Keresés

Részletes keresés

variaga Creative Commons License 2000.10.03 0 0 312
Turi, e-mail megy, állás-ügyben. Beszéljünk!
Előzmény: turi (303)
variaga Creative Commons License 2000.10.02 0 0 310
Turi, mi újság állás-ügyben?
Előzmény: turi (307)
variaga Creative Commons License 2000.10.02 0 0 309
Nagyon nehéz dolog szó nélkül nézni, amint az Anyukám megfőzi a csülkös bablevest, vagy annak ellenére, hogy megbeszéljük a másnapi fa behordást, mire hazamegyek látom, Ő még aznap becipelte. Vagy gutaütést kapok ott helyben a tehetetlenségtől, vagy azt mondom, "Anyukám, tudod, hogy nem szabad". Mindkettő rossz, hiszen nem szabad, hogy megérezze, kicsit még mindig betegnek tartom. Ezért aztán inkább agybajt kaptam, két hete egy órára megállta az agyam. Olyan volt mint egy agyvérzés, csak visszajöttem belőle - szerencsére utóhatás nélkül. (Az Anyukám nem tudta meg.)
Egy szófogadatlan anyuka, egy kíméletlenül stresszes munkahely, idegesítő környezet a külvilágban...
Ennek ellenére soha sem jutna az eszembe, hogy áldozatnak tekintsem magam vagy szolgálatnak bármit, amit az Anyukámért megteszek. Eljön még az az idő, amikor már úgysem lesz módom. Ha bármit tehetek azért, hogy ezt késleltessem, azt meg is teszem.
Abban meg nagyon is egyet értünk, hogy a tanácsokkal óvatosan kell bánni, még jó, hogy meg lehet őket úgy is fogalmazni, hogy ne tanácsnak tünjenek. Nem szabad sajnálkozni, nem szabad szigorúnak lenni, nem szabad nagyon kímélőnek lenni. Az a bizonyos középút - úgy érzem - majdnem pontosan ott van, ahol a betegség előtt volt. Az egyetlen amin változtatni kell ilyenkor az egy indokolt szintű alkalmazkodás, és annak megtanulása, hogy az idő értéke hallatlanul megnőtt. Nem is javaslom senkinek, hogy megvonja saját magát és energiáit attól, akinek egy betegség esetleg rövidebbre szabhatja az életét - ha semmi másért, akkor az utólagos lelki furdalásért.
Előzmény: Törölt nick (308)
turi Creative Commons License 2000.10.01 0 0 307
Nem akartalak megbántani,Neked is szôrnyü lehetett. A családomon tapasztaltam,mennyire szerettek volna segiteni ,amikor a kemo-rosszulléteim voltak,mennyire bántotta Öket a tehetetlenség.Nem egészen erre gondoltam,amikor azt irtam,hogy sokszor a jóindulatnak szánt tanácsadás is tud terhes lenni.Ezt fôleg egészséges ismerôsök -barátok adják,akik hallottak ilyen-olyan gyógymódokról.Lehet,hogy én látom rosszul a dolgokat és sokan ezekbe a tanácsokba kapaszkodva kontrollálatlanul mindent megpróbálnak.
Előzmény: Törölt nick (306)
turi Creative Commons License 2000.09.24 0 0 305
Igazad van a segitség adását illetôen,de-ha Te voltál ,vagy most vagy rákos,akkor tudod-néha igenis mennyire terhes tud lenni a jóindulatu segitség.Sokszor nem is érezhetô a betegség,de a lelki trauma erôsebb.Érdekelne,hogy a betegek,hogyan élik át pszichikailag az egészet.Szerintem ez fura állapot,amit tényleg csak az tud elmondani,aki érintett/volt.Pl. a barátnôm sokáig elôttem is titkolta.Szegyen?Babona?Nála az utóbbi.Én is kitüztem apró babonás célokat/ némelyik nagyon hasznos volt /,pl.3 éve egy pohár ital és halk zene mellett elszivtam az utolsó cigarettát.A kellôen megadott ritus elôtt megfogalmaztam,ha ez az utolsó cigi,akkor meggyógyulok. Megjegyzem,nem voltam erôs dohányos,gyenge cigit szivtam,de a társasági életemhez hozzátartozott.A tüdômnek soha nem volt és nincs is baja.
Én jó állapotban vagyok-egészséges-ennek ellenére vannak kiborulásaim a kontroll elôtt.Mindenki nyugtat,amitôl még idegesebb leszek,hiszen én is tudom/bizom az negativ eredmény kimenetelében.Ilyenkor elvonulok sétálni,vagy intenziv rendrakásba fogok,zenét hallgatok,szinte mindent egyszerre élek. A családom tudja,hogy ezekben a napokban én visszavonulok egy látványos ,intenziv élet cselekedetbe.
A normális mindennapokban pedig a tudatom mögé rejtem a problémát.
Előzmény: Törölt nick (304)
turi Creative Commons License 2000.09.23 0 0 303
1.olvastam valahol,aki a jelenben a multon ragodik,elveszti a jovot.Van benne valami.
2.Valoban nehez csak magunkkal torodni es masok segitsegkereset megtagadni.De a mi esetunkben nem art az onzoseg,mi tudjuk csak,mit is erzunk.Ezert en pl. nem szeretem,ha olyan valaki probal tanacsot adni,iranyitani,aki nem elte at a rak allapotat,kezeleset,ill. lelki traumait. Az akarmennyire is joszandeku, nem tudja aterezni.
3.Mindenkinek maganak kellene eldonteni,hogy miben hisz,orvosban mindenkeppen szukseges szerintem, emellett kiegesziteskent johet a termeszetgyogyaszat,Gerzson-dieta,stb.Baratnom a fenti dietat hasznalja,folyamatosan fogy,az allapota nem javult,de nem hajlando orvoshoz menni.Az immunrendszere a......alatt van es egesz nap csak facsar,reszel,csiraztat,tehat gondolatban soha nem tus elszakadni a betegsegtol.Az erdekes,hogy nem annyira beteg-nincsenek tunetei-,hogy ennyire belevesse magat.
4.Akik a hozzatartozoikert aggodnak,remelem csak a forumon jelzik ennyire,mert inkabb a beteg figyelmet el kellene terelni es a napjaiba boldog pillanatokat bevinni,minthogy ereztetni az aggodast./ami onmagaban termeszetes,de benne van,hogy mi lesz velem nelkuled,es ez onzes is/
Azzal nem segitunk,ha mi es hozzatartozoink egyutt stresszelunk.
5.Jonak tartom tovabbra is az AGYKONTROLL-t,mint ongyogy

itast,de nem mint egyedulit.
Most csak irtam,ami jott belolem, mert legutolso hozzaszolasom ota rossz volt a gepem,es most ki akartam irni a felhalmozodott erzeseket,foleg miutan a forum kezdett pesszimista hangulatuva valni.
Oruljetek minden apro jonak,a napsutesnek,keruljetek a buskomor baratokat.Hiszen a legnagyobb bajkeveronk a stressz.

NHL Creative Commons License 2000.09.21 0 0 294
http://www.zpok.hu/fogyved/e-szamok/index.html
http://www.pro-patiente.hu/pp/tegy/lap/0002/envir.html
Waratah Creative Commons License 2000.09.20 0 0 293
Tudom ezt jól, mivel állítom hogy anyám épp abba betegedett bele, hogy tíz éven át ápolta az agyvérzéses apját, mire az meghalt, a nagyanyám is volt akkor már vagy 80valahány éves, akkor arra meg azért kellett elkezdeni jobban odafigyelni, soha nem adott magának egy szabadnapot. Nem engedte hogy segítsek. (most is nehezen engedi)Én meg tudatosan próbálom megszervezni az életünket, igenis kell nekem pihenés és akkor segítsenek a többi családtagok! Ezt anyám és nagyanyám is belátja. Lehet hogy önzőnek tűnök, de csak azt szeretném, ha maradna energiám akkorra is amikor majd nem lehet őket egy hétre sem itthagyni.
Előzmény: Törölt nick (292)
Waratah Creative Commons License 2000.09.20 0 0 291
van valami ilyen topic itt a tasztalon, keress rá
Előzmény: Beerci (290)
Waratah Creative Commons License 2000.09.20 0 0 289
zsoltu, te már utána vagy, én meg előtte. Ez a különbség köztünk.
Előzmény: Törölt nick (288)
Waratah Creative Commons License 2000.09.20 0 0 287
Könyörgöm, itt most nem rólam van szó, rólam mint a környezetről! Kit érdekel hogy ez rossz-e nekem vagy sem. Ha cigánykereket kellene hánynom, hogy az anyukám csak egy icipicit jobban érezze magát 5 percig, akkor a végén még képes lennék rá ( a nagy hátsómmal) . Igenis egy betegnek joga van végrendelkezni, ilyen buta apróságokban, meg lelkiekben, ez még azt mutatja hogy ragaszkodik a világhoz. Majd ha nem törődik semmivel, az lesz nekem a rossz.
Előzmény: Törölt nick (285)
Waratah Creative Commons License 2000.09.20 0 0 284
Kedves NHL, ezt a feleségedről szóló mondatot kétszer kellett elolvasnom. Nem értettem, hogy jön az egész zsoltuhoz, meg a veszekedéshez, meg egyáltalán, aztán olyan irdatlanul összefacsarodott a szívem, hogy nagyon. Igen, ez az. Az anyukám is ezt teszi, sok kicsi végrendelet, hogy mit hol találunk, meg hogy ez a kütyü nem jól működik, vigyázzunk "majd akkor".
Előzmény: NHL (283)
NHL Creative Commons License 2000.09.20 0 0 283
veszekedés:
feleségem ráébredt, hogy idén nem vettem magamnak ruhát, cipőt ilyesmiket

nem volt szándékos a részemről

tölgy Creative Commons License 2000.09.19 0 0 281
ha szólhatok (ha nem akkoris irom):-)
addig amig nem hiv a saját rendelojébe, nem eroltet valaki, csak elmondja amit o gondol ismertnek, érdekesnek,"lehethogy jó"nak! , vagy pl. hátha más még nem hallott róla-jelszóval, nos addig szvsz. hagyjuk meg a jószándék eleve feltétetezését!
ha ügynök, ugyis tovább megy, de bizony voltak nagyon jó gondolatok a diétákkal kapcsolatosan, az pszihérol is, bár pl. saját elképzelésem szerint( inkább elvárásom) a Gerson terápiáról már illik tudni egy pszi-sebésznek is! de mindenképp nyitottnak kell lennie, és bepótolni, mert nincs egyetlen csodaút!!!!!
üdv:tölgy (békességkereso, mert a harag, méreganyagot termel!:-) )
Valaki64 Creative Commons License 2000.09.19 0 0 280
Waratah, teljesen egyetértek veled, olyan érzésem van, mintha ez nem a betegek, vagy gyógyulók, hanem a természetgyógyászok fóruma lenne.Ha minden igaz lenne, amit irtok, akkor már nem lenne szükség erre a fórumra. Én nagyon rossz dolognak tartom, hogy bolonditsuk egymást csodaszerekkel.Mindig vannak jó szervezetü emberek, akik könnyebben le tudják gyűrni a betegséget, és vannak, akik elbuknak.....
Waratah Creative Commons License 2000.09.19 0 0 279
SZerintem nem is gondolta senki hogy bármi is ingyen lenne. Nekem személy szerint az a problémám, hogy hol az a nóni jelenik meg itt (már nem is emlékszem a nevére, sem a terméknek sem a forgalmazónak) hol más. Pedig ez (talán) nem a reklám helye. Pl nem szeretném, ha a depiseknél minden nap bekopogna egy új gyógyszercég képviselője, hoyg az ő terméküket kérjem az orvostól.
Előzmény: Törölt nick (278)
NHL Creative Commons License 2000.09.19 0 0 277
önkéntes terapeuta lennél ?
nem tetszel
Előzmény: Törölt nick (276)
NHL Creative Commons License 2000.09.18 0 0 275
A Gerson terápia szerint nem maradhat éhes, aki csinálja. Annyit ehet, amnnyit bír: megadott ételekből.
Aztán ennek vannak gyógyszeres (pl. hasnyálmirígyenzim, stb.) részei.
És egyebek.
Aki csínálja, tudja.
Waratah Creative Commons License 2000.09.17 0 0 273
zsoltu, ti magatok tudjátok tartani a diétát? Én egyszer valami marha nagy riadalmamban olyan 4-5 hónapig elég szigorúan tartottam, bár ennyire durva mint az egy hónap barna rizs, nem volt benne. Érdekes volt, hogy szerintem akkor éreztem magamat a legjobban, mármint teli energiával, meg optimista, meg minden. Aztán visszacsúsztam. Valami iszonyatos éhség volt szervezetemben fehérje iránt: töménytelen magot megettem, de nem segített. És amikor egy szelet húst ettem végül, az volt a jó. Mármint az éhség megszünt de megtört a diéta.
Azóta sem tudom megismételni, hiába vágyódom azután a jó érzés iránt.
Az anyukám meg (mert igazából rajtam keresztül ő a topictárs) olyan félegészségesen táplákozik. Nincs is lelkem többre noszogatni. Azt mondja már a fülin jön ki a brokkoli meg a répa. Úgy havonta rátör és főz egy jó kis zaftos pörköltöt, és attól megnyugszik, aztán legeli tovább a zöldeket, igaz komoly szisztéma nélkül, csak amiket itt-ott olvasott, hogy jót tesz.
Előzmény: Törölt nick (272)
Valaki64 Creative Commons License 2000.09.16 0 0 271
Gondolom, nem minden chemohoz adják a szteroidokat, de a limphomásoknak igen.Rám nem volt semmilyen hatással, csak utáltam, mert keserü volt a Medrol. Én idén januárban kaptam utoljára, most megyek ujabb kontrollra, lehet, hogy nekem is van valami....Én a felsoroltak közül az alkoholon kivül mindent fogyasztok, a cigarettáról viszont a betegségem kezdetén leszoktam.Irigylem egyébként, mint irtam már, aki hisz a természetgyógyászok étkezési csodáiban. De van egy vicc, amit most nem irok le, a lényege, hogyha az ember minden jót megvon magától, akkor minek él????Az igaz viszont, hogy meditálás és akaraterő szükséges.
Waratah Creative Commons License 2000.09.14 0 0 268
Szteroidokat is kap az anyukám????
Interferont (roferont) azt kapott, de nem vált be neki. De nem láttam rajta változást. Most meg viszont rendesen "lent" van.

Drága NHL, én csak azért nem iszok, mert marhára nem bírom, de csokit én is eszek, de hát nem kell ehhez rákosnak lenni, szóval ha ennyi kell a jó közérzetedhed, hát b...meg, miért ne engedhetnél meg ennyit magadnak????!!!

Előzmény: NHL (267)
NHL Creative Commons License 2000.09.14 0 0 267
1998 október 6-án kaptam az utolsó kemoterápiát, azóta klinikai orvosnál nem voltam.
A miértről nem beszélnék, de maradjunk annyiban, hogy ez Magyarország.
A közérzetem jó, tán kicsit többet iszom a kelleténél és csokit eszek.
A párhuzamos természetgyógyász kúrában:
- só,
- cukor,
- kávé,
- dohányzás,
- hús,
- tejtermék,
- alkohol,
- fűszer
... stb tilalom volt.
Meg még sok más is.

Most azonban bizonyos jelek arra késztetnek, hogy kivizsgáltassam magam és érzéseim szerint kiújult a lymfóma.

Azt a csodavizet azt sem tudom hol osztják, természetesen alkalmaznám, ha nem károsabb a kemoterápiánál :)

A macskakaromhoz is itt kaptam elérehtést, a bolt forgalom előtt fél évvel.

A depressziódon csodálkozok, mert a kemoterápia mellett adagolt szteroid tabletták nekem narkotikumként szolgáltak. Végig feldobott voltam, akkor is ,amikor egy szövődmény majdnem elvitt.
Később 70 kilósan (normális 85) 180 - al kóstolgattam az osztrák autóplyákat, a legbelső sávban és csúcsidőben. Lányom szerint klassz volt, feleségem pedig halálfélelemre panaszkodott.

Kedves Fórum !

Miért nem esett eddig szó a szteroidok, az interferon és egyebek tudatmódosító hatásáról ?

Előzmény: Valaki64 (266)
Valaki64 Creative Commons License 2000.09.13 0 0 266
Kedves NHL, mivel sorstársak vagyunk, szeretném ha leirnád, jelenleg mi a helyzet. Kapsz e még chemot,milyen a közérzeted, stb. Persze, csak ha van kedved hozzá. Tapasztalatainkat megoszthatnánk. Örülök, hogz nem vagy már depressziós, én vagyok sajnos, de nem a betegségem miatt. Kipróbáltad már a deutériumos vizet?
turi Creative Commons License 2000.09.13 0 0 265
48 éves vagyok,1974-ben szereztem diplomát a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Fôiskola Keres- kedelmi kar marketing szakán.
Aruforgalom : ea.,piacszervezô,rendezvényszervezô,üzemgazdász,
az elsô munkahelyemen,majd reklámos a 2.-on.További: áruforgalmi csoportvezetô,osztályvezetô,fôosztályvezetô,saját vállalkozás és BUM !!! / müszaki áruk, élelmiszer kereskedelem, bútor/. Nagyon lelkes kis társaság vagytok,ennek örülök,mégha vannak problémák is. Bárki közvetlen akarja felvenni velem a kapcsolatot,irjon az e-mailomra,amiben tudok segitek,hacsak biztató szavakkal és a saját tapasztalatommal is tudok.Azután akár találkozni is lehetne párunknak egy kis vidám "gyomirtó" tere-ferére.Napközben is ráérek,telefonon elérhetô vagyok. Mit szóltok az ötlethez? Talán igy nem annyira személytelen.
variaga Creative Commons License 2000.09.13 0 0 264
Turi, én is várom az adatokat, akár mailen is.
Egyébként nagyon örülök, hogy számodra véget ért a rémálom.
Előzmény: Waratah (261)
variaga Creative Commons License 2000.09.13 -1 0 263
Olvassátok el a mai Blikk cimlapsztoriját a ráklegyőzésről!
Sajnos a neten nem találtam az oldalukat. Röviden: a szervezet megtanítható a daganatos sejt felismerésére és elpusztítására.

Előzmény: NHL (262)
NHL Creative Commons License 2000.09.10 0 0 262
Mit nem adnék egy ilyen zárójelentésért !
Újjászülettél !
Előzmény: turi (260)
Waratah Creative Commons License 2000.09.08 0 0 261
turi, azért megsúghatnád, milyen múltad van, mármint végzettség, gyakorlat, hátha valaki valamiben tud itt segíteni.
Előzmény: turi (260)
turi Creative Commons License 2000.09.08 0 0 260
Julius óta csak figyelem a fórumot.Most elmondom,hogy voltam a leszászalékoló bizottság felülvizsgálatán és egészségesnek minôsitettek. 2 évig voltam rokkantnyugdijas. Az eredményeim negativak.Egyik szemem sir,másik nevet. Nevet,mert jó egészségesnek lenni, de 48 évesen, ilyen multtal-a diplomám ellenére-hol tudok elhelyezkedni?

Sokan ekkor depressziósak lesznek és megindul az ördögi körfolyamat.Ennek kivédése és a talpraállás legalább olyan nahéz,mint maga a betegség. De sokat segitenek a hangulatstabilizáló gyógyszerek,hogy ne szorongva nézzek a jövô másfajta nehészége elé.Na és persze a rendezett családi háttér nagyon fontos,bár igazán csak az érintett érzi a teljes valóságot.De aki a jelenben a multon töpreng, elvesziti a jövôt. Tehát: elôrre pozitiv gondolatokkal!

harnjehu Creative Commons License 2000.09.07 -1 0 259
Ankh,
a víz nem "deutériumos", hanem csökkentett deutérium-tartalmú. Áprilisban a 'Tumoretetést!' címü topic-ban írtam róla, idemásolom a lényegét:
****
a csökkentett deutériumtartalmú víz nem méregtelenít. Olyan víz, aminek csökkentették a deutérium-tartalmát.
Talán nem mindenki emlékszik rá:
A természetben a hidrogén 3-féle izotópja fordul elö stabil állapotban. A 'H' vegyjelü hidrogén, az atommagjában 1 protonnal. A 'D' jelü deutérium vagy nehézhidrogén, aminél a magban 1 proton és 1 neutron van. A 'T' trícium a protonon kívül 2 neutront tartalmaz.
A régen hatalmas költségekkel elöállított - túlnyomórészt hidrogén helyett deutériumot tartalmazó - "nehézvizet" korábban atomreaktorokban használták.
A deutérium igen kis mennyiségben található a vízben, a trícium aránya pedig egészen elenyészö.
Kutatások szerint a szervezetben levö deutérium zavarokat okoz a sejtek müködésében, aminek daganat is lehet a következménye. Azért javasolják a csökkentett deutériumtartalmú (ha úgy tetszik "könnyüvíz") fogyasztását, mert így csökken a szervezetben levö káros deutérium koncentrációja, ami csökkenti a daganat kialakulásának lehetöségét és talán a kialakult daganatot is sorvasztja. A kialakult daganatra gyakorolt hatásáról már szakembert kell kérdezni, ehhez igazán nem értek.
****

Azért töltenek ebbe a vízbe széndioxidot, mert csak így engedélyezték a forgalmazását. Ha ez nektek ártalmas egyszerüen rázzzátok ki belöle, vagy öntsétek kancsóba, kevergessétek és hagyjátok állni egy kicsit.

Internetet legközelebb hétfön látok, addig is üdvözlet mindenkinek,
harnjehu

Előzmény: Ankh (248)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!