Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

rep Creative Commons License 2004.08.03 0 0 295

Az autókereskedők általában egy előre lefoglalt kontingesből teljesítik a megrendeléseket.

Ez azt jelenti, hogy mivel a nagy kereslet miatt az importőr által behozott autókat már 4-5 hónappal előre eladják, a kereskedők előre lefoglalnak autókat a saját nevükre. Minél több autót foglal le egy kereskedő, annál rövidebb szállítási határidővel lehet nála rendelni. pl. ha júniusban már csak októberre lehetett autót rendelni az importőrtől, de bizonyos kereskedőknek még maradt pár áprilisban lefoglalt autója augusztusi szállítással, akkor azoktól még lehet ilyet rendelni. Persze ezek a megmaradt autók általában kevésbé népszerű színüek...

 

A Honda Hungary nemrég néhány népszerű típusra állítólag bevezette, hogy csak a végfelhasználó nevére lehessen rendelni, hogy ezzel védje a kevésbé tőkeerős kereskedőit...

Előzmény: totpet (294)
totpet Creative Commons License 2004.08.03 0 0 294

Nem, szerintem nem volt bátor a kereskedő, egyszerűen a következőről van szó:

 

- a következő nagy szállítás október 31. Ha körbekérdezed a kereskedőket, MINDEGYIK tud neked addigra szállítani.

- október 31 előtt csak néhány darab érkezik az országba, úgy kell őket nagyítóval keresni.

 

Én is szeptember közepi érkezéssel rendeltem az autót, de volt olyan kereskedő, aki augusztus végére ígérte. Egyik se a levegőbe beszélt szerintem, hanem valami számítógépes nyilvántartás alapján mondták ezt.

zsoltcs Creative Commons License 2004.08.03 0 0 293
Elég bátor volt az a kereskedő, aki ezt beígérte neked, nekem június közepén október 31-et vállaltak. Szóval szerintem nem fog menni hamarabb, mivel más hozzászólások alapján is u.ezt az okt. végi határidőt látom.
Előzmény: victorg (292)
victorg Creative Commons License 2004.08.02 0 0 292
SEGITSETEK! jun 6án megrendeltem 1.2ac es Jazz emet jul 31i szállitásál...ma mondják országban sincs meg /számitógép szerint/ csak ősszel lesz kocsim????:((( mit tudok tenni??? köszi
HONDADOC Creative Commons License 2004.08.02 0 0 291

Hali!

 

Kihaltak a Jazz tulajok, vagy mindenki szabin?..........

HONDADOC Creative Commons License 2004.07.25 0 0 290

Szia!

 

Bocs, hogy ilyen későn, de nem voltam itthon...

Nos: Szallerbeckékről (Üllői út) és egy budaőrsi szervízről (Kántor Béla?) hallottam sok jót eddig. Ja éa Szallerbeckék a Honda Barátok Klubja Egyesület tagjainak (www.hondaklub.com) MINDENBŐL 5 % kedvezményt adnak!!! Ez a reklám helye! :)

 

Rosszakat nem sorolok, elvből.... max. mailben...

Előzmény: nomena (274)
dhi11 Creative Commons License 2004.07.24 0 0 289
Néhány tapasztalat 1.2 LS A/C-vel cca. 1400 km után:

 

Fogyasztás országúton, 50 % légkondival, 2 felnőtt és 3 gyerek + csomagok: 4,8-5.0 liter (Győr-Balatonlelle a Bakonyon át 2x oda-vissza). Városban, egyedül, közepesen dinamikusan vezetve 5,5. Tankoláskor visszaszámoltam, a számítógép teljesen pontos értéket jelez.

 

Az autó szinte minden tünetet produkál, amit SzaZoli 1.4-ese. Nem szereti a hirtelen padlógázt, nálam is előfordult, hogy hirtelen gázadásra nem történt semmi (2. fokozatban). Viszont az is egyértelmű tapasztalatom, hogy bátran visszakapcsolva, kisebb gázon el kell érni a 2500-3000 körüli fordulatot, mert onnan még az 1.2-es is nagyon el kezd húzni! Ezt én is csak az utóbbi napokban mertem kipróbálni, de megnyugodtam, van tartalék az előzésekhez, csak merni kell visszakapcsolni és kihúzatni. 3000-es fordulat fölött kifejezetten élvezetes gyorsítgatni vele.

Ebben egyébként a gépkönyv is megerősített, ami a maximális fokozatonkénti sebességeket ugyebár így adja meg: I: 47 km/h; II: 85 km/h; III: 125 km/h ….(1.2-es motor)

 

Valaki panaszkodott a futómű csattogására. Nos, ha nem is csattogást, de egyértelmű kopogásokat döccenőkön én is hallok. Nem a futóműre gyanakszom, inkább a műszerfal-kormány környékén lehet valami. Ez azért idegesítő.

 

Nagyon kellemes tapasztalat volt a menetzaj csekély mértéke 130-140-nél. Egy erősebb Octaviám volt korábban, de az sokkal hangosabb volt!

 

Összességében nagyon-nagyon elégedett vagyok vele, csak javasolni tudom minden hezitálónak.

 

Rep! Az 1.2 LS A/C-ben széria a csomagtér-roló. Az 1.2 S COOL-t már jó ideje forgalmazzák tőlünk nyugatabbra. A különbség pl. az, hogy sem a kilincsek, sem a tükör nem színrefújt. Belül ugyanaz, a felszereltséget nem tudom.

 

Szívesen olvasnám más 1.2-es tulajdonosok tapasztalatait is!

 

Üdv: dhi11

rep Creative Commons License 2004.07.23 0 0 288

Sajnos a linkkel valami probléma volt az előbb

 

Honda Jet
Előzmény: rep (287)
rep Creative Commons License 2004.07.23 0 0 287

Szevasztok!

 

Szóval én három hete rendeltem egy 1.2 S COOL-t. Sajna a kereskedő nem tudott túl sok infót adni róla, így felhívtam a Honda Hungary-t. Azt állítják, hogy ez egy 2005-ös modell, a felszereltsége pedig abban külömbözik az 1.2 LS A/C-től, hogy az A/C-ben nincs hátsó csomagtérroló, ebben pedig már van. Egyébként minden más megtalálható mindkettőben...

Remélem így van, mert mint mondtam, megrendeltem.

Ja, a COOL ára annak ellenére, hogy felszereltebb, mint az A/C, 141.000 forinttal alacsonyabb!

 

Üdv

Zoli

 

Amint megjött a gép (okt. vége), kezdhetek gyűjtögetni egy ilyen Hondára:

Remélem a köv. Hondám egy Honda Jet lesz :)

Előzmény: totpet (286)
totpet Creative Commons License 2004.07.23 0 0 286

No, tegnap aláírtuk a szerződést, szeptemberben érkezik a kis Jazz.

 

A színe grafit metál, mikor mondtam a kereskedőnek, hogy olyat nem láttam az interneten, azt válaszolta, igen, ez egy teljesen új szín.

 

Megígértem neki, hogy nem reklámozom, de a lényeg: valóban érdemes több kereskedőt végigkérdezni, hátha valamelyik tud adni kedvezményt (ebben nekem úgy tűnt, hogy a pestiek kevésbé rugalmasak)...

 

Én egy nagyon jó ajánlatot kaptam!

shadman77 Creative Commons License 2004.07.21 0 0 285

Casco-val védd az a tuti, mármint, hogy anyagilag ne érjen nagy kár, lelkileg nem segít. Mivel nem egy népautó alkatrésznek nem fogják lopni, erre még rátehetsz egy lapáttal, ha nem trendi színbe rendeled, hanem valami ritkábba. Pl. itthon ezüst színű a legkedveltebb szín (nem csak Jazz, minden autónál). Gyárilag kérhető plusz riasztó és rablásgátló 90ezer forintért, szerintem inkább ahelyett valami egyedit tegyél bele. Váltózárat csak akkor, ha automatát kérsz, mert a manuálisoknál nem ér sokat (lsd: Autólopás topic). Ha kötsz rá Casco-t, akkor ne költs rá irreálisan sokat a védelemre, vagy ez, vagy az.

 

 

 

 

Előzmény: totpet (284)
totpet Creative Commons License 2004.07.21 0 0 284

Sziasztok,

 

egy Jazz megrendelésének a határán állok immár, próbálok ajánlatot kérni a kereskedőktől. (Minden kereskedés csak október 31-re vállal új autó szállítást, és itt-ott, egy-egy darab érkezik csak ezt megelőzően, egy ilyenre próbálok lecsapni.)

 

Amit kérdezni szeretnék tőletek:

Ti hogy "óvjátok a kicsikét"? Nem örülnék neki, ha a szép új (nem is olyan olcsó) autómat valaki elkötné...

 

És arról tudtok valamit, hogy az autótolvajok mennyire "szeretik" a Jazz-t?

SzaZoli Creative Commons License 2004.07.16 0 0 283
Szia!

Olajcsere volt csak.
Gyakorlatilag műszerrel belenézett a szervizes srác, és azt mondta, hogy nem lát semmit, hibakód nincs eltárolva, szokjak hozzá a jelenséghez, amit ő nem is ismert el, mert persze addig nem jelentkezett a hiba amíg ott voltam. Szóval kb. ennyi, egyébként kedvesek voltak, meg minden, szóval a modorral nem volt gond.

Mivel már 5000km van benne, kicsit meghuzattam, a teljesítménytől nem vagyok lenyűgözve, persze a gyorsulás megfelelő, de ez nem 83LE, és a fogyasztás egyből 8.6on áll.
Szóval kellene valaki becsületes ember, aki direkt ért a Jazzekhez, van teljesítmény-összehasonlítási tapasztalata egy másik Jazzel. A szervizes is azt mondta, hogy "hát ezt most össze kéne egy másik kocsival hasonlítani..." no ezzel nagyon sokat segített :(
Egyébként nincs bajom a kicsikével.
Előzmény: tara (282)
tara Creative Commons License 2004.07.16 0 0 282

Kedves Zoli!

Mi volt a szervizen?

 

Előzmény: SzaZoli (276)
SzaZoli Creative Commons License 2004.07.16 0 0 281
Akkor 1-2 dolgot le kell majd cserélni a Jazzen hogy naprakész legyen? :) Ez a tükör-index jól hangzik. A másik hifi vajon mivel fog többet tudni? hmmm
Előzmény: zsoltcs (280)
zsoltcs Creative Commons License 2004.07.16 0 0 280

Sziasztok,

 

Ma kaptam én is az infót, h. az október 31-i szállítású 1.2 LS A/C modell akkor már a 2005-ös modellév 1.2 S COOL modellje lesz, ami annyiban fog különbözni az előbbitől, h. nem lesz hozzá csomagtérroló, ami utólag rendelhető.

Az alapára valóban 2.949.000 Ft.

A japán Honda oldalon a Fit-en van néhány változtatás (hátsó lámpa, visszapillantóban irányjelző, másik hifi), ami valószínüleg ezekben az autókban is benne lesz.

 

Üdv,

cszs

Előzmény: rep (259)
TTToma Creative Commons License 2004.07.15 0 0 279

Nem feltétlenül hiszek az ilyen felmérésekben, hiszen a saját autójával kapcsolatban mindig elfogult az ember. Persze az hogy elégedett valaki az eleve szubjektív. Elromolhat egy autó hetente, ha a tulajdonosának ez másodlagos szempont, és mondjuk a kényelme miatt meg szereti. Meg sokan vannak akik mondjuk trabantból átülnek egy Wagon R+-ba és leteszik a hajukat, hogy ez a III. évezred csodája. Persze mondjuk a megelégedettségi index mégis tükröz valamit, hiszen a tulajdonos mikor megveszi az autóját akkor nyilván elvár tőle valamit, és az elégedettsége pedig tükrözi, hogy mennyire válltak be a hozzé fűzött remények. 

 

Viszont egy érdekes adat: <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

118. Peugeot 307 73.1% <IMG src="http://www.whatcar.com/images/blobs/blob_1.gif" border=0>

Persze lehet, hogy ez nem is annyira érdekes :). És gondoldom, hogy nem a kényelmével van a baj.

Bocs hogy OFFFF.

nomena Creative Commons License 2004.07.14 0 0 278

Sziasztok!

Egy másik fórumon belinkelték az itt korábban említett JD Power elégedettségi felmérés teljes anyagát. Íme, az első negyven autó. 

avl2 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 277
Hello, a szerviztapasztalatok igen erdekesek masoknak is, de fökepp konkretumokkal. Melyik szerviz nem ajanlotta az elsö gyors olajcseret, melyikben hogy dolgoznak, mennyiert ? üdv
Előzmény: Efy (269)
SzaZoli Creative Commons License 2004.07.09 0 0 276
Sziasztok!

Ma este mendegéltem egy kicsit a Jazzel, szervízbe hétfőn megy.
Valami fontosra jöttem rá, ahogy nyomogattam a gázpedált (most már így 5000km határán néha lehet ugyanis)

A jazz nem szereti a padlógázt, először finoman meg kell simogatni a gázt, majd úgyjól félig benyomni hirtelen, és onnan érzéssel egészen padlóig. Meghálálja gyorsulásügyileg :) olyan 1700től kezd gyorsulni, elötte csak városiasan lassan kúsznak fel a mutatók, viszont alacsony fordulatszámon se esik zavarba.

Új fogyasztás élmények. Panaszkodtam, hogy városban sokat eszik. Nos hét elején csin. rajta egy kis ellenőrzést, és a bal első kerékben 1.9bar volt, a jobb elsőben meg 2.1... a hátsók 2.1-2.2 körül...
Nos beállítottam, első kerekekben 2.2, hátsókban 2 a nyomás (egy kollega ajánlása)
A fogysztás átlag 6.5ről leesett 5.9-re ugyanolyan "láb" mellett! Megdöbbentő! Ja, és persze egy kis légkondi, és csak város! És sokkal kevésbé pattogzik a hátulja is, stabilabb az útfekvése, jobban kormányozható (persze ez köszönhető annak is, h eddig jelentős volt az első két kerék között a különbség).

Más. Pár napig Balcsin voltam, és a 2004 1.6vtechII 4D Civiccel voltunk. Mivel már az is a bejáratás felső határa felé van, így kicsit megjárattam. Igaz csak városon kívűl voltunk, de dúrván 100km autópálya is benne volt a fogyasztásba, olyan 50 km város, és 500km országút. Srácok, én nem kíméltem, huzattam, előzésnél 2, ill. 3ig vissza, padlógáz, ülésprés stb. A lényeg a benzinkút. 604km-rt megtettünk 36.4 liter benzinnel. Ez majdnem teljesen pontosan 6 literes fogyasztásra jön ki (6.02)! Ledöbbent arcok a kocsiban, majd hümmögés, és mosoly. :) Szóval ekkor belegondoltam, hogy ilyen fogyiért a Jazzt kímélni kell, de azért én nagyon szeretem, nekem nem való nagy kocsi :))))

üdv
Zoli
nomena Creative Commons License 2004.07.09 0 0 275
Volt itt szó korábban az ausztrál töréstesztről. Megvan már az EURONCAP törésteszt eredménye is. (Ha jól olvastam, ez oldallégzsák nélküli verzióval készült.)
nomena Creative Commons License 2004.07.09 0 0 274
DOC: Érdekelne, hogy milyen tapasztalataid voltak a szervizekkel. Legalább a szerinted legjobbakat és legrosszabbakat áruld már el, lsz!
Előzmény: HONDADOC (272)
HONDADOC Creative Commons License 2004.07.08 0 0 273

Fogalamam sincs a hazai márkaszervíz olaj ajánlásokról, szervize válogatja, gondolom...

Én évek óta már magam veszem-viszem a bontatlan olajat a szervízbe...

Korábbi off topic autóim közül a sportosakhoz (vti-k, Integra-R) Castrol RS 10W-60-at ill. Mobil 5W-50-et használtam, a többiekhez pl. Stream 2.0i, Accord Kombi 2.0i és most a Jazzhez is RS 0W-40-et...

Előzmény: kifli (268)
HONDADOC Creative Commons License 2004.07.08 0 0 272

A hazai szervizek szakmai tapasztalata-tudása véleményem szerint, hogy úgy mondjam, enyhén szólva is ingadozó...

Pár szervízben van egy-két jó szakember, ha még lelkiismeretes is akkor szerencséd van. Meg ha nem húznak le nagyon...

 

A bejáratós olaj rendben lehet, de akkor az elég az első 2000 km-re...

A kezdeti 'durvább' kopás akkor történik. Azért kell utána kipucolni és frissel tovább...

Egyébként pedig a gyári előírásokhoz legközelebb álló olajakat kell -kellene használni! A márka szerintem is mindegy. Marketing és szerződésfüggő az ajánlás mindenhol.

Beetetni pedig inkább a horgászok szokása:)

 

Jazz rulez! :) 

Előzmény: rep (270)
nomena Creative Commons License 2004.07.08 0 0 271

Az ilyen kérdés kezelésére szerintem az a korrekt megközelítés, amit pl. a Volvónál tapasztaltam, ahol első szerviz 10ekm-nél volt, utána viszont 20ekm-enként. Akkor lehet bele tenni spéci olajat az elején, ami viszont nem bír ki egy egész ciklust.

Előzmény: rep (270)
rep Creative Commons License 2004.07.08 0 0 270

Nekem is azt mondták a szervízben, hogy a bejáratáshoz a gyárban valami spéci olajat tesznek bele, amit nem ajánlatos lecserélni 10.000-ig...

Előzmény: Efy (269)
Efy Creative Commons License 2004.07.07 0 0 269

Kifli !

 

Márkaszervize válogatja. Attól függ, melyik forgalmazónál kötelezte el magát a szervíz.

Eddig Aralról és Shellról tudok.

Néhány helyen elfogadják a bontatlan csomagolásban, általad vitt olajat, de ezt a számlán/köt. szervízjegyen külön rögzítik.

Bármennyire is hihetetlen, az egyik márkaszervízben lebeszéltek az első 1-2000 km után javasolt ( de nem kötelező olajcseréről). Ilyen is van.

 

Várom a választ, mit tapasztaltál :

 

Efy

 

 

Előzmény: kifli (268)
kifli Creative Commons License 2004.07.07 0 0 268
ha csak úgy beviszem egy MO-i márkaszervízbe olajcerére milyen olajat adnának egy Jazz CVT-hez?
Előzmény: HONDADOC (267)
HONDADOC Creative Commons License 2004.07.06 0 0 267

Olaj: Castrol RS Racing Syntec 0W-40

 

Nekem nagyon bejött....

Müncheni Metroban átszámítva az 5-literes flakon 11000.- körül megáll!!!

Előzmény: hnehnszb (263)
kifli Creative Commons License 2004.07.06 0 0 266
nem tehehetek róla, néha meg kell pörgetni, bár még bejáratós lenne... 7.ikben azért ritkán húzatom ki teljesen PB-en belül:-). Amúgy sem érdekel a fogyasztás. szerintem 8 körül tök jó. lehet, hogy lehetne 7 körül is... úgy sem magamnak vettem a gépet, bár most inkább én használom
Előzmény: hnehnszb (265)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!