Keresés

Részletes keresés

Jackopower Creative Commons License 2009.01.12 0 0 776
Persze , de akkor is kell lennie egy mostani verziónak, különben nem is lett volna joguk lakásokat eladni.
Előzmény: aranykezü (775)
aranykezü Creative Commons License 2009.01.12 0 0 775
Azt még tudom hogy ez a dokumentumot nagyon sok oldalból áll és többször módosul ha igaz az infóm !!!
Jackopower Creative Commons License 2009.01.12 0 0 774
Bementem volna segíteni másolni, scanelni is ha nincs idejük.
Nme kértem volna ki a földhivatalból a friss tuli. lpaot sem, mert ha így megy tovább a 30 nap lejár és kérhetem ki újra!
Te melyik bank?
Előzmény: aranykezü (773)
aranykezü Creative Commons License 2009.01.12 0 0 773
Hát én is ugyan ebben a cipőben járok lakótárs !!!
Jackopower Creative Commons License 2009.01.12 0 0 772
Kezdek picit berágni.
1 hete kértem e mailon és telefonon is a TELJES alapító okirtot. Igérték köv napra. Azóta se a Vivient, se az irodát nem sikerül elérnem. E-mailben sem. Addig meg nem tudják az értékbecslést megrendelni.
Miért kell egy olyan dokumentumért pitiznem, ami alapjában jár?
Gondoloma Toscanánál sem mindenki aCIB től vette fel a hitelt. ott is kértek ilyet. Nincs új a nap alatt.
Carramba!!!!!!!!!!!!!!!
Jackopower Creative Commons License 2009.01.12 0 0 771
Jó. Akkor dupplázzál! :-) /Bár olyan nem volt a telefonos segítség mellett a Vágó műsorában..../
Előzmény: v_tommy (770)
v_tommy Creative Commons License 2009.01.11 0 0 770
Jacko!!! Mit felezzek el??? A lakást ketté? :) igy is kicsi, hát még felezve...
Előzmény: Jackopower (753)
v_tommy Creative Commons License 2009.01.11 0 0 769
igyekszek fotózni, bár lehet, hogy le leszek zsibbadva a sok információtól :) de meg teszem ami tőlem telik...
Előzmény: anildi (754)
Jackopower Creative Commons License 2009.01.11 0 0 768

Megújult  a honlapja a "konkurenciánknak".

 

2 jó dolgot találtam ott. Azt bemásolom:

 

1.,

 

Kerület Leírás


X. (Kőbánya) kerület
Budapest főváros X. kerületét 1950 óta összefoglaló nevén Kőbányaként emlegetik, pedig összesen 9 városrészből áll, melyek a következők: Kőbánya, Felsőrákos, Gyárdűlő, Keresztúridűlő, Kőbánya-Kertváros, Ligettelek, Óhegy, Újhegy, Laposdűlő.
A kerület keleti azonos volt a főváros határával, de 1950-ben, Nagy-Budapest létrejöttekor "belső" kerületté vált. Nyugatról a Külső körút, északon a Kerepesi út és a Pesti. Keletről, délkeletről a XVII. (Rákoskeresztúr) és a XVIII. kerület, míg délről az Üllői út és a Ferihegyi gyorsforgalmi út a közös határ a IX. és a XIX. kerülettel.
Budapest X. (Kőbánya)  kerülete területét tekintve, ami 32,5 km2, Budapest nagyobb kerületei közé tartozik. Lakosainak száma kb. 75.000, míg a lakások száma 36.000, de rengeteg építkezés folyik, hogy minél több lakóhelyet biztosítsanak. Szerintem szinte senki sem gondolná, hogy Kőbányán található a legtöbb parkosított terület, magasan vezet Budapesten a 2.675.000 m2 zöld területtel, melynek persze jelentős részét a Népliget teszi ki.
Közlekedési szempontból szerencsés kerület, mivel mind a 2 metróvonal érinti a kerületet, valamint a Kerepesi út mentén HÉV-vel is utazhatunk. Nagyon fontos szerepet játszik még a közlekedésben az itt közlekedő vonatok, amelyek segítik az itt lakók közlekedését. A kerület belseje felé főleg busszal utazhatunk, de található itt néhány villamos vonal is. A kerület legnagyobb és legfontosabb közlekedési csomópontja a Liget tér.
Látnivalók
 
A X. (Kőbánya) kerület nevezetességei főleg a Szent László téren helyezkednek el (a majolika oltárokkal díszített Szent László-plébániatemplom, a vele szemben lévő millecentenáriumi emlékmű, de érdemes meglátogatni a közeli Csajkovszkij park szobrait is). Ezen kívül még érdemes megnézni a Harmat utcában található Csősztornyot, a Kincsem parkot, és nem utolsó sorban a gyönyörű Népligetet is, ahol különleges fákat és növényeket ismerhetünk meg.
A különleges élményre vágyók pedig látogassanak el a Planetáriumba, vagy az ugyanott működő Lézerszínházba.
 
X. (Kőbánya) kerület napjainkban
X. (Kőbánya) kerület lakossága az elmúlt évtizedben 100.000-ről 75.000-re csökkent. Elsősorban a jól kereső, magasan képzett emberek költöztek el. Az értelmiségi réteg elvándorlásának megállítása elsősorban az itt élők érdeke. Éppen ezért kiemelt cél, hogy a fővárosi város rehabilitáció keretén belül és tőkeerős magánbefektetők közreműködésével minél több lakás épüljön.
Az önkormányzat megpróbál minél több fiatalt a kerületbe csábítani, olyan feltételeket kínálva számukra, hogy szívesen szerezzék meg első önálló lakásukat e városrészben.
A kőbányai önkormányzat javaslatára a főváros közgyűlése rehabilitációs akcióterületté nyilvánította Kőbánya városközpontjának azon részét, amely az elmúlt évszázadot nagyobb átalakulás nélkül vészelte át.A fejlesztés első jelentős lépcsőfokát jelentette a "Százlakásos Ház" átadása. Ezeket a bérlakásokat olyan kőbányaiak számára építették, akik korábban is önkormányzati lakásban laktak, s az új, minőségi lakásért a korábbinál magasabb bérleti díjat is hajlandóak voltak fizetni. Az általuk leadott lakásokat, más rászorulók kaphatták meg.
Az elmúlt években több száz lakás épült fel, a népesség fogyása megállt.  A Magnezit gyár egykori Gergely utcai területén megépült, több mint száz társasházi lakás. Egy másik, szintén hányatott sorsú terület volt a Posta épülete mögötti, közel 5000 négyzetméteres telek. Itt néhány évvel ezelőtt még hatalmas betonozott gödör tátongott, ma egy jellegzetes, kör alakú toronyépület, a Körösi Ház található.  A Kápolna tér is átalakult a "Csajkovszkij-palazzo" felépítésével.  Néhány méterrel arrébb a Cserkesz-udvar több, mint 80 új lakást foglal magában.  Nagyarányú építkezés folyik az egészségházzal szemben és az Újhegyi úton is. A foghíjtelkeken sorra épülnek fel a 6, 8, 12 lakásos társasházak. A városközpontba összesen nyolcszáz lakásos lakóházat terveznek építeni, a hozzájuk tartozó szolgáltató és kereskedelmi egységekkel. Bevásárlóközpont és szakáruház is létesül parkolókkal és mélygarázsokkal, a komplexum legmagasabb épülete 55 méteres lesz. A beruházás befolyásolja majd a közlekedést is, hiszen a terület forgalmi rendezése is szükségessé válik. Az építkezés a tervek szerint már júniusban elkezdődhet.
A  kerület fejlődésének fontos eleme az úthálózat korszerűsítése. A közlekedés milyensége nagyban befolyásolja az itt lakók életminőségét, városrészünk megítélését. Az Örs vezér téren korszerű buszvégállomás került kialakításra, a Kőbányai utat - amely a belvárossal kapcsolja össze Kőbányát - és a Vaspálya utcát a közelmúltban végig felújították.
Befejeződött az egykor bányászott területek feltöltése az Akna utca és a Gergely utca környékén. A Harmat utca, Sibrik M. út és Noszlopi utca közötti terület 35 hektáros, a Jászberényi út, Kozma utca, Újhegyi utca, Sírkert utca, Maglódi út és Gránát utca közötti terület pedig 50 hektáros. Mindkét ingatlanon hamarosan közpark lesz.
A lakások számának növekedésével egyre több ipari terület válik parkos, fás zöldövezetté. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel, melynek jelentős részét (mintegy a felét) adja a kerülethez tartozó Népliget, de szerencsére számos park található a II. világháború után beépített Ó- és Újhegyen is, és ide tartozik az Új köztemető hatalmas területe is.
A köztudatban Kőbánya még mindig munkáskerületként él, annak ellenére, hogy az egykori üzemek többsége már megszűnt. Napjainkban tanúi lehetünk annak, miként alakul át fokozatosan Kőbánya munkaövezetből lakóövezetté.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.,

 

 

 

kép
Jackopower Creative Commons License 2009.01.11 0 0 767

Talán itt látszik a legjobban.

Ja. Visszajelőltelek! :-)

 

a
Előzmény: Jackopower (761)
Jackopower Creative Commons License 2009.01.11 0 0 766

Nagyon jó. Cserélnem kell a klaviaturában az elemet.

És térjünk vissza a lakóparkhoz. Köszönöm. 

Jackopower Creative Commons License 2009.01.11 0 0 765

Hitelseket: Hitelkáryta, Személyi kölcsön, Áruhitel, Jelzálog hitel, Lakáshitel, Lízing, Válalati és Önkormányzati hitel, Munkáltatói hitel.

 

Értékpapírosokat: Értékpapír, Deviza, Valuta,

 

Alaposokat: Számlakonstrukciók, Direkt,

 

Értékesítőket, Hátralék kihívókat, Back-office munkatársakat, stb... 

 

Úgy nagyvonalúan, szerényen.  :-))

Előzmény: Alenor (764)
Alenor Creative Commons License 2009.01.11 0 0 764

Hú, azt nem szeretem, ha kioktatnak, (bár jómagam hajlamos vagyok másokat :)) de a jog pl speciel az a téma, amiben totál járatlan vagyok, tehát nem tudnál olyat mondani, hogy kioktatásnak vegyem. :)

 

És pontosan mire is tanítasz másokat?

Előzmény: Jackopower (763)
Jackopower Creative Commons License 2009.01.11 0 0 763

Sőt. Mivel már 2 új lakást vettem. Végigjártam. Nincs új a nap alatt.

Azért az okattaáson mindig érthető vagyok. De nagyon vigyáznom kell. Egy rossz mondat, és máris megvádolnak hogy kioktatok!  :-)))))))

Előzmény: Alenor (762)
Alenor Creative Commons License 2009.01.11 0 0 762

Azt tudtam, hogy bankban dolgozol, meg hogy rutinos lakás vásárló vagy, de így pláne érthető! :)

Azért is akartam célozni rá, hogy a bekezdésnyi  mondatok felfogása, ahol az alany, állítmány és tárgy között 3-3 sor van, nehézséget okoz nekem. :S Azt mondják, ma már bárki lehet jogász, hát én képtelen lennék rá! :)

Előzmény: Jackopower (760)
Jackopower Creative Commons License 2009.01.11 0 0 761

Péter. Kiraktak hozzánk valami korlát szerűt. Elég érdekes. De okés...

 

 

ab
Jackopower Creative Commons License 2009.01.11 0 0 760

Na akkor elmondom, hogy 3 évig jogi assziszens voltam közjegyzőnél és bank papírokat csináltam. Aztán 7 éve az OTP ben lakáshitel tréner vagyok.

Gondolom, így már hihetőbb hogy értem a nyelvezetet.  :-))))

Előzmény: Alenor (759)
Alenor Creative Commons License 2009.01.11 0 0 759

Szerintem mindenki ezt írta alá, én legalábbis igen.

Csak tudod, sokunknak idegen ez a nyelvezet, és meglehetősen nehéz kihámozni belőle a lényeget.

Előzmény: Jackopower (758)
Jackopower Creative Commons License 2009.01.11 0 0 758

Van aki tán' más szöveggel írta alá?

 

 

123
Jackopower Creative Commons License 2009.01.11 0 0 757

Az Én tervem szeirnt meg már holnap költözöm!  :-))

Kár, hogy nem lesz aki beengedjen!  :-)

Előzmény: L.E.B. (755)
L.E.B. Creative Commons License 2009.01.11 0 0 756

Szia!

Azt hiszem, valaki már beírta ezt az oldalt: www.dosafa.hu , itt lehet konyhabútorokat nézegetni. Mi ott jártunk (nem volt könnyu megtalalálni) és itt választottunk szekrényajtókat.

Előzmény: anildi (754)
L.E.B. Creative Commons License 2009.01.11 0 0 755

Szia!

A mi papírjainkon az áll, hogy júl 31-én lesz a muszaki átadás, erröl 8 nappal azelött tájékoztatnak. Mivel én kulföldön élek, kértem, hogy egy kb. dátumot adjanak még azelött...

A fizetést, azt hiszem,2 hónapoig lehet elhalasztani (a szerzödés alapján).

Máskulömben elfelejtettem beírni, hogy mi a D44-es lakásra várunk. A mi terveink szerint már összel lesz a költözés.

Előzmény: dreamer83 (740)
anildi Creative Commons License 2009.01.11 0 0 754
Tommy, engem is érdekelnének az alap konyhabútorok, és ha van időd fényképezni , akkor az alap csempék is:) Nagyon köszi! Padlóból csak találunk jót. Mi 22-én megyünk választani.
Előzmény: v_tommy (750)
Jackopower Creative Commons License 2009.01.11 0 0 753
Vagy felezel! :-)))
Előzmény: v_tommy (752)
v_tommy Creative Commons License 2009.01.11 0 0 752
meg teszem ami tőlem telik. :) 2 óra??? ha annyi idő alatt se döntök??? Akkor jön a telefonos segítség?? :)
Előzmény: Alenor (751)
Alenor Creative Commons License 2009.01.10 0 0 751

Tommy!!! :) Előre is köszi! Legjobban az alap konyhabútorok érdekelnek, padlóból biztos találok jót. Úgyis lesz szőnyegem.:)

De ha nehezen döntesz, ne húzd fotózással az időt! 2 óra nem olyan sok...

 

Előzmény: v_tommy (750)
v_tommy Creative Commons License 2009.01.10 0 0 750
Alenor!!! Hétfőn megyek burkolat választásra. Ahogy igértem készítek képet. Mindenkinek szép estét.
Alenor Creative Commons License 2009.01.10 0 0 749

Előre is köszönöm! :)

 

Alenor

 

 

Előzmény: R.u.d.i. (748)
R.u.d.i. Creative Commons License 2009.01.10 0 0 748
De lesz jutalom,de akkor most be is jelentem, hogy minden kedves Pöttyös Terasz lakó örökös 10%os kedvezményt kap minden egyes termékre:)))

Üdvözlettel Varga Rudolf:)))


Előzmény: R.u.d.i. (746)
Alenor Creative Commons License 2009.01.10 0 0 747

 

Vagy tudod mit? Ha óránként rákattintok, akkor tuti az elsők között leszek! Jutalom nem járna érte? Mert akkor fél óránként próbálkozom! :))

Előzmény: R.u.d.i. (746)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!