Mindezt ugy, hogy elotte egyedul vonatoztam oda-vissza S.tarjanba. Majd kevesebb mint 2 hettel kesobb repules a tengerentulra (~3 + 11 ora). Persze az is lehet, hogy ahogyan egyik ismerosom fogalmazott egyszer: minden az agyban dol el. Szoval, tessenek pozitivan hozzaallni a dolgokhoz. Nekem NULLA segitsegem volt. Senki nem rohangalt, hogy fozzon, akar egy teat is, magamra mostam ki, munkaba alltam (min. 1 orat vezetek a munkahelyre, eros forgalomban oda-vissza), magam vasaroltam be, stb. S mindig egy dologra koncentraltam: hogy ettol csak JOBB lehet.

 

Elnezest, hogy kiakadtam, de mintha falra hanyt borso lett volna az osszes kommentem amit eddig irtam. Ha nem olvastatok el, akkor magatokra vessetek. Mar ne is haragudjatok, de nemelyikotok mogott egy gorog drama hosnoje sirva bujhat el.

 

Leendo ballonosoknak: a helyzet korantsem olyan rossz, mint ahogyan azt nehany hozzaszolas erzekelteti.

 

2close2call2 Creative Commons License 2016.11.16 0 0 123

Sziasztok!

 

Nekem ugyan mar kivettek es en azota sulyzozom naponta, es keto dietat probalok tartani, de idonkent benezek.

Mar nem emlekszem pontosan, hogy ki irta, hogy a dietetikus napi 180 grammos szenhidratos dietat irt elo. Az a helyzet, hogy (mivel eppen a napokban volt Nemzetkozi Diabetes Nap), de 180 grammos dietat jobb orszagokban nem javasolnak. A cel az, hogy 50-100 g kozott legyen, de lehetoleg 20 g alatt, ha valaki igazan fogyni akar (ill. meg akarja sokszorozni az ballonnal menet kozben elvesztett kilok szamat).

 

Tovabbi kitartast es sok sikert minden ballonosnak.

 

2c2c2

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!