Keresés

Részletes keresés

simlac Creative Commons License 2003.08.21 0 0 59
Hali!
Asszem megvan a Command:AOD, de még utána kell néznem, legkésőbb jövő hét elején meg tudom mondani. Remélem megtartottam az install-t. Ha még megvan, akkor felrakom valahova és adom a linket. Imádtam azt a játékot!

Üdv:
simlac

Előzmény: Tiburtius (58)
Tiburtius Creative Commons License 2003.08.20 0 0 58
Hogy a boomer csapjon le rá!Végre, végre, végre megvagytok! Már hosszú ideje keresek Unterseeboot-rajongókat, de nem találtam senkit, akit érdekelt volna a téma.Már újsághirdetést is feladtam, de semmi.Azt hittem, kicsiny Hazánkban csak én vagyok ilyen elvont Leutnant. De most megvagytok végre, úgyhogy ma hordót bontok a tiszteletetekre!
Keves Sz..sz, és a többiek, akik a Fórumba írtok, ha nincs ellene kifogásotok, tartós jelleggel csatlakoznék a falkához. Nagyon érdekes, amit eddig írtatok, szerény személyemnek is lenne néhány híranyaga, de előtte egy kérés: Otto Kretschmer, a Hajókirály emlékére kérlek benneteket, tengerész-bajtársak, ha valakinek meglenne a Command:Aces of the Deep(azt hiszem, ez fut Windowson),könyörgök, nagyon szeretnék hozzájutni(természetesen fizetnék érte).
Üdv: Tiburtius
Rephyx Creative Commons License 2003.08.18 0 0 57
Erdekel :)
Előzmény: Zero4 (56)
Zero4 Creative Commons License 2003.08.17 0 0 56
Sziasztok!
Minden tengeralattjáró-barátnak ajánlom a "TENGEREK SZÜRKE FARKASAI" c. könyvet. A szerző Sárhidai Gyula, a könyv ára kb. 2300 Ft.
Tartalom: a tengeralattjárók története 1945-ig, különös tekintettel az osztrák-magyar egységek első világháborús bevetéseire. Ezen kívül elemzéseket és néhány történetet olvashatunk benne a külföldi (pl. angol, német, japán, orosz, szovjet, olasz, francia) tengeralattjáró flották első és második világháborús történetéről.
A most (még) kapható könyv bővített, 2. kiadás, eredetileg 1989-ben jelent. Ha most elfogy, akkor kérdéses, hogy kiadják-e még valaha. (Pedig nagyon színvonalas munka.)
Ha érdekel valakit, írjon ide a fórumba, mert tudok egy helyet, ahol biztosan kapható.
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.08.15 0 0 55
Nem mindig a külső a fontos.
Előzmény: sz..zs (54)
sz..zs Creative Commons License 2003.08.15 0 0 54
nemtom hogy vagytok vele, de nekem nem nez ki vmi hűdemásformajunak...
Előzmény: unguided (53)
unguided Creative Commons License 2003.08.12 0 0 53
Szupertitkos orosz atom-tengeralattjárót bocsátottak vízre

augusztus 12. 9:51
[NEWSru.com]



Szeverodvinszkben, a "Szevmas" vállalatnál, Vlagyimir Kurojedov tengernagy, az orosz haditengerészeti flotta főparancsnokának jelenlétében, szigorú biztonsági intézkedések mellett vízre bocsátották a "Losarik" nevű szupertitkos új orosz atom-tengeralatjárót. A 210. tervszámú tengeralattjárót a hajóépítők a hajdanán nagyon népszerű rajzfilmfiguráról, a gömbölyű lovacskáról nevezték el Losariknak. A hajó a világon egyedülálló energetikai és merülési rendszerrel van ellátva, fejlesztését még a szovjet idők óta a legnagyobb titokban tartották, csupán néhány részletet sikerült megtudnia az Izvesztyija újság tudósítóinak. A haditengerészeti főparncsnokság még a vízrebocsátás tényét is titokban akarta tartani, de miután a hajót kihozták a fedett és zárt szerelőcsarnokból, ahová még a gyártócég munkatársai közül sem engedtek be mindenkit, a tengeralattjárót néhány napig a messzebbről is látható nyitott szerelőállványzaton tartották, ahol amerikai kém-műholdak, de a szemfüles fotósok azonnal le is fényképezték. A "Malahit" tervezőiroda vezetői, akik a 2001 decemberében vízrebocsátott "Gepárd" atom-tengeralattjárót (971-es projekt) is fejlesztették, nagyon csodálkoztak azon, hogy az unikumnak számító tengeralattjáróról a sajtó egyáltalán tudomást szerezhetett. A "Losarik" építését még 1988-ban kezdték, de finanszirozási nehézségek miatt később szüneteltették, csak az utóbbi három év alatt kapták meg a szükséges pénzt a haditengerészettől. Kezdetben a tengeralatjárót mélytengeri kutató- és mentőhajóként akarták megépíteni, sőt, még amerikaiaknak is felajánlották a befektetési lehetőséget, de azok nem éltek vele. A későbbi fejlesztés során azonban olyan - katonai célokra is alkalmas - tengeralattjárót sikerült kialakítani, amely állítólag szinte teljesen zajtalan, a hidroakusztikai felderítő rendszerek nem tudják észlelni, ezért nagy mélységben a világóceán bármely pontján teljesen rejtve maradhat. A vízrebocsátási ünnepségen csak a haditengerészeti flotta - mint a megrendelő - képviselői, a fejlesztő-tervezők és az építésben közvetlenül résztvett gyári dolgozók szűk köre vehetett részt.

Traktorovics Traktorov Creative Commons License 2003.03.08 0 0 52
Ja, az Aces of the Deep elég Das Boot-os utánérzetű. Német tengeralattjáróval vagy. Kedvencem benne az Alle man zu raus(?) kiáltás vászmerüléskor. A filmben is ezt kiabálta az elsőtiszt. 54 ember súlya azért számitott a ballasztnál.

A pálya végén meg lazitás a kricsmiben, pont mint a filmben. Kafa nagyon. Az Asdic hangja is realisztikus. Majd megőrültem, amikor megszórtak bombákkal az a pingelés meg kalapált a hangszórókból.

Traktorovics Traktorov Creative Commons License 2003.03.08 0 0 51
Lehet volt már róla szó, de olvassátok el a Das Boot könyvet Lothar Günther Bucheimtől. Mindent leir a világháborús német tengeralattjárókról. A film sorozatváltozata se kutya. Játékban pedig a kedvencem az Aces os the deep. Egyszer a rombolók elől fél napon kersztül menekültem (persze időgyorsitással). Nagyon valósághű.
sz..zs Creative Commons License 2003.03.07 0 0 50
ez tok jo, koszi hogy belinkelted...
Előzmény: seawolf (49)
seawolf Creative Commons License 2003.03.06 0 0 49
sz..zs Creative Commons License 2002.11.20 0 0 48
nadekomolyan en! :)

Megneztem, hat nehol eleg megrazo, jo lett volna vmi kezikameras feeling bele, de elmegy, nehol hideg (tenger)viz nelkul is akar...

Előzmény: unguided (47)
unguided Creative Commons License 2002.11.18 0 0 47
Na ne vetíts...! :))))
Előzmény: sz..zs (46)
sz..zs Creative Commons License 2002.11.15 0 0 46
koszi

varjuk...

megnezte mar vki az Atomcsapda cimu uj Harrison Ford eposzt? En lattam egy reszt belole (vagyis tobbet is mert en vetitettem), sajna meg nem teljes osszefuggeseben...

Előzmény: Samy80 (45)
Samy80 Creative Commons License 2002.11.13 0 0 45
Kedves SZ..ZS!

Sajna még én sem találtam elektronikus könyveket a NET-en. Engem leginkább az enciklopédia jellegű könyvek érdekelnek, de természetesen a tengeralattjárós regényeket is szeretem. Amennyiben találok bármilyen könyvet, természetesen közkinccsé teszem...

Üdvözlettel... Samy80

Előzmény: Samy80 (42)
Cifu Creative Commons License 2002.11.12 0 0 44
Ui.: A német hajóba a 191 cm-es magasságommal nem engedtek be.

Ezt a rohadt diszkriminációt! Én (sajnos) nem kerültem hasonló helyzetbe tengeralatjáróval, de harckocsiknál sajnos nekem is gond a 199cm-es magasság (a T-72-esnél kész idegroham volt a kikászálódás...)...

Előzmény: gerion (39)
sz..zs Creative Commons License 2002.11.11 0 0 43
Kedves Samy80!

Ha ilyenekre bukkansz, lecci ird meg nekunk is... Nemhogy masodik vilaghaborus, de tengeralattjaros konyvekre sem bukkantam meg, vagy inkabb azt mondanam hogy nagyon e-bookokra sem bukkantam meg a neten (igaz nem is kerestem nagyon oket), egyedul nehany Kertesz Imre, meg Thomas Harris konyv van a birtokomban elektronikusan.

Előzmény: Samy80 (42)
Samy80 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 42
Hellóka mindenkinek...

Keresnék tengeralattjárós könyveket főleg a második világháborús tengeralattjárókról letölthető változatban... Ha valaki tud ilyet akkor legyenszíves írja meg nekem...

Köszi...

Ps. Magyar és angol kiadás érdekelne....

sz..zs Creative Commons License 2002.08.18 0 0 41
a Mai Lapban talaltam egy linket: www.subexpo.com

A lap irja:
"Megesik, hogy az embernek surgosen szuksege lesz egy atom-tengeralattjarora. Aki ketelkedik az internet mindenhatosagaban es azt gondolja, hogy egy ilyen vasarlashoz a vilaghalon sem lelunk segitseget, latogasson el a www.subexpo.com oldalra "

ehhez kepest nem sok semmi van azon az oldalon...

sz..zs Creative Commons License 2002.08.11 0 0 40
a fotokert halas lennek...

sz.zs@chello.hu

Előzmény: gerion (39)
gerion Creative Commons License 2002.08.11 0 0 39
A videokamerámat nem vittem magammal, de fotókat csináltam mind a két hajóról. Eleinte még visszatartott az orosz gépben, hogy fényképezni tilos táblák voltak a pénztárnál, de mivel bent már nem volt senki, aki rámszólt volna, AK-47 szerű sorozatokkal gyártottam a képeket. Sajnos a belső képek egy jó része nem sikerült, meglehetősen sötét volt, néhol csak (vörös fényű :) ) viharlámpák égtek, és a szűk hely miatt a vaku fénye is verődött mindenhonnan...

Ha érdekel, van scannerem és tudok Neked küldeni pár képet kívülről-belülről. Mi az aktuális E-mail címed?

G.

Ui.: A német hajóba a 191 cm-es magasságommal nem engedtek be.

Előzmény: sz..zs (38)
sz..zs Creative Commons License 2002.08.03 0 0 38
nem keszitettel veletlenul fotokat, vagy videot? erdekelne... nagyon.
Előzmény: gerion (37)
gerion Creative Commons License 2002.08.03 0 0 37
Akit érdekelnek a tengeralattjárók, az Németországban járva ne hagyjon ki két dolgot:
1. Kielben, pontosabban tőle pár kilóméterre, a Laboe-i parton ki van állítva egy II. vil.háb. német hajó, a háború végéről.
2. Peenemündében egy orosz Juliette osztályú rakétahordozó van kiállítva. Ez egy átmeneti, rövid életű típus volt, a torony mögött ferdén két bazi robotrepülőgép indítótubusa van beépítve.

A német hajót nem tudtam megnézni belülről, de az oroszt igen, és nagy élmény volt. A fílinget fokozta, hogy mindenhol korhű ruházatú bábuk voltak, és hangszórókból real hanghatások szóltak. Azaz a gépek zúgtak, a szonár hangosan pingelt, az étkezdéből orosz nyelvű beszélgetés szűrődött ki.
A hajó leginkább egy hatalmas kazánházra emlékeztetett, csövek, tekerőkarok, bazi mérőórák, stb. mindenfelé. Érdekes volt tippelgetni, hogy mi mire lehetett jó, ott erősen bántam, hogy az iskolában hanyagoltam az oroszt. A kívülről nagy hajó belülről félelmetesen szűk, zsúfolt volt, a félórás belső nézelődés is komoly klausztrofóbiás élmény lett, egy hosszabb tengeri utat pedig jobb el sem képzelni. A legnagyobb magánélettere a kapitánynak volt, de az ő kabinja sem sokkal nagyobb, mint egy panelházi lakás WC-je.
Sok minden egybevágott a film- és olvasmányélményeimmel: például a vízzárónyílásokon tényleg fölötte megkapaszkodva lábbal előre lehet csak átlendülni, a periszkópot is tényleg lazán rátett két kézzel lehet legjobban forgatni, továbbá a torpedócsövek zárófedelén tényleg ott voltak vörös csillagok eszmei muníció gyanánt.
Akit érdekel a téma, és arrafelé jár, ne hagyja ki!

G.

sz..zs Creative Commons License 2002.07.23 0 0 36
Crimson Tide - 1 CD (626 MB) - angol nyelvu, no felirat... 352*164, ~24 f/s, sztereo hang...
Előzmény: sakalw (33)
sz..zs Creative Commons License 2002.07.23 0 0 35
Sub Command - nyomulhatsz benne Akulaval, Seawolffal es 688i Los Angeles-sel... elegge nehez gém szerintem, de siraly nagyon.

Nekem mostansag bejon meg a Silent Hunter 2, meg a Destroyer command, bar ezek 2 VH-s szimek, az egyik tengeralattjaro a masik rombolo, de lehet oket egyutt nyomni multiban....

---------
The Enemy Below - http://us.imdb.com/Title?0050356 - CSEKIDAUT!

Előzmény: Dworkyll (34)
Dworkyll Creative Commons License 2002.07.22 0 0 34
Tényleg szaktársak,

úgy nyomulnék valami dögös szimulátorral, van valami jó mondásotok? Mik most az elérhető, mai subokról szóló szimek?

Dwo

sakalw Creative Commons License 2002.07.22 0 0 33
Hány MB a Crimson tide? És milyen nyelvű?

Igen a The Enemy Below-t a Crimson tide-ból vettem, és kiderült, hogy tényleg létezik a film 1957-ben készült.
Csak az a baj, hogy VHS-en lehet csak hozzájutni, net-en shol sem találtam még meg.

Egyébként amit mondált oldal, azon rajta van a
K-19 The Widowmaker lapja, ami megint egy jó kis film lesz(www.k19movie.com).
Hallottam már róla, kb 5 éve hogy készül, nem gondoltam, hogy idáig tart. Megnéztem egy brit DVD küldő lapnál a filemt, kiderült meg nem jelent meg Szept 19-ére ígérik a megjelenést, feltételezem akkor moziban addig csak lesz.

Az idézettel kalpcsoltban nem Scott Jurgens, én legalábbis arra emlékszem.

sz..zs Creative Commons License 2002.07.22 0 0 32
pedig abszolut nem latni egyaltalan pixeleket teljeskepernyos nezetben sem...

The enemy below? - Nem lattam, de kovetkeztetek, hogy arrol a filmrol van szo, amirol a crimson tideban beszelget Viggo Mortensen és James Gandolfini, még az elejen, mikor azt jatszak, hogy melyik tengeralattjaros filmben ki szerepel:

"-Alattunk az ellenseg...
-Robert Mitchum.
-És? A valasz igy hianyos.
-Arra a nagyfulu bajuszosra gondolsz? Curd Jurgens.
-A-a..."

Előzmény: sakalw (31)
sakalw Creative Commons License 2002.07.21 0 0 31
Bocsi, hogy eddig nem írtam, de nem voltam gépközelben.

Sz..zs:
A Crimson tide-nak nem tetszik a felbontása, megtaláltam már normális felbontásban.(csak nem bírom letölteni)
Van egy olyan film, hogy The enemy below, nagyon régi a filem, de színes, estleg megvan valakinek, akárhogy?
Ja, köszi az oldalt.

Simlac: Nekem megvan a Silent hunter II

Sziasztok.

sz..zs Creative Commons License 2002.07.16 0 0 30
a neve ismeros, de nem igazan volt hozza szerencsem. A legjobb tengeralattjaros szim. oldal a www.subsim.com - ott erdemes szetnezni. Tele van nyalanksaggal...

Ha mar DSRV: Talalkoztam egy konyvben egy orosz hajoosztallyal az Indiaval, aminek torzsebe ket kis medenceszeruseg (ovalis melyedes) van vajva, ami ket kicsi tengeralattjaro dokkoloja. Akar vehetok az orosz DSRVknek is... vegulis az USAnak is asszem ketto van: a Mystic es a masiknak a neve nem jut eszembe, asszem Avalon.

Tenyeg nincs meg senkinek az A13? vagy vmi urhajoszim?

Előzmény: simlac (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!